"Furcsa sors a miénk: a Cél, míg űzzük, illan, s mindegy, hová libeg, hisz úgy sincsen sehol! De az Ember elé remény reményre csillan s pihenést úgy keres, hogy őrültként lohol"
Nem: Nő
Kor: 26 év
Vér: aranyvérű
Születési hely: Oroszország, Moszkva
Iskola/ház: Koldovstoretz, Orosz Mágusakadémia
Munka: modell - politikai ambíciókkal és tapasztalattal
Családi állapot: jegyben jár álmai férfijával
Patrónus: perzsa macska
Pálca: 11 hüvelyk, mahagóni, vélahaj mag
Amit szeretnek bennem
Erős vagyok, céltudatos és agyafúrt. Képességeim és születési előjogaim mások fölé emelnek, arra vagyok rendeltetve, hogy mindezeket kiaknázva, uralkodjak szívek az emberek felett. Fiatal lány vagyok, így sokan csak nevetnének, ha ismernék ezeket a gondolatokat, de ők ostobák, mert egy okos és szép nőnek csupán könyörtelennek kell lennie, hogy vágyait beteljesítse. Könyörtelennek lenni - nem csupán mások, de saját magával szemben is. Nem volt könnyű félretenni az érzelmeket, kiüresíteni a szívet és csak a kérlelhetetlen ész józan parancsainak engedelmeskedni, de én megtettem. Képes vagyok megszerettetni magam másokkal, jól tudok szerepet játszani és szépen mosolyogni a kamerákba valamint az emberek arcába is. Olyan arcomat mutatom, amit ők látni szeretnének. Nem vagyok hideg sem távolságtartó; báj lengi körül a lényemet, de nem félek attól sem, hogy szenvedélyes legyek. Manipuláció, fondorlatos játszmák, ezekben nőttem fel, így otthonosan mozgok a világukban. Tudom, hogyan kell alkalmazkodni és kompromisszumot kötni. A fegyelmezettség a hazámban és a családomban fontos erény, amit az ember botladozásai során hamar elsajátít, akkor is ha nem akarja. Kitartással haladni előre, erőt és határozottságot sugallni, mint aki pontosan tudja mit csinál és merre tart. Tudok tökéletes lenni. Mert ez az elvárás, az elvárásokat pedig teljesíteni kell.
Ami zavar bennem másokat
Tökéletes vagyok – a világ számára. De a saját szememben - mely olyannyira hasonlít édesapám jégkék tekintetére – minduntalan tökéletlennek tűnök. Ha a tükörbe nézek, csalódom. Annyi lehetőség és képesség szunnyad bennem, nagy dolgokra vagyok hivatott, mégse értem el még semmit. Lekicsinylő grimasszal bámulom a tükörképem. Dühös vagyok és elégedetlen. Pedig irigyelnek mások, azért amim van és aki vagyok. De mit tudnak ők? Azon a szűk kis lyukon, ahonnan a világot szemlélik, természetes, hogy mi nagynak, elérhetetlennek és legyőzhetetlennek tűnünk. Én pedig egy vagyok a családommal, bennem mindenki csak az apám lányát látja, a család idősebbik leánygyermekét. Még csak örökös sem vagyok. Mindössze egy szép dísztárgy, mint az anyám. Ez a gondolat, hogy anyámat láthatják bennem, mindig felzaklat, hiszen ő soha semmit nem ért el, nem volt egyetlen önálló cselekedete sem, ő csupán az apám, a miniszter felesége. Nem akarok ilyen lenni. Egész életemben azért tepertem, hogy letegyek valamit az asztalra; kitűnő tanuló voltam, tehetséges a sportokban, zenéltem és ügyesen bántam az emberekkel, hasznos barátokat szereztem, mégis ha valakit dicsérni kell, az a bátyám, az ő érdemeit harsogják, miközben körülöttem valahogy lelassulnak a dolgok, toporgok egy helyben. Talán az a baj, hogy mindig a szabályokat követtem. Sosem tettem meggondolatlan, bátor lépéseket – nem mertem. Mert mi van, ha megtudják, elítélnek, balul sül el? De mindezektől eltekintve tudom, hogy tökéletes vagyok; és nem számít, hogy én legszívesebben fecnikre tépném hazug arcképemet mindaddig, amíg mások ezt elhiszik.
Életem története
- Mihez kezdjek most? – Idegesen tördelem az ujjaimat, miközben fel-alá sétálgatok a tágas irodában, nézem ahogy a puha bársonyszőnyegbe süpped a tűsarkúm. Olyan jó úton jártam, megdolgoztam érte, és az apám egyszerűen, egyetlen tollvonással kihúzta a lábam alól a talajt. Dübörög a szívem a mellkasomban, mint egy kalitkába zárt kismadár, aki a csőrével kopogtatja ketrecét. Perifériából, elmosódottan látom csupán a férfi körvonalait, aki az íróasztala mögötti karosszékben elnyúlva szivarozgat. Nyugodt; rápillantva szürkéskék tekintete akár egy tó mozdulatlan tükre. Megállok a kandalló előtt. Mélyen lélegzem be a szivarfüsttel átitatott levegőt. Négy évesen dühösen, szabadjára engedve minden indulatomat, lelöktem a húgomat a lépcsőn. Azt gondoltam közben önelégülten, hogy na most megszabadulok a kis nebáncsvirágtól. Helyette a szabadságomtól váltam meg pár hónapra és a szüleim bizalmától, akik attól a pillanattól kezdve rosszat sejtve követték minden mozdulatomat. A manóink akkor kezdtek el a sarkamban lihegni és talán megszokásból, de ez azóta sem változott. Az apám pedig, akárhányszor ajánlottam fel neki, hogy rendelkezzen velem, elhárított, mondván túlságosan labilis a természetem a politikához. Az érzelmeid uralkodnak feletted, a kormányrúdnál állva pedig tiszta fejre van szükség. Minden helyzetben – és elfordult. Hiába végeztem hát el kitűnő eredménnyel az iskolákat, hiába koptattam a padokat négy évig az Akadémián, abban a reményben, hogy ha a legnevesebb orosz professzoroktól hallgatok mágustársadalom és politikatudományokat, majd elismeri az apám, hogy helyem lehet az oldalán – még ha nem is követhetem őt soha, mint a bátyám. Ő máig azt gondolja, hogy olyan ostoba, forrófejű liba vagyok, mint kislányként, amikor a létezésem elemi értelme a húgom életének a megkeserítése volt. Még mindig egy helyben állok. Most a falat nézem, a míves aranykeretes portrékat. Az egyik egy nőt ábrázol; egy a 18. században élt híres boszorkát, aki szinte egyedülálló módon országunk múltjában, sötéten szedett betűkkel beírta magát történelemkönyveinkbe. Az arcát vizsgálom, pengeéles vonallá keskenyülő, összeszorított ajkait. Azon gondolkozom, miért éppen ezt a portrét választotta a Miniszter, hogy irodájának a kandallója fölött díszelegjen. Aztán elvetem ezt a gondolatot, és mielőtt elfordulnék a tekintélyes arcképtől, megállapítom, hogy szerencséje volt, hogy a munkásságára még századok múlva is kíváncsiak, mert a szépségével bizonyosan nem szerzett volna helyett a közemlékezetben. A férfi – a főnököm, jó barátom – elnyomja a szivart. Akkurátus minden mozdulata. - Menj férjhez. – Tekintete húsba vájó. Beleremegnék, de már megtanultam, hogy milyen könnyedén olvas az emberi arc és test rezdüléseiben, és hogy nekem is rendíthetetlennek kell lennem, ha nem szeretnék nyitott könyv lenni számára. Jó mentor volt, rövid idő alatt sokat tanultam tőle. – Kérsz vodkát? – pillant rám, én nemet intek. A házasság gondolata már régen a fejem felett lebeg. Tulajdonképpen csupán az alkalmas pillanatra és jelöltre várok. De attól, hogy most a Minisztériumból kiebrudalnak, még ebben a kérdésben sem jutok előrébb. Annyi hódolóm akadt az évek során, köztük az előttem ülő államférfi idősebbik fia is – a szerencsétlen kis ficsúr, el sem hiszem, hogy az apjának a fia -, de egy sem volt közülük, aki akár csak a kisujjamra méltó lett volna. A férfi arcára pillantok. Acélos vonásai erőt sugároznak. - A hétvégi partin ne felejts el köszönni nekem. Lesz velem valaki, akit érdekesnek találsz majd. Nem bírom ki, nem is akarom - gúnyosan felhorkantok. - Ismerlek. Tudom, mire vágysz, de ellentétben veled, én azt is tudom, hogyan juthatsz el hozzá. – Fölényes a mosolya. Mintha egy gyermeket oktatna ki. Közben lassan kortyolgatja a vodkát, aminek az illata belengi a szobát és összekeveredik a szivar visszamaradt kesernyés aromájával. Az apám is mindig ilyen vodkát ivott. Elrévedezve bámulom a poháron doboló ujjait, egy pillanatra lehunyom a szemeimet. Hevesen ver a szívem. - Arra vágytam, hogy veled dolgozhassak. Mindent megtettem, amire kértél és jól végeztem a munkámat. Hol fogsz még egy olyan embert találni, aki olyan könnyedén az ujjai köré csavarja a barátaidat, mint én? – Picit felvetem az állam. Titkárként kezdtem gyakornokoskodni itt még az akadémiai éveimben, és hamar kiemelkedtem tudásommal és lelkesedésemmel. Ez így nagyon szépen hangzik, és mindenkinek így mesélem, ha munkáról kérdeznek; a valóságban a Miniszter Úr figyelmét egyetlen dolog hívta fel rám, az a céltudatos kíméletlenség, amivel versenytársaimat takarítottam el az útból. Egy propagandaminiszter pedig, aki maga is nagyon szeret hálót fonni, értékeli, ha olyan személyre akad, aki szintén tehetséges ebben. Akiben van lehetőség. És mellesleg csinos is voltam. Akkor ez már két dolog. - Valóban kiváló információforrás voltál és nem is szívesen válok meg tőled. De az apád szava nekem is parancs – tárja szét a karjait. Lemondó hangjában nincs szomorúság, csupán egy leheletnyi gúny. - Ebben az országban bármerre indulsz, előbb vagy utóbb zsákutcába jutsz. Ezt be kell látnod. A szavaiban volt igazság. Tudtam, hogy politikai pályára itt sohasem léphetnék, soha nem engednének kilépni apám lányának kedves, de haszontalan szerepéből. Még iskolás voltam, amikor egy bálon felfigyelt rám egy híres művész. Fotósorozatot készített rólam. Így indult el modell pályafutásom, ami sokféle kaput kinyitott számomra. Jótékonysági akcióknak lettem az arca, felkaroltam társadalmi problémákat – színes eseményeken találkoztam nagy emberekkel, adakozókkal, politikusokkal, akik kampányfogásként az emberség álarcát öltötték időlegesen magukra. Ezeknek a kapcsolatoknak itt a Minisztériumban is nagy hasznát vettem, ahogy a bájos mosolyomnak is. Egészen meglepő, hogy tekintélyes, hatalmat birtokló államférfiak is mennyi mindent elfecsegnek olykor egy szép lánynak. Egyetlen mosolyért. Semmi többért. - Más helyek – talán éppen Anglia esős tájai– több lehetőséggel kecsegtetnek egy értelmes és ambiciózus nőnek. – Feláll, székét betolja maga mögött; a tölgyfa padló halkan felsikolt, ahogy a szék lábai végigkarcolják. Megkerüli az asztalt. – De ha adhatok egy atyai jó tanácsot; ne feledkezz meg a régi barátaidról, akkor sem, ha újakat szerzel. Egy röpke pillanatra mintha érezni vélném érintését a vállamon. Ajkamba harapok. Hátrapillantva azonban ő már az ajtóban áll, keze a kilincsen. Megrebben a tekintetem. Megrázom a fejem, ahogy a lágy szellő, ami akkor támadt, mikor kinyitotta az ajtót, megcsapja az arcom. Lassan tudatosulni kezd bennem, hogy itt véget ért az utam. Nem jut más eszembe, mint hallgatni a férfi szavára, bízni benne - és reménykedni? Nem nézek vissza, amikor kisétálok az ajtón.
Ha tükörbe nézek
Szőkésvörös, lágy hullámú dús hajzuhatag. Alabástrom bőr. Szabályos, királynői vonások. Piros, telt ajkak. Értelmesen csillógó, jégkék szemek, melyeket sűrű, sötét pillák árnyékolnak. Elégedetten veszem szemügyre vonzó tulajdonságaimat, amikor megpillantom azt. Egy apró kinövés a szám mellett, olyan mint egy anyajegy, csak nem barna. Inkább elfordulok; gyűlölöm, hogy ott van, hogy megbontja a tökéletességet. Mégsem tűntetem el, demonstrálva a világnak, hogy éppen tökéletlenségemben rejlik a szépségem, melynek megannyi rajongója akadt már. Nem vagyok elégedett magammal, soha nem is voltam. Pedig magas vagyok, vékony és kecses mozgású a kiskoromtól fogva kötelező táncóráknak köszönhetően. Karcsú a derekam, formásak a kebleim, hosszúak a combjaim, de azt hiszem a csípőm lehetne szélesebb, íveltebb. Olyan kislányos. De mindig odafigyelek arra, hogy olyan ruhát válasszak, amiben a legelőnyösebb oldalamról láttathatom magam. A pénz nem számít. Adok a minőségre, nem vennék fel olyat, ami nem méltó hozzám, de nem vagyok hivalkodó. Szolid elegancia, finom nőiesség, ezek a jelszavaim.
Családom
Édesapám
Sergey Iljics Romanov | 58 év | Az Orosz Mágiaügyi Miniszter, akit egy ország tisztel. A Romanov név végigkísérte az orosz varázstársadalom történelmét a kezdetektől, fénye pedig nem kopott meg az évszázadok során. Apám mindig ennek szellemiségében élt, méltón a névhez és a múlthoz. Tőlünk is ezt várta el. Kemény volt velünk, megkövetelte a rendet, szabályokat és elvárásokat állított fel, de ez csak természetes. Kiskoromtól fogva felnéztem rá, lestem minden szavát és nem létezett számomra annál nagyobb dicséret, mint mikor rám nézve az ajka szegletében egy apró, alig észrevehető mosoly jelent meg. Hiszen ő sohasem mosolygott. Sohasem mutatta ki az érzelmeit, hideg volt és tekintélyt parancsoló, akár egy márványból faragott szobor. De én tudtam, hogy szereti a családját. Hiszen a kötelességeit is szerette. Úgy vágytam rá, hogy boldoggá és büszkévé tegyem, de ez nekem sohasem sikerülhetett igazán, mert ott voltak a testvéreim. Sikerekben a bátyámmal senki nem vehette fel a versenyt, a húgom pedig, a szánalmas kvibli, születésétől fogva pátyolgatva volt, mint egy kis hercegnő. Hadd helyesbítsek, mindez csupán addig tartott, míg ki nem derült a fogyatékossága. Apám helyesen járt el, amikor kitörölte őt az életünkből. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy valami ilyen csúnya foltot hagyjon családunk hírnevén.
Édesanyám
Irina Vaycheslavovna Romanova |55 év | Áruló és gyenge jellem. Megelégedett a kirakatfeleség szerepével, amit ugyan remekül csinál, de anyaként már lenne miben fejlődnie. Mindig is kivételezett a húgommal, akit annyira imád, hogy máig találkozgatnak, annak ellenére, hogy tudja, milyen érzékeny és fájó pont ez a családunk számára. Én sosem voltam ilyen fontos neki; mikor kitűnő eredménnyel fejeztem be az iskolát, a záró ünnepséget gyengélkedésre hivatkozva kihagyta. Kapcsolatunk kimért, és látom a szemében, hogy haragszik rám, amiért megvetem a húgom és a véleményemet nem is rejtem véka alá.
Testvéreim
Dimitrij Sergeyevich Romanov |30 év | Gyermekkorunkban sokat játszottunk együtt. Mindig megvertem varázslósakkban. Ő viszont mindig elkapott, ha fogócskáztunk. Hiányoznak azok az idők, amikor még nem állt közénk a tudat, hogy mindketten ugyanazt akarjuk, de csak ő kaphatja meg, őt szánták a főszerepre. Amikor idősebbek lettünk, őt államférfiaknak és gazdag embereknek mutatták be a társaságban, miközben engem félrevontak a feleségeik traccsolni. Már nem olyan bizalmas a kapcsolatunk, mint egykoron volt, sanda szemmel nézünk egymásra; mindig gyanakodva vonja fel a szemöldökét, ha kedves mosollyal közelítek felé. Ennek ellenére, amikor utoljára kiléptem kastélyunk nehéz tölgyfa ajtaján, átölelt és még pár kedves szava is volt hozzám. Mintha szomorúságot láttam volna a szemeiben.
~
Vasilisa Sergeyevna Romanova | 24 év | Családunk szégyenfoltja. Egy semmirekellő kvibli. Mintha az egész létezésének nem lett volna soha más célja, mint hogy az én életemet megkeserítse. Amíg velünk élt, mindenki csodálta, körülrajongta, amire egyáltalán nem szolgált rá. Aztán hirtelen kilépett az életünkből, és egészen a közelmúltban való találkozásunkig egyszer sem láttam, híreket is csupán az anyámtól hallottam róla, noha soha nem kérdeztem. Néha elcsodálkozom, hogy két testvér, akikben ugyanaz a vér csörgedezik, hogyan is lehet ennyire különböző és élhet egészen más életet. A bátyámhoz érzem, hogy testvéri kötelék fűz, melyet az idő és a körülmények megtépáztak ugyan, de elvágni nem tudtak; a húgom viszont mintha idegen volna. Nem tudom, mihez kellene kezdenem vele; szánom, hogy ilyen sorsra jutott (de ha egyszer kviblinek született...), viszont nem tagadom, némi elégtételt jelentett az arcának látványa, amikor megmutattam neki az ujjamon ékeskedő ragyogó gyémántgyűrűt.
Párkapcsolat
Vőlegény | Ősi angol, aranyvérű arisztokrata család elsőszülöttje, hatalom, név és vagyon nagyreményű várományosa. Mindemellett még fiatal és sármos is, aki bármelyik nőt megkaphatná. De ő az enyém lesz. A finom csiszolású gyűrűn büszkén törik meg a ráeső fény, igazán illik az ujjamra, ott a helye. De néha nehéz is picit, húzza a kezem. A szerelem soha nem szerepelt a szótáramban; nem állítom, hogy nem is kacérkodtam vele, de tudtam, hogy a döntéseimet nem egy hamiska érzelem fogja meghatározni. Minket, orosz arisztokratákat ennél keményebb fából faragtak. Nem ismerem túl behatóan a jövendőbelimet. A szülőhazájában is csupán nyaralni jártam, akkor pedig nem szerettem meg túlzottan a se nem hideg, se nem meleg, nyirkos, szürke országukat - most pedig itt élek egy házban, ahol még minden idegen számomra. Igyekszem kiismerni kedvesem jellemét, igyekszem beférkőzni a szívébe és a gondolatai közé, de eddig azt hiszem, nem jártam sikerrel. Talán majd ha először adom a kezébe az elsőszülött fiát.
Apróságok
Amortentia
Rózsa; finom parfüm; a vodka, amit apám szeret
Mumus
Be vagyok zárva egy szűk szobába, egyedül. Majd emberek jelennek meg körülöttem, sokan vannak, körülállnak, engem néznek. És nevetnek. Rajtam nevetnek. Magamra nézek; meztelen vagyok és csúnya. Sírva fakadok, amire még jobban kacagnak. Elfutnék, de a lábaim nem mozdulnak. Lefagytam, tehetetlen vagyok.
Edevis tükre
Siker, hírnév, elismerés, megbecsülés, hatalom, pénz, uralkodás. Egyszer, évekkel ezelőtt belenéztem ebbe a tükörbe, azóta próbálom felidézni, hogy mit láttam, de hiába, nem emlékszem a képre. Csupán az érzés maradt meg. Melegséget éreztem, biztonságot és olyan felszabadultságot, mint még soha. Azt hiszem, boldog voltam. Úgy éreztem, hogy szeretnek. Önmagamért. Micsoda ostobaság.
Hobbim
Rengeteg szabadidős tevékenységem van; olvasok és írok több nyelven, táncolok, zongorázom, énekelek, úszom, jótékonysági szervezetekben vagyok vezetőségi tag és hosszú ideig kviddicseztem.
Elveim
A család áll az első helyen. Az erős fennmarad, a gyenge elpusztul. A cél szentesíti az eszközt.
Amit sosem tennék meg
Azt hiszem, ölni nem tudnék – a saját kezemmel. Hagyni valakit elpusztulni, az más kérdés. De megtenni nem tudnám.
Ami zavar
Ostobaság, közönségesség, a húgom, ahogy a húgom levegőt vesz, kosz, bugyuta viháncolás, azok, akik azt mondják, hogy legyél mindig optimista, minden rosszban van valami jó, nézd az élet napos oldalát. Nevetséges.
Ami a legfontosabb az életemben
Hogy megkapjam mindazt, ami jár nekem. Megérdemlem, hogy teljesüljön minden kívánságom. Azt hiszem, ez a legfontosabb – mi más lehetne? Mindenki ezt akarja, nem?
Ami a legkevésbé fontos számomra
Mások érzései, vágyai, érdekei. A piti problémáik sem érdekelnek.
Amire büszke vagyok
Soroljak fel mindent, amiben első voltam? Hosszú volna a lista és még úgy tűnne, hogy kérkedem. Beszéljek a családomról, a hatalmunkról vagy a vagyonunkról? Elég, ha annyit mondok, hogy az apám az orosz Mágiaügyi Minisztert – a többit magadtól is kitalálhatod. Megemlíthetném a vőlegényemet is, tökéletes parti, de ez mellékes, hiszen csak az iránta érzett szerelmem számít, nem igaz? Sóhajtok. Ezeket mind unom. Olyasmit akarok, amire igazán büszke lehetek – amire még az apám is elismerően biccent. Mondjuk, számára az eljegyzésem is elég volt.
Ha valamit megváltoztathatnék
Nem lennének testvéreim.
Így képzelem a jövõmet
Mindent pontosan elterveztem. Hozzámegyek a tökéletes férfihez. Gyermekeket szülök neki, örököst adok neki. Befolyásos barátokat szerzek. Majd elérem mindazt a sikert és megszerzem azt a hatalmat, amikről régóta szövögetem az álmaimat. Azt hiszem.
Nem is tudom, hol kezdjem, annyira tetszett a lapod! Olyan jól elkaptad a karakter érzelem-világát, és rétegeltségét, egyszerűen jó volt olvasni, miközben nagyon rossz érzés is volt a karakter sorsa miatt. A legtöbben át tudjuk érezni, milyen az, amikor képtelen vagy megfelelni azoknak, akiknek a leginkább akarnál. Imádom, hogy még se adod fel, hanem, ha bezáródik előtted egy ajtó, egyszerűen keresel egy új irányt, és menetelsz tovább, egyenesen előre, a céljaidig. A férfiak szeretik az erős nőket, ugyanakkor meg is ijesztik őket, szóval ne vedd magadra, ha nem fogadnak tárt karokkal! Biztos vagyok benne, hogy Angliában több babér fog számodra teremni, minthogy egy neves család sarjának kirakat felesége légy! És abban is, hogy ezekkel a lehetőségekkel élni fogsz. Már most várom, hogy olvashassam a játékaid! Irány a foglaló, aztán birtokba is veheted méltő helyed! Biztos ismered a mondást: Látogasd meg Oroszországot, mielőtt Oroszország látogat meg téged!