Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Liam Crowley

Anonymous

Liam Crowley Empty
Vendég
Szomb. Okt. 30, 2021 8:52 pm

Liam Crowley

Amin akarsz, úgysem hallgatok rá

"Az ember csodákra képes. Hát még egy varázsló!"

Nem: férfi

Kor:45  év

Vér: aranyvérű

Születési hely: London

Iskola/ház: Roxfort - Hollóhát

Munka: Ex-Auror, jelenleg ereklyekutató, néha besegít továbbra is az auroroknak, a Tárgybűvölési szakosztályra

Családi állapot: Nős

Patrónus: Vidra

Pálca: Vörös tölgy, főnix-toll maggal, 10 hüvelyk, rugalmas

Amit szeretnek bennem

Merlin szakállára, van olyan? Kevés olyan tulajdonsággal bírok, amiért mások elviselnének, a lista így nem lesz túl hosszú

gyors észjárás - együtt jár a mások felé való türelmetlenséggel, a lomha agyúakkal nem tudok mit kezdeni, ott hagyom őket általában

hűséges - egyáltalán nem olyan jelenségekkel, mint megszoknád. Nekem a hűség azt jelenti, hogy ha évek múlva is futunk össze, ott folytatjuk a beszélgetésünket, ahol utoljára abbahagytuk. Hogy közben eltelt akár több évtized is? Hol számít az?

Ami zavar bennem másokat

Naaa, ebből már azért tudok sorolni.
Arrogáns - a türelmetlenségem olyan oldala, amit senki, de senki nem visel el. Nem bírom követni a hülyéket és az ostobákat, s nem is akarom

Meg nem beszélném másokkal a terveim, csak egyszercsak megteszem - ezért már ütöttem meg párszor a bokámat, mert éppen keresztbe tettem miatta valaki másnak, aki kicsit befolyásosabb volt. És nem, ez nem tanított meg arra, hogy ebben változtassak. Mire elmondom az indokokat egy-egy tervnek, addigra már túl is vagyok a végrehajtásukon. Időt meg nem pazarolok.

Nyíltan kimondom a véleményem másokról, de az általában sosem a jót jelenti - szeretik a titkokat takargatni, és éppen ezért csinos káoszt vonni maguk köré, a végén pedig elhiszik, hogy az mind jó, ahogy van. Nem szeretik, ha erre rámutatok. Engem meg nem érdekelnek a felszínességek.

Lekezelően beszélek azokkal, akikről megtapasztalom, nem érnek fel hozzám észben - sokan vannak, szintkülönbségekkel. Van, akire még csak egy szót sem vesztegetek.

Ja! Fent nem emlegettem a jó humorom? Igaz is, inkább maró.

Életem története

Kissé türelmetlen tekintetem vetem a velem szemben ülőre.
- És ezt még ma meg is teszed, vagy üljek rá egy sárkánytojásra, és mire kikel addigra te is megszülöd a választ? Ha? - előredőlve még a fejem is félrefordítom, hátha végre méltóztatik kinyögni a varázsszót. Játszok. - Tudod mit? - vágok egy arcot. - Nem is kell, hogy elmond. De ezért nem fog neked járni semmi, ha legközelebb jösz a fejedet vakarva, hogy kell egy kis segítség.
A játékom nyer, elégedetten magamban nyugtázom, hogy végre nem csak a varázsszót, de a helyet is elárulja.
- Ó, persze, mert elsőre el is hiszem, hogy igaz, amit mondasz. Azt tudtad, hogy az a hely már nem létezik, mert az aurorok kutatást végeztek ott? - Nem, nem végeztek, akkor én is ott lettem volna, mert mágikus tárgyról, ereklyéről lett volna szó. De a blöff, az megy.
Végre el is árulja, pont azt, amire kíváncsi vagyok.
- Nagyszerű! - csapok is az asztalra elégedetten, s állok fel, hogy magamra vegyem a kabátot.
- Örvendtem a találkozásnak.
Félóra múlva már a helyszínen talál az idő, rejtőzködve, várom a megfelelő alkalmat.
Már igazából nem is dolgozom a MACUSA-nak, csak, ha felkérnek. Pedig próbálkoztak, s tudom, hogy nem a legjobb nemet mondani. De ha egyszer nem bírom a kötöttségeket! Egy ereklye megtalálása nem éppen mindig a törvényes utak követéséről szól, s ha azt követném, már régen sárkányvacsora lettem volna. A családom boltja a mozgatórugóm, olyan kincseket találni, amik nem csak egyediek, ritkák, de olyan mágikus erővel bírnak, amivel akár mást is át lehet írni. Na jó, azért az is jó, ha meg is tudják fizetni azt az ereklyét. De engem mégis a kaland, az izgalom, a csavargás éltet. Az agyam képtelen felfogni a boltban, vagy íróasztal mögötti létet. A fondorlatokat szeretem, a kihívásokat, de a sötét oldal sosem vonzott, még ha nem is mindig húdetisztességesen dolgozok, ha meg akarok szerezni valamit. Ez az élet nem erről szól. De arról sem szól az életem, hogy törvényt szegjek. Erre mindig szigorúan ügyeltem, s éppen ezért, ha ma is érkezik felkérés, nem azért mondok igent, mert legközelebb megüthetik a bokámat.

- Mi a....?  - állok döbbenten kunyhónk előtt, ahonnan nem csak tűz, de olyan füst gomolyog, amiből nem az következik, valaki rosszul gyújtotta be a családi kemencét. Levágom a bőröndöm.
- Merlin szakállára, hogy lemaradok a következő kalandról - nyögöm halkan. Márpedig azt az utat meg akarom ejteni, s ha holnap nem indulok neki, akkor nem csak lemaradok róla, de életem kalandja lesz oda. A csúzbogarak vinnék el azt, akinek kedve támadt a tűzzel játszani!
- Hé, várj... - nézek értetlenül abba az irányba, ahonnan a füst tör fel. - Ez nem.... honnan jön? - Lépek beljebb, ahogy szinte feltépem az ajtót, s beljebb haladok, s eljutok végre a forráshoz, míg meg nem látom, honnan indul ki, de muszáj vagyok kirohanni, s nem a füst miatt. Van egy sejtésem, mi lehet az, fogalmam sem volt róla, és ha az történt, amit gondolok, akkor gyorsabban fogom így megoldani a helyzetet, mintha csak bemennék. De adja a varázspor, hogy nincsenek ott!
- Ó, Merlinre! - tárom szét a karom, s ejtem le, s esek térdre. A bőrönd előtt, felnyitva azt.
- Nézzük... nézzük... nem, ez nem jó, ez a levegőt is elveszi. Ez... ez megint nem jó, ez ... aaaa! - a házi kedvenc megérkezik. Sosem örül nekem, ha máshogy lenne, már jelzésre jutna az úgy szeret, majd megesz. Vagy ezt máshogy használják a muglik? Most csak türelmetlenül bök meg, mire ráesek a bőröndre.
- Békén hagynál?! - emelem fel a kezeim, dühösen. - GONDOLKODOK!!! - emelem fel, jelezve, hogy húzzon már máshová.
- Nem, ez túl drága, ezt nem pocsékoljuk el... - nyúlok már egy másik ereklye felé, majd mérgesen, megadva magam, szusszantok egyet.
- Jól van, jól van. Lássuk, mit tudsz - nyúlok a bőröndbe, vissza, az előző az ereklye után, majd a következő másodpercben eltűnök. Mint utólag kiderült, ha nagyon késve is, de még éppen időben érkeztem meg, megmenteni azt, akit életem szerelmének tartok, s vele együtt születendő gyermekünket.

Ha tükörbe nézek

Hogy is nézek ki éppen, mikor nem egy ereklyekutatás, lélekszakadva rohanás közben mentem az életem?
Az ingeket kedvelem, s minden jöhet, ami kék, vagy kicsit sötétebb szín.
Külsőre magasnak vagyok mondható, az életmód edzésben tart, sötét, göndör hajam van, világoskék, néha hideg árnyalatú íriszekkel.
Furcsa a fejformám, de mivel ez nem befolyásolja az eszemet, és nem nekem kell nézegetni nap, mint nap, nem foglalkozom vele.

Családom

Édesapám

William Crowley
Ereklyevadász, ereklyebolt tulajdonos. Születésemtől fogva belém plántálta az ereklyevadászat izgalmát és szeretetét, s felettébb nem volt boldog, amikor egy nap úgy tértem haza, hogy auror lettem, később enyhült felém, mikor kiderült, melyik szakosztályon dolgozom. Hát még, mikor megtudta, hogy kiléptem onnan, s ereklyevadászattal foglalkozom inkább!

Édesanyám
Adriana Crowley
Tyúkanyó típus, s amennyire szeretem, éppen annyira próbálom mindig lerázni magamról

Testvéreim

Viserion és Viserys Crowley - ikeröcséim. Baj, ha sosem tudtam őket megkülönböztetni, mert még belül is két egyforma tojások?

Párkapcsolat
Annelie Freya Blomqvist
Nem foglalkoztat az, ki, mit gondol arról, hogy szeretem, s mennyire őt. Másként kezelem a szerelmet, a kapcsolatokat. Szeretem. Életem egyetlen szerelme, ezen az sem változtatna, ha nem lett volna megtörhetetlen esküvel megkötve frigyünk. Éppen ezért tettük, mert ez fejezi ki mindazt, akik vagyunk egymásnak.
De nem nekem való a családapaság, és családférjség.
Ezt az egyet nagyon sajnálom, hogy nem tudom neki megadni.

Gyermekeim
Samuel Winter West
Hirtelen jött, igazi szerelemgyerek. Rajongok érte, de fogalmam sincs, mihez kezdjek vele

Laney Autumn West
Hiába volt tervezett, én is azt hittem, hogy ez majd menni fog, hogy végre meg fogok majd tudni ebben változni. Hiába szeretem őt is, teljes szívemből, fogalmam sincs, hogyan álljak hozzá.

Apróságok

Amortentia

Por, föld, cseresznyevirág, karamell

Mumus

Elhidegülni a családomtól
/Felfal Noak/

Edevis tükre

Képes vagyok családapaként és férjként funkcionálni
/a világ toplistás ereklyéit mind én találom meg/

Hobbim

Ereklyevadászat

Elveim

Legyél önmagad

Amit sosem tennék meg

Végleg otthagyni a családom

Ami zavar

Nem tudok megfelelő férje lenni Annie-nek.

Ami a legfontosabb az életemben

Ereklyék
/A családom, szeretteim/

Ami a legkevésbé fontos számomra

Minisztériumban dolgozni

Amire büszke vagyok

Ereklyék, amiket megtaláltam, a családom

Ha valamit megváltoztathatnék

Akármennyire is én vagyok, azt a gondolatot tűntetném el a fejemből, ami legelőször eszembe jutott, amikor megláttam, ég a labor.

Így képzelem a jövõmet

Ereklyevadászként és boldog családapaként

Egyéb

Pálca nélküli varázslás

Benedict Cumberbatch

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Liam Crowley GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Liam Crowley Empty
Meissa Lestrange-Black
Szomb. Nov. 06, 2021 12:41 pm
Kedves Liam!

A PB-d alapján valami ilyesmi karaktert képzeltem el, intelligens, kicsit magának való, fanyar humorú, nehezen fejezi ki magát. Az a típus, aki nem átall megmondani másoknak, ha tévednek és neki volt igaza, és a fordított esetet elképzelni is képtelen. Épp ezért nem hiszem, hogy a hollóháton, vagy az auror múlton meg kellene lepődnöm. :3
Azonban abban is biztos vagyok, hogy középkorú családapaként már más a fontos, elvégre a rendfenntartó pálya tele van veszéllyel. Az ereklyék kutatása sem éppen a békés folyamat, és az embernek kevés ideje marad arra, ami igazán fontos lehet a hétköznapokban, de azt hiszem képtelen lennél otthon ülő apukaként egy irodában dolgozni. Talán most már sokkal jobban ügyelsz arra, merre és hol vállalsz egy-egy feladatot, mert bár nehezebben fejezed ki, mint mások, azért neked is a család van az első helyen.
Azzal pedig nem kell foglalkozni, ki milyen megjegyzést tesz a kapcsolatodra, ha ti elégedettek vagytok vele, csak ez számít! Indulás foglalózni, aztán kutatasd fel a fórumot!  Liam Crowley 1830106718

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: