Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Don't Be Fooled, I'm A Girl Of Adventur | Ambrose & Lyra

Lyra Dawson

Hollóhát

Don't Be Fooled, I'm A Girl Of Adventur | Ambrose & Lyra 930ab6ae758bbafce82fabeefe0029166e2edbb9

Lakhely :

☷ Machester

Keresem :

☷ My Fuse for my Bloodhound

Playby :

Jeon Soyeon

19

Don't Be Fooled, I'm A Girl Of Adventur | Ambrose & Lyra Empty
Lyra Dawson
Pént. Feb. 17, 2023 4:59 pm

it is okay, tho I'm sure it is still gonna hurt in the morning...
lyra & ambrose
Nem is én lettem volna, ha nem osontam volna ki az éjszaka kellős közepén azért, hogy valami izgalmat keressek. Tuti megint meg fognak büntetni, ha elkapnak, de már annyiszor megtörtént, hogy szinte meg se lepődnek és a tancik sem. Nem tehetek róla, az alvókám amúgy is szörnyű. Otthon ahhoz vagyok szokva, hogy hajnali háromig csak játszok, utána meg már reggel nyolckor fent vagyok. És kezdődik elölről az egész napom! Itt viszont nincs net, se játék, ellenben én még mindig nem tudok aludni, így mással kell lefoglalni az agyam. Általában ilyenkor megyek be a könyvtár zárolt szekciójára, vagy megyek el rejtvényeket fejtegetni, esetleg kimászok az erdőbe. Úgyis régen voltam már amúgy arra… Elvégre hidegben nem olyan nagy élmény nekem se kint sétálgatni és várni arra, hogy vajon mikor fagyok meg. Mondjuk nem szeretnék, oh de még mennyire, hogy nem! Túl sok szórakoztató dolog van még, amit nem csináltam de szeretnék.
Mikor elindultam igyekeztem a hajamat minél jobban eltakarni. Sajnos van hátránya is annak, hogy ennyire rikító rózsaszín. Pedig én imádtam, főleg, mikor buliba voltam. Oh az a neon party is… Mosolyogva emlékszem vissza arra az estére, hiszen nagyon jól éreztem magam. Nyilván azért is, mert úgy éreztem, hogy megtaláltam az igaz szerelmem! Vagyis, megint megtetszett valaki, ami azért fura, mert mindenki tudja, hogy nem az ilyen helyeken találjuk meg a nagy Őt. De ez legalább még romantikusabb, mint egy elrendezett aranyvérű házasság. Egyébként mi is ez a vérmánia? Mindannyian varázslók vagyunk, akik ide járunk, szóval nem mindegy, hogy most a szüleim is azok-e vagy sem? Merlinre… Elegem van, hogy sokszor emiatt ítélnek el, főleg a Mardekárosok. Pedig én aztán tényleg szeretnék velük is barátkozni, de ez szinte lehetetlennek bizonyul. Blaise bezzeg kis aranyos volt! Miért nem tud mindenki olyan lenni, mint ő?
Mosolyom egy pillanatra lehervad, amikor ez átfut az agyamon. Tuti ez is az oka annak, hogy soha senki nem szeret viszont. Csak egy sárvérű libának tartanak, aki semmire sem lesz majd jó. Pedig én igyekszem, nagyon is! Sokkal jobban hajtok, mint mások csak azért, hogy elfogadjanak. Szerencsére találtam is barátokat, csak hát az a fiú is… Nyilván aranyvérűnek kell lennie. Ez pedig elkeserít, mert így alig van esélyem, pedig ő aztán tényleg úgy néz ki, ahogyan az álompasim. Olyan menő és helyes, ah!
Fejemet megrázom, hogy ki is verjem a fejemből. Nem szabad erre gondolnom! Most eleve azért vagyok itt, hogy kicsit felpörgessem magam. Nem lehetek szomorú egy ilyen ember miatt, sőt senki miatt. Engem vattacukorból és szeretetből raktak össze.
Felnevetek erre a gondolatomra. Pedig amúgy még a hajam is arra a finom ragadós édességre hasonlít. Mosolyom ismét visszatér, ahogyan sétálok a birtokon és… Oldalra fordítom a fejemet, ahogyan a szemem sarkából meglátok egy ismerős arcot. Egy pillanatra megijedek, hogy máris lebuktam, de nem prefektus, így odasétálok hozzá.- Sziaaaa! – vigyorgok rá kedvesen. – Téged ismerlek, te Hollós vagy! – Ebben biztos voltam. Talán a neve is beugrik mindjárt, de egyszerűen rémes vagyok bennük!
479 ♢ It's okay you won't die... hopefully ♢ Sleep When We're Dead

Vissza az elejére Go down
Ambrose Flarestorm

Hollóhát terelõje

Don't Be Fooled, I'm A Girl Of Adventur | Ambrose & Lyra 7b6825db8613f48e810f84f9b78f956330c16bd2

Lakhely :

London, UK

Playby :

Chase Hudson

62

Ambrose Flarestorm
Pént. Feb. 17, 2023 7:54 pm

why is it tho, that when you get bored i get into trouble?
lyra && ambrose

Rossz szokásom, hogy gyakran keresem a magányt. Ha nem hagyhatjuk el a klubhelyiséget, akkor Jácinttal ijesztgetem el a többieket magam körül, de ha csak tehetem inkább kiosonok és valami csendes helyen telepszem le. Kénytelen vagyok, mert ha beüt a baj, nem tudom elviselni senki jelenlétét - kivéve egy valakit, de őt nem tudom a nap bármelyik percében felkeresni, hogy bújjon már össze velem egy kicsit. Rá kellett jönnöm, hogy egy bentlakásos iskolában marhára nem egyszerű kettesben lenni valakivel… Egyedül könnyű. De ha már ketten vagyunk, szinte lehetetlen megtalálni azt a helyet, ahol senki nem zavar minket.
A mai estét is azzal indítottam, hogy amint mindenki elaludt, kisunnyogtam a hálóteremből macska alakban. Ennyi előnye van az animágus létnek - ameddig senki nem tud róla, könnyedén bejutok olyan helyekre, ahova amúgy nem tehetném be a lábam, és ugyanolyan egyszerűséggel ki is szökhetek akárhonnan. Már alibim is van, mert sokan úgy tudják, hogy Hugo macskája vagyok.
Egy darabig szőrgombócként csavargok a folyosókon, majd a birtok különböző részein, hogy megbizonyosodjak róla, hogy senki nem fog elkapni, ha visszaváltozok emberré. Azért azt meg kell hagyni, jól meg lettem áldva a fekete bundámmal, mert így aztán éjszaka a kutya se vesz észre.
Végül valahol a félhomályban állok meg, s most már ismét két lábon a zsebembe nyúlok, hogy előkapjak egy szál cigarettát. És mivel hiszek abban, hogy bizonyos dolgokat a klasszikus módon kell csinálni, ajkaim közé veszem és öngyújtóval lobbantom lángra a füstrúd végét, ahelyett, hogy a pálcámmal hadonászva elmormognék valami tűzvarázslatot. Valljuk be, nagyon hülyén nézne ki, ha valaki így gyújtana rá a cigijére…
Mielőtt még félreértés lenne belőle, elárulom, hogy ez most egy sima, mezei-hazai cigaretta, nincs benne semmi vicces plusz, vagy ilyesmi. Ez csak a szokásos dohánykeverék, a szokásos papírba tekerve, a szokásos szűrővel ellátva. Nem is értem, miért verik itt olyan nagy dobra, ha valaki cigizik. Az senkinek nem tűnt még fel amúgy, hogy az Amortentia például egy legális partidrog? Azt kéne büntetni, nem az ártalmatlan kis dohányt.
Ahogy a nikotin megtölti a tüdőmet, égnek emelem a pillantásom és a csillagokat kezdem bámulni. Szabad kezemet visszasüllyesztem a zsebembe és azon agyalok, vajon másokat is megijeszt-e, hogy ez a sok apró fénypont valójában elképzelhetetlenül messze van tőlünk? Hogy igazából borzasztóan kicsik vagyunk a világ egészéhez képest? De talán csak nekem jutnak eszembe ilyen hülyeségek. Nem lepődnék meg, ha egyedül lennék az ilyen a gondolataimmal.
Egy ideig csak élvezem az éjszaka nyugalmát, meg a füst erőteljes aromáját, ám ez nem sokáig tart, ugyanis egy hang kizökkent. Meglepetésemben rándulok egy aprót, és el is fog egyből a félsz, hogy egy prefektus kapott rajta a cigizésen, de aztán ahogy oldalra pillantok egy ismerős rózsaszín hajkorona fogad. Ugyan próbálta eltakarni, azért így is látom, és már tudom is, ki ő - mert nincs még egy ilyen kinézetű diák a Hollóhátasok közt. Lyra Dawson, az a nagyon hangos, nagyon heves, nagyon energikus hatodikos lány, aki állandóan belekeveredik valamibe.
– Hali – köszönök neki vissza egy biccentéssel, majd ismét beleszívok egyet a halálrúdba, mert ha van valaki, aki nem fog beköpni, akkor az szerintem ő lesz. – Aha, Ambrose – bólogatok, kisegítve őt a nevemet illetően. – Te meg Lyra vagy, ugye?

21st century vampire ✧ why are you doing this to me? scratch ✧ 515

Lyra Dawson varázslatosnak találta

dark circles under my eyes, no sunlight up in my sky
can't feel the pain i'm immune, i don't get tired
i'm a 21st-century vampire

Lyra Dawson

Hollóhát

Don't Be Fooled, I'm A Girl Of Adventur | Ambrose & Lyra 930ab6ae758bbafce82fabeefe0029166e2edbb9

Lakhely :

☷ Machester

Keresem :

Playby :

Jeon Soyeon

19

Lyra Dawson
Vas. Feb. 19, 2023 7:56 pm

lyra & ambrose
A legtöbben azt hiszik, hogy az energiámat valahogy a fényből nyerhetem, esetleg csak konnektorba kell dugni, vagy talán drogozok. Nos elárulom, hogy egyik sem. Egyszerűen csak pörgök, mert boldog vagyok. Én vagyok az a lány, akit sose látni szomorúnak. A mosolyom mindig ott ragyog az arcomon és ezt igyekszem másoknak is átadni. Rólam leperegnek a beszólások, szinte nem is értem őket, vagy egyszerűen nem tudom felvenni egyiket sem. Én azt szoktam kérni, hogy magyarázzák meg, honnan jönnek azok az előítéletek, amiket a fejemhez vágnak. Azt azért elmondom, hogy a legtöbbször tök alaptalanok! Engem pedig elégedettséggel tölt el, mikor úgy hagyom ott az embert, hogy már csak tátog, de megszólalni sem bír, mert kifogyott a beszólásokból. Hollóhátas vagyok, ennek pedig bizony van oka!
Bár sokszor megkapom, hogy rosszra használom az eszem. Például ahelyett, hogy csak tanulnék és inkább a tananyagon gondolkozok, én fogom magam és belógok a könyvtár zárolt szekciójára, hogy olyanokról olvassak, amikről lehet tudnom sem szabadna. Varázslatok, legendák… Szóval az izgi cuccok! Viszont nem mindig tudom megúszni a büntit, így aztán gondolom mennyire szeretnek a saját háztársaim. Pedig… Azon a néhány ponton semmi sem fog ám múlni! Majd a következő tanórán visszaszerzem egy jó megszólalással.
Ma viszont semmi rosszat nem akartam tenni, csak sétálhatnékom támadt. Amúgy is saját magamat töröm le, ahogyan visszaemlékszem arra a bizonyos bulira és arra a bizonyos srácra. Ez olyan oldalam, amit senki sem lát jobb esetben. Szegény kis megtört Lyra, akit semmi sem hoz le jobban az életről, mint az elutasítás egy olyan indok miatt, amiről nem is tehet. Nem én akartam boszorkány lenni, ahogyan nem is a szüleim tehetnek arról, hogy ők maguk varázstalanok, én viszont nem. Ezért gyűlöltem ezt úgy alapból, de az, hogy emiatt kapok egy visszautasítást egy olyan embertől, akinél éreztem, hogy ott van a szikra! Úgy értem, most tényleg!
Viszont nem tudok sokáig szomorkodni, mert a szemem megakad egy háztársamon. Elsőre meg is ijedek, hogy prefektus lesz, de szerencsére nem az. Sajnos a nevek nehezebben ragadnak meg, mint az arcok, így hálás vagyok, mikor kisegít. – Igaz! – vigyorog rá szélesen. Oh igen, így már jobban rémlik. Minden esetre nem mondok neki semmit, nem akarom felhozni a múltat. Gondolom, hogy elege van belőle és érzékeny a téma, én meg nem arról vagyok híres, hogy valakit lelombozzak. – Ühüm! Mi árult el? A hajam? A kék kontaklencse? Várj, tudom már… A mosolyom! – rebegtetem meg a pilláimat, majd halkan kuncogni kezdek. – Amúgy mit csinálsz? A cigin kívül… Csak nem keresed a bajt? – Nem mintha bármelyik zavart volna. Nem az én tüdőm! Bár azért… kíváncsi lennék milyet szív, mégsem mondom. Bunkóság is lenne, meg effektíve szeretnék távol maradni ezektől. Viszont, ha felajánlja, akkor mindenki tudja, hogy nem fogok nemet mondani. Viszont szinte mindegy is mi a válasza a kérdésemre. Fejben szinte már el is döntöttem, hogy ma velem tart. Még nem tudom mit fogunk csinálni, de az biztos, hogy felejthetetlen lesz!
476 ♢ It's okay you won't die... hopefully ♢ Sleep When We're Dead

Ambrose Flarestorm

Hollóhát terelõje

Don't Be Fooled, I'm A Girl Of Adventur | Ambrose & Lyra 7b6825db8613f48e810f84f9b78f956330c16bd2

Lakhely :

London, UK

Playby :

Chase Hudson

62

Ambrose Flarestorm
Hétf. Feb. 20, 2023 11:09 am

lyra && ambrose

Már megtanultam együtt élni a depressziómmal. Vannak könnyebb napok, vannak nehezebbek is, és vannak olyanok, amikor még az ágyam négy sarka is túlságosan messze van ahhoz, hogy megpróbáljam elérni. Aztán persze akad olyan eset is, mikor ehhez becsatlakozik egy overthinking vagy szorongás, nos ilyenkor a bátyám tudja a legjobban, mit kell tenni - mert ezen a ponton nehezen tudnék egyedül megbirkózni mindennel. Szerencsére ilyen azért nem fordul elő túlságosan sűrűn. S mivel már kölyök korom óta bennem van ez a probléma, ismerem az előjeleit és fel tudok készülni rá. A gond inkább akkor van, ha a rosszabbat valamilyen esemény váltja ki, amire nem számítok.
A mai este szerencsére a könnyebb esethez tartozik; jelenleg a szokásoson kívül nincs különösebben semmi bajom. Mindössze egyedüllétre van szükségem, mert kicsit sok nekem ez a huszonnégy órás szocializálódás, ezért is döntök a szökés mellett. Nem először, és nem is utoljára csinálok ilyet. Főleg, mert cigizni is csak ilyenkor tudok, márpedig arra azért elég sokszor szükségem van. Nem gondolom, hogy rá lennék függve, de nem akarok neki nemet mondani sem, mert minek tagadjam meg magamtól?
Egy idő után meg is találom a tökéletes helyet a füstrúd elszívására. Tökéletesen rálátok az égre, de azért van egy kis fény is a közelben, hogy azért tudjam, mi történik a környezetemben. Ráadásul erre a kutya se jár, mert nincs itt semmi érdekes, de még csak egy jó búvóhely se akad a közelben. Ám ennek ellenére nem sokáig tudom élvezni a csendet és nyugalmat, ugyanis váratlanul - de nem meglepő módon - megjelenik Lyra, az egyik háztársam akit látásból ismerek. Nem különösebben zavar a jelenléte, sose találtam őt unszimpatikusnak vagy irritálónak. Igaz, a lány eléggé energikus jelenség, de talán most pont az ő társaságára van szükségem, hogy egy kicsit több életjelet mutassak végre egy világfájdalmas tengeri csillagnál.
– Igazából együtt az egész – mutatok rá, egy kört rajzolva a levegőbe az ujjammal. Igaz, van még egy nagyon szőke Hollós lány a Durmstrangos bandából, aki rendszeresen ilyen vagy olyan színekkel extrázza a hajszínét… De neki még a nevét se jegyeztem meg. – Semmit. Csak cigizek – vonok vállat közben kiveszem a zsebemből a cigis dobozt és kinyitva odanyújtom neki, hátha kér egy szálat. Nem én leszek az az ember, aki óva int másokat az ilyesmitől. – Na és te? Milyen kifogással vagy idekint? – kérdezek vissza, elvégre nem sűrűn szoktak a diákok csak úgy elmászkálni a helyükről az éjszaka közepén. Vicces egyébként, hogy épp két Hollóhátas jár tilosban most, amikor pont a mi házunkból nézné ki ezt az ember a legkevésbé. Látjátok? A sztereotípiák nem mindig igazak. Mi is tudunk rosszban sántikálni, ha nagyon akarunk. Én például szerintem kevesebb szabályt tartok be úgy általánosságban, mint amennyit megszegek.

21st century vampire ✧ why are you doing this to me? scratch ✧ 436

Lyra Dawson varázslatosnak találta

Lyra Dawson

Hollóhát

Lakhely :

☷ Machester

Keresem :

Playby :

Jeon Soyeon

19

Lyra Dawson
Pént. Márc. 03, 2023 3:15 pm

lyra & ambrose
Hajlamos vagyok azt hinni, hogy az egyedüli dolog, amiről megjegyeznek az a hajam színe. Úgy értem… Sokan járnak színes hajjal suliba, de hány színes hajú, vágott szemű hollóhátas van még rajtam kívül? Hm hm hm hm? Egy sem! Bár aztán az is ott van, hogy rengeteget mosolygok. Meg nem voltam mindig rózsaszín, ez előtt barna hajam volt. Akkor is sokan felismertek! Gyanítom az állandó vigyorom miatt. De egyszerűen olyan nehéz levakarni rólam! Igaz, hogy nekem is vannak rossz pillanataim, mégse szokásom ezt kimutatni. Nem is tudom… Olyan ez, mintha azt hinné, hogy már azzal is jót teszek, hogy mások életében én lehetek az a bizonyos fény, egy kis szikra, ami miatt boldogabbak lesznek. Elsőre hülyén hangozhat, sőt már szinte őrültnek nézhet az ember, de eskü működik.
Szóval azt hiszem, hogy mindent összevetve – ahogyan a fiú is mondta – valóban csak és kizárólag én jöhettem szóba. Meg még egy lány, de ő csak cserediák itt, meg én több mint 10 centivel alacsonyabb vagyok. Szerintem meg lehet minket különböztetni. – Logikus… Attól még fura, hogy tudod a nevem! – Vagy nem, tekintve, hogy elég sűrűn hallani, ahogyan leszidnak… Vagy hogy megint értem sír valaki a klubhelyiségben, mert korrepetálás kell neki. Ez e két dolog egyébként elég furcsa így együtt, de valahogy én megoldom, hogy egyszerre legyek okos és mégis ostoba. Már ha arról van szó, hogy mikbe keveredem.
-Aha… Értem… - ahogyan felém tartja a cigit, elgondolkozok egy pillanatra. Az ajkaimba harapok és ismét eltölt az az ismerős érzés. Mondhatjuk megfelelési kényszernek is, vagy társadalmi nyomásnak is. Szinte mindegy, a lényeg, hogy elveszek egy szál cigit tőle. – Köszi… Öngyújtót is kapok? – Mert hát nincs elementális mágiám, hogy itt csak csettintsek és lángra kapjon. Pedig mekkora menő lenne! Kell valahonnan szereznem egy ilyen ismerőst.  – Unatkoztam – szélesen vigyorgok rá, ahogyan megválaszolom a kérdését. – Kellett az izgalom, meg amúgy sem tudok aludni, így gondoltam kinézek. Bevallom nem gondoltam, hogy egy háztárssal futok össze… - Nem mintha amúgy nem néztem volna ki a többiekből, hogy ők is járnak simán tilosban. Attól, mert okosak vagyunk, még nem jelenti azt, hogy nem szeghetünk szabályt. – Lenne kedved velem tartani?! – Igazából egy eléggé hülye ötlet jutott eszembe. Mondjuk nekem mikor nem?! Oh ha annyiszor kaptam volna egy fontot, mikor valami vakmerő jutott az eszembe, akkor… Inkább nem is mondom mennyi pénzem lenne. De azért pár Apex skint tudnék belőle venni…
Egy kicsit el is kalandozom és fejben már Bloodhound-on jár az eszem. Gyanítom az egyetlen férfi, aki sose fog elítélni, vagy elhagyni. Kívülről persze most úgy nézek ki, mint aki az estét tervezgeti, azért bambult el ennyire, holott… Nekem sosincs tervem!
476 ♢ It's okay you won't die... hopefully ♢ Sleep When We're Dead

Ambrose Flarestorm

Hollóhát terelõje

Lakhely :

London, UK

Playby :

Chase Hudson

62

Ambrose Flarestorm
Pént. Márc. 10, 2023 12:09 pm

lyra && ambrose

Általában nem szoktam túlzottan nagy figyelmet szentelni a diáktársaimra. Akikkel jóban vagyok, azok kapnak belőle bőven, de a többieket könnyen elfelejtem. Talán ezért is furcsa, hogy Lyra Dawson neve megmaradt az emlékeim közt, sőt, az arca és a vattacukorra emlékeztető hajszíne majdnem olyan élénken él a fejemben, mint Hugo minden egyes apró kis vonása. Merlinemre mondom, az a fiú egyszerre van rám jó és rossz hatással. De annyira a szívemhez nőtt, hogy képes lennék követni őt bárhova, ha megkérne rá… Folyton rá gondolok, ezt nem hiszem el! Hülye dolog ez a szerelem. Francba is.
– Csak neked fura szerintem – megengedek magamnak egy aprócska mosolyt. Természetes szokott lenni, hogy egy feltűnő jelenséget megjegyeznek maguknak az emberek, főleg, ha egy olyan energikus személyről van szó, mint Lyra. Pláne, mert a Hollóhátasok többsége nem ilyen szabad szellemű és - csúnyán fogalmazva - “aurádba mászó”, mint ő. Félreértés ne essék, szerintem tök jó, hogy ilyen. Hugo-ban is pont ez fogott meg annyira.
Már megint… Előbb vagy utóbb száműzni fogom az agyamat egy melegebb éghajlatra.
Türelmesen kivárom, hogy a lány eldöntse, akar-e a cigimből vagy sem. Addig is csak lesek rá, közben pöfékelek szép csendben. Engem az se zavarna, ha elutasítaná igazából, ez teljesen rajta áll.
Végül csak-csak vesz belőle, szóval amint kiválasztotta a számára legszimpatikusabb füstrudat, a többit elteszem a zsebembe. Kérdésére pedig szó nélkül át is adom neki az áhított öngyújtót. Ilyenkor mindig “normálisnak” érzem magam… Elgondolkodok, vajon a mugli kölykök is szoktak ilyesmiket csinálni? Tilosban járni, titokban cigizni… Biztosan. Efelől semmi kétségem nincs.
– Mondanám, hogy egészségedre, de… – be se fejezem a mondatot inkább, csak hagyok egy vigyor szerűséget szétterülni az arcomon. Persze kinek mi, engem megnyugtat, szóval valamilyen szinten a mentális egészségemnek jót tesz. A tüdőm meg kibírja szerintem. – Ó, pedig én elég sűrűn ki szoktam járni – vonok vállat. – Amúgy megértelek, nehéz egyhelyben maradni, amikor nem tudsz aludni – teszem még hozzá. Ha most a szobám sötétjében kellene kuksolnom, összezárva a háztársaimmal meg a gondolataimmal, szerintem megőrülnék. Még talán Jácint segítene ezen, de őt se zaklathatom állandóan. neki is van magánélete, amit tiszteletben tartok.
– Ömm… Mégis hová? – kérdezem ráncolt homlokkal. Elég sok dolgot lehet csinálni az éjszaka közepén, amikor senki sem figyel; úgyhogy jó lenne tudni néhány részletet, mielőtt még igent mondok erre.
Ha már ő elbambul, kicsit én is kikapcsolom az agyam és inkább a cigimre koncentrálok, meg az éjszaka csendjére. Ilyenkor szeretem a Roxfortot igazán. Van valami egészen megnyugtató abban, hogy nem jár egy lélek sem a környéken. A levegő friss, az égbolt tiszta, nincsenek városi zajok.

21st century vampire ✧ why are you doing this to me? scratch ✧ 413

Lyra Dawson

Hollóhát

Lakhely :

☷ Machester

Keresem :

Playby :

Jeon Soyeon

19

Lyra Dawson
Szomb. Márc. 25, 2023 3:30 pm

lyra & ambrose
Igazából az nagyon is logikus, ha valaki megjegyzi a külsőmet. Nem minden Hollóhátas rohangál rózsaszín hajjal a suliban, így ha valaki azzal a nevetséges szöveggel jön oda hozzá, hogy ő bizony még nem látott, akkor általában csak pislogok, hogy tényleg? És az hogyan lehetséges? Talán cserediák vagy vak? Viszont a nevemet rejtély hogyan jegyzik meg, mert az bizony nincs rám írva. Így ha csak valaki meg nem kérdezi tőlem, vagy nem néz utánam, akkor igenis különös, mikor valaki, akit csak látásból ismerek egyszer csak a nevemen szólít. Szóval szerintem tök logikus, mikor Ambrose-nak mondom, hogy hát érdekes, hogy ismer. Minden esetre elengedem, biztosan megvan a maga oka miért tudja ilyen jól. Lehet már sűrűn panaszkodtam rám a haverjai, hogy mindig miattam veszítünk értékes pontokat. Amiket utána vissza is szerzek, de persze ezeket sose emelik ki. – De cukin mosolyogsz! – Ezt viszont muszáj kiemelnem, ahogyan picit az arcába hajolok. Milyen édes már, eskü! Kevés srác van, aki ennyire aranyosan mosolyog, a legtöbbre inkább azt mondanám, hogy helyes. Mint…
Gyorsan kimászok az aurájából a fiúnak, ahogyan eszembe jut az a bizonyos este. Inkább csak tovább mosolygok rá, ahogyan próbálom kiverni a fejemből a srácot, aki… Ah… Aki túl szép, hogy igaz legyen!
Közben pedig megkínál a cigijéből, amit én el is fogadok, hiába nem szívtam még. Ennek ellenére profin gyújtom meg és szívok is belőle egy picit, majd rájövök mennyire rémes is az íz. Ennek következtében vágok egy arcot és köhögni kezdek. Ez borzalmas! De ha már bevállaltam, akkor el is szívom. Szerencse, hogy sok filmet néztem, így tudom hogyan kell ezt csinálni. Bár… hogy is mondják? Nem tüdőzöm le. Azt hiszem ez a megfelelő kifejezés. – De nem túl jó a szervezetnek… - kezdek el kuncogni. Bár egyébként anyuék sose tiltották tőlem az ilyesmit, ami meglepő. Mindig azt mondták, hogyha cigizni kezdek, akkor csak mondjam el nekik. Az is igaz, hogy nem fogok rászokni, mert büdös…
-Sűrűn?! Pedig én még nem láttalak. Az is igaz, hogy gyanítom nem a kertbe mész ki a titkos bulikra és nem a tiltott folyosókon és rejtett alagutakban mászkálsz. – Pedig milyen szórakoztatóak már! Tökre le tudnak kötni és még kalandosak is. A party-k meg egyszerűen zseniálisak. Imádom őket, főleg mert nem olyan aranyvérűeknek való, mint amibe télen is voltam. Mondjuk azt is nagyon adtam, de… A saját fajtámmal jobban szeretek vegyülni. Nem ítélnek el.
Viszont ha már kaland, akkor miért is ne rángassuk bele szegény Brozit is ebbe?! – Csak a Tiltott Rengetegbe… Ha mázlink van, látunk unikornist! – Fejben egy kicsit el is veszek, ahogyan tovább viszem a gondolataimat és az én drága Bloodhound-omon kezd járni az eszem, de hamarosan visszaszállok a földre és megfogom a kezét. – Gyere! Eskü mókás lesz! – Válaszát meg sem várva kezdem el húzni magam után. Nekem nem mondhat nemet!
455 ♢ It's okay you won't die... hopefully ♢ Sleep When We're Dead

Ambrose Flarestorm

Hollóhát terelõje

Lakhely :

London, UK

Playby :

Chase Hudson

62

Ambrose Flarestorm
Hétf. Ápr. 17, 2023 5:04 pm

lyra && ambrose

Nem sűrűn szoktak megdicsérni a mosolyomért; talán azért, mert nem is túl sűrűn fordul elő, hogy ez a görbület az arcomra kerül. Ha mégis, az általában Hugo társaságában történik meg, így nem sokan lehetnek szemtanúi ennek. Most Lyra mégis azon ritka szerencsések közé tartozik, aki láthat tőlem egy mosolyt. Meg is lesz az eredménye, én meg a számat húzva, kissé kipirultan nézek inkább másfelé amikor meghallom a kis bókját.
– Eh… Kösz. Vagy mi – vállat vonok, közben szívok egy slukkot a cigimből. Nem ez az első, amit hallani szoktam az emberektől, de valahol a lelkem mélyén jól esik.
Persze aztán a rövidke beszélgetésünk során elkezdek feloldódni, még egy szál cigivel is megkínálom, hogy ne kelljen egyedül pöfékelnem a sötétben; ehhez már kap egy vigyort is ajándékba, amiről remélem tudja, hogy egyszeri alkalom volt és valószínűleg soha többet nem fog ilyesmit látni tőlem…
– Épp ez a vicces benne – vetek egy gyors pillantást a cigimre –, lényegében azért szívjuk, hogy előbb haljunk meg. – Remélem ezzel nem vettem el a kedvét tőle, különben most egy szálat elpazarolna a semmire, de azért valahol tényleg érdekesnek találom a dohányzás egész koncepcióját. Mindannyian annyira félünk a haláltól, hogy sejtszinten, ösztönösen a túlélésre és az örök életre próbálunk törekedni, közben meg ilyen apróságokkal rövidítjük az éveinket, mint a cigaretta, az alkohol meg a drogok. Mert lássuk be, ezekkel fix, hogy nem leszünk képesek elérni a halhatatlanságot.
– Sűrűn, igen – erősítem meg egy bólintással, aztán ahogy hallgatom, egy cinkos mosolyt villantok neki. – Nem, csak végigsétálok a folyosón – ismét rándítok egyet a vállamon, olyan nemtörődöm módra. Azt persze nem teszem hozzá, hogy egy fekete macska alakjában - még úgy is, hogy elég nagytestű - tényleg könnyű csak úgy végigmasírozni a kastélyon észrevétlenül. – A bulik amúgy annyira nem érdekelnek, bár egyszer majdnem elmentem az egyikbe… De inkább letettem róla, mert nem ismertem ott senkit.
Ráadásul én inkább az a típus vagyok, aki kettő, maximum három ember társaságában beáll az egyik üres terem hátsó sarkában, hogy aztán együtt bámuljanak a semmibe és panaszkodjanak az élet szar dolgairól. Na, nekem az már épp elég szórakozás.
Persze Lyra nem annak a típusnak tűnik, aki megelégszik ennyi kalanddal, sőt; pillanatokon belül úgy dönt, hogy engem is belerángat egy őrültségbe. Menjünk el a Tiltott Rengetegbe az éjszaka közepén? Hát basszus, ha nem lennének szuicid hajlamaim, erre most biztosan nemet mondanék.
– Jobb helyet nem is választhatnál ilyen későn… – forgatom a szemeimet, hogy azért a formalitásoknak megfelelően kicsit játsszam az elérhetetlent, de aztán a lány kézen ragad és el is kezd húzni valamerre. A cigi persze a nagy lendületben kiesik az ujjaim közül, amiért azonnal nekilátok morgolódni. – Merlin verje meg, még volt legalább három slukkom! – Vissza is nézek a vállam fölött; szerencsére a csikk elalszik két pillanaton belül, így nem fog felgyulladni a csodás pázsit sem.

21st century vampire ✧ why are you doing this to me? scratch ✧ 454

Lyra Dawson

Hollóhát

Lakhely :

☷ Machester

Keresem :

Playby :

Jeon Soyeon

19

Lyra Dawson
Vas. Nov. 26, 2023 2:49 pm

lyra & ambrose
Áh olyan nincs, hogy én ne tudnék egy mosolyt varázsolni mások arcára. Állítom, hogy még a legmogorvább Mardekáros sem bírna ellenállni nekem, meg a vicceimnek, ha elég ideig tudnám őt nyaggatni. Csak kell egy pár perc… óra… Amíg rá tudom venni, hogy a vigyorgás sem ördögtől való dolog igazából. Ambrose pedig még bele is pirul a dicséretembe, pedig szerintem többször kéne hallania, mert igaz. – A piros annyira nem a te színed. – kuncogok halkan, mert amúgy nagyon kis cuki, olyan mint egy kék szemű ló! Mármint nem, azok tényleg nagyon szépek és különlegesek, szóval ez bók volt, akkor is, ha elsőre nem annak hallatszik!
Szerencsére nem tart túl sokáig a zavaró – hála az égnek, komolyan – s még egy szál cigit is kapok. Oh ha a szüleim meglátnának most, akkor egészen biztosan kiakadnának, hogy az ő kicsi lányuk nem szokott ilyet csinálni, s hogy biztosan kényszerített valami átokkal a srác, hogy beszálljak ebbe. Pedig az az igazság, hogy egyszerűen nem tudok semmit sem visszautasítani, mert attól tartok, hogy akkor rossz benyomást keltek, vagy megbántok valaki, azt pedig nagyon nem szeretném, mert nem szép dolog, meg szomorúnak látni az embereket eleve olyan pocsék érzés, szóval inkább csak elfogadom. Meg vigyorog is, szóval megérte!
-Én nem akarok meghalni. – Erősen elgondolkozom ezen, mert nem, amúgy, sőt én kifejezetten attól szoktam tartani, hogy a hülye szokásaim miatt egyébként tényleg még a Roxfortban fogom elveszíteni az életemet. Pedig nem ez a tervem, sokáig akarok élni – hiába nem akarok csúnya lenni. Bár az ázsiai gének miatt talán van esélyem öregen is szépnek lenni! De ja szóval kifejezetten nem akarok kimúlni. Hiába tűnik másképp.
Persze Brozi ezt honnan is tudhatná, hiszen amúgy nem is nagyon ismerjük egymást, nem is tudtam, hogy honnan tudta ki vagyok, amíg nem adott magyarázatot. – Áh… Ehm… Akkor jó! – Látszik, hogy sose figyelek egyébként. Mindig valakit betámadok a barátiam közül, velük beszélgetek, de egyébként meg nem nagyon nézek fel, meg ennyi fele amúgy sem tudok szakadni. Még ha egyedül is vagyok, akkor is séta közben olvasok, hogy valamivel lefoglaljam az agyam legalább. – Hát most már ismersz! Plusz állítom, hogy tetszene neked. – Mert kinek ne jönnének be ezek a bulik?! Most őszintén… Valaki nem szeret szórakozni? Ne vicceljünk.
Mindjárt meg is mutatom neki inkább, hogy mi az igazi kaland, s hogy mi tudja igazán felpörgetni. Szinte kötelességemnek érzem, hogy kirángassam a fiút a szürke hétköznapjaiból, mert látom ám rajta, hogy kell neki az izgalom. Vagy csak nekem kell valaki, aki elkísér? Igazából mind a kettő is lehet egyszerre! – Hé, így legalább nem szólnak rám, hogy ne tegyem. – Fényes nappal csak elrángatnának innen, próbálkoztam már. Nem volt bulis mit ne mondjak… Utána egész nap pörögtem és nem bírtam megálljt parancsolni magamnak.
El is kezdtem rángatni magam után és csak mosolyogva forgatok szemet. – Ezek után nem fog kelleni a cigi na! Esküszöm, hogy tetszeni fog. – S hacsak nem állít meg, akkor meg sem állok vele, amíg a rengeteg szélére nem érek vele.
484 ♢ It's okay you won't die... hopefully ♢ Sleep When We're Dead

Ambrose Flarestorm

Hollóhát terelõje

Lakhely :

London, UK

Playby :

Chase Hudson

62

Ambrose Flarestorm
Vas. Okt. 27, 2024 11:56 am

lyra && ambrose

– Hagyjál már… – morgom, közben a szemeimet forgatom. Ég az arcom, most még jobban, ezért is fordulok el annyira, hogy Lyra ne lássa az arcomat. A faszért kell felvonni rá a figyelmemet? Tudom, hogy a piros szarul áll… És nem, nem vagyok egy kék szemű ló! Kösz szépen…
Őszinte leszek, egyedül szerettem volna cigizgetni idekint, de most egészen örülök a kiscsaj társaságának. Olyan érzésem van tőle, mintha egy szar házibuliban lennénk és együtt menekültünk volna el a sok alkoholista köcsög osztálytársunk elől. Szeretem ezt az érzést. Mintha nem a valóságban lennénk, hanem egy másik dimenzióban. Ha még valami halk zene is szólna a háttérben, nagyon átérzős lenne. A filozofálás is megvan, a kölcsön cigi is megvan, kajak csak a zene hiányzik.
– Nem? Akkor mit szeretnél? – kérdezem őszinte kíváncsisággal. Én sokszor nem vagyok tisztában azzal, hogy mit is akarok igazán; néha csak nyugalomban élni, máskor eszembe jut, hogy aurornak akarok tanulni, majd két perccel később inkább csak meghalnék, csak legyen vége, csak hagyjanak békén. Szóval kurvára nehéz eldönteni, hogy mik is a valódi életcéljaim. De neki talán tisztább a kép… – Vannak terveid?
Az én terveim képlékenyek. Folyékonyak. Jönnek-mennek, de sose maradnak. Néha csak azt várom, hogy valaki megmondja helyettem, hogy mit kéne kezdenem a jövőmmel. De amikor megmondják, nem tetszik amit hallok. De ha magamtól kéne kitalálnom, nem jutna eszembe semmi és csak vállat rándítanék. Azt mondanám “tudja faszom”, de közben a lelkem mélyén érzem, hogy lenne egy jó válaszom, csak nem merem kimondani hangosan. Szóval egy nagy zavaros pocsolya az egész.
– Figyi, ha van valaki a Hollóban, aki mindenhol ott van, az te vagy – toldom meg a magyarázatomat még egy gondolattal. – Meg aztán nehéz lenne elmenni melletted, mikor annyi energiád van, hogy ha a felét elajándékoznád, akkor is olyan lennél, mint egy pattanó egool. – Vagy egy Duracell nyuszi, ahogy a muglik szokták mondani. A lényeg, hogy sosem nyugszik. Ezt amúgy tökre irigyelem, néha én is örülnék annak, ha ennyi energiám lenne. Ehelyett folyton ki vagyok merülve. És semmi életkedvem nincs. – Gondolod? – Attól függ, milyen az a buli. Ha nagyon chillezős, kanapén fetrengős, cigizős és cuccozós, akkor az tényleg az én világom. Ha viszont ugrálni kell meg táncolni, meg fejjel lefelé inni a söröshordóból, akkor inkább kihagynám. Nem szeretek feltűnősködni.
És hogy kell-e az izgalom? Hát, kétségeim vannak. Sosem kerestem az izgalmat, egyedül a kviddics olyasmi, amit szívesen csinálok, azon kívül viszont legfeljebb a Hugoval való csókolózás az egyetlen izgalom, aminek örülni tudok. Minden más hidegen hagy. Tudom, uncsi vagyok… – És gondolom az sem ér sokat, ha én szólok rád, hogy ne tedd… Inkább kavicsozzunk a kertben, vagy nem tudom. Ott legalább nem akarna megenni minket minden, ami mozog! – Esküszöm, adok neki a geci drága varázskavicsomból, csak ne rángasson ki a Rengetegbe… Lehet, hogy a háziállatom egy pók, de ettől még nem szeretnék a túlsúlyos rokonaival megismerkedni! Úristen, mi van, ha nincs is halálvágyam?!
Persze Lyra húz magával így is úgy is. Gondolhattam volna, hogy neki nem lehet nemet mondani… – Geci drága a cigi, csak mondom – forgatom a szemeimet. Esküszöm, ezek után jön nekem egy dobozzal. Még ilyet, hát három slukk azért mégiscsak három slukk! – Rendben, legyen. De fektessünk le egy nagyon fontos szabályt: ha veszélyt érzek, elfutok! Te meg azt csinálsz, amit akarsz!

✧ polozhenie (slowed)
✧ why are you doing this to me? scratch
✧ 532
◇◇◇

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: