Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Adventure of Scotland

Anonymous

Adventure of Scotland Empty
Vendég
Szer. Márc. 11, 2020 5:23 pm

Drága, Peggy!
Remélem, jó egészségben talál meg a levelem. Emlékszel még Tom bátyánk mesélt nekünk arról, hogy nagyapánk skót volt.
Most, mivel te ott vagy a Roxfortban, talán többet is megtudhatnál nagyapánk múltjáról. Anyánkból tudod, hogy semmit se lehet kihúzni. Sejtem, hogy téged is, mint ahogy engem is érdekel, hogy ki volt Esmeralda nagyi titokzatos brit kalandja. Ha vannak a sulidban iskolai évkönyvek és hozzá férsz, akkor keresd meg őt. Hisz a vezetéknevét, már régóta ismerjük és azt is tudjuk, hogy körülbelül, mikor élt és járhatott oda. Mennyi Mordon járhatott Roxfortba az 1950-es és 60-as években?
Tudom, hogy szeretsz nyomozni, remélem sikerrel jársz ez ügyben.
Egyébként, milyen az iskola? Megbántad, hogy nem itthon karácsonyoztál? Tudod, haza jöhettél volna, mivel nagyon hiányoztál.

Amúgy szuperül vagyok és a varázsjog is igazán érdekes. Egyszerűen fantasztikus, de megértem, hogy ebben szakmában csak azt látod, hogy anya állandóan a M.A.C.U.S.A.-ban tölti élete nagy részét, de ha nem lenne ott, gondolj csak bele mennyivel több gyilkos szaladgálna az utcákon országszerte és mennyivel több ártatlan végezné halottként vagy börtönre ítélve.
Nagyon hiányzol nekem, húgi. Ursula nagyi csókol téged.
Legyen sok örömöd az ott tartózkodásod alatt. Hamarosan úgy is látjuk egymást.

Legjobbakat kívánom számodra.
Szeretettel:
Nővéred

hi im bacon

Az örökség
Tavaszi kalandozás
McGalgony már Margaret Fontaine adatlapját olvasva tudta, hogy egykori kollégája, barátja és rendtársának unokájához van szerencséje. Margaret anyjának leánykori neve fedte fel számára ezt az igazságot.
Az igazgatónő nagy érdeklődéssel figyelte, ahogy a beosztási ceremónián a lányt szólították a Teszleg Süveghez. Az arcvonásin felfedezte, amit annyiszor látott egykor a fiatal nagyapja szemeiben is.
Felmerült Minervában az a gondolat, hogy ismeri-e Miss Fontaine nagyapja tetteit, de egy kettesben eltöltött délutáni  beszélgetés alatt rádöbbent, hogy nem tud semmit az ifjú.
Elindította egy nyomon a lányt.  

-Hallod, nézd már a kartonját!
-Te szent sz@r, Merlin szakállára! Komolyan az előbb kihallgatott szemtanú Rémszem rokona lehet. Azt hittem nem már rég kihalt a Mordon család minden ágon.
-Na, ja. Ezt jelenteni kéne a jogi részlegnek. Tudod, az ilyen hagyaték és örökségi ügyek miatt.
-Igen-igen. Szerinted, most kié  Mordon birtok?
-Már negyed évszázada parlagon van, szerintem ki sajátították a Gringotts kapzsi koboldjai, de nem vagyok tisztában ezzel. Bár, annak idején a pletykák szerint az az átkozott öreg Dung Fletcher megpróbálta kifosztani a Mordon birtokot.
- Már hallgattam ki én is egy átoktörőt, aki megpróbált bejutni, de olyan varázslatok védték, hogy inkább felhagyott vele, de nem is volt a legprofibb szakmájában.

Peggy iskolai nyomozása lassan a végéhez ér, ahogy egyre jobb idő lesz. Tavaszodik és ez hozza magával az olvadást is és a meleget. Egyre hosszabbak lesznek a nappalok is Skócia Felföldjén.
Ilvermorny diákjai újra kirándulni indulnak, hogy megismerjék az országot. Margaret is megtalálta a következő úti célját, Észak-Skócia partvidékeire kirándulna.
Ha te is felfedeznéd az országot jelentkezz!

A csoport meglátogatja a skót felföldi Mordon birtokot és házat, amit jó szokáshoz híven különböző védelmi funkciókkal láttak el a tulajdonosok.
Modern kori mítoszok keringenek arról, hogy milyen kincseket rejt a ház, de nem sokan jutottak be.
Mundungus állítása szerint, halál fia, aki oda be akar hatolni. Egy kisebb elő erőd. Ő ép, hogy csak túl élte.

Kik jelentkezhetnek?
Diákok (5-6-7. évfolyamból), tanárok (kísérőként)  vagy felnőttek, akik ép azon a részen tartózkodnak valami oknál fogva.
Töltsd ki a jelentkezési lapot:

Kód:
<center><div style="width: 350px;text-align: justify;">
[size=16][font=Georgia][color=blue]KARAKTERED NEVE[/color][/font][/size]
[font=Comic Sans MS]
Ha diák vagy ezekre a kérdésekre válaszolj (töröld ki a másik kérdés sort):
[b]Miért jelentkezel a kirándulásra?[/b]
válasz
[b]Mit vársz a kirándulástól?[/b]
válasz (mire vagy kíváncsi ott északon? állat- növényvilág, kalandot keresel, remek randi lehetőség szerinted stb.)
[b]A kirándulás alatt az iskolai házirendet betartod?[/b]
Igen / Nem (ha nem a válaszod,  akkor[b]mit szegnél meg?[/b])
[b]Mit tudsz Alastor Mordonról vagy a Mordon családról?[/b]
válasz
[b]Mi az első varázslat, ami eszed jut veszély esetén?[/b]
válasz

Ha felnőtt vagy (A fenti kérdés sort töröld ki)
[b]Miért jársz arra, ahol ép kirándulnak a diákok?[/b]
válasz
[b]Mit tudsz Rémszemről vagy a Mordon családról?[/b]
válasz
[b]Bejutnál a kincsekkel teli birtokra, ha lenne rá lehetőséged?[/b]
Igen / Nem (ha igen válaszod, akkor [b]Eltulajdonítanál valami értékeset onnan? Mi lenne az?[/b] )
[b]Van bármelyik kiránduló diákkal közeli vagy távoli kapcsolatod? Kivel/kikkel és milyen?[/b]
válasz
[b]Mi az első varázslat, ami eszed jut veszély esetén?[/b]
válasz
[/font]
</div></center>

Jelentkezési határidő: Március 29. Vasárnap 23:59

Andventurers

Sir P. MacBoon
Mesélő
Peggy Fontaine
16
Dominique Weasley
18
Ziggy Yanovich
15
Héloise Brugiére
15
Dashiell Winters
23
Alina Scamander
17
Cassiopeia Black
23
Bertie Ollivander
37
Murphy MacNamara
17
Victorie J. Weasley
19
Caroline Dolohov
18
Set Lascelles
25
Naomi C. Briggs
17

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Pént. Márc. 27, 2020 5:09 pm

Dominique Weasley

Miért jelentkezel a kirándulásra?
Kalandvágyból, és mert mindig is szerettem utazni és új helyszíneket felfedezni.
Mit vársz a kirándulástól?
Sok mindent, főleg kikapcsolódást, kalandot, figyelemelterelést.
A kirándulás alatt az iskolai házirendet betartod?
Nem. Szeretek magamtól elcsámborogni, még akkor is, ha meg van tiltva, és gyakran szoktam mindenhonnan elkésni. Amúgy sem vagyok azon típusok közé sorolható, akik betartják a szabályokat...
Mit tudsz Alastor Mordonról vagy a Mordon családról?
Amit a családomtól hallottam, így viszonylag elég sok mindent.
Mi az első varázslat, ami eszed jut veszély esetén?
Relaxo

Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 29, 2020 11:35 am

Margaret Fontaine

Mert szeretnék sok helyet látni cserediákként és remélem ez a kirándulás segít a kutatásomba.
Szeles, de napos időt. Szép tengerpartokat látni. Megtudni pár haszonos dolgot Skóciáról és az itt élő emberekről.
Nem
Ha megtiltja a tanár, hogy megnézek valamit közelebbről, akkor biztos, hogy nem hallgatok rá, azért jöttem, hogy lássak...
Anya leánykori nevének egy része. Nagyapa "a titokzatos skót" vezetékneve. Észak-Skóciában vannak birtokaik a családnak. Aurorok.
Protego

Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 29, 2020 7:56 pm

ZIGGY YANOVICH

igazából nem lenni jobb dolgom, és nagyon megnézni már Skóciát
Talán azt, hogy Héloise Brugiére nem keseríteni ott életem
Dehogy, biztos elkóboolni, hogy skótokon csiszolhatni kéretlen akcentus.
Azt, hogy egyszer ifjabb Bartemius Kupor a bőrébe bújni
Varázslat? Inkább elugrani előle, de ha nagyon varázsolni kell, hát legyen egy mindenből talpas poharat csináló átváltoztatás, lenni elég menő, nem?

Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 29, 2020 8:15 pm

Héloise Brugiére

Szeretek ismeretlen tájakat, kultúrákat, embereket megismerni, és egy kirándulás mindig jó szórakozás.
Tanulási, fejlődési lehetőséget, kikapcsolódást... de ha ismerősök is lesznek körülöttem, akkor az egész csak még jobb szórakozás lesz.
Nem, elég önfejű vagyok ahhoz, hogy a felsőbb utasítással szembemenve is a magam feje után járom utamat, ha úgy alakul.
Nem sokat, csak amennyit édesanyámtól hallottam. Egy exaurorról van szó, ha jól emlékszem.
Arresto momentum.

Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 29, 2020 8:27 pm

Dashiell Winters

Miért jársz arra, ahol ép kirándulnak a diákok?
Szeretem Skóciát. Ez elég jó válasz? Nem, igazából egy régi jó barátomat látogatom meg éppen, élvezve, hogy kicsit elszabadulhatok az otthoni gondjaimtól.
Mit tudsz Rémszemről vagy a Mordon családról?
Minimálisat, csak amit kb mindenki tud.
Bejutnál a kincsekkel teli birtokra, ha lenne rá lehetőséged?
Igen
Eltulajdonítanál valami értékeset onnan? Mi lenne az?
Nem, nem vagyok tolvaj, egész egyszerűen csak a kalandvágy hajtana, semmi más, meg a kíváncsiság.
Van bármelyik kiránduló diákkal közeli vagy távoli kapcsolatod? Kivel/kikkel és milyen?
Nincs.
Stupor.

Alina Scamander

Akadémista

Adventure of Scotland 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Alina Scamander
Vas. Márc. 29, 2020 8:39 pm

Alina Scamander

Mert szeretek ismerkedni és kirándulni. Skócia egyébként is nagyon érdekes helynek tűnik, bár eddig csak képeken láttam, de ezen ideje változtatni.
Új ismeretségek * w *!
Prefektus vagyok... (Vagyis nem mindig Rolling Eyes, amúgy sem tartja be szinte senki őket)

Amennyit otthon és a suliban meséltek. Vagyis Rémszemről tudok egyet és mást, de ennyi.
Mi az első varázslat, ami eszedbe jut veszély esetén?
Avakade Davra Stupor
Cassiopeia Black

Auror

Adventure of Scotland Tumblr_inline_pbme5dUCsB1t9ndkh_540

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Vas. Márc. 29, 2020 8:57 pm

Cassiopeia Black

Gondolom a minisztérium küldött oda valami ügy miatt.
Egyet s mást.  Alastor Mordon auror volt, így róla a legtöbbet.
Be, ha van ott valami érdekes és nem valószínű. Nem sokra becsülöm a jelentés nélküli tárgyakat, hiszen azok csak tárgyak.
Van bármelyik kiránduló diákkal közeli vagy távoli kapcsolatod? Kivel/kikkel és milyen?
Margaret az unokahúgom. A többieket nem ismerem.
Petrificus totalus

You never know how Strong you are. . .
until Being Strong is the only choice you have.
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Adventure of Scotland Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Vas. Márc. 29, 2020 11:15 pm

Bertie Ollivander

Miért jársz arra, ahol épp kirándulnak a diákok?
Dung Fletcher régi üzlettársam barátom, ő említette meg a Mordon birtokot és az ott rejlő értékes holmikat. Eddie Harvey-val szükségünk lenne néhány bájitalokkal foglalkozó könyvre a felturbózott farkasölőfű-főzet projektünhöz, amit valószínűleg megtalálnánk a házban, legalábbis Dung ezt mondta. És Fletchernek is megígértem, hogy elhozok valamit a birtokról.
Az Alastor Mordonnak álcázott Barty Kupor Jr. tanított a Roxfortban. Az igazi Rémszemmel nem volt szerencsém személyesen találkozni, de hallottam a róla szóló történeteket, egy igazi hős volt. Eszelős, de igazi hős.
Igen, épp ez a célom.
Habozás nélkül. A már említett könyveket vinném el és azt a vackot, ami Dungnak kell.
Alina Scamander a lányom (bocs, ígérem, jó kutya leszek és nem égetlek le, anyádnak meg inkább ne említsd meg ezt az incidenst, oké?). Caroline Dolohovnak én hazudtam alibit a Kyle Briggs-nyomozás alatt, emellett a Helios Színházban is többször beszélgettünk már.
Egy jól időzített Reducto megmentheti az ember életét, nekem elhihetitek. Igazán szorult helyzetben pedig jól jöhet egy Confringo is.

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Murphy MacNamara

Boszorkány

Adventure of Scotland Tumblr_oyr2zmtMr61wfdcw8o1_250sq

Lakhely :

Roxfort/Dublin

Multik :

Möj-sereg

Playby :

Alina Kovalenko

45

Murphy MacNamara
Vas. Márc. 29, 2020 11:28 pm

Murphy MacNamara

Szeretek a szabadban lenni, és biztos szórakoztató lesz a többiekkel. Addig sem kell a felvételi lap felett gondolkoznom.
Hatalmas megvilágosodást, hátha most jövök rá, mihez kezdjek magammal.
Bizonyos mértékig, nem veszélyeztetném senki testi épségét csak az izgalom kedvéért.
Amit az iskolában tanítottak, esetleg olvashattam róla.
Protego!

Forget all the reasons why it won't work
and believe the one reason why it will....

Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 29, 2020 11:54 pm

Victoire Weasley

Nagy túrázó és természetjáró vagyok, és bárhova megyek, csak haza nem, így a csillagok együttállásának (vagy a rossz időzítésemnek köszönhetően) éppen akkor járok egy ilyen elhagyatott tájon is, amikor nem kellene.
Amennyit a családom összerakosgatott, elhintett, mesélt Rémszemről eddig, úgyhogy elég sokat. A Mordon családról kicsit kevesebbet.
Igen. Viszont ellentmondásosan. Nagyon kíváncsi a természetem, de jómodorból ellenezném az egészet a felszínen, azonban ha már valaki próbálkozna, egy idő után segítenék.
Ha nem babonáz meg, vagy nem köthető a családomhoz, nem.
Dominique Weasley a húgom.
Petrificus Totalus, esetleg Immobilus.

Caroline Dolohov

Akadémista

Adventure of Scotland Tenor

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Playby :

Ginny Gardner

185

Caroline Dolohov
Hétf. Márc. 30, 2020 12:08 am

Caroline Dolohov

Először Alina győzött meg, hogy jót tenne nekem egy kirándulás ahelyett, hogy kerülök mindenkit. Aztán megjelent Bertie, hogy neki segítségre van szüksége és szeretne a kutyám lenni, én pedig nem tudtam ellenállni a felkérésnek.
Igazából semmit. Talán sikerül egy kicsit kikapcsolódnom vagy történik valami izgalmas, amitől a vérnyomásom magasabb lesz mint alvás közben egy normális embernek. Az mondjuk tetszene, és ismerve Bertie Ollivandert, valószínű, hogy lesz is hozzá szerencsém.
Nem. Már ott elbuktam vele, hogy becsempésztem egy animágust és azt hazudtam, hogy a PTSD-mre kaptam segítőkutyának. Ezek után nehéz lenne azt mondanom, hogy jó kislány vagyok.
Amennyit innen-onnan hallottam, aminek megeshet, hogy a fele sem igaz. Most talán ez is kiderül.
Incendio. Ha van varázslat, amihez nagyon értek, akkor az mások megégetéséhez kapcsolódik, előszeretettel gyújtom fel bizonyos emberek haját.

Anonymous

Vendég
Hétf. Márc. 30, 2020 12:14 am
remélem, még beférek azért Very Happy

Naomi C. Briggs

Ha diák vagy ezekre a kérdésekre válaszolj (töröld ki a másik kérdés sort):
Igazából nem csak az én ötletem volt. Apa szerint jobb, ha én is elmegyek, mert így lenne ott egy szeme. Igazi mintaapa, ugye? Na meg amúgy mivel szeretek utazni, így nem haragszom rá, hogy azt mondta menjek.
Nem tudom apám mire számít, hogy mégis mit tudhatnék meg ezen a kiránduláson, de biztos rájönnék, ha ott tartunk. Magam miatt is megyek, hogy elszakadjak kicsit a sulitól, mert gyűjtenem kell a bátorságot, hogy olyan szakra jelentkezzek, amit én választok.
Annyira tartom be, mintha a suliban lennénk. Ha lesz egy esti buli például a kirándulás közben, akkor tuti ott lesz a helyem. Na meg persze szokás szerint szemeim füleim nyitva, hátha megtudok valamit bárkiről közben, amit utána felhasználhatok ellene a magam védelmében Razz
Amennyit tanítanak róla, meg apa szeret mindent, ami történelem, de én nem, szóval biztos beszélt róla is, de a leginkább annyi rémlik, hogy nagyon kiemelkedő volt az aurori tevékenysége.
Stupor vagy Petrificus Totalus

Anonymous

Vendég
Hétf. Márc. 30, 2020 12:23 am

Set Lascelles

Engem kértek fel kísérőtanárnak.
Nem sokat, amit tanítanak.
Igen
Semmit, az ilyen helyeket csak felfedezés céljából találom érdekesnek.
Igen, az összessel, különösen azokkal, akik felvették a Számmisztika tantárgyat. Tanár-diák, gondolom.
Capitulatus

Anonymous

Vendég
Hétf. Márc. 30, 2020 1:11 am

Sir Pharsius MacBoon
Itt élek. Ők járnak arra, amerre én élek.
Mindent avagy mindent.
Eddig nem volt.

Köszönöm a jelenetkezéseket.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: