Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Gwendolyn Goldsmith

Anonymous

Gwendolyn Goldsmith Empty
Vendég
Csüt. Márc. 19, 2020 6:21 pm

Gwendolyn Goldsmith

Gwen, Dolly

"Be real with me or leave me alone."

Nem:

Kor: 23 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Dublin, Írország

Iskola/ház: Roxfort, Hollóhát

Munka: matróna, Varázslati traumák, Szent Mungo Varázsnyavalya- és Ragálykúráló Ispotály

Családi állapot: még nem vagyok elkésve semmivel

Patrónus: hattyú

Pálca: kökény, főnixtoll mag, 12 hüvelyk, merev

Jók és rosszak

A jó tulajdonságaim egyben a rosszak is. Talán. A legtöbb helyzetben. Szeretem a rendet, a tisztaságot és a fegyelmet. Törekszem a harmóniára, néha már megszállott módon, ami sokszor mások idegeire megy. Persze a munkámban és odahaza is hasznomra válik ez. Nem vagyok egy kapkodós típus, inkább megfontoltság jellemez, amit sokan lassúságnak tudnak be. Összességében azt hiszem nehéz nekem megfelelni.

Az elözö részek tartalmából...

Sóhajtva hajtom össze a frissen mosott, illatos talárokat a téli szünet végéhez érve. Mindig nehéz ez az időszak, ha csak belegondolok, hogy újabb hónapokig nem fogom látni az öcsémet. Figyelek arra, hogy minden kis ránc kisimuljon a ruhákon, mielőtt még a ládájába kerülnének. Megsimítom az apró, hímzett mintát rajta. Nem olyan szép, mintha anyánk csinálta volna, de legalább rá emlékezteti az öcsémet. Tudom, hogy sokszor borzalmasan viselkedem vele, máskor meg inkább vagyok egy féltő szülő, mint egy őrült nővér. De nem róhatja fel nekem senki, hogy olykor megkeverednek ezek a szerepek, a mi életünkben ez a megszokott. Anya biztosan örülne neki, ha látná, hogy ennyire egymásra támaszkodunk. Azt hiszem az volt életem eddigi legszebb napja, mikor három évvel ezelőtt végre felnőttem a feladathoz, hogy gyámságom alá vegyem a család legfiatalabb tagját. Tudtam, hogy menni fog, hisz Linda néni is valahogy így csinálta. Ráadásul duplán. És ez persze nem azt jelentette, hogy a magunk lábán kellett boldogulnunk, hiszen az idő nagy részében úgysem volt ideje arra, hogy velünk bíbelődjön. Annak még nem jött el az ideje, hogy új lakásba költözzünk, de már ez az állapot sem tart sokáig.
- Mindent elraktál? - nézek az öcsém frissen nyírt ábrázatára. - Megvannak a könyveid? Nem fogom utánad küldeni őket.. - fenyegetem meg, de mindketten tudjuk, hogy úgyis megteszem, ha a szükség ezt kívánja. Előre sajnálom a baglyunkat, hisz törvényszerű, hogy minden szünetben itthon hagy valamit.
- Nem is láttam, hogy tanultál volna a szünetben... - koppintok az orrára, de hangomban nincs meg a számonkérő él, mint máskor. Láttam rajta, hogy most szüksége van a pihenésre és Linda néni isteni diós kalácsára ahhoz, hogy boldogságban teljenek az ünnepei. Tudom, hogy gondterhelt, és nagyon bánt, hogy még mindig nem jártam sikerrel. Csak idő kérdése, hogy megtaláljam azt a férfit, akit évek óta példaképének tekint. Sőt, remélem, mire az első levelemet küldöm neki, már beszámolhatok neki az első találkozásuk időpontjáról is. Bár nem gondolnám, hogy egy züllött alak - legalábbis a pletykák és híresztelések szerint az lett belőle - lenne a követendő példa, akinek a doppingbotrányáról még a Próféta is címoldalon írt, de nem mondhatok ellent, míg személyesen meg nem bizonyosodtam arról, hogy nem ő a kompetens személy az előttük álló feladatra.
- Ne aggódj már.. - borzolom össze a haját, ahogy közelebb húzom magamhoz egy ölelésre, amit persze a háta közepére sem kíván már kamaszként. - Mindent megoldunk, ez sem fog ki rajtunk! - jelentem ki egyszerűen, mintha ezzel eldöntött lenne a kérdés. Azért kétlem, hogy ennyire könnyű dolgom lenne, de nem szoktam megfutamodni. Szóval kedves Travis Macmillan, bárhol is bujkálsz, ideje találkoznunk!

Ha tükörbe nézek

A szüleimtől nem örököltem azokat a géneket, melyeket az öcsém - talán mert nem ugyanaz az apánk -, nem nőttem magasra. Alkatom inkább karcsú, izomzatom laza, bár szeretek magamra időt fordítani. Öltözetemet, ízlésemet többnyire nagynéném kifinomult és nőies ruhatára ihlette, melyet mára személyre is szabtam. A sötét talárom alatt gyakran viselek színes ruhadarabokat.
Arcomat barna tincsek keretezik, melyeket csak munkában és különleges alkalmakkor szorítok kontyba, szeretem ha szabadon sepregeti a vállamat. Mogyoróbarna szemeim nyíltak és többnyire barátságosan csillognak, de ha felszítják bennem a tüzet, szikrát is hánynak. Szeretek sminkelni, de nem viszem túlzásba, a természetességre törekszem.

Családom

Édesapám
Percival Goldsmith - Sosem volt alkalmam megismerni őt, de sokat mesélt róla anyám és a nénikém is. Egy igazi hős volt, az utolsó lélegzetvételével anyámat védte meg a roxforti csatában. Egy éves voltam akkor.

Édesanyám
Jenna Goldsmith - Néhány éve egy szörnyű tragédia érte a családunkat. Nem minden halálfalót és követőt sikerült ugyanis rács mögé dugni Voldemort halálát követően. Anya is a Rend tagja volt, harcolt a sötétség ellen és mikor nem számított rá, a veszte is ez lett. Alig telt el tíz év apa halála után, máris követte anya őt. De nem egyedül.

Nevelöapám
Archibald Pearce - A maga nemében ő volt az apám, sokat tett értem, megajándékoztak egy kistestvérrel is. Szerettük egymást, mintha egy vérből valók lettünk volna. Az a végzetes tavaszi nap választotta el tőlem, ami anyát is örökre elvitte. Nekünk nem esett bántódásunk, utazás közben érte őket a végzetes átok.

Testvéreim
Az öcsém 15 éves és bár nem mindig értjük meg egymást, immár felnőtt vagyok és én felelek érte. Tudom, hogy anyáék is így akarnák.

Nagynéni
Linda néni, apa húga, aki egyetlen élő családtagként - fiatal felnőttként - vállalta, hogy magához vesz két gyereket. Nem állítom, hogy megkönnyítettük a helyzetét, de egész jól megoldotta. Ő vigyázott ránk, mikor megtörtént életünk legnagyobb tragédiája, és azóta is hozzá fordulunk, ha támogatásra van szükségünk.

Párkapcsolat
Nincs szerencsém a férfiakkal, egyik sem tud sokáig elviselni. Kezdem azt hinni, hogy velem van a baj...

Apróságok

Amortentia
fertőtlenítő, alma, vanília, orgona, forralt bor

Mumus
Maszkos alakok jelennek meg és elragadják a szeretteimet.

Edevis tükre
Találni valakit, aki a valódi énemet értékeli?

Hobbim
Sűrűn járok futni, néha önkénteskedem a Mungóban. Igazából a hivatásom az életem.

Elveim
Azok a dolgok, amik meghatározzák a viselkedésedet és gondolkodásodat, amik mentén a döntéseid nagyrészét meghozod.

Amit sosem tennék meg
Nem szegném meg az eskümet, nem ártanék másnak.

Ami zavar
Ki nem állhatom az igénytelenséget. Ez azért nem jön jól a munkám során. Pedig sokszor inkább csak szörnyülködni tudnék egyik-másik beteg körülményein. A legnagyobb ellenségem ugyanakkor talán a beképzeltség és nehezen viselem az arrogáns embereket. És a butaságot.

Ami a legfontosabb az életemben
Kicsiny családom.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Figyelem ugyan a globális eseményeket, de nem érzem úgy, hogy sokban befolyásolná az életemet a politika.

Amire büszke vagyok
Az öcsémre, a tanulmányaimra, az állásomra.

Ha valamit megváltoz-
tathatnék
Nem hagynám elhalványulni a régi szép emlékeket.

Így képzelem a jövömet
Még nem jöttem rá mi tesz igazán boldoggá.

Zoey Deutch

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Gwendolyn Goldsmith GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Gwendolyn Goldsmith Empty
Meissa Lestrange-Black
Szomb. Márc. 21, 2020 12:00 am

Elfogadva!

Kedves Gwendolyn!

Nagyon kedves kis életképet tártál elénk, a testvérek közötti szoros kapcsolat tisztán kivehető minden sorából. A sors nem volt kegyes veletek, először a csata, aztán a merénylet... mégis úgy tűnik, képesek voltatok átvészelni ezeket a nehéz időket is.
Biztos vagyok benne, hogy a Szent Mungoban kiváló munkát végzel matrónaként, a törődés és emberszeretet elengedhetetlen ennél a hivatásnál, amit te sajátodnak mondhatsz. Remélem hamar kiderül, miért is kell megtalálni Mr. Macmillan-t, mert fontosnak tűnik.
Nem is tartalak fel, irány a foglaló, aztán pedig a játéktér! :3

FoglalókNyilvántartásokJátékostárs kereső

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: