Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Harper Briggs

Anonymous

Harper Briggs Empty
Vendég
Csüt. Ápr. 23, 2020 10:43 pm

Harper Briggs

Harper, Okostojás

"The next best thing to knowing something is knowing where to find it."

Nem:

Kor: 15 év

Vér: Félvér

Születési hely: London

Iskola/ház: Roxfort - Hollóhát

Munka: Diák

Családi állapot: Eljegyezve a könyveivel... vagyis szingli

Patrónus: Óriás polip

Pálca: 11 hüvelyk, vörös berkenye fa, egyszarvúszőr mag

Amit szeretnek bennem

Becsületes: Mindig ragaszkodik ahhoz, hogy helyesen cselekedjen, sosem lenne képes becsapni, átejteni másokat, még ha azzal csak magát hozza rosszabb helyzetbe.
Rendszerető: Nála, mindig minden a helyén van. Nem szereti a rendetlenséget, nála mindig mindennek ott kell lennie, ahol azt eredetileg hagyta, szépen rendszerezve, mert neki így az átlátható.
Igazságos: Még ha az éppen sokaknak, esetleg még saját magának sem tetszik, igyekszik mindenről igazságosan dönteni, és nem hagyni, hogy az érzelmei elhomályosítsák a döntéseit.
Gondoskodó: Egyszer jó anya lesz belőle, mondják mások... Hát ő ebben erősen kételkedik, de tény, hogy szeret gondoskodni másokról, és meghallgatni a bajaikat, meg segíteni rajtuk, amikor csak tud. Ő nem hagy cserben senkit.
Gyakorlatias: Gyakorlati érzékkel rendelkezik, talpraesett, ügyes, és jó problémamegoldó készsége. Általában nem esik kétségbe, ha egy problémával találja magát szemben, hanem nyugodtan átgondolja a lehetőségeit, és minden tudását bevetve próbálja azt megoldani.
Segítőkész: Ha bajban vagy, nem meg valami, épp bukásra állsz valamelyik tárgyból, rá számíthatsz. Egész biztos, hogy nem fog nemet mondani arra, ha segítséget kérsz tőle.

Ami zavar bennem másokat

Hezitáló: Gyakran előfordul, hogy nem képes döntésre jutni azonnal. Vagy épp még percekig töpreng azon, hogy biztos jó ötlet-e, hogy biztos meg tudja-e csinálni, amit eltervezett. És gyakran kell neki egy kezdőlöket valaki mástól, még mielőtt tényleg meggondolná magát a végén.
Aggodalmaskodó: Gyakran bizonytalan kétségei vannak, még ha ezt nem is mutatja ki. Az utóbbi hónapokban pedig még az ikertestvére miatt is elkezdett idegeskedni, mert nem szeretné, ha ő is bajba kerülne.
Rigolyás: Megvan a megszokott napirendje, és attól csak nagyon ritka esetben szokott eltérni. Nem nagyon szereti a random, hirtelen jött dolgokat, sokkal jobban biztonságban érzi magát akkor, ha tudja, hogy minden a megszokott mederben folyik, és nem érik váratlan meglepetések. És ha valaki ki akarja zökkenteni a megszokott napirendjéből, attól ő nagyon nyafogós lesz.
Pesszimista: Képes a dolgoknak a legrosszabb végkimenetelt megjósolni, és a rossz oldaláról tekinteni a történéseket. Főleg manapság...
Elégedetlen: Maximalista, így ő csak a legjobbal éri be. És ha valami nem a legjobb, nem sikerül neki tökéletesen, akkor képes egész álló nap, ha nem tovább elégedetlenkedni. És sajnos nem csak magával, másokkal szemben is ugyanúgy megköveteli ezt, amitől gyakran eléggé elviselhetetlenné válik.
Rosszkedvű: Régebben ez rá annyiira nem volt jellemző, de az utóbbi hónapokban, talán a gyász miatt egészen elhatalmasodott rajta a levertség. Természetesen ezt igyekszik nem nagyon kimutatni, és ugyanúgy élni, nevetni és szórakozni, mint eddig, de aki jól ismeri, az láthatja és érezheti is rajta, hogy valami még mindig nincs rendben nála.

Életem története

- Mason... Mason ébren vagy...?
- Most már igen...
Felébresztettelek..?
- Szerinted...? Mi a baj, Harper...? menj vissza aludni...
- Nem tudok... Rosszat álmodtam...
- Már megint...?
- És biztos ott egy mumus is az ágyam alatt... Nem aludhatnék melletted...?
- Jó legyen... De csak ma utoljára, jó?
- Jó...

- Apa, apa néééézd mit kaptam!! És Mason is...
- Na mit kaptál, Kicsim?
- Levelet... A Roxfortból... Olyan, amilyet Kyle is kapott pár éve... Mi is megyünk...!
- Gratulálok! És már várod?
- Nagyoooon... Remélem rengeteg sok új dolgot fogok tanulni...
- Ebben nem kételkedem... Csak ügyesen, ne hozz apád nevére szégyent...

- De Kyleee....!
- Nem megmondtam hogy ne lógj rajtam folyamatosan?
- De én nem is...
- Nem? Akkor mégis miért vagy megint itt, és nem modjuk... a könyvtárban?
- Én csak... Kérdezni akartam valamit...
- Igen? Ugyan mégis mit?
- Hát szóval...
- Na modjad már, nem érek rá egész nap...
- Segítenél a repüléstanban...?
- Pont én...? Kérd meg inkább a bátyád...
- Te is a bátyám vagy...
- Akkor a másikat...

- Ne hazudj...!
- Nem hazudok, Harper... Meghalt...
- Nem, az nem lehet. Tegnap este még beszéltem vele...
- Harper... Ne most tegyél úgy, mintha sík hülye lennél...
- De nem... Ez csak valami rossz vicc lehet...
- Sajnos nem. Kyle tényleg meghalt... Fogadd el a tényt...
- Nem... Nem akarom... Nem...

Ha tükörbe nézek

Hosszú szőke haj, kék  szemek. Termete egészen apró, alig éri el a 162 centit, ehhez pedig igen vékony testalkat is társul. Szinte már-már törékenynek hat, ha nem látnád, el sem hinnéd, hogy ennek ellenére akkora könyvkupacokat is elbír cipelni a hálókörletébe egészen a könyvtárból, mint ő maga. A divatot nagyon nem követi, szereti a kényelmesebb ruhadarabokat, amikkel nem tűnik ki annyira a tömegből. Van egy szemüvege is, igaz azt csak akkor használja, ha olvas. Vagyis szinte mindig, ritka, amikor nem ül ott az orrán az a fekete keret.

Családom

Édesapám
Russel Briggs, a jelenlegi mágiaügyi miniszter testvére, komoly és felelősségteljes varázsló. Kapcsolatuk a lányával jónak mondható, s egyetlen lánya lévén talán természetes is, hogy egy kicsit jobban el is kényezteti őt  kelleténél. De ebből sosem volt nagy baj.

Édesanyám
Lydia Briggs, mugli származású háziasszony. Kedves, szerethető hölgy, aki a családjáért, mindent megtesz, amit csak tud mugli létére.

Testvéreim
Mason Briggs, az ikertestvére, akivel már több, mint 15 éve boldogítják egymást. Nagyon is szoros a kapcsolatuk, hisz már az anyaméhben is együtt voltak. Annak ellenére, hogy ikrek, a személyiségük mégis nagyban eltér, de a kapcsolatuk még így is nagyon szoros. Hisz Harper mindig is Mason kicsi húga lesz, akire vigyázni kell, annak ellenére is, hogy kettejük kora között csupán csak pár perc különbség van.
Kyle Briggs, az elhunyt idősebb testvér. Vele már annyira nem volt jó a kapcsolata, hisz tudj jól, milyen rossz személyiség jegyekkel rendelkezett a bátyja, ami miatt rengeteg vitájuk is volt. De mivel a testvére, mindezek ellenére szerette őt. És mélységesen megrendítette, mikor  halála hírét meghallotta.

Párkapcsolat
Egy egész könyvtárnyi papírhalom várja őt. De ha az emberi párkapcsolatokról van szó, az olyan üres, hogy csak na...

Apróságok

Amortentia
Régi könyvek, nyári zápor, és a forró fekete tea illata

Mumus
A másik testvére, Mason halála.

Edevis tükre
Mintha csak egy rossz álomból ébredne, reggel mikor kinyitja a szemét, minden olyan mint régen, és a bátyja is életben van.

Hobbim
Olvas, amikor csak tud, néha még aludni és enni is elfelejt egy-egy jó könyvet olvasva.

Elveim
Ahogy mondani szokás, "Nomen est omen." Briggsként pedig tudja, hogy nem hozhat szégyent a családjára, és igyekszik is mindig úgy viselkedni, olyan döntéseket hozni, amivel nem hoz szégyent a családjára.

Amit sosem tennék meg
Sosem hazudna, még ha azzal meg is bánt másokat. Valamint sosem ragadna pálcát mások bántalmazására, csupán csak akkor, ha védenie kell valakit, vagy épp saját magát.

Ami zavar
Van egy pár, de ami a legjobban zavarja az az, hogyha nem bánnak kellő tisztelettel a könyvekkel. Hisz olyan sokat hajtják be a lapok sarkát, maszatolják össze a könyvek oldalait, és törik meg a gerincüket, hogy azt rossz nézni... Na meg mikor megnyalják az ujjukat, mielőtt lapoznának. Na attól egyszerűen a falra mászik.

Ami a legfontosabb az életemben
A családja... Na meg a tanulmányai, mert azért mégsem adhat lejjebb abból a színvonalból, amit már az első évfolyam óta hoz.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A sportok, legfőképpen a kviddics. Igazság szerint nincs is hozzá túl sok érzéke, nem is nagyon szereti. Nagyon jól meg is van a seprűlovaglás nélkül is.

Amire büszke vagyok
Az elmúlt két évben sikerült évfolyamelsőként végeznie. És tavaly pedig már sikerült Repüléstanon épségben fent maradnia a seprűn tíz kerek percig. Ez nála már nagyon nagy szó.

Ha valamit megváltoztathatnék
Kicsit jobb mozgáskoordinációt szeretne. Na meg hogy a bátyja életre keljen.

Így képzelem a jövõmet
A mágiaügyi minisztériumban, vagy épp a Roxfortban, csak épp a katedra másik felén állva, a fiatalsággal megküzdve  nap mint nap.

Egyéb
---

Peyton List

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Harper Briggs Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Harper Briggs Empty
Gilbert Ollivander
Szomb. Ápr. 25, 2020 11:20 am

Harper Briggs 3xPjsQ

Kedves Harper!

Nagyon szomorú, hogy ennyire fiatalon át kellett élned egy ekkora tragédiát, mint a bátyád elvesztése. Hiába nem volt Kyle jó ember, neked akkor is a testvéred volt, ezt a veszteséget pedig szörnyen nehéz feldolgozni. Szerencsés vagy, hogy az ikertestvéredet magad mellett tudhatod, támaszkodhattok egymásra ezekben a nehéz időkben. Sosem lehet egyszerű a Briggs névvel együtt élni, hiszen a mágiaügyi miniszter unokahúgaként biztos sok szempár szegeződik rád, de Kyle halálával ez bizonyára sokszorosan így lesz. Remélem, megbirkózol ezzel a teherrel, hiszen tehetséges kis boszorkány vagy, sokra viheted még az életben, nem csak a családi kapcsolataid miatt. Mindig rajongj így a könyvekért, tanulj szorgalmasan és próbálj meg Kyle és néhány másik rokonod tökéletes ellentétévé válni. Szerintem jó úton jársz Very Happy
Futás foglalózni és játszótársakat keresni, már biztos nagyon várnak az unokatestvéreid!

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: