| | | Pént. Május 08, 2020 4:05 pm | Gilderoy Lockhart II Gild, Roy
"I want to do weird things and big budget things and no bodget things. I don't have a five-year plan." Nem: férfi Kor: 38 év Vér: félvér Születési hely: New York Iskola/ház: Ilvermorny (Pukwudgie), Docendo Discimus (Mágikus Képző- és Iparművészeti Kar) Munka: Docendo Discimus rektora Családi állapot: házas Patrónus: selyemtyúk Pálca: som, jetiszőr, 14 hüvelyk Csodálatraméltó személyem Anyám szerint szétszórt vagyok és figyelemzavaros. El akart vinni pszichomágushoz, de azt is kiborítottam, így sosem kaptam semmi papírt róla, hogy ne lennék teljesen százas. Azt is mondta, hogy sokra fogom vinni és beteljesítem apám sorsát, akinél még sokkal többre vagyok hivatott. Nem látom nagy bóknak.
Apám szerint a legnagyobb rajongója vagyok, ezért megváltoztattam a nevem az övére.
A feleségem szerint bolond, idegesítő és túl sok vagyok. Azt nem tudná megmondani, hogy ez pozitívum vagy negatívum, mert bár az utóbbira szavaz mindig, nekem nem esik nehezemre felhívni a figyelmét rá, hogy mégis hozzám jött feleségül. Azt hiszem, ezáltal valami csak szerethető bennem, ahogy én is nagyon szeretem őt. Bármit feladnék érte, az életemet is.
A fiam szerint szégyellnivaló vagyok, bár apámról is ez a véleménye, amit nem csodálok. Teljesen jogosan mondja ezt, mert minden lehetőséget megragadok rá, hogy kínos helyzetbe hozzam, mert egy hozzám hasonló apának csak ez lehet a célja a gyerekeivel. Azért nagyon büszke vagyok rá és ezt nem restellek elmondani neki.
A lányom szerint egy bálvány vagyok... vagy bárány, néha nem értem, miről beszél, mert előszeretettel motyog. A legnagyobb boldogságom, hogy ennyire szeret és ennyire sokra tart, ráadásul semmi rosszat nem lát bennem. Ő a legnagyobb rajongóm, én pedig az övé.
A barátaim szerint hatalmas arc vagyok, aki néha túl sokat füvezik és soha nem találja meg a határokat. Ha bármi elképzelhetetlen, részeg hülyeségről van szó, én vagyok az első, aki felé fordulnak, mert tudják, hogy megteszem. Elég csak annyit mondaniuk, hogy "ha mered". Egyébként bármikor, bármiben számíthatnak rám.
A kollégáim szerint tehetséges vagyok, remek ruhákat és jelmezeket tervezek és készítek, igazán fordíthattam volna a figyelmemet erre, ahelyett, hogy pokollá teszem az életüket. Pedig esküszöm, hogy jó főnök vagyok, csak ők nem veszik észre.
A hallgatóim szerint egy sültbolond vagyok, teljesen kettyós, ráadásul a pletykák kedvenc alanya. Soha nem tagadom egyiket sem, bármennyire lehetetlenül hangzanak, én akkor sem cáfolok rájuk. Meglehetősen szórakoztató, ahogy ezekről beszélnek. Egyébként rémes tanárnak tartanak, mert ha valaki tehetségtelen és unalmas, azzal közlöm és kivágom a tanszékről. Más tanszékek esetében nem érdekel ennyire a sorsuk, velük kedvesebb vagyok.
Szerintem fasza csávó vagyok.
Életem története Hatalmas, zajos átrium, tele tehetséges, ifjú varázslókkal és boszorkányokkal. Néhány a többinél is sokkal nagyobb reménység, jópáran pedig már most fél lábbal a bukáshoz közel álltak, hiába volt ez még csak az évnyitó ünnepség. A felsőbb évesek elég szellősen voltak, de a gólyák mind végtelen lelkesedéssel foglalták el az tanári pódiumhoz legközelebb lévő asztalokat. Még nem tudták, mi vár rájuk. Gilderoy Lockhart felállt, Sonorus bűbáj segítségével felerősítette a hangját, hogy a legtávolabb ülők is hallják évnyitó beszédét. Elcsendesedik az épület, jobb oldalán a felesége, Hester felsóhajt. Ő már tudja, mi következik.
Kedves hallgatók, kedves kollégák! Köszöntelek mindannyiótokat a tanév első napján! Nagyon örülök, hogy ilyen szép számmal eljöttetek, hiszen itt annyi lehetőség van az ismerkedésre. Kedves gólyáink, titeket külön üdvözöllek köreinkben, biztosan nagyon új még nektek ez a hatalmas tér, ez a rengeteg hallgató és a sok ismeretlen arc. Megígérem nektek, hogy remekül fogjátok érezni magatokat itt, rengeteg tudást szereztek majd, barátságokat köttök és ki tudja, talán házasságot is. Úgy emlékszem a saját első évnyitómra, mintha csak tegnap lett volna...
Mintha csak varázsütésre történne, a legtávolabbi sorokból halk papírzörgés egyéb zajok hallatszanak. Néhányan keresztrejtvényes füzetet vesznek elő, mások vázlatfüzetet rajzolni, akad, aki olvas, egy lány a sarokban pedig kesztyűt horgol. A gólyák mindebből semmit nem vesznek észre. Gilderoy Lockhart sem.
Húsz évvel ezelőtt éppen ilyen lelkesen és naivan ültem itt én is. Nekem szerencsém volt, a gólyatábor akkor még a nyár közepén megtartásra került, nektek csak a következő héten lesz, mindenesetre én már sok társamat ismertem ekkor. Nagyon boldog voltam, hogy bekerültem a szakra, ami oly' nagyon érdekelt, barátokat is szereztem, olyan volt, mintha az egész világ az enyém lenne. Így is volt. Ezt jegyezzétek meg jól, mert ezek lesznek a legfontosabb évek az életetekben, amit itt az akadémián töltötök, hiszen nem csak a jövőtöket határozzátok meg, de saját magatokról is rengeteget tanultok. Én is sokat változtam ezekben az években. Nagyon fontos volt számomra az, amit tanultam, persze egyszerűbb is akkor, ha az embert érdekli, amivel foglalkozni akar. Az első két évem úgy repült el, hogy szinte észre sem vettem, mégis megszámlálhatatlan élménnyel gazdagodtam.
Vékony, hosszú ujj váj bele Gilderoy Lockhart oldalába. A felesége az, próbálja elcsendesíteni, de sikertelen. A férfi meg sem rezzen. Néhány harmadéves hallgató, akik eddig feszülten figyeltek, zúgolódni kezdenek. Az egyik leállítja a kezében lévő stopperórát, a második egy öreg pergamenre lefirkant valamit, minden bizonnyal a kijelzőn lévő számot. Strigulát is húz, ami később többször is újra megtörténik. Egy bökés, egy időjelzés és egy strigula.
Az utolsó évem volt a legcsodálatosabb. Kitárult előttem a világ, tudtam, hogy amint év végén kiteszem innen a lábam, soha többet nem nézek vissza és azt kezdek magammal, amit akarok. Sok tervem volt már akkor. A nyáron, a gólyatáborban, ahol immáron harmadszorra vettem részt, ezúttal mentorként, megismertem azt a személyt, akiről tudtam, hogy a legtöbbet fogja jelenteni nekem hamarosan. Igaz, akkor még nem így állt a helyzet, mondhatni ki sem állhatott engem, hála a nem túl kedves megnyilvánulásaimnak felé. De hát mentor voltam, az volt a feladatom, hogy minél jobban megnehezítsem a gólyák életét. Persze lehet, hogy nem kellett volna kifejezetten rá fókuszálnom minden remek viccemet, mint például a fogkrém kicserélését a samponnal és bezárni a faházba egy tengernyi tücsökkel, de... végül nem lett annyira rossz vége. Igaz, hogy a tábor végén csúnya átkokat kaptam érte, ahogy a tanév folyamán többször is, de a végzősök báljára már őt vittem magammal. Életem legboldogabb napja volt.
Hester Lockhart arckifejezése nem erről árulkodott. Neki valószínűleg nem az volt élete legszebb napja, ahogy a mai sem.
Elhagytam az akadémiát, remek eredményekkel és elhelyezkedtem egy kisebb szabászatban, ahonnan hamarosan feljebb is léptem és egészen jó nevet szereztem magamnak. Látjátok? Nagyon sokat ér a tehetség és a kitartás. Hamarosan meg is házasodtam, azzal a nővel, aki pár évvel korábban még meg akart ölni, nem sokkal később pedig a karomban tarthattam a kisfiamat. Az akadémia nagyon meghatározó egy ember életében, az én példám tökéletes erre. Azóta két gyermekem is van, egy csodás feleségem, és amikor meguntam a tervezést, visszatértem ide tanítani, hogy magamhoz hasonló, reményekkel teli fiatalokat segíthessek előre a szakmában, de akár a magánéletben is. Most pedig... nos, itt vagyok, rektorként, tanárként, és ugyanezt ti is elérhetitek.
Gilderoy Lockhart széles mosollyal az arcán néz körbe. Néhány gólya az asztalt lefejelve aludt, mások döbbenten nézték, a horgoló lány befejezte a kesztyűt.
Jaj, elkalandoztam. A tanévet megnyitom, blablabla, mehettek utatokra. Ha tükörbe nézek Nagyon extra. Göndör, már javában őszülő haj, nagy, barna szemek, általában borosta vagy idétlen bajusz, változó, hogy normális vagy teljesen értelmezhetetlen ruhakollekció. De nagyon extra. Családom Édesapám Gilderoy Lockhart (56), az első, de nem az egyetlen. Ha nem lenne ugyanaz a nevünk, talán sosem tudom meg, hogy ő az apám. Rendben, hazudtam, az első perctől kezdve tudom, kár, hogy ő viszont nem. Soha nem is tudott a létezésemről. Édesanyám Mary Smith (56), egyszerű, mugli születésű boszorkány, aki már egészen fiatalon tudta, mi mindenre hivatott élete nagy szerelme. Ki is használta hát a lehetőségeta, amikor először Angliába utazott a családjával és azt hazudta Gilderoy Lockhartnak (az elsőnek), hogy meddő. Hát nem volt az, így lettem én, aki fenntarthatja a Lockhartok nevét és hírnevét. Amúgy nem tudom, hogy tényleg így történt-e, de anyám a mai napig a legnagyobb rajongója apámnak és úgy bújja a rongyos könyveit, mintha nem lenne holnap. Drága feleségem Hester Lockhart (38) nem tudom, hogyan visel el engem. Fiatal akadémistaként sokszor elvert vagy megátkozott (azóta őszülök), úgyhogy elég nagy csoda, hogy azóta gyereket is szült nekem. Kettőt. Meg feleségül is jött hozzám. Lehet, hogy kettőnk közül ő a bolondabb, de ezt inkább nem mondom neki, mert nyakon vág. Azért nagyon szeretem, ő a legfontosabb ember az életemben és az egyetlen, aki mellett meg akarok öregedni. Édes gyermekeim Gilderoy Lockhart III (15) egész életében gyűlölni fog azért, mert ragaszkodtam ehhez a névhez, pedig azt is csak azért tettem, mert nagyon viccesnek gondoltam. Hogy ezért akar mindenáron javítani-e a név megítélésén, az örök rejtély marad, de egy hihetetlenül intelligens gyerek, hatalmas tudásszomjjal. Egész biztosan nem lesz olyan, mint a nagyapja volt. Arya Lockhart (11) kicsit szét van esve úgy az év minden napján. Inkább rám hasonlít mint az anyjára, álomvilágban él és azt hiszem, az évfolyamtársai elég furának tartják. Cserébe hatalmas képzelőereje van, bár azzal nem megy sokra bűbájtanon, ha csak elképzeli a lebegtetést. Apróságok Amortentia ragasztó (nem vagyok szipus), öblítő, vattacukor Mumus Egy óriási szabóolló, ami elvágja a torkomat. Edevis tükre Nem hiszem, hogy bármi mást látnék ott saját magamnál. Elégedett vagyok magammal és az életemmel. Hobbim Odáig vagyok a mugli filmekért és nagyon bőséges tudással is rendelkezem róluk. Más bélyeget gyűjt, én filmeket. Meg színészeket a pincében.Elveim Ne ítélkezz, ha furcsa embert látsz. Lehet, még az akadémiai terheidtől is megszabadít. Amit sosem tennék meg Nem változtatnék a megjelenésemen és a viselkedésemen pusztán azért, mert mások azt akarják. Ami zavar A prűd seggfejek. Ami a legfontosabb az életemben A feleségem, a gyerekem, az alkotásaim és az egyéniségem. Ami a legkevésbé fontos számomra Ostoba, gazdag anyukák, akik hisztiznek, mert nem értik, hogy a tehetségtelen ikrájuk miért bukott meg/lett elbocsátva. Amire büszke vagyok Arra, hogy ilyen jó bőr a feleségem. Nem tudom, hogy visel el, de nagyon büszke vagyok rá, hogy megteszi. Ha valamit megváltoztathatnék Ne is álmodj róla, ha kínos vagyok, benézted. Így képzelem a jövõmet Remélem, hogy néhány év múlva a fiam is az akadémiára fog járni, úgy még szórakoztatóbb lesz. Egyéb Bármi, amit még fontosnak találsz.
|
| | | Multik : úgyis tudjátok...Playby : Lin-Manuel Miranda | Hétf. Május 11, 2020 11:52 am | Kedves Gilderoy,
második ezen a néven! Valahogy úgy tudnálak jellemezni, hogy: apja fia. Csak tehetségesebb, extrább és göndörebb kiadásban. Egy jelenség vagy, valószínűleg az Akadémia eddigi rektorai fogják a fejüket, hogy most te ülsz ugyanabban az irodában, mint ők, de szerintem egy üde színfolt vagy a felsőoktatás gyakran túl komoly világában. Minden hülyeséged ellenére - van belőlük bőven, valljuk be -, szerintem egy hihetetlenül szerethető figura vagy, még akkor is, ha a feleségedet és a gyerekeidet néha az őrületbe kergeted. Nagyon jót röhögtem a lapodon, valahol a patrónusodnál már elvesztem, azt hiszem. Nem szoktam senkinek ilyet kívánni, de remélem, te összeakadsz majd egy dementorral, mert mindenkinek látnia kell azt a selyemtyúkot... Futás megbuktatni azokat a tehetségtelen ikrákat, de előtte azért még foglalózz, ennek a csodálatos pb-nek ott kell mosolyognia a listában |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 161 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 161 vendég |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|