Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Napoleon & Sebastian ~ I'd rather be so oblivious

Anonymous

Napoleon & Sebastian ~ I'd rather be so oblivious Empty
Vendég
Kedd Okt. 26, 2021 10:55 pm

Napsi x Mulci

Maud esküvője előtt, még valamikor júliusban

Amióta hazaértünk, nagyjából azóta tartott az őrület odahaza. Maud menyegzőjéig ugyanis hetek voltak hátra, ezért minden egyes pillanat arról szólt, hogy miként szervezzék ezt meg. Talán csak négyszer lett újra írva a vendéglista, háromszor választott a nővérem új meghívót, és napjában talán kis milliószor kergette az őrületbe a családot.
Ezt elkerülve én a szabadidőm nagyrészét a szobámban töltöttem, elmélyedve a rúnákkal és ősi mágiával kapcsolatos könyvekben, bár időnként megfordultam a könyvtárunkban, ahonnan még több kötetet cipeltem át a szobámba. Szinte csak étkezésekkor láttak, vagy pedig akkor sem. Azonban, ha a szüleim úgy akarták, akkor nem volt választásom, el kellett hagynom a saját békés világomat.
Nagyjából tizenegy óra lehetett, amikor úgy döntöttem, hogy elhagyom az emeletet, ugyanis a reggelit szánt szándékkal hagytam ki. Mire azonban leértem a szalonba, addigra a nővérem az anyám és a húgom társaságában távozott. Talán jobb is, hogy nem voltam jelen, mert a végén még engem is befogott volna az esküvőszervezői körútjára, amelyhez egyáltalán nem volt kedvem.
Benyitottam a szalonba, ahol apám a kanapén ülve egy levelet olvasgatott. Elég volt egy pillantás az arcára, s tudtam, hogy nem volt éppen rózsás hangulatban, mégis volt merszem megszólítani őt.
− Jó reggelt! – köszöntöttem őt, ahogy elsétáltam a zsúrkocsiig, és töltöttem magamnak egy italt. Talán nem volt bölcs dolog éhgyomorra alkoholt inni, engem jelen helyzetben mégsem érdekelt, hiszen éreztem, hogy ami a mai napon várt rám, az nem fog a kedvenc pillanataim közé tartozni.
− Tölthetek valamit? – kérdeztem udvariasan, hogy lássa, mégsem egy suttyót nevelt a fiából, sőt ma kifejezetten jó kedvem volt, hiszen még a nővérem sipítozó hangja sem bántotta a fülemet. Apám válaszától függően még egy itallal, vagy anélkül tértem vissza hozzá, és foglaltam helyet vele szemben. A tekintetem a kávézóasztalon lévő borítékra esett. Szinte azonnal felismertem a roxforti címert, így mindjárt magyarázatot kaptam arra is, hogy miért volt ennyire ideges az öregem.
Belekortyoltam az italomba, majd hátradőltem a fotelben, és vártam a szentbeszédét. A jobbomat a karfán pihentettem, a másik kezemben pedig a poharamat forgattam, miközben azt találgattam, hogy egy egytől tízig terjedő skálán mennyire tervezte már meg a halálom, bár így is rohadt viccesnek találtam a szituációt.

Vissza az elejére Go down
Napoleon Mulciber

Minisztérium

Napoleon & Sebastian ~ I'd rather be so oblivious Tumblr_inline_ov1hjh9B0a1v33v63_400

Lakhely :

Birmingham

Elõtörténet :

N.E.M.

Playby :

Aidan Gillen

20

Napoleon Mulciber
Vas. Feb. 13, 2022 11:13 pm

Nem kellett volna meglepődnöm rajta, hogy a fiam ismételten az idegeimen táncolt. Különlegesen jó képessége volt, hogy ezt mindig el tudta érni nálam, hiába gondoltam magamat egy kifejezetten nyugodt és jó türelemmel rendelkező emberének. Sebastian Mulciber mindig tudta, mivel hozhat ki a leginkább a sodromból. Persze a problémám soha nem azzal volt, hogy olykor lázadt, mint a tinédzserek általában szoktak, ahogy az sem, hogy bizonyos dolgokban a saját feje után ment. A gond mindig ott akadt, hogy úgy éreztem, semmi kontrollom nincsen felette, nem tudom a megfelelő irányba fordítani, mert úgyis azonnal hátraarc lesz a vége. Féltem, hogy hová vezethet még mindez, mert ha valakinek fedezni kellett a gyereket, ha valamit elszúrna, akkor az én voltam. És ha őszinte akarok lenni magammal és mindenki mással, akinek köze volt a fiamhoz, akkor itt már nem az volt a kérdés, hogy megtörténik-e valami vagy sem, hanem hogy mikor.
No, persze nem a roxforti osztályzatai lesznek azok, amik majd megfordítják a bolygó forgási irányát, de ahhoz éppen elegek, hogy a kelleténél több ősz hajszállal keljek fel reggel. Ez a fiú fog engem a sírba vinni. Pláne, hogy képes ilyen kedélyesen belépni a szalonba, mintha minden a legnagyobb rendben lenne…
- Nem kérek semmit -válaszoltam hidegen. -Vagyis de, mégis kérek valamit. Magyarázatot.
Odaléptem Barnabyhoz és az ölébe ejtettem a Roxforttól kapott értékelő lapot a tanulmányi eredményeiről. Egyértelmű bukás állt benne, szinte minden egyes tantárgyból, amit nehezemre esett elhinni, hogy nem szándékosan hozott össze. Okosabb volt ennél, még túl okos is néha. Nem értettem, milyen tervei vannak ezzel az egész műsorral, de biztosan forgatott valamit a fejében. A probléma az, hogy engem ez egyáltalán nem érdekelt.
- Anyád nem fog örülni neki, hogy évet kell ismételned, de azt hiszem, jobban fogadja, mint én. Az örökösöm vagy, az, aki tovább fogja vinni a nevemet. Gondolod, hogy bárki is értékelni fogja azt a Mulcibert, aki ilyen szánalmas eredményeket tud felmutatni? Nézz csak Lestrange-ékre, három fiúgyerek, abból az egyik hímringyó, a másikat kitagadták, a harmadik meg egy fejeskáposzta értelmi szintjén van. Te is pontosan tudod, mit gondolok arról az ágról, és nagyon nem akarom, hogy mások éppen ezt gondolják az én családomról. Eleget dolgoztam azért, hogy megtartsam és megerősítsem a hírnevünket, nem fogom tűrni, hogy te ezt semmibe vedd, sőt, a porba tipord. -A hangom végig csendes és nyugodt volt, ugyanakkor nagyon határozottam adtam tudtára a nemtetszésemet. Ha hittem volna a testi fenyítésben, talán még meg is rángatom a kölyköt, de tudtam, hogy nem használna és én sem lettem volna ilyesmire hajlandó.
Leültem szembe vele, keresztbe vetett lábakkal, összekulcsolt ujjakkal.
- Tudom, hogy valamit tervezel, Barnaby, és hogy ez teljesen szándékos volt tőled. Itt az ideje, hogy elmondd a miértjét is.

Barnaby && Napoleon
Anonymous

Vendég
Csüt. Feb. 17, 2022 6:43 pm

Napsi x Mulci

Maud esküvője előtt, még valamikor júliusban

Az öregemet mindig könnyű volt kibillenteni abból az egyensúlyból, amelyet mások talán lelkibékének neveztek volna. Csakhogy, apámnak nem volt lelke, vagy ha rendelkezett is ilyennel valaha, már biztosan rég eladta valahol.
Szórakozott vigyorral indultam meg a zsúrkocsi irányába, ahogy válaszolt nekem. Amíg ő magyarázatot várt tőlem, én rémesen lassú, elnagyzolt mozdulatokkal töltöttem a poharamba, mintha csak az időt szerettem volna húzni.
− Nem tudod, miről maradsz le. Brit tudósok szerint egy pohár jó whisky reggelente segít, hogy kellemesen induljon a napod – cseverésztem vele vígan, bár minden, amit kiejtettem a számon, hazugság volt. Legalább is, én nem tudtam arról, hogy a tudósaink ilyen témában bármiről is kutatnának. Kényelmesen elhelyezkedtem hát, majd összeráncolt homlokkal billentettem oldalra a fejemet, ahogyan apám mellém lépett, és az ölembe dobta a roxforti levelet.
− Ó, hát erről szeretnél beszélgetni – emeltem fel vigyorogva a papírost, játékosan a két ujjam közé csippentettem, miközben beleittam a poharamba.
− Egyikőtök sem örül, mégsem érdekel túlzottan − vontam meg a vállamat, miközben hallgattam a kioktatását, és ahogy apámmal farkasszemet néztem, vigyorogva lobbantottam lángra a kiküldött levelet.
− Tévedsz, ezt te is jól tudod. Én sose voltam és soha nem is leszek olyan szánalmas, mint a Lestrange-ek. Ráadásul nem taposom porba a családunk jó hírét, épp az ellenkezőjét csinálom – tápászkodtam fel, hogy nagyjából egyvonalban legyen az arcunk, miközben a földre hajítottam a papírmaradványokat. Viszont abban a pillanatban, hogy én felálltam, ő helyet foglalt velem szemben. Egy húzásra magamba döntöttem a maradék alkoholt, ami égette a gyomromat, de egyáltalán nem izgatott, majd hangosan koppanással tettem le a kávézóasztalra a poharamat.
− Ha annyira tudni szeretnéd, akkor elmondom neked, de előre leszögezem, hogy senki nem állíthat meg engem – pillantottam rá komoran, miközben a karjaimat magam előtt összefontom a mellkasomon.
− Unom már, hogy Bagman kipécézi az aranyvérű diákokat, ahogyan azt is, hogy nem engedi, hogy párbajozni tanuljanak. Az iskolában el akarnak butítani minket, viszont én nem engedhetem meg, hogy ez megtörténjen az olyan nagymúltú családok gyerekeivel, mint amilyen én is vagyok. Valakinek össze kell fogni az aranyvérűeket az iskolában, és meg kell mutatni nekik, hogy nem csak felsőbbrendűbbek, de erősebbek is vagyunk a söpredéknél. De a távolból mindezt nem tudom kiépíteni. Az emberek pedig akkor a legjobban idomíthatók, amikor fiatalok, és még nem rendelkeznek egységes értékrenddel. – A mondatom végén leengedtem a karjaimat, hogy a poharamat felvéve egy újabb italt töltsek magamnak. Miközben a kipakolt üvegek felé sétáltam, félszemmel apámat figyeltem.
− Azt pedig te sem akarhatod, hogy Franccal haszontalanok legyünk. A Roxfort teljesen elpuhult, bár már a te korodban sem volt a legjobb hely. Épp ezért mondom, hogy valakinek tanítania kell a felnövő generációt, ha pedig ennek az az ára, hogy évet kell ismételnem, hát… Túlélitek anyámmal. – Nagyon szívesen vállaltam magamra ezt a feladatot, már csak azért is, mert hittem, sőt inkább tudtam, hogy módomban állt változtatni a jövőn. Emberek gyűltek körém, könnyedén építettem ki kapcsolatokat, és tudtam, hogy mégis mikor milyen eszközöket kellett bevetnem, ha el akartam érni valamit. Ahogy én ezekkel tisztában voltam, úgy apám is tudott arról, hogyha akarom, hát kitűnően végzem el az utolsó évemet.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: