Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

sem emlék, sem varázslat

Anonymous

sem emlék, sem varázslat Empty
Vendég
Szomb. Ápr. 18, 2020 6:54 pm

Skyler Hill-Grimwood

Sky

"The two most powerful warriors are patience and time."

Nem: férfi – igen, ezzel a névvel is

Születési név: Skyler Hill-Newman

Kor: 33 év

Vér: félvér

Születési hely: blackburn, uk

Iskola/ház: roxfort / hugrabug volt, valamikor

Munka: varázspálcajavító- és készítő

Családi állapot: félig(?) özvegy

Patrónus: elefánt

Pálca: rengeteg pálcám volt az életem során, de a mostani:
kocsányos tölgy, thesztrálszőr mag, 15 hüvelyk – igen, extra hosszú, és legalább ugyanennyire rugalmas – saját munkám

nem nézek vissza többé s tudom, nem véd meg engem

Az éremnek mindig két oldala van. Az életnek is mindig két oldala van. Az egyik a boldog, amikor csiripelnek a madarak a fán, mindenki boldog és azt hiszi, hogy semmi rossz nem történhet az életben. Én is ilyen voltam nagyon sokáig. Boldog voltam. És ez most nem az a klisé, amit így a mugli sorozatokból képzelhetsz el, hogy a lányhoz jött egy csávó, aztán boldogan, míg meg nem… nem, a történet azért nem ilyen egyszerű. De összességében sosem tartottam magam egy nehéz esetnek. Könnyű velem szót érteni, beszédes ember vagyok, aki még a semmiről is órákat… mit órákat, napokat tud beszélni. Rengeteg mondát tudok, számtalan legendát, ami abból eredhet, hogy a néhai nagybátyám tanár volt egy varázstalan iskolában, én pedig faltam a szavait.
Egyesek okos és tanult embernek tartanak. Van, akik egyenesen azt is mondják, hogy tudásom szerteágazó. Én ennél azért jóval szerényebbnek gondolom magam és bár el kell ismernem, hogy tényleg sokat tanultam azért, hogy elérhessem az álmaimat, amit kitűztem magam elé, soha nem gondoltam volna úgy, hogy ezzel párhuzamosan másokat kellett volna eltaposnom.
Őszintén tudom csodálni az embereket. Legyenek akár boldogok, vagy szomorúak. Gazdagok, vagy szegények. Vonzódjanak akár a saját nemükhoz, vagy éppen az ellentéteshez. Számomra nagyon sok ember kincset ér, mind olyan történetekkel, amelyeket érdemes meghallgatni. Apropó, hallgatás. Nagyon szeretek segíteni az embereknek. Nem, nem pénzzel. Annál sokkal, de sokkal fontosabb dolgok vannak ezen a világon. Mint például a szeretet. Egy olyan érzés, aminél kevésbé jobb dolog van a világon. Apám (igen, az igazi) mondta nekem mindig, hogy „fiam, mindegy mennyi pénzed van a Gringottsban. Nem az tesz téged emberré.”, és ezt a mai napig így vallom.
Az éremnek mindig két oldala van. A másik oldal pedig, nos az amit a gyász elvett. A nevetést, a mosolyt, mindazt a szépet amit láttam az emberekben. Nagyon sokáig és nagyon-nagyon. Őszinte legyek? Sokáig nem is akartam. Ma már a mentális egészségem verdesi azokat az időket, amikor még minden rendben volt körülöttem. Sokkal többet mosolyogok. Nem annyit, mint hét éve, de igyekszem. Igyekszem megtalálni a szépet az életben.
Apám – a másik – egyszer azt mondta, hogy vigyázzak, nehogy kihasználják azt, amiért kissé érzékenyebb férfi vagyok, mint a többiek. Mert valóban, nagyon intenzívek az érzéseim. A boldogok és a negatívak is. Nem tudok sosem kevésbé szeretni. Kevésbé utálni. Vagy nagyon szeretek, vagy nagyon utálok. Emellett az utóbbi időben megsűrűsödtek a hangulatingadozásaim is és ez nekem nagyon nem tetszik. Nem arról van szó, hogy az egyik pillanatban üvöltök, a másikban meg nevetek, nem. Sokkal inkább arról van szó, hogy gyorsan váltok a nagyon jól vagyok, élek – vagy a kösz, de meg akarok halni mód között. És napjában többször is. Pedig sosem akartam, hogy ez történjen velem. De sajnos az élet nem kívánságműsor. Azt keresse az ember a rádiókban. Az éremnek mindig két oldala van. De az enyém valahol megállt a knút élén és nem akar sehova dőlni. Bárcsak megtenné már végre.

sem emlék, sem varázslat, - baljós a menny felettem;

Emlékszik mindenki arra, amikor a Sötét Lovagban Jokert kihallgatta Batman és James Gordon? Hogy is emlékezne bárki, hiszen az egy mugli film, azt pedig itt azt hiszem kevesebben néznek, mint gondolnám. Bár a jelenet nem is igazán lényeges, inkább csak az, hogy ott ül az asztal két oldalán két olyan ember, akik valami miatt szenvednek. Míg Batman azért szenved, mert fel kell adnia az elveit ahhoz, hogy bármilyen haladást elérjen Joker ügyében, a Bűn Bohóc Hercege azért érzi magát kényelmetlenül, mert a denevérember először a fejét ütötte meg.

Hogy is tudná ezt bárki? Kevés ember érzi magát ennyire kettősként. Én így érzem magam. Szenvedek azért, amiért a volt feleségem még mindig nem talált igazi békére – és mivel tisztában vagyok a varázsvilág működésével, valószínűleg soha nem fog, hiszen az ügyünket befejezetlennek érzi – ezért én is kényelmetlenül érzem magam. Ugyanakkor azért sem vagyok teljes ember, mert idestova hét év után már az embernek – legyen varázsló fia, vagy varázstalané – illene tovább lépnie. Kimozdulnia abból az ördögi körből, amiből én nem tudok. Amiért minden este felrakom a Pink Floyd – Wish You Were Here lemezét, és addig ülök a fotelomban, magam elé meredve, amíg azt veszem észre, hogy az A oldal már 25 perce lejárt. Meg kéne fordítani, de a kezeim valahogy nem engedelmeskednek nekem. Mi van akkor, ha én még mind azon az oldalon vagyok? Mi van akkor ha soha nem akarok átlépni? Pedig át kéne. Lassan egy évtizede nincs mellettem Layla, akiről akkor is az egyik kedvenc Eric Clapton számom jut eszembe, amikor meghallom a kedvenc kávézómban London egyik külvárosában. Tele van minden aggatva Eric Clapton képekkel. És hogy miért járok oda? A válasz egyszerű: nosztalgiázni. amikor tizenöt évesen – hjaj, de kurva rég volt – bevallottam életem szerelmének, hogy szeretem, más volt a világ. Egy évvel voltunk az amerikai ikertornyok ledőlése után. De pont abban az évben, amikor én úgy döntöttem, hogy Cathy helyett Laylat hívom el a karácsonyi bálra. Pedig tipródtam és még az első csókunk közben sem tudtam kiverni a szőkeség fejét a sajátomból. Merlinre mondom, én nagyon próbálkoztam vele. De végül igaz szerelem volt a miénk. Pont annyi veszekedéssel, amennyi kell ahhoz, hogy a rózsaszín felhőt elűzve a tiszta szeretet maradt meg közöttünk. És én kiteljesedtem.

Kiteljesedtem és boldogabb nem is lehetett volna az életem. Azt hittem majd családom lesz, gyermekeim, unokáim. Olyan boldog nagypapa lehetek, aki a Bogar Bárd meséit ugyanúgy olvassa fel a két lánygyermekének, majd az öt unokájának, ahogy a nagybátyám olvasta fel nekem, mikor nyolc éves voltam. Aztán akkor is, amikor tizenhat. Huszonhat évesen már semmit nem olvasott nekem, mert úgy tombolt velem a Rolling Stones koncerten, hogy az euforikus állapot következtében majdnem szívrohamot kapott, amiért még negyvenöt éves korában is úgy tud rajongani Jaggerért, ahogy húsz éves korában.
Szerettem Jaggert. Szerettem a hangját, ahogy minden helyzetre tudott egy megoldást. Mégis a Sympathy For The Devil volt a kedvenc számom tőlük. Laylanak pedig a Paint It, Black. Ennél jobban nem is különbözhettünk volna egymástól, mégis… mégis annyira összeillettünk, hogy az évfolyam találkozónkon – mert nekünk ilyen is volt mind a Roxfort, mind az Akadémia esetében – mindenki arról beszélt, mikor jöhetnek már hozzánk ünnepelni gyermekeink születését.

Én soha nem akartam a B oldalra fordítani a Wish You Were Here lemezt. Az élet mégis megtette helyettem, és nekem folyamatosan azzal a sorral kellett küzdenem, hogy „How I wish, how I wish you were here / We're just two lost souls, swimming in a fish bowl /Year after year / Running over the same old ground / What have we found? / The same old fears /Wish you were here” – és persze hogy a könnyeim között énekeltem azzal a hordót is összetörő –bárhangod van, bárnehallanám – orgánumommal. Mert nem akartam ezt a B oldalt. Felnéztem a falra, ahol a feleségem képe táncolt a zenére. A kép mellett pedig a feleségem szelleme forgott körbe-körbe. Ő valahogy nagyon szerette ezt a dalt mindig. Én mindig a The Wall albumra esküdtem igazából. Meg a High Hopes című dalra.

Emlékszik mindenki a Sötét Lovag című filmre? Ahol Batman és Joker is vívódott a kihallgatás alatt? Nem baj, ha varázsló vagy és nem láttad. Mindig annyira magaménak éreztem azt az alkotást. Layla sosem szerette, mert azt mondta, hogy „Sky, mindig olyan rosszkedvű vagy ezután a film után…”. Tizennyolcszor néztem meg a moziban vele. Tizenkilencedszerre értettem meg, mikor hat éve először megnéztem – Layla nélkül – hogy valójában én voltam Batman és Joker is egyszerre.

ha megpillantsz, barátom, fordulj el és legyints

Évekkel ezelőtt rövid hajam volt és arcom szőrzettől volt mentes. De mióta a feleségem csak szellemként él mellettem, azóta nem tud megragadni semmi olyan dolgot, amivel ezt megváltoztatná, úgyhogy: tincseim már hosszabbak, ahogy a szőrzet is arcomon. Nem szeretem a varázslók által hordott talárokat, így legtöbbször mugli viseletben mutatkozom mindenhol. Nem számítok égimeszelőnek, valahol 175-178 centi között lehetek, bár lehet hogy túlnőttem. Utoljára apám mért meg 17 évesen, akkor még a 175-öt sem értem el, most meg a fene tudja. Azt tudom, hogy nem kell lábujjhegyre állnom, ha le akarok valamit venni a felső polcról, de azért egy troll orrába nem tudnék anélkül beletúrni, hogy ne ágaskodjak.
A testalkatom szinte évről-évre változik. Voltam már aputestű mackó is, izmosabb csávó is, de most valahol a„egyél már kisfiam, ne izélj nekem itten” – kösz nagyi - és a „hú kisfiam, hát többet nem kéne azér’ már enni, mert öregapád is lehagyna, pedig tíz éve kerettel jár” – megint kösz nagyi  -állapot között vagyok. Nem tudom, ha elmegyek mosdóba, azt azért még látom mivel cserélem le a fáradt olajt, de a kockákat – még – ne keresd a testemen, mert azt valahol a soha meg nem született kislányom hálószobájában felejtettem az előző lakásomban.

Hol azelőtt az angyal állt a karddal, -

Édesapám

Philip Edward Hill, 59, visszavonult kviddicsjátékos

Nagyon sokáig úgy gondoltam, hogy apám és közöttem semmi különbség nincs. Mi ketten ugyanolyanok vagyunk. Elvégre elég csak ránézni, szakasztott én vagyok, csak ő 26 évvel idősebb kivitelben. Nagyon sokáig, majdnem ötven éves koráig aktív játékos volt, ezzel pedig rekordernek számít már majdhogynem a világon is. Mindig jó kapcsolat fűzött hozzá. Igaz, szerette volna, ha én is kviddicsező leszek, de annyit konyítottam a seprűlovagláshoz, mint ő a futballhoz, pedig ha tudná, hogy pont egy olyan csapatban húzta le az utolsó hat évét, aminek elég sok köze van egy bizonyos Manchester United nevű angol futball klubhoz, ej-ej, fater. Tizenegy éves korom óta ő nevel, miután elváltak anyámmal, és én úgy döntöttem, hogy vele akarok maradni. No offense, nagyon bírtam a muteromat is, de ő el akart ráncigálni Kanadába, mikor elköltözött, én meg ebből nem igazán kértem.

Nevelőapám

John Reginald Grimwood, 62, visszavonult kviddicsjátékos

A másik ember, akire felnézek. Tizenhárom voltam, mikor apám leültetett az asztalhoz, és azt mondta, hogy most ideköltözik egy barátja, akinek el kellett jönnie otthonról. John bácsi...apa. Mert nem kellett sok idő, míg rájöttem, hogy miért is váltak el a szüleim. Az öregem meleg. Meg a másik is, és esküszöm, hogy jó rájuk nézni. Húsz év után is úgy rajonganak egymásért, mint kettő tinédzser, állandóan fogják egymás kezét, nevetgélnek, korábbi sztorikat mesélnek abból az időből, amíg egy iskolába jártak, egy csapatban játszottak. Annyit adott nekem John, hogy még a nevét is felvettem később, lecserélve anyámét az övére. Még csak nem is a saját apám ötlete volt, hogy mi lenne ha a pálcakészítést tanulnám, hanem az övé. De sosem bántam meg, hogy így történt. Hálás vagyok ennek az embernek azért, mert megmutatta nekem, hogy mit jelent őszintén szeretni és azért is, mert kirángatta az öregemet a titkolózás és az önmarcangolás bugyraiból.

Édesanyám

Astoria Newman, 57, auror

És félreértés ne essék, én nagyon szeretem az anyámat. Minden évben legalább öt alkalom van, amikor találkozunk, és akkor is az élettársával jönnek hozzám, hogy hosszú heteket lebzseljenek nálam. Az élettársával, akit Evelynnek hívnak. Igen, furcsa egy családom van, miután mindkét szülőm rájött, hogy inkább a saját neméhez vonzódik – persze mindezt még a válásuk előtt, a házasságuk alatt – ezért békében váltak el. Kissé gyakori az is, ha anyám és a barátnője, meg apám és a csávója is nálunk vannak. Csodásabb kapcsolatunk már nem is lehetne, örülök hogy ilyen családom lehet.
.

Testvérem

Sidney Hill-Newman, 29, amneziátor

Amilyen rossz volt a kapcsolatom vele a kezdetekkor, manapság annyira elválaszthatatlanok vagyunk. A feleségem halála után ő volt az, aki támaszként ott állt mellettem, és mindenben, de tényleg _mindenben_ a segítségemre volt, rengeteget törődött velem, megpróbált kihúzni a szarból – ami igazából sikerült neki. Most rajtam a sor, hogy széthulló házassága következtében kialakult depresszióján enyhítsek. Ahogy ő tette velem.

Félig megboldogult feleségem✞

Layla Hill-Grimwood, 26✞, magizoológus volt

Hat éve ragadott el téged a kaszás. Én utána nagyon sokáig depressziós voltam, aztán pedig inkább csak rosszkedvű, mert… Hát nem akartál meghalni igazán. Itt maradtál valamiért szellemként, és azóta égetően fontos dolgodnak tartod azt, hogy kövesd az életem alakulását. Amíg éltél, igazi álom-házasság volt a miénk. Nevettünk, boldogok voltunk. Miután meghaltál, ugyanolyan maradtál, én pedig – mivel te már nem lehetsz itt, nem vagyok ugyanolyan. Ugratjuk egymást a mai napig. De hat éve már semmi sem ugyanolyan.

Titokzatos idegenség

J -  csak ennyit tudok rólad. Egy nap betértél a műhelyembe, odaraktál egy pálcát, majd mire kiértem a hátsó részből, csak egy hajtincs állt rajta, egy „javíts(d) meg kérlek” üzenet, és a neved kezdőbetűje. J. Ki lehetsz? és miért nem vártad meg, amíg kiérek onnan?

talán most senki sincs.

Amortentia

Az összes fának az illata, amiből pálcát lehet készíteni. Bodza- és málnaszörp. Levendula. Virginia pipa- és cigarettadohány. Narancs. Rosé.

Mumus

Attól, hogy egyszer csak felébredek és rájövök, hogy az életem végig csak egy álom volt és én valójában egy tündérmanó vagyok.

Edevis tükre

Egy családra. Egy feleségre, aki ha még véletlen előbb is hal meg mint én, nem marad itt és kísért, mint az előző. Arra, hogy a szellem ex-feleségem végre békére leljen. Szeretnék egy olyan pálcát készíteni, ami után elnyúlhatok a kanapén a kezemben egy üveg borral a kezemben és realizálhatom hogy soha többet nem kell dolgoznom

Hobbim

Próbálni nem visszasüllyedni a mániás depresszióba. Meg amúgy szeretek olvasni, különféle borokat kóstolni, 70-es és 80-as évek előadóit hallgatni, néha gyerekesen viselkedni, elmélázni, az esőben sétálni, megnézni a napfelkeltét, megkeresni a Göncölt és a Szíriuszt az égen, és minden egyes pálcának, amit valaha készítettem nevet adni.

Elveim

Soha ne próbáld meg egy macska seggébe dugni a készülő varázspálcát, mert szaros lesz.

Amit sosem tennék meg

Ahogy mondtam az előbb, soha ne…; nem keltenék hamis reményeket a feleségemben, hogy meg fog gyógyulni. Csak magamat álltattam vele.

Ami zavar

Az, ha az ex-feleségem belekotyog a munkámba. Ha beleszól abba, hogyan öltözzek fel aznap és az főleg, hogy még nem talált békére.

Ami a legfontosabb az életemben

Rájönni arra az egyszerű indokra, hogy a nyolcvanas években miért úgy voltak a dalok lezárásai, hogy csak így raktak egy fade-t a végére, mert rettenetesen idegesít, hogy a Livin’ On A Prayer-nek nincsen normális vége. Bezzeg élőben! Bon Jovi még mindig egy kurva nagy király, mondjon akárki akármit!

Ami a legkevésbé fontos számomra

Minden olyan szentségtörés, amit az ABBA, meg a Beatles követett el régebben. A Stones sokkal menőbb volt. Mit volt, hát láttátok manapság Mick Jaggert? Merlinre, ha elkezdi a Sympathy For The Devilt, a mai napig kedvem támadna elmenni egy mosdóba, és a zsebemen keresztül… nos igen.

Amire büszke vagyok

Az előző feleségemmel végig tudtam ülni hányás nélkül a Mamma Mia!-t, valamint az összes Alkonyat részt. És a varázspálcáimra, de szerintem az első sokkal nagyobb érdem.

Ha valamit megváltoztathatnék

Azt mondani Layla-nak az első találkozónkon, hogy azért is szerettem bele, mert az egyik kedvenc dalomat róla írta Eric Clapton. Ja, és nem elmenni az Alkonyat filmekre. Meg a Marvelekre sem. Fúj.

Így képzelem a jövõmet

Összeszedni egy olyan csajt, akiről sem Eric Clapton, sem a Rolling Stones, sem senki más nem írt dalt. Na jó, ez hülyeség, az olyanokat sokkal jobban csípem. Meg mondjuk egy olyan feleség, aki tényleg nem hal meg előttem. Vagy ha igen, akkor legalább ne jöjjön vissza kísérteni szellemként, Nektek fogalmatok sincs arról ez mennyire szar dolog. Szeretnék egy gyereket is nagyjából öt év múlva. Meg szeretném, hogy Mick Jagger szívét többször ne műtsék meg, mert akarom még hallani a Stonest élőben.

Egyéb

Bejegyzetlen animágus vagyok, és nagyon meglepő az animágus alakom, egy Golden Retriever. Valamint eléggé konyítok a pálcakészítéshez, de ez semmi szuperképesség, csak még egyszer el szerettem volna mondani. Ahogy azt is, hogy a Guns ’N Roses igazából egy felhypeolt Mötley Crue, köszöntem a figyelmet.

michiel huisman

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

sem emlék, sem varázslat GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

sem emlék, sem varázslat Empty
Meissa Lestrange-Black
Hétf. Ápr. 20, 2020 3:05 am

sem emlék, sem varázslat 3xPjsQ

Kedves Skyler!

Szerintem a neved nem lányos, csupán különleges, mint te magad is. A lapod magával ragadó a maga bánatos humorával, hogy egyszer mély érzelmeket villant, majd egy viccel tovább is üti. Azt mondják, az tud másokat megnevettetni, aki ismeri az igazi szomorúságot, mert nem szeretné, hogy más is így érezzen.
Imádom a lelkesedésed a jó zene iránt, bár a filmek terén lennének vitáink...
Bárkit megviselne, ha elveszítené azt, akit a világon a legjobban szeretett, akivel együtt tervezett megöregedni, és a nyugdíjas éveiben is Jagger-re csápolni. Az viszont, hogy szellemként továbbra is melletted lehet, valahogy csak még szomorúbbá teszi az egész helyzetet. Remélem minél előbb sikerül nyugalmat találnotok számára, hogy végre lezárhasd!
Irány a foglaló, aztán derítsd ki, ki is ez a bizonyos "J"! Wink

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: