| | | Szomb. Ápr. 11, 2020 11:21 pm | "Sokkal szórakoztatóbb történeteket és hazugságokat gyártani, mint az igazat tudni." Nem: Férfi Kor: 25 év Vér: félvér Születési hely: Skócia, Edinburgh Iskola/ház: Roxfort, Hollóhát Munka: Reggeli Próféta Családi állapot: Szingli Patrónus: Gímszarvas Pálca: Babér, egyszarvúszőr, 11 és negyed hüvelyk Amit szeretnek bennem Sok mindenhez hozzá tudok szólni. Érdeklődési köröm határtalan, amiből csak egy szó, egy mondat is megragad, már erős késztetést érzek iránta, hogy belemélyedjek a témába és a magamévá tegyem a tudást. Szomjazom az ilyen dolgokra. És nem esik nehezemre bárkit bárhogy szóval tartani. Mégsem érzem magam egy piócának, nem kérkedek a megszerzett ismeretekkel, tudom, hogy nem tudok még eleget. Különösképpen a művészetek érdekelnek, meg minden ami szokatlan. Ugyanakkor a tudományok is ugyanúgy. Maximalista vagyok, mégsem pedáns. Nem munkamániás, de akkor mégis miben rejlik a maximalizmusom? Amit egyszer elkezdek, abban hajtom magam. Egészen addig, amíg el nem érem, hogy tökéletes legyen, amit csinálok. Önmagam legnagyobb kritikusa vagyok, főképp az írás terén. Nem egy művem suvasztottam el a fiók mélyére, mert nem tetszett a végeredmény. Őszintén szólva még sohasem adtam ki egy művet sem. Szeretem a társaságot. Ha figyelnek rám, ha beszélgethetek, mesélhetek. Nem könnyű ugyan velem szocializálódni, de ha valaki megtalálja azt a bizonyos közös hangot, akkor garantáltan nem fog unatkozni. Én ilyen furcsa csodabogár vagyok. Van akinek baromira tetszik a stílusom, valaki meg a falat kaparja tőlem. Többnyire józan ésszel gondolkozom. Nem vagyok nagy álmodozó, még ha az írásaim azt is mutatják. De az marad is a papírra. A valóságban reálisan gondolkozom, nem fantáziálgatok csak úgy hébe-hóba. Amit eltervezek, addig finomítom, hogy gyakorlatban is ugyanolyan remekül tudjam hasznosítani. Ha valamit elvállalok, akkor véghez is szoktam vinni. Liberális gondolkodónak vallom magam. Megbocsájtó típus vagyok. Nem az, aki mélyen a keblén melengeti sértődése tárgyát. Ilyen szempontból úgy jellemezném magam, hogy viszonylag könnyen felindulok. Aztán szép csendben lehiggadok. Olyankor még Buddha is megirigyelne. Könnyen visszatér a jókedvem. Kiemelkedően fontos az életemben mások barátsága. Sok barát vesz körbe, mindig van valaki, akire számíthatok. Mindig van olyan, akitől tanácsot kérhetek. Fontosnak tartom a családi kapcsolatot is. Noha édesapámra alig emlékszek már, anyámmal gyakorta beszélek, vagy találkozok. Valamint segítőkész is vagyok, amennyire magamat ismerem. Ha valamire megkérnek, nehezen mondok nemet. A pénz nekem nem örömforrás. Sosem bkizárólagosan vonzott és sosem kapkodtam érte. Nem vágytam sosem tökéletes életmódra tökéletes kellékekkel. Pusztán egy háromszobás lakásom van, egy régi zongorával a középpontban. Ennyi nekem bőven elég ahhoz, hogy boldog legyek. Ami zavar bennem másokat Független, két lábon álló személy vagyok, aki mérhetetlen szabadságvágyával, szabadságszeretetével képes a másikat az őrületbe kergetni. Azt szeretem, ha valami eredeti, ha valami eltér az átlagostól. Gyűlölöm a szabályokat, az egyformaságot. Vágyom minden téren a függetlenségre, nem érzem magam egy hierarchiában élő személynek. Sem a tetején, sem az alján, sem valahol a kettő között. Az én világomban többnyire egyedül vagyok. Legyen bármi, ha kell, kiprovokálom magamnak az önállóságot. Egyszerűen nem tűröm, hogy elnyomjanak. Trehány vagyok. Nem szeretem a kupit, de úgy igazából a rendet sem. Magam pakolok el, akkor biztosan mindent megtalálok. Azt mondják, a zsenik a káoszban is látják a rendet. Addig, amíg nem kapok konkrét jelet valamiről, nem fogok bele semmibe. Az íráshoz is várom azt a bizonyos isteni szikrát. Vagy jelzést, aminek hatására elkezdem az írást. Bohémnak tűnök, léhának, és szétszórtnak. Az is vagyok. Rettentően szétszórt. Egyszer már hallottam azt is, csoda, hogy a fejemet még nem hagytam el. Pocsék a név és arcmemóriám, ne is várd, hogy megjegyezzelek, ha csak nem tűntél ki valamivel a szememben. Hajlamos vagyok dolgokat csak úgy elhagyni, hajlamos vagyok a feladatomról megfeledkezni. Néha még magamról is megfeledkezek egy tevékenységben. Nem vagyok egy érzelgő személyiség. Az érzésekről igyekszem távol tartani magam, többnyire kiírni szoktam. Vagy humorizálni, hogy remekül leplezhessem. Sokszor nem válik be, sokszor magyarázkodok, amikor aztán belekeveredek a saját mondandómba. Hozzátenném azt is, hogy nem vagyok rossz hazudozó. Mint említettem, könnyen feltör belőlem az indulat. Hangulatom olykor hullámzó, sokszor tűnök a felhők fölött járó idealista személynek, és ritkábban vagyok lehangolt, ha egymagam vagyok. Igyekszem nem hagyni, hogy ez eluralkodjon rajtam. De szokott. Ja és persze ezzel jár az, hogy kiszámíthatatlan mire mit lépek, valamint egy kis... labilis idegállapot. Noha sokan vesznek körül, a saját kis világomba nehezen engedek be személyeket. A magánéletem mindenkinek tabu, és ezt el kell fogadják. Újságíró lévén nagyon jól tudom miféle ára van annak, hogy a kincsként dédelgetett életünket ne a nyilvánosság csámcsogja. És ha rajtam múlik, akkor foggal-körömmel óvom az illetéktelen tekintetektől. Alkotni csak egy helyen tudok. A jelenlegi lakásomban. Ahol a harmóniát érzem, ahol nem zargatnak, ahol tudok igazán filozofálni. Ami persze egyet jelent azzal, hogy a lakásomon túladni nem vagyok hajlandó. Akár egy nő is kérlelhet, nem, ez tabu. Ami a stílusomat illeti... egyedi. Van akinek tetszik, van akinek nem. Többnyire utóbbi szokott beválni. Életem története "Mi motiválta abban, hogy erre a pályára lépjen?" Egy demagóg kérdés a sok hasonló közül. Felmérésnek hívják, amin évente át kell esni. Én úgy hívom, hogy önismereti teszt. Hisz mit tesz az ember, ha egy ilyen kérdéssel találkozik? Elgondolkozik. Majd vagy azt írja, amit szeretné, hogy tudjanak róla, vagy azt, ami a valóság. Nem kell, hogy teljes legyen. A részlegesből is lehet a sorok között olvasni. Az utóbbi időben talán túlságosan is őszinte lettem. Sosem rettentett vissza semmi sem attól, hogy kimondjam a véleményem. Legyen az szóban, vagy írásban. Sokszor az ilyen alkalmakkor szívesen megnézném, milyen képet vág az illető, amikor olvassa. Mert nem egy szentbeszéd... Közel sem.... 'Egy úton, egy pályán elindulni nagy döntést sejtet a háttérben. Mindaddig, amíg az ember nem jön rá, hogy mi érdekli, addig csupán árnyéka önmagának. Évekig tanultam magántanulóként, majd a Roxfortban, nem kellett a sok buta tantárgyhoz igazodnom, végül én magam választottam meg, miből szeretném tenni a vizsgáimat. Ellenben amik érdekeltek, azt már igen korán elkezdtem keményen hajtani. A tudomány, minden tudományok világa mindig is érdekelt. Számomra az olyan megfoghatatlan és mindent megmagyarázó is egyben. Maga a tökély, amelynek tükrében a mi kis világunk torz képpel néz vissza. Az emberek érdekemberek, közömbösek és fásultak. Én az ismeret tudományban találtam meg azt a hiányzó kulcsot az életemből. Hogy tudni kell nem közömbösnek lenni, segíteni, és minden egyes sikeres eset csak egyre jobban megerősít.
Tudom, ez még nekem új. Hisz friss újságírópalánta vagyok, akinek minden sikerélmény egyet jelent, a karriert megalapozni... vagy elbukni. De nem ám pénzzel megvenni a biztos pozíciót. Nincs jobb érzés annál, amikor valamit verítékes munkával ér el az ember. Ez az egy dolog az, ami miatt érzem, hogy igazán élek. Valahol sajnálom a szüleimet és az öcséimet. Igazi kirakat emberek. Ellenben én a sarkamra álltam. Igazi kis mitugrász voltam. Aki azt hitte, beleköphet az apja levesébe. Kikezdtem a kollégája menyasszonyával. Sokáig ment a huzavona. Sokat győzködtem, hogy bontsa fel az eljegyzést. Azt hittem fülig szerelmes voltam. De rájöttem, hogy egy játékot játszottam. Eljött egy pont, amikor úgy éreztem, mindennek véget vetek. A saját lábamra állok és lelépek otthonról. Apám pedig... söprögesse össze a romokat utánam.
A kölyökképem a múlté, helyette borosta fedi pofázmányom nagy részét. És célorientált lettem. Tök jól megvagyok végül is. Megmutattam mindenkinek, hogy nem csak a szülők árnyékában lehet megélni és tömött zsebekkel fenntartani egy lakást, egy háztartást és mindent, amit csak el lehet képzelni egy önálló életre. Úgy gondolom bő hat év alatt alaposan sikerült gyökeresen megváltoztatni az életmódomat, sokat változott a világszemléletem. Higgadtabb lettem, türelmes és olykor kimért, igaz nem mindig jön össze. Beláttam, hogy kicsit elvetettem a sulykot. De már motivál, hogy vannak mások, más személyek, más nők, a társaság mindig változik. Én is változok. De minden nap ugyanez az elégedett pofa vigyorog vissza a tükörből. Emlékszek eleinte mennyire el voltam anyátlanodva. Úgy hiszem, sikeres férfivé nőttem ki magam. Későn érő vagyok talán emiatt. Talán mert számítanak rám, valakik várnak itt is, otthon vagyok és értem már el sikereket, írogatok, ahová csak befurakszom. Ennyi bőven elég egy sikeres élethez.
Már gyerekként beletáplálják az emberbe mindazt, ami az életét végigkíséri. Két nagy konzekvenciát vonhattam le a neveltetésemből. Egyrészt az ambíciózus hozzáállásom ennek köszönhető, talán ez az egyetlen, amiért a szüleimnek hálás vagyok. De amiért nem, hogy tipikus mintacsalád voltunk. Mindenkinek tökéletesnek kell lenni, ugyanakkor a sok probléma a felszín alatt lappang. A szüleim fásultsága egymás iránt lassan szétrohasztja az egész családi kapcsot. Egyet megtanultam, én nem ilyet szerettem volna. Ez volt talán az első és legeslegfontosabb lépés az életemben. Elhatározni valamit, hogy véghez vidd. Aztán ki tudja, vagy elbukik az ember, vagy véghez viszi a lehetetlent is. Aztán hogy ebből mi igaz, döntsék el maguk." Elégedetten szemlélem végig a papírt. Egy újabb tipikus Felixes vélemény az interjúvolónak. Egy újabb kérdőív, amely újabb korszak kezdetét is jelenti egyben. És egy újabb fejezet a statisztikában. Valaki megmondaná, hogy miért csináltatnak velünk ilyen önismereti szarokat évről évre? Tudok írni, oké? Ha tükörbe nézek Borotvált sima ábrázatommal általában egy jó vágású fiatalember látszatát keltem. Sötétszőke hajam olyan mint egy madárfészek. Van, amikor próbálok kezdeni valamit vele, mindenféle kencefice segítségével, de legtöbbször csak egyszer nagy vonalakban megfésülködök. Vagy azt sem. A ruházatom pedig tényleg egyedi. Szeretem a vászonnadrág vagy farmer kontra ing és gombolós pulcsi, és póló társítást. Fő a kényelem. És az átlagtól való eltérés. Furcsa egy ízlésem van, valóban. De mi átlagos rajtam? A legkülönfélébb színeket vagyok képes kombinálni. Talán néha valóban rám férne egy kis egyengetés az ízlés keretein belül. Családom Édesapám Raymond Travers ~ aranyvér ~ 54 ~ Apám a nagy Travers, Anglia egyik legismertebb Lángnyelv whiskyjét kitermelő cégének a tulajdonosa. És amilyen jól fut a szekér, elvárta volna, hogy én lépjek majd örökébe és majd idővel átvegyem a céget. Meg egy túrót. De azért a fater jól él, karácsonyonként az egész család körülötte ül és megvitatjuk az egymással kompatibilis, vagy kevésbé kompatibilis vitákat. Egy jó vitára csak elég hazamennem. Az öreg váltig állítja, hogy őket azért nem zaklatták az aurorok, mert beszari pojácák voltak, de azt hiszem a cége és a hírneve mentette őt meg attól, hogy kérdőre vonják igazán. Nem mutatott volna ez jól senki aktájában sem. Édesanyám Jocelyn Winters ~ félvér ~ 46 ~ Anyám és apám házassága igazán mesébe illő, ahogy a közöttük lévő közel tíz év is azt sugallja, hogy azért apám gyára vagy a pénze lenyűgözte őt. Máskülönben nincs problémám velük, ha apám volt a vasakarat a családban, akkor ő az, aki szépen csendben meggyőz. Márha lehetne meggyőzni, mert nálam kudarcot vallottak. Amúgy anyámat szeretem, ő tudta azt is, hogy mi a jó nekem és többé már nem győzködött, amikor befejeztem a Roxfortot. Testvéreim Clive Travers ~ félvér ~ 22 ~ Az én mindentudó öcsém, aki jó eséllyel helyettem örökli majd a gyárat. Neki velem ellentétben van üzleti érzéke és kellő motivácója is. Rohadt hálás lehet nekem azért, hogy nekem nem kell sem egy szelet a whiskygyárból, sem a pénzből. azért igazán megvagyunk, igaz, kisöcsém? Amióta a Traversek betették a lábukat az olaszokhoz, azóta te is úgy csinálsz, mintha az lennél. Garrett Travers ~ félvér ~ 20 ~ A másik kisöcsém, aki még talán Clivenél is dörzsöltebb. Ha tényleg beteszi a lábát a jogi piacra, akkor ott ellenfele nem marad. A második szaros semmirekellő, aki kellő arroganciával érezteti mások fölött, ő bizony felkapaszkodott gazdag családba született. De elég egy kicsit megrendezni az arcát, hogy tudja, hol a helye. Travers rokonok Leonardo Traversi (Leonard Travers) ~ 41 év Flaviana Traversi (née Genovese) ~ 37 év Nina Travers (Antonina Balbina Traversi) ~ 15 év ~ most épp a Roxfortban tanul Apám testvére és a családja, akik a tisztogatásoktól tartva inkább Olaszországig meg sem álltak, ahol végül nem csak hogy letelepedtek, de megtalálták a számításaikat is. Néhány odalátogatást és közös nálunk töltött karácsonyt leszámítva nem igazán találkoztam velük. Nina a lányuk a legutóbbi ott létünkkor még egészen kicsi volt, nem is tudom, hogy emlékszik-e rám. Winters rokonok Barney és Aliza Winters ~ nagybátyám és a felesége Gyerekeik végtelen hosszú listája: Nicholas Winters ~ 34 Ewan Campbell ~ 31 Elliot Fitzgerald-Winters ~ 26 Julian Winters ~ 24 Dashiell Winters ~ 23 Christopher Winters ~ 21 Jasmine Winters ~ 20 Kyra Winters ~ 18 Millie Winters ~ 12 Oisin Eric Hennessy ~ 15 Roisin Zara Hennessy ~ 15 Wintersékről sok mindent lehet mondani, de hogy kevesen lennének, azt nem igazán. Vegyes, kicsit összeverbuválódottnak tűnő kis családjukból azonban árad a szeretet és számtalan boldog emléket köszönhetek nekik a náluk eltöltött gyerekkoromból. Apám soha nem nézte le őket, lévén tiszteletben tartotta anyám szerelmét, de valahol érezhető is volt egy szakadék, meg nem is. Főleg a velem nagyjából egykorú Winters fiúkkal ápolok szoros kapcsolatot és mind a mai napig benne vagyok minden buliban, felhajtásban, mi több, néha a zenekar alá is dolgozok egy-egy kósza interjúmmal. Viszik, mint a cukrot. Apróságok Amortentia Régi könyv, kávé illata. Mumus Egy kinyíló könyv, amely lapjai üresek. Rettegek attól, hogy ihlettelenné válok. Edevis tükre Néhány sikeres könyvvel és az év újságírója díjjal a kezemben állok, széles vigyorral az arcomon. Hobbim Zongorázás, írás, fotózás, mások alapos megfigyelése és szokásainak kiismerése. Elveim Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld. Amit sosem tennék meg Nem vinnék fel holmi nőcskéket a lakásomra. Ami zavar A tehetetlenség, kifejezetten dühít, ha napok telnek el semmittevéssel, miközben azt hasznosabban is tölthetném. Ha megzavarnak abban, amit épp csinálok. Ami a legfontosabb az életemben Könyv, könyv, könyv. Ja és valami eszméletlen jót írni, amin vagy csámcsognak, vagy vidulnak az olvasók. De beszélnek róla. Ami a legkevésbé fontos számomra A családi kötelességtudat. Amire büszke vagyok Kiálltam magamért és nem lettem szeszgyáros. Ha valamit megváltoztathatnék Talán egy picit jobban összeszedném magam, mert érzem, hogy csak pocsékolom azt a tehetséget, ami az ujjaimban van. Így képzelem a jövõmet A lakásom előtt csak úgy tolonganak a rajongók, akiket persze eszem ágában sincs beengedni, miközben én egy interjúra készülök a kiadómnál, ahol bejelentik, hogy bestseller lett a könyvem. Egyéb Biztosan mindenkinek vannak érdekes szokásai, nekem egy tucat van, amit felsorolhatnék. Mint mondjuk az, hogy ragaszkodok a régi, mágiával átitatott írógépemhez. Reggel a köntösömben szoktam csak elkezdeni a napot, minden napot. Ragaszkodok a kedvenc bögrémhez. Nem szeretem a túlzott tökéletességet és azt sem, ha bekötik a nyakkendőmet. Be tudom én magam is. Nem eszek sokat. Gyakran csak amit találok a hűtőben, vagy összedobok egy szendvicset. Nem vagyok egy gasztroguru. Sem a szomszéd grillezőfiú sem. Pedig állítólag a férfiak jobb szakácsok is, mint a nők. Nos... engem a gasztronómia annyira érdekel, mint teknősbékát a gleccserek olvadása. Valamint egy érdekfeszítő információ... szeretek zokniban aludni.
|
| | | | Csüt. Ápr. 23, 2020 7:09 pm | Kedves Felix! Nos, az ilyesfajta önértékelések egyeseket elgondolkozásra ösztönöznek, de akik egyébként is elég nagy önismerettel rendelkeznek, azokat tényleg untathatja már a sokadik. Azért ártani nem ártanak! És akkor ide középre, ahol nem látja senki, hogy megint a pb-vel vagyok elfoglalva, beszúrom, hogy Sam Az emberek többsége azt feltételezi, hogy a tökéletesnek látszó dolgok valóban azok, a szép család, nagy név, pénz, ez azonban csak elfedi az igazságot. Talán nem véletlen, hogy olyan szakmát választottál, ami éppen ezekről a látszat dolgokról rántja le a leplet. Hatalmas a családod, és talán a közvetlen rokonaiddal nem felhőtlen a viszonyod, azért szép számmal akadnak olyanok, akikkel szorosabb kapcsolatot ápolsz. Tetszett a lapod egyszerű tisztasága, a megválogatott szavak, és ahogy bemutatta a karaktert. Nem is tartalak tovább fel, mehetsz foglalózni, hogy aztán elkészüljenek azok a bestsellerek! |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 8:59 pm-kor Theodore Nott Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir |
|