| | | Pént. Május 22, 2020 11:16 pm | Emily Yordmoon Emily, Em,Ems, Nagyokos Kisasszony (a tesóimnak) "Ha a suttogásodra nem figyelnek oda, akkor kiabálni sem érdemes." Nem: Nő Kor: 21 év Vér: Aranyvérű Születési hely: Cardiff, UK Iskola/ház: Roxfort/Hugrabug volt, most Docendo Mágusakadémia, Pszichomágia szak Munka: Diák Családi állapot: Eljegyzett Patrónus: Kárókatona Pálca: Almafa, 11 és háromnegyed hüvelyk, egyszarvúszőr maggal Rólam Kedves Naplóm! Mármint... ugyan, miket is beszélek? Huszonegy éves létemre naplót írok? Hát mi ez már? Még jó, hogy apám lánya vagyok, és szinten mindent érzelmi alapon közelítek meg... a racionalitás, a logika nem az én területem, az egyszer biztos. Soha nem is volt az. Az érzelmek viszont annál inkább. Egyáltalán nem csodálkozom rajta, hogy a Süveg a Hugrabugba osztott be. Bezzeg apa, és a nagyszüleim nagy szemeket meresztettek, mikor kiderült, hogy a sárga-fekete borzoknál leszek, és nem a Hollóhátban, ahogy tették azt ők, generációkra visszamenőleg. Na igen, megtörtem a hagyományt... de őszintén szólva egyáltalán nem sajnálom. Hogy néha harsány, hangos, esetenként idegesítő vagyok? Hogy tudálékos lennék - ami, megjegyzem, eléggé hollóhátas tulajdonság -? Hogy a húgom és az öcsém elneveztek Nagyokos Kisasszonynak, mert valahogy megéreztem, mivel tudok a legtöbbet segíteni valakinek...? Na és akkor mi van? Mostanában már szinte fel sem veszem. Gyakran ugyanis egy kedves szóval többet érünk, mint akármilyen nagy eszmefuttatással - ezt még mindig mindig nem sikerült apa konok kobakjába vernem, pedig Merlin a tanúm rá, próbálkozom én is, meg anya is. De legalább Jessy és Nathan hozza az elvárt normát, mert mindketten a Hollóhátba kerültek, így újabb két okostojással bővült a család. Mondjuk nem szeretném, ha csak a könyvek fölött görnyednének, és nem élveznék ki a fiatalság varázsát. De csak van annyi sütnivalójuk maguktól is, hogy rájönnek, élni is kell, nemcsak tanulni. Mert fontos a könyvek nyújtotta tudás, de van, amit csak az életből, a tapasztalatainkból tudunk megtanulni. Meg az állatoktól. Mert bizony tőlük is rengeteget tudunk tanulni - ezért is tanultam ki az animágiát, ami már egész sor szorult helyzetből mentett meg. S hogy még mennyitől fog? Az még a jövő zenéje, de a kalandozó kedvemet ismerve valószínűleg még jónéhánytól. Na nem mintha bánnám, hiszen imádom a levegőt szelni fecskeként, mert ilyenkor érzem, hogy élek. Ilyenkor, és akkor, amikor valakinek segítek. Mert nekem a segítségnyújtás a lételemem. Ezért is tanulok pszichomágia szakon, hogy aztán követhessem a szívem szavát, és minél több embernek segíthessek. Hogy egyedül, vagy akkor már lesz mellettem valaki, akire számíthatok, s akit én magam választottam magamnak társul? Még nem tudom, de idővel ez is kiderül. Egyszerre egy lépés, hiszen így is elég hosszú és rögös ez az út, ami előttem van. De abban biztos vagyok, hogy megéri. Mert mindig megéri segítőkezet nyújtani valakinek - akár kéretlenül is. Ha tükörbe nézek Hogy hogy nézek ki? Na, ez egy olyan kérdés, ami talán még egy átlagos varázsló, boszorkány esetében is felvetne bizonyos pontosító kérdéseket. Egy metamorfmágus esetében pedig egészen biztosan. Az, hogy hogyan is nézek ki, az nagyban függ az aktuális hangulatomtól, érzelmi állapotomtól. Néha még én sem tudom, éppen milyen fejjel fogok megjelenni egyik-másik helyen. Azért persze igyekszem megmaradni valami rendes, megszokott színnél, amivel nem keltek túl nagy feltűnést az Akadémián se. Úgyhogy általában hosszú, barna hajfürtjeim vannak, amiket leginkább kibontva viselek. Néha a barna átvált sötétkékre, szinte már-már feketébe hajlik. A szemem általában kék színben pompázik, de néha átváltom barnába, bár ez egészen véletlenül is meg szokott történni. Ruhák tekintetében a "kényelmes a legjobb" elvet követem, de még így is leginkább farmert és valami kényelmes, mégis jól kinéző felsőt hordok. Családom Édesapám Jeremiah Yordmoon „Az ember és az állat egykutya”. Na igen, az én drága édesapám gyakran, talán túl gyakran is hallható mondása. Könnyen mond ilyeneket, neki tényleg egyremegy a kettő – abban az értelemben biztos, hogy gyakorlatilag bárkivel szinte rögtön, de legalábbis egészen gyorsan megérteti magát. Ezt nagy valószínűséggel tőle örököltem. De azért nem bánnám, ha kevésbé lenne makacs, és hagyná, hogy a saját életemet éljem. Édesanyám Dahlia Yordmoon Ha néhány szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy tipikus aranyvérű háziasszony. Mivel apa nem engedi dolgozni, főleg nem az utolsó nagyobb betegsége után, így szinte minden idejét nekem és a testvéreimnek szenteli. Ha meg esetleg nem velünk foglalkozik, akkor előszeretettel böngészi a könyvtárunk polcait valami érdekes olvasmány után kutatva. Mindent meg lehet vele beszélni, és még apát is megpróbálta rávenni, hogy legyen egy kicsit engedékenyebb – sajnos eddig nem sok sikerrel. Azért még nem adjuk fel, egyikünk sem. Testvéreim Jesse (15) és Nathaniel Yordmoon (17) Az „ikrek”. Illetve nem, de Jess előszeretettel utánozza a bátyját, aki persze emiatt kiakad. Mert persze mi mást csinálna egy – elméletileg érett – tizenhét éves? Na ugye. Ráadásul Jess azzal is nehezíti Nath dolgát, hogy hozzám és Nathanielhez hasonlóan ő is örökölte anyától a metamorfmágiát, úgyhogy minden adandó alkalmat megragad a gyakorlásra. Főleg mostanában. Értem én, hogy kamasz, de azért mégiscsak, a tanulásra is odafigyelhetne, nemcsak az élet más dolgaira. Na nem baj, majd az Akadémián a körmére tudok nézni – már persze ha még mindig az a terve, hogy ő is követi apa útját, és jelentkezik a Medimágia karra. Jelenleg fogalmam sincs. Párkapcsolat @Nicholas Scamander - a jegyesem. Ez életemnek az a része, amit egyelőre nem akarok bolygatni. Nem tudom, apa mit gondolt, amikor bejelentette, hogy márpedig mi össze fogunk házasodni Nick Scamanderrel. De tényleg… valószínűleg akkor épp nagyon elvette valami az eszét, különben nem mondott volna ekkora… agyamentséget. Hogy semmi csúnyát ne mondjak a helyzetre. Nick álláspontját nem ismerem a témával kapcsolatban – ha csak lehet kerüljük ezt a kérdést, „mindenkinek jobb lesz” alapon, de egyszer úgyis meg kell beszélni, ezt mindketten tudjuk -, a magam részéről annyit tudok hozzátenni, hogy: apa, maradj a betegeidnél, az életemet meg majd én rendezem, jó? Köszi szépen! Apróságok Amortentia Eső, fahéj, alma, eső utáni föld szaga, otthon illat Mumus Családom elvesztése, egyedüllét, hogy félrekezelek valakit, és nagyobb kárt okozok, mint amilyennel eljött hozzám Edevis tükre Boldogan élni egy szerető, összetartó családdal magam körül Hobbim Olvasás, zenehallgatás, kviddics, a testvéreim pesztrálása – furcsa hobbi, tudom, de addig is velük vagyok Elveim Nincs lehetetlen, csak tehetetlen; Mindig lesz segítség, csak kérni kell; Amit nem a szemembe mondanak, az olyan, mintha nem is mondták volna Amit sosem tennék meg Sosem fordulnék a családom ellen, és sosem ártanék senkinek szándékosan Ami zavar A vérségi kérdés – nem a vére határozza meg az embert, hanem a tettei és gondolkodása; apa elhamarkodott döntése a Nickel való jövőbeni házasságomat illetően Ami a legfontosabb az életemben A családom, a barátaim és a tanulmányaim Ami a legkevésbé fontos számomra Hogy mit mondanak rólam a hátam mögött. Amire büszke vagyok A családom Ha valamit megváltoztathatnék Nem is tudom… talán apa fafejű gondolkodásmódját Így képzelem a jövõmet Nem tervezek ennyire előre, minden perc számít, és sosem lehet tudni, mit hoz a következő Egyéb Bejegyzetlen animágus - partifecske
|
| | | Multik : úgyis tudjátok...Playby : Lin-Manuel Miranda | Vas. Május 24, 2020 9:32 am | Kedves Emily! Aranyvérűnek születni nem egyszerű, még egy alapvetően olyan szerető családban sem, mint a tiéd. Hiszen a házasság egy olyan kérdés, amiről mindenkinek saját magának kéne döntenie, csakis az érzelmeit figyelembe véve, ennek ellenére remélem, hogy Nickkel sikerül egymásra találnotok. És abban is bízom, hogy amíg emiatt idegeskedsz, nem hanyagolod el a tanulmányaidat sem, hiszen remek pszichomágus lesz majd belőled, ha elvégzed az Akadémiát, a te személyiségeddel erre a pályára teremtettek. Kíváncsian várom, hogyan alakul a sorsod, a sorsotok Nickkel, a Scamander családdal közeli kapcsolatban állva különösen érdekel, milyen irányt vesz majd a ti történetetek, ki tudja, talán hamarosan egy nagy családi vacsorán unatkozhatunk majd mindketten Newt Scamander egykori otthonában Futás foglalózni és játszótársakat keresni |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 8:59 pm-kor Theodore Nott Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir |
|