HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Online muglik
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Márc. 13, 2016 1:19 pm-kor volt itt.
Adminok
Levin Dolohov

Profil
PM
Karakterlap

Dominic Linwood

Profil
PM
Karakterlap
Testvéroldalunk
Legújabb válaszok
Zara & Chris
by Christopher Broadmoor
Csüt. Júl. 07, 2016 1:49 am


Makepeace & Broadmoor
by Christopher Broadmoor
Kedd Jún. 28, 2016 3:09 am


London Life
by Vendég
Vas. Jún. 26, 2016 1:15 pm


Amelia Houghton
by Amelia Houghton
Szomb. Jún. 25, 2016 8:17 pm


Hírek
by Admin
Szer. Jún. 22, 2016 12:17 am


Playby lista
by Zara Rae Hale
Kedd Jún. 21, 2016 11:03 pm


Zara Rae Hale
by Admin
Kedd Jún. 21, 2016 10:39 pm


Liam várja szeretettel
by Liam Weasley
Pént. Jún. 17, 2016 8:38 pm


Dominic & Dolohovék
by Alexander Dolohov
Csüt. Jún. 16, 2016 7:54 pm


Julia & Dominic
by Dominic Linwood
Vas. Jún. 12, 2016 3:59 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:44 pm


Levin & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:14 pm


Xanthe & Jack
by Jack Durward
Szomb. Jún. 04, 2016 11:01 pm


Hataway keressetje
by Katherine Hataway
Szomb. Jún. 04, 2016 1:28 pm


Katherine Hataway
by Admin
Szomb. Jún. 04, 2016 12:01 pm


Ms. Granger & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Csüt. Jún. 02, 2016 7:55 pm


Octavia Wright
by Octavia Wright
Kedd Május 31, 2016 6:57 pm


Gloria Dashwood
by Admin
Hétf. Május 30, 2016 10:24 pm


Tessa & Eliot
by Eliot Makepeace
Hétf. Május 30, 2016 10:01 pmShare | 
 

 Ms. Granger & Mr. Dolohov

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

avatar


Nem : Férfi
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Ms. Granger & Mr. Dolohov   Kedd Május 24, 2016 11:20 pm


Hermione & Levin

Nagyon kevés kollégát tiszteltem annyira a Minisztériumban, hogy én tegyek látogatást az ő irodájukban és nem fordítva. Tekintve, hogy Hermionén kívül kevés nő képviseltette magát ilyen magas pozícióban - kár is lenne tagadni a társadalmunk patriarchális mivoltát - , még csak az udvariasság sem diktálta, hogy kimozduljak a kényelmes irodámból. Ha zavart is másokat, hogy nekik kellett idejönniük, ennek nem adtak hangot, annál jobban tartottak tőlem. Ki ilyen, ki olyan okból, engem ez hidegen hagyott. Ellenben Hermione Grangerrel szemben mind az illem, mind pedig a saját etikettem is azt diktálta, hogy az előre megbeszélt időpontban én menjek egy emelettel lejjebb. Feltételezem, ő nemvolt túl jó véleménnyel rólam - még ha ezt nem is mutatta ki nyíltan, de úgy véltem, hogy ez lenne logikus részéről. Mindenki ismerte a történetét, még ha nem is olyan jól, mint Potterét. De mivel ő is részt vett benne, így mindenki tisztában volt azzal, hol foglalt állást annak idején a háborúk során. Minden oka megvolt rá, hogy gyűlöljön bármit és bárkit, aminek és akinek köze lehetett a halálfalókhoz és Voldemorthoz. A nevem már elegendő volt ahhoz, hogy az egykori világos oldal hű követőiből ellenszenvet váltsak ki, ezt pedig csak tetézte az a tény, hogy politikailag is nyíltan szembe helyezkedtem velük. A pártunk nem Voldemort eszméit képviselte (nyilván, elvégre azok a radikális eszmék hatalmas őrültségekből és hosszútávon kivitelezhetetlen elemekből álltak), de nem is követte Briggsék agyament gondolatrendszerét. Egyszóval sokan nem kedveltek manapság, különösen nem a háború régi élharcosai. Pedig tiszta lelkiismerettel megvallhattam, hogy semmi közöm nem volt a halálfalókhoz.
Mindezek ellenére én elismertem őt, mint embert. Egyetlen dologgal lehetett kivívni a tiszteletemet, ez pedig a tudás volt. És Hermione Granger intelligenciája és a munkára való rátermettsége megkérdőjelezhetetlen volt, innentől kezdve pedig nem érdekelt a közös feladatunkkal kapcsolatban, hogy ezen kívül mit tett és mit gondol. Nem az én tisztem volt ítélkezni arról, melyikünk világnézete helyes.
Bekopogtam Ms. Granger irodaajtaján, türelmesen vártam, hogy beengedjen. A másik kezemben akták tömkelegét tartottam. A Kviddics Világkupa megszervezése nagyrészt nem a mi főosztályainkra tartozott, ellenben a külföldi kapcsolatok egy bizonyos szegmensét én irányítottam, a mágikus lények behozatala és felügyelete pedig az ő munkakörébe tartozott. Közösen kellett megvitatnunk, hogy mit engedélyezünk a csapatok, illetve a szurkolók számára. Nem egyszer torkollott már katasztrófába a kabalaként használt állatok ámokfutása, miután a pályára eresztették őket, arról nem is beszélve, hogy a szállításuk és a tartásuk többszörösen is megsértette az alapvető törvényeket. Engem személy szerint hidegen hagyott mindez, de a törvény az törvény, az én dolgom pedig az volt, hogy közvetítsek az országok követei között.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Ms. Granger & Mr. Dolohov   Csüt. Május 26, 2016 3:56 pm


Halk sóhaj kíséretében dőlök hátra a székemben fészkelődve, miközben az ablakban leszakad a mágikus égbolt. Fél szemmel az órámra sandítok, elég strapabíró mugli szerkezet, ami még az elképesztő erejű mágikus tér miatt sem dobja be a kulcsot, nem zavarodik meg, nem robban fel. Szeretem az ilyesmit, felnőtt nőként rá kellett jönnöm arra, hogy a praktikum még a vártnál is többet jelent számomra. Diákként sem vetettem meg, viszont amikor az embernek ennyi mindennel kell zsonglőrködnie, jól jönnek az ilyen egyszerű kütyük a közelben.

Levin Dolohovot várom az órámat fixírozva, vegyes érzelmekkel. A kedves papáját az egészségesnél közelebbről volt alkalmam megismerni a Mágiaügyi Minisztériumban, ötödévben. Élek a gyanúperrel, hogy az alma nem esett messze a fájától, viszont abban nem lehetek biztos, hogy tudja-e, mi minden játszódott le - és mi minden történhetett volna még - a Rejtélyügyi Főosztályon, a Jóslatok Termében, vagy az Idő Termében. Nem tartok attól, hogy ebben a témában akár egy szót is fogunk ejteni, mert Mr. Dolohov egészen speciális ügyben keres fel engem az előzetes beszámolója alapján. A szavaiból azt vettem ki: az idei Kviddics Világkupa miatt keres fel. (Megpróbálom elképzelni Ron és Harry arcát, mikor majd elmesélem nekik, milyen közel kerültem én, abszolút anti-tálentumként az ő hőn szeretett rendezvényükhöz. Már a puszta feltevésre is mosoly csúszik az arcomra.)

