Az ember nem tudja eldönteni, hová születik, így az ezzel járó esetleges adottságait sem igazán tudja befolyásolni, bármennyire is szeretné. Adottságok? Néha sokkal inkább átoknak érzem őket, mint adottságnak, áldásnak. Hogy miről is beszélek? Hát, például az édesanyámtól örökölt iszonyatosan nagy eszemről, amit boldogan elcserélnék, hát… maradjunk annyiban, hogy elég sok dologra. Igen, a tudás hatalom, de a hatalom teher is tud lenni. Amiből jelenleg köszönöm szépen, de nem kérek. Ja, hogy ez nem választás kérdése? Nagy kár. De valamilyen szinten biztos, mert azt mondták, figyelembe veszi a Süveg a kívánságunkat. Akkor csak számít, mit akarunk, nem igaz? Egyébként az okosságomon kívül van, aki a hajamat, és van, aki a nagy számat emeli ki, mint pozitívumomat – jó, persze nem így, hanem cserfességként megfogalmazva, de akkor is: a nagy száj, az nagy száj. Amit viszont én is pozitívumként tartok magamban, az a kedvességem és segítőkészségem. Gyakorlatilag bárki, bármikor jöhet akármilyen kis dologgal is, rám számíthat. Persze, ha épp rossz kedvem van, ami havonta legalább egyszer megesik, akkor kicsit morgok, de segítek.
Ami zavar bennem másokat
Amit nem szeretnek bennem? Hát, többen többfélét. Az évfolyamtársaim például azt, hogy gyakran szeretnék egyedül maradni. Legalábbis gyakrabban, mint ahogy azt ők elképzelték. Hát, bocs, de egy egész napos fárasztó tanulás után még véletlenül sem az az elsődleges vágyam, hogy pletykázzak velük… mert bár lány vagyok, a pletyka sajnos, nem sajnos, de hidegen hagy. Erre, sajnálatos módon még nem jöttek rá. Az ellenlábasaim pedig nagy valószínűséggel azt, amit a tanáraim és a hozzám közel állók, főként a szüleim nagy bőszen dicsérnek. Nevezetesen az eszemet. A szüleim pedig… hát, leginkább azt, hogy kiállok magamért, és a számomra fontos ügyekért, emberekért, és semmit nem hagyok szó nélkül. Én meg azt nem szeretem, ha megpróbálják megmondani, mit csináljak. Kamasz dolog, tudom, és általában elég szófogadó vagyok, de a lázadó időszak alól én sem vonhatom ki magam, bármennyire is szeretném.
Életem története
2006. március hetedikén születtem a londoni Szent Mungo Ispotályban, szüleim első gyermekeként. Mióta az eszemet tudom - illetve valószínűleg már korábban is, mert hát miért is változott volna meg a helyzet - szeretetben, békességben éltünk. Anya, apa, Hugo, én, na meg néhanapján - ami nekem néha kicsit gyakorinak tűnt, de hát hiába, nagycsaládban gyakran váltják egymást az ünnepek - a rokonság többi tagja is tiszteletét tette nálunk. James, Albus és Lily Luna, illetve Harry bácsikámék persze gyakrabban jöttek, tehát gyakorlatilag együtt nőttünk fel mi öten. Ez így ment éveken keresztül, míg végül 2017ben én is megkaptam a várt bagolypostát: felvételt nyertem a Roxfortba! Természetesen Albusszal egyetemben. A King’s Cross állomásra menet végig az járt a fejemben, hogy vajon melyik házba is kerülök. Az a gond, hogy nem tudnám megmondani. Mármint persze, nem is nekem kell, de akkor is… gyakorlatilag minden házból van bennem egy kevés – vagy nem is olyan kevés. Az anyától örökölt eszem alapján egyértelműen Hollóhátasként kellene végeznem, viszont nem vagyok az a félős valaki, ha kell, akkor ravasz is tudok lenni, habár ezt az oldalamat igyekszem háttérbe szorítani. Na meg… ha arról van szó, akkor bárkinek segítek, vagy legalábbis megpróbálkozom vele. Hát igen, ez nem egy egyszerű képlet, úgyhogy nem is foglalkozom vele tovább, úgyis kiderül. Titkon azért reménykedem benne, hogy a Griffendélbe kerüljek, mert tudom, hogy anya és apa is ezt szeretnék. Nem mondják, de ők is oda jártak, természetes lenne, ha a gyermekeiknek is hasonló sorsot kívánnának. Én pedig nem akarok csalódást okozni nekik. „Ő hát a kis Scorpius. Mindenben jobbnak kell lenned nála, Rosie. Még jó, hogy anyád eszét örökölted.” Igen. Apa, és az ő versenyszelleme. Na meg az sem segít a dolgon, hogy sosem kedvelték egymást Scorpius szüleivel. Azt viszont nem igazán értem, hogy minket, gyerekeket miért is kell belekeverniük az ő dolgaikba? Semmi értelme az állandó viszálykodásnak. De persze azért bólintok, hogy értettem, és megteszem, ami tőlem telik. Ennek már lassan négy éve, de a Scorpius és köztem folyó harc nem akar alábbhagyni. A harc természetesen a tanulmányok színterén értendő, hiszen egyébként igyekszem követni szüleim tanácsát, és nem foglalkozni vele… majdhogynem levegőnek nézem. Csak ez nem mindig sikerül, van, hogy sikerül feltüzelnie, felidegesítenie, és akkor minden akaratomra szükség van, hogy továbbra is kerüljem, és ne figyeljek rá. De van, amikor az összes akaratom sem elég hozzá. Ez van, néha nekem is kicsúszik a talaj a lábam alól. Az a gond, hogy van, amikor nem is nagyon akarom megtartani az irányítást, csak hagyom, hogy történjenek a dolgok, ahogy akarnak. Mégis milyen bajok lehetnek belőle? Hát… a Roxfortban minden lehetséges, úgyhogy majd kiderül… mert valami mindig van, itt biztos nem unatkozik az ember.
Ha tükörbe nézek
Körülbelül 160 cm magas, zöldesbarna szemű, vöröshajú, szeplős leányzó néz velem farkasszemet a tükörből. Igen, sikeresen megkaptam a „legjobb tulajdonságokat”, mindkét oldalról. Le sem tagadhatnám, hogy Granger – Weasley vagyok. Viszont jó hír, hogy a családom sem tagadhatna le engem. Még ha akarnának sem. Úgyhogy még szerencse, hogy ilyesmi eszükbe sem jutott. Remélhetőleg. Legalábbis eddig. Általában a roxforti egyenruhát hordom, habár a szoknyát szívesen cserélem farmerre, valahogy kényelmesebbnek érzem a testhezállóbb ruhadarabot.
Családom
Édesapám
Ronald Bilius – Ron- Weasley, aranyvérű. Habár apa családja aranyvérű család, mégis lenézettek a szegénységük miatt. Mint ahogy a családban bárkire, rá is mindenben számíthatok. Mellettem van, még akkor is, ha a tökéletes ellentétét tenné vagy gondolja annak, ami éppen az aktuális helyzet. Mindig bátorít - leginkább akkor, ha Scorpius Malfoy lealázásáról van szó.
Édesanyám
Hermione Jean Granger, mugli születésű. Rá is bármikor, bármiben számíthatok. Az ő eszét örököltem, amit persze folyamatosan vissza is hallok a családtól, meg azoktól, akik ismerik anyát. Na meg engem is. Éljen. De a kitartást és a fafejűséget is tőle örököltem. Nem is tudom, ki olyan elvetemülten fafejű, hogy azt mondja, addig nem csinálunk semmit, amíg Hugot szóra nem bírja valami galiba kapcsán? Mindezt egy kirándulás kellős közepén. Naná, fogalmam sincs.
Testvéreim
Hugo Granger – Weasley. A tőlem két évvel fiatalabb kisöcsém. Kicsit felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban, hiszen egyrészt örülök, hogy van, szerintem mindenkinek szüksége van egy testvérre. Legalább egyre. Ugyanakkor má4 néhány évvel ezelőtt is zavart, hogy nővéreként nekem kell rá vigyáznom, mert habár népes családban nőttünk fel, azért mégiscsak, ki vigyázzon rá, ha nem a testvére? És pontosan ez az, ami jelenleg egyáltalán nem hiányzik az életembe: az öcsémet pesztrálni. Önzőnek tűnök? Bocsánat. Egyébként egész jó a viszonyunk, de ami tény, az tény: Merlin szakállára, már másodéves, tanuljon meg kiállni magáért. De sajnálatos módon nagyon úgy néz ki, hogy anya génjeit csak külsőleg örökölte, egyéb tekintetben nem feltétlenül. Vagy egyelőre még nem vehető észre rajta.
Unokatestvéreim
Bár tényleg nagy, szerető, összetartó családban nevelkedtünk Hugoval, azért a sokból csak néhány embert említenék meg, egyébként túlságosan hosszú lenne a lista – és még a legjobb tanuló sem biztos, hogy szeretne annyit olvasni. Az egyik, akiről szót kell ejtenem, a nálam két évvel idősebb unokatestvérem, James Sirius Potter. Rengeteget segített a beilleszkedésben... ha ő nincs, akkor lehet, már az elején elvesztem volna. Követi a családaink "hagyományát" és őt is a Griffendélbe osztotta a Süveg, csakúgy, mint engem, és családjaink több más tagját is. Persze nem a háza, a családja határozza meg az embert, de azért mégis, jó tudni, hogy egy ismerős arcot is felfedezhetek a sok ismeretlen között. Albus Perselus Potter, habár családja más tagjaitól eltérően nem a Griffendélbe került, hanem a Mardekárt erősíti, szintén családtag, és mint ilyen, egy számomra fontos személy. Nem ítélkezem, mert hát... a Mardekárosok között is lehet jó ember, nem igaz? Nem a háza teszi a varázslót. Ráadásul Harry bácsikám is majdnem a Mardekárban kötött ki annak idején, nincs abban semmi rossz. Az öcsémmel, Hugoval egyidős, legfiatalabb Potter-gyerek, Lily Luna is népes családunkhoz tartozik, és már második éve erősíti a piros-aranyosok népes táborát. Lassan kiteszünk egy teljes kviddics csapatot a Roxfortban megtalálható Weasleykből, Granger-Weasleykből meg Potterekből.
Apróságok
Amortentia
otthon "illat", könyvek, eső
Mumus
A családom elvesztése, nem lesznek büszkék rám
Edevis tükre
Boldogság, kiegyensúlyozottság
Hobbim
Szeretek olvasni,kviddicsezni, és persze a barátaimmal lenni.
Elveim
Soha ne ítélj meg egy könyvet a borító alapján!
Amit sosem tennék meg
Soha nem adnék fel valamit úgy, hogy még csak meg sem próbáltam.
Ami zavar
A folyamatos megfelelési kényszer, ami miatt úgy érzem, nem lehetek önmagam.
Ami a legfontosabb az életemben
A családom, a barátaim és a kviddics
Ami a legkevésbé fontos számomra
A divat
Amire büszke vagyok
Családomra, barátaimra, segítőkészségemre... na jó, néha még a nagy számra is.
Ha valamit megváltoztathatnék
Igyekszem kevésbé visszahúzódó lenni.
Így képzelem a jövõmet
Hivatásos kviddicsezőként, lehetőleg családdal magam mellett.
Rose Granger-Weasley az egyik kedvenc canon karakterem az új generációból, nagyon vártam már, hogy aktívan bekapcsolódjon az oldal életébe. Hermione Granger és Ron Weasley lánya - önmagában izgalmas koncepció, hogy a két háborús hős gyereke megérkezik a Roxfortba és bizony azzal a helyzettel szembesül, hogy a szülei hírneve itt is utoléri, ez pedig hol előny, hol hátrány. Rose-nak persze nincs miért aggódnia, hiszen nem kell a szülei árnyékában élnie, elég tehetséges és talpraesett ahhoz, hogy önmagáért legyen majd valaki, ha nagy lesz. Biztosan sok diáktársa irigyli, mert a szülei kétségkívül nagyon menők, de ettől függetlenül nem lehet egyszerű számára egy ilyen családban. Az ismerősök és idegenek elvárásai, előítéletei, a családban megmaradt traumák a háború után, ezek mind megnehezítik egy tinédzser életét. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd Rose további élete a Roxfortban, szóval nem is tartalak fel tovább: futás foglalózni és játszótársakat keresni!