Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Hamilton Meadowes

Anonymous

Hamilton Meadowes Empty
Vendég
Kedd Márc. 24, 2020 6:24 pm

Hamilton Meadowes

Mr. Meadowes, Sonki

"Ide jön egy idézet."

Nem: férfi

Kor: 43 év

Vér: félvér

Születési hely: szülészeti osztály

Iskola/ház: Roxfort - Hollóhát; DD - kommunikáció- és médiatudományi szak

Munka: Reggeli Próféta főszerkesztője

Családi állapot: elvált

Patrónus: rúnakígyó

Pálca: gyertyán, főnixtoll, 12 hüvelyk

Rólam

Tárgyilagos és diplomatikus vagyok az esetek túlnyomó részében. Nagyon ritkán hagyom, hogy az érzelmeim vezéreljenek, ez sokszor otthon is problémákat jelentett és jelent mind a mai napig. Nem túl szerencsés, ha az ember úgy veszekszik a feleségével, mintha egy kollégával vitatkozna arról, hogy érdemes-e az újfajta tintára váltani a nyomdában. Ezzel együtt megvan mindenről a magam véleménye, amibe foggal-körömmel kapaszkodok és mindent megteszek azért, hogy alátámasszam, amit gondolok. Ha ez valamiért nem sikerül, azt igen nehezen fogadom el, de a tényekkel nem lehet vitába szállni. Ezt vallom az újságírás kapcsán is.
Őszinte vagyok. Kéretlenül. Hozzám senki nem jöhet azzal, hogy talán megússza, ha valamit hanyagul készített el. Azonnal bárki szemébe mondom, amit gondolok, mégha szükség esetén kissé burkoltabban is, mint szeretném. Az alkalmazottaim egész biztosan nem úsznak meg egy alapos leszúrást és földbe döngölést hibák esetén, talán éppen ezért nem kedvelnek annyira.
Szeretem azt hinni, hogy igazságos vagyok. Megértem és elfogadom a személyes problémákat és ahirtelen jövő, mulaszthatatlan eseményeket. Sosem lennék képes egy egyedülálló, keményen dolgozó szülőt szándékosan túlórára kényszeríteni vagy szükségtelenül berángatni a szabadnapján dolgozni. A szigorúságom és a maximalizmusom őket sem kerüli el, de valamivel megértőbb vagyok azokkal, akiknek tudom, hogy nehezebb az élete mint azzal a néhány léhűtővel, akik úgysem maradnak kirúgás nélkül.
Mindig túlvállalom magam. Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból és az újságomból, ezért nem ritka, hogy haza sem megyek este, csak hajnalban egy-két órát alszom az irodámban a kanapén, hogy utána egy erős kávéval és egy szál cigarettával folytathassam ott, ahol előtte abbahagytam. Ennek köszönhetően jelentősen elhanyagoltam mindig is a magánéletemet, nem véletlenül ment rá a házasságom és nem véletlenül maradtam le szinte minden fontos eseményről a lányom életében. Szar apa vagyok és még szarabb férj voltam, de az alkalmazottaim hisztije ellenére igenis piszok jó főnöknek tartom magam.
Profin tudok sértegetni. A legjobb barátommal sportot űztünk mások szidalmazásából, ami a mai napig az egyik kedvenc időtöltésünk. Mindenki saját kis becenevet kap tőlünk, akár tetszik neki, akár nem (többnyire inkább a nem játszik), magunk között pedig csak így szólítjuk az illetőt. Sajnos sikerült már nem egy embert megsiratnom. Nem érzek túl nagy bűntudatot emiatt.

Életem története

0. év

Dorcas Meadowes a Szent Mungóban megszüli gyermekét. A fiú neve a Hamilton lesz Hamilton Basso után, aki a nő kedvenc könyvének (The View From Pompey's Head) szerzője.
Az apa ismeretlen, a pletyka temérdek.

4. év

Dorcas Meadowes meghal, maga Lord Voldemort végez vele a saját kezével.
Kicsi Hammy nem érti, mi történt. Dumbledore elmondja neki, hogy elárvult és nem látja többet az anyját, de Hammy még túl fiatal, hogy felfogja.
Aznap este, és még rengeteg másik estén a fiú Elphias Doge otthonában alszik el, új szobájának ágyán. Ez az új otthona.

7. év

Hammy a könyveket bújja, amiket nevelője polcairól szed le. Amióta két évvel ezelőtt megtanult olvasni, le sem akarja tenni egyik olvasmányt sem.
Kezébe akad a The View from Pompey's Head. Hirtelen nagyon hiányolni kezdi az anyját.
Hammy gyűlöli Voldemortot és a halálfalókat.

11. év

Nyáron Hamilton megkapja a roxforti behívólevelét.
Augusztusban bevásárol az Abszol úton, megkapja a varázspálcáját, baglyot vesz magának, könyveket és talárt.
Szeptember elsején a fejét nehezítő Teszlek Süveg a Hollóhátba osztja be. A hosszú asztalhoz leülve megszólítja a mellette ülő, szintén elsős, akit nem sokkal előtte osztottak be. Egonnak hívják. Milyen idióta név.
Hamilton kitűnő eredményekkel végzi el az első évét.

16. év

Sonki kamaszodik, karöltve legjobb barátjával, Eggsyvel. Minden csaj érdekes. Sokukat megnézi közelebbről is. Egyszer sem lesz chlamydiás.
Harmadik éve alkotnak tökéletes terelőpárost Eggsyvel, minden más kviddicsjátékos retteg tőlük.
A tanárok szeretik az esze miatt, a többi diák vagy imádja, vagy utálja a nyers és kíméletlen megnyilvánulásait.
Sonki népszerű, ha nem is a legjobb okokért.
Sonkinak aranyélete van.

17. év

Sonki megismeri Mirabellt. Nehezen szerzi meg, de tudja, hogy akarja őt és hamarosan egy pár lesznek. Mindennél jobban szereti a lányt.
Prefektusból nem lesz iskolaelső Percy Weasley miatt, rendkívül bosszantja.
Készül a RAVASZ vizsgáira, nem idegeskedik sokat. Mindent kitűnővel végez el.
A kviddicskupát nem nyerik meg. Rohadt Potter.

18. év

Hamilton felvételt nyer a Docendo Discimus Mágusakadémia kommunikáció- és médiatudományi szakára. Azonnal a professzorai szívébe lopja magát.
Feleségül veszi Mirabellt, élete szerelmét, ahogy akkor gondolja. Össze is költözik vele, magára hagyva Elphias Doge-t otthonában. Hálája örökké üldözni fogja és azóta is rendszeresen látogatja nevelőjét.

19. év

Hamilton karjában tartja első (és azóta egyetlen) gyermekét, Kallie-t. Már akkor tudja, hogy soha nem fog embert még úgy szeretni, ahogy a kislányát szereti.
Az élete egyenesben van, úgy érzi, innen út csak felfelé vezet.

21. év

Hamilton a Főnix Rendje tagja lesz. Anyja gyilkosa iránti gyűlölete nem múlt el az évek során, csak felerősödött.
Az elsők között harcolt a Roxfort ostrománál. Végig a lányát látta maga előtt, tudta, hogy egy darabban kell hazaérnie hozzá. Csúnya sérülést szerzett, aminek mai napig nyomát viseli a testén, de túlélte. És nyertek.
Summa cum laude végzi el a Docendo Discimust, majd elhelyezkedik a Reggeli Prófétánál kezdő újságíróként.

30. év

Hamilton egyre feljebb halad a ranglétrán. Hamar rovatszerkesztői pozícióban találja magát, nemsokára pedig egy lépésnyire csak a főszerkesztői széktől.
A magánélete romokban. Tízből nyolc születésnapról lemaradt, a hitvesi ágy hidegebb volt egy jégcsapnál is, ő pedig nem tudta megmenteni a családját.
Kallie éppen elkezdte a Roxfortot, amikor hivatalosak lettek a válási papírok. Mirabell ekkor már egy éve nem élt velük. Hamilton két hetente egy hétvégére megkapta a lányát. Késő bánat, de most már figyelt arra, hogy egyet se mulasszon el.

40. év

Mr. Meadowes negyedik éve a Reggeli Próféta főszerkesztője. A munkatársai tisztelik, a kormány kedveli, ahogy ő is a kormányt, munka szempontjából a csúcson van.
A magánélete még mindig nem az igazi. Nem is fordít rá energiát. Az ágyát sokszor melegíti valaki, de nincsenek komoly kapcsolatai, nem is vágyik rá, hogy legyen. Neki ez így teljesen megfelel.
Felveszi a tulajdon lányát a szerkesztőséghez.

43. év
Mr. Meadowes új kedvenc munkatársa Kallie. Ketten együtt megállíthatatlanok.
Kezdi elveszíteni a hitét a Briggs-kormányban. Már nem tudja, kinek az oldalán álljon.

Ha tükörbe nézek

Átlagos magasság és testalkat, határozott és magabiztos kiállás, sötét haj, sötét, karikás szemek, rendezett körszakáll, élére vasalt öltöny, szájából szivar vagy cigaretta lóg, enyhén érezni rajta a férfiparfümöt, karján drága karóra, kezén halvány kör jelzi az egykor ott lévő gyűrű helyét.

Családom

Édesapám
Fabian vagy Gideon Prewett, az állítások szerint, de ez lehet hatalmas hazugság is. Utóbbi felé hajlok, bizonyára csak azért mondták ezt nekem és mindenki másnak is, hogy anyám hírnevén ne essen folt. De mindegy is, ki volt az, mert ha Prewett, ha nem, gyerekkoromban meghalt anyámmal együtt.

Édesanyám
Dorcas Meadowes. Tehetséges és veszélyes boszorkány volt, elképesztő varázserővel, aki akkora fenyegetést jelentett Voldemortra, hogy ő maga végzett vele. Minden emlékem róla fényképeken maradt meg, emlékekből már nem tudom felidézni az arcát.

Volt feleségem
Mirabell, életem szerelme és átka. Roxfortos kölyökként olyan szerelmes voltam belé, amilyen csak lehettem, a csillagokat is lehoztam volna neki az égről, ha azt kéri. Még az akadémiára való jelentkezés előtt megkértem a kezét és össze is házasodtunk, később lett egy gyerekünk, aztán amennyire a fellegekben jártunk eleinte, olyan mélyre kerültünk zuhanórepülésben, ehhez pedig elég volt annyi, hogy a munkám átvette az életemben az első helyet. Újraházasodott és van még egy lánya, engem már hidegen hagy.

Gyermekeim
Egyetlen lányom van, Kalliope, aki a legnagyobb fogást jelenti rajtam. Mással nem lehetne megfenyegetni, megzsarolni vagy meghátrálásra kényszeríteni, csak vele. Mindig igyekeztem jó apja lenni, bár azt hiszem, már ott elbuktam vele, amikor hagytam, hogy az anyja magával vigye. Úgy érzem, jó kapcsolatunk van mindezek ellenére és csak remélni tudom, hogy ő is legalább annyira fontosnak tart engem mint én őt.

Apróságok

Amortentia
tinta, pecsétviasz, régi pergamen

Mumus
Bukás.

Edevis tükre
Sokáig a feleségem és a lányom volt, mellettem, boldogan, mint egy egészséges család. Már nem hiszem, hogy ugyanezt látnám, mert magam sem tudom, mire vágyom igazán.

Hobbim
Nincsen időm hobbikra.

Elveim
Ha nem vagy az első, akkor az utolsó vagy.
A kemény munka meghozza gyümölcsét, a lustaság megrohasztja.

Amit sosem tennék meg
Nem vennék fel haszontalan és tehetségtelen munkaerőt a szerkesztőséghez.
Nem vagyok elnéző senkivel, legyen bármilyen problémája.
Sosem engednék hazugságot leközölni a Reggeli Prófétában.
Az igazság bármit megér.

Ami zavar
Ha valaki becsmérelni mer engem vagy a munkámat.
Nem tudom elfogadni, ha veszítek valamiben és ha nem az enyém az utolsó szó.

Ami a legfontosabb az életemben
A munkám és maga a szerkesztőség. Emellett a lányom.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Ha valaki pityereg előttem, mert a nagymamája testvérének a szomszédjának a kiskutyája meghalt és ezért nem dolgozik rendesen. Tiszteletben tartom a gyászt és az emberek személyes problémáit, amíg nem végez miatta rossz munkát. Menjen inkább szabadságra.

Amire büszke vagyok
A lányomra és a pozícióra, amit elértem.

Ha valamit megváltoztathatnék
Jobb férj és apa lennék, egészséges családdal.

Így képzelem a jövõmet
Ugyanott, ahol most. Azt hiszem, elértem azt, amit akartam az élettől.

Egyéb
Bármi, amit még fontosnak találsz.

Robert Downey Jr.

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Hamilton Meadowes Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Hamilton Meadowes Empty
Gilbert Ollivander
Kedd Ápr. 07, 2020 10:57 pm

Hamilton Meadowes 3xPjsQ

Kedves Hamilton!

Nem titok, hogy imádom a szürke zónába tartozó karaktereket, hiszen a világ nem fekete és fehér, így az emberi jellemek sem. Te is éppen középen helyezkedsz el morálisan és éppen ettől leszel igazán emberi. Egy darabjaira hullott házasság, az irodád kanapéján töltött álmatlan éjszakák, a lányoddal való kapcsolatod, a szülők hiánya, a felszínes emberi viszonyok, ezek tesznek igazán hitelessé. Az ambíció önmagában nem rossz, sőt, azonban mindent feláldozni a karrier oltárán elég magányos élethez vezethet, de erre már biztosan te is rájöttél. A Reggeli Próféta viszont megköszönheti az áldozatot, amit érte hoztál - még ha ez nem is feltétlenül az újság hírnevéről szólt -, mert nálad jobb főszerkesztőt senki sem kívánhatna.
Futás foglalózni (RDJ, yaaay) és játszótársakat keresni, drága Sonki Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: