Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Theo & Hollyn | last december

Hollyn Shelby

Akadémista

Theo & Hollyn | last december Tumblr_inline_qqa8xtY7Ci1snuvbz_500

Lakhely :

Nott Manor | Birmingham

Keresem :

the Shelby boys

Multik :

Beehive

Playby :

Emma Mackey

176

Theo & Hollyn | last december Empty
Hollyn Shelby
Kedd Május 24, 2022 2:37 pm

“Sometimes I look at my boyfriend and think.... Damn, he is one lucky man.”

Karácsony előtt mindig a legidegesítőbb a Roxfortban lenni. Mindenki teljesen be van zsongva, hogy hamarosan hazautazhatnak, meg hogy közelednek az ünnepek, ajándékokat készítenek, vagy vásárolnak, vagy csomagolnak... Nem meglepő az sem, ha itt-ott random karácsonyi dalok csendülnek fel, ahogy az ünnepekre átszellemült tanulók önkéntelenül dúdolgatni kezdenek, vagy valamelyik teremből az iskola kórusának lelkes gyakorlása felcsendül. Aztán egy-két héttel a félévzáró előtt a tanárok, és az erre befogott szerencsétlen diákok elkezdik a kastély kidíszítését, és habár odakint még nem esett le az első hó, de bent már sok helyen váratlanul zúdul a nyakunkba a megbűvölt műhó.  

Nos... Hogyan is tudnám egy szóval jellemezni ezt az időszakot? Hányinger. Igen, ez a tökéletes szó. Abszolút nem vágyom erre a giccses felhajtásra. Egyáltalán minek? Persze az utolsó napokban valamelyest még én is átérzem a lelkesedést, hogy hazautazunk, hogy láthatom a kisöcsémet, anyámat... Talán még az akadémista fivéreimet is hajlandó leszek kicsit megölelgetni. A fater meg a nagyfater viszontlátása kevésbé önt el boldogsággal. De összességében leginkább csak menekülnék ettől a felesleges hajcihőtől. Vagyis pontosan ezt teszem, amint lehetőség adódik. Úgy döntöttem, elhúzom a csíkot, le a kviddics pályához, ahol elvileg épp edzést tart a Hugrabug, szóval legalább valami műsört is láthatok. Amúgy is szombat van, és bár odakint már elég hűvös, decemberi az időjárás, mégis inkább ott lennék, mint a suli falai között. Még társaságom is akad ehhez, mert néhány háztársamat szintén érdekli az edzés, vagy konkrétan pár kviddicsező, legalábbis egyik-másik társam elég ábrándos tekintettel figyeli az eseményeket, de a lényeg, végül négy másik diáktársammal együtt sétálunk le, és foglalunk helyet a lelátón. Ami már csak azért is kapóra jön, mert ötünk együttes melegítőbűbája tartósabb és hatásosabb is, mintha csak egyedül szórnám azt magamra. Épp kényelembe helyeznénk magunkat, amikor két sorral lejjebb felismerem Theo kabátját, aki egyedül gubbaszt a lelátón. Jelzem a többieknek, hogy később jövök, aztán lejjebb sétálok hozzá.

- Szia! Te is a benti gusztustalan színkavalkád elől menekültél ki, vagy tényleg a hugrások edzése érdekel? - kérdezem, miközben lehuppanok mellé. - A haverjaidat hol hagytad? Azt hittem, ma velük lógsz... Basszus, te nem fázol? - Megismétlem a melegítő bűbájomat magunk köré, mielőtt az teljesen erejét veszíteni. Ha felém fordul, adok egy puszit is a szájára, aztán előkeresem a belső zsebemből a doboz cigimet. Kiveszek egy szálat, majd Theot is megkínálom, bár a sajátomat egyelőre még nem gyújtom meg.

- Azt rebesgetik, hogy a következő Hollóhát-Griffendél meccsen te leszel a védő - fordulok felé felvont szemöldökkel, majd elvigyorodom, és kicsit megbököm őt a vállammal. - Csak mondom, számíts rá, hogy szétcincálom a karikáidat a kvaffal... mert úgy tűnik, végre én is játszani fogok – figyelmeztetem egy szemtelen szemvillanással.

- Amúgy... tudod mit hallottam még? A Mardekárból az egyik srác vállalja, hogy csinál tetkót egy-két knútért, és nagyon faszán el tudja készíteni, bármit szeretnénk. Gondolkodom, hogy én is varratok magamra valamit – jelentem ki, majd felpakolom a lábaimat a következő sor támlájára, és az ajkaim közé helyezem a szál cigit.
Theo & Hollyn

They say if the love is true,

THEN IT’S EASY. BUT THAT’S FALSE. LOVE IS COMPLICATED. IT’S STICKY. IT’S BLISS AND IT’S A MIX OF EMOTIONS. IT’S NOT EASY.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Csüt. Május 26, 2022 11:10 am
Hollyn & Theo

last christmas i gave you my heart

Amikor azt hittem, hogy elértem egy pontot, miszerint az élet nem lehetett ennél szarabb, valami mindig rácáfolt. Jelen esetben a téli szünet fenyegető közeledte és az ezzel járó gyomorforgató karácsonyi készülődés.
Nem akartam hazamenni decemberre, arra gondoltam, hogy inkább a srácokkal maradok a kastélyban, és kiélvezzük végre a csendet és a nyugalmat, de tudtam, hogy Tabby addig sírt volna, amíg rá nem bólintok. Ő valamiért a karácsonyt is élvezte, amíg én alig bírtam megállni, hogy ne hányjak bele a gyönyörűségtől valamelyik giccses vázába, amit szerintem csak azért tartottunk, mert már ezeréves volt az a szarság.
Szóval, mielőtt még lerúgtam volna egy karácsonyi angyalkákkal dekoráló alsóbb évest, vagy elgázosítottam volna a kórusnak a gyakorlótermét valami altató bájitallal, inkább úgy döntöttem, hogy kimenekülök a kviddics pályára nézni ezeket a kretén hugrabugosokat abban a reményben, hogy hátha hipotermiát kapok, és nem kell haza mennem.
Teljesen elfeledkeztem arról, hogy mikor sétáltam ki oda, és vágtam le magamat az egyik padra azt nézve, hogy Runcorn már megint nem védte ki a kvaffot, hogy Yates-Newman majdnem belerepült a lelátóba, és lehet képzelődtem, de mintha Maisy már az idegtől remegett volna. Magamban azonban jól szórakoztam a bénázásaikon, és elgondolkoztam azon, hogy az edzés után adok pár tanácsot Nednek a low effort védésekkel kapcsolatban.
Sajnos-nem sajnos, Hollyn azonban előbb környékezett meg engem, mint a fagyhalál, bár először nem vettem észre őt, csupán akkor eszméltem fel, hogy nem voltam egyedül, amikor megszólított.
Ahogy felpillantottam, az arcomon egy mosolyféle jelent meg, és kihúztam a kezeimet a kabátzsebemből, miközben ő helyet foglalt mellettem.
− Ne is mondd – sóhajtottam fel fásultan, ahogy az az apró mosoly egyből grimaszba fordult át. – Azon gondolkozom, hogy este kilógok a srácokkal, és feketére festek mindent, mert undorító, ahogy a kastély kinéz.
Nem bírtam azt a sok színt, csillámot és egyéb szarságokat, amelyeket egy nem normális ember dekorációnak nevezett volna. Valakinek még apámnál is durvább ízlésficama lehetett a kastélyban… Nem, nem, apám minden tekintetben szarabb volt még ennél is.
− Szerintem csoportosan utálják a dekorálókat, és sunyi varázslatokkal próbálják hátráltatni őket. Annyira nem izgatnak – vontam meg a vállamat egykedvűen, sugallva, hogy aztán baromira nem tartottam számon mikor mit csináltak. Nekem utoljára ezt mondták mai programnak, ehhez pedig annyi kedvem volt, mint az öregemmel való társalgáshoz, szóval képzelhetitek, hogy mennyire skippelni akartam az egészet.
− Épp a fagy beálltára várok – feleltem neki, majd miután csókot nyomott a számra, pimaszul hozzátettem: − De most, hogy itt vagy, talán mégsem akarok meghalni.
Engem egyébként nem zavart volna, ha nem húz körénk melegítő bűbájt, már megszoktam a fagyot. Sőt, kifejezetten élveztem a csípős hűvösségét, mert mindig lerángatott a fellegekből, és kedvesen emlékeztetett arra, hogy: „Hello Theo, még mindig szar világot élünk!”
− Nem kérek most, köszi – ingattam meg a fejemet. Máskor talán elfogadtam volna azt a szálat, de jelen pillanatban még bagózni sem volt kedvem. A hugrabugosok edzését fél szemmel kísérni viszont mindenképp élmény volt.
− Ja, miután dezertált a fél csapat, Longbottom úgy döntött, hogy felrángat a kispadról – vontam meg flegmán a vállamat, bár ez nem Hollyn felé irányult, hanem inkább az egész szituációról vélekedtem így. Amikor Holls meglökött a vállával, pár pillanatig felvont szemöldökkel bámultam vissza rá, majd vigyorogva visszalöktem.
− Majd meglátjuk. A low effort védéseim elég nagyot mentek régen is. – Csupán a személyes motivációimmal voltak gondok. Nem voltam biztos túl lelkes, és rontottam a csapatmorált, vagy a franc tudja. – Na, gratulálok. Téged is Longbottom állított csatasorba?
− Egyébként meg, ha nyerni akarsz a csapatoddal, akkor vesztegess meg, mert mint mondtad, elég jól védek
– hajoltam közelebb hozzá vigyorogva, ahogy cukkoltam őt. Egyébként örültem neki, hogy végre valaki felismerte a tehetségét. Dobáltunk már párat korábban, és tényleg ügyes volt.
− Mire gondolsz? Remélem, nem valami nyálas szarságra – piszkáltam továbbra is, hiszen bár tudtam, hogy nem volt ilyen, mégis szeretetből jól esett szekálni egy kicsit. De csak egy nagyon kicsit.
− Egyébként megbízható az a srác, vagy amolyan „szar vagyok és egy életre megnyomorítalak” tetkókat készít, amiket aztán háromszoros áron tüntethetsz el magadról? – vontam fel a szemöldökömet, mert személy szerint én nem hittem az ilyen pletykáknak.
Amíg Hollyn a következő sorra pakolta fel a lábait, addig én törökülésben helyezkedtem mellette, és a hugrabugos hajtók egyik manőverezési kíséretét bámultam.
− Mázli, hogy nem ellenük játszunk, mert a csapatkapitányuk tuti leüvöltene minket a nézőtérről is – szólaltam meg kisvártatva vigyorogva, bár utólag belegondolva, Maisy-nek nem kellett volna kiabálnia, egyszerűen csak megsorozta volna a lelátókat gurkókkal, amíg el nem kotródunk innen.

:chaoselmo:
Hollyn Shelby

Akadémista

Lakhely :

Nott Manor | Birmingham

Keresem :

the Shelby boys

Multik :

Beehive

Playby :

Emma Mackey

176

Hollyn Shelby
Vas. Júl. 17, 2022 1:04 pm

Az évnek ez az időszaka sokakat lázba hoz, átjárja őket az ünnepi hangulat, a készülődés varázsa, meg a többi. Én nem tartozom közéjük. Nem azt mondom, hogy mi, Shelbyk, nem ünnepeljük a karácsonyt, vagy hogy egyáltalán nincsenek ezzel kapcsolatos szép emlékeim, de... Hogy is mondjam? Mióta elég nagy vagyok ahhoz, hogy befoghatnak a házimunkához, azóta az én dolgom mindaz, amit esetleg anyánk nem győz egyedül, és hát... hat gyerek mellett bőven van ilyen, főleg az ünnepek idején. Igazából nem azzal van baj, hogy segítenem kell anyámnak, szívesen teszem. Tenném. Ő is megérdemli, hogy valaki kicsit levegye a válláról a terheket. Attól van hányingerem, hogy ezt a többség nem értékeli, magától értetődőnek veszi, kihasználja. Lány vagyok, ez a dolgom. Apám szerint legalábbis. A fiús mókából meg még véletlenül sem vehetem ki a részem. De egyes testvéreimnek is ez a hozzáállása, mintha házicseléd lennék. Még a kis szaros omernak is, akinek legszívesebben leátkoznám a fejét, valahányszor apánk igazat ad neki valamiben, ő meg büszkén vigyorog rám a háta mögül. Mert megteheti. Néha komolyan az az érzésem, hogy a fater szemében a nők nem sokkal többek házimanóknál. És persze végeredményben, hiába tenném ki értük a lelkem is, mindenkinek - anyát is beleértve, mert a nézetei ellenére apánk oda van érte - több szava van otthon, mint nekem. Mindegy. A lényeg, hogy a többséggel ellentétben én tisztában vagyok vele, hogy egy csodásan megszervezett karácsonyozásban mennyi munka van. Főleg amikor valaki nem is igazán használhat ehhez mágiát.

Egyelőre nem vágyom rá, hogy minderre lépten-nyomon emlékeztessenek. Mindazokra a dolgokra, amiket mások otthon majd megkapnak, kiélvezhetnek, azt a bizonyos feltétel nélküli szülői szeretetet, amiért én folyton úgy érzem, hogy meg kell dolgoznom. Ki kell érdemelnem. De a Hugrabug edzése legalább valamennyire elvonja erről a figyelmemet. Vagyis egészen addig, amíg meg nem pillantom Theot, mert onnantól ő a figyelemelterelésem. Fel is nevetek az ötletét hallva.  

- Az lenne csak az igazán egyedi ünnepi dekoráció. Szerintem vagyunk páran, akik tudnánk értékelni - vigyorodom el, ahogy elképzelem, hogy holnap reggelre minden szemkisütő színt felvált a fekete. - Bár az öreg McGalagony lehet szívrohamot kapna - húzom el picit a számat, de továbbra sem tudom teljesen elfojtani a mosolyomat.

- Ó, így már mindent értek. Akkor azért reppentek ki folyton a gömbök a kis Potter kezéből, valahányszor megpróbált egyet felakasztani valahová. Szegény már majdnem sírva fakadt, miközben elsétáltam mellette. - Egy kicsit tényleg majdnem megsajnáltam. Legalább annyira dühösnek tűnt, mint amennyire kétségbeesettnek. Őszintén, én nem lennék a helyében, meg senkiében, akit befogtak erre az aljamunkára. Akár önként vállalták, akár büntetésből.

- Akkor még szerencse, hogy itt vagyok. Kellemetlen lenne, ha megfagynál. Szinte biztos, hogy egy gyenge idegzetű kis elsőéves találna meg, akinek ezzel egy életre elég traumát okoznál, aztán lehet, jövőre ámokfutásba kezdene, és legyilkolna mindenkit. Brrr - megrázkódom, de nem az általam felvázolt abszurd jövőképtől, hanem a hideg miatt, amit egyelőre a melegítő bűbáj sem tudott teljesen kiűzni a bőröm alól. Egyik karommal bele is karolok Theoba, és hozzábújik, bár nem viccelhetett, tényleg a fagyhalált várta, mert nem sok meleget kapok felőle. Legalább a szelet felfogja nekem.

- Igen, majd meglátjuk... Én mondjuk nem a low effort dobásaimról vagyok híres, szóval... - pillantok fel rá egy szemtelen mosollyal, és még egy kacsintást is mellékelek hozzá. - Hmm... Longbottom valószínűleg engem is rá tudna venni pár dologra... De nem, engem Turpin ugrasztott fel a kispadról. - És nem is igazán zavartatom magam, hogy épp a pasim előtt tettem ilyen megjegyzést egy másik srácra, mert tulajdonképpen nem hiszem, hogy emiatt féltékennyé válna... Ugyanakkor lehet kicsit kíváncsi is vagyok, hogy az lenne-e? És én vajon az lennék fordított esetben?

- Komolyan? Ilyen könnyen meg lehet vesztegetni téged? Na és mit kérsz egy-egy beengedett dobásért? - vigyorodom el ismét, egyenesen az arcába, mert mikor ő közelebb hajol, én is ugyanezt teszem. Aztán felemelem a kezem, és összeborzolom az amúgy is kócos haját.

- Nyálas szarságra? Olyannak ismersz, aki nyálas hülyeségeket tetováltatna magára? - ráncolom a homlokom, és szinte már lesajnálóan pillantok rá. - Semmi ilyet nem terveztem, épp csak annyit akarok a karomra varratni, hogy “Theo, szeretlek!” - vonok vállat komolyan, de aztán persze elröhögöm magam. - Nem, egyébként legfeljebb valami rövid motivációs idézetre gondoltam, vagy ilyesmi. Még nem tudom, előbb én is látni szeretném, hogy a srác hogyan dolgozik. - Sóhajtok egy kisebbet, majd előkeresem a zsebeimből az öngyújtómat, és meggyújtom az ajkaim közé illesztett cigarettaszál végét. Aztán követem Theo pillantását a pályán ügyetlenkedők felé.
- Ijesztő a csajszi, nem igaz? - kérdezem visszafojtott vigyorral, ahogy azt figyelem, amint Maisy Crouch a csapattársait bántalmazza. - Na, de a Mardekárral szemben amúgy sem árt, ha kellően felhergeli őket - teszem hozzá, miután kifújom a füstöt. Aztán néhány pillanatra a gondolataimba merülök.

- Te is annyira ódzkodsz a ránk váró hazautazástól, mint én? - kérdezek rá magam elé bámulva, mielőtt újabbat szívnék a cigimből. Még nem igazán mesélt nekem az otthoni helyzetéről, de az eddigi elejtett megjegyzéseiből arra következtetek, hogy Nottéknál sem épp rózsás a helyzet. Az apjával legalábbis biztosan nem.
Theo & Hollyn

Rhiannon Nott varázslatosnak találta

THEN IT’S EASY. BUT THAT’S FALSE. LOVE IS COMPLICATED. IT’S STICKY. IT’S BLISS AND IT’S A MIX OF EMOTIONS. IT’S NOT EASY.
Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 18, 2022 10:24 pm
Hollyn & Theo

last christmas i gave you my heart

− Mintha annyira érdekelne, hogy mások mit értékelnek, mit nem. Mivel őket sem érdekli, hogy nekünk hányingerünk van a csillogó-flitteres-színes dekorációtól, akkor én miért legyek rájuk tekintettel rájuk? – vontam meg a vállamat egykedvűen. Általában tök jól toleráltam mások hülyeségét, és Merlinre, inkább bámultam volna ezeket a csicsás díszeket, minthogy végigüljek egy újabb csodálatos karácsonyt a Nott-kúriában, ahol mindenkit átjárt a szeretet szelleme, csak rohadtul hamis volt az egész.
− Kár lenne érte. Ha ő nem lenne, akkor Bagman tuti még elmebetegebb ötletekkel állna elő. Viszont, szerintem nem kapna szívrohamot, csak büntetőmunkára küldene minket, ha elkapna… Ha elkapna. Mit szólsz? Este kilógunk, és rendbe rakjuk a kastélyt? – fordultam felé némileg több életkedvvel. Ugyan, ezt a kis bosszúságot mindenki túlélte volna. Sőt, szinte biztos voltam benne, hogy a tanárok pillanatok alatt helyreállítanák azt, ami nekünk több munka lenne, de azt sem bántam. Valahol ki kellett élnem a frusztrációmat mielőtt hazautaztam volna, ha nem akartam apám fejébe húzni az első giccses vázát.
− Ő miért dekorált? – ráncoltam össze a homlokomat, mert nehezen tudtam volna elképzelni, hogy a Potter-gyerekekben annyira túltengjen a karácsonyi hangulat, hogy beálljanak díszíteni. – Bár, gondolom, valami büntetőmunka lehetett, vagy mi.
Vontam meg a vállamat. Talán valahol sajnáltam is Lilyt, ha ennyire szenvedett az egésztől, akkor én belepusztultam volna az unalomba, vagy… Szimplán csak meglógtam volna, amikor mások nem figyeltek. Ahhoz nagyon jól értettem.
− Miért? Hiányoznék? – sandítottam rá Hollynra, és bármennyire tűnhetett lazának, sőt unottnak a hangom, igenis is érdekelt a véleménye. Talán ő lett volna az egyetlen, akinek hiányoznék, mert a családom viszonylag hamar túllendülne rajta. Elvégre, apámat sose érdekeltem, anyának ott maradt Tabby, Tabby pedig… Nos, be kellett érnie az idősebb Theodore Nott-tal, de hát ez neki úgyse lehetett probléma, hiszen a franc tudja miért, de szerette apánkat.
− Szerintem inkább rájönne, hogy a hipotermia mekkora buli, és csatlakozna hozzám. – Nehezen tudtam elképzelni, hogy az hullám hatására valaki ámokfutásba kezdene, hacsak az az illető nem az anyám lett volna. Elhessegetve ezt a gondolatot, némán hagytam, hogy Hollyn belém karoljon, sőt még azt is hozzám bújjon. Furcsa, de mégis jó érzés volt a közelsége. Ő volt talán az egyik, akinél egyáltalán nem zavart, ha befurakodott a személyes terembe.
Hollyn válaszára halványan elmosolyodtam. Persze, gondoltam, hogy ő nem fogja annyiban hagyni a kviddicset, de nekik esélyük is volt megnyerni a kviddicskupát. Nekünk az idei év teljes katasztrófa volt, szóval igazából csak méltóságból vonultunk ki szerintem játszani.
− El kell keserítenem téged, de Longbottom a kis cserediákkal jár. Bár ki tudja… Lehet szakítani fognak, és tiéd a pálya, vagy csak várd ki, amíg megfagyok – feleltem egykedvűen, leplezve, hogy akár viccnek szánta, akár nem, attól még szarul esett a gondolat is, hogy bejön neki a srác.
− Ah, Turpin. Gondolom, kihajtja mindenkinek a lelkét, mint mindig. Bár azt hallottam, hogy minden győzelem után elcipel titeket közös ivászatra, vagy a klubhelyiségbe szendvicseket meg süteményt visz fel nektek. Várjál… Igen, a kis Gaunt gyerek mesélte múltkor, hogy Turpin nagyon hálás volt nektek. Na, hát ez a mi csapatunknál sose volt így – fintorodtam el. Talán ez még jobban rontott a nemlétező motivációmon, hiszen oké, előfordult egy-egy buli egy jó meccs után, de nálunk senki nem dolgozott azon, hogy összekovácsoljon egy csapatot.
− Nekünk már mindegy – vontam meg a vállamat, hiszen Hollyn is pontosan tudta, hogy esélyünk nem volt megnyerni a kupát. Akkor miért vettem volna az örömöt a csajomtól? Neki lehetősége volt nyerni, ráadásul, amennyire low effort védéseim voltak, úgyse tűnt volna fel senkinek, ha direkt elveszítettem volna a meccset.
− Rád bízom. Biztos vagyok benne, hogy megtalálod a módját – feleltem halkan, majd amikor felemelte a kezét, és a hajamba túrt, szórakozottan hátradőltem. Mintha annyira rontani tudott volna a helyzeten. Bár Bagmant biztosan kiakasztotta volna a frizurámmal, amelyet még jobban elrondított, de engem rohadtul nem érdekelt az egész.
− Nem, de ki tudja… Lehet elborul az agyad, vagy részegen mész tetováltatni, aztán… − vontam meg  a vállamat, meg azért egy kicsit jólesett visszapiszkálni őt az előzőért. Arra a feltételezésre, hogy az én nevemet varratná magára, még én is elnevettem magam. Halkan, kurtán, de igenis nevettem.
− Azt nem a karodra kellene tetováltatni – ugrattam tovább, de azt már teljesen ráhagytam, hogy mit gondolt a szavaim mögé. Arra viszont, hogy motivációs idézetet akarva, fintorogva ráncoltam össze az életet.
− Milyen idézetet? „Az élet nem olyan szar” vagy „Mindig előre nézz, mert egyszer minden szarságnak vége lesz”? Ugyan, Holls, tudod, hogy az ilyenekkel csak magukat áltatják az emberek – vontam meg a vállamat, mert szerintem baromi nagy hülyeség lett volna magára varratni olyasmit, amit idővel megbánt volna. Helyette a hajamba a túrva felsóhajtottam. – Mi lenne, ha segítenék megtervezni egy mintát? Egy olyat, ami most és mindörökké téged fog szimbolizálni?
Szerintem ennek sokkal több értelme volt, mint egy idézetnek, amivel évekkel később kitörölhette volna a seggét, amikor ráébred arra, hogy kamu volt az egész. Én pedig tényleg segíthettem volna benne, hiszen ugyan manapság csak firkálgattam, de tűrhető kézügyességgel rendelkeztem, simán kitalálhattunk volna valami menőt neki.
− Csodálkozol? – vontam fel a szemöldökömet, amikor már a hugrabugos kapitányról beszéltünk. – Mulciber rokona. Nem lehet nem ijesztő.
− Ugyan már! A hugrabugosok ügyesek, de nem olyan erőszakosak, mint a Mardekár – sandítottam fel, pontosan elcsípve azt, hogy Yates-Newman majdnem lefordult a seprűjéről, Weasley pedig elejtette a kvaffot, mert megijedt, és segíteni akart neki. – Hiába hergelné fel őket, a Hugrabug nem veheti fel a versenyt a Mardekárral, ha arra hajtanak, hogy erőszakosak akarnak lenni. A saját játékukat kell játszaniuk. Nem nyerhetnek más stratégiával, vagy stílussal.
A fejemet csóváltam a gondolatra is. Flintet meg Mulcibert tuti felidegesítették volna, és egyáltalán nem kíméltek volna senkit a pályán. Bár, franc tudja… Mostanában Mulciber szerették a terelő és a hajtó pozíció között cserélgetni. Lehet most is valaki más lesz Flint partnere.
− Ne is mondd – fintorodtam el már csak a kérdéstől is. Nem Hollyn ellen szólt, inkább az ellenérzéseim uralkodtak el felettem. – A francnak sincs kedve bájologni, és úgy tenni, mintha mennyire király és harmonikus család lennénk, amikor rajtam kívül mindenki megjátssza magát. Csak nem értem, miért nem tudják beismerni, hogy korántsem olyan tökéletesek. Utálom az egész családi képmutatást.
A zsebemre túrtam, előhalásztam a saját cigimet és öngyújtómat, hogy csatlakozhassak Hollynhoz. Az ajkaim közé vettem a szálat, majd az egyik kezemmel a cigi végét védve a széltől, meggyújtottam. Először nem szóltam semmit, csak nagyot szívtam a cigarettámból, aztán, amikor kieresztettem a füstöt, akkor fordultam ismét Hollyn felé.
− Nálatok is ennyire gáz a karácsony? Bár… Gondolom, a bátyád nem tűnik túl családszeretőnek – utaltam a mardekáros őrzőre, akinek annyira idegesítő volt a stílusa, hogy a falra másztam tőle. Meg attól is, hogy a nagypofája mellett hobbija volt mások csesztetése.

:chaoselmo:
Hollyn Shelby

Akadémista

Lakhely :

Nott Manor | Birmingham

Keresem :

the Shelby boys

Multik :

Beehive

Playby :

Emma Mackey

176

Hollyn Shelby
Csüt. Szept. 29, 2022 7:42 pm

- Igazából pont azt mondom, hogy néhányunknak egész biztosan jobban tetszene a te elképzelésed a karácsonyi dekorációról - vigyorodom el. Lehet, hogy kisebbségben volnánk, de hát néha a kisebbség is megérdemelné, hogy élvezze ezt az idióta felhajtást.

- Gondolod, hogy Bagman lehetne még ennél is elmebetegebb? - ráncolom a homlokomat hitetlenkedve. Én nehezen tudom elképzelni, hogy ez a nő lehetne még ennél is rosszabb. Bár lehet, Theonak van igaza, és csak McGali tartja vissza attól, hogy átmenjen full pszichopatába. - Igazából még büntetőmunkával együtt is megérné szerintem. Szóval igen, naná, hogy benne vagyok. - Egyébként is tetszett az ötlet, hogy egy kis meglepetést okozzunk a kastély lakóinak reggelre, de látva, hogy Theo tekintetébe végre beköltözik némi életkedv és lelkesedés, még inkább meg akarom csinálni. - Azt hiszem, tudom is, mi lenne az ehhez leginkább megfelelő és hatékony bűbáj. Ha sietünk, talán bő fél óra alatt végezhetünk is - szövöm tovább félhangosan a tervet ma estére. Fekete karácsony. Tuti évekig emlékezni fognak rá, még azután is, hogy mi már itt hagytuk a Roxfortot.

- Tudod, hogy milyenek a Potterek. Folyton valami zűrbe keverednek. A kis vörös főleg. Szóval igen, valószínűleg büntetőmunka. Tényleg majdnem kicsit megsajnáltam - jegyzem meg együttérzéssel, de mégis nevetve. Épp elég szívás nézni ezt a nagy felhajtást, akaratod ellenére részt venni benne egyenesen rémálom lehet. Nem beszélve arról, ha még szivatnak is közben.

- Miért? Szeretnéd, ha hiányoznál? - vonom fel a szemöldököm. Annyira unott hangon kérdez rá a dologra, hogy nem tudom megállni a kissé szemtelen visszakérdezést. De aztán kicsit meglököm őt a vállammal. - Persze, hogy hiányoznál. Nem sokakat tudok igazán tolerálni a suliban, szóval nem szívesen veszíteném el azokat, akiket esetleg tényleg kedvelek is. Főleg nem egy értelmetlen fagyhalál miatt - ráncolom a homlokom szinte már megbotránkozva. - Hülyeségeket beszélsz. A hipotermia kicsit sem buli – ingatom a fejemet. - Ne akarj már ennyire meghalni, ha kérhetem - sóhajtok. Néha tényleg nem tudom, mennyire gondolja ezeket a kijelentéseket komolyan. Valóban ennyire utálná az életét, hogy ennyire könnyen eldobná? Vagy csak szórakoztatónak találja eljátszani a gondolattal? Mindkettő elég aggasztó. Néha nekem is kurvára elegem van mindenből, és lelépnék a világ másik felére, hátra hagyva mindent és mindenkit, de azért nincs halálvágyam.

- Most komolyan ennyi miatt féltékeny lettél Longbottomra? - A szavai ugyan nem azt sugallják, de ahogyan mondja, arra enged következtetni, hogy tényleg megbántottam az – elismerem, kissé szemtelen - kijelentésemmel. Sóhajtok, aztán felegyenesedve teljesen szembe fordulok Theoval, és ha esetleg nem hajlandó viszonozni a szemkontaktust, vagy maga is felém fordulni, megfogom az állát, és teszek róla, hogy a szemeimbe nézzen. - Csak ugrattalak, ugye tudod? Egyáltalán nem érdekel a srác, sem az, hogy kivel jár... Engem te érdekelsz - jelentem ki nagyon határozottan. Aztán röviden, de ellentmondást nem tűrve meg is csókolom, mielőtt elengedném az arcát. Longbottom biztos tök jó fej, meg jól néz ki a seprűjén, de igazából túl cuki lenne hozzám. Nekem pedig egyébként is... azt hiszem, tényleg kezdenek érzéseim lenni ez az öngyilkos hajlamú idióta iránt... még ha ezt magamnak is kissé nehezen ismerem be.

- Ühüm... ez nem alaptalan pletyka. Turpin imád ünnepelni - vigyorodom el. - A kis szendvicsek meg a sütik tök jók, de valójában a piáért éri meg igazán elmenni. - Főleg mert az segít elviselni a sok hangos örömködést, meg a túlpörgött csapattagokat. - Na és miért nem szerveztek ti is bulikat? Nem olyan nagy dolog összehozni, és biztos értékelnék a társaid - vonok vállat. - Mondanám, hogy meghívlak legközelebb téged is, de nem tudom, mit szólnának a többiek, ha becsempésznélek. Mondjuk Turpin fejét azért szívesen megnézném - somolygok az orrom alatt a gondolatra.

- Már mindegy? Az idény nagy része még előttünk van – forgatom a szemeimet. Szerintem egy kicsit túl korán feladja. Bár valószínűleg csak nem veszi annyira komolyan a sportot, mint én. Számomra ez is egy módja annak, hogy bizonyítsak, hogy érek annyit, mint a tesóim. Tudom, nevetséges. De ez nekem akkor is sokat jelent.

- Én is biztos vagyok benne, hogy meg tudnám találni a módját - nézek fel rá sejtelmes pillantással. - De - bár értékelem a lehetőséget - szívesebben szereznék becsülettel pontokat csalás helyett. Úgyhogy nem ajánlom, hogy visszafogd magadat velem szemben – emelem fel kissé fenyegetően a mutatóujjam.  

Felvonom a szemöldököm, aztán elfintorodom a gondolatra, hogy részegen mennék tetováltatni. Nem mondom, hogy semmiképpen nem fordulhat elő, de azért remélem, ennyire tényleg nem fog elszállni az agyam. - Hát... lehet, hogy én szeretem néha magamat áltatni - vonok vállat, aztán elpillantva róla inkább előre nézek magam elé a semmibe. Lehet, hogy hülyeség, de nekem időnként igenis emlékeztetnem magamat arra, hogy erős vagyok. Hogy nem számít, mit mondanak mások. Apám, elsősorban. Már attól is keserűség költözik a szívembe, hogy rá gondolok. De Theo ajánlatára felkapom a fejem.

- Komolyan? Megtennéd? Terveznél nekem egy saját tetkót? - ezúttal őszinte mosoly költözik az arcomra. El kell ismernem, nagyon tetszik az ötlet, és hízelgőnek találom. Bár az a minta, amit majd megrajzolna nekem, nem csupán engem szimbolizálna, de egy életre emlékeztetne rá is. És mégis szeretném. - Jól hangzik. Benne vagyok - bólintok rá határozottan. Aztán a figyelmünk újra az edzésre terelődik előttünk. A Hugrabugnál akármelyik csapat agresszívebben játszik általában, de Theonak igaza van. Mindenki a maga stílusában lehet a leginkább eredményes. Némi egyetértő hümmögés után aztán inkább afelől érdeklődöm nála, hogyan áll a ránk váró hazautazáshoz?

- Nem lehet, hogy magukat is becsapják? Vannak emberek, akiknek könnyebb hazugságban élniük, mint szembenézni a valósággal. - Nem sokat tudok Theo családjáról, nem tudom, milyen lehet náluk a légkör, de a szavaiból ítélve nem valami jó. Szóval... talán csak próbálják elhitetni magukkal, egymással, másokkal, hogy minden rendben van, mert egyszerűbb, mint a problémákkal foglalkozni.

- Tudom, meglepő lehet, de tulajdonképpen minden fivérem közül még Hugh az egyik legnormálisabb. Nem akkora seggfej, mint amekkorának általában mutatja magát. És egészen ügyesen bánik a kétéves öcsénkkel, aki szinte bálványozza őt - mosolyodom el őszintén, és közben szinte magam előtt látom, ahogy a nappali padlóján játszanak egymással a kandalló előtt. De aztán felrémlik előttem a családom többi tagja is, és bosszúsan fújok egyet. - Nos, nálunk az ünnep nagyjából úgy néz ki, hogy a hímsoviniszta apám folyton engem ugráltat minden hülyeségért, mint egy házimanót. A szemében egy lány gyerek kábé pont annyit is ér, főleg a rakás imádott - mihaszna - fia mellett, ugyebár - vonok vállat ingerülten, aztán a számhoz emelem a kezem, és mélyen beleszívok a cigimbe.

- Szóval... - fújom ki a füstöt - a te apád milyen? Az eddigi kijelentéseid alapján ő sem éppen pályázhatna az év faterja címre... - A Reggeli Prófétában láttam párszor, olvastam róla, hogy ott hagyta a Szent Mungót a politikai pályáért cserébe, de ezt leszámítva elég unalmas fazonnak tűnt.
Theo & Hollyn

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: