Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Giuliano Morgan

Anonymous

Giuliano Morgan Empty
Vendég
Szer. Ápr. 01, 2020 8:00 pm

Giuliano Theodosius Morgan

Liano, Mr. Morgan

"Don't look at me with those judgy little eyes"

Nem: Férfi

Kor: 37 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Torino

Iskola/ház: Roxfort/Mardekár

Munka: ilyen arccal lehetnék akármi, mégis rúnaismeret tanár lettem (ex-átoktörő)

Családi állapot: elvált

Patrónus: fekete mamba

Pálca: Erdei fenyő, sárkányszívizomhúr maggal, 12 hüvelyk (2002 óta használom)

Amit szeretnek bennem

Azt mondják, a korábbi időszakomhoz képest már nyugodtabb ember vagyok. Nem szoktam felesleges köröket futni, kertelni, egyenesen elmondom azt, amit gondolok. Elég idős vagyok már ahhoz, hogy ne játszadozzak ostoba játékokat, és keltsek mindenféle pletykát, vagy keveredjek bele olyan dolgokba, amiből esetleg hátrányom származhatna. Kedves vagyok, és megértő, és az idegeim valami eltéphetetlen kötélből készültek, mert kevesen tudtak felbosszantani eddig. Aki mondjuk igen, az már nem járt ennyire jól, de ez nem az én problémám igaz? Türelmesnek is mondanám magam, és rendkívül jólnevelt vagyok. Nem hiába, a korábbi klasszikus keményvonalas brit nevelés hozzátette a magáét. Vagyis hozzám tette, nem mindegy. Általában mosolygós, és vidám ember vagyok, viszont szeretem használni a szarkazmust, amit valószínűleg elsőre nehéz lesz megérteni, de annyira hozzám nőtt már az évek alatt. Mint a mosolyom. Féloldalas, igéző, sármos. Számos korábbi munkámat oldottam meg úgy, hogy nem éppen tiszta módon közelítettem meg egy-egy ügyfelemet. De ki mondta, hogy az életet mindig tisztán kell játszani?

Ami zavar bennem másokat

Túlságosan szarkasztikus vagyok. Néha nem tudom már magam sem eldönteni, hogy mit miért mondtam, és minek szántam. Szeretem az alkoholt, és a fiatalabb nőket. A velem egykorú nőket is. Az idősebb nőket is. Szóval ebből rájöhet mindenki, hogy miért is ment tönkre a házasságom. Vagyis na, ez csak az egyik ok volt.  Emellett pedig, ha felbosszantanak, akkor előbb jár el a pálcám, mint számolnék magamban tízig. Rendszertelen ember vagyok, akinek minden szétszórt az életében, mióta elvált a feleségétől. Nem bánok túl jól a gyerekekkel, és félreértés ne essék, mert nagyon szeretem őket, csak valahogy nem tudok rájuk úgy hatni. És hogy honnan tudom ezt? Van egy nevelt fiam, aki éppen most kamaszodik, és esze ágában sincsen hallgatni rám. De attól még bánhatok jól a gyerekekkel, ugye? És ami a legrosszabb tulajdonságom: túlságosan vajszívű, és lekenyerezhető vagyok. Érzékeny embernek tartom magam, aki szokott sírni, és kimutatja az érzelmeit, még akkor is, ha ezzel kellemetlen szituációt okoz magának és másoknak is.

Életem története

2017
- Foglaljon helyet, Mr. Morgan. – int McGonagall a vele szemben díszelgő székre. Én viszont továbbra is következetesen csak állok az igazgató szoba egyik sarkában, a kezemmel az államat vakarom, és hümmögök folyamatosan. Egyelőre nem szóltam semmit, még csak azt sem mondtam korábbi átváltoztatástan professzoromnak, hogy jónapot, vagy hogy tisztelet. Vagy bármit. Nem, még nem.
- Egyen egy kekszet, Mr. Morgan. – hümmögve rázom a fejem az újbóli felajánlásra. Teszek két lépést az asztal felé, majd inkább visszafordulok, és újra nézem a festményeket a falon, elmerengve, amíg egyszer csak Minerva hangja szakítja meg ábrándozásomat. - … Merlinre Giuliano, figyel maga egyáltalán rám, vagy újra elővesszük a húsz évvel ez előtti tanár-diák kapcsolatot? – emeli magasra a szemöldökét a nő, én pedig megfordulok a tengelyem körül, és már-már szinte gépiesen ülök le az asztal másik oldalára. A dobozért nyúlok, és az igazgatónő orra alá dugom.
- Egyen egy kekszet, Minerva. – mosolyodom el kellemesen. Csodálkozó tekintetére válaszként csak elkuncogom magam. – Szóval mindketten tudjuk, hogy miért jöttem. – érintem össze ujjaimat mellkasom előtt. – Tudja, hogy elvesztettem egy fél éve a kezemet. Azóta nem alkalmaznak átoktörőként. Szeretnék tanítani. – sóhajtok mondataim végén. Mintha minden egyes szó egy tőr lenne már amúgyis vérző szívembe.
- És miből tudja garantálni, hogy jó munkát tud majd végezni? – emeli magasra szemöldökeit az igazgatónő. Elmosolyodtam. Gondoltam én ne tudnék? Én tudok tanítani. Persze, hiszen a feleségem fiát is én nevelem, én tanítom mindenféle dolgokra. Ha egy gyerekkel elbánok, elbánok én tizenöttel is. Huszonöttel is. Ide nekem mindent. – Minerva, nézzen rám. Én voltam kétszer az év legjobb átoktörője, amikor ide jártam, még maga javasolta nekem, hogy menjek átoktörőnek. Már akkor is leköröztem az összes tanárt. – vonom meg szórakozottan a vállamat. – De ha tudni akarja, a legutóbb ötezer galleon értékben hoztam haza egy inka sírból temérdek kincset, ahol olyan átkok voltak, hogy attól még az öreg Albus is… - emeli fel a kezeit az igazgatónő, mert az egyik portré szórakozottan horkant egyet. – Ugye professzor úr? – fordulok oda a festményéhez, de csak csendet kapok válaszként. Először.
- Szóval, én tényleg, epekedek azért, hogy a fiatal generációnak megtanítsam a rúnaolvasás mindenféle tudományát. – állok fel az asztaltól, és elindulok a kijárat felé. Tudom, hogy az enyém lesz ez az állás, hiszen ki más akarna rúnaismeretet oktatni egy iskolában, amikor átoktörőként annyi pénzt szakíthat le, hogy akár még a dédunokáinak sem kell dolgozni ahhoz, hogy kényelmes életük legyen? Valljuk be, ilyet nem akarna senki.
- Rendben van Giuliano. Találkozunk szeptemberben. De ne okozzon csalódást. – elmosolyodva lépek ki az igazgatói irodából, és indulok a saját magam dolgára.

2019.

Megdörzsölöm borostás arcomat, mielőtt elindulnék a tanári szobából a tanórára. A mai nap is ugyanolyan, mint a többi volt idáig, és nem gondolnám, hogy más lenne. Belépek a terembe, intek egyet az ötödikeseknek, lerakom a cuccomat az asztalra, elmosolyodok, és feltűröm az ingem ujjait.
- Vegyétek elő a könyveteket… - tartok egy hatásszünetet. – És dobjátok ki, az ide nem kell. – a diákok reakciója elárulja, hogy nem éppen erre számítottak. Nos, üdv az órámon, kicsinyeim.

Ha tükörbe nézek

Teljesen átlagos magassággal rendelkezem, úgy 178 és 182 cm között valahol. Utoljára 18 évesen mértem meg a magasságom, akkor még utóbbi volt, de az akkori ruháim már nem jönnek rám, így azóta nyilván nőttem. A mindennapokban szeretek ingeket viselni, praktikus, egyszerű, de hétvégéken, vagy szünetekben sokkal jobban preferálom a kényelmesebb viseletet. Fekete hajamat már röviden hordom, arcom borostás, testem pedig ugyan izmos, de mégsem vagyok egy kolosszus. Arcom borostás, vagy éppen nem, mikor milyen kedvem van hozzá, és ami fontos, hogy nagyon kék szemeim vannak. Mármint _nagyon_
Ja, és a bal kezem pedig… nos mindegy, ha sokáig nézed, majd észreveszed.

Családom

Édesapám
Andrea Morgan, 68, nyugalmazott feltaláló.
Igen, az az Andrea Morgan. Igen, ő, aki minden varázstalan dologból varázslattal teli dolgot alkotott. Igen, akinek már csak egy lába az eredeti, az összes többi végtagja varázsvégtag. Igen ő, aki majdnem felrobbantotta egyszer a saját feleségét. Egyébként nagyon jó kapcsolatom volt mindig az öregemmel, sokat segítettem neki gyermekkoromban, felnőttként pedig sokat jártunk össze. Kisebb mosolyszünet volt akkor, mikor elváltam a feleségemtől, de azóta újra rendeződött közöttünk a viszony.

Édesanyám
Amanda Dolohov, 56†, ex-minisztériumi dolgozó
Amíg életben volt, mindig támogatott, és teljes mellszélességgel kiállt mellettem. Tíz éve hunyt el, mikor munka közben egy bestia rátámadott. Hiányát azóta sem tudtam feldolgozni, óriási űrt hagyott maga után. Nem telik el úgy egy negyedév, hogy ne mennék ki hozzá a temetőbe. Azt hiszem ő volt az én első igazi hősöm, és a mai napig könnyek szöknek a szemembe, ha beszélnem kell róla.

Testvéreim
Valeria Morgan, 34, kviddicsjátékos
a húgommal remek kapcsolatom, bár nagyon ritkán találkozunk révén, hogy Torinoban kviddics játékos. De nyaranta összejövünk a kúrián, és akkor rengeteget sztorizunk a korábbi évekről, a roxfortról, az ő gyerekeiről, az én nevelt fiamról, gyereknevelési tanácsokat osztunk meg egymással, nevetünk, és még mindig azt képzeljük, hogy húsz évvel fiatalabbak vagyunk.

Exfeleség:
Alessia De Vitis, 34, átoktörő
Részletezzem? Rendben. Megcsaltam. Ő is megcsalt, aztán lelépett tőlem, és itt hagyta a gyermekét, aki ráadásul nem is az én fiam. Vagyis most már az enyém. Hat évig voltunk házasok, és azt hiszem egy életre megtanultam, hogy miért ne bízzak az olasz libákban.

Nevelt kölyök
Bonaldo Morgan-De Vitis, 14, Roxforti diák
Bonaldo - aki bármennyire is utálja a nevet, amit az anyja adott neki, mert szerinte nőies – és én már lassan egy éve alkotunk közös csapatot. Csak ketten. Ő és én. Én és ő. Eddig biztos tökre jól elvolt, mert az anyja is velünk élt, de amióta lelépett, azóta csak küzdök vele, és ő is velem. Néha jobban kijövünk, néha pedig rosszabbul. Legalább ahhoz nem szólt egy szót sem, hogy eljöttem a Roxfortba tanítani

Apróságok

Amortentia
Bourbon, női parfümök, friss fű, pipadohány, bőr

Mumus
Attól, hogy végül egyedül fogok meghalni.

Edevis tükre
Vágyom egy saját családra, egy száz százalékig egészséges testre, egy szép feleségre, egy 1960-as amerikai Chevyre, minél finomabb bourbönökre, ginekre, arra, hogy átadjak valamit a fiatalabb generációra. Ezt lehet hívni egy boldogabb életnek igaz? Mert akkor egy boldogabb életre. Ja, és arra is, hogy még egyszer megölelhessem az anyukámat, mert amikor meghalt, akkor én már későn értem oda, hogy elbúcsúzzak tőle.

Hobbim
Gyűjtöm a különleges kalapokat és a whiskey-ket. Valamint a bakelitlemezeket is. És a gitárokat is. Plusz a mugli fantasy irodalmat. Nagy hódolója vagyok a mugliknak, és imádom minden hóbortjukat.

Elveim
Én már nagyjából mindent elszartam, amit el lehetett az életben. Így azt hiszem, nekem olyanok már nincsenek.

Amit sosem tennék meg
Ha még egyszer újrakezdhetném, tuti nem mennék el azon a napon Dél-Amerikába, amikor az édesanyám meghalt.

Ami zavar
Ha valaki beszél, amikor beszélek és nem adja meg a tiszteletet. Az, ha valaki lekezeli a nőket, és nem tekinti egyenjogú félnek őket. És ha valakinek nagy a szája a semmire.

Ami a legfontosabb az életemben
A könyveim, a gitárjaim, az italgyűjteményem, a kétszeri „legtehetségesebb átoktörő” díjam, valamint a… jobb kezem.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A volt feleségem

Amire büszke vagyok
Bebizonyítottam, hogy egy tök átlagos Mardekáros csóka nem gonosz, épp ellenkezőleg.

Ha valamit megváltoztathatnék
Nem utaznék el Dél-Amerikába azon a napon. Valamint nem venném el Aleissát.

Így képzelem a jövõmet
A kúriában vedelem a bourbönt, a gyermekeim körülöttem rohangálnak, a feleségem főz, én meg… Valamilyen tökre unalmas dolgot csinálok.

Egyéb
2017-ben egy átok levágta a bal kezemet, azóta egy mágikus kéz van a helyén, ami pont úgy néz ki, mint az eredeti…csak mágikus!
Utazásaim során olyan területeit láttam a mágiának, aminek következtében képes vagyok a – még ép – kezemmel pálca nélkül varázsolni. Alap dolgokat csak, nem kell nagy wasistdasra gondolni.

Ian Somerhalder

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Giuliano Morgan GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Giuliano Morgan Empty
Meissa Lestrange-Black
Szer. Ápr. 01, 2020 10:55 pm

Giuliano Morgan 3xPjsQ

Kedves Giuliano!

Abban már most biztos vagyok, hogy sokkal több diáklány vette fel idén a rúnaismeretet! Pompás pb választás, igazán! :3
Minden bizonnyal nincs annyi kaland és veszély a kastélyban, mint a korábbi munkáid alatt, de valószínűleg a diákok legalább annyi csíny követnek el, mint egy makacs átok. Remélhetően nem veszélyesek a másik kezedre. Wink Egy kamasszal is nehéz kijönni, hát még több tucattal!
Kiváncsi leszek, hogyan jössz majd ki a többi professzorral, és merre viszed tovább a karaktert. Bízom benne, hogy tovább színesíted az amúgy sem épp unalmas gárdát!
Nem is tartalak fel, mehetsz foglalózni, aztán irány a katedra! :3

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: