"People think I'm just a fucking lunatic, but Jesus can be a little bitch, too."
Nem: férfi
Kor: 18 év
Vér: félvér Születési hely: sydney, australia
Iskola/ház: Roxfort / beosztást kérnék
Munka: diák
Családi állapot: egyedülálló
Patrónus: celebeszi koboldmaki
Pálca: ében, 7 hüvelyk – méretétől fogva nagyon kicsi – vélahaj maggal
and when you hear me tap on yer window, then you get on your knees and you better pray, panic is on the way
Ha a világon bárkit meghívhatnál, akkor kit látnál szívesen vendégül vacsorára? Valószínűleg Kurt Cobain és Michael Hutchence lenne az. De például az öreg McGalagonnyal is szívesen vacsoráznék, hogy végre elmagyarázzam neki miért is… áh mindegy, úgyis csak azt tudná mondani, hogy „Mr. Madden, maga már megint csalódást okozott.”
Szeretnél híres lenni? Hogyan? Mindenki szeretne, nem? Mármint tökre jó lenne híres zenésznek lenni, de csak magamnak gitározgatok, meg jó lenne híres írónak lenni de… én csak hasznos tagja akarok lenni a varázslótársadalomnak.
Előfordul, hogy előre végigpróbálod mit fogsz mondani egy telefonbeszélgetésben? Miért? Dehogy, milyen hülyeség ez? Utálok telefonon beszélgetni. Mármint ha anyám hív akkor „Ja, aha, ja igen”, meg sűrű bólogatások, apám meg annyit beszél, hogy képtelenség azt egyszerűen két percnél kevesebbe belesűríteni. Az öcsémmel pedig nem beszélünk telefonon, így is látjuk egymást minden egyes nap. Milyen lenne a tökéletes napod? Kimenni a Roxforti birtokra, sétálni a napsütésben, lesmárolni mindenkit aki jön szembe, főleg Wilkinson professzort, Briggset, Traverset, Fletchleyt meginni egy sört, gitározni egyet, este szexelni, majd lefeküdni. Hogy újra kezdődjön elölről ez az egész. Mikor énekeltél magadnak utoljára? És valaki másnak? Tegnap este az öcsémnek egy kurva jó Nirvana dalt. Meg én is ott voltam. Számít? Ha 90 évig élnél, és el kellene döntened, hogy egy 30 éves ember testét vagy elméjét őrzöd meg az utolsó 60 évre, akkor melyiket választanád? Jaj hagyjál már békén, ez tökre hülyeség.
Van valami előérzeted azzal kapcsolatban, hogy hogyan fogsz meghalni? Remélhetőleg a leendő családom körében, boldogan. Lehet boldogan meghalni? Mindegy, addig remélhetőleg van még időm.
Mi az a dolog az életedben, amiért a leghálásabb vagy? Az öcsém
Ha egy dolgot változtathatnál meg azzal kapcsolatban, ahogy felneveltek, akkor mi lenne az? Talán azt, hogy apám ne Schumachernek drukkoljon a F1-ben, mert kurvára elviselhetetlen volt, ahogy a tv előtt üvöltözött közben. Meg előtte is. Meg utána is. Daniel Ricciardo a legnagyobb király amúgy is. Próbáld meg elmesélni az életed történetét 4 percben a lehető legrészletesebben! Felejtsd el, annyira azért nem izgalmas.
Ha választhatnál egy tulajdonságot vagy képességet, amit holnap reggelre megszerezhetsz, akkor mi lenne az? Azért animágusnak lenni elég menő dolog, nem?
Ha lenne egy kristálygömb, amiből megtudhatnál bármit magadról, az életedről, a jövődről, akkor mit akarnál tudni? Fúj, hagyj már békén. Úgy üldözött ki Fawley a teremből harmadikban a jóslástan óráról, Merlinnek nincs annyi luvnyája, amiért oda visszamennék.
Van valami, amiről régóta álmodozol, hogy megcsinálod, de eddig nem tetted? Miért nem? Igen, mondjuk hogy eltöltök egy éjszakát Madison Hollanddal. Vagy Blaise Finch-Fletchleyvel. Vagy Nina Traversszel. Vagy Naomi Briggszel. Vagy mind a négyükkel egyszerre. Apám, de jó lenne. Az öcsém tuti megsárgulna az irigységtől.
Mi volt életed eddigi legnagyobb eredménye? Hogy Longbottom professzor azt mondta nekem tavaly gyógynövénytanon, hogy „Mr. Madden, ez zseniális munka volt.” Ja haver, kurva sokáig dolgoztam rajta.
Mi tartasz a legnagyobb értéknek egy barátságban? Az őszinteséget.
Mi a legkedvesebb emléked? Talán az, amikor a seggemmel szereztem gólt a kviddics-válogatón. Meg azért a legelső nővel töltött éjszakám sem volt rossz, csak iszonyat be voltam állva és majdnem lehánytam. És igen, két éve volt, valami elbaszott buli után a R… inkább hagyjuk, te úgy sem értenéd.
Mi a legrosszabb emléked? Feljebb olvashattad.
Mit jelent számodra a barátság? Feltétel nélküli bizalmat és odaadást.
Milyen szerepe van a szerelemnek az életedben? Nem voltam szerelmes, ezt a kérdést passzolnám, köszi.
Jelenleg mi a kedvenc dalod? Oasis – D’You Know What I Mean
Most mit hallgatsz? A te unalmas locsogásodat.
Hány éves leszel 3 év múlva? 21.
Ha lehetne, egy kívánságod mi lenne az? Ezt már megkérdezted, de mondok akkor mást: hogy ne bukjak meg év végén. Talán ezt már nem néznék el nekem.
Jól tanulsz? Na tippelj, Sherlock
Tudsz pókerezni? Nem.
Vallásod? Ateista vagyok.
Szereted a meséket? Attól függ, ha valami beteg hentai, akkor nem, de például a Looney Tunes-t nagyon szerettem gyerekkoromban.
Voltál már kirándulni tengernél? Sidneyben születtem, na akkor tippelhetsz.
Játszol valamilyen hangszeren? Gitározom.
Édes vagy sós? Sós.
Van saját szobád? . Otthon van, itt pedig négy gyökérrel osztozom rajta. Imádom őket egytől egyig.
Van poszter a faladon? Inkább az ágyam fölött, de rengeteg olyan mugli poszter van, amit mozgásra bírtam. Nagy király vagyok, ugye? Igazából csak Ms. Pomfrey segítsége kellett hozzá. És közben nézhettem a dekoltázsát, már megérte.
Hordasz valamilyen ékszert? Ja, rengeteg karkötőt, meg egy halál ereklyéit ábrázoló nyakláncot. Eredeti, mi?
Voltál már egy híresség koncertjén? Ez meg megint milyen hülye kérdés? Persze, hogy voltam. Haver, tényleg ennyire hülyék dolgoznak az iskolaújságnál? Láttam a Metallicát, a Bon Jovit, a Depeche Mode-ot, az öcsém meg valami hülye Arctic Monkeys-re is elrángatott, bár az is eléggé bejött.
Láttál már szellemet? Jó, kezdem azt hinni, hogy te tényleg egy igazi egybites vagy. Hány mászkál itt a Roxfortban, mondd csak?
Jártál már Amerikában? Igen
A legviccesebb ember, akit ismersz? Az öcsém.
Szeretsz olvasni? Igen, elég sok mugli irodalmat olvastam amúgy. A roxforti tankönyveket viszont már kevésbé.
Van rossz szokásod? . A cigaretta, az alkohol és a tudatmódosító szerek annak számítanak? Meg a nők? Mert akkor több is egyszerre.
Háton alszol? Nem, nővel. Jó, a viccet félretéve: forgolódom legtöbbször.
Ültél már repülőn? Haversrác tudod, mi varázslók hoppanálni szoktunk.
Nyár vagy tél? Nyár, egyértelmű.
Plüssel alszol? Igen. Van vagy öt plüssöm. Egy kutya, egy oroszlán, van még egy Pokémon is – mielőtt megkérdeznéd az egy mese, és azt szeretem is – van egy ilyen szar emoji vagy mi a tököm, plusz egy hippogriff. Azt kaptam az anyámtól, szóval nem érdekel hogy mennyire büdös meg leharcolt, én azért szeretem.
Félsz a sötétben? Nem, dehogy.
Van örök ellenséged? A jóslástan.
Nyomulós vagy? Igen.
Eltörted már valaha valamidet? A te orrodat fogom, ha nem fejezzük be tíz percen belül.
Űzöl valamilyen sportot rendszeresen? Kviddicseztem, de meguntam. Most már csak kommentátor vagyok, az jobban áll.
Szoktál reggelizni? Igen, szűzlányok vérét iszom.
Késtél már el suliból? Állandóan kések, ne viccelj már.
Melyek a kedvenc napjaid? Az, amikor a hülye fejeddel nem találkozom a folyosókon. Milyen kár, hogy évfolyamtársak vagyunk. Csak aztán nehogy beledobjak valamit az üstödbe bájitaltanon.
Mi a kedvenc színed? A fekete, a zöld, a piros és a sárga. A kék nem. Pedig vannak kék cuccaim.
Mi a kedvenc elfoglaltságod? Gitározni. És ilyen rendkívül érdekfeszítő kérdésekre válaszolni. Igen, ezt határozottan szeretek.
Mi a kedvenc tantárgyad? Csupa olyan, amit jó tanárnők tanítanak: Gyógynövénytan – bocs Longbottom prof, nem hagyhattam ki. *felröhög, de aztán komolyodik* - amúgy pedig az átváltoztatástan a kedvencem. meg a bűbájtan.
Kedvenc országod? Ausztrália.
Kedvenc énekeseid? Kurt Cobain, Michael Hutchence, River Gallagher, Taylor Momsen <3 – na vele is eltöltenék egy éjszakát azért.
Kedvenc filmed? A sötét lovag.
Kedvenc italod? Gin-tonic.
Kedvenc zenei stílus? Minden szart meghallgatok, de amúgy mindegy, csak ne Celestina Warbeck legyen, mert lehányom a bármit, amiből az szól.
Kedvenc viseleted? Mi vagyok én, divattanácsadó? Öltözzön mindenki úgy ahogy akar, engem meg hagyjál békén ezekkel a szarokkal.
Összetartó családod van? Igen, még nem öltük meg egymást, szóval… igen.
Szeretsz új emberrel megismerkedni/új barátokat találni? Persze, főleg ha lányok azok. De nem tartom magam egy rossz arcnak, szóval szeretek barátkozni.
Jól kijössz a tanárokkal? Mondhatni.
Pesszimista vagy optimista? Optimista
Magabiztos vagy félénkebb? Inkább magabiztos
Elégedett vagy magaddal? Igen, veled viszont egyre kevésbé, szóval fogjuk rövidre.
Legrosszabb tulajdonságod? A lustaságom.
Legjobb tulajdonságod? A találékonyságom és a lojalitásom.
Mi számít jobban a külső vagy a belső? A jó fenék és egy kedves mosoly tökéletes összetevő egy szép lányhoz.
Könnyen zavarba lehet hozni? Nem, egyáltalán nem. Nagyon szar humorom van amúgy, meg ironizálok össze-vissza. Bár nem is a kérdésre válaszoltam, igaz?
Hogyan jellemeznéd magad? Egész eddig azt csináltam, nem? Na húzz már innen a vérbe, mielőtt még tényleg beverem az orrodat.
I'm feeling supersonic, give me gin and tonic
Piros, mint a vér.
Három csepp vér. Ennyi cseppent a padlóra, ahogy orrba vágtam ezt a hülyegyereket, miután tényleg nem akarta abbahagyni a kérdezősködést. Elő is vehettem volna a pálcámat és megfenyegethettem volna, de őszintén. Mit érnék el vele? Ugyan, hát mindenki mással ezt csinálja. Mindenki máshoz odamegy, lefotózza, kérdezősködik tőle. Mint egy kibaszott Oprah Winfrey, komolyan mondom. Pedig tényleg az volt, hogy megmondtam neki, hogy ha még egyet kérdez, orrba fogom verni. Kérdezett még egyet. „Te tényleg direkt buktál meg?”. Persze, direkt, hogy még tovább maradjak a Roxfortban. Nem tehetek róla, hogy segghülye vagyok bájitaltanból, de azt is elmagyaráztam neki, hogy ha tovább kérdez, akkor tényleg meg fogja járni. Tovább kérdezett. Megtettem. Elégtételt bezsebelően dőlök neki a falnak, hogy nézzem, ahogy tapogatja az orrát, ahogy szörnyülködik a vér láttán. Pedig engem is kikészít, de Merlinre mondom, most az egyszer kibírom émelyítő látványát. Azt is utáltam, amikor az exem megmutatta a véres tamponját. Majdnem kidobtam a taccsot, egész egyszerűen nem bírom. Nem. Ez meg még mindig mondja itt. Még mindig mondja, pedig elhúzhatna már. De itt támaszkodik a falnak, fogja az orrát és löki nekem a süket dumát arról, hogy ’jaj, szegény gonosz Judas, megütött’ brühühü. Anyád. - Igazán abbahagyhatnád a picsogást McGready, megmondtam, hogy ez lesz a vége. Ha nem tudod felfogni harmadszorra is, hogy hagyd abba vagy beverem a képed, akkor nem kell csodálkozni, hogy a negyediknél meg is teszem. – dörzsölöm meg jobbomat. Tuti valami jégbe kéne tenni, hogy ne dagadjon fel. Nem vagyok én hozzászokva ahhoz, hogy valakinek beverjek egyet. Szerintem most volt az első alkalom hogy megtettem. De valahol mindent el kell kezdeni, nem igaz? Iszom egy kortyot az üvegemből, majd beletúrok a hajamba. De a srác csak nem akar elhallgatni. Remek. Odalépek hozzá, hajánál fogva megemelem a fejét, hogy jobban megnézhessem. Bár a gyomrom fordul kettőt, ahogyan meglátom, hogy még mindig nem állt el az orra vére, igyekszem nem kidobni a taccsot a cipőjére. Az elég kellemetlen lenne. - Jó, menjél el Longbottomhoz, ő majd elrendezi neked. Tőlem meg tarts két lépés távolságot, vagy esküszöm, hogy legközelebb nem csak egy ütést fogsz kapni a hülye kérdéseid miatt. – sarkon fordulok és elviharzom a klubhelyiségem felé. Hatalmas nagy kár, hogy nem az öcsémet találta meg a kérdéseivel, ő sokkal nyugisabb és békésebb figura, mint én. Legalább a keze nem járt volna el, és ez a gyökér megúszta volna most egy törött orral kevesebbel. Kár.
Zöld, mint a kövön lapító gyík
Talán nem kellett volna megbuknom. Talán nem kellett volna beleszarni az egész bájitaltanba és mondjuk tényleg felkeresni a professzorasszonyt, amikor felajánlotta a tizenötezer lehetőséget a javításra. Mondjuk engem meg nem különösebben érdekelt eleinte, aztán mikor az utolsó előtti hónapban elmentem hozzá, már úgy fogadott, hogy „Sajnálom Mr. Madden, azt hiszem nem tud már javítani.” Hát remek basszus. Amikor közöltem ezt az öcsémmel, gyorsan megbukott ő is az év végi vizsgán. Nem elbűvölő? Dehogynem. Talán jobban kellett volna figyelni, és nem berúgni. Vagy nem beállni. Vagy nem a nőket hajkurászni. De mikor éljek ha nem most? Mikor csináljam azt, hogy fölkelek és egyből gintonicot iszom? Harminc évesen? Ugyan. Tököm sem akar annyit élni… ja várj, ez egy másik téma. Szóval akkorra már komoly és felelősségteljes felnőttnek kell lennem. Bár felnőtt vagyok most is, de úgy érzem, hogy nem megy nekem egyelőre ez a szakma.
Sárga, mint a felkelő nap
Azért na, nem vagyok ám annyira rossz arc, esküszöm. Vannak jobb napjaim. Olyankor kifejezetten segítőkész vagyok és még azoknak is segítek, akik átváltoztatástanból egy kicsit gyengén állnak. Meg azoknak is, akiknek kell valami narkó és akarnak venni. Ha nő mellett ébredek, azt észreveszed rajtam. Olyankor még a madarak is Nirvanát vagy INXS-t csiripelnek a fúriafűz ágain. A lány azt mondja nekem reggel, hogy ’megismételhetnénk’ én pedig válaszolok neki, hogy ’persze, akármikor’, majd megcsókollak és ismét kéjes nyögések közepette adjuk egymásnak tudtára, hogy mi tényleg jól érezzük magunkat együtt. Aztán snitt és… ott ülsz a birtokon, arról gondolkozol, hogy vajon hol szartad el az életed ennyire. Mert ez még nem olyan dolog, amin ne lehetne javítani. Ez még nem olyan helyzet, amit ne lehetne megoldani. De biztos hogy akarod te ezt a megoldást? Persze, hogy akarod, persze hogy akarod. Másképp nem tennél néha jót is magaddal. De vajon meddig tűr a test és meddig képes hajszolni a szív egy ilyen örökké túlbuzgó, a gyertyát is két végén égetni akaró roncsot?
I ain't good looking, but I'm someone's child
Elég nyúlánk csávó lettem az évek folyamán. Két éve még alig voltam 165 centi, ma pedig már lassan a 185-öt súrolom alulról, de az biztos, hogy 180-nál nem lehetek alacsonyabb. meg 20-nál kisebb. A hajam barna, bár néha hozzányúlok a pálcámhoz, vagy megböködöm öcsémet, hogy inkább varázsolja valami szőkére. Lehetne mondani, hogy póthajam van, de az igazság az, hogy egy enyhe rásegítéssel nőtt meg ennyire egyik napról a másikra. Nem vagyok kitesizett zsúrpubi, inkább mondanám magam vézna gyereknek, de azért vigyázz, be tudom verni az orrodat, ha beleütöd a dolgaimba.
you and I, we're gonna live forever
Édesapám
Peter Madden – 40 – férfi szabó, egyébként elég jó kapcsolatunk van, amíg nem tudja meg, hogy kamuztam arról, hogy a Roxfortban igazából van egy tehetséggondozó évfolyam – ami ugye mind tudjuk, hogy nincs – szóval reméljük ez így is marad, mert szeretem a fateromat.
Édesanyám
Azt hinnéd, hogy Mariah, mi? Pedig amúgy nem, Josephine Madden (neé Douglas) 38 – könyvesboltot üzemeltet Manchesterben, apám szabászata mellett. A kettő között a különbség az, hogy míg apám varázslóknak üzemelteti, anyám varázstalanoknak. Amúgy vele is jó a kapcsolatom és legalább nem tud pampogni a hajam miatt. Azt nagyon nem szeretem benne, a többi része tök oké.
Testvéreim
Jesus Peter Madden – 18, igen az ikertestvérem. Rendkívül humoros szüleink vannak, akik elneveztek minket a két bibliai alakról, de hidd el nekem, azért annyiban nem különbözünk egymástól. Na jó, csak annyiban, hogy igazából tökre nem abban a házban van, amelyikben én, de hidd el nekem: jó a testvéremmel a viszony, éppen annyira, hogy ő is egyszer megbukott a hatodik évfolyam végén, csak hogy egyszerre végezhessünk.
Párkapcsolat
ugyan, kérlek, nekem nincs olyan
Gyermekem
Hutchence– öt éves chantilly macska, akik igazán szeretetéhes, gyakran látni kószálni a kastély falai között.
Lay your love on the fire when you come on in, I got my heeby-jeebez in a hidden bag
Amortentia: mandulás sampon, arcszesz, Bombay Shappire Gin, Schweppes Bitter Lemon Mumus: egy két lábon járó fésű, nem viccelek. Edevis Tükre: negatív AIDS és tripper teszt, egy boldog család, lehetőleg nő mellett, hogy ne az öcsém képét kelljen bámulni 80 éves koromban is, addigra tuti megunnám. meg mondjuk egy akadémiai végzettséget igazoló papír, hogy ne kelljen éhenhalni. Hobbi: én szoktam kommentálni az öcsémmel a kviddics meccseket, ez pedig különösen akkor vicces, ha a házaink csapatai egymás ellen játszanak Elvek: alakítsd úgy az életed, hogy soha ne maradj ki egy threesome-ból és ezt lehetőleg két nővel tedd, ha egy másik csávó lenne a hármasban, úgyis szégyenkezhetnél életed végéig Amit nem tettem volna meg: nem buktam volna meg bájitaltanból. Amit megtettem: megbuktam bájitaltanból, és bevertem az iskolaújság egyik írójának az orrát Ami zavar:te Ami fontos nekem: az öcsém Ami kevésbé fontos nekem: a jóslástan Amire büszke vagyok: arra, hogy elvileg penge vagyok átváltoztatástanból Ha valamit megváltoztatnék: nem tudom… soha nem feküdtem volna le anyám egyik legjobb barátnőjével. bevetted, mi? jó, hidd el nekem, eskü megtörtént! Jövőm: kettőt és könnyebbet. talán végre elvégzem jövőre a roxfortot, aztán mehetek az akadémiára. meg szeretnék továbbra is kommentátor lenni. meg egy zenekart is, de azt csak hobbiból. Egyéb: animágus vagyok – ki fogsz röhögni, de a formám egy koala amúgy. ennél jellemzőbb nem is lehetne.
Neked sincs időd unatkozni, igaz? Nagykanállal falod az életet, az egyszer biztos, annyira nem is meglepő, hogy nem lett meg időben a hét roxforti évfolyam, de legalább Jesus - Jézusom, veletek aztán jól kicsesztek a szüleitek! - nem hagyott egyedül unatkozni a megismételt évfolyamon. Lehet, nem ártana körbeudvarolnod kicsit a tanárnőt is, na, azért nem úgy, mint általában a lányokat, talán elég lesz az is, ha nem Trollra írod a dolgozatokat és néha kedvesen rámosolyogsz a folyosón (tudod, nem az a beszívott mókusfej, hanem a kedves kisdiák mosoly, gyakorold a tükör előtt vagy vedd elő a legártatlanabb gyermeki éned, adnék tanácsokat, de amennyi évet én lehúztam a Zsebpiszok közben, azután nem lenne túl hiteles). Őszintén szólva sokat meditáltam, hogy a Griffendélbe vagy Hollóhátba kerülje-e... A Hugrabughoz nem vagy elég szorgalmas, a Mardekárhoz nem vagy elég ambiciózus, de megvan benned egy hollóhátas különleges látásmódja és egy griffendéles vakmerősége. Nehéz döntés elé állítottál, deeee... legyen a házad a Griffendél! Most pedig futás foglalózni és játszótársakat keresni