Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Solomon Gavin Nott

Anonymous

Solomon Gavin Nott Empty
Vendég
Kedd Dec. 07, 2021 8:37 pm

Solomon Gavin Nott

Gavin

"Tükrözd vissza a másikat, s így nem látja a tiédet"

Nem: Férfi

Kor:  21 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: London

Iskola/ház: Roxfort/Mardekár
Akadémista - Mágiatudományi Szak

Munka: Diák, informátor (Eye of London)

Családi állapot: nőtlen

Patrónus: muflon

Pálca: akácfa, grifftollmag, 10 hüvelyk

Jellem

Az vagyok, akinek éppen akarom, hogy láss. Nagyszerűen átveszem a közeg jellemzőit, idomulok, mint egy kaméleon. Szereted, ha hízelegnek? Tőlem megkapod. Csak add meg az információt, amit ki akarok szedni belőled. Szereted az okosfejűeket? Az ismereteim széles körűek, de nem mélyek, mégis, képes vagyok a saját szavaidból vezérelve felépíteni a felszínesen ismert világot, amiben te otthonosan lubickolsz, s elhitetem veled, én is vagyok olyan jó, s végre hasonszőrű elmére találtál. Csak add meg az információt, amit ki akarok szedni belőled. Szereted a balhékat, drámákat, az állandó vitákat, az éltet, ha az életed a benned léő káoszt és bizonytalanságot tükrözi? Ádáz ellenséged leszek, dominálód, aki megkeseríti az életedet, és kedvedre panaszkodhatsz rám, gyűlölhetsz, vagy éppen rettenve pillanthatsz minden másodpercben a nyíló ajtóra, remélve, nem én érkezem. Csak add meg az információt, amit ki akarok szedni belőled. Romantikua alkat vagy, aki szereti, ha a végtelen időkig csak érte rajongank, elrepítik soha nem volt világba, s hős lovagja mindentől megmenti? Tiéd az Eiffel-torony szilveszterkor, Shanghai miattad borul fénybe. Csak add meg az információt, amit ki akarok szedni belőled.

Nem az vagyok, akinek mutatom magam, aki vagyok, az legbelül vagyok én, a többi máz, mint ahogy mindenki maszkot és kellemet vesz fel, ha társaságba kerül, védve azt, aki legbelül van. Ha ezért vágnál a fejemhez bármit is, csak gondolkozz el azon, vajon miért lettél dühös rám mindez miatt? Nem azért, véletlenül, mert te magad is éppen maszkot hordasz?

Életem története

Anya mindig is szigorúan fogott, és éppen az esetemben van a legnagyobb szükség rá. Lételemem a másnak mutatás, az idomulásból szinte versenyt űzök, a lehető leghihetőbben kívánom előadni a kívánt személyt, akit a másik látni akar bennem. Hazugságok, színlelések, olyan természetességgel, mellyel a legszemfülesebbeket és legtapasztaltabbakat is átverem. Hogy mi a titka? Hiszem, és elhiszem, az vagyok, akit éppen abban a pillanatban alakítok. Solomon Gavin Nott abban a pillanatban egy nem létező személyiség, az vagyok, akit éppen megformálok. Mélyről jövő sértésnek fogom fel, ha a felépített személyiségemet sérted meg, s iszonyatosan megsértődöm rá. Sírok, vagy éppen dühödten védem magam. Azt a nemlétező karaktert és személyiséget, akit éppen megformálok.
Élvezem. Sokkal nagyobb kihívás, mint színpadon előadni egy-egy karaktert, hiszen a forgatókönyv itt egyáltalán nem kötött, közösen írjuk a többi szereplővel, és karakterben lenni jóval embert próbálóbb, mintha a színpadon kéne előadni a megszokott sorokkal a színjátékot. És az életedbe sem kerülhet. Kihívással teli, s éppen ez az állandóan változó közeg az, ami éltet, s feltölt energiával, segít csiszolni a tökéletes játékomban. Nem foglalkoztat, ha valaki Solomon Nottra mondja ki, hogy álszent, hazug, és színjátszó. Mert az vagyok, ez a lételemem, ez vagyok én.
Ennek vannak következményei, s anyám jól érzékeli, szükséges a vasmarok, hogy személyiségem egyben maradhasson, az a hajszál ne szakadjon el, s valódi személyiségem a semmibe hullva kapálózzon. Tudom, ki vagyok, és azon elvek szerint élek. Ez pedig éppen az, hogy sosem vagyok önmagam, sosem adom önmagam. Nem tudnak megbántani, megsérteni, mert akit sértenek, az egy felvett szerep, egy karakter, aki  nem én vagyok.  

Minden érdekel, amivel befolyásolni tudom a környezetem, és a benne lévőket. Irányítani akarom őket úgy, hogy ne vegyék észre, azt teszem velük.
Anyát kérni sem kellett, hogy tanítson meg mindenre, ami alkímia, és az animágia is az egyik kedvencem. Az emberek olyan gyanútlanok az állatokkal szemben, még el is mesélik a gondjaikat, oltári! A legcserfesebbek a nők, amint éppen kedvenc macskájuknak mesélnek napi gondjaikról. Tökéletes információforrás, s a kis szürke egerek a legjobb informátorok, akiket szintén nem vesznek észre a világukban, ám van fülük, s szemük, s sokkal többet tudnak a világról, mint amit elmondanak. Igazi rokonléleknek tartom őket, s ellentétben velük, a megszerzett információkkal vissza is élek. Hogy csak ők hallották, voltak ott, és ezért bajba kerülhetnek? Miért nem tudták befogni a szájukat, a falnak is füle van, tartja a mondás.

Mindenhol kapcsolatot igyekszem kiépíteni, az Akadémia is elsősorban ezért foglalkoztatott, a tanulási lehetőség mellett. Információ, kapcsolat, befolyás, ezekre van szükségem, amikkel szabadon kezdhettem, amit akartam.

Ha tükörbe nézek

Ezek után azt gondolnád, nincs képem a tükörbe nézni. Szoktam, rendszeresen, de sosem azt mutatja vissza, ki is vagyok valójában. Vannak öltönyeim, amiket úgy hordok, mintha beleszülettem volna, vannak vad, őrült ruháim is, s meg nem mondanád, tisztában vagyok a legfinomabb kelmék tulajdonságaival, pláne az etikettel.
Ha szürke egérnek öltözöm, észre sem veszel, láthatatlanul olvadok bele a környezetembe, magamat jelentéktelennek mutatva.

Családom

Édesapám
Orten Yaxley
Nem emlékszem rá, s semmi nem maradt, ami emlékeztethetne őt rá, hacsak nem a szemem színe, amiről nem tudok, ugyanolyan árnyalatú, mint az övé.
Felvette édesanyám családi nevét, senki sem tudja, mi volt az (Fawley)

Édesanyám
Halcyon Yaxley
Rá sem emlékszem, csak azt tudom, a hajam és a mosolyom az övé.

Anyám

Karen Nott - Eskü kötötte ugyan, hogy felneveljen, de anyámként szeretem, s foglalja el a helyét szívemben. Mélyen együttérzek sorsával, vele, s mindenben támogatom, megteszek érte, hogy boldognak lássam.

Apróságok

Amortentia

Az foglalkoztat, mások milyen illatokat kedvelnek, s azzal befolyásolom őket, hogy használom, kedvem szerint.

Mumus

Mindent elvesztettem, mi vesztenivalóm lehet még? (Karen és Adrian elvesztése)

Edevis tükre

Hiábavalóságnak tartom, a jelennek élek, nem vágyálmoknak.

Hobbim

Másmilyenné változni, s sohasem mutatni önmagam.

Elveim

Senki sem mutatja meg valódi arcát, így a sértéseik leperegnek rólam. A segítségüket viszont kihasználom, legyen bármi elv által vezérelt.

Amit sosem tennék meg

Olyan nincs, bármit megtennék, hogy megvédjem anyámat, rokonaimat.

Ami zavar

Haszontalan kérdések

Ami a legfontosabb az életemben

A családom, amely ugyan nem köt bennünket vér szerint össze, ők a családom

Ami a legkevésbé fontos számomra

Őszinteség. Aki azt hiszi, őszintén beszél, téved. Mindenki a maga szemüvegén keresztül őszinte, az pedig nem ugyanaz, mint a mindenmentes őszinte beszéd vagy tett.

Amire büszke vagyok

Bárkire rá tudok hangolódni, s elhitetni vele a felvett személyiségem.

Ha valamit megváltoztathatnék

Mindig mindent állandóan változtatok.

Így képzelem a jövõmet

Ha a jövőre fókuszálok, elveszítem a lehetőséget a jelen pillanat kiaknázására

Egyéb

Animágus - macska

Marvin Sheckler

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Solomon Gavin Nott Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Solomon Gavin Nott Empty
Gilbert Ollivander
Kedd Dec. 21, 2021 9:01 am
Kedves  Gavin!

Hűha, te aztán érdekes személyiség vagy - de talán helytállóbb lenne azt mondani, hogy érdekes személyiségeket tudsz magadra ölteni, hiszen a valós éneddel senki sincs igazán tisztában, talán még te magad sem. Bámulatosak a kaméleonképességeid, Karen jól kiképzett a kémkedésre és a rejtőzködésre, biztosan nagyon büszke rád. Azonban akármilyen izgalmas a jellemed folyamatos váltakozása, az idomulás másokhoz, ez egyben nagyon veszélyes is, hiszen egyszer talán azon kapod majd magad, hogy fogalmad sincs róla, ki is vagy valójában.
Nagyon kíváncsi vagyok, hova fut majd ki az életed, nagyon fiatal vagy még, a Nott név messzire elrepíthet és sok kaput megnyithat számodra, a kérdés az, hogy te milyen úton indulsz majd el. De úgy érzem, érdemes követnie mindenkinek az életutadat, mert tartogatsz még meglepetéseket számunkra Very Happy
Futás foglalózni!

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: