Chris & Lyanna ~ True friends chop the onions and cry together
Vendég
Csüt. Okt. 28, 2021 7:24 pm
Chris & Lyanna
✰ True friends chop the onions and cry together ✰
Hé, Lyanna, jól vagy? Nem. Ugye nem sírsz? Dehogy, csak belement valami a szemembe. Lyanna, biztos minden rendben? Persze-persze, feleltem mosolyogva. Nap mint nap, amikor felkeltem, s a tükörbe néztem egy mosolyt varázsoltam az arcomra, amely nem volt őszinte, vagy éppen igazi, de legalább elkerültek a további kérdésekkel. Mert mindig kérdeztek. Apámról, a nővéremről, az öcsémről… Én pedig nem bírtam csendesen lekoptatni ezeket az embereket, hiszen semmi közük nem volt a családomhoz. Nem értettem, hogy nekik miért számított apám tárgyalása, bár úgy gondoltam, csak csámcsogni akartak valamin. A nővérem felől hónapok óta nem hallottam, csupán anyának írt elvétve egy levelet, de a viselkedéséből azt szűrtem le, hogy úgy kerülte az Egyesült Királyságot, mintha valami kórságot kaphatna el itthon. Pedig szükség lett volna rá. Nem csak a nagyinak és anyának, de az öcsénk jobban hallgatott rá, mint rám. Ráadásul, nekem is jólesett volna, ha nem maradtam volna egyedül ezekkel a lehúzó gondolatokkal. Csakhogy Hazel itt hagyott mindent a fenébe, én pedig a káosz közepén azt sem tudtam hová kapjak. Már egy órája le kellett volna adnom az iskolaújságba szánt cikkemet, mégis abban a teremben kuksoltam, ahol egykor a Little Blackbirds próbált, mert úgy gondoltam, hogy ott úgysem keresne senki. Az egyik asztalnál kuksoltam, és meredtem bámultam az előttem heverő pergament, amelyre megállíthatatlanul záporoztak a könnyeim. Elmaszatoltam az írást, a betűim fele olvashatatlan volt, ahogy véletlenül beleértem a tintába. A kezem csupa fekete volt, mégsem takarítottam le. Ledobtam a másik kettő mellé a törött pennámat, s azt kívántam, bárcsak véget ért volna ez az egész szenvedés. Nem akartam végignézni, ahogy minden széthullott körülöttem, arról nem beszélve, hogy az én lelki világom sem volt teljesen rendben. Egy ügyetlen mozdulattal lesöpörtem az asztal tetejéről a tintatartót, amely hangos csörömpöléssel tört darabokra, a fekete folyadék pedig szétfolyt a padlón. Ez volt az utolsó pont. Reszketve túrtam a hajamba, ahogy eluralkodott rajtam egy újabb sírógörcs. Az egész mellkasomra egyfajta nyomás telepedett, levegő után kapkodtam, miközben megállíthatatlanul sírtam. A saját szívverésem elnyomott mindenféle más hangot a környezetemben, a székben ringatózva pánikoltam magamban, hiszen utáltam ezt az érzést. Mindig váratlanul tört rám, s olyan nehezen akart megszűnni, hogy egyre jobban féltem tőle. Abbamarad egyszer ez valaha?
Ha bárki másról lett volna szó, nagy ívben tettem volna az egészre. Nem adta le a cikket? Így járt, megkapja az érte járó lecseszést, a megrovást és minden hasonlót, amit az elődeim az ilyen mulasztásokért bevezettek én pedig, mint a jelenlegi főszerkesztő ezer örömmel alkalmaztam. Nem mintha szadista lettem volna vagy bármi ilyesmi, nem öközött pervez örömet a szerkesztőség kínzása, de az nagyon ki tudott borítani, ha valaki nem volt képes időben elkészülni egy nyomorult cikkel. Mi a fészkes fenének vállalta el akkor? Jó, nyilván tudtam, hogy ez nem ilyen egyszerű, bárkinek közbejöhetett bármi, de azért mégsem egy varázs doktori összehozása volt a cél, könyörgöm, csak egy normális cikk az iskolaújságba. Pontosan ezért volt szomorú, hogy sokaknak még ez sem sikerült. (Sem a határidő betartása, sem pedig egy normális minőségű cikk.) Viszont Lyanna más volt, mindig pontosan adta le a cikkeit, amelyek még valami minőség felét is képviseltek, bár nem tudom a pszichológia rovat alapvetően mennyire érdekelte a diákokat - vagy is, de pontosan tudom, sajnos nem annyira, mint a vicc rovat, ami valamiért mindig, minden hónapban kiemelkedő népszerűségi adatokat produkált -, a témái ellenben érdekesek és fontosak voltak. Fontosabbak, mint egy újabb, a Briggs családot lejárató interjú. Pontosan ezért aggasztott nem csak a tény, hogy késett, hanem az is, hogy senki se tudta merre lehet. Bárkit is kérdeztem, csak homályos emlékképeket kaptam arról, hogy itt, ott vagy amott látták. Megjáratták velem a kviddics pályát, a nagytermet, a könyvtárat és csillagvizsgálót is, de - micsoda meglepetés! - sehol se találtam. Jó, ezen nem kellett volna ennyire fennakadnom, Lyanna már gyerekként is remekül el tudott bújni, ha akart, egyszer, egy bújócska során azért hagytam órákon át rostokolni valami bokor mögött, mert nem találtam és elengedtem a dolgot, úgy voltam vele, majd előjön, ha megunta. Így is lett. Aztán még neki állt feljebb, hogy én márpedig ott hagytam őt! Hát persze! Mondjuk szó mi szó: örültem volna neki, ha most is megjelenik valahol, mert kezdtem unni ezt a macska-egér játék szerű valamit, körbejártam már az egész sulit, kibasztak velem a lépcsők is és többet gyalogoltam, mint egy héten átlagosan szoktam. (Kivéve ha otthon voltam persze, mert Gyilkoska és a szamojédok ennél jóval több kilométert hagytak már a lábamban. De most a Roxfortban voltam és amúgy is, Cotswoldsban csak dombok és rossz utak nehezítették a terepet, nem pedig a világ összes lépcsője is.) Már éppen a feladni készültem a dolgot, hiába aggódtam Lyanna miatt. Ha valaki nem akarja, hogy megtalálják, azzal én se tudtam mit kezdeni, amikor az egyik teremből - abból, ahol az a madaras nevű banda gyakorolt, akiknek sose kedveltem igazán a zenéjét - furcsa hangokat hallottam. Nem tudtam volna pontosan megmondani, hogy mi az. Talán, ha a józan eszemre hallgatok, akkor nem ártom bele magam, csak megyek tovább, hiszen bármi történjen is ott, nem az én dolgom. Bár… az életem jelenlegi “történéseit” nézve mikor is hallgattam én utoljára a józan eszemre? - Mi folyik itt, mi… - minden rendben, kérdeztem volna egyből a terembe lépe, ha nem akad el a szavam, mert nem csak random, ismeretlen diákokkal álltam szemben, még csak nem is Mason Brigssel (hála az égnek), hanem Lyannával. Ennek alapvetően örömtelinek kellett volna lennie, hiszen őt kerestem órák óta, a lábam is már-már lerohadt annyit jártam érte, mégis: valami nem stimmelt. Lyanna sírt, nem is, sokkal inkább zokogott, őt pedig a földre söpört papírok, pennák és fekete tintapacák vették körül. Megtorpantam. A pillanat egy törtrészéig megfordult a fejemben, hogy kihátrálok az ajtón, de… nem tudtam volna megtenni. Egy ismeretlennel sem, nemhogy egy gyerekkori baráttal. Ezzel párhuzamosan viszont azzal se igazán tudtam mit kezdeni, hogy zokogott. - Hé, mi történt? - léptem mellé, miközben nyugtatás gyanánt, hátha nem olyan rossz ötlet, a karjára tettem a kezem és kicsit leguggoltam, hogy egy magasságban legyünk, még így is, hogy ült. - Bántott valaki? Tudok segíteni valahogy? Izé… kérsz esetleg egy papírzsepit? Kicsit gyűrött, de esküszöm tiszta. - Komolyan, ennél nagyobb hülyét csak akkor csináltam volna magamból, ha azt kérdezem a nyilvánvaló tények ellenére is, hogy minden rendben van-e.
Always be a
first rate version of yourself and not a second rate version of someone else.
Vendég
Vas. Május 01, 2022 1:57 pm
Chris & Lyanna
✰ True friends chop the onions and cry together ✰
Nem bírtam koncentrálni, hiszen úgy éreztem, hogy minden kicsúszott az ujjaim közül. Erősnek kellett volna maradnom a családom és a csapat kedvéért, jelét sem mutathattam volna annak, hogy mennyire megviseltek az elmúlt év eseményei, de képtelen voltam mindig felszegett fejjel, mosolyogva járni. Ma kifejezetten olyan érzésem támadt, hogy összecsaptak a felettem a hullámok, és maguk alá temettek. Fuldokolva zokogtam, miközben a tekintetemet a padlón szétfolyó fekete foltra szegeztem. Így uralkodott el az én életemen is a káosz. Szétterült, ráragadt minden számomra kedves dologra, és beszennyezte azt. Egész testemben reszkettem, ahogy a pánik végigfutott rajtam. Ezt sem tudtam kontrollálni, fontosan olyan zabolázhatatlan volt, mint a környezetem: mint Hazel viselkedése, vagy ahogy undorító módon meghurcolták az édesapámat. Előregörnyedtem a széken, nem is tűnt fel, hogy nem voltam egyedül, hiszen a reszketés, a stressz egy olyan börtönbe zárt, hogy a könnyfüggönyön keresztül sem láttam. Csak akkor eszméltem fel, amikor valakinek a keze a vállamra nehezedett, de képtelen voltam abbahagyni a sírást. A szemeimhez nyúltam, hogy megpróbáljam letörölni a könnyeimet, de talán csak annyit értem el vele, hogy összemaszatoltam az arcomat a tintás kezemmel. Ismét felpillantottam, Chris hangja és jelenléte egy picit visszarángatott a valóságba, s az ügyetlen megjegyzése a papírzsebkendővel kapcsolatban egy erőtlen mosolyt váltott ki belőlem. Nem tudtam neki válaszolni, szóra nyitottam volna a számat, de éreztem, hogy nem tudtam volna megformálni a szavakat. Válaszképpen csak megráztam a fejemet, amellyel arra akartam utalni, hogy nem bántott senki. Szükségem volt egy kis időre, hogy összeszedjem magam, addig arcom törölgetve igyekeztem mélylevegőt venni, hogy valamelyest megszabaduljak a mellkasomra nehezedő nyomástól. − Ne… Ne haragudj, hogy nem lett kész – szipogtam, utalva a cikkre, amelynek a vázlata körülöttem hevert a padlón. – Én megpróbáltam… Suttogtam halkan, mielőtt ismét pityeregni kezdtem volna. Hiszen Chris biztosan ezért volt itt. A cikket akarta behajtani rajtam, és én tényleg igyekeztem, de nem ment. Nem jöttek a szavak, kicsúsztam az időből, és most… Egyre jobban belehergeltem magam, így amikor azt hittem, hogy végre kezd egy kicsit jobb lenni, ismét záporozni kezdtek a könnyeim. Lecsúsztam a székről, a padlón kucorogtam felhúzott lábakkal, az arcomat a combomnak nyomva. Nem akartam, hogy Chris így lásson, nem akartam, hogy bárki is ilyen gyengének és kiszolgáltatottnak lásson, de arra sem volt erőm, hogy elküldjem.