"Álmainkban olyan világban járunk, ami csak a miénk."
Nem: férfi
Kor: 18 év
Vér: félvér
Születési hely: London
Iskola/ház: Roxfort, Hollóhát
Munka: tanuló
Családi állapot: Bonyolult
Patrónus: Erszényes farkas
Pálca: fekete dió, véla haj, 12 és háromnegyed hüvelyk, rugalmas
A múltba, a világon tátongó résbe estem,
amely benyeli majd a földet s az eget.
A bizalom egy különleges és törékeny dolog, pusztító ereje van és életeket dönthet romba. Nálam egy őszinte, szoros kötelék itt kezdődik el. Mint Wood, egyszer már kitaposták előttem az utat. Éreztem a nyomást, amikor hollóhátas lettem, éreztem, amikor őrzővé váltam. A sors furcsa iróniája, hogy apámhoz hasonlóan vagyok inkább zárkózott, szűkszavú, maximalista és mindenre nyitott, miközben minden létező társaságban ismernek, mindenki szól hozzám egy jó szót, hívnak helyekre, a lányok pedig járni akarnak velem. Valószínűleg a félvéla anyám keze lehet a dologban. Mi mást kaphattam volna tőle örökül, mint ezt? De nem is baj, nem az a sarokban porosodó, könyvek fölé görnyedő srác vagyok, akire elsőre gondolnál. Szeretem, ha pezseg az élet, élem, hogy élek, élem a cigaretta nyugtató mámorát, a fű színes, kitárulkozó, csupasz valóját és az érzést, hogy olyankor szabad vagyok, mint a madár.
Szorongok, amióta anyám elment, a titkaimat pedig még apámmal sem osztom meg. Mit tudna ő segíteni? Mit tud ő arról, hogy milyen igazán, de tényleg igazán gyászolni? Amikor azt a nőt hazahozta...
Úgy érzem, hogy csak magamra és az eszemre számíthatok. Mit számít mennyien tartanak jó arcnak, mit számít, hányan próbálkoznak? A számok csalfák, amíg csak a látszatnak élsz. Soha nem én nyitok mások felé, soha nem nyújtok segítő kezet, soha nem hazudok és csapok be másokat. A kezem nem csal, nézd azt. Nézd azt a megannyi keszekusza vonalat, amit a papírra vetek, amivel megelevenedik a valóság csupaszsága. Ugye, milyen szép? És a lényeget látod mögötte? Mert én igen. És csak ez számít, nem a kép, amit mutatunk magunkról.
Taposs le mindent telhetetlen talppal,
Csak törj előre - önmagadnak!
Magas, nagyon magas, nyúlánk alkat vagyok. A kviddics erősebbé tett, mostanság egyre többször igénylem az alapos testmozgást. Szeretem a vizet, evezni a csöndben. Vállaim szélesek, erős tartásúak.
Hajam hosszabban meghagytam korábban, ami fésületlenül inkább hasonlít egy madárfészekre. Ma már némi figyelmet fordítok a megjelenésemre. Szemeim anyámat idézik, zöldek.
Szeretek egyszerű ruhákat hordani, az már mindegy nekem, hogy a farmer mellé épp egy szürke póló vagy csíkos ing társul. Mindenesetre nem kirívóan öltözöm, nem érdekel igazán a divat és nem szeretem a nagyon színes holmikat. Általában az uniformisban feszítek, nem zavar sem a talár, sem a nyakkendő.
Mint akit álmában már-már beért
a gyilkos
Én, azaz Daniel Benjamin Wood egy friss, hideg hajnalon születtem a Wood család egyetlen gyermekeként. Az anyai ágról véla géneket örököltem, míg apai ágról... nos én egy Wood lettem. Tudjátok, annak az Oliver Woodnak a fia, aki legtöbbször fejjel hárított mindent IS.
Sosem lehet megmondani igazán, hogy egy újszülött érkezése mikor a legaktuálisabb. Mikor minden adott? Mikor háború van? Mikor béke és szeretet? Nem... Ha örülnek az érkezésének és képesek neki a szeretetet megadni.
Csak annyit tudok, hogy sokáig csak álomképként lebegett a szüleim szeme előtt az érkezésem, mire sokszori próbálkozás után sikerült összehozni. De születésem pillanatától kezdve csak boldogságot hoztam a család életébe. Nekem nagyjából ebből az időből semmi emlékem nem maradt, kivéve pár emlékfoszlány. De apa mesélte, hogy ezekből az időkből jelentkeztek a varázslásra való hajlamaim. Gyakran, ha hisztis voltam, és nem kellett nekem az étel, a tál a levegőbe emelkedett és a falnak csapódott. Számtalanszor eljátszottam ezt.
Alig voltam tizenhárom éves, amikor az anyám meghalt betegségben. Mintha az addig életvidám kiskölyökben egyszer és mindenkorra megváltozott volna valami. De az apám nem hagyta, hogy magába fordult depresszív kiskamasz váljon belőlem, igyekezett közös programokat kitalálni, elterelni a figyelmem és felállítottunk egy rendszert, ami úgy látszott, működik. Tudtam, hogy mindkettőnknek nehéz az újrakezdés egy olyan házban, ahol mindenhol az ő illatát, a nyomát, az emlékeit láttuk viszont.
A rendszer pedig a következő lett:
1. A reggelinél mindig bevárjuk a másikat, mikor ő felel a rántottáért, mikor én a pirítósért és fordítva. Régen mindig elém került a gazdagon tálalt angol villásreggeli, mire felébredtem, most azért ad némi motivációt a korgó gyomor.
2. Délelőtt rendbe rakni a ház körüli udvart, egyenesen le a mólóig. Van ám az is nekünk, kenuval, csónakkal a tóparton.
3. Közös kviddicsezés minden áldott délután, de úgy a fáradtságig hajszolva.
4. Úszni egyet naplementével, játszani a vízben, versenyezni, szintén korgó gyomorral visszamenni vacsorát összedobni.
5. Kihagyni az ötórási és minden órási teadélutánt, jókat vízipipázni helyette. Ha tudnátok, hogy az apámat milyen könnyű volt erre rávenni. Persze nem tizenhárom évesen. De minden részlet idővel épült be a programokba. Korábban varázslósakkoztunk, köpköveztünk és még csináltunk egy csomó mindent.
6. Összedobni egy újabb férfias, húsos angol vacsorát, miközben bekapcsoljuk a tévét és nézünk valami sportot. Aztán ágyba mászni hulla fáradtan.
Amúgy mizu a Roxfortban? Köszönöm, megvagyok. Élem az átlagos végzősök életét azon idegeskedve, hogy vajon tényleg iskolaelső leszek-e, ahogy a statisztikám mutatja. Már mindent megszereztem, amire vágytam. Prefektus soha nem szerettem volna lenni, de őrző igen. Most már hagyom a többieket érvényesülni a pályán inkább. Belőlem hiányzik az apám szenvedélye, bár szívesen játszok.
Ezen felül részese vagyok mindennel, ha stresszelek szívok egy kis cigit, ha olyanom van füveset, ha meg olyanom van, akkor leakasztok egy barátnőt. Tudom, hogy nem esik nehezemre, hisz jobbára ellenállhatatlan vagyok. De nem bízok bennük és a rajongásuk hitelességében. Nem leszek liliomtipró, tiszteletben tartom az érzéseiket.
Az már jobban érdekel, hogy vajon felvesznek-e az akadémiára paleontológia szakirányra a Magizoológia Antropológia tanszékén. Ja és... igyekszem nem mérgelődni azon, hogy mostanában apámat mintha csak elvarázsolta volna egy orosz démon...
Családom
Édesapám
Oliver Wood ~ 44 ~ A kapcsolatunk szoros, baráti. Mára már csak ő maradt nekem és ha nem lenne, már biztosan elkallódtam volna valahol. Nem mindent tud rólam, nem is árulok el neki olyan dolgokat, ami fölöslegesen bosszantanák. De ilyen a kamasz élet, ő pedig büszke rám.
Édesanyám
Penelope Wood ~ 42 lenne ~ A hőn imádott édesanyám, akit egy betegség ragadott el tőlünk még kiskamasz éveimben. Egy világ dőlt össze bennem, úgy éreztem, hogy a gyerekkoromat hagytam hátra vele. A mai napig megemlékezek róla és nem hagyom, hogy az emléke egy percre is elhalványuljon az otthonunkban.
A nő apám életében
Irina Egorovna Yesikova ~ 33 ~ Nem is tudom hol és mikor ismerkedtek meg, mert csak félve, idővel mert nekem apám írni róla, én pedig nem firtattam. De úgy érzem, hogy ő egy betolakodó az életünkben, aki megszentségteleníti anyám emlékét.
A friss husik
@Sonia Yesikova és @Zoya Yesikova ~ 17 & 17 ~ Az ikrek, apám új nőjének hozadékai. Még nem találkoztam velük, de apám azzal nyugtat, hogy kedves teremtések. Azt írta, hogy majd lehet lesz egy kis változás az emeleten, annyira ne boruljak ki. Ne boruljak ki? Mi vár engem, belaknak a lányok?
Párkapcsolat
Létezik igazi vonzalom?
Keresztanyám
@Angelina Weasley ~ 42 ~ Apám régi csapattársa, akivel évek múltával is ugyanolyan szoros maradt a kapcsolat. A barátság megpecsételése pedig az én keresztszülőségem lett. Nem telik el úgy ünnepnap, hogy tőle ne kapnék valamit és tudom, hogy hozzá bármikor fordulhatok. Anyám halálával ő maradt az egyetlen nő az életemben és úgy érzem, néha általa gondoskodik róla.
Apróságok
Amortentia - Vaníliás-málnás kávé illata.
Mumus - Anyám halotti szelleme.
Edevis tükre - Diplomámmal a kezemben állok egy ismeretlen lény csontváza mellett, miközben elgondolkozva tanulmányozom azt.
Hobbim - Kviddics, kajakozás, úszás, egy jó tea vagy kávé megkoronázása vízipipával, könyvek.
Elveim - Ne bízz senkiben, bízz saját magadban!
Amit sosem tennék meg - Soha nem élnék vissza a véla génjeimmel.
Ami zavar - Minden, ami irritálja a komfortzónámat, az ingerenciaküszöbömet. Ha valaki csámcsog, hangosan hallgat zenét, vagy csak épp rossz kedvemben vág át előttem. Szóval bármi, attól függ, hogy milyen lábbal kelek.
Ami a legfontosabb az életemben - Az apám és a boldogsága.
Ami a legkevésbé fontos számomra - A kviddics.
Amire büszke vagyok - Esélyes, hogy iskolaelső leszek.
Ha valamit megváltoztathatnék - Visszahoznám anyámat.
Így képzelem a jövõmet - Paleontológusként tevékenykedni, világot látni, esetleg néhány kölyökkel a nyakamban. Ragozzam még?
Egyéb - Van egy zanzárdom. Aranyos kis dög, ha nem félsz a gyíkoktól, még te is megkedvelheted. Winston Churchillnek hívom, mert kiváló képességű hűlő, egy kibaszott stratéga, ha eltűnésről van szó. Miközben igyekszem megkeresni az amúgy is alig 25 centis kis dögöt pár centis kiadásban, Fütyinek hívom, mert megérdemli.