Kopogásra kapom fel a fejem, mire felemelkedem az asztalom mögül.
- Jöjjön nyugodtan! - szólalok meg emeltebb hangon, és amint Dolohov belép, az asztalommal szemben elhelyezett egyik kényelmes szék felé intek. - Foglaljon helyet, Mr. Dolohov, és részemről a tárgyra térhetünk. Úgy tájékoztattak, hogy az idei évben probléma akadt néhány alapvető intézkedéssel, ami a varázslények szállítását és tartását illeti. Nem is beszélve Basír Lazar mesterkedéséről, akit ma reggel ismét lekapcsoltak, miután két ládát igyekezett feltűnésmentesen elhelyezni a döntő helyszínén - egy-egy randalórral.
Sötéten elmosolyodom. Az emberek a kupadöntő előtt mindig megkergülnek, nem is értem, miért számítottam idén bármi másra. Legalább egyikünk sem nevezheti unalmasnak a munkáját.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Ms. Granger & Mr. Dolohov   Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Hermione & Levin

Feltehetően egyikünk sem volt a kviddics szakértője, de szerencsére ilyen jellegű ismeretekre most nem volt szükségünk. Én magam minimális szinten érdeklődtem a varázslók kedvenc sportja iránt, diákéveim alatt terelőként játszottam a Durmstrangban, mostanság pedig a gyerekeim meccseire is eljártam, de a kíváncsiságom ennyiben kimerült. A Prófétában is átlapoztam volna a sporthíreket, ha nem lett volna rá szükségem, hogy naprakész legyek a nagyvilág történéseiről. És sajnos ez is beletartozott.
Amint beengedett az irodájába, lenyomtam a kilincset és magabiztos léptekkel beljebb eresztettem magam. Becsuktam magam után az ajtót és helyet foglaltam a felkínált széken. Mivel ő nem fáradt kézfogással, így én sem ragaszkodtam a formális köszönés ezen módjához. Az illem különben is úgy kívánta meg, hogy ő kezdeményezzen - de mivel felületesen már ismertük egymást és egyikünk sem szerette felesleges körökkel húzni az időt, ettől akár el is tekinthettünk.
- Igen, idén elég sok probléma akadt már a szervezés korai szakaszában is. A mai események pedig csak tetézték mindezt, bár bevallom őszintén, nem értek meglepetésként. Szorgalmazni fogom a Wizengamotnál, hogy rójanak ki komolyabb büntetést Lazar úrra, elvégre nem az első eset, hogy szabotálni próbált valamilyen rendezvényt. Az egyetlen probléma az, hogy rajta kívül még számtalan hasonlóan elszánt ember lesz. Meg kell próbálnunk minél kisebbre redukálni az ilyen esetek számát. - Leraktam az asztalra a papírokat, úgy, hogy ő is kényelmesen rájuk lásson. - Először is el kell döntenünk, mit tartunk meg az előző évek szabályzatából. Úgy vélem, hogy több ponton szigorítani kéne és lezárni a kiskapukat az előzményekből okulva. A tavalyi illegális üzletek és balesetek döntő többsége az átcsempészett vagy épp törvényesen áthozott varázslényekből származott. Feltétlenül szűkebbre kéne szabni a határon áthozható lények listáját, illetve a tartási körülményeken is alakítani kéne, elkerülendő a gondatlanságból eredő baleseteket. Ez pedig az ön szakterülete, sajnos az állatvédelem terén szerzett tudásom nos... elég gyér.
A világért sem tettem volna hozzá, hogy szinte minden varázslényt és állatot legfeljebb távolról kedveltem. Nem voltam a természet és az állatok szerelmese, az intelligens lényektől pedig még inkább ódzkodtam. A koboldokat arrogáns kis törpéknek tartottam, a házimanókat pedig hasznos, de hihetetlenül irritáló teremtményeknek. A kutyámat is többre tartottam náluk.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Ms. Granger & Mr. Dolohov   

Vissza az elejére Go down
 
Ms. Granger & Mr. Dolohov
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Finite Incantatem :: London :: Mágiaügyi Minisztérium :: 4. szint: Varázslény-felügyeleti Főosztály-
Ugrás: