| | | Vas. Ápr. 05, 2020 4:31 pm | Helena Carolyna Fawley Helena, Lena, Carola "Ki nem állhatom, amikor azt mondják, hogy egy nő csak szerelemre vágyik, semmi másra, mert ez nem igaz." Nem: Nő Kor: 15 év Vér: félvér Születési hely: Amerika Iskola/ház: Roxfort/Griffendél Munka: tanuló Családi állapot: boldog szingli Patrónus: róka Pálca: vörös berkenye, főnixtoll mag, 12,5 hüvelyk Amit szeretnek bennem Határozott jellem vagyok, mindig tudom mit akarok. Megbízhatóságom és hűségem megkérdőjelezhetetlen, legalább annyira mint bátorságom. Vagy inkább vakmerőségem? Ki tudja. Erős és független nő vagyok, legalábbis amíg drága nagymamám nem kényszerít a legújabb habosbabos ruhakollekció egyik darabjába a tiszteletemre rendezett estélyen. Olyankor kedves vagyok és bájos és udvarias. Tudjátok, mint egy igazi fiatal hölgy. Ami zavar bennem másokat Én vagyok az a lány, aki megmondja, ha előnytelen az a szoknya, vagy semmi esély arra, hogy az a fiú egyáltalán rád nézzen. Őszinte vagyok és racionalista, ami mások számára gyakran fájdalmat okoz. Mindezt némi szarkazmussal fűszerezem, hogy ne legyen egyszerű a történet. Bizalmatlanságom és távolságtartásom talán anyámtól örököltem, talán semmi köze hozzá, de ebben nagyon hasonlítunk. Életem története Amerikában születtem anya és apa első gyermekeként. Nem emlékszem sok mindenre kiskoromból, leginkább nagymamám kedveskedő szavai, a közös játékok és az esti mesék maradtak meg. Anyáékról szinte... szinte semmi. Mindenem megvolt, amire csak egy gyermek vágyhatott. Nem tudom, hogy a nagyi miért kényeztetett el ennyire, de az biztos, hogy hamar az ő kishercegnőjévé váltam. Három éves voltam, mikor meg tudtam, hogy kistesóm lesz. Sírtam. Nem akartam osztozni a figyelmen és a szereteten, de aztán egész jól megbarátkoztam az öcskössel. Mostanra már kialakult köztünk egy elválaszthatatlanul szoros testvéri kötelék, Merlinnek hála. Szóval már eggyel többen voltunk, de a helyzet nem sokát változott. Éltük a kis életünket békében. Aztán 2012-ben, mikor nyolc éves voltam költöztünk. Anya szerint haza, szerintem otthonról el. Megviselt a költözés, mindent amit szerettem ott kellett hagynom. Semmi nem tudott jobb kedvre deríteni, még az ikrek érkezése sem. Talán a túl nagy korkülönbség okozza, talán nem, velük mai napig sem jövök ki olyan jól, mint Henryvel. Szeretem őket, persze, de mégis, nyolc év az nyolc év. Lassan, de biztosan hozzászoktam a walesi élethez. Még mindig hiányzik Amerika, de azért itt sem rossz annyira, mint vártam. Hamar hozzászoktam az ikrek jelenlétéhez és sokat segítettem anyának a velük kapcsolatos teendőkkel. Ha mással nem is, legalább azzal, hogy lefoglaltam Henryt, hogy ne legyen láb alatt. A nagyi is gyakran meglátogatott minket, én különösen szerettem ezeket az alkalmakat. Valahogy az öcsivel sosem jöttek olyan jól ki - talán ha ő is lánynak születik, másképp történt volna - így a figyelme nagy részét még mindig én kaptam. Megmaradtam az ő pici hercegnőjének, akinek új játékokat és ruhákat ajándékozhat. Aztán kinőttem ebből. Talán akkor kezdődött minden, mikor az első nap a folyosón felbuktatott egy felsőbbéves fiú és valamit röhögve magyarázott a hajamról meg a szeplőimről. Aztán egyre többször kaptam meg, hogy nem is apám lánya vagyok, ilyen kinézettel biztos nem. Úgytűnt, még az is ismeri a szüleimet, aki életében a Fawley nevet sem hallotta még. Azóta sem tudom, hogy mit gondolja, de így, félig felnőtt fejjel már látok a sértegetésekben rációt. Hiszen a családunkban senkinek - de tényleg, senkinek - nincs ilyen hajkoronája, de még csak szeplőik sincsenek. Szóval valahol itt kezdtem el befelé fordulni. Továbbra is kerestem az emberek társaságát, de a korábbi szende és bájos kislányt felváltotta a mostani vadóc énem. Ha valaki megjegyzést tett rám visszaszóltam. Fizikai erőszakhoz szinte sosem folyamodtam, de hamar híre ment, hogy a kis Weasley hasonmással nem jó vitába szállni. Felvágott nyelvem mellé gyors észjárás párosult, így a szócsatákban általában győzedelmet arattam. Nem bíztam meg senkiben és a titkaimat megtartottam magamnak, a legnagyobb biztonságban. Egyébként az első négy évem csodásan telt. Kiderült, hogy egész tehetséges kis boszorkány vagyok és idén év elején prefektusi kinevezést kaptam, amiért a család igazán büszke rám. Legalábbis ezt mondták. Lelkes kviddics szurkolóvá váltam, de magát a sportot sosem próbáltam ki. Ha tükörbe nézek A legszembetűnőbb rajtam egyértelműen a tűzvörös hajkoronám és szeplős arcom. Pedig egyébként is van mit nézni karakteres arcvonásaimon és nagy kék szemeimen. Ha esetleg tekinteted elkalandozna az arcomról, akkor megláthatnád, hogy nem nőttem túl magasra és nem is vagyok az az elől deszka hátul léc alkat. Stílusom egészen eklektikus, egyik nap farmerben látsz és XL-es férfi pulcsiban, másik nap pedig fekete csipkeruhában, mert olyan kedvem van. Családom Édesapám? Steve Fawley. Aranyvérű. Anyukám férje, lassan tizenhat éve az apám. Most meglepődtél, ugye? Szeret engem, én is szeretem őt és ennyi. Kész. Nincs tovább. Nagyjából annyira ismer, mint a szomszéd kislányt és én is pont annyira ismerem őt, mint a szomszéd bácsit. Tudom a nevét, a munkáját, betéve az életrajzát meg minden egyéb ilyen flancos hülyeséget, amit elvárnak egy gyerekről, hogy az apjáról tudjon, de valójában fogalmam sincs, ki ő. Távolságot tartunk egymástól. Édesanyám Hestia Jones. Félvér. Apukám felesége, lassan tizenhat éve az anyám. Valamivel szorosabb köztünk a viszony, mint apával, de igazából ő sem ismer. Nincs meg köztünk az az anya-lánya bizalmi kapcsolat, hogy rábíznám minden titkom, pletykákat osztanék meg vele és együtt mennénk új ruhát vásárolni, ha szomorú vagyok. Inkább csak élünk egymás mellett. Néha megkérdezi, hogy vagyok és én mindig azt mondom hogy jól, mert tudom, hogy ezt akarja hallani és más nem érdekli. Testvéreim Henry Sebastian Fawley: szívem csücske a kis hollóhátas borzaska. Ő áll hozzám a legközelebb a családból. Úgy vigyázom rá, ahogy magamra sosem tudnék. Tipikusan elvarázsolt művészlélek fiú, aki mindemellett egy igazi zseni. Nem tudom, anyáék hogy hozták össze. De emellé olyan törékeny és naív, hogy nem nézhetem tétlenül, hogy tönkretegyék. Howard Kennedy Fawley és Hether Kathleen Fawley: az ikrek. Igazi életvidám komisz kis kölykök, abból az energiavámpír fajtából. De mégis imádnivalóan aranyosak és minden balhét megúsznak, ha valakire csak ránéznek azokkal a nagy egyforma zöld szemeikkel. Külsőre olyanok mint két kisangyal, belsőre azonban inkább aprócska ördögökre hasonlítanak. A nagyi Lydia Fawley. Aranyvérű. A nagymamám, vagy inkább a pótanyukám. Rajongunk egymásért, mindenben számíthatok rá. Hozzáfordulok, ha valami problémám van, ha nem értek valamit vagy ha csak beszélgetni szeretnék. Henry után hozzá kötődöm a leginkább. Apróságok Amortentia A tavasz illatába keveredett téli füstszag és házi sütemény illata. Edevis tükre Összetartó család, igazán, szívből szerető szülők. Hobbim Mióta a nagyi beíratott az első tánc órámra azóta szenvedélyem a tánc, egészen konkrétan a társastáncok és az utcai tánc. Ezen felül szenvedélyesen falom a mugli regényeket, néhe jókat röhögök az abszurd elképzeléseiken. És ne lepődj meg, ha tetőtől-talpig festékfoltosan jelenek meg, rajongásom másik tárgya ugyanis a festészet. Elveim Hiszek abban, hogy a női egyenjogúság létezhet, csak küzdenünk kell érte. Hogy az erőszak felesleges. Hogy csak én irányíthatom az életemet, nem hagyatkozhatok másra. Az én problémáimat nekem kell megoldanom. Amit sosem tennék meg Sosem házasodnék meg érdekből. Soha. Ami zavar A dohányzás. Nagyon. Ami a legfontosabb az életemben A családom. Főleg a testvéreim. Ami a legkevésbé fontos számomra A divat. Mindig azt veszem fel, amiben jól érzem magam, nem azt, ami épp trendi. Amire büszke vagyok Prefektusi kinevezésem. Ha valamit megváltoztathatnék Nem változtatnék meg semmit, hiszen akkor az már nem is én lennék. Így képzelem a jövõmet Még ráérek eldönteni, először végezzem el a Roxfortot... Egyéb Örököltem anyától a legilimentorságot, még tanuló szakaszban vagyok, de ha valaki egyáltalán nem tanult okklumenciát vagy csak igen gyenge a védekezése, akkor nála már felszíni dolgokat képes vagyok meglátni. |
| | | Multik : úgyis tudjátok...Playby : Lin-Manuel Miranda | Hétf. Ápr. 06, 2020 10:31 am | Kedves Helena! Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, ti vagytok az egyik legérdekesebb család az oldalon. Talán nem a legjobban működő, legösszetartóbb család, de egészen biztosan érdekesek vagytok együtt és külön-külön is. Nehéz lehet, hogy sosem tudtál igazán bensőséges kapcsolatot kialakítani a szüleiddel - már ha egyáltalán édesapád tényleg az, akinek a rokonok mondják és nem csak anyukád férje -, de szerencsés vagy, hogy a nagymamáddal és a kisöcséddel ilyen a viszonyotok, valakihez mindig fordulhatsz a problémáiddal. Bár valószínűleg egyedül is megoldod őket, hiszen nem kell téged félteni, igaz? Erős, független fiatal lány vagy, sose adj lejjebb a nők jogairól alkotott elképzeléseidből és nyugodtan állj ki az elveid mellett, mert az olyan nők viszik előre a világot, mint te. Ugyanis én biztos vagyok benne, hogy sokra fogod még vinni az életben. Futás foglalózni és játszótársakat keresni ! |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 8:59 pm-kor Theodore Nott Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir |
|