Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Sven & Anja | these violent delights

Anja Vogel
Kedd Okt. 29, 2024 2:43 pm
Sven und Anja

► 2023. március || The drops of rain make a hole in the stone, not by violence, but by oft falling. ◄

Nem tudod ez mennyire jó ötlet. Vélhetően semennyire, mégis… a lábaid visznek előre, ugyanis a feltett kérdések válaszokat követelnek. Olyan válaszokat, amiket nem biztos, hogy megkapsz, ha pedig mégis… nem biztos, hogy szeretnéd hallani őket.
Persze, kérdezhetnél bárkit a folyosókon, a közös helyiségben, bárhol. A diákok pusmognak.Mindenki tud valamit, mindenki mond valamit, de az igazság? Nálad jobban senki sem tudja, hogy az igazság, és az, amit igazságnak mondanak nem mindig egy és ugyanaz, sőt, szinte soha nem is az.
Csendes az iskola, ahogy a falhoz simulva osonsz, már elkezdődött a kijárási tilalom. Nem nehéz mutatvány ez, a prefektusok tehetségtelen varázslók – vagy csak őket is megrázták a történtek. Bármelyik lehet, de inkább az első felé hajlasz. A brit diákok három csoportba oszthatóak. Puhányok, vérmániások és ennek keveréke: a puhány-vérmániások. Otthon ez két csoport, vérmániás seggfejek és mindenki más, a halottakat nem éri meg beleszámolni.
Tippelsz? Megérzésed akadt?
Magad sem tudod biztosan, csak… abból a téli estéből indulsz ki és úgy gondolod az elég.
Ahogy belépsz a könyvtárba a könyvtáros mogorván pillant feléd, szemöldöke a magasba szökik, mire megvonod a vállad. Nem mond semmit, ahogy te sem – némán farkasszemet néztek; a nő felsóhajt, te pedig beslisszolsz és mind a ketten úgy tesztek, mintha éppen nem a Házirend ellen vétenétek mind a ketten.
Nem kell sokat keresned, elég csak olyan mélyre menned, ahová már nem érnek el a világ zajai – a saját lépteid hangjait leszámítva, persze. Egyelőre nem szólsz a fiúhoz (mert nem tudsz nem fiúként gondolni rá), csak leülsz az asztalhoz, pontosan Sven Munterrel szemben. Ha nem Anja Vogel lennél, lehet megbámulnád, az elkenődött, száradásnak és alvadásnak indult vérfoltokat, de Anja Vogel vagy, így nem teszed. Szinte nem is látod őket – mintha ott sem volnának.
Sven arcát mustrálod. Leplezetlenül. Kíváncsian. Értetlenül.
Nem mondasz ítéletet, nem akarsz azt mondani. Ha mondanál sem számítana.
Az asztalra könyökölsz, az álladat a tenyeredbe támasztod, de néma maradsz. Keresed a szavakat, a kérdéseket és kicsit a bátorságod is, noha ez ostobaság. Sven Munter téged nem fog bántani, ebben, még ha a történtek fényében ez rettenetesen nevetséges is, biztos vagy.  
– Azt értem miért – mondod tűnődve –, azt viszont már nem értem, hogy miért ennyirenyomod meg szándékosan ezt a szót. Valakit a származása miatt vegzálni, szórakozásból bántani egy dolog, csúnya dolog, de egy dolog. A ti világotokban mondhatni mindennapos. De más, mint kis híján halálra verni valakit. Nem állítanád, hogy ismered a veled szemben ülőt, mert nem csak… – Mi történt, Sven? – teszed fel finoman a kérdést és bár a fejed oldalra billen a tekinteted egy pillanatra sem szakad el az előtted ülőről. Egyértelmű, hogy nem arra vagy kíváncsi, mi történt az áldozattal, vagy Nottal. Hidegen hagynak. Az a kérdés nem hagy nyugodni, hogy mi történt Sven Munterrel, hogy úgy vetette el most a sulykot, mint korábban még soha.

Sven Munter varázslatosnak találta

“She knows too well what’s it like when people take one weakness and define you by it.”
Vissza az elejére Go down
Sven Munter

Akadémista

Sven & Anja | these violent delights Bdc62b747499ab1544c6087a7c411717a1605787

Lakhely :

Baden-Württemberg, Munter birtok

Elõtörténet :

Sven & Anja | these violent delights B5fc778540dc098f6d5de1a465deabd0

Playby :

Finn Cole

48

Sven & Anja | these violent delights Empty
Sven Munter
Szer. Okt. 30, 2024 10:16 am
Sven
&
Anja

- Sven Munter? Nem, Ms Bagman, a sógorom velem volt, amikor az eset történt. Amikor ő a szóban forgó mosdóhoz ért, addigra a Nott fiú már nagyon csúnyán ellátta szegény Benjamin Cosby baját... - Nero felsóhajtott, majd rávillantotta Eunice Drucilla Bagmanre azt a mosolyát, amitől a tinilányok egészen megvadultak a Sötét Varázslatok Kivédése órákon. Hozzám az egész csak tompán jutott el, mintha egy vastag, párás üvegen keresztül szemléltem volna az eseményeket. Az öklöm lüktetett, Caly bizonyára kioktatott volna, hogy nem jól ütöttem - nos, valóban nem a technikára figyeltem, miközben levezettem Cosby koponyáján az elmúlt időszak (vagy talán az egész életem?) minden elfojtott dühét, gyászát és félelmét.
Bagman végül elengedett, mindenféle figyelmeztetés nélkül. Hogy Nero mosolya segített vagy a nő egyszerűen csak vérszemet kapott, hogy már megint iderendelhette a Nott szülőket, nem tudtam. Nem is érdekelt. Nem köszöntem meg Caly bátyjának, értelmét sem láttam - mindketten tudtuk, hogy nem várt hálát, csak tette a kötelességét mint családtag és a Magic is Might embere.
A folyosón végighaladva éreztem a hátamba fúródó tekinteteket. A pusmogás elhallgatott, mintha a diákok attól tartottak volna, hogy ők is Cosby sorsára jutnak, ha felidegesítenek. Helyes. Féljenek.
A Nott házaspár valahol a folyosó végén egymásba kapaszkodtak, hullasápadt arccal, ha észre is vették a közeledésemet, nem reagáltak semmit. Ők is tudták, hogy a fiuk egy veszett kutya, nem én tehettem róla, hogy majdnem halálra verte Cosbyt. Mert ő volt, legalábbis ő kezdte, én...
Verdammt... Minek magyarázkodom még saját magam előtt is?

Vélhetően órák teltek el azóta, hogy leültem a könyvtár legfélreesőbb asztalához. A lapok peregtek előttem, monoton, gépies módon daráltam a sorokat. Dátumok, nevek, földrajzi helyek - egyet sem jegyeztem meg.
Hallottam, hogy kinyílt a könyvtár súlyos kétszárnyú ajtaja, de fel sem emeltem a fejem. Akkor sem, amikor Anja kihúzta a velem szemközti széket - talán abban bíztam, hogy ha kitartóan ignorálom, akkor magától elmegy.
Összeszorult az állkapcsom. Mielőtt felnéztem volna a megsárgult lapok közül, még kényszerítettem magam, hogy teátrális lassúsággal végigolvassak egy bekezdést és átlapozzak a következő oldalra.
- Talán ezt a kérdést Theodore Nottnak kéne feltenned, nem? - Kifejezéstelen arccal Anjára bámultam. - Gondolom, nem tetszett neki, hogy Cosby rámozdult arra a félvér szutyokra... Mi is a neve? Hayley Shelby? Mindegy, tudod.
A tekintetem az ingujjamra száradt sűrű vérfoltra siklott. Vajon Klaus ennyi idősen érzett bármit is, amikor pálcát és puskát szegezett másokra?
- Csak hagytam kibontakozni. De egyáltalán miért érdekel? Remélem, nem barátkozol olyan sárvérűekkel, mint Cosby.

Anja Vogel varázslatosnak találta

The disapproval of cowards is praise to the brave. Your name will be written in glory.
Anja Vogel
Szer. Okt. 30, 2024 11:13 am
Sven und Anja

► 2023. március || The drops of rain make a hole in the stone, not by violence, but by oft falling. ◄

– Magasról teszek Nottra – mondja nyugodtan, továbbra is derűsen, már-már vidáman. Anja Vogelt tényleg nem érdekli Theodore Nott, sem az első, sem a második, sem pedig a harmadik ezen a néven és ha lesz, akkor a negyedik sem.  – Hollyn, egyébként. Hollyn Shelby – válaszolja meg a kérdést már csak a miheztartás végett is, nem pedig azért, mert akár egy pillanatra is úgy gondolja, hogy érdekel Hollyn neve, személye, vagy bármije. Ha valamivel zsarolni szeretnéd Theodore Nottot, a harmadikat ezen a néven, akkor esetleg, de amúgy. Azonban Anja nem ostoba és hazug, olyasmi, ami te magad is akarsz lenni éppen, csak ő jobb nálad. Egy életnyi gyakorlat bújik meg a háta mögött. Annyi, hogy néha már maga sem biztos abban mi az igazság.
Van-e egyáltalán olyan, hogy igazság?
Néha már ő maga sem biztos ebben.
– Nincsenek barátaim, a barátság bizalmon alapszik, én pedig tudod, télen mondtam már: szinte senkiben sem bízom – csóválja a fejét, ahogy most először szakítja el rólad a tekintetét és követi a pillantásod. Ugyanazt a vérfoltot nézitek.
Különösnek tartja, hogy pont ezt szúrtad ki, hiszen az egyenruhád keresztül-kasul ezek a sötétbordó cseppek borítják; noha van benne ráció. Anja talál. Ez a folt bizonyítja, hogy nem csak néma, elégedett szemlélője voltál annak, hogy Nott kis híján halálra ver valakit – egy sárvérűt – a féltékenységi rohama kellős közepén.
– Hazudni a hazugnak nem lehet, Sven – súgja pont annyira hangosan, hogy meghalld. Nem mintha attól félne, hogy ebben az órában bárki hallgatózik. Anjat őszinte meglepetéssel tölti el, hogy a Roxfort diákjai, még a magukat legnagyobb és legfüggetlenebb aranyvérűnek mondók is, milyen nyugodtan fogadják el és követik az esti kijárási tilalom szabályát. – És… mind a ketten tudjuk, hogy… – az ajkába harap, megrázza a fejét és megenged magának egy halvány, mégis szomorú mosolyféleséget. Nem mondja ki, tényleg tudjátok mind a ketten, mit tett, hogy is nyertek választást Vogelék.
– Nem érdekel Nott – ismétli magát – és nem érdekel a sárvérű sem, akit a professzorok éppen a gyengélkedőn próbálnak összefoltozni – legalábbis Anja feltételezi, hogy így van, a logika ezt diktálja. – Engem Te érdekelsz, Sven és nem tetszik, hogy hülyének nézel. Sértő – ráncolja most először bosszúsan a homlokát, ahogy a szemöldökei összeszaladnak és talán egy kis szemrehányás is felsejlik a hangjában. Az nem zavarja, ha a félvér mivoltát (vagy voltaképp bárki más félvér mivoltát) szólják le. Megszokta. Ez az élete. De az esze… az esze az más. – Szóval, mi lenne, ha visszaugranánk az időben ahhoz a részhez, amikor megkérdezem, hogy mégis mi történt, amiért úgy gondoltad, Nott mellett neked is be kell szállnod a verekedésbe?

“She knows too well what’s it like when people take one weakness and define you by it.”

Sven & Anja | these violent delights Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: