Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Sedeptra Cerobus

Anonymous

Sedeptra Cerobus Empty
Vendég
Hétf. Ápr. 13, 2020 9:35 pm

Sedeptra Cerobus

Nem:

Kor: 40 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Sencsen, Kína

Iskola/ház: ismeretlen

Munka: üzletasszony

Családi állapot: ismeretlen

Patrónus: kínai gömblángsárkány

Pálca: rövid, merev, vörös szantálfa, mantikór szőrével

Amit szeretnek bennem

Kiváló üzletasszony és diplomata, aki mindig képes megtalálni a hangot a tárgyalópartnereivel. Higgadt partner, jó cégvezető, aki sosem keveri a magánéletét a munkával.

Ami zavar bennem másokat

"Túl szép ez, hogy igaz legyen."

Életem története

Kínában születtem, az informatikai forradalom és a Párt átalakulása előtt. Természetesen egykeként nevelkedtem, a szüleim magas rangú pártfunkcionáriusként dolgoztak, de ők már érezték hogy új szelek kezdenek fújni a világpolitikában. Az elérhető legjobb világi és mágikus nevelést kaptam, ami csak megvehető pénzen, befolyáson, hatalmon, és épp emiatt a gyerekkorom kimondottan sivár volt. Az elvárásoknak való megfelelés és a folyamatos kihívások megkeményítettek, és anélkül hogy tudatában lettem volna, át is formáltak. Hongkong visszatérésének folyamatát első kézből követhettem végig a szüleim mellől - fiatal korom ellenére -, és tanúja voltam nem csak a tárgyalássorozatnak is, de a varázs-kiegyezés folyamatnak is. Amint befejeztem a középszintű tanulmányaimat, azonnal az Egyesült Királyságba küldtek a szüleim, hogy tovább képezhessem magam. Arra persze nem számítottak, hogy nem csak az általuk elképzelt irányba képzem majd magam, ahogy ők sem számoltak azzal, hogy a Párt eltünteti őket, mert túl nagyra nőtt a befolyásuk. Fiatalon maradtam hát árva, így úgy boldogultam ahogy tudtam. A tény, hogy egyszerre voltam létezni mindkét világban olyan előnyt adott, amire még ma is igen kevés példa akad - ha egyáltalán akad. Virágzó céghálózatot építettem a bolygó körül szállítmányozásból, és bár lekéstem a Voldemort utáni rendeződést és az internet forradalmát is a vállakozásaimmal, de a Brexit szavazásakor már az én kezem irányította a háttérből a tömegeket. A cégbirodalom építésekor ügyeltem arra, hogy kevés igazán nagy monstrumot hozzak létre, épp csak kimaradva az igazán nagy halak vadászterületéből, de már épp eleget szakítva ahhoz, hogy valódi hatalmam legyen. A varázsvilágban is megtelepedtem, alternatív pénzügyi szolgáltatásokkal, és olyan prémium termékek forgalmazásával amikhez igazán nehéz hozzájutni, különösen a mai időkben.
Hogy mi hajt? A hatalom, és hogy hogy megvédhessem magamat azoktól az erőktől, amik képesek egy embert, egy családot eltüntetni a Föld színéről. Tanult és képzett vagyok, több nyelven beszélek, varázstehetséggel is megáldottak a szellemek, és egy másik életben talán kiváló diplomata és mágiaügyi első titkár is lehettem volna. De nem abban a világban élünk. Ebben a világban élünk, és én azt teszem, amit akarok. És ahogy akarom.

Ha tükörbe nézek

Átlagos magaságú, távol-keleti nőt látsz magad előtt. Egyszerű, de praktikus ruházata közelebbről megvizsgálva már közel sem az, minden egyes darab ugyanis kézzel készült, minőségi alapanyagokból, egyedileg. Nőiességét általában nem emeli ki és a dolgos hétköznapok során a fekete szín dominál rajta. Arca többnyire mosolytalan, tekintete átható és éles, hangja pedig már-már megnyugtatóan selymes-mély. Átlagos külseje ellenére a magabiztosság lengi körül, minden lépéséből, mozdulatából szinte árad, olyan dolog ez ami általában csak a felső tízezer sajátja, és ritkán tanulható. Keveredik benne az évek rutinja, az örökölt viselkedés, és a felvett szokások és képességek elegye. Megfontolt és higgadt jelenség, a szó minden értelmében.

Családom

Csiang Nö-Csa
Sencsen város első titkára, később Hongkong első titkára, majd kormányzója. Progresszivista kommunista elveket vallott, ennek megfelelően halott. Szigorú, igazságos, az a típusú szülő, akinél túlontúl sokszor hangzik el a "később majd megköszönöd" mondat. Sosem tudtam igazán megismerni, mire felnőttem, a Párt eltüntette a Föld színéről. Átlagos varázslóként igyekezett belesimulni a kínai társadalom arctalan tömegébe, feltűnően ügyesen lavírozva a különböző érdekek és politikai erővonalak között, a varázsvilágban és a muglik között egyaránt.

Zsin Nö-Csa
Anyám volt az, aki miatt túléltem a gyerekkoromat idegösszeroppanás nélkül. Magas rangú tartományi szakpolitikusként sosem volt túl lelkes a Párt irányában, inkább a valóban tanult-művelt réteghez tartozott. Apámmal való házassága, a kiművelt személyisége és a haladónak nevezett elvei miatt egyszerre tették el láb alól apámmal. Az emléke már a múlt ködébe veszett, csak az éjszakai ölelések, a néha könnyes tekintete, és a főztjének az illata maradt meg. Átlag alatti varázslótudásával sosem akart kitűnni, inkább az emberek javára akarta fordítani a tudását, valóban előremozdítva a társadalmi felzárkóztatás és az oktatás ügyét mindkét világban.

Apróságok

Amortentia
a piruló fűszerek illata

Mumus
Arctalan óriásfantom

Edevis tükre
BIZTOS békére és nyugalomra, és az ezzel járó érinthetetlenségre.

Hobbim
Nincs ilyen. Az életemet kitölti a magamnak meghatározott mérce elérése.

Elveim
Ha a célod elérése érdekében és hogy jobbá tedd a világot meg kellene ölnöd 100 csecsemőt, megtennéd? Én igen. Megölnék ezret is ha kell.

Amit sosem tennék meg
Valóban önzetlen jócselekedet, érdekek nélkül.

Ami zavar
A kérődző többség, az álmos tömeg, akinek mindegy hogy merre a sodorja az élet.

Ami a legfontosabb az életemben
Irányatani, és nem irányítottnak lenni. Minden szinten.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Erkölcs, becsület, bizalom... mind másodlagos az érdekek és szándékok mögött.

Amire büszke vagyok
Egy kommunista országból feltörni a csúcsra a világ egyik pénzügyi központjában, az egyik legjobban szervezett és ellenőrzött varázslótársadalmában? Csináld utánam, ha tudod.

Ha valamit megváltoztathatnék
A múltba révedni tévedés. A múltat nem lehet megváltoztatni érdemben. Egyedül a jelen létezik.

Így képzelem a jövõmet
Az a miniszteri bársonyszék elég kényelmesnek tűnik, de... ez ember ne csak elérhető célokat tűzzön ki maga elé, legyen nagyravágyó!

Play by Michelle Yeoh

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Sedeptra Cerobus Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Sedeptra Cerobus Empty
Gilbert Ollivander
Vas. Ápr. 19, 2020 10:43 am

Sedeptra Cerobus 3xPjsQ

Kedves Sedeptra!

Mindig érdekes a megszokottól, az ismerőstől eltérő kultúrából érkező karakter történetét olvasni, és mindezt ráadásul hitelesen és átgondoltan. A politika, bár sokan inkább szeretnének megfeledkezni róla, átszövi a mindennapjainkat, különösen egy olyan országban, mint Kína, és a te történeted ékes példája annak, milyen nagy hatással lehet az ember sorsára, ha nem demokratikus rendszerbe születik.
Az ambícióid páratlanok, nem csoda, hogy ilyen határozott jellemmel és ilyen szilárd célokkal magasra jutottál az életben. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul az életed további része és milyen kapcsolatokat alakítasz majd ki a hatalomért folytatott harc során. Rád érdemes lesz figyelnie mindenkinek, aki hasonló babérokra tör.
Futás foglalózni és játszótársakat keresni!

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: