Benny, Denny & Lyra ~ that awkward moment when your dad thinks that every girl you talk to is your girlfriend
Vendég
Szomb. Jún. 25, 2022 10:29 pm
Benny & Denny & Lyra
►That awkward moment when your dad thinks that every girl you talk to is your girlfriend◄
Jún. 20. A vacsora után
Még nem teljesen dolgoztam fel a tényt, hogy a bátyám végül a pikniken kötött ki anya és köztem. Igyekeztem leplezni a torkomat fojtogató kellemetlenséget, hiszen Kira hiába mosolygott kedvesen, és engedte meg, hogy a bátyám csatlakozzon hozzánk, elég volt elcsípnem egyetlen gondolatfoszlányt a részéről, hogy ha nem kellene udvarias házigazdának lennie, vagy nem fenyegetné az a veszély Howardot, hogy egymaga elvesz az erdőben, vagy ne adja Merlin, de vadászbaleset áldozatául esik, akkor ellentmondást nem tűrően küldte volna a férfiak után. Ezt az aprócska tényt leszámítva azonban élveztem a mai napot. Összefutottam néhány barátommal, akikkel még tavaly, a Beauxbatonsban eltöltött évem során ismerkedtem meg, arról nem is beszélve, hogy összefutottam egy irtó helyes és aranyos norvég fiúval. Annak ellenére, hogy a Durmstrangban tanult, nem tudta leplezni a művészetek iránti kötődését. Ez pedig nagyon is imponált nekem, hiszen kedveltem az olyan srácokat, akik műveltek volna. Vacsora után azonban mégsem az ő fejét csavartam el, hanem Denny-be karolva húztam be őt a vadászati kiállításra, amíg a felnőttek a szalonban iszogattak és szivaroztak. Nem volt könnyű fenntartani, hogy mennyire boldog és gondtalan voltam. Tisztában voltam azzal is, hogy ebbe a világba születtem, és ide tartoztam, de a májusi események hatására elbizonytalanodtam. Most még szerepbe kellett bújnom, hogy az égvilágon senki ne gyanítsa azt mennyire magam alatt voltam. Ezzel a dologgal egyedül kellett megküzdenem. Vagyis, ez nem teljesen volt így, hiszen amint megbizonyosodtunk arról, hogy a teremben egy lélek se járt, azt tettük, amelyet szinte egész évben: segítettünk elterelni egymásnak a figyelmét. A csókunkat azonban kénytelen voltam megszakítani, ugyanis immár sokadjára ötlött eszembe a kérdés, amely azóta foglalkoztatott, hogy Lynette Weasley gondolatait hallottam azon az ominózus Mardekár-Hugrabug kviddics mérkőzésen. − Mondd csak – húzódtam el tőle egy kicsit, az ujjaimmal lassan végigsimítva a mellkasán, miközben játékos pillantással emeltem az arcára a tekintetemet. − Miért csinálod mindezt? – döntöttem oldalra a fejemet kíváncsian, némileg szórakozott mosollyal, mielőtt kifejtettem volna a gondolataimat. – Félreértés ne essék, élvezem, hogy eljátszadozunk egymással, csupán nem értem, hogy ti miért is élvezed ezt. Mert valóban értelmetlennek tartottam a viselkedését. Ha nekem igazán tetszett volna egy srác, aki nem egy világi suttyó volt, mint Hugh Shelby, akkor már rég léptem volna az ügy érdekében. Sőt, mindig megszereztem, amit akartam. − Egyértelműen nem én vagyok az, akivel az idődet szeretnéd tölteni. Mégis engem csókolsz ahelyett, hogy vele foglalkoznál a szabadidődben. Nem csinálok ebből ügyet, mert nagyon jól tudom, hogy semmi komoly nincs közöttünk. Ettől még ostobaságnak tartom, amit csinálsz – léptem el tőle, majd a kezeimet összekulcsolva egy kitömött szarvas elé léptem, és azt kezdtem nézegetni, amíg a válaszát vártam. Nem tudom, hogy mi történt velem az elmúlt másfél hónap leforgása alatt. Tagadhatatlanul is megkérdőjeleződött az értékrendem, ráadásul olyan személyekkel és ügyekkel kezdek foglalkozni, amelyek a legtöbb esetben hidegen hagytak. S tessék, most itt álltam egy esküvő kellős közepén, és ahelyett, hogy magamba akartam volna bolondítani Denarius Lestrange-t, inkább azon kezdtem ügyködni, miként boronálhatnám össze a kis félvér barátnőjével. És még a fivéreimre mondja mindig azt apa, hogy teljesen elment az eszük…
"SOCIETY IS LIKE A LARGE PIECE OF FROZEN WATER; AND SKATING WELL IS THE GREAT ART OF SOCIAL LIFE."
Ez az év vicce. Az év legnagyobb kicseszett vicce, hogy itt kell lennem ezen a flancos eseményen, csupán alig pár héttel azután, hogy a boldog pár halálosan megfenyegetett. Mi sem mutatja tökéletesebben, hogy mekkora faszság ez az egész, az aranyvérű eszmék, a vérmánia? Ezekben a körökben minden csak színjáték és képmutatás. És Kira Karkaroff – hamarosan Munter is – itt a legnagyobb színésznő, igazi drámakirálynő. Még tökéletesen tisztán csengenek fülemben a szavai: “Szaladj csak, te gyáva féreg! De ha legközelebb megtalállak, akkor nem úszod meg élve!” Ühüm, hogyne! És ennek ellenére most ugyanolyan tündi-bündin, édesen mosolyog rám, mint bárki másra. Csak úgy süt róluk a boldogság. Róla is, meg Svenről is. Hányni tudnék, akárhányszor látom őket. Még szerencse, hogy ebben a nagy és kurvacsicsás lagziban bőven akad figyelemelterelés. És Merlinnek hála, hogy meghívták a fél világot - magamutogató barmok -, így azért eljött néhány olyan személy is, akivel nem akkora világfájdalom szóba állni. Sőt! Lyra Rosierrel például mindig szívesen töltöm az időt. A téli szünet óta amúgy is egész kellemesen összemelegedtünk. Azt hiszem, nagyrészt én is épp úgy figyelemelterelésként - esetleg unaloműzőként - szolgálok az ő számára, mint ahogy ő nekem, és ez így tökéletes.
Az esküvői giccsparádé második napja van, de már régen megelégeltem az egészet. Bár legalább a vadászat nem volt akkora szívás, gondolom mert azokra a hétvégékre emlékeztetett, mikor a Theodore Nottok engem is magukkal vittek a hasonló programjaikra, és azt általában még élveztem is. Ennek ellenére a vacsora végeztével azon vagyok, hogy az összegyűlt piáló, szivarozó varázslók között egy bűbájjal elcsenjek egy üveg whiskyt - lehetőleg úgy, hogy anya ne vegye észre. Baromira élem, hogy végre elmúltam tizenhét, és sulin kívül is varázsolhatok. Ám mielőtt közelebb lebegtethetném az egyik üveget és csendben leléphetnék vele, Lyra bukkan fel megint, és magával rángat. Nekem meg igazából így is megfelel. Készségesen követem őt a vadászati kiállítás termébe, ahol végre kicsit kettesben lehetünk. Nem is habozom kihasználni a lehetőséget. A derekát átölelve közelebb húzom, és csókolom, egyre beljebb lépkedve közben, hogy még véletlenül se legyünk senkinek szem előtt. Ő azonban egy idő után elhúzódik, és úgy tűnik, társalogni támadt kedve. Pedig azt nem gyakran szoktunk. Teljes értetlenséggel, homlokráncolva meredek rá.
- Te meg miről beszélsz? - ingatom a fejemet, mert halvány lila gőzöm nincs. - Miért csinálom ezt? Hiszen te rángattál ide... - meresztem ki a szemeimet. - Nem mintha panaszkodni akarnék... - emelem magam elé védekezőn a két kezem, de aztán a szemöldökeim ismét egyre inkább egymás felé közelednek, ahogy tovább magyaráz. - Őszintén fogalmam sincs, hogy te miről... - Hacsak nem... De nem. Nem lehetek ennyire átlátszó, ne már! Először Crouch, és most ő is. A fejemet ingatom, szavak nélkül is tiltakozva a saját gondolataim menete ellen. - Lennél olyan kedves, és felvilágosítanál, hogy mi a fenére célozgatsz? - próbálom normálisan szavakba önteni a kérdést, de enyhén szólva ingerültté válok a gondolattól, hogy nem is ő lenne az első, aki ilyen könnyen átlát rajtam.
- Vagy tudod mit? Legjobb, ha mégsem, hanem inkább csak... visszatérünk ahhoz, amit az előbb csináltunk... - lépek hozzá ismét közelebb, immár szelídebb tekintettel, és teszek rá egy próbát, hogy visszahúzzam őt magamhoz. Komolyan, a legkevésbé sincs kedvem erről diskurálni vele. Vagy bárkivel.
Lyra && Dad
the darkness
in me grows every day.
Vendég
Pént. Aug. 05, 2022 10:22 am
That awkward moment
A fiam már-már ijesztő mértékben rám ütött. Valószínűleg, ha ezt valaki komoly tekintettel a szemébe mondta volna, azt Denny minimum faképnél hagyja, de inkább megátkozza - tinédzser volt, abban a kritikus időszakban, amikor kényszeresen próbált leszakadni a szüleiről, határvonalat húzni önmaga és közöttünk. Úgy gondoltam, hogy ezt Ams-el jól kezeltük, teret engedtünk neki, hagytuk szárnyat bontogatni ésszerű keretek között, szemforgatva és egymással összemosolyogva tűrtük a kamaszos érzelmi kilengéseit. Azonban minden igyeketete és viszolygása ellenére Denny ízig-vérig az én fiam volt, és nem pusztán azért, mert még a feje búbján is pontosan ugyanúgy göndörödtek a sötét hajtincsek, mint az én fejemen. Elég volt csupán egy-egy jó időben elkapott pillanat szemtanújának lennem, hogy tudjam, Denny és Lyra Rosier nem a nyári szünetre kapott mágiatörténet projektjükről beszélgettek. Nem volt ebben semmi kivetnivaló, tizenévesek voltak, tulajdonképpen a világ legtermészetesebb dolgának találtam, hogy ideig-óráig elszórakoztatták egymást - bár meglepett, hogy a fiam éppen a Rosier lányt udvarolta körbe. Az ő korában én számon sem tudtam tartani a lányokat, akiket ágyba vittem vagy pusztán önmagam szórakoztatására szédítettem bármiféle komoly szándék nélkül, és Denny minden burkolt, messziről megfigyelt gesztusában a tizenéves önmagamat láttam. Mennyire bosszantotta volna ez a párhuzam, engem pedig mennyire szórakoztatott... Ams persze a lelkemre kötötte, hogy ne hozzam kínos helyzetbe a fiunkat, és Merlinre esküszöm, hogy eredetileg nem is terveztem, amúgy is lekötött a műmosoly és a sehova sem vezető bájcsevegés fenntartása hajnali öt óra óta. Ez pedig tényleg szinte minden energiámat felemésztette, mert bár rutinosan mozogtam az európai varázstársadalmi elit köreiben, begyakorolt koreográfia volt, amit a feleségemmel mesterfokon táncoltunk el minden egyes esküvőn, temetésen, koktélpartin, bálon és jótékonysági esten, azonban eddig, a roxmortsi eseményeket megelőzően valahogy sokkal könnyebb volt az agyam egy sötét, csendes sarkába zárni a kellemetlen, elhallgatott tényeket a díszes társaság általános politikai és világnézetéről. A Roxmortsban történtek óta viszont nehéz volt anélkül belenézni egy másik aranyvérű arisztokrata szemébe és a galleon árfolyamáról vagy minőségi borokról vitatkozni, hogy az ember fejében vörösen villogjon a kényelmetlen tudat, hogy a vele szemben álló talán néhány hete ezüst maszk mögé bújva ártatlan civileket gyilkolt. A kanapéhalálfalókkal, szalonokban dödögő aranyvérűekkel könnyen megbirkóztam, egy jól leplezett szemforgatás és begyakorolt mosoly volt csupán a válaszom az esetleges szélsőséges megnyilvánulásaikra - valahogy nehéz volt elképzelni ezekről a rokonokról és ismerősökről, hogy felemelik a hátsó felüket a kényelmes heverőikről és zsörtölődésen kívül mást is tesznek. Most azonban, a szalonban egymás után töltve a drága whiskyket, lehetetlennek bizonyult elengedni a fülem mellett a már megszokott megjegyzéseket. Ez már nem üres fecsegés volt, nem elégedetlen arisztokraták önsajnáltatása - valami készülődött, valami borzalmas, és nehéz volt kiverni a fejemből a Letára leselkedő veszély lehetőségét. Most már Lestrange volt, de ez a hazugság nagyon ingatag lábakon állt... Töltöttem magamnak egy újabb pohár whiskyt, mielőtt észrevétlenül elhagytam volna a szalonban összegyűlt férfitársaságot, akik a MACUSA elnökéről és Maurice Briggsről vitatkoztak. Már hányingerem volt a politikától. Amst kerestem, aki alig negyed órája tűnt el, hogy megkeresse Letát (nem szívesen hagytuk egyedül), azonban a vadászkiállítás termébe lépve nem a feleségembe botlottam. - Már itt sem vagyok, a világért sem szeretnék megzavarni semmit... - Meg sem próbáltam leplezni az arcomon elterülő széles vigyort. - De okosan, gyerekek, még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy nagypapa legyek. És úgy sejtem, ti sem szeretnétek egyelőre ilyen... nos ilyen esküvőt. Vagy bármilyen esküvőt. Pedig a rokonok biztosan odáig lennének érte egy Lestrange-Rosier eljegyzésért. Annak idején Ams és én migrént kaptunk a hetekig, sőt, talán hónapokig tartó gratulációáradattól. Egy Lestrange és egy Nott esküvője igazán nagyszabású eseménynek ígérkezett, talán az év legelőnyösebb házasságkötése volt a miénk. Még akkor is, ha cseppet sem az aranyvérű elit bebetonozott hierarchiája motiválta az eljegyzésünket és a legkevésbé sem érdekelte egyikünket sem, hogy milyen szépen csengett a Nott és a Lestrange család egyesülése.