Nyugodtan ücsörgök nejem mellett, mintha az élet a legnagyobb rendben haladna. Ha mellette vagyok, így is gondolom. Mintha a múlt nem lebegne vészjóslóan a fejem felett. Legalábbis azok szerint, akik a mostani, olyannyira divatos, "legyenek sárvérűek is! Itt is, meg ott is!" felszavakkal élnek. Felháborító. Nem ezért küzdöttem Voldemorttal vállvetve, hogy holmi vakarék, híglevűek kapjanak hatalmat, akiknek fogalmuk sincs, mennyire is fontos az IGAZI származás! A világ azonban ennek áll, a fajtánkat meg kiszorítják abból, ami jogos jussunk, amiért generációk felmenői küzdöttek. A sárvérűek menjenek csak krumplit ültetni, arra valók. Minden vágyam, hogy a varázslók világában csakis aranyvérűek osztozhassanak. Megérdemelten. Nem valaki, vagy valami ellen, hanem valami mellett kardoskodom. Egy igaz hit mellett, ahol az értékek nemesek, kiváltságosak. Ha kikerül ez olyan kezekbe, akikben nem csörgedezik a megfelelő vér, az nem jó dolgokat szül. - Holnap nem leszek - érzem a neheztelést oldalbordámtól. Nem foglalkozom azzal, elfogadja-e. Fenn kell tartanom családom, mint családfő, ez is kötelezettségem. Márpedig egy csinos kis ütős mérget kotyvasztok, s holnap lesz a súlypont a sikerességét illetően. Kipihentnek is kell lennem, feltöltődve. Komoly koncentrációt igényel, nem csak az összetétel aprólékosságát tekintve. Nem akárkinek készítek mérgeket. Csakis aranyvérűek kaphatnak munkám gyümölcséből, torkon akadó mérgezett alma csakis nekik jár, ha éppen gondjuk van valamelyik (sárvérűvel) személlyel. A sárvérűek meg sem érdemlik, hogy olyan becses munkámból részt kaphassanak (bár, ha másképp kapnak belőle, azt annyira nem bánom. Váljék halálukra).
Az őszi napfény átmelegít, feltölt. Azkaban hideg volt, rideg és borzalmas. Annál a halál is jobb, mégsem vágytam rá. Fűtött a haragom, a bosszúvágyam. Ez már a múlt, mégis, elég sokszor riadok fel álmomban, újra azt gondolva, ott vagyok, s éppen az utolsó örömeimet veszik el tőlem (mielőtt még azt gondolnád, hogy az gyermekeim karomban tartása, vagy nejem csókja, veszettül tévedsz. Adava Kedavra hatása. Na, az az igazi élmény! De a Crucio és az Imeprio is megteszi. Hmm.. főleg a Crucio). - Szerinted ki fog legelőször lázadni? - Erre már nejem is felvonja szemöldökét. - Merne bármelyikük is? - Ők nem olyanok, mint mi voltunk - látom, hogy más szelek fújnak, s minden erőmmel ellene vagyok. Az, ami évszázadokig működött, az a jövőben is bevált receptúrával rendelkezik. Mégis, nekem is volt időszakom, mikor apám ellen lázadtam, igaz, olyan kegyetlenül megtorolta rajtam, hogy utána sosem jutott eszembe ellene szegülni. Érettebb fejjel, megértettem, miért tette, s életem legbüszképp napja az volt, mikor apám csak csendes büszkeséggel, dagadó kebellel tette vállamra kezét, mikor megtudta, miben is mesterkedünk Voldemorttal. A sárvérűeket ő sem tűrte, olyan haragot táplált ellenük, amit belém is belém ültetett, s virágzásba borult testvérem, s sógórnőm együttes közreműködésével. Mégis, Voldemort volt az, aki felnyitotta a szemem, hogy tehetünk a helyzet ellen, s megőrízhetjük azt, ami évszázadok óta működött.
Csak a Hold fénye világítja meg valamennyire a zárt lombozaton keresztül alakunkat. A méreggel teli fiola még a kezemben van. Arcomat kapucni takarja, most nem volt kedvem újabb fűlé főzetet felhajtani. - Ha nincs meg az ellenszolgáltatás, nincs áru sem - hangom rideg acélsággal pendül, halkan, a sötétlő félhomályban. - Ígérem, el fogom hozni, uram... - De? Halkan csattan a hangom, benne unottsággal. Aki utoljára megpróbált kihasználni, nem tért haza. Az ellenszolgáltatás azonban, amit felajánlott, nagyon kecsegtető. Ritka anyag, a leghatékonyabb mérgeket lehet belőle készíteni. - Ne akard, hogy rajtad mutassam be, mennyire hatékony az áru - nem lépek közelebb hozzá, látom, hogy megretten. - Hogy mersz fenyegetni, te....! Az átok halkan suttogva hagyjam el ajkaim, mégis, tisztán kivehető. Hatására meggörnyed, mozdulata, szavai hörgésbe fullad, ahogy hat rajta. Közelebb lépek hozzá, fölé hajolok, s a fülébe suttogom szavaim. - A következő átkom nem ez lesz, ha illetlen szavakat vágsz hozzám - nem azonnal fogom megtenni, persze. Majd miután átadta nekem az értékes portékát. - Mikorra eljövök hozzád ismét, legyen nálad. Ajánlom. Addig megőrzöm árudat, biztonságban. De talán meglehet, azután fogom rászórni másik átkom, ha a szer már megtette hatását. Tudom, kinek veszi, s azt a személyt én is örömmel látom holtan.
Ha tükörbe nézek
Százfűlé főzet használatával: annak nézek ki, aminek éppen akarok, és amire éppen szükségem van. Az pedig csakis aranyvérű arc lehet, aljanépre hajazni sem óhajtok. Egy távoli, kizárólag aranyvérű rokon arcvonása tökéletesen megfelel a célnak. Eredeti kinézetem magas, izmos testalkat, a sport, a testmozgás ugyanolyan fontos része életemnek, mint a mágia és a családom. Sötét haj, égkék szemek (Avela szerelme), markáns arcvonásokkal. Magabiztos, határozott, telt hangszínnel bírok, tökéletesen kiegészítve ezzel külsőmet. Öltözemre minden esetben odafigyelek, csakis a legjobb anyagból, s a legjobb szakemberrel elkészítettet vagyok hajlandó felvenni. A megjelenésre adni kell, ezt nem csak a szüleim verték belém, felnőve, a környezetemben ez egy alapvető elvárás volt, amit könnyedén átvettem, mert az egyik legnagyobb fegyvernek gondolom, ha valamit el akarok érni (a mágia és az ész után). Arcomon hol ott honol a gondosan karban tartott borosta, szakáll, vagy simára borotválom, ahogy éppen hangulatom és kedvem teszi.
Családom
Édesapám
Lestrange Sr. - Mélyégesen tiszteltem őt, példaképem abban, miként legyek megfelelő családfő, férj és apa. Ő inspirált a legjobban arra, hogy a sötét varázlatokban mesterszintre fejlesszem magam
Édesanyám
Mrs Lestrange - tökéletesen megfelelt annak a szerepnek, ami a családunkban neki jutott.
Testvéreim
Rodolphus Lestrange - tökéletes testvér, tökéletes varázsló. Tökéletes társ a Halálfalók csoportjában.
Avela Lestrange (née Garko)
Kevesen vannak, akik kétszer veszik el feleségüket. Gyenge, sárvérű nő a közelembe sem férkőzhetett, atyám választása tökéletes volt, senki mást nem választottam volna magam sem.
Gyermekeim
Hera Devora Lestrange - legidősebb gyermekem. igazán lehetett volna fiú, de ha már így jött össze. Szerfelett bosszant, s sérelmezem, hogy lelépett. Kerestetem. Kötelezettségei vannak, amiket teljesítenie kell. Jericho Lestrange - büszke vagyok rá, minden elvárásomat teljesítette, még ha van olyan is, amiről nem tud, mert az még a jövő titka Jagger Lestrange - ha valaki kiköpött másom, mint jellem, természet, és tehetség, az Jagger. Szemem fénye. Persephone Lestrange - meggyőzően alakítja a kedves kislányt. Van benne tehetség. Timotheus Zephysos Lestrange - Nagy elvárásaim vannak vele szemben. Mondanám, hogy idővel majd megérti. Akkor nem én lennék, ha ezt mondanám.
Apróságok
Amortentia
hamu, vér, nedves föld, eső
Mumus
Már nincs. Azkaban egy ideig volt, azután az is eltűnt.
Edevis tükre
Csak aranyvérűek uralják a varázsvilágot.
Hobbim
Sötét varázslatok, kínzás, machiavellizmus álruhában.
Elveim
Egyszerűek és tiszták: igazi varázsló csakis aranyvérű lehet. Ha kell, ehhez minden követ felforgatok, és még aranyszívű is leszek.
Amit sosem tennék meg
Hűségemet megszegni Voldemortnak és a Halálfalóknak
Ami zavar
Sárvérűek. Ízléstelenség, közönségesség, ostobaság. Sárvérűek. Ja, az a legelső.
Ami a legfontosabb az életemben
Megfelelni eskümnek, amit Halálfalóként tettem.
Ami a legkevésbé fontos számomra
Ami nem fontos, azzal nem foglalkozom, számomra nem létezik
Amire büszke vagyok
Azkabani szökéseim, a családom
Ha valamit megváltoztathatnék
Olyan nincs. Különben tévedés lenne. Olyat pedig nem teszek, soha.
Így képzelem a jövõmet
Családom minden tagja aranyvérűvel házas, mi uraljuk a világot.
Bizton állíthatom, hogy a gyerekeid már nagyon várták az érkezésed, még úgy is, hogy láthatóan akadnak dolgok, amelyekről nem tudsz velük kapcsolatban, mint a leendős sárvérű menyed. Talán, pont ezért nem most és nem is holnap, de eljön majd a pillanat, amikor válaszút elé kerülsz, ahol a mindennél jobban szeretett, hitt és rajongott elveidet kell ütköztetned a családoddal. Kérdés, melyik kerül majd ki győztesen ebből a csatából. Feltevéseim persze vannak . Mindenesetre jó látni, hogy akadnak még karakterek, aki ilyen nyíltan és bizonyossággal merik vallani azokat az elveket, amelyek miatt egykor a Sötétnagyúr mellé álltak, nem pedig meghunyászkodnak a rendszer és a napjainkban hírdetett oly' nagyra tartott - általad lenézett - elfogadás előtt. Úgy érzem, tökéletes helyed lenne a Corban Yaxley - vagy ahogy mostanában hívatja magát @Brendan Byrne - általt vezetett Magic ic Might névre hallgató szervezetben, amely a hozzád hasonló, hithű neo-halálfalókat gyűjti egy zászló alá, hogy aztán együtt vigyétek véghez azt, ami kicsit több, mint húsz éve sajnos nem sikerült. Ez előtörténetedet természetesen elfogadom, foglald le azt, amit kell, aztán irány a játéktér.