"And when I sleep I'm gonna dream of how you"
Nem: férfi
Kor: 16 év
Vér: félvér
Születési hely: Bristol
Iskola/ház: Hollóhát
Munka: Prefektus
Családi állapot: Egyedülálló
Patrónus: borz
Pálca: rugalmas, 9,5 hüvelyk vörös tölgy pálca főnix-toll maggal
Amit szeretnek bennem
- Mit szerettek bennem?
Anyukám: Te vagy az egyetlen gyermekem, aki képes hajnalban felkelni és eljönni velem piacolni; hogy ha megkérlek valamire akkor szó nélkül teljesíted. Hogy figyelmes vagy, mindig érdekel kivel mi van és a négy iskolaérett gyerekem közül te vagy az egyetlen, aki heti rendszerességgel ír.
Apukám: Mindig is irigyeltem mennyire célorientált vagy, pontosan tudod mit szeretnél elérni az életben és büszkévé tesz, hogy nem csak ülsz a babérjaidon, hanem kergeted azokat. Hangosan nevetsz, néha értelmetlen poénokat tolsz de nem játszod meg magad, mint azt oly sokan teszik körülöttünk.
Raymond: Hagyjál már a hülyeségeddel! Most azt szeretnéd, hogy felsoroljam milyen okos vagy, ügyes és mennyire nem értesz a csajozáshoz? Mondjuk…. azt szeretem benned, hogy hiába rúgok beléd és a hülye hobbijaidba ugyanúgy csinálod őket. Nem tudlak megtörni, pedig nagyon-nagyon jó lenne az idegeidre mennem. Néha mutathatnál több érzelmet.
Lorelai: Mindenképp irigylem tőled az odaadásodat a tanulás irányába és a türelmedet irányunkba, főleg az elején mikor össze-vissza kísérgettél minket a birtokon. Imádom, hogy másként látod a világot és egy csepp esőnek is úgy tudsz örülni, mintha most kaptál volna egy új seprűt.
Loretta: Hogy mit szeretek benned? Egyszerű; a nevetésedet, a beszédstílusodat, amivel a legérdektelenebb figyelmét is képes vagy magadra irányitani. Hogy nem engeded másoknak, hogy beléd rúgjanak vagy ha megteszik, akkor képes vagy nagyobb emberként viselkedni. Barátságos vagy, de néha szükséged van az egyedüllétre viszont mindig visszatalálsz a családodhoz. Nem bánt, ha veled lógok, sőt néha még te keresed az én társaságomat.
Ernie: Szeretem benned, hogy mindig küldesz nekem csokibékát a baglyoddal, meg kviddics mezt a Griffendéles srácoktól. Néha szoktál velem játszani, de nem annyit, mint a lányokkal, de nem baj, nem tudok rád haragudni.
Én: Szeretek úgy gondolni magamra, hogy okos, intelligens, művelt varázsló vagyok, akit nem tudnak megállítani, mert a könyvek az eszközeim arra, hogy eljussak A-ból B-be. Nem vagyok laza, rengetegszer szorongok de próbálok annak tűnni; szeretem az embereket és szeretek velük beszélgetni is, habár szükségem van néha az egyedüllétre. A családom a legelső helyen áll, utána következik minden és mindenki más. Vidám, jókedvű, vicces (nagyon rossz poénokkal), őszinte és egyenes vagyok, csak attól függően kivel beszélgetek megválogatom a mondataim összetételét.
Ami zavar bennem másokat
Rossz tulajdonságaim egy csokorban:
-sértődékeny; Raymond azt mondaná túlságosan érzékeny vagyok és mindent úgy élek meg, mintha megakarnának támadni és nem vagyok képes feldolgozni a jó szándékkal tett megjegyzéseket. Nos, tőle nem is fogadnám el.
-mindent teljes szívemből élek át, néha intenzívnek tartanak a többiek de úgy vagyok vele minden átélt pillanat ajándék ezért szeretném élvezni azt, ami megadatik nekem.
-ügyetlen, minden kiesik a kezemből, elcsúszok a sima padlón vagy a lépcsőn lefele jövet, néha elhagyom a jegyzetfüzetemet vagy a tollamat, labdát még soha nem kaptam el röptében de nem is tervezek ebből megélni.
-túlbuzgó, szeretem azt hinni, hogy ez nem egy rossz tulajdonság de gyakran a tanár agyára megyek a tudásvágy iránti szomjammal, amit nem mindig tudok megfékezni és nem is akarok.
-makacs, amit a fejembe veszek azt szeretem elvégezni még akkor is, ha beletörik a bicskám hiszen könnyebb megélni a kudarcot és abból tanulni, mint fülemet-farkamat behúzva meghunyászkodni és hallgatni valakire.
-engesztelhetetlen, ha valaki úgy igazán beletaposott a lelkembe akkor semmit nem tud elkövetni annak érdekében, hogy újból aktív részese legyen a kis világomnak.
-haragtartó, ha valaki megbánt, ami könnyen előfordulhat a sértődékenységemből, akkor nagyon kell tepernie a bocsánatomért mert szeretem sokáig tartani a falat közöttünk. Igazán kegyetlen vagyok olyankor, mert úgy teszek, mintha az a személy nem is létezne számomra.
-lobbanékony, bár általában türelmesen állok a társaimhoz néha előfordul, hogy hamarabb kapom fel a vizet, mint kéne; lehet vannak spanyol felmenőim.
-válogatós, nem csak a társaságomat de az ételek terén is nagyon odafigyelek arra, hogy mit és milyen minőségüt fogyasztok.
-rosszkedvű, legtöbbször fülig érő mosollyal élem át a napjaimat de akadnak percek mikor elfordulok a naptól, befelé tekintek és igazán mély művész-válságba keveredek.
-pedáns, szeretek mindent tökéletes állapotban tartani, a bögréimet a megfelelő helyén, a könyveimet katonás sorrendben, nem szeretem a rendetlenséget.
Ennél természetesen sokkal több van, de ha mindent elárulnék magamról már most akkor mi maradna a játéktérre?
Életem története
Téma: Reggeli fejetlenség Roxfortba indulás előtt
Helyszín: Bristol, Fieldwake kúria
Időpont: 2019.szeptember.01. reggel: 8:30
- Gyerekek! Merlinre mondom, ha nem lesztek lent fél órán belül mindennel összepakolva, útra készen akkor idén nem mentek a Roxfortba! – apám erőteljes, parancsoló hangja tölti be a házunk lépcsőházát melynek akusztikája tökéletes arra, hogy mindenkihez elrepüljön az üzenete.
- Ernie ne legyél már ilyen velük! Ma van az első napjuk, biztos izgulnak. – lágy hang is társul az előbbihez lelki szemeim előtt pedig megjelenik édesanyám képe, ahogyan apám karjára fonja ujjait és megpróbálja elhúzni a lépcsőktől még mielőtt valami a fejére esne. Még időben, szerencsére, mert másodperceken belül hangos puffanással jelzi Raymond, a bátyám, mennyire tesz az egész pakolásra és ledobja a félig megpakolt utazóládáját. – Raymond Fieldwake, idén nem fogok neked bepakolni, amit eddig beletettél azt viszed el magaddal. – szólal meg édesanyám immáron erőteljesebben, de mindnyájan nagyon jól tudjuk, hogy mire 9-et üt az óra szépen teletömi a félig üres tárgyat.
-Anyaaaaa, nem találom a pálcámat! – ugrándozik ki a szobájából Lorelai majd Loretta is követi, aki az 5 percnél idősebb nővére hatására szintén a korlátra helyezi teljes testsúlyát és lógnak lefelé.
- Én meg a taláromat! Anya hová tetted? – sipítozzák a lányok felváltva én pedig örülök, hogy már tegnap és az előtte való napokon bepakoltam minden szükséges dolgot így csak lecsapom a ládám tetejét, levédem a kis védőbűbájommal majd csatlakozok a hangzavarhoz, akarom mondani a családomhoz.
-De ott nincs!
-Rory megint elhagyta a pálcáját, bibibi – énekli elviselhetetlen hangon a húgom, amivel pontosan tudja, hogy nem csak a nővére agyára megy, de mindenki máséra is. Apa fújtat egyet, majd felemelve a két kezét legyez a levegőbe amolyan „én itt feladom, nincs idegzetem hozzájuk” módon és elvonul a konyhába, megnézni a reggelit.
- Nézzétek meg még egyszer! Komolyan nem hiszem el, hogy minden évben ez van. Valaki felkeltette Erniet? És Avis? Fent van már? – már nem néz felfelé, minden figyelmét a bátyám ládájában lévő dolgok rendezésére és a hiányzó dolgok bepakolására szenteli. Én pedig nem is lehetnék ennél zabosabb, amiért a bátyám ennyire lusta. Miért nem képes maga bepakolni a tanévre?
-Jó reggelt, megnézem Erniet. – szólalok meg most már én is, mire az ikerhúgaim jó reggelt éneklésbe kezdenek és legszívesebben elnémítanám őket, de a Roxforton kívül még mindig nem varázsolhatunk. Sóhajtva túrok bele a hajamba miközben a legkisebb testvérem szobájába érek, hogy felkeltsem; de sehol nem találom. – Ernie nincs meg. Ray nálad van? – kiáltok át a másik oldalra, amint visszatérek.
Semmi válasz.
- Raymond! A testvéred kérdezett tőled valamit, méltóztatnál válaszolni? – kiált fel újból és egyre idegesebb hangnemet megütve édesanyám. Az órámra pillantok, majd átverekedem magam bátyám dolgain, amit előszeretettel imád a folyósóján hagyni.
- Ray, Ernie nincs nálad? – nyitok be a szobájába, de amit ott látok arra nagyon nem vagyok felkészülve. Egy lány, nem is akárki van nála én pedig az államat szeretném valahonnan felszedni, de nem megy. Teljesen zavarba jövök és csak makogni tudok valamit.
-Takarodj már kifelé Avis! – dobja felém az egyik párnáját a szerető és odafigyelő bátyám, ami az arcomba landol. Kiszáradt a torkom és remeg a kezem mikor visszatérek és nem tudom mi tévő legyek.
- Nincs nála Ernie.
- Lorelai és Loretta keressétek meg az öcséteket!
- Cami, már rég reggelizik az a szegény gyerek. – simogatja meg apám a felesége hátát, én pedig megkövülve nézem a jelenetet. Egyszerre forog velem a világ és érzek kíváncsiságot… - Gyerekek, kilenc óra tíz van! Mehetnénk? – ordít fel ismételten, mire felocsúdok a világomból.
- Raymond szobájában egy lány van. – kitágult pupillákkal, a fülemben zakatoló szívvel mondom ki ezeket mire anya úgy néz rám, mintha azt jelentettem volna be, hogy Voldemort él. Apám ingerülten sóhajt, közben kivágódik az említett személy ajtaja, erősen megmarkolja a korlátot és a szembe néz.
- Tetves spicli. – halott vagy számomra nézéssel ajándékoztat meg, majd anyáékra téved a pillantása, akik csak annyit mondanak erről majd később beszélünk. Most indulni kell.
Ha tükörbe nézek
Tükröm, tükröm mondd meg nékem, ki a legkialvatlanabb gyerek ezen a vidéken?
Szeretném azt gondolni magamról, hogy jól nézek ki és a lányok epekedve várják mikor vetek rájuk egy pillantást, mikor méltóztatok szóba állni velük, de nem vagyok híres, sem sármos. Egy átlagos magasságú, kissé vékonyka, de annál nagyobb mosolyú kamaszkorban lévő fiú vagyok; akinek hosszú, barna fürtjei össze-vissza állnak a fején, amiket néha zöldes szemébe sodorja a szél és olyankor alig lát ki alóla. Átlagos méretű, hosszú orrom következik csodaszép mandulavágású szemeim után, melyek ha mosolygok kisebb csíkba tömörülnek össze; az az igazi ezer wattos fogkrém reklámba illő mosoly az enyém, mindegyik fogam látszik olyankor de nem zavar. Ha igazán jól érzem magam valaki mellett, akkor miért kéne elbújnom egy álarc mögé?
Öltözködési stílusom nem valami kiemelkedő, szeretem az egyszerű de nagyszerű dolgokat; csíkos felsőket, garbókat, a ruhatáramban a legkedveltebb szín a fekete és a fehér, amiket néha feldobok egy-egy színesebbel. Fekete farmer, kék farmer, koptatott farmer, farmer-farmer hátán, ez jellemzi a nadrágjaimat, mert nem vagyok valami jó ebben az öltözködésnek nevezett dologban. Passzoljon minden mindennel és kész, ne kelljen a szükségesnél több időt pazarolnom rá.
Családom
Édesapám
Ernie Fieldwake Sr. – 46 – Az
Abszolút úti Fieldwake csodaketyeréi bolt keménykezű, de ha a gyerekeiről van szó, akkor enyhe lelkű tulajdonosának második legidősebb gyermeke vagyok. Elhivatott, megfontolt és szerető személyiségű férfi hatalmas nyomot hagyott mindegyikünk lelkében, Ő tipikusan az az ember, akivel szeretnél beszélni egy rosszabb napodon, mert bármivel feltud vidítani. Ha rossz kedved van mentsvárként magasodik föléd, erős karjaiba zár és meghallgatja problémáidat még akkor is, ha fárasztó napot tudhat maga mögött; ha pedig ezer wattos mosoly ül ki arcodra a boldogságtól, izgalomtól, akkor Ő az első, aki csatlakozik az ünnepléshez. Keményen dolgozik, hogy mindent megteremtsen a családunknak, mindig mindenkit maga elé helyez; rengeteg dolgot köszönhetünk neki, az olaszországi nyaralásoktól kezdve a könyvszeretetünkön át egészen a kviddics és amerikai foci iránti rajongásunkig.
Édesanyám
Camille West – 40 – A Szent Mungó Varázsnyavalya- és Ragálykúráló ispotály Varázslati traumák osztályán dolgozó édesanyám egy igazi csoda, a munkáját felelősen, figyelmesen, odaadóan végző nőnek még van ideje 5 gyermekére és a férjére egy húzósabb nap vagy akár hét után. Sose mondaná azt, hogy túlságosan fáradt ezt vagy azt csinálni; minden percét kiakarja élvezni az életnek. Mintha a teste termelné a koffeint és állandóan pörgetné magában, nem lehet lelőni amikor bepörög, s olyankor meg akarja váltani a világot. Egyszerre főz, mos, takarít, játszik velünk mágipoly-t (a mugli monopoly felturbózott változata), tesz igazságot, hogy ha szükséges és még le sem ült mióta letette a műszakot a kórházban. Arcán mindig hatalmas mosoly terül el, ha meglátja a gyermekeit, minket, és mindig a tudatunkra adja mennyire szeret.
Testvéreim
Raymond Fieldwake – 20 – Az idősebbik testvéremmel nem is különbözhetnénk jobban, mint eddig; ha neki a kék akkor nekem a zöld labda kellett, ha igent mondott valamire én direkt nemet, ha tanulni akart akkor én nyomattam a zenét és ez így ment egészen addig míg nem kaptunk külön szobát. Griffendél ex lakója, jelenleg az Akadémia egyik
„ígéretes” diákja, akinek a legnagyobb problémája a haja beállítása és a lányok elszédítése. Szerintem nem kell jobban megmagyaráznom miért nem jövünk ki egymással.
Lorelai & Loretta Fieldwake – 12 – A nálam 4 évvel fiatalabb ikerhúgaimmal elég szoros a kapcsolatunk, de csak azért, mert sokkal inkább hasonlítanak rám, mint Raymondra. Sokszor rendeztünk együtt könyvfelolvasó esteket, mentünk el dedikálásokra vagy hoztam nekik valami különlegességet Roxfortból ameddig nem kezdték el ők is koptatni az iskolapadot. Lorelai meglepő módon a Griffendél ház tagja
– mégis hasonlít valamennyire Raymondra – míg Loretta (Loretta Fieldwake apám nővére, sokáig dolgozott a Mágiaügyi Minisztériumban) Hollóhátas kis okostojás, ennek köszönhetően utóbbival sokkal többet is bandázok.
Már amikor nem fordulok magamba és hanyagolok el mindenkit. Ernie Fieldwake Jr. – 6 – A legkisebb madárka még csak álmodozik erről az egészről, Roxfortról, talárokról, trollokról a pincében, a különböző órákról melyekről ezer meg egy mesét mondunk neki mikor a szünetekben hazalátogatunk. Sajnos vele annyira nem szoros a kapcsolatom, szeretem, kedvelem, a testvérem, de nem játszottunk soha együtt, nem veszekedtünk, nem olvastunk könyvrészleteket egymásnak és nem fogunk együtt teát szürcsölni a rózsaszín készletéből.
Párkapcsolat
Enos Nettles – 20 – Raymond idegesítő haverja, akinek köszönhetően nem is volt
ANNYIRA elviselhetetlen a nyári akadémiás tábor. Neki köszönhetem, hogy nem haltam éhen két étkezés között, mert szerzett csokibékát vagy almás-fülzsíros pitét a konyhából. Merlin áldja csodatévő kezeit! Azóta viszont teljesen rá vagyok kattanva, állandóan küldözgetem neki a baglyokat és érdeklődök hogyléte felől. Kíváncsi vagyok mikor küld el melegebbre.
Remélem szeret. Apróságok
Amortentia
Frissen főzött kávé illata keveredve az odaéget paleo banánpalacsintával; eső által frissen felvert por; sült édesburgonya; ecet minden mennyiségben; edzés utáni férfiszag; tenger gondtalan illata.
Mumus
Középszerűség; nem tudnám elviselni azt, ha nem emelkedhetnék ki a többiek közül valamilyen szinten, nem akarok az erős középmezőnyben végezni ha a legjobb is lehetek.
Halál; számomra felfoghatatlan, hogy létezik valami azután, hogy örökre lehunyom a szemem.
Egyedüllét; társas lények vagyunk, szükségünk van egy másik személy érintésére, közelségére, szép szavaira.
Edevis tükre
Mire vágyok a legjobban az életemben? Nehéz kérdés, hiszen van egy szerető családom, akik mindenben támogatnak. Megvannak a céljaim és az álmaim, melyeknek megvalósítására törekszem. Vannak barátaim, társaim, akikkel jól érzem magam.
Mim nincs? Egy Enos Nettlesnek nevezett egyed az életemben. Hobbim
Könyvolvasás; listák írása a teendőimről; bagolytollak gyűjtése; Appleby Arrows rajongó; banánpalacsinta recept tökéletesítése; bakancslista készítés és megvalósítása; zongorázás; gitározás; mindenbe beleütni az orromat, amibe nem kéne.
Elveim
Ne gyilkolj. Ne lopj. Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúságot. Ne kívánd felebarátod házát, feleségét, szolgáját, sem ökrét sem szamarát. Ha megdobnak kővel vágj hozzájuk egy péklapátot. Amit ma megtehetsz már rég megtehetted volna. Egyszer élünk; minden perc számít. Aki másnak vermet ás, maga esik bele. Nem szól szám nem fáj szívem. Ha szemmel ölni lehetne…
Amit sosem tennék meg
Nem ölnék embert, varázslót, boszorkányt, kviblit, állatot legyen az varázstalan, hétköznapi vagy mágikus. Nem tagadnám meg a családomat senki kedvéért, ahogyan nem is zárnám ki őket az életemből.
Ami zavar
Raymond. Körömrágás. Fogcsikorgatás. Lustaság. Raymond. Motiválatlanság. Pár nélküli zoknik. Egyenlőtlenség. Raymond. Szamárfül a jegyzetfüzetemben. Raymond. Ha lemerül a zenelejátszóm. Raymond. Túlérett banán. A bátyám. A túl széles csípőm. A bátyám. Ja, és… Raymond.
Ami a legfontosabb az életemben
Számomra a legfontosabbak az életemben azok nem mások, mint a
családom tagjai, még a bátyám is attól eltekintve, hogy mennyire nem vagyunk egy hullámhosszon.
Szerelem. Mindenkinek az életében kell egy személy, akinek azt mondhatjuk
„szeretlek” és ő is viszonozza. Akivel leélhetjük az életünket, nevethetünk az emlékeken és ha létezik túlvilág akkor szivathatjuk tovább a másikat.
Ami a legkevésbé fontos számomra
Hírnév, pénz, hatalom; minden ilyen csilli-villi dolog, amikért mások képesek feladni saját identitásukat, amik miatt feladjuk az olyan dolgokat melyek igazán értékesek a rövidke életünk alatt.
Amire büszke vagyok
Kiemelkedő tanulmányi eredmények; Hollóhát ház egyik prefektusa; Támogató családi közeg; Gondosan megtervezett életút; A nyári akadémiai tábor legbuzgóbb résztvevője díj nyertese.
Ha valamit megváltoztathatnék
Ha valamit megváltoztatnék az életemben akkor a választásom
Raymond bátyám és közöttem létrejött kapcsolatra esne, megpróbálnám minimalizálni a veszekedéseinknek, vitáinknak számát. Talán megpróbálnék jobban érdeklődni az Ő általa kedvelt dolgok iránt.
Így képzelem a jövõmet
A Roxfortot
summa cum laudéval végzem el majd az
Akadémián a Mágiatudományi Kar Sötét Varázslatok és Kivédésük Tanszékén végzem el az
Egyedi átkok, rontások elleni védekezések szakot; majd néhány év gyakornoksági munka után a
Mágikus Balesetek és Katasztrófák Főosztályán Varázspárbaj-elhárító osztag vezetője leszek. Emellett felépítek egy megfelelő egzisztenciát és családod alapítok.
Egyéb
Az utazóládámban becsempészett gyömbér kinövesztett egy ágat saját magából.