Pálca: Fekete dió, sárkányszívizomhúr, 13 hüvelyk, rugalmas
Az vagyok...
Vihar vagyok, viharban a szellő, esőcseppben tükröződő felhő. Ábrándokban úszó álom, ébredés pilla ágon. Egy percnyi csendes zápor, szivárványba csavart mámor. Az leszek, amiből kifogyott a szó, ha cukorral innád, én volnék a só. Lehetnék szelíd, mint az orkán, s én váratnálak egy hullám ormán. Leszek én egy eltévedt szándék, ha boldogság volnék, akkor is fájnék. Vágy vagyok, és cáfolt tény, embertelen, ázott fény. A vadvirág illatú árnyék, ha behunyod a szemed, akkor is látsz még. Nem lennék a száraz könnyed, aki suttogja: a holnap könnyebb. Sose voltam hallgatag csermely, csak gleccser, mi vègül elnyel. S ha volnék is neked bárki, azt melyikünknek kellene kitalálni...
Életem története
Gyakorlott mozdulatokkal töröltem arcomról a sminket egy vattakorong segítségével. Általában nem szerettem erősen festeni magam, és már jó ideje viszketett mindenem a csillámportól, de aki ennyit sem képes elviselni, az nem érdemes a győzelemre. Márpedig az én kezemben ezúttal olyan ütőkártya volt, amit alig mertem elhinni. A hatalmas tükörbe pillantottam, majd rendeztem arcvonásaimat, hogy megint a jól ismert ÉN nézzen velem farkasszemet. A képességem kényelmessé tett bizonyos helyzeteket, viszont táplálta azt az apró félelmem, hogy mi lesz, ha egyszer már nem tudom, milyennek kellene lennem, hogy melyik a valódi arcom. Most azonban nem foglalkoztam ezzel, a bizonytalanság nem ad válaszokat. Soha. A fürdőszobából a nappaliba mentem, igazán sose kellett nélkülöznöm, ezt tükrözte a modern lakás is a hatalmas tereivel, bár kicsit talán felesleges volt, nem sok időt töltöttem itt. A kanapét, a kávézóasztalt, de még a földet is papírok borították, mindenfelé feljegyzések, néhány régi cikk, és fényképek. Ha idegen tekintett volna itt szét, biztosan csak a káoszt látja, én azonban egy folyamatot, egy történetet, hasábokat, címlapot, és szalagcímeket. Blikkfangos, vastagított betű, középen egy hatalmas kép, AZ a kép. Régen anya mindig frászt kapott tőle, hogy a szobámat zsinórok keresztezték, amire csipeszekkel erősítettem fel a kutatómunkám eredményeit. Azt mondta, úgy néz ki, mintha valami sorozatgyilkos lennék, és ettől a többi gyerek megijed, nem lesznek barátaim. Sose látta át, mennyire fontos, hogy a szálak hol keresztezik egymást, de lemondtam a madzagokról, maradt a földön sorbarendezés metódusa. A szerkesztőségben se értékelték volna a zsinórokat. Az órára néztem, reggel hét óra elmúlt, én pedig egy percet sem aludtam, a visszafojtott izgalomtól valószínűleg nem is tudnék. Végig pillantottam a történeten, ami a papírhalmokból kirajzolódott, úgy éreztem végre összeállt, KÉSZ vagyok. Persze, lesz még mit simítani rajta, de az anyaggyűjtés nagyja kész volt, bizonyítékok sorakoztak minden második oldalon, és összeértek a végén a szálak. Bár megbizonyosodtam róla a saját szememmel is, az olvasókat ez egy percig sem fogja érdekelni, ha nem vagyok képes szilárd, megdönthetetlen bizonyítékokkal szolgálni. Márpedig én pontosan ezt terveztem. Intettem a pálcámmal, mire a papírok gondosan, egymás után rendeződtek össze egy albummá. Sokkal kisebbnek tűnt, mint amennyi anyag volt benne, viszont amikor megemeltem, nos, pontosan érezhető volt a belefektetett energia. Amikor Fiona először említette az esetet, azt hittem csak egy újabb visszavágás lesz, ami persze jócskán ráfért Briggsre, nem járt el túl etikusan, ha a média-szereplésekről volt szó. Azonban ennél nagyobb horderejű volt, amit végül a Baziliszkusz Bár rejtett. Heteket töltöttem a feltérképezéssel, és őszintén szólva túl sok mindent tudtam meg, hogy ennyiben hagyjam, nevetséges, hogy AZ a jelentés sose láthat napvilágot. Felkaptam a mappát, és az Abszol útra hopponáltam, első utam a kedvenc kávézómba vezetett, ahol négy nagy pohár kávét kértem elvitelre. Már meg se kérdezték, hogy kérem, én pedig értékeltem ezt némi borravalóval, szerettem, ha gördülékenyen zajlanak a dolgok. Gyalog tettem meg a szerkesztőségig az utat, és elégedettséggel töltött el a hozzám hasonlóan gyűröttnek tűnő vonások, úgy tűnik megint bent éjszakáztak néhányan. Biccentve köszöntem csak, ezúttal nem húztam semmivel az időt, egyenesen a főszerkesztőhöz mentem. Az asszisztense szerette volna az utamat állni, de mindketten tudtuk, hogy egy sárkányon is keresztül gyalogoltam volna, így neki esélye sincs. Az ajtó kivágódott, én pedig besétáltam a kávékkal és mappával, előbbit az asztalra tettem, utóbbit szorosan magam előtt tartottam. Láttam a nemtetszést a tekintetében, ami a mögöttem kullogó asszisztensen kicsit nyomatékosabban végigfutott. A lapzárta mindig netszes volt, főleg a mostani gyilkossági ügy fényében, folyamatos volt a felhajtás, és ez meglátszott rajta, jó pár napja nem járhatott otthon, szerintem ezt a nyakkendőt viseli legalább négy napja. Sóhajtottam, és közelebb toltam felé a kávékat, kettő úgyis az övé volt. - Nyugodtan leteremthetsz majd, amiért nem sajátítottam el a várakozás és kopogás művészetét, de ezt muszáj megnézned! - Nyitottam ki a mappát, amiből katonás rendben bugyogtak az oldalak, lassan beborítva a padlót. - Olyan sztorit hoztam apa, ami alapjaiban rázza majd meg a jelenlegi kormányba vetett bizalmat. Remélem szabaddá tudod tenni a napod, mert sok munka lesz vele… - Tudtam, hogy megérti az izgatottságom, hogy meglátja a lényegét ennek a történetnek. Általában figyeltem, hogy ne apaként hivatkozzak rá, éppen ezért biztosan ő is érzi, milyen súlya van ezeknek az oldalaknak.
Ha tükörbe nézek
175 centiméter vagyok, de magasabbnak láthatsz, mert általában egy csini magassarkúba préselem a lábam. Szőke haj, hűvös, szürkés-kék szemek. Mindig azt hallgattam, hogy én vagyok anya kicsinyített mása, a puha, hullámos hajammal, és csilingelő nevetésemmel, aztán megszületett a húgom, aki tényleg, teljes mértékben olyan, mint anya gyerekként. Általában arra törekszem, ha valahová belépek, rám szegeződjenek a tekintetek, és ezt nem olyan nehéz elérnem. Tökéletes megjelenés, gyűrődésmentes ruhák, rendezett frizura, visszafogott smink.
Családom
Édesapám
Hamilton Meadowes - Nagyjából tíz percnyi beszélgetés, ennyiből le lehet szűrni, hogy rokonok vagyunk. Külsőre anyámra hasonlítok, a viselkedésem viszont egyértelműen apámat tükrözi, vicces, mert gyerekkoromban nem töltöttünk együtt sok időt. Már nem haragszom rá, felnőtt fejjel végiggondolva annyit volt velem, amennyit az ideje engedett, minden második ünnepet, és a nyári szünetek közel felét. A viszonyunk jó, hasonló az érdeklődési körünk, bár szerencsére elfogulatlan. Ez főleg azért mázli, mert a főnököm.
Édesanyám
Mirabell Kelly - Legalábbis az utóbbi 5 évben Kelly. Előtte meg Graham, Sinclair, Meadowes, hangulatától függ, de lehet, hogy igazságtalan vagyok vele. Amíg csak hárman voltunk, a világ legboldogabb kislánya voltam, mindenki szeme fénye, aztán valami eltört. Miután apával elváltak, anya elég sokat ivott, alig láttam józanul, bár sokat nem is voltam otthon. Manapság nem hagyja már el magát ennyire, főként az új férje, és a húgom miatt. Kéthetente egyszer együtt ebédelünk, valahol a városban, nem bírom látni a tökéletes életét, ami nélkülem tökéletesebb, mint velem volt.
Testvéreim
Minette Lucia Kelly - A húgom egy tünemény, talán ezért áll tőlem olyan távol. Nincs rossz kapcsolatunk, csak nincs túl sok közös témánk. Négy éves, néha anya megkér, hogy vigyázzak rá. Három kérésből általában csak egyet vállalok. Semmi bajom a gyerekekkel, de nem véletlen, hogy nekem még nincs.
Párkapcsolat
Egon <3 - Túlzás talán párkapcsolatnak nevezni… a karácsonyi party végére olyan részeg volt, hogy azt se nagyon tudta, melyik bolygón van, én pedig, legjobb barátja lányaként kedvesen ágyba dugtam. Majd szétszórtam a ruháinkat a szobában, és meztelenül mellé feküdtem. Most azt hiszi, hogy megrontott. Imádom a zavarodottságát.
Apróságok
Amortentia
Tinta, muffin, apa régi pacsulija, régi könyvlapok poros egyvelege.
Mumus
A dobogó második helye.
Edevis tükre
Mint főszerkesztő állok, apa gratulálva adja át a helyét.
Hobbim
Szeretem mások reakcióit figyelni, de leginkább kiváltani. Diákként színészkedtem, volt hozzá tehetségem, azonban sose kötött le annyira, hogy komolyabban vegyem. Sokat olvasok, szeretem bővíteni a tudástáram, ami nem árt, ha alapos akarok lenni a munkámban. Csellón játszom kiskorom óta, legtöbbször már csak magamnak. Feszültség levezetésként jógázom, és néha eljárok cselgáncsozni, hogy elverjem a szájkaratésokat.
Elveim
A hír szent. Dolgozz keményen, ha probléma adódik, még keményebben! Nincs második hely, győztes van, és vesztesek.
Amit sosem tennék meg
Nem közölnék le olyan cikket, aminek nem jártam utána.
Ami zavar
A pletykarovat. Meg a horoszkóp… baromság.
Ami a legfontosabb az életemben
Győzelem mindenáron, de nem bármiáron!
Ami a legkevésbé fontos számomra
Hogy kinek taposok a tyúkszemére. Tudok magamra vigyázni, a politika kemény mezőny.
Amire büszke vagyok
Már gyakornokként publikálták néhány írásom.
Ha valamit megváltoztathatnék
A szüleim válása, talán.
Így képzelem a jövõmet
Főszerkesztőként, talán egy férj is belefér, de az annyira nem fontos.
Egyéb
Bejegyzett animágus vagyok, mint rozsomák. Metamorfmágus vagyok, de csak akkor használom, ha szükséges.
Ó, hogy én mennyire imádtam az első sortól az utolsóig a lapodat ... Hosszú jellemleírás nélkül, egy verssel és egy jól megírt előtörténettel sikerült teljesen átadnod Kalliope egész karakterét. A személyiségét, a motivációit, a félelmeit, a vágyait, mindent, ami őt Kalliopévá teszi. Nem tudtam eldönteni, hogy Hamilton és Kallie apa-lánya kapcsolata vagy az Egonnal való viszonya izgalmasabb, már nagyon várom, hogy a játéktéren kibontakozzon mindkét páros, a dráma és a megdöbbentő fordulatok azt hiszem, már most adottak. Néhány perc különbséggel olvastam apa és lánya karakterlapját, így még érdekesebb volt, hogy mennyire hasonlítanak egymásra, még ha ők ketten ezt nem is feltétlenül látják. Egészen biztos vagyok benne, hogy Kallie is éppen olyan sokra fogja majd vinni, mint Hamilton - reménykedjünk benne, hogy emellett viszont a magánélete sikeresebben alakul majd az apjáénál. És ki ne felejtsem: imádom az animágus alakod! Futás foglalózni és játszótársakat keresni