Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Hestia Jones

Anonymous

Hestia Jones Empty
Vendég
Vas. Márc. 15, 2020 1:48 am

Hestia Jones

Szólíts úgy, ahogy ismersz

"Hallom hangjaikat... Mégsem látom őket."

Nem:

Kor: 46 éves 1973. Aug. 15.

Vér: félvér

Születési hely: Hollyhead, Wales, UK

Iskola/ház: Roxfort/Hollóhát '91

Munka: Rejtély- és Misztériumügy főosztály (1991-1998 Agy szoba 2012-től Hallhatatlan)
MM Auror kiképző (2012-től, mivel Potter szépen kérte)
Titoktartási munkacsoport tagja (2012-től)

Családi állapot: Házas

Patrónus: Sirály (1998-ig ő volt a Rendben belül a védjegyem)

Magyar mennydörgő (egy alkalommal idéztem meg, mikor érdekelt van-e valami igazán boldog emlékem, régóta nem használok patrónust)

1. Pálcám: Fekete Dió, troll szőr, 13 és 3/4 inch, merev (1998-ban használtam utoljára a Roxforti csatában. Azután elvesztette erejét és bizalmát. Garrick Ollivander boltjában ez volt az utolsó ilyen maggal rendelkező pálca, amit az ő nagyapja készített. Sok évtizedenken keresztül porosodott a polcon, a megfelelő gazdára várva. Erre elrontom 15 év jó szolgálat után.)

2. Pálcám: Magyal, korall,  12 és fél inch rugalmas(1998-2005 között használtam. Most már pót pálcaként tartom)

3. Pálcám: Tiszafa, viharmadár toll,  12 és 3/4 inch, merev (2005 óta használom)

Amit szeretnek bennem

Vannak olyanok, akiknek sose kellett belelátnia szívembe és elmémbe, hogy tudják milyen is vagyok. A legtöbbjük már elhantolva nyugszik a földben. Számos dolgot szeretnek bennem az ismerőseim, a "barátaim" és a családom. Sokféle ember sokféle jelzőt akasztott rám az elmúlt évtizedek során. A fele se igaz, de én se tudom melyik állítás helyes rám.

Egy fa, ha jó talajban növekszik erősebb és nagyobb lesz mindegyiknél. Apám jó termőföldbe ültet. Számára én voltam a legfontosabb magja. Mindent megtett, hogy ne kelljen szenvednem. Különböző ketyerékkel jött haza. A megbűvölt szemüveg, a kék hajpánt és a titkos játékaink. Mások számára, tűnhet úgy, hogy csak a kísérleti alanya voltam, de én tudom, hogy ez több volt.
A szemüveg, Hestia, azoknak kell, akik nem látnak jól és tisztán. Te jól látsz és túl sokat. Ez segít megfékezni és kordában tartani a képességeidet addig, amíg te a saját erődből is képes leszel rá. Úgy terveztem, hogy veled együtt fog nőni és fejlődni. Egyre gyengébb és gyengébb lesz a rád kifejtett hatása, míg te egyre erősebb és összeszedettebb leszel. Itt a fejben dől el minden, de ami még sem az itt a szívedben tör utat. A hatalmas tiszta szívedben.

Jaj, ne már, Jones, te kedves, jó ember vagy, aki törődik másokkal. Intelligens, tapintatos vagy és gondoskodsz másokról, mint a gondnokságon dolgozó Mr. Andrews-szal. Még mindig emlegeti a titkos jótevőjét. Ó, látom azt a pírt az arcodon. Gondoltam, hogy te voltál, Jonny. Bátor vagy, önzetlen és a legmegbízhatóbb személy a Rendben. Te egyedül álltál őrt a Próféciák terme előtt, Mordon is megbízik benned, nem adná akárkinek oda a láthatatlanná tevőköpenyét, akkor is ha olyan morgós hangulatban leharapta a fejedet ma. Kész káosz volt parancsnokságon. Én rád bíznám az életemet is. Te aztán tudod, hogy alkoss meg egy erős pajzsbűbájt, még Mordon is irigykedve vette észre és mormogta el nekem egy hete, hogy "még nem is berkenye pálcás". Ha te nem is, de látom, hogy tizenöt év múlva te leszel az osztályvezető a kilencedik szinten. Légy egy kicsit magabiztosabb és ne bújj megint a szemüveged védelme mögé! Már számtalanszor bemutattad milyen önkontrollal rendelkezel és milyen tehetséges boszorkány vagy.

Tubicám, az az utolsó falat az enyém? A föld nem látott még ilyen gyönyörű, okos, bájos és elbűvölő nőt. Ti is látjátok, hogy csodás háziasszony az én szépséges feleségem. Én, mondom nektek, az életem is rá merném bízni erre a galambra. Sosincs baj vele. Ő a főnyeremény számomra, áldom az a pillanatot, mikor igent mondott nekem. Bármit megtesz, amire megkérem. Kell ennél több?...

Ami zavar bennem másokat

Száz és még száz dolog zavar másokat valami hatalmas vagy valami apróság bennem. Nagyrészt ismerem, hogy a legtöbbjük, mit nem bír bennem. Nem fogok mindenki kénye kedve szerint megváltozni vagy feladni a számomra lényeges és fontos dolgokat és érzéseimet. Színlelni és hazudni szoktam, sőt lehet, hogy mégis csak belemegyek mások által felállított bizalmi játszmákba, de ezek sosem érik meg igazán, hogy feladjam önmagamat.
Egykoron, szerettem volna gyakran mások elvárásainak megfelelni. Szerettem volna, hogy mindenki szeressen, de ezt lehetetlen volt teljesítenem. Választanom kellett, kinek adok teljes bizalmat és kinek nem. Már nem kapják olyan könnyen meg, mint a régi időkben. Félek egy ideje bárki felé is megnyílni.
A szokásaimat nehezem vetkőzöm le.
Túl sokat vállalok el és túl hajszolom magam. Ez a Jonesokra igazán jellemző szokás, nem egy egyszeri példa vagyok a családomban. A munkám, az életem.
Aminek az elkötelezettje leszek, az az életem részévé válik örökre.
Túl sokat láttam és annál is többet hallottam már, ha nem vigyázok, könnyen az őrület szélére kerülök. Mennyi veszélyes ostoba döntést hoztam meg és tettet hajtottam végre? Hiába mutatom kifelé a magabiztos erős nőt, a múlt árnyai mind ott kísértenek a jelenembe... a jövőmben, amely miatt bizonytalan és gyenge vagyok és leszek talán örökre. Túl sok a mi lett volna ha gondolatom és kérdésem. Feleslegesen sokat jár az eszem a múlton. Nehezen kellek fel egy bukásom után. Büszke vagyok segítséget kérni és inkább mindenki mást eltaszítok magam mellől. Nyomaszt az, aki vagyok és NE.. Ne sajnáljon, ezért senki, mert azt mindennél jobban utálom, ha sajnálnak. Az én döntésem, az én választásom. Az én hibáim és  nekem kell velük együtt élnem.
"Áttörhetetlen" pajzs bűbáj óvja a megtört szívem évtizedek óta"

Ami nem hajlik meg, az egyszer eltörik.

Életem története

A burgonya, a krumplihámozó és a szemüveg esete
Dursley családot a legjobban ismert városba vittem el Dedalus Diggle-lel együtt. Hát, Diggle egy olyan fickó volt, aki mellé el kellett a társ. Kiegészítettük a másikat, ő sokat dumált én sokat hallgattam.
Dudley egy kicsivel fogékonyabb, nyitottabb volt és kedvesebb abban az összezárt időben, mint a szülei. Nem sok közöm volt a muglikhoz, alig ismertem őket és a rendkívül furcsa szokásaikat, két évvel ezelőtt azt a fura eszközt is nagyon viccesnek tartottam Potteréknél. Nem jártam sosem mugliismeretre. Nem azért, mert nem kedveltem volna a varázstalan embereket. Az oka inkább az volt, hogy voltak számomra sokkal fontosabb órák is, ami miatt ez már nem fért bele az órarendembe.
Penhart egy csodás része Cardiffnak. Ide számos boldog és szép emlékem kötődik. Apával utoljára ide kirándultunk el együtt. A védett házból gyönyörű kilátás nyílt a tengerre. Imádtam mindig is a nagy kékséget. A részemmé vált már Hollyheadben eltöltött gyermekkorom alatt. Álltam a parton és hagytam, hogy a hullámok elérjék a gumicsizmám elejét. Apa csak mesélt nekem valami olyat, hogy milyen nyugtató ereje van a tengermorajnak.
A penharti móló és a parton lévő házak, még mindig ugyanolyan hangulatosak, mint akkor 1980-ban. A sült krumplit és a halat áruló bódé sem változott sokat, ahogy a sirályok természete sem. Még mindig hirtelen csapnak le a kiszemelt áldozatukra, az utcán vagy a parton az ételt elfogyasztani vágyó és étkező emberekre. Az ebédünk, akkor nekünk apuval oda lett, de Dursleyéké most nem, amit nekik viszek, gondosan elcsomagolták és szatyorba helyezték.
Du szülei megvető pillantásokat vetnek rám, mikor gondolataik és kívánságaik felét szó nélkül teljesítettem. Heteket töltöttem már el velük, de félnek bármit is szavakba öntve kérni tőlem. Maguk közt duruzsolják, hogy ez mind Potter miatt történik.
Sok minden hiányzott a házból az első hetekben, panaszkodott is Petunia magában, hogy nincs rendes fazék, amiben főzhetne. Két hét alatt, annyi mugli konyhai eszközt sikerült megismernem, mint amennyit egész eddigi életembe sohasem. Tojásszelő, fokhagyma nyomó, tésztaszűrő, habverő és újra találkoztam a krumplihámozóval is.
Ez a július csodásan kezdődött. Tonks esküvőjével, de egy szörnyű mélyponttal végződött. Kingsley patrónusa, hozta meg a hírt nekünk. "Elhunyt Rémszem." Nem hittem el. Még most sem hiszem el. Egy újabb nagyszerű ember haláláról kapok hírt. Nekem is ott kellett volna lennem, abban a csatában és nem itt embereket rejtegetve és bújtatva. Az utolsó parancsát követtem Mordonnak, még akkor is, ha ellenkeztem vele, mikor erre a küldetésre osztott be. Harry rokonait helyezzem, minél nagyobb biztonságba.
Du, először látott kibukni és ha nem is mondta ki, de együtt érzett velem.
A következő hír, ami sokként ért a napokkal később történő Mágiaügyi Minisztérium bukása volt. Még Rémszem testét se találták meg, de bekövetkezett az egyik legrosszabb álmom. Vajon mi lesz a következő lépés? Mikor derül ki, hogy itt vagyok és nem egy kanadai vakáción? Aggódtam több tucat emberért, de még akkor sem léphettem le csak úgy itt hagyva őket, hogy megtudjam, jól vannak-e a többiek. Bármelyik ösvény csapdába vezethet. Tőlem függ három élet biztonsága és az összeszedettségem kezd egy dőlő kártyavárra hasonlítani.
Felismerem a gyengeségeimet és előrelátóan a táskám mélyére nyúlva veszem fel a szemüvegemet már napok óta. Meddig fog tartani ez az őrület? Mikor lesz ennek már vége?
Addig is csendben megtanulom, hogy kell a hámozóval krumplit pucolni.

Már három hónapja nem dolgozok, mivel hivatalosan is fizetett szabadságra küldtek. A munkád meg vár, Hestia. Pihenj, túl sok volt a munkád. Undorító volt ez a húzása az újdonsült miniszternek. Kényszerszabadság, pihenjek és gondoljam át a dolgokat. Nem volt mit átgondolni. Nem volt kedvem a miniszteri kabinetjében ülni. Sose volt nekem való a rivalda fény. Háttérben megbúvó voltam.
Az egész kurva életből elegem van.
Azon a májusi napon annyi fájdalmat éreztem, hogy egy életre elegem lett a politikából és az egész tegyük jobbá a világunkatból!
Mennyi életet menetem meg és mennyit nem?
Nem érdekel, hogy kinek a buliján rúgok be és részegedek le a sárga földik, melyik latin amerikai férfi ágyában kelek reggel. Percről-percre élek és a jó anyagot sem vetem meg. Kifordultam önmagamból. Tonks, Mordon, de még Dumbledore is szörnyülködne most rajtam.
Néha halottakat látok magam előtt, nem szellemeket, hanem a sok roxforti áldozatot és ismerőseim testét. Hallom a síró és gyászoló emberek gondolatait a fejemben, a gyűlölt szavaikat, a keserűségűket. Ott keringenek a fejemben a mostohám gondolatai: Bárcsak meg se született volna. Bárcsak ő halt volna meg Megan helyett. Igazat adok neki. Százszor jobb emberek haltak meg, mint én.
Valahogy sose jutok el az utolsó lépést megtenni a halál felé, pedig annyiszor eljátszottam a gondolattal. De valami mindig vissza húz. Élnem kell helyettük. Most helyettük szórakozok... mert nem dolgozhatok... Barom, Shacklebolt... Ment volna el ő kényszer szabadságra.
Végre megérkezek a lakásomba, olyan délután egy óra körül. Meglátom a szálláson lévő kis asztalon összegyűlt felbontatlan leveleimet, a kezembe veszem és leülök a kanapéra. Velem szembe az egyik lakótársam kártyát vet a dohányzó asztalon. Köszöni már nem szokásom.
Már rögtön az első kézírást felismerem McGalagonytól jött. Fel se bontom, már tépem is szét. Megint valami állást akar ajánlani a jövő tanévi tanárikarba. A következő levél gazdája maga a brit mágiaügyi minisztertől jött.
- Kurva, Kingsley! - szólalok meg a szokásos ingerültséggel vele kapcsolatban. Második levél is darabokban végezve kerül a földre. A harmadik levél Mrs. Tonkstól jött. Már ez a tizedik ilyen. Nincs szívem felbontani. Könnyek gyűlnek a szemben és a farmerem egyik zsebébe gyűröm be a borítékot, hogy később eltegyem a többihez. Az utolsó levelet kissé megperzselte valami. Kormos is és a fekete a tinta el van rajta kissé mosódva, nem tudom kitől jöhetett. Kíváncsian nyitom ki. Rögtön a levél végére ugrok, hogy a levél íróját kiderítsem.
- Bakker. - csattanok fel megint. Összeszorul a gyomrom és a hányinger kerülget. Azt hittem nem tud levelet küldeni, mert blokkoltam a leveleit. Hisz nem akartam több kapcsolatot vele. Őt is simán törölni akartam a fejemből, főleg az elmúlt félév után. Kikerülte a rendszert. Leveszem a szemüvegemet. Mi annyira fontos, hogy írjon nekem?
Egy másik személy gondolai kúsznak be a fejembe. Szórakozás... Buli... Új élet... Gyermekáldás... Összetört szívek... Megment...
- Basszus, Nina, fejezd már be azt az idegesítő kártyavetést! - visszaveszem a szemüvegem és átvonulok a szobámba, hogy ott olvassam el Weasley levelét.

- Hessy, komolyan be akarsz egyedül menni oda? - az író asztal mögül előre dől a férjem - Képes leszel rá?
A karosszékbe hátradőlve őt nézem, ahogy válaszaimat várja. Elhatároztam már tíz év után újra átlépem a Brit Mágiaügyi Minisztérium kapuit.
- Igen, Steve, már eldöntöttem. Ez csak egy egyszerű látogatás lesz.
- Mi lesz a gyerekekkel? - veti fel a kérdést felém
- Egy napra el lesznek anyáddal.
Hangosan felnevet, mert már látja ebből valami más lesz egy állás, ami nem egy alkalmas meló, amit én, ahogy már jól ismer nem fogok visszautasítani.
- Ha erre vágysz, akkor menj, de vigyázz magadra, mert itt is jelen vannak.
- Nem fogok kilépni a szerepemből, ne aggódj!
Az egykori ismerőseim körébe érkezek meg egykori munkahelyemre. Nem ismeretlen a helyszín számomra és az állandó veszély se, ami ott fenyeget.

Ha tükörbe nézek

Ha ismersz még a második háború előttről, akkor láthatod milyen nagy változásokon mentem keresztül. A "Tonks-Jonny" stílust, hátam mögött hagytam. A mágiaügyi minisztérium komorságát és komolyságát tükrözi az öltözékem, a szolid eleganciám férjem vagyonát reprezentálja. A legtöbben így látnak a kimért és a semmiből felkapaszkodott Mrs. Hestia Fawley. Barna hajam lágyan hullámos és ép elég hosszú, hogy feltűzzem és szép kontyot készítsek magamnak.
Sötét szemeimbe se ábrándozol sokáig, mivel tekintettem és arcvonásaim is távolságot tartásra intenek vagy kíváncsian beléd látnak. Milyen titkot rejtegetsz előlelem?
Ez az új Hestia stílus, amit a külvilág nagy része felé mutatok.
Kingsley szerint, nem hagytam magam mögött a régi életem és lám igaza is van, de mélyen eltemettem a sok távol töltött idő alatt.

Családom

Édesapám
Sebastian Jones, félvér. Az agy szoba dolgozója és a Kísérleti Bűbájok Bizottságnak tagja volt, akit 1981 decemberében Voldemort eltűnése után öltek meg a még őrjöngő halálfalói, ekkor hét éves voltam. Gyermeki rajongással imádtam apát. Nagyon vártam haza őt, de nem jött többé.

Édesanyám
Sylvia Selwyn, félvér. Apját kitagadták a házassága miatt a családból. Anyám 1976-ban lett gyilkosság áldozata. Sosem tudták bizonyítani, hogy ki volt a valódi tettes. Számomra egy biztos, a halálfalók végezetek vele is, mint abban az időben sok más személlyel. Három éves voltam, mikor őt elvesztettem. Csak egy-két emlékkép és érzés maradt meg vele kapcsolatban. Leginkább a fényképalbumban szereplő képekről ismerem őt.

Mostoha anyám
Tamara Lewis, félvér. 1977-ben kötött apámmal házasságot. Két féltestvéremnek ő az anyja. Sosem kedvelt igazán. Mikor megtudta rólam az igazságot, szörnynek gondolt és tíz lépés távolságot tartott. Sosem félt házimunkára fogni és cselédjeként dolgoztatni. Miatta karácsonyoztam Roxfortban és miatta hagytam el idő előtt a családi házat is. Megkaptam majdnem mindent, amire szükségem volt, de többet sohasem adott nekem. Igazán fukar volt, kolonc voltam a nyakán. Engem hibáztatott Megan haláláért, attól kezdve gyűlölt és sosem küldött karácsonyi képeslapot. 2010-ben ment a más világra. Egy gyors lefolyású betegségben halt meg. Nem szenvedett sokat.

Féltestvéreim
Ambrose Jones, félvér, az én kis öcsém 1978-ben született. Húgunk halála után elzüllött és 2001-ben egy csúnya balesetet miatt Szent Mungóba a varázstraumák osztályára került. Havonta vagy kéthavonta egyszer megpróbálom meglátogatni őt, mióta itthon élek. A medimágusok, szerint nagyon kevés az esély, hogy felépüljön. A hosszútávú memóriája súlyosan sérült.

Megan Jones, félvér. A roxforti csata egy kis hőse. Egy ártatlan áldozat. Tamara engem hibáztatott, hogy nem védtem meg. Nem tudtam, hogy ott maradt a kastélyban. Nem tudtam, hogy felvette a harcot, Voldemort csatlósaival szemben. Ő csak egy hugrás ugri-bugri kislány volt Potter évfolyamában. Semmi párbaj tapasztalata nem volt. Nem kellett volna ott lennie... Egyszerűen nem.

Sztár unokatestvér
Gwenog Jones, félvér. Ő a híres Jones. Holyheadi Hárpiák sztárjátékosa volt. Csak pár évvel idősebb tőlem. Az iskolában is ő volt a ragyogó csillag. Annyi elismerés és év sportolója díjat kapott már életében és még mindig halmozza ezeket. Hollyhead díszpolgára lett 2018-ban 50. születésnapján. Végül nem utolsó sorban vezető edzője a walesi nemzeti válogatottnak. Igazi walesi nőszemély, asszony, sportikon és menedzser. Ha levelet vagy képeslapot küld, akkor azt csak walesiül írja nekem. A nyelvtudásomat legalább ő szinten tartja. Egyébként, kedvelem őt, ha nem is mindig látszik rajtam, mikor róla folyik a beszélgetés. Az első számú rajongója vagyok.
Egyszer egy dél-amerikai férfinak, úgy mutatkoztam be, hogy Gwenog vagyok, azóta is úgy hiszi, hogy megcsókolta a kviddics legendát.

Örök barátom
Nymphadora Tonks, félvér. Sose felejtem el őt. Együtt kezdtük az iskolát és együtt végeztük. Már akkor levakarhatatlan volt rólam vagy talán én róla. Annyi közös emlékem van vele. Emlékszem a rózsaszín hajára... a macska szemekre... a kacsa szájra... a vámpírfogakra... emlékszem, mikor meghívott magukhoz karácsonyozni. Ted bácsi és Meda néni befogadtak, akkor a kis családjukba. A testvérem volt és én az övé.
Emlékszem az első napunkra a Mágiaügyi Minisztériumban. Ő ment a második szintre én a kilencedikre. Megvártuk egymást az Átriumban Egy lakást béreltünk London egy negyedében.
Emlékszem, ahogy mutatja a gyűrűjét és emlékszem... emlékszem az esküvőjükre, mely csendes egyszerű szertartás volt... Amikor együtt vásároltunk babaruhákat... Amikor Teddyt a karjaimba adta.
Gyűlölöm azt a pillanatot, mikor meglátom őt... A földön. Azon a földön, ahol elkezdődött a barátságunk.

Sárkányszívem
A második Weasley, aranyvér. Ez a történet, már az első vonatúton elkezdődött, akkor tudtam, hogy mi nem kerülhetünk egy házban. Kicsúfolta a hajpántomat és a szemüvegemet, amit még apától kaptam. Erre én erősen a lábfejére léptem és kiöltöttem rá a nyelvemet. (de gyerekes voltam) Az ő háza Griffendél lett, az enyém pedig a Hollóhát. A szív és az ész, hol az egyik kerekedik felül, hol a másik. A kviddics csapata fogója, a prefektusok gyöngye és sárkányrajongó klub elnöke. Pff. Szívás, amiket én egy tizenéves Weasley srác fejében láttam. Merlin óvjon engem, hogy még egyszer meg ne tegyem ezt és mégis beleesek ebbe a hibába a mai napig.
Az utálatomból nem tudom, mikor lett rajongás. Nem tudom, megmondani a pontos pillanatot, mikor kezdtem vele barátkozni.
A Roxfort után nem sokat találkoztam vele. Egyszer elmentem Erdélybe és ott összefutottunk, de akkor nem miatta jártam ott. Tényleg nem. Barátok lettünk, Rend tagok és egyszerű levelezőtársak. Élveztem a leveleit olvasni, mert olyan humoros volt, még azokban a sötét időkben is.
Megtörtént az, ami ha nem borulok ki teljesen, akkor sose történik meg. Tudom, a gyász hozott össze bennünket, már annyiszor kielemeztem azt az akkori helyzetet. Miért hitte, hogy egy csók lenyugtat engem? Ostoba férfi cselekvési módszert alkalmazott rajtam.
Én se voltam tőle különb elhitettem Charlesszal, hogy ő akar velem szakítani, ez pár hónappal később történt, miután már mindenki mást száműztem és csak ő maradt mellettem. Karácsony előtt leakartam tudni a szakítást. Tudom, hogy a Weasley klán szívesen fogadott volna az ünnepekkor engem, mint újdonsült barátnőt és család tagot, de nem voltam felkészülve rá, akkor abban az időben nem.
Kurva szar érzés volt átejteni őt és a szemébe hazudni sok fél igazságot.
Nem akartam megszeretni még annyira sem, mint Tonksot, hogy aztán elveszítsem őt is mind örökre. Úgy gondoltam, nem élném túl az ő halálát. Elértem, hogy a kutatása fontosabbnak tűnjön, mint én.

Valahogy mindig egymásba botlunk. Bárcsak, meg nem történetté tehetném 2003-at és aztán minden más találkozásunkat. Hogy kerül, oda ahol még a hippogriffek és a sárkányai se járnak?
Most mindketten megint egy csapatban dolgozunk a titoktartási munkacsoportban.   
Valaki, aki tudja a titkom árulkodott neki. Biztos Shacklebolt nem tudja tartani a száját...  
Mert ő is tudja, hogy egy gyenge elmetrükkel vertem át 20 évvel ezelőtt és tudja, hogy könnyen kifürkészem a gondolatit. Igazán kínos volt az az alkalom, mikor egy megbeszélésen levetkőztetett szemeivel. Nem ért el a megbeszélés után. Miért beszéljek vele? Úgy is tudom mi lesz a vége...

Munkatársam "Férjem"
Stephen "Steve" Fawley, amerikai arany. 2001-ben találkoztunk, mikor Kingsley engem ajánlott be a nemzetközi varázsbűnüldözési egység egy munkacsoportjába brit tagként. Kiválóan együttműködtünk abban a pár hónapban Steve-vel. Utána pár évig semmit sem hallottam róla. Egyszer csak 2004 januárjában betoppant újra az életemben. Lassan 16 éve vagyok a felesége. Igent, mondtam a munkára. Kellettem neki a beépüléséhez, hasznos társat látott bennem. Ez a kapcsolat nem igazán szerelem, inkább barátság extrákkal. Azt mondják a hetedik év a legzűrösebb év házasságokban, miután elválnak a házastársak egymástól. Nálunk a harmadik év volt a legdrámaibb. Nagyon jól tudja, hogy egyik gyerek sem tőle van, mivel steril.
Sosem engedtem, túl közel magamhoz. Nem beszéltem, neki a múlt évszázadban át élt traumáimról, nem tudja milyen munkát végeztem a brit mágiaügyi minisztériumba, de mégis megbízik bennem, mert már két tucatszor megmentettem az életét. A súgója vagyok, a pitit kis titkok és információk megszerzője. Ez majd nem olyan, mintha újra élném a Tudjukki ellen vívott háborús éveket, de itt most jobban kell titkolni a kilétemet és eljátszanom Steve mellette a csodás okos feleség szerepét.

Hátrahagyottak
1999. novembere, félvér. Az az egy év kényszer szabadság, amit 99-ben elrendeltek nekem vele zárult. A dél-amerikai utazás és felelőtlen életmódom gyümölcse lett. Nem ismertem a szülés utáni depressziót. Ott hagytam egy családnál. Ott, ahol biztos otthona lehet. Vágytak egy gyermekre és megmondták a medimágusok is, hogy a kezeim közt hamar meghal, ha nem változtatok. Nem voltam összeszedett és nem voltam felkészülve arra, hogy anya legyek.
Eltaszítottam. Nem voltam magamnál, az első hetekben. Féltem a csecsemőtől és attól, hogy végleg a szívembe zárom... A szívembe, ahol már oly sokan kaptak helyett, és elveszítettem őket. Ő mégis ott maradt dobogó szívemben, mint az első gyermek, akit hátrahagytam.

2004. májusa, félvér aka az első Fawley. Ő csak úgy beleesett ebbe a kitalált családba. Steve tudta, hogy már terhes vagyok, beleillett a képbe, mert "így valósághűbb lesz az egész". Gyorsan elvesz, hisz jön a "gyermekünk". Eszköz lenne hát az első Fawley? Nem, ő egy olyan ártatlan, aki foglya anyja ártalmas életének.
Vele is keserűen bántam, a születése utáni hónapokban, de volt segítségem, aki megtanított anyaként viselkedni. Mrs. Fawley, az anyósom tette a dolgát mellettem. A nagymama örült a csodának, az első unokának.
Nem vagyok igazán őszinte vele, de előttem neki nincsenek titkai és sejti, hogy több vagyok, mint aminek kiadom magam. Tudja, hogy a megjátszott gazdag nő mögött egy igazi ember áll. Egy érző összetört nő, aki nevét sose vésték fel a roxforti csatáról szóló történelem könyvekbe.

2007. augusztusa, félvér, aka a második Fawley. Stevenek volt egy kérése. Egy újabb gyermek. Még mindig falra mászok és a világból is kifutnék, amilyen tervvel össze kellett kötnöm őt egy másik alvilági személlyel. Az ő nemző apja egy börtön töltelék, aki élvezi a Szindikátus messzire elérő hatalmát és oltalmát. Bűnt-bűnre halmoztam. Bőgtem és sírtam. Elmebeteg játékot játszott velem.
Én most szállok ki! Ebből a rémes melóból! kiáltottam és vágtam a fejéhez száz meg száz mocskos szót több tucat nyelven Fawleynek. Nem arra szerződtem, hogy prostiként eladjon egy nagy halnak. Hetekre elhagytam Stevet azt az embert, akit védenem kellett volna.
Talán mégse az a börtönbe való az apja? Talán azé, akivel Tibet hegyei közt találkoztam?
Megszültem őt és a depresszióm nála se maradt el. Elakartam, menekülni az egész feladat elől. Megfogadtam, hogy soha többet nem szülök. A második Steve kedvence. A haja, a szemei, az arca, mintha egy ősöm mosolyogna vissza rám rajta keresztül. A mosolytól vöröslő arcocskája csak vidámságot hozott, eddig az életünkbe. Az ő gondolatai százszorta tisztábbak, mint az enyémek. Alig merem elhinni, hogy nem az apjára ütött.

2012 februárja, félvérek aka a Duó. Ez a várandóság olyan volt, amilyennek elképzelik az emberek a filmekben. Nagyon kívánós lettem és nem is voltam annyira depresszív, mint a többi gyerekkel. Terveztük, hogy az Egyesült Királyságba költözünk és letelepedünk itt a munka miatt. Megmondtam Stevenek, hogy nekem szünet kell, ha ide jövünk. Itt születtek meg ők, talán walesi levegő volt jó hatással, vagy az ismerős táj, de sokkal jobban kezeltem az első hónapokat velük, mint a többi háromnál. Ők a kis csemeték, akik még nem járnak iskolába, de a seprűn úgy ülnek, ahogy én vagy az apjuk...

Merlini maradék

Mrs Fawley, aranyvér. A segítőkész anyós, semmit se tud az összetákolt családról és fia munkájáról. Ő a szuperdada, a nagymama a gyerekek számára. Kedvelem őt és ő is engem, de ha igazán tudná ki vagyok, szinte biztos, hogy meggyűlölne engem, hogy nincs meg köztem és fia közt a nagy betűs szerelem.

Andromeda Tonks [néé Black], aranyvérű. Tíz év kellett hozzá, hogy újra felkeressem őt, aki leveleket írt nekem minden hónap másodikán. Kibontatlanul egy dobozba helyeztem őket. Nem foglalkoztam velük. Tíz év kellett, hogy egy levelét elolvassam aztán sírva álljak meg az ajtaja előtt és a nyakába borulva kérjek minden egyes elmulasztott pillanatért bocsánatot. Mennyi mesélni valónk volt egymásnak. Tíz évet, hiányzott az az egyetlen ember az életemből, akit úgy szeretettem annak idején, mintha anyám lett volna anyám helyett. Őt is eltemettem Tonksszal együtt, pedig ő is szenvedett a gyásztól, mégis megkapta feladatnak, hogy nevelje az egyetlen unokáját.

Edward "Teddy" Lupin, félvér. Ő Tonks kis fia. Amikor megláttam őt sok-sok év után először, nem is sejtettem, hogy ő tudja ki vagyok. Meda mesélt rólam, látta a képeket, azokat a régi képeket, amiken együtt szerepelek Tonksszal, amiket a régi fényképező gépemmel az édesanyjáról készítettem. Talán a legtöbbet anyjáról nagyanyja után én tudok róla. Sosem habozok, megosztani vele történteket, ha kéri.

Dudley Dursley "Du" mugli. Az a  bő félév Dunak sokat jelentet. Nagyon sokat. Csak a búcsúnk pillanatában éreztem úgy, hogy hálás a munkámért. Nem is sejtettem, hogy Potternek úgy emlegetett, mint a másik megmentője.  Harry beállított hozzám 2007-ben. Évek óta nem láttam őt, egy kérése volt hogy mondjak igent, majd átadta Du levelét nekem. Igen, valami eszméleten dolog volt az, amit akkor éreztem és csak egy ostoba viccnek gondoltam, de Du tényleg komolyan gondolta, hogy az egyik gyermekének legyek a keresztanyja. A furcsábbiknak. A válaszom egy kacaj volt. Én mint keresztanya? Nem gondolhatja ezt komolyan. Hát mégis és van egy keresztlányom, akinek én vagyok a varázslatos "tündér keresztanyja".

Apróságok

Amortentia
Citrom, vörösbor, sült krumpli és hal, kamilla tea, sült bárány, ecetes uborkasaláta, fogkrém

Mumus
Egykori ellenségeim visszatérnek.
(egy halott ismerősöm leszid a ballépéseim miatt.)

Edevis tükre
Szívem elveszett és darabokra tört részeit visszakapni...

Hobbim
Pihenés a napsütötte tengerparton.
Úszás, futás, kerékpározás.
Nyugodtan aludni egy jót.

Elveim
A lényeg, ami szerint most élek, hogy nem szeretnék még meghalni. Egy jobb világot szeretnék hagyni a következő nemzedékekre, ehhez pedig aktívan kell dolgoznom és munkálkodnom.

Amit sosem tennék meg
Szellemként tovább létezni a földön.

Ami zavar
Hanyagul ellátott minisztériumi feladatok.
Minisztériumi kérelmek/kérvényekhez tartozó  felesleges sok papírmunka.
Ananász a pizzán.
Fogcsikorgatás (ezzel ki lehet kergetni a világból)
Önkontrollom elvesztése

Ami a legfontosabb az életemben
Valami igazán maradandót alkotni és tenni. A gyermekeimből jó szívű, segítőkész, felelősség teljes és erős embereket nevelni.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Az alkoholos ital, a kávé és más függőségek.
A régi szemüvegem.

Amire büszke vagyok
Potter szerint: Legyek büszke arra, hogy még élek.
Shacklebolt  szerint: Legyek büszke arra, hogy milyen tehetséges Boszorkány vagyok.
Gwenog szerint: Arra legyek büszke, hogy walesi vagyok és nem angol.
Steve szerint: Arra legyek büszke, hogy micsoda szépség vagyok, letagadhatnék 10 évet a koromból és négy gyereket.
Mrs Fawley szerint: A gyermekeimre

Ha valamit megváltoz-
tathatnék
Nem hagynám meghalni a számomra fontos szeretteimet.

Így képzelem a jövömet
Dolgozok és a munkám közben halok meg.

Egyéb
Legilimentor lennék.

A walesi zöldsárkány rezervátumban örökbe fogadtam az egyik lényt. Jones egy 9 éves hím sárkány, ő az én védencem. Az éves tartásdíját fizetem. Évente egyszer küldenek róla egy képet.

Charlotte Riley

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Hestia Jones GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Hestia Jones Empty
Meissa Lestrange-Black
Szomb. Márc. 21, 2020 2:05 am

Elfogadva!

Kedves Hestia!

Hű, nem is tudom hirtelen, mit emeljek ki ebből a nagyszerű lapból! Egyszerűen olvastatja magát, nagyon szép szófordulatokat használsz, és a történetvezetése is kiváló.
Amennyire a roxforti csata mellékszereplője voltál, annyira vagy a főhőse egy sokkal nagyobb szabású dolognak, ami körbeöleli az életed. Rengeteg dologgal kellett, és kell a mai napig megküzdened, mégis egy hajthatatlan, erős jellem maradtál.
Nagyon tetszik, mennyire valósághűen ábrázolod az anyasághoz, és a gyermekeidhez való hozzáállást. Sokaknál úgy jön le, hogy a gyermekáldás csakis öröm és boldogság lehet, de a valóság ennél sokkal cudarabb.
Remélem sok minden kiderül még a karakterről, hogy pontosan kiknek és miket is csinál. Ki tudja, talán megint összeakad a Weasly fiúval... Rolling Eyes
Irány a foglalók, aztán már mehetsz is a Minisztériumba rendet tenni! :3

FoglalókNyilvántartásokJátékostárs kereső

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: