| | | Vas. Május 03, 2020 3:36 pm | Melchior (Marcell) Weinberg Mr. Weinberg "Ide jön egy idézet." Nem: férfi Kor: 52 év Vér: aranyvérű Születési hely: Weinberg kúria, Skócia Iskola/ház: Mardekár volt Munka: Varázsbaj-elhárító osztag vezetője, Mágiaügyi Minisztérium Családi állapot: házas Patrónus: nem tudom megidézni, sosem tudtam Pálca: ezüsthárs, 12 hüvelyk, baziliszkuszfog mag A fölébredés - igaz - elviselhetetlen szenvedéseket okoz Az évek során számtalan olyan tulajdonságomat kiölték, amiért valaha is szeretnivaló lehettem. De egy talán megmaradt. Végletekig lojális vagyok a bal alkaromon lévő tetováláshoz. Ahhoz, ami eltűnt már nagyon régóta, én mégis újraütöttem. Ahhoz, akihez a tetoválás fűzött egykor. Vagyis hűségem már értelmét vesztette. Hogy ki számít nekem? Csakis önmagam. És a családom. A családom szent és sérthetetlen, pedig számtalan fekete folt van rajta. A legnagyobb pedig én vagyok. Én vagyok az, aki 1980-ban megölt egy diákot a Roxfortban. Én vagyok az, aki ugyan soha nem emelt kezet sem a nejére, sem a gyerekeire, a nyolcvanas évek végén számtalan nőt megütöttem. Én vagyok az, aki ugyan ha szerette is a családját, önmagát sokkal jobban szerette bárkinél és bármikor előtérbe helyezte a saját akaratát – azt az egy napot kivéve – amikor meghatározták, hogy kit kell elvennem feleségül. Akkoriban ez így ment. Én vagyok az az ember, aki megtörte Victoria Brown ellenállását velem szemben, és mindezt varázslat, kínzás és mindenféle gonosz tettek nélkül értem el. Én vagyok az, aki számtalanszor próbált ellenszegülni a Nagyúrnak, mégis végrehajtotta azt, amit követelt tőle. Én vagyok az, aki már-már a lenyugvás után, a bukás után még rátett egy lapáttal a már lassan kialvó parázsra, ki nyughatatlanként ott tobzódott a tűz közelében. Én vagyok az, aki megölte a saját testvérét azért, hogy saját magát menteni tudja. Én vagyok az, aki úgy gondolta több mint húsz éve, hogy nincs más út előtte. Én vagyok az, aki huszonöt éve nem tud belenézni a tükörbe, mert szüntelen a saját ikertestvérét látja benne és mardossa a bűntudat amiatt, amit tett. Én vagyok az, aki nem képes leszámolni a saját démonjaival és egyre nehezebben tartja fent magáról azt a látszatot, hogy normális és teljes értékű ember. Én vagyok az, aki kívül szmájli, belül fáj mi még egészséges, belül viszont a férgek zabálják. Én vagyok Marcell Weinberg. […] Viszont én vagyok az az ember is, aki kedves. Aki megértő és ugyan keménykezű vezetőnek tartja magát, mégis képes a kompromisszumokra. Képes arra, hogy a beosztottjait emberként kezelje és hátra lépjen, ha úgy tartja érdeke. Én vagyok az, aki gyermekeit mindennél jobban szereti, feleségéhez pedig különös viszony fűzi. Én vagyok az, aki nem a saját nevén mutatkozik be már lassan három évtizede, aki huszonöt éve tagadásban él, és lassan mégis elhiszi, hogy aki a tükörből néz(ne) vissza rá, az bizony nem az a férfi, akit huszonöt éve a férgek rágnak a föld alatt. Én vagyok az az ember, aki képes volt a Roxforti éveiben egy Hugrabugosból halálfalónak állni csak azért, hogy megmentse testvérét. Mindig én voltam az az ember, aki kudarcot kudarcra halmozott, még akkor is, amikor a Nagyúr szolgálatába szegődött. Én vagyok az-az ember, aki – bár inkább hagyatkozik a szívére – néha képes az eszével gondolkozni. Én vagyok az-az ember, aki állandóan vívódik önmagában. Aki nem tudja, hogy már valójában kicsoda. Saját maga még, vagy a 25 éve halott ikertestvére? Hiszen annyira könnyű volt az ő viselkedési normáit felvenni a társaságban. Elég volt hozzá visszafogni saját magamat. Elég volt mindössze annyit tennem, hogy elszámolok magamban tízig és a hevesebb vérmérsékletemet megzabolázom, akár a versenylovakat, amik kitörni készülnének a karámból. És tudod Melchior… hiányzol. Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék arra, mi lenne, ha még mindig élnél. De ma már én vagyok Te. Én vagyok Melchior Weinberg. Igaz, hogy kell fizetni érte; a világosság, amely reggelenként könyörtelen ismétlődéssel megérkezik, behajtja a díjat. 2000. dec. 21 4583/2. ügy – Marcell Weinberg, nemzetközi máguskapcsolatok főosztályának vezetője, halálfaló.- Igazolja-e Marcell Weinberg, hogy ön… Hogy ön Marcell Weinberg? – teszi fel a kérdést nekem Igor Rookwood. Az a kicsinyes, önző faszkalap most ott rohad a varázsbűn-üldözési főosztály egyik magas pozíciójában, pedig esküszöm, hogy a legbetegebb állat, akit valaha ismertem. Talán még nálam is betegebb. Azt hiszem ez akkor tudatosult bennem, mikor láttam egy kobolddal közösülni. Néma maradok, egészen addig, ameddig valahonnan egy hatalmas ütést érzek az oldalamon. Remek, Mulciber ismét felhúzta a nyúlcipőt és oldalt váltott. Felnyögök, ahogy érzem, újra elrepedtek a bordáim. Tegnapelőtt gyógyítottam meg őket, most pedig… megint eltörtek. Ahogy morajlik a tárgyalóterem a válaszomra várva, lassan emelem fel csapzott fejemet. Az utóbbi időben hajam hosszú csimbókokban omlik a vállamra, a bujkálásnak köszönhetően. - Nem, én Melchior Weinberg vagyok, Mr. Rookwood. – szűröm a fogaim között mondandómat, talán több gúnnyal, mint azt illendő lenne. Mert nem illendő, mert nem kéne, hogy az legyen. A teremben újabb, ezúttal sokkal nagyobb morajlás, ahogy ejtem ki az évek óta halott öcsém nevét. Szemem sem rebben, ahogy tökéletesen utánzom az ő gesztusait, a pillantását, a mozdulatait. A kétségbeesettséget, amit kettőnk közül ő örökölt. Én inkább a vakmerő ember vagyok. Én inkább az vagyok, aki előre sosem gondolkozik és tetteinek is csak akkor méri fel következményeit, amikor már késő. Amikor a kés lendült az öcsém torka felé és én pedig elvágtam vele a nyakát, a másodperc tört részéig élveztem. Szinte már kéjes sóhaj tört fel torkomból, egész testemben remegtem, ahogy bekentem arcomat a vörös folyadékkal. Ahogy megéreztem bűzét, szinte önkéntelen jóleső görcsbe rándult a gyomrom. Tartott egy egész percig. Mikor eljutott tudatomig, hogy mit tettem, már csak magam elé roskadva tartottam a kezemben annak az embernek a holttestét, aki helyett most én kéne ott feküdjek. Aki helyett most nekem nem kellene már dobogjon a szívem. - Mr. Weinberg ön, mint a nemzetközi máguskapcsolatok főosztályának vezetője, teljes büntetőjogi felelősségében állítja, eskü alatt vallja, hogy az 1995. szeptember tizenhatodikán megtalált személy az ön ikertestvére, Marcell Weinberg? – hogy miért így kérdezett rá Rookwood, csak évekkel később tudtam meg. Egy szőke üstököt láttam villanni a bírák között valahol és alig-alig tudtam palástolni gúnyos mosolyomat. Hát elhitték. Szabad vagyok. ***
1996. augusztus, valahol a hegyekben. Marcell Weinberg, halálfalóTalán sosem gondoltam volna, hogy négy auror vonszol a kezemnél fogva. Hát elkaptak, pedig azt hittem jól elrejtőztem. Rookwood furcsa volt nekem a múltkor. Talán ő köpött be. De azt hiszem kidumálom magam a bíróságon, ha odavisznek. Ha elhiszik az alibimet, amit magam kreáltam. Ami miatt lassan egy éve színjátékot játszom és körülöttem mindenki ezt csinálja. Mert ezt tettem velük. Szörnyeteg lennék? Talán igen. Talán megérdemelném a sorsomat, hogy örök időkre az Azkabanban rohadjak. De én nem akarom ezt. Én élni akarok. A Nagyúrnak szüksége van rám. A Nagyúr számít a szolgálataimra. Ahogy erősen gondolok a kábító átokra, végül úgy nem számítok Finnick segítségére. Gyorsan visszaszerzem a pálcámat és már kezdődik a harc közöttünk. Ezúttal megúsztam. ***
2005. május, London, Mágiaügyi Minisztérium- Mr. Weinberg, önt ezúttal áthelyezem a Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztályának vezetői pozíciójáról a Varázsbaj-elhárító osztag élére. – Shacklebolt szavai csak úgy hasítanak rajtam keresztül. Engem? értem én, hogy nem vagyok egy kellemes alak a múltamnak köszönhetően, de ennyi év után mégsem vártam azt, hogy a munkámat jól végezve leléptessenek. Arcom érzelemmentes marad ugyan, de belül csalódott vagyok. – Rendben, Shacklebolt. – biccentek, hogy egy cigarettát az ajkaim közé tűzve sarkon forduljak és egy pálcaintésre átköltöztessem a saját cuccaimat az új irodámba. Remek, ezután járkálhatok az ostoba muglikhoz mindenféle szarságért. Remek. Nagyot sóhajtok, ahogy Victoriára nézek az irodámban. Egyelőre nem is szólok semmit, csak egyik cigire gyújtok a másik után. Rossz szokás és nem is szabadna a minisztériumban, de öreg motoros vagyok már ahhoz, hogy ezeket a szar szabályokat figyelmen kívül hagyjam. Nem is érdekelnek. - Történt valami? – együttérző mosoly, kedves pillantás. Ezért szeretem annyira. Tudja, hogy mivel tud lenyugtatni, hogy mivel tudja elérni a megnyugvásomat. Azt, hogy tényleg elfelejtsem a természetem hátrányait és lenyugodjak. – Semmi, csak… Shacklebolt átirányított egy másik osztályra dolgozni. – fújom ki magamból az utolsó dühöt, ahogy feleségem karjai nyakam köré fonódnak és én egybeolvadok vele, ahogy boldogságom az egekbe szökik, mikor ezek a pillanatok megvannak. A gyönyör eltünteti a körvonalakat és az értelmetlenségeket. Korábban jóképű csávó voltam. Nem voltam sosem annyira magas, 176 cm vagyok mindössze, de cserében még egész jól nézek ki a magam 62 kilójával. Sokáig nem voltak tetoválásaim, de muszáj volt megcsináltatnom őket, hogy úgy nézzek ki, mint az öcsém. Hajam rövid, ősz, arcom általában szőrös, de azt gyakran változtatom, hogy éppen milyen szakállam/borostám van. Az öltözködésemet tekintve már inkább az ingeket részesítem előnyben, mint a talárokat. Számból általában cigaretta lóg ki és ugyan számos tetoválásom van, de a leginkább látható és legerősebb a bal alkaromon lévő sötét jegy. Bár eltüntethetném onnan. A lét esszenciája olyan drága portéka, amelyből egész nemzedékek évszázadok alatt kapnak - egy órát. Édesapám Aurelius Weinberg – több, mint húsz éve halott. Igazi apa-fia kapcsolat volt a miénk. Meghalt, mikor elmondtam neki, hogy mit is tettem. De esetében nem tapad vér az én kezemhez. Édesanyám Helene Weinberg (neé Greengrass) 72 – még él, de legalább húsz éve nem váltott velem egy szót sem, mióta nem tudta feldolgozni, mekkora szörnyeteg is a fia. Testvérem Melchior Weinberg, 27♰, ex-halálfaló, minisztériumi tag – 25 éve halott. Saját kezemmel végeztem vele. Amíg élt, mi voltunk a legjobb testvérek. A legjobb ikertestvérek. A másik felem volt, de nem hagyhattam, hogy rájöjjenek, mi vagyok. Megöltem és ezt a keresztet azóta hordozom magammal. Nem telne el nap azóta, hogy ne hiányozna. Bűntudat gyötör, amióta csak elvágtam a torkát a saját kúriájában, majd a házimanója kezébe adtam a kést és módosítottam az emlékezetét. Bárcsak a sajátomat is módosította volna valaki. De Victoria, akárhányszor is kértem, nem tette meg. Azóta csak azon jár az eszem, hogy amennyi még hátra van, azt úgy kell leéljem, hogy minden nap őt látom a tükörben. Látom, hogy milyen idős lehetett volna. Látom, hogy ő boldogan állna a nappalijában. Én nem teszem. Feleségem Victoria Weinberg, 47, amneziátor – Victoria. Az egyetlen ember, aki tudja mi vagyok, mégis kitart mellettem, már harminc éve. Három évtized, sok idő. Igazi őszinte szerelem volt a miénk. Azon kevés emberek közé tartozott és tartozik, akit a mai napig őszintén, teljes szívemből szeretek és tűzbe tenném érte a kezem. Tűzbe is tettem. Két gyermeket szült nekem, harminc éve a titkaim őrzője, hű társam a bajban és nem mellesleg igazi, szenvedélyes szerelmem. Gyermekeim Sada Weinberg, 28, amneziátor - a lányom egy az egyben olyan, mint én voltam fiatalként. Ambiciózus, meg-nem-alkuvó, megvan a saját akarata és kérdés nélkül átgázol másokon, akik ellehetetlenítik, hogy végrehajtsa azt. Az én büszkeségem. Az én lányom. Melchior Weinberg Jr. , 25, pszichomágus-hallgató – az én vezeklésem. Az emlékeztetőm, hogy huszonöt éve milyen tettet hajtottam végre. A fiam inkább az anyja természetét örökölte. Csapongó és lázadó jellem, még ennyi idősen is. Mindennél jobban szeretem. Az én fiam. Pillanatokig időzni itt és remegni, hogy percek múlva végképp visszaessünk oda, ahonnan elindultunk - valóban nyomorúság ide jön az idézet. Amortentia: Victoria parfümje, a gyermekek illata, kubai szivar, régi könyvek, vér Mumus: Az öcsém, Melchior Weinberg hullája, vérbefagyva. - úgy, ahogy hagytam Edevis Tükre: Az öcsémmel egymás mellett állunk, öregen. Hobbi: a munkám, régi ereklyék gyűjtése Elvek: ugyan, kérlek. Karen, hozz egy kávét! Na, ez az elvem. Amit nem tettem volna meg: nem öltem volna meg az öcsémet. Amit megtettem: megöltem az öcsémet. Ami zavar: a tükörképem, mert folyamatosan Őt látom benne. Ami fontos nekem: a családom Ami kevésbé fontos nekem: saját magam Amire büszke vagyok: a feleségemre, a lányomra és a fiamra Ha valamit megváltoztatnék: egyértelmű, inkább még mindig az Azkabanban rohadnék. Jövőm: talán nem jut már nekem szerep, és csendesen meghalhatok egyszer. Egyéb: ha még nem lett volna eddig tiszta: Marcell Weinbergnek hívnak és huszonöt éve az Azkabanban kéne ülnöm. de nem ott vagyok
|
| | | Multik : úgyis tudjátok...Playby : Lin-Manuel Miranda | Hétf. Jún. 29, 2020 2:52 pm | Kedves
Marcell Melchior! A te történeted biztosan nem tartozik azok közé, amit az ember csak érdektelenül végigpörget, minden mondata izgalmas és feszültséggel teli, árad belőle az évtizedek megbánása és önmarcangolása. Sokan kívánják azt, hogy bárcsak másként tettek volna valamit, bárcsak soha ne tettek volna meg valamit, de akkora terhet, mint te, biztosan kevesen cipelnek a vállukon. Mégis nehéz az együttérzés, hiszen amit a testvéreddel tettél, megbocsáthatatlan bűn. Valószínűleg a múltadtól kísértve kevés boldog pillanat van az életedben, azonban a házasságod egészen biztosan kivételes és irigylésre méltó. Kevés szerelem élne túl ennyi megpróbáltatást. Az izgalmas jellem, történet engem magával ragadott, a pb választás már csak hab a tortán. Szóval foglald el gyorsan az irodádat a Minisztériumban ! |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Hugo Granger-WeasleyJelenleg 23 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 1 rejtett és 21 vendég :: 2 Bots |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 12:58 pm-kor Léanor D. Lecomte Tegnap 12:39 pm-kor Draco Malfoy Pént. Nov. 22, 2024 10:04 pm Juliet Denoir Pént. Nov. 22, 2024 8:59 pm Theodore Nott Pént. Nov. 22, 2024 6:04 pm Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves |
|