Cadmus & Godric ~ I'm as lucky as can be, the world's greatest uncle belongs to me
Vendég
Szer. Dec. 08, 2021 8:22 pm
Kedves Bácsikám!
Hogy telnek a napjaid? Remélem, nem terheled le túlságosan magad, és van időd egy kicsit pihenni is. Tudom, ilyenkor ti felnőttek mindig azt mondjátok, hogy az év vége közeledtével csak sűrűbbé válnak a napjaitok, és milyen kényelmes nekünk, gyerekeknek, akiknek még nem kell a felnőttlét gondjaival foglalkozni. Ne aggódj bácsikám, három év múlva már én is felnőttnek fogok számítani, bár kétlem, hogy tizenhét évesen érteni fogom a ti dolgaitokat.
Azonban nem azért írom neked ezt a levelet, hogy hosszasan eldiskuráljunk az élet szépségeiről és nehézségeiről, hanem érdeklődni szeretnék felőled, és talán egy kicsit mesélni is akarok neked. Alig várom már, hogy szünet legyen, és újra láthassalak titeket. Igaz, hogy Rowena és Leonie velem vannak, de az mégsem ugyanolyan, mintha együtt lenne a család. Képzeld csak el, milyen jó lenne a Hyde Parkban Eliasszal és veled Pokemonokat keresgélni, miközben a fagyos ujjainkat egy-egy bögre forrócsoki melegítené! Isabella nénit is nagyon szeretném viszontlátni, ugyanis az egyik évfolyamtársam múltkor képeket mutatott nekem autókról! Az apukája mugliszármazású, és valamiféle autószalonban, vagy szervízben dolgozik… Nem vagyok benne biztos, de valami sz betűs volt, az tuti. Úgyhogy rengeteg kérdésem van Isabella néni felé az autókkal kapcsolatban! Lehet neki is írok egy levelet, hátha örülni fog neki. Szerinted apáék megengedik nekem, hogy egyszer vezessek egy olyat, vagy túlságosan sokat kérek tőlük, és megint előrukkolnának valami olyan megoldással, mint amikor acromantulát kértem a születésnapomra?
Egyébként velünk minden rendben van. A jegyeim szépen alakulnak, főként mugliismeretből, bűbájtanból és átváltoztatástanból. Egyáltalán nem bánom, hogy miattatok felvettem a mugliismeretet, hiszen olyan izgalmas! Viszont, képzeld… Múltkor bájitaltanon sikerült magamra és a mellettem ülő fiúra, Anthonyra robbantanom az üstöt, ugyanis kicsit elterelte a figyelmemet az előttem ülő Penelope. Penny amúgy mindig ilyen csinos volt, és csak nekem nem tűnt fel? Mondjuk, jól összeveszett velem, ugyanis a hátára is fröccsent főzetből, és tönkretette a talárját. Neki amúgy nem esett baja, de azt mondta, hogy vehetek neki új talárt. Szóval, mielőtt apáékat eléri a levelem, nem szeretnéd egy kicsit megpuhítani őket azzal kapcsolatban, hogy ne dorgáljanak meg nagyon?
De hogy ne csak az iskolai dolgokról számoljak be neked, elmesélem, hogy eldöntöttem: jó útra térek. Elásom a csatabárdot a szomszéddal, sőt karácsonyra neki is viszek ajándékot! Mit szólsz hozzá bácsikám? Ugye milyen jó gyerek vagyok?
Nagyon várom a válaszodat, és vigyázz magadra bácsikám!
Éppen a Wizengamot egyik tárgyalóterméből írok, azt hiszem, ebből már te is sejted, mennyire zsúfoltan telik az év vége - de véletlenül sem szeretnék panaszkodni, pusztán már azért sem, mert véleményem szerint a ti napjaitok sem kényelmesebbek. Legalábbis, ha nem csalnak az emlékeim, az öreg McGalagony például minden évben csodálatos karácsonyi ajándéknak tartotta a diákjai elhalmozását kilométer hosszúságú házi dolgozatokkal, lehetőleg olyan témákban, amiktől még a legelhivatottab hollóhátast is a sírógörcs kerülgette. Remélem, azért van időd ráhangolódni a karácsonyra is!
Én is nagyon várom már az ünnepeket, hiányoztok mindannyian, az az igazság, hogy apádékat sem láttam már hetek óta, mindenkit lefoglal a munka. Őszintén szólva, a tárgyalás után következő rengeteg papírmunkára gondolva még nekem is kedvem támadt Pokemonokat gyűjteni. Olvastam valahol egy trükköt, amivel gyorsabban ki lehet kelteni a tojásokat, majd átküldöm neked is a cikket. Ami az autókat illeti, szerintem apádék kisebb szívrohamot fognak kapni, ha beszélsz nekik a jogosítvány szerzési szándékaidról, de nem hiszem, hogy bármivel veszélyesebbek lennének a seprűn repülésnél. Izzie és Elias valószínűleg ennél naprakészebb statisztikákkal tudnának ellátni a baleseteket illetően, én nem nevezném magam sem a kocsik, sem a seprűk szakértőjének.
Nehéz erről objektív véleményt alkotni, a te korodban engem is eléggé szíven ütött a felismerés, hogy tulajdonképpen MINDEN lány, akit addig észre sem vettem, kifejezetten csinos. Ha rám hallgatsz, veszel neki új talárt és mellé valami mást is, öngyilkos vállalkozás magadra haragítani egy tinilányt. És ha már ennyire csinosnak tartod, akkor hívd is el valahova Roxmortsban - ne a Szellemszállásra és ne Zonkóhoz, hidd el, nem a legjobb ötlet -, jobb a tettek mezejére lépni, mint bájitaltanon ábrándozni. Az biztos, hogy kevésbé közveszélyes. Apádékkal kapcsolatban semmit nem ígérhetek, de rajta leszek az ügyön minden jogászi retorikaképességemmel.
Hogy mit szólok? Ez attól is függ, mit vettél a szomszédnak és mennyit szeretnél elmesélni neki a wifi lopásról... amiről tudod, hogy mi a véleményem. Folytatódik a tárgyalás, ideje visszatérnem a munkához. Üdvözlöm Leonie-t és Rowena-t is, vigyázzatok magatokra!
C.
Vendég
Pént. Jan. 14, 2022 2:27 pm
Kedves Bácsikám!
Ugyan bácsikám, soha nem venném panaszkodásnak, sőt ha gondolod, karácsonykor nagyon szívesen meghallgatlak, addig pedig drukkolok neked, hogy valami csoda folytán mégis nyugodtabbak legyenek a napjaid! Miattunk nem kell aggódni, legalább is, értem biztosan nem, mert elég jól haladok a beadandóimmal, viszont be kell vallanom neked, hogy Rowena motivál benne, hogy minél hamarabb végezzek velük, és a gondolat, hogy a hétvégén le tudok menni a többiekkel Roxmortsba, ha péntekig megírok mindent. Alig várom már a karácsonyt! Kíváncsi vagyok, hogy Ti mit szóltok majd az ajándékaitokhoz, hiszen az ideire nagyon készültem. Anyának például írtam egy kisebb zongoradarabot, ugyan már két éve ügyködök rajta, de úgy érzem, most érkezett el az a pont, amikor azt mondom, hogy tetszik is a hangzása. Könnyed, harmonikus, olyan ami biztosan elnyeri majd a tetszését.
Apáékat mindig lefoglalja a munka, de azért remélem, hogy karácsonyra mindannyian félre tudjátok tenni, mert szomorú lennék, ha bárki is kimaradna az ünneplésből. Ennyire rossz a munkád, hogy inkább gyűjtögetni támad kedved? Én sajnos nem tudok, mert a Roxfortban nem működik rendesen a telefonom, pedig biztos vagyok benne, hogy a környék tele lenne ritka Pokemonokkal! Nagyon hálás lennék érte bácsikám, ugyanis mindig meggyűlik a bajom vele. Nem tudom mihez kezdhetnék, sokszor úgy érzem, hogy lemaradok eseményekről, azért mert itt nincs internetkapcsolat. Nem értem miért kapnának szívrohamot, hiszen megannyi ember vezet autót. Szerintem érdekesek, sőt múltkor olvastam egy cikket, amelyben azt taglalták, hogy egy mugli személygépjármű sokkal biztonságosabb, mint egy seprű. Gondolj csak bele! A seprűről bármikor leeshet, nem véd meg semmi, ha neked csapódik valami, az autóknál pedig ott vannak a biztonsági övek és… Elfelejtettem a nevét, valami léggel kezdődő szócska volt, de majd megkérdezem Isabella nénit, ő biztosan ismeri ezt a szót.
Most megnyugtattál bácsikám, hogy nem csak én vagyok az egyetlen, aki így látja a dolgot. Mégis, olyan bosszantó, hogy elsétál mellettem egy-egy csinos lány, és akaratlanul is utánuk fordulok, mert eddig nem vettem észre, hogy tényleg mennyire szépek. Lehet, hogy megfogadom a tanácsodat, de sajnos nem tudom, hogy méretben mekkora talár lenne a megfelelő. Szerinted hívjam el magammal, hogy biztosan passzoljon hozzá? Azt sem tudom, hogy mit kellene még vennem neki emellé. Csokoládét, vagy virágot? Te mit javasolsz? Nem merem megkérdezni Rowenát erről, mert attól félek, hogy kinevetne, pedig ő a lány, biztosan jobban tudná, mint én. Mi a baj a Szellemszállással és Zonkóval? Egyébként tényleg nagyon csinos, szívesen elhívom bárhová, ami nem Madam Pudifoot kávézója, mert attól a helytől a hideg is kiráz, és szó szerint napokig rózsaszínben látom a világot tőle, annyira beleég az a szín az elmémbe. Nagyon szépen köszönöm! Én is megpróbálok kitalálni valamit, hogy kevésbé harapják le a fejemet. Mondjuk, megkérem Rowenát, hogy nézzen rájuk szépen, és magyarázza ki nekem a helyzetet, mert ő olyan aranyos, hogy rá képtelenség haragudni. Hát… Arról semmit nem tud, hogy használom az internetüket, de! Vettem nekik egy új, jobb routert, így már biztosan nem fog akadozni nekik a szolgáltatás, ha én is használom az övükét.
Ők is üdvözölnek téged bácsikám! Remélem, hogy a tárgyaláson minden rendben zajlott!
Nagyon örülök, hogy jól haladsz az iskolai feladataiddal - én a te korodban hajlamos voltam minden más mögé sorolni a tanulást néhány tantárgy esetében, és hidd el, a vizsgák idején sokkal nehezebb egy-két éjszaka alatt a fejedbe verni a tudást, amire hónapjaid lettek volna. Bevallom, nem ez a hozzáállás juttatott a Wizengamotig, bár nem félek tőle, hogy te is ebbe a hibába esel majd. Biztos vagyok benne, hogy mindenki örülni fog az ajándékainak, a zongoradarabnak különösképpen. Remélem, a közös ünneplésen meghallgathatjuk majd mi is, habár laikusként valószínűleg csak csendes rajongód leszek, érdemben hozzátenni semmit sem tudok.
Még ha működne is a birtokon a telefonod, mostanság nem mennél vele sokra, nem igaz? Volt szerencsém olvasni a házirendet és Mrs. Bagmant is hellyel-közzel ismerem a minisztériumi pályafutása idejéről, és az alapján szinte biztos vagyok benne, hogy nemcsak mellébeszélt a szigorított szabályokkal, hanem kőkeményen be is tartatja veletek. Hogy viseled a vasszigort? Ha nem csalnak a megérzéseim, a te neveddel különösen sok kéretlen figyelmet kapsz a tanfelügyelőtől. Természetesen, ha átesne a hippogriff túloldalára, mindenképp írj nekem. Tudod, hogy nem kedvelem az asztalcsapkodást és szülői értekezletre rohangálást, de az igazságtalanságot még kevésbé. Ez maradjon kettőnk között, de úgy gondolom, apádnál nagyobb hatékonysággal tudnám kezelni ezt a problémát - persze remélem, erre nem lesz szükség. Sosem rajongtam különösebben a seprűn repülésért és Izzie mellett beláttam, hogy az autó valóban egy kényelmes megoldás. Bár ha engem kérdezel, a jogosítvány megszerzése mellett gyorsan elvégzed a hoppanálás tanfolyamot és amint betöltöd a tizenhetet, le is vizsgázól. Jogosítvány ide vagy oda, mégiscsak hoppanálni a leggyorsabb. Természetesen ezzel nem akarom elvenni a kedved az autóvezetéstől, abszolút támogatom az ötletet. Sosem árt, ha az ember újfajta tudást szerez, olyan, hogy haszontalan tudás, nem is létezik. Ahoyg Seneca is mondta: "Nincs miért félned, hogy kárba vész a fáradságod: magadnak tanultál."
Biztos lehetsz benne, hogy nem csak te látod így, ez a férfivá válás lassú folyamatának természetes velejárója, mindenkibe villámként csap a felismerés, hogy a lányok (vagy a fiúk, kinek mi) érdekesebbek, mint korábban gondolta. Egy örök érvényű tanács: SOHA, de tényleg soha ne kérdezd meg egy nőtől, hogy mi a ruhamérete. Kivéve, ha kínhalált vagy a verbális megaláztatás egy olyan fokát szeretnéd megtapasztalni, amiből nem lehet mentálisan teljesen felépülni. Semmiképp ne hívd el magaddal ruhát vásárolni! Kérd Rowena vagy Penelope valamelyik barátnőjének a segítségét - utóbbit okosan válaszd meg, olyat keress, aki ismeri a diszkréciót. Ők kideríthetik Penelope talárméretét és így meglepheted, hidd el, sokkal jobban fogja értékelni. A csokoládéval és a virággal sosem lehet mellényúlni (vagy egy palack jó borral, de ezzel még várj néhány évet). Talán a csokoládé kevésbé egyértelmű gesztus, mint egy csokor virág, de nyilván minden a kontextustól, a körítéstől függ. Ami Madam Puddifoot kávézóját illeti, van egy rossz hírem: muszáj lesz megbarátkoznod vele. A Szellemszállás és Zonko Csodabazárja nagyon szórakoztató helyek, de egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy oda hívj magaddal egy lányt. Sőt, kifejezetten sértő lenne. Olyan helyet keress, ahol rá tudsz figyelni, tudtok beszélgetni és ideális esetben meg is hívhatod valamire.
Mindent összevetve tényleg rendes tőled, hogy új routert vettél, de továbbra is fenntartom, hogy helytelen dolog volt lopni a szomszédtól az internetet. Utólag azonban jobb, ha inkább nem említed meg neki, mindenkinek kellemesebb lesz a boldog tudatlanság...
C.
Vendég
Pént. Aug. 19, 2022 5:51 pm
Kedves Bácsikám!
Ó, ne aggódj emiatt bácsikám! Anyu és apu úgysem hagynák annyiban, hogy elhanyagoljam a tanulmányaimat, és tudom jól, hogy ha menő állást szeretnék, akkor minél jobb jegyekre van szükségem. Még mindig nem döntöttem el, hogy mit csinálnék szívesen, és senki nem szeretné, ha rossz eredmények miatt elbuknék egy-egy lehetőségtől. (Anyu szerintem elevenen megnyúzna, ha gyengén teljesítenék, és rátok sem akarok szégyent hozni.) Miért? Te mikkel foglalkoztál ilyenkor? Annyi szakkörön vettél részt, hogy nem volt időd másra, vagy mi történt? Vagy azok közé a srácok közé tartoztál, akik éjszaka kiszöktek valahová? Nagyon remélem, hiszen sokat gondolkoztam, illetve dolgoztam rajtuk. Nagyon szívesen eljátszok neked bármit, amit csak szeretnél. Sőt, akár taníthatok is neked egy-két dolgot, persze, csak ha érdekel téged. Ugyan, bármit meg lehet oldani. Egy hugrabugos fiú egy zsebtévével mászkál, amin igaz csak buta vetélkedő műsorokat tud fogni (el sem hinnéd mennyi ostoba ember van a Földön, bácsikám), de vele tervezek összeülni, és megbütykölni valahogy a holmijainkat, hogy működjenek a birtokon belül is.
A tanfelügyelőnő szerintem egy kicsit dilinyós, agyára ment a folyamatos kontrollmánia, de egyébként egész jól viselem. Mármint, nem a legkedvesebb velem, de megtanultam az ilyen személyeket ignorálni, hiszen tudom, hogy nem ér többet nálam, meg aztán, én nem sok vizet zavarok. Jó jegyeim vannak, nem szegek szabályokat, nem generálok verekedést, a Diákönkormányzatban és a kviddicsedzéseken teszem a dolgomat, csendben a háttérbe húzódok, ahogy tanultam. Szóval, a nevemmel ellentétben szerintem engem kevesebb figyelemmel tüntet ki, mint mondjuk Lestrange-eket, Mulcibert vagy a Nottokat. Hozzájuk képest én kis hal vagyok, könnyebben elveszek a tömegben, de jobb is így. Úgy gondolom, az eredményeimmel és a tehetségemmel tűnjek ki a tömegből, nem pedig a viselkedésemmel.
Mindenesetre hálás vagyok a támogatásodért bácsikám, de még nem tett semmi olyat, amely miatt közbe kellene lépni. Ha mégis változna a helyzet, az első percben írok neked, vagy anyának. Bár, lehet jobb, ha inkább neked szólok, mert anyu szofisztikáltan elküldené melegebb éghajlatra. Felesleges feszültséget pedig nem szeretnék neki, így is van elég dolga. Tudom, mennyire elfoglalt. Apánál pedig mindenképpen jobban kezeled az ehhez hasonló szituációkat, bár lehetséges, hogy ő elfelejtene bejönni a találkozóra, mert neki is annyi dolga van.
Seprűn lovagolni én sem szeretek annyira, ezért is vagyok őrző a csapatban, már amikor a csapatkapitányunknak eszébe jut, hogy egyébként én is létezem. A levegőben való száguldás szerintem eléggé veszélyes, izgalmas, de veszélyes, míg az autók annyira összetettnek és bonyolultnak tűnnek, hogy szívesen vezetnék egyet. Egyébként bácsikám, megengeded, hogy belenézzek egy autóba? Esküszöm, hogy nem teszek tönkre semmit.
Jaj, de a hoppanálás unalmas és egyoldaldú. Nincs benne az utazás öröme, nem látod azokat a tájakat, amiket egy autóval megteszel. Lehet, hogy gyors, de pont ezért veszik el a felfedezés okozta lelkesedés is. Seneca egy nagyon bölcs ember lehetett, pontosan olyan, mintha csak a nagyapától idéztél volna. Nagyapa is okos, alig várom, hogy karácsonykor őt is újraláthassam!
De ennyire hirtelen? Mert egyébként… Valóban nem tűnnek olyan távolinak, mint korábban, bár lehet csak azért van, mert sok időt töltök Rowenával, és kezdem átvenni ezt a csajos gondolkodást. A napokban vettem észre magamon, hogy nagyon sok mindent túlkombinálok, szóval kezdek attól félni, hogy tényleg lassan olyan leszek, mint egy lány.
Köszönöm bácsikám! Ha nem szóltál volna róla, akkor biztos lehetsz benne, hogy megkérdezem tőle. De mondd csak, miért írsz megaláztatásról és kínhalálról? Mi a baj azzal, hogy gyorsaság és praktikusság szempontjából megkérdezem tőle? Hiszen, ő mondta, hogy fizessem ki neki, egyszerűbb lenne, ha elmondaná mit szeretne, mint az, hogy a lányokkal ármánykodva derítsem ki. A csajok tuti ezzel piszkálnának utána életem végéig.
Az a baj, hogy nem tudom igazán mit szeret és mit nem. Abban viszont biztos vagyok, hogy ha maga Merlin könyörögne nekem, akkor sem tenném be a lábamat Madam Puddifoot kávézójába. Miért nem jó a lányoknak Zonko, vagy a Három Seprű? Miért kell agyondekorált helyekre beülni, ahol fojtogató a légkör és minden hányingert keltően rózsaszín? A végén még kénytelen leszek én csinálni valamit, mert a kávézóba egy randalórral se lehetne behúzni engem.
De bácsikám, nem én tehetek róla, hogy anyuék nem akarnák bekötni az internetet! Miattuk kellett ehhez a döntéshez folyamodnom, és a szomszéd úgysem használja másra a netet, csak arra, hogy pucér nőket nézegessen a weben! Én annyival hasznosabb dolgokat szoktam csinálni! Például, segítek néhány varázstalannak a tanulmányaiban, vagy… Tudtad, hogy az aurorparancsok, az a bizonyos Holden Briggs egy Call of Duty nevű online játékkal játszik? Szeretem őt bosszantani azzal, hogy egy gyerek jobban céloz, mint ő. Szóval, kérlek, ha látod őt a Minisztériumban, akkor kérdezd meg, hogy hány kontrollert tört el mérgében, ugyanis nagyon kíváncsi vagyok rá.
Egyébként ez a kis csíny nem árt senkinek, békésen ellétezünk a szomszéd mellett. Szóval, emiatt egyáltalán ne aggódj bácsikám, más srácok az én koromban éppen a füves cigit próbálgatják, amit egy-egy felsőbb éves osztogat. Hozzájuk képest én jó gyerek vagyok.
Remélem, tényleg minél hamarabb láthatlak téged és Izzy nénit is, mert nagyon hiányoztok!