Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Nicolas N. La Morte

Anonymous

Nicolas N. La Morte Empty
Vendég
Szer. Május 25, 2022 11:15 pm

Nicolas Nazario La Morte

Nico, Azario

"Mindent szabad, míg másoknak nem ártasz vele"

Nem: férfi

Kor: 24 év

Vér: félvér

Születési hely: Florenze, Olaszország

Iskola/ház: Scola Magica Alba Longa

Munka: vándorbár tulajdonosa, pultos, énekes

Családi állapot: házas

Patrónus: szalakóta

Pálca: kökény, unikornisszőr mag, 10 hüvelyk

Jellem

Derűs és nyugodt jellem, támogató másokkal szemben. Hiszi, hogy nem azért vannak ennyien, mert mindenkinek külön kell élnie. Elfogadja, hogy ha mások több teret kívánnak maguknak, de nem hiszi, hogy azok az embernek nem is kérnek, nem is igénylik a társaságot. Szereti a rálátásukat, kíváncsi a véleményükre, s meglepi minden alkalommal, amikor mindenkiről pontos leírást adnak, az eseményeket nagyon jól átlátják. Éppen ezért sem erőlteti magát rájuk, ám ha társaságot kívánnak, örömmel, s kíváncsian fogadja őket társaságába.
Hisz az önmérséklésben olyan módon, hogy mindenkinek lehet adni, de előbb a saját poharát töltse tele, hiszen üres pohárból nem lehet kínálni. Éppen ezért nagyon erős és konkrét határokat szab mások irányába, és azt következetesen be is tartja.
Képtelen egy helyben megmaradni, vére minduntalan útra szólítja, ezzel már egész Európát és Ázsia, Afrika egy részét is bejárta, s mindenhol jól érezte magát.
Az igazságtalanságot nem fogadja be, mint ahogy az egyenlőtlenséget sem. Bár egy eseményben mindenkinek igaza van, a saját szemszögükből, van egy nagyobb Igazság, de abban még ő maga is óvatosan fogalmaz. Éppen ezért sem ártja bele magát a "felnőttek" életébe, ahogy ő hívja őket, hiszen tévedni könnyű dolog, s ezzel együtt magával rántani másokat is a mélybe. Ő inkább megtartani szeret, s felemelni, támogatni.
A derűbe és a nyugalomba azért a némileg heves vére is beleszól, amelyet időnként nem tud visszagyűrni, s főleg inkább másokért mérges, akiket igazságtalanság ér.

Életem története

Sosem foglalkoztattak a szabályok betartása, kivéve azokat, amelyeket valóban tanácsos betartani, mint például ne fedd fel az emberek előtt, ki is vagy valójában. De az olyan nem foglalkoztatott sosem, hogy ki állítólagosan tisztavérű, s ki nem. Sokkal inkább az számít, mit takar az a név, milyen személlyel találkozom. És éppen ezért sem ítélem el a tisztavérűeket, ahogy ők mondják, aranyvérűeket, ha jellemben egy megbízhatóval találkozom, keblemre ölelem. Ha jellemben van benne kívánni való: akkor magamba tekintek, vagy ráhagyom, hiszen azon nézetei az ő gondja.
S nem is túlzottan idegelt Rain őseinek a bele nem egyezése, mivel nem az övékére volt szükségem, hanem csakis szívem választottjáéra. Rain pedig igent mondott, , így aztán hol zavart, hogy az ősei milyen ölebeket engednek utánunk, vagy mennyire is nem akarják, hogy lányuk mennyire ne legyen boldog. Az már az én dolgom. Az ölebeik pedig azóta is loholnak, biztosan a földig lóg a nyelvük, fognak kapni vizet, bukisisimit, aztán dobom vissza a csontot a gazdi felé, had szaladjanak vissza.
Sosem tervezek, az árral haladok, hagyom, hogy az vigyen előre bennünket, mert most már nem csak rólam, vagy kettőnkről, hanem a két kis vidráról is, ahogy Rain nevezi.
Előtte sem voltam egy túlzottan a hátsómon ülő, letelepedni kívánó lélek, s Rain is benne volt, hogy vándorolva éljünk, míg csak bírunk, s világ a világ. Mindig is olyan közösségről álmodoztam, ahol nyugalommal és békével lehet élni, mégis, kalandokkal és kihívásokkal telten. A járművünket kifejezetten imádom, külső látszat ne tévesszen meg, kész lakodalmat lehet benne tartani, helyette egy olyan közösségi teret alkottunk ki, ahol bárki megfordulhat, aki betéved, mindentől függetlenül. Hiszek abban, hogy változhatunk, és hogy nem kell mindig tudni mindent másokról, a pillanatnyi beszélgetés és együttlét az, amiből táplálkozunk, amivel a valóságunkat építjük, amibe, és ahová bárki betérhet. Ez a Semleges Zóna, az igazi kikapcsolódás helye, és erről a varázslatok is gondoskodnak. Talán ezért is szeret mindenféle varázshasználó megfordulni nálunk. Nem számít.
A karavánunkhoz egyre többen csatlakoztak, kik hasonló véleménnyel vannak, mint mi, s lassanként kis közösség alakult ki, ahol minden csatlakozó megtalálta, vagy felépítette magának azt, amiért célját és indokát találta, hogy jelen legyen.
- Héjj, kiscsikó... meg másik kiscsikó... - előbb az egyik csimpaszkodik a nyakamba, majd a másik lábdobogását is hallom, aztán jobban süllyed a súly.
- Apsiiii, itt van olyan vijjágg, nézzsük meeeg! Meg sájkányt is jeptessünk!
Forgok velük, mint egy ringlispil, egyre gyorsabban, mire kacagásba törnek ki. Aztán a másik irányba, mert én is elszélüdök különben.
- Menjük zsákok, nézzük meg. Tudjátok, merre virágzik? Mert csak akkor megyünk? - leengedem őket, s máris fogják a kezeim. Mióta tudnak úgy húzni, mint az erős lovak?
- Mindjárt jövünk! - de másik felét már kint kiáltom be, valahogy annyira nem foglalkozva, vannak-e éppen bent, kiszolgálásra várók, elvégre nem azzal foglalkozom, sokkal inkább máshogy szórakoztatom őket.

Ha tükörbe nézek

Átlagos magasságú, lapockáig érő, göndör, sötét haj, kiugró arccsontok, szikár, vékony testalkat.

Családom

Szülők

Vittorio és Brigid La Morte
Halottak, szívük minden szegletével szerették gyermeküket, egy téli földrengés azonban rájuk borítota a saját karavánjukat álmukban, s mire rájuk találtak, már nem éltek.

Testvéreim

Marietta La Morte - halott, ő is azon a szekéren volt, a szüleikkel aludt azon éjszaka.

Párkapcsolat

Rain La Morte - számomra csak az egy és örök szerelem létezik, és benne találtam meg. Megszöktettem, mert a szülei nem egyeztek volna bele a kapcsolatba, nekem azonban arra nincs szükségem, csak Rain-ére.

Gyermekeim

Matteo és Luna az ikerpár, akik beragyogják minden napomat, visongó kacajukért, széles mosolyukért minden megérte, amit eddig megtettünk.

Apróságok

Amortentia

Mézvirág, bőr, szalma.

Mumus

Elszakítanak családomtól.

Edevis tükre

Unokáimmal bővült a család.

Hobbim

Utazás, zenélés, éneklés.

Elveim

Mindent lehet, míg ezzel mást kárnak nem okozol. Légy óvatos a beleegyezéssel: szívből és szeretetből jöjjön, a félelem adta beleegyezés az első szabályba ütközik.

Amit sosem tennék meg

Nem ítélek el senkit, mert nem aranyvérűnek született.

Ami zavar

Saját kényelem és jog, más kárára.

Ami a legfontosabb az életemben

Családom.

Ami a legkevésbé fontos számomra

Vértisztaság.

Amire büszke vagyok

Házasságom, gyerekeink, a kis közösségünk.

Ha valamit megváltoztathatnék

nincs

Így képzelem a jövõmet

A közösségünket fentartva utazgatni a világ minden szegletébe.

Egyéb

Állatokkal kommunikáció

Damiano David

Vissza az elejére Go down
Alina Scamander

Akadémista

Nicolas N. La Morte 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Nicolas N. La Morte Empty
Alina Scamander
Hétf. Jún. 20, 2022 10:04 am
Kedves Nicolas!

Különös volt Rain története után olvasni a tiedet. Megállapítani, hogy bár hasonlóak vagytok, nem véletlen illetek össze, legalább annyi mindenben külömböztök is. Gondolok itt a családi hátteretekre és a személyiségetekre egyaránt.
Te igazi szabad szellem vagy, az a személy, akit nem lehet falak és korlátok közé szorítani. Az utazás és a sodródás - ahogy te nevezted - a lételemed. Ehhez mérten viseltetsz az emberek iránt is. Mentes vagy az előítéletektől, nem az alapján mondasz véleményt, hogy mások vagy a társadalom mit várnak, hanem az alapján, amit te tapasztalsz. Ha megütöd a bokád, így jártál, de azt hiszem te olyankor se búsulsz. Annak az embernek tűnsz, aki szerint nincs rossz tapasztalat csak tanulási, fejlődési lehetőség.
Azt hiszem én, mint egyszerű, átlagos ember irigylem tőled ezt a mentalitást, ezt az elengedést és chillt, ami benned van. Ilyen nyugodtan jelentem ki én is, hogy az előtörténet elfogadom, utadra engedlek, csak a sodrodásban ne hagyd ki a foglalókat sem!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: