| | | Hétf. Okt. 25, 2021 8:28 pm | Maxim Karkaroff Karkaroff, Professzor Karkaroff, Max (csakis és kizárólag a nejemnek) "Keep your foot on the ground" Nem: Férfi Kor: 45 év Vér: aranyvérű Születési hely: Murmanszk, Oroszország Iskola/ház: Durmstrang/Ursus (medve) Munka: Durmstrang - Sötét Varázslatok és Kivédésük professzor (felsőéveseknek) Családi állapot: házas Patrónus: Héjasas Pálca: Cseresznye, sárkányszívizomhúr-maggal, 10 hüvelyk, rugalmas Amit szeretnek bennem Ha megkérdezel másokat, bíztosan elárulják neked, miért is keresik társaságom. Csak azt tudom mondani, amit én ismertem meg magamról, az elmúlt évtizedek során. Kitartó vagyok, s alkalma válogatja, hogy faltörő kosként inkább elseprem az akadályt, s utólag foglalkozom a kár megtérítésével, vagy egyszerűen csak átugrom a falat. Vagy komótosan megvizsgálom, van-e gyenge pontja. Lehet ezt rugalmasságnak is nevezni, én csak józan észnek hívom. Hűséges vagyok azokhoz, akiket belső körömbe veszek be. Oda felettébb nehéz bejutni, s nem ajándékként kezelem, hanem egy olyan jutalomként, amiért az illető vért izzadt. De ha bejut, onnantól kezdve nehéz kijutni. Jó hallgatóság vagyok, szeretem először megfigyelni a környezetemet, azután dönteni arról, merre is tovább. Nincs értelme elkapkodni dolgokat, s mások (rengetegen gondolják így, s ezért minduntalan beletörik a bicskájuk ebbe a türelmembe) ráérősnek vélnek. Ami irigylésre méltó, hiszen aki nehezen felhúzható, sürgettethető, azt nehéz befolyásolni is. Megtalálom a másikban, miként tudja tudását és képességét kicsiszolni magában. Vannak dolgok, amik törvényszerűen követik egymást, csak úgy tudnak létrejönni. Minden más az egyénen múlik. Ha valaki elakad, bizonytalan, képes vagyok megtalálni azt a fonalat, amin végighaladva eltüntetheti ezt az akadályt. Ehhez pedig nem csak türelemre, hanem jellemismeretre is szükség van. S legyen bármennyire is meglepő, rendelkezem humorral, s csiszolgatom is. A legnehezebb pillanatokra feszültségoldó, hülyék ellen pedig a legjobb orvosság.
Ami zavar bennem másokat Rengetegen túl későn jönnek rá, hogy nem érdemes próbálgatni a tűrőképességemet. Nagyon nehéz felhúzni, de ha valóban bedühödök, nem lehet leállítani. És rendszerint nem ők nyernek. Túl jól meglátom, megtalálom a gyenge pontjaikat, és nem nézem, kinek fáj: odavágok. Szigorúság a második nevem. Aki tanítvány az én kezem közül kikerül, az talpon marad abban, amit átadtam neki tudást. Mégsem feltétlenül kíméletlenül szedem ki belőlük, a hírem azonban egybefonódott a szigorúsággal. Konzervatív nézeteimmel kevesen értenek egyet, akik viszont ismernek, s volt már részük ebben, nagyon jól tudják, kérdezz csak rá náluk nyugodtan. Ha úgy látom, van egy jobb lehetőség, akkor úgy gyúrom össze a kettőt, amiben megőrzöm nézeteimet, ám a helyzetnek is megfelel, s az illetőnek is. A végeredmény számít, s ha elég jó indokot hozol fel, miért úgy történjen, ahogy, ugyan minek ragaszkodjak egy olyan elgondoláshoz, aminél van jobb is? Én tanultam belőle, neked pedig hasznodra lesz. Vannak megváltozhatatlan nézeteim. Kőbe vésetten, széttörhetetlenül, átírhatatlanul. Lehet azonban elegánsan is ragaszkodni ezekhez a nézetekhez. Meg néha ököllel.
Életem története A legelső, amivel szembe kellett néznem már egészen korán, az apám árulása. Ez olyan mély sebet ütött a családban, annak nevén, megfogadtam: egy nap a családunk neve nem csak a régi fényét kapja vissza, hanem annál jóval tovább, magasabbra halad. Nem magamra gondoltam, hanem azokra, akik apám előtt sokat tettek a családunk nevéért, s azokéra, akik majd utánunk jönnek. S anyámra, akinek nem akarom soha többé látni azt az arckifejezést, amit évekig ott láttam benne, noha erősen takarta. Bohó, s vakmerő elgondolás ez, mondanád, fiatal koromat nézve, mikor ezt a döntést hoztam. S valóban. A jövő rengeteg sok mindent rejt magában, másíthatja elhatározásunkat, életünk lapjainak sorait.
Csakhogy nekem az a lap kőből vésetten állt előttem, nap mint nap. Ez adott erőt, hogy hihetelten erővel álljak ellen a késztetésnek, belemenjek minden verekdésbe, vitába. Rengeteget kaptam: hideget-meleget, megvetést, ütlegeket. Nekem csak a cél lebegett a szemem előtt, s az ökölbe szorult kezem csak időnként sújtott le, mikor úgy véltem, jogosan emelem a másikra. Féltek tőlem? Nem érdekelt. Utáltak? Nem foglalkoztam vele. Van valami erő abban, amikor rájönnek, azt a valakit nem lehet megtörni, leperegnek róla a sértések, s mindaz, amit rájuk borítanak. S egy idő után abbahagyták. Ebben néha az öklöm, néha az eszem járult hozzá. Pedig hányszor éreztem úgy, hogy most megtörök! Hogy most! Most össze fog csuklani a lábam, elerednek könnyeim, s hogy legszívesebben széttépném azt, aki előttem áll! Megtapasztaltam, hogy az atyák bűne a fiaikra száll. De ha hagyom magam elbukni, akkor ki fogja újra megfelelő helyre tenni családunkat? Félre ne érts, nem éreztem magam se Istennek, se Megváltónak. Megvoltak, s ma is megvannak a gyengeségeim, a félelmeim, s most már egyre jobban látom (remélem), s be is ismerem tökéletlenségeimet (szigorúan magamnak!). Ez még nem jelenti azt, tudok is rajtuk változtatni. És legfőképpen: akarok-e. Nem akartam, nem akarok olyan életet élni, amiben a Karkaroff név egyenlő a szégyennel. De ez nem volt elég. Többet akartam.
Az idő lassan érlelte sikereimet, kitartásomat, s egy napon arra ébredtem, nem fogom ezt tudni többet csinálni. Hogy gyenge vagyok, s nem vagyok méltó arra, helyrehozzam a családom becsületét. Azon a napon ült mellém valaki az egyik órán, mert helyet kellett cserélni a varázslathoz, akinek szavai, hiszem a mai napig, megváltott. "Minél erősebben szegülsz ellen, annál erősebben lök vissza a másik. De ha a talpad alatt biztos a talaj, foroghatsz bárhová, elvezeti azt az erőt." Mindezt azok után mondta, hogy az ujjaim már szinte hófehérek voltak, ahogy a pálcát fogtam, s erőlködtem, meglegyen a varázslat. Hosszú pillanatokig meredtem rá, s tudtam, ez nem feltétlenül a pálca miatt történt. Leengedtem a vállaimat, mély levegőt vettem, és... Ha csoda nem is, azt a napot számítom fordulópontnak, onnan, ahová most értem el. Arra kezdtem fókuszálni, amiben igazán jó vagyok, s erről az oldalról közelítettem meg minden mást, fordultam felé. S most jönne az a rész, hogy és lettek barátaim.
Nem lettek barátaim.
Szövetségeseim annál inkább, akikre sokkal nagyobb szükségem volt, mint barátokra. A barátok elárulhatnak, egy szövetséges, ha megteszi, jár pórul a legjobban. S nekem erre a biztosítékra volt szükségem, nem barátokra. Lassanként alakult ki, s aztán erősödött meg a kapcsolatom azokkal, akikkel ma is szövetségben vagyunk, azokon kívül, akik még kitartottak a családunk mellett. Példaképül anyám, s nagyszüleim álltak, az ő elveiket emeltem be, vittem tovább a későbbiekben. Olyan szentnek, s sérthetetlennek éreztem ezen elveket, s hozzánk tartozónak, amit nem kívántam, s nem is akartam megmásítani. Utólag visszatekintve értékelem igazán ezt a lépésemet, mert ha másítottam volna a család szokásain, az ismét apámra vezette volna vissza az indokot, miért is nem kéne a családunkat tisztelni, elfogadni. Annak példájaként, pontosabban ellenpéldájaként, amit apám tett, visszatértem tanulmányaim befejezése, és tapasztalati ismeretek szerzése után a Durmstrangba, s a Sötét Varázslatok, s Kivédése professzora lettem. Ennél nagyobb sikert már csak gyermekeim születései okoztak. Ezzel együtt újabb aggodalmakat, melyek arra sarkalltak, minden árnyat űzzek el a fejük felől, amit apám vethet rájuk. Tegyem őket olyan erőssé, S keménnyé, amin nem foghat semmi.
Ha tükörbe nézek Magas, szikár testalkat, sötét haj, sötét szem. Testtartásom egyenes, határozott lépteim sokkal inkább olyan energiával telítettek, ami mindent visz magával, s nem feltétlenül annak gyorsasága, mi mutatja. Egy bika és egy medve sem nyargal fénysebességgel, mégis, ha találkozol vele, s nem térsz ki útjából, nem egy kellemes élmény a következménye. Kisugárzásom ellentmondásos, mégis, első és második pillantásra is a nyugalmat, a belső szilárdságot látod. Talán negyedikre, és ha jó megfigyelő vagy, azért a könyörtelenség is ott lapul. Nem hagyom magam, ennyi az oka. Tekintetem sok szenvedésről árulkodna, ha nem fedném be egy nyugodt, komor pillantással. Tele vagyok sebhelyekkel, de ez az életünk része, velejárója. Aki kényeskedő, nem éli túl se a családom, se a Durmstrangot. Gyengéknek nincs helye a családomban.
Családom Édesapám Igor Karkarov - nem beszélünk róla Édesanyám Margarita Karkaroff - szememben az igazi harcost testesíti meg, akit nem rettent meg senki, és semmi. Tudom, hogy szerette apát, és éppen ezért kerülöm az erről való beszélgetést. Ő látta, miken megyek keresztül apám miatt, s én látom rajta, mennyire is szereti még mindig azt az Igor Karkaroffot, akit megismert fiatal korában. Nem csak harcolni tanított meg, de mágiaismeretre, sólymászatra, és egy olyan belső tartás kialakítására, amit szerintem sosem fogok utolérni benne. Szigorú és következetes, de a dicséretet sem sajnálja, ha az jogos. A legnagyobb példaképem. Párkapcsolat Celina Karkaroff (szül. Kalinowska) - Te voltál, aki mellém ült azon az órán. Te voltál az, aki erőt adott, hogy megtartson a lábam, a derekam, a gerincem. Nem voltunk egy finoman egymást kerülgető szerelmespár. Odaültél mellém, és onnantól kezdve természetes volt, hogy együtt vagyunk. Akkor még nem is sejtettük, hogy a szüleink egymásnak szántak. Vannak nézeteltéréseink, együttéléssel jár, a közös hangot mindig megtaláljuk. De senki se várjon el tőlünk enyelgést. Celine olyan, mint én: nem tudod kiismerni, ha nem enged beljebb a körön. Nagyszerű társ, tökéletesen kiegészítjük egymást. Gyermekeim Ivan Karkaroff - Egyszülött fiam, mégsem tudok rá úgy tekinteni, mint aki tovább képes vinni majd az örökséget. S a legrosszabb, hogy mindez hibáján kívül történt. A családi szokás pedig családi szokás, erre tettem fel eskümet, s ezt követem. Ennek ellenére igyekszem neki megadni mindazon nevelést, ami egy Karkaroff fiúnak kijár. Kira Karkaroff - noha nem voltam túl boldog, hogy lány lett második gyermekem, esetemben az győzött, amit anyámon láttam, amit ő adott át nekem: asszonyként olyan dolgokban megállja a helyét, amiben más férfiember csak küszködne. Hiszem, hogy mindez okkal történt, és továbbra sem Ivan miatt. Egyszerűen csak: ez az út. Apróságok Amortentia Hóförgeteges téli illat, a tavaszi olvadás illata, bőr, pipadohány Mumus Minden igyekezetem hiábavaló Edevis tükre Átadni mindazt az örökséget, amit családunk képvisel Hobbim Vadászat, sólyomröptetés, harcművészet, varázslás, sötét varázslatok és kivédésének tanítása Elveim Légy az, akinek megszülettél. Mert a név kötelez, s kötelezettséged nem más, mint jó hírének megtartása Amit sosem tennék meg Elárulni a családom, a szövetségeseimet Ami zavar Jelenlegi helyzet a varázsló társadalomban. Az, hogy valaki horkol? Elnyomja a éjjeli vihar... Ami a legfontosabb az életemben Családom és annak neve. Ami a legkevésbé fontos számomra Muglik, sárvérűek Amire büszke vagyok Durmstrangban Sötét Varázslatok és Kivédésük professzor. A gyerekeim. Ha valamit megváltoztathatnék nincs Így képzelem a jövõmet A család neve ismét a régi
|
| | | Lakhely : ☆ London || Abszol út ☆Playby : ☆ Sabrina Carpenter ☆ | Szer. Okt. 27, 2021 9:44 am | Kedves Maxim! Az élet soha és senkinek sem oszt egyszerű lapokat, így volt ez a teesetedben, hiszen már egészen fiatalon súlyos dolgok kellett nyomják a válladat. Tőled várták - vagy csak te vetted magadra a feladatot? -, hogy helyreállítsd a családotok hírnevét, amelyen a tulajdon apád ejtett foltot. Noha nem egyszerű ez, mégis látszik, hogy kiválóan helytállsz, ahogy a gyerekeidet is erre neveled. Kit jobban, kit kevésbé, de mindenképpen erre. Mondanám, hogy vigyázz, sötét fellegek közelednek és bizonytalan idők jönnek, de azt hiszem, ez az esetedben nem lenne valós figyelmeztetés. Hiszen ezek azok az történések lesznek - lehetnek -, amikor végre bebizonyíthatod, hogy nem vagy olyan, mint az apád. Te nem árulod el az elveiteket, nem leszel besúgó és nem futamodsz meg gyáván az elől, ami rád vár. Nem is tartalak fel tovább, foglald még le azt, amit le kell, aztán irány a játéktér. A lányod már biztosan nagyon vár ! |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 10:04 pm-kor Juliet Denoir Ma 8:59 pm-kor Theodore Nott Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|