Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Vasilisa Romanova

Anonymous

Vasilisa Romanova Empty
Vendég
Vas. Márc. 22, 2020 9:15 pm

Vasilisa Sergeyevna Romanova

Lis, Lisa, Vörös Veréb,

"Cause good girls are bad girls that haven't been caught "

Nem:

Kor: 24 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Oroszország, Moszkva

Iskola: 7-15 év - Private Lomonosov School - Nizhny Novgorod (RUS)
15-19 év - Phillips Exeter Academy - New Hampshire, Exter (USA)
19-23 év - University of Southern California - California, Los Angeles (USA)

Munka: Mugliknak PR-os, varázslóknak rendezvényszervező néha szabadúszó újságíró, a Szindikátusnak kém, alkalomadtán bérgyilkos (eddig kétszer volt rá példa, mint a kettő gyors volt, nem szeretem a piszkos és undorító munkát)

Családi állapot: Szexkapcsolat a nővérem pedigrés vőlegényével, ez minek számít?

Patrónus: Kvibli vagyok...

Pálca: Lehet meglepődsz, de még mindig...

Amit szeretnek bennem

Okos vagyok. Azt hiszem mondhatom ezt az egyik legnagyobb - és talán egyetlen - erényemnek. Kedvenceim a reál tudományok, tudjátok, azok, amiket mindenki utál. Matematika, fizika, kémia és informatika. A humán résszel elvagyok, de nem igazán kötnek le az alliterációk és metaforák, ahogy a nyelv és a történelem sem érdekel. Ha hasonlítanom kéne magamat valakihez, akkor Foxfacet mondanám a The hunger gamesből. Mindössze annyi a kár, hogy ő elég szánalmas véget ért a történet végén. Én nem ilyenre vágyom.
Ha jó tulajdonságokat kéne még keresnem magamban hirtelen kettő jutna eszembe, az egyik a munkám iránti elkötelezettségem. Mind a kettő iránt. Ha választanom kéne, akkor azt mondanám, hogy a kémkedést és az információk kiderítését jobban szeretem. Talán sokkal inkább negatív, de imádok belemászni az emberek magánügyeibe és tudni róluk mindent, de tényleg mindent. Tulajdonképpen inkább úgy foglalnám össze, hogy szeretem tudni a dolgokat, mert a tudás hatalom, ha - szerencsére -, mást nem is, ezt a felfogást mindenképpen apámtól örököltem. A másik jó tulajdonságom a hűségem, ami megkérdőjelezhetetlen és megingathatatlan. Ha valamiben - vagy szinte soha valakiben - hiszek, akkor ahhoz a végletekig menően hűséges vagyok, ha kell az életemet is áldoznám érte, bár jobban örülnék, ha ez utóbbira nem kerülne sor.
Azt kell mondjam szeretem a humort, a jót. Nekem elvileg nincs, amit hajlandó is vagyok elfogadni, de azt nagyra értékelem, ha valaki engem nevettet meg.

Ami zavar bennem másokat

Rideg. Ez az a jelző, amit mindig kivétel nélkül megkapok. Bár ezen sokszor az emberek meg sem lepődnek, hiszen orosz vagyok, a hideg Oroszországból, milyen is lehetnék. Én sokkal inkább távolságtartónak és érdektelennek mondanám magam, mivel két kezemen megtudom számolni, hogy mennyi dolog és hány ember érdekel tulajdonképpen ezen a világon. Ha hirtelen kitörne egy világjárvány bizonyosan nem érdekelne, hogy kivel mi történik egészen addig, amíg én meg a maroknyi barátom - inkább ismerős - túléli. Ohh wait, most hogy jobban belegondolok 2020 van… . Mindegy is, tehát a lényeg, hogy nem vagyok az érzelmek embere, nagyon ritkán vezérelnek, leginkább soha. Egy alkalmat sem tudnék mondani, ahol felindulásból, nem pedig a józan eszen alapján cselekedtem volna.
Bosszúálló, nem nem a nevetséges marvel filmes világra gondolok, hanem arra, hogy igazán bosszúálló természet vagyok. Ha valaki keresztbe tesz nekem, akkor oda ütök neki, ahol a legjobban fáj. A törvényesség, mint olyan nem különösebben szab nekem határokat, de azért, ha éppen nem a Szindikátus parancsára cselekszem, akkor igyekszem betartani a meglehetősen tágkörben értelmezett törvényeket. Szeretem vezetni a kis mágikus rendezvényszervező vállalkozásom, aminek vannak olyan ügyfelei is, akik talán nem néznék olyan jó szemmel, ha a minisztériumban kötnék ki.
Ezen kívül még ide sorolhatom a kárörvendő és nagyképű, manipulátor, valamint a szarkasztikus jelzőket is, bár ez utolsó szerintem inkább létszemélet, semmit bármilyen tulajdonság. De határozottan a felső kettő írja is le a legjobban, hogy milyen vagyok. Jaj, majd elfelejtettem. Szeretem a tisztaságot, legalább annyira, mint a tökéletességet. Egyesek szerint ez már-már mániákus, szerintem azonban normális, hogy valaki igényes és ad a környezetére. Arról nem is beszélve, hogy nem törlök port napjában kétszer, csak egyszer... ne nézz így, a fehér bútorok vonzzák a port.

Életem története

- Maga nem érzi úgy, hogy gonosz lenne, hogy rossz, amit csinál? - szűrte kétségbeesettem a fogai között a férfi, miközben a tekintetét le sem vette rólam. Szinre éreztem, amint lyukat fúr belém a pillantása, ám én eddig rá sem hederítettem. Nem azért voltam itt, hogy beszélgessek vele. Tulajdonképpen ez nem is az én feladatom lett volna, mindössze csak egy beugró voltam, akit gyorsan lehetett pattintani, mert ráért.
Lassan, minden érdeklődést nélkülözve emeltem a tekintetem a kezemben tartott tabletről, az emberre. Megkötözve és megverve üt előttem, mégis azt hitte, hogy van esélye menekülni, hogy nem veszem észre, amint a kezét minduntalan próbálja kiszabadítani a kötelek fogságából, ezzel lefejtve a csuklóján lévő bőr és hús rétegeket. Szánalmas. Tudni kéne méltósággal veszteni, hiszen ez nem egy mugli akciófilm volt, ahol mindjárt kinyílik az ajtó és beront egy felmentő sereg, engem pedig szitává lőnek. Persze, reménykedni lehetett, de ostobaság volt.
A kérdése viszont elgondolkodtatott. Nyilván sejtettem, miért tette fel. Azt várta, hogy elmerengek az életemen, a tetteimen, itt most megbánok mindent, aztán segítek neki kijutni. Hát… mint mondottam: ez nem egy akciófilm egyik jelenete volt, hanem a valóság. Ahol ez a szánalmas nyomorult kellett a Szindikátusnak, már pedig ha a Szindikátus akart valamit, akkor azt meg is kapta.
- Nem - válaszoltam végül némi habozás után. - Én tulajdonképpen nem csinálok semmit, csak ülök és szalvétákat rendelek. Ez csak nem bűn? Ha akar, segíthet - vontam meg a vállam, mire a férfi felhördült, majd különös, fuldokló nevetésbe kezdett. Mintha olyan vicces lenne, amit mondtam. Pedig nem hazudtam, tényleg szalvétákat néztem, méghozzá fehéreket, fekete mintával illetve feketéket fehér mintával, egy temetésre.
- Ugye most csak viccel? - éreztem a leplezetlen döbbenetet a hangján, mire felsóhajtottam. Meg sem próbálkoztam azzal, hogy közbeszóljak, tudtam, hogy jön a folytatás. - Megvertek, kikötöztek és a gyerekeimmel zsarolnak. Ez semmi? Magának ez semmi?
- És én tettem bármelyiket is? - tártam szét a karom, majd a fekete alapon egy fehér rózsával díszített szalvétát félretettem. Bár Kyle Briggs nem volt gyerek és még véletlenül sem volt ártatlan, mikor meghalt, de ez kiváló fricska lesz mindenkinek. Arról nem is beszélve, hogy a családja imádni fogja. Már most is úgy viselkedtek, mintha a kisfiúk egy szent lett volna. Az anyját nekem kellett lebeszélni egy aranyozott, puttókkal körbevett arcképről. Még most sem tudtam eldönteni, hogy a gyász beszélt-e belőle, vagy tényleg ilyen nevetséges ízlése lenne. Lehet komikusabban alakulnak majd a dolgok, ha hagyom. Megnéztem volna a varázsvilág vezetőinek arcát, amint meglátják.
A férfi nem válaszolt. Szólásra nyitotta a száját, majd becsukta azt. Megakasztottam a rendszert. Hiszen mind a ketten tudjuk, hogy nem én bántottam. Egy ujjal sem nyúltam hozzá. Nem is kívántam. Túlságosan mocskos volt, már az én ízlésemnek. Amúgy sem voltam kifejezetten gyilkosságpárti. Nem mintha bármi erkölcsi aggályom lett volna. Ha volt is, azt már jó régen - olyannyira, hogy nem is emlékszem rá -, kiirtottak belőlem, egyszerűen engem nem ezért tartottak. Én informátor, kém vagy kettős ügynök voltam, mikor éppen mire volt szükség. Néha hacker, de az is csak akkor, ha a saját munkámhoz kellett valami. Multicégek és bankok rendszerének bedöntése és feltörése nem az én reszortom volt. Unalmasnak és hosszúnak találtam, no meg feleslegesnek. De erről hallgattam, nyilván.
- Nem - nyögte ki végül a férfi, mire felvontam a szemöldököm. Kellett jó pár pillanat mire rájöttem, hogy korábban kérdeztem tőle és arra válaszolt. - Minek dolgozik nekik? - jött egy újabb kérdés, mire már nem tudtam megállni egy szemforgatást. Nem igazán értettem, hogy miért jó ez neki. Mire szeretne játszani ebben a végtelenül reménytelen helyzetben, melynek már csak két kimenetele lehetett. Meghal vagy beadja nekik a derekát. Tulajdonképpen, jobban belegondolva: hidegen hagyott mi lesz vele, de a makacssága alapján az elsőre tippeltem volna.
- Mert jó valahová tartozni - zártam le végül a tabletet. Amilyen beszédes kismadár volt ez, esélytelennek tartottam, hogy bármi előrelépést is tegyek a Briggs temetés kapcsán. Már a szalvétákon kívül. A szalvéták azok legalább megvoltak.
Megint nem szólalt meg. Ezek szerint ismét megleptem a válaszommal. Biztos nem erre számított, hanem arra, hogy a pénzt mondom vagy más, hasonlóan egyszerű és sablonos indokot. Valójában nem érdekelt a pénz - holott meglehetősen jól fizettek, nevetséges, hogy az emberek és varázslók mennyi pénzt képesek voltak kicsengetni egy-egy információért -, ha kedvesnek nem is, de a maga módján nagylelkűnek mondhattam a családom, hiszen amint nagykorú lettem kaptam tőlük egy elég vaskos összeggel ellátott bankkártyát. Mind ezt azért, hogy soha többet feléjük se nézzek. Hiszen nem tartoztam közéjük, ahogy az ő nézeteik szerint a varázsvilághoz sem, nem volt varázserőm, nem voltam méltó arra, hogy a nagy múltú Romanov család tagja legyek. (Szívás, hogy a nevem megváltoztatására nem kötelezhettek.) De a muglik közé sem tartoztam. Túl sokat tudtam, így a világuk szürke volt és unalmas. Mókuskerékszerű. Hiányzott belőle a mágia nyújtotta izgalom, még úgy is, hogy én magam sose voltam, vagy éppen leszek képes rá. Ebből jelentett kiutat Olga, majd Desdemona és tulajdonképpen az egész Szindikátus. Itt mindegy volt, hogy ki vagyok, hogy bírok e varázserővel vagy sem. Nem raktak ki, mint a varázslók és nem is néztek rám furcsán, mint a muglik. Hirtelen a pálya széléről bekerültem a csapatba. Tartoztam valahová. Ahogy most is. Ahogy mindig is fogok, bármi lesz is.
A férfi mondani akart még valamit, egy apró hangfoszlány is elhagyta az ajkait, azonban kattant a zár. Egy idősödő nő lépett be. Nem ismertem, azonban a férfi megdermed, eddig alma vörös arcából kifutott a vér. Tehát megjött a váltás, jobban mondva az illetékes. Minden bizonnyal végzett a... másik esettel. Unott mozdulatokkal álltam fel és kaptam össze a dolgaim, majd a nő felé fordultam.
- Magától nem fog beszélni, túl ostoba hozzá - osztottam meg a belépővel a tapasztalataimat, majd ledobtam az asztalra egy fehér névjegykártyának tűnő papírt. Egy vörös verebet ábrázolt semmi mást. Én választottam miután elolvastam a könyvet. Részben volt hasonlóság köztem és Dominyika között, azt leszámítva, hogy én nem voltam egy áruló kurva, aki bárkinek is jelentett. És kurva sem voltam, sose várták el tőlem, nem ezért voltam hasznos. A kártyákat ritkán használtam, csak akkor, ha volt értelme annak, hogy megtudják ki vagyok, ki járt ott, hogy a titkuk már nincs biztonságban. Most nem volt szó ilyesmiről, mégis késztetést éreztem rá. Úgyse fogja elmondani senkinek, hogy ki vagyok.
- до свидания - intettem, majd kiléptem az ajtón. Még a folyosó közepén sem voltam, mikor velőtrázó kiáltást hallottam. Vajon egyes emberek miért voltak ilyen átláthatóak?

Ha tükörbe nézek

Hosszú vörös hajam, barna szemeim és halovány szeplőim vannak. Különös módon igen ritkán sminkelek, ha mégis azt természetesen. Sok nővel ellentétben én maximálisan meg vagyok elégedve azzal, ahogy kinézek. Nyilván, tudnék mit változtatni, de nem akarok, felesleges lenne.
Ruházat tekintetében általában a fekete és sötét darabokat preferálom, ám ha olyan az ügyfél, vagy éppen a rendezvény, arra az esetre egy-egy színesebb vagy világosabb ruha is van a szekrényemben. Járni gyakorlatilag bármiben tudok, alkalom függő, hogy mihez és mit veszek fel. Egy estélyre egészen biztosan magassarkúban jelenek meg, ám ha be kell törni valahová, akkor azt mindenképpen jobb bakancsban intézni. Főleg ha sár van és földút, akkor a cipő rettenetesen le tud süllyedni. Nem, inkább nem is kérdezed...
Tetoválásom nincs, bár néha elgondolkozom rajta, de mindig rájövök, hogy felesleges, semmi olyan nincs amit örökre a testemen viselnék. Akkor már inkább egy piercing.

Családom

Édesapám
Sergey Iljics Romanov || 58 év || Apám az Orosz Mágiaügyi Miniszter. Ez tulajdonképpen nem is meglepő. Szerintem a családom több orosz fejest állított ki, mint ahány Weasley él a Királyságban, pedig higgyétek el nekem, ez utóbbi szám sem kevés. A valóság az, hogy ebben a pár évben, amíg a lányának mondhattam magam, sem volt igazán az apám. Sokkal inkább volt egy parancsnok, a családban pedig mindennek a megszabott rendben kellett zajlania, az érzelmeknek is. Nem lehettél boldog, csak ha ő is az volt, nem lehettél szomorú, csak ha egyetértett veled és ha fintorogtál vacsora közben, mert túl sós lett, akkor éhesen mentél aludni. Ettől függetlenül nem ezért vannak negatív érzéseim irányába, nem ettől lett rossz ember. Hiszen ő is ezt látta az apjától, így nevelték. Erre nevelték, mondjuk így. Még csak nem is az az ellenszenvem oka, hogy mikor hat évesen semmi mágikus képességem nem jelenetezett a Koldovstoretz helyett egy messze lévő elit, bentlakásos iskolába küldött, majd pedig, mikor 11 évesen is varázstalan voltam egy levél lapjain szabadult meg tőlem. Még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy személyesen tegye meg. Akkor rosszul esett, fájt, őrjítően fájt, ma már nem érzek semmit, ha rágondolok, csak érdektelenséget. Tulajdonképpen rosszabbul is járhattam volna, hiszen nem ölt meg, nem vert meg és nem csak kidobott az utcaszélre, mi több, egészen a diplomáig fizette minden tanulmányomat és kiadásomat. Még valami csekély hálát is éreznék iránta, hanem ismerném az orosz kvibli ellenes, mondjuk úgy kitaszító tevékenységeket, melyeknek ő a fő szószólója és kezdeményezője. Nem kívánom kifejezetten a halálát, de remélem megélem a temetését.

Édesanyám
Irina Vaycheslavovna Romanova || 55 év || Egy kellékfeleség. Tudom, hogy csúnya ilyet mondani, de anyám soha nem volt és soha nem is lesz több, mint egy kellékfeleség, aki szült három gyereket és szépen néz ki. Apám nem szereti, de tiszteli. Tisztelettel bánik vele, nem korlátozza semmiben, amíg betartja a játékszabályokat és úgy viselkedik, ahogyan egy miniszter feleségének kell. Ő az egyetlen ember a családomból, akire valós, mély szeretettel tudok gondolni. Ő az, akinek köszönhetően tudom milyen, ha szeretetet kap az ember, még akkor is, ha más, ha selejtes. Anyám volt az, aki akkor is meglátogatott, mikor senki más. Vele ültem be a tizenhatodik születésnapomon egy egyszerű mugli cukrászdába és ő volt az első, akit megöleltem, mikor kézhez kaptam a diplomámat. Nem tudom, hogy apám tud e ezekről, tudja e, hogy szoktunk levelezni és havonta-kéthavonta találkozni. Sosem kérdeztem tőle, nem számított, csak az, hogy ott volt.

Testvéreim
Dimitrij Sergeyevich Romanov || 30 év || A bátyám, a jövő Minisztere, akit tulajdonképpen nem ismerek. Hat éves volt, mikor megszülettem, napjai nagy részét akkor már az iskolában és a különórákon töltötte. Nem tudom, hogy volt-e valaha gyerekszobája, de az biztos, hogy előbb fel tudta sorolni Baba-Yagáig visszamenően az egész családfánkat, mint hogy járni megtanuljon. Nem opció, hogy apánk nyomdokaiba lép, mivel ennek így KELL lennie. Hogy ő erről mit gondol? Rejtély.

Nadiia Sergeyevna Romanova || 26 év || A nővérem. Drága Jézusom, bárcsak őt se ismerném. Sajnos ismerem, jobban is, mint egészséges lenne. Mondanám, hogy egy törtető kurva, de az nem lenne igaz, maximum a második rész. Nem kedveljük egymást, ez mindig is így volt. Az első emlékem róla az, hogy kétéves koromban lelök a lépcsőn, mindössze azért, mert úgy érezte, hogy elvettem tőle a rivaldafényt. Önző, egy végtelenül önző nő, akinek csak saját maga létezik. A munkámnak köszönhetően párszor találkoztam vele, ilyenkor sosem átallotta az orrom alá dörgölni, hogy ő apánk teljes értékű gyereke, egy igazi Romanov, aki nem mellesleg jegyben jár egy igazi arisztokratával. Mintha érdekelne a házassága, meg a vőlegénye. Amíg nem mondta ki az tényleg nem érdekelt, eskü.

Párkapcsolat
A nővérem vőlegénye || Hadd szögezzem le már itt, az elején, hogy nem én kerestem meg. Egyszerűen csak az élet dobta elém a lehetőséget, én pedig a világ legnagyobb ostobája lettem volna, ha nem élek vele. Miért ne tettem volna? Legalább most az egyszer én is a nővérem orra alá dörgölhetek majd valamit. Eredetileg csak egy alkalom lett volna, ő részeg volt, meg sem ismert, én pedig úgy voltam vele, hogy jól néz ki, szóval miért ne. Aztán több alkalom lett belőle. És bevallom, már nem csak Nadja miatt találkozom vele - és nem, itt nem a szerelmes maszlag jön -, hanem mert tudom, hogy titkol valamit. A zsigereimben érzem, egyszerűen még azt nem tudom, hogy mit, de ki fogom deríteni, biz’Isten, különben ne legyen Vörös veréb.  

Apróságok

Amortentia
Hó, kávé, vodka,

Mumus
A halál. Egyelőre még nem akarom feldobni a talpam, van mégy egy-két dolog, amit csinálnék előtte. Mondjuk elmennék apám temetésére.

Edevis tükre
Varázserő, mindennél jobban vágyom varázserőre, arra, hogy a mágikus társadalom teljes jogú tagja legyek. De nem vagyok ostoba álmodozó, tudom, hogy ez nem lehetséges. Tehát maradjunk apám temetésénél.

Hobbim
A munkám a hobbim. Szeretek szervezkedni, fontoskodni és kutatni.

Elveim
Soha nem csúfolnám a lattét kávénak. A latte egy tejes lötty és pont.

Amit sosem tennék meg
Nem innék lattét.

Ami zavar
A latte, léteznie se lenne szabad. Meg a rasszizmus, az se egy jó dolog, de nem üti a lattét.

Ami a legfontosabb az életemben
Az élet. Talán nem tökéletes - ohh, kibaszottul nem, és főleg az enyém -, de attól még ez a legfontosabb. Meg a végtagjaim. Azok nélkül para lenne élni.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A családom, anyám kivéve. Főleg a nővérem. Ott rohad meg, ahol akar. Remélhetőleg előttem.

Amire büszke vagyok
A diplomámra. Kevés varázsló rendelkezik mugli diplomával, főleg az én területemen. Illetve a Alapítványomra, amit álnéven vezetek.

Ha valamit megváltoztathatnék
Varázserővel születnék, lelökném Nadint egy lépcsőn, ahogy ő tette velem.

Így képzelem a jövömet
Egy viszonylag nagy és fényes lakásban, amint a munkámat csinálom és sikerre viszem az Alapítványomat. Család nincs a terveim között. Minek?

Egyéb
Van egy Segítő Kéz a Kvibliknek nevű alapítványom, mellyel igyekszem a hozzám hasonló, de nehéz helyzetben lévő varázstalanokat támogatni tanulásban és munkába állásban (a varázs- és mugli világban egyaránt). A pénz elsősorban anyámtól, elfogadóbb, magukat nagylelkűnek mondó aranyvérűektől, gazdag félvérektől és mugliktól van (akiknél szintén be vagyunk jegyezve Segítő Kéz a Rászoruló Gyerekeknek néven). Ezt álnéven vezetem, Elizabeth Rosenbergként.  

Katherine Mcnamara

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Vasilisa Romanova Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Vasilisa Romanova Empty
Gilbert Ollivander
Pént. Ápr. 03, 2020 10:18 am

Vasilisa Romanova 3xPjsQ

Kedves Vasilisa!

Először is szeretném leszögezni, hogy a latte igenis kávé, méghozzá a legjobb kávé, de ezt a meccset majd máskor lejátsszuk (úgysem adok neked igazat). Ha ettől az apró hazugságtól eltekintünk - nehéz különben, miközben itt iszom a lattémat elfogadó írás közben Rolling Eyes -, akkor imádtam a lapodat. Hatalmas kedvenceim a varázstalan karakterek a Harry Potter univerzumban, hiszen userként az ember könnyen átérzi, milyen vágyakozni rá, hogy egy olyan világhoz tartozzunk, ahova varázslat híján sosem fogunk. Nehéz lehet kviblinek születni, de neked ezen túl is nehéz sorsot szánt az élet, hiszen nem is akármilyen családba érkeztél mágikus képességek nélkül. Itt meg is ragadnám az alkalmat rá, hogy megjegyezzem, mennyire kíváncsi vagyok a többi Romanovra, remélem sok mindenkit közelebbről megismerhetünk majd a családodból.
Szerencsés vagy, hogy sikerült találnod egy közösséget, ahová tartozhatsz, még akkor is, ha ez a közösség nem éppen a jót szolgálja a világban. És őszintén, ha aranyozott puttókkal körbevett arcképet kéne rendelnem Kyle Briggsnek, lehet én is megfontolnám a második munkahelyet...
Nem akarom tovább húzni az időt, hiszen nyilvánvalóan elfoglalt vagy és ha éppen nem a Szindikátus tart igényt a munkádra, akkor lefoglal a rendezvényszervezés. Szóval futás foglalózni és játszótársakat keresni!

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: