Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Lewy Morton

Anonymous

Lewy Morton Empty
Vendég
Hétf. Okt. 25, 2021 9:14 pm

Lewy Morton

Lev

"If I can see it, I believe it. But what if when I cannot?"

Nem: Férfi

Kor: 56 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Salem, Morton birtok

Iskola/ház: Ilvermony, Thunderbird, Salemi Boszorkány és Varázsló Akadémia

Munka: rendező, színész, Mirzam Színház (USA)

Családi állapot: Házas, mondjon bárki bármit

Patrónus: Szarvas

Pálca: Szőlő, egyszarvúszőr-mag, 10 hüvelyk, rugalmas

Amit szeretnek bennem

Betűk - minden apró mozzanatokból épül fel, abból alakul ki a teljes egész. Figyel ezekre az apró jelekre, mozzanatokra, mindenben és mindenkiben.

Hangok - kiegészítik az apró mozzanatokat, mélységet adva értelmüknek. Meglátja az apró mozzanatok mögötti lényeget, s képes hangot adni nekik.

Mozzanatok - egy apró rezzenés többet árul el a valóságról, mint egy kötetnyi értekezés. Képes egy pillantásával többes értelmet adni a hangoknak.

Szavak - kimondva nem mindig könnyű eltalálni a megfelelő értelmet a mozzanatoknak, ő azonban ért ahhoz, miként lehet úgy megformálni, hogy a címzett tökéletesen azt kapja, amit érteni szükséges alatta. Ez nem mindig kellemes, s néha nem is az a szándéka. Van, amikor éppen ez adja át a valós üzenetet.

Mozdulat - kiadják a teljes kört, mit is akart a szavakkal kifejezni. Testbeszéde pontosan követi szavait, ezzel őszinteséget és nyitottságot ad, megerősítést, és biztonságérzetet.

Mondatok - kitöltik a keretet, értelmet adva a szavaknak. Mindent megjegyez hallás és olvasás alapján, kiváló memóriával bír

Mozdulatok - képes összekötni olyan jelenségeket, amik között elsőre nem feltételezni. Néha ezért lehet, furcsának tartják, később azonban általában beigazolódnak sejtései.

Ami zavar bennem másokat

Dráma - vannak pillanatok mindenki életében és jellemében, amikor a húr elpattan. Drámája nem a hang, hanem annak hiánya. Hol ignorálja mások gondjait, szavak nélkül hagyja, vagy éppen eltereli, ezzel megoldatlanul hagyva azokat.

Vígjáték - időként akkor és úgy ad elő vicces beszólásokat, hogy a lehető legkellemetlenebb helyzetbe képes hozni a jelenlévőket.

Horror - bárki, aki szóba hozza, ideje túllépnie azon, hogy felesége nem tért vissza, a legrosszabb verziók egyike, ha ezt választja reakciónak. Nem adta fel, nem adja fel, és néha nincs olyan hangulatban, hogy kedvesen oldja meg, vagy sehogy sem.

Dokumentum - ha felhúzzák, akiknél a legjobb visszacsapásnak tartja, a lehető leglogikusabb, legrészletesebb teljességgel fejti ki, miért is tartja baromnak az illetőt. Szerinte megérdemlik.

Misztikus - a bosszúja eléggé összetett, ha valakit érdemesnek tart rá. Lassan szövögeti, a legapróbb részletességgel, hogy a csattanó csak egy szálhúzás legyen, s az illető maga alatt vághassa a fát.

Tragédia - Rühelli az olyan művészeket, akik idézetekkel, effektált beszéddel, mozdulattal, bonyolult és hosszú (amúgy érthetetlen és követhetetlen) körmondatokkal kívánnak művészeknek mutatkozni, ami valójában nem más, mint mindenki lenézése. Szerinte fogalmuk sincs, mi az az igazi alázat a hivatásuk iránt, és az ilyeneket úgy nézi levegőnek, hogy azok a porban fentrengenek tőle, ha reagál rájuk.

Életem története

A csendre ébredek magamhoz, de nem mozdulok. Nagyon is jól tudom, ismerem ezt az érzést. Minden reggel megtörténik. Aztán meghallom. Közeledik. Csend lesz. Aztán távolodik, s ismét csend lesz. Aztán újra közeledik, ezúttal már a fejemhez ér a közeledése. Érzékelem a várakozást. Távolodik, de most nem olyan messzire. Végül érzékelem, ahogy felgyorsul, s csak imádkozni tudok, nem oda érkezik, ahová minden reggel szokott, ha nem akar a takaróm alá bújni.
De! Pont ODA!
Felnyögök, de nem mozdulok, direkt. A szaglászása egyre közelebb jön, végül a fülembe szuszog, majd befúrja az arcom és a karom alá a fejét és megnyal. Hatalmas kiáltással tárom szét a kezem, s vetem rá magam, óvatosan ráfekszek.
- Cserébe a kettétört gerincemért, teeee átokfajzat - adok puszit a fejére, majd kimászok az ágyból, ami inkább arra hasonlít, hogy mivel a takaróra feküdtem, ő lehúz vele együtt az ágyról.
- Rendben, rendben, nyitom már az ajtót. Edd meg az összes szomszédot - amit megnéznék, mert a közeli szomszéd is elég messze van.
Ásítva állok be frissüléshez, miközben a ház is felébred, s mire készen leszek, addigra már illatozó reggeli vár.
A tükör először nem akar mutatni.
- Nem vagyok ennyire szégyellős ám - mire megjelenik az a valós arcom, akinek kinézek, a koromnak megfelelően. Van pár ősz hajszálam, az idő is ráncot szántott már arcomra, de még így se mondaná meg senki a valós koromat. De jelen pillanatban a kialvatlan arcom rémiszt meg.
- Ez a buli kicsit sok volt már nekem - húzom le a szemem alját, abban reménykedve, eltűnik a sötét karika alóla. Sóhajtok egyet, ahogy mégsem. - Akkor legyen - vonok vállat, s pár perc múlva mert elégedettebb, mosolygósabb, s nem mellesleg egy jóval fiatalabb kiadásom néz rám a tükörből. Az a valaki, akit utoljára látott ő.

A kanapén most hasznosabb vagyok, mint Grayson és Lilly mellett. Én csak még jobban megsirattattam, ahogy meglátott, így csak egy bocsánatkérő mosoly kíséretében kiosontam a nappaliba, elfoglalva magam egy könyvvel, valójában a gyerekszoba felé kagylóztam, ha esetleg mégis a nevemet hallom.
Már a mozdulatából tudom, hogy valami készülőben van. Egy ideje nagyon rossz előérzet gyötör, de még nem mertem elmondani neki. Biztosan csak túlaggódom magam. A könyv kikerül a látómezőmből, s a könyv helyett már derekára simulnak kezeim, tekintetem az övébe fúródik, a sorok helyett.
Megvárom, míg elmondja, mit is akar. Pedig olyan szívesen közbevágtam volna többször is! De tudom, úgy csak nehezebbé teszem a dolgokat. Én jönnék a szavakban, ám ő szökken egyet, kecsesen, s elmerülök a látványában. A Zenénk. A Miénk. Kettőnké. Miért van az az érzésem, hogy erre az estére örökre emlékezni fogok?

Vastaps fogadja a csapatot az előadás végén, s mindig meglepődök, hogy szerepem, karakterem kapja az egyik legnagyobb tapsot. Hiába az életem, lényem része a színészet, s minden szerepbe kíváncsian bújok, belemélyedve, lélekig, szívig, nem hiszem magam olyan jó színésznek. Mégis, megszűnök létezni Lewynek. Olyankor tündérkirály, gonosz, álnok varázsló, gyilkos gazember, hősszerelmes, tragédiába torkolló öngyilkosjelölt, csodát hozó hőssé válok. Akivel, akin keresztül a nézők átélhetik saját katarzisukat, elvitetik magukat egy olyan világba, ami nem létezik szerintük, mégis, olyan közel van, orruk előtt, hogy nem hiszik el.
Fiam, s unokáim minden alkalmat megragadnak, hogy eljöjjenek, s a hely, ahová leülnek, kötelezően üresen hagyatom. Senki nem ülhet ott, az a királyi hely. Ismét kiszúrom őket, noha oda sem pillantottam egész játékidő alatt, mert akkor a karakterem voltam, a szerepem, s annak története.
Egy pillanatot sem vesztegetek, miután ismét Lewyvé válok az öltözőben, kisietek a dolgozói bejárathoz, s átölelem Emmaline-t, majd kifogyasztva egymást a szuszból. Szavakkal is ki tudnám fejezni, mennyire fontosak nekem, mégis, a mozdulatom az, hiszem, amely a legjobban, s legtökéletesebben visszaadja szeretetemet.

Ha tükörbe nézek

Magas, izmos, sötét haj, sötét szemek, határozott járás. Ritkán látni öltönyben, vagy köpenyben, a kényelmes ruhákat jobban kedvelem. Nyitott és érdeklődő hangszínembe sokszor keveredik a tartózkodás, szeretem megadni mások számára a teret, s a tiszteletet.
Hogy mégis mi nem stimmel? Metamorf mágusként, és színészként, sokszor alakítom magam fiatalabbra. Sokkal könnyebb így életet élni, mint amikor rád néznek, és szánakozva nézik ősz hajadat, s bár a hátam nem hajlott, járásom nem lomha, nem vágyok ilyen megjegyzésekre, még gondolatban sem. S nem mellesleg kiváló karbantartása képességemnek!

Családom

Életem egyetlen párja

Lillian Fontaine-Morton - Ő a mindenem, s minden nap hiányzik, de tudom, érzem, hogy egy nap visszatér hozzám. Tenyeremen kívántam és kívánom hordani, olyan csillaga a színpadnak, s életemnek, amely már régóta egy másik galaxisban létezik. Ilyenkor szeretnék feket lyukká válni, hogy magamhoz vonzhassam. Hozzám, vissza.

Egyszem gyermekem

Alden Grayson Morton - Olyan varázslóvá nőtte ki magát, akire felettébb büszke vagyok. Fiam, akit szívből szeretek, s tudom, hiába rejtegetem előtte életem felé érzett hiányom, s sóvárgásom, megérzi.

Unokám

Emerson Morton - Lassanként felnőtté váló unokám, minden alkalmat megragad, hogy húzza az agyam, szívasson, s ezt örömmel veszem, ez azt jelenti, fontos vagyok a számára, s remélem, ő is veszi, hogy ő is fontos az életemben. A kutyája is, aki előszeretettel túr ki éjjelente az ágyamból, vagy ugrik úgy rám, hogy azt várom, elmúlik tőle a nemlétező derékfájásom is.

Emmaline Morton - A másik unokám, ikerleány, hercegnőként kezelem, szemem másik fénye. Nincs olyan rosszcsont tette, amit kedves mosolyával ne bocsátanék azonnal meg.

Nem tettem sosem kötelezővé sem nekik, sem apjuknak, hogy járjanak el az előadásokra, s mégis, minden alkalmat megragadnak, hogy megnézzenek. Olyan építő, összetartó kapocs számomra, s felemelő érzés, amitől csak ragyogni tudok a színpadon!

Apróságok

Amortentia

Lilly parfümjének illata, ő magán; levelek illata, a színház illata, menta

Mumus

Nem nekem lesz igazam, s Ő sosem fog visszatérni hozzám.

Edevis tükre

Karjaim Köré fonni, s mélyet lélegezni Illatából.

Hobbim

Színjátszás, családom

Elveim

Mindenkinek megvannak az elvei, s a szerint működnek. Ha megakadályozod őket annak kifejezésében, azt a tapasztalatot veszed el tőlük, amiért rendelkeznek vele. Még akkor is engedni ezt, ha ez nekem fájdalommal jár. Mert fordítva is megtörténhet, s hiszem, meg is történt már.

Amit sosem tennék meg

Abbahagyni szeretni Őt, abbahagyni a színjátszást, rendezést, nem szeretni a családom

Ami zavar

Az öregedésem

Ami a legfontosabb az életemben

Családom, színjátszás

Ami a legkevésbé fontos számomra

Gazdagság

Amire büszke vagyok

Családom, színpadi sikereim.

Ha valamit megváltoztathatnék

Nincs

Így képzelem a jövõmet

Vele akarok lenni

Egyéb

Metamorfmágus

Adam Driver

Vissza az elejére Go down
Alina Scamander

Akadémista

Lewy Morton 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Lewy Morton Empty
Alina Scamander
Szer. Nov. 03, 2021 1:57 pm
Kedves Lewy!

Azt kell mondjam nagyon örülök, hogy ez a karakter hamar új gazdára lelt, hiszen a plot, amiben benne van az oldal egyik legkülönlegesebbje szerintem, hiszen nem mindenkinek tűnik el a felesége majd 40 évre aztán jelenik meg a semmiből. Bár, ahogy a lapodat olvastam, arra a következtetésre jutottam, hogy téged ez nem fog meglepni, hiszen ennyi év után is szereted a feleséged és hiszed - a család többi tagja ellenében -, hogy vissza fog térni.
De ne szaladjunk ennyire, hiszen ez még a jövő zenéje, most inkább foglalkozzunk a múltal és a jelennel, amelyet az előtörténet boncolgat, hiszem biztosan nem volt könnyű életed. Hiába segített a család egy gyereket egyedül felnevelni sosem egyszerű, de olvasva, hogy mennyire szereted a fiad és az unokáid - hogy saját helyük van, amit akkor sem foglalhat el senki, ha véletlen nincsenek ott -  és ők is mennyire szeretnek téged, azt kell mondjam, biztosan jól csináltad. Biztos vagyok benne, hogy ha itt lenne, Lily is büszke lenne rád. Vagyis... az lesz, mivel nem tartalak fel tovább, elhúzva ezzel a viszontlátásotok. Foglald le amit kell, aztán irány a játéktér!

ui: Ravasz trükk ez a fiatalon maradás a metamorfmágiával Wink

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: