Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Viserys Crowley

Anonymous

Viserys Crowley Empty
Vendég
Vas. Okt. 24, 2021 2:40 pm

Viserys Crowley

Ves

"Throw my life away for a dream that won't come true!"

Nem: Férfi

Kor: 43 év

Vér: Aranyvérű születésű

Születési hely: London

Iskola/ház:
Roxfort - Mardekár
Docendo Discimus Mágusakadémia - Sötét Varázslatok és Kivédésük Tanszék,  & Mágiatörténeti szak

Munka: Általános lénygondozó professzor & Ereklyekutató

Családi állapot: Házas

Patrónus: thesztrál

Pálca: sárkányszívizomhúr 11 hüvelyk

Amit szeretnek bennem

Ellentétes személyiségnek vallja magát. Kicsit kalandvágyó, szereti, ha az életét nem az egyhangúság uralja, ezért nyitott bármilyen jónak ígérkező kalandra. Művelt, igényes, sőt néha elvont művészlélek, főleg, ha belemerül az írásba. Számára legfontosabb a család, és a barátok, értük bármit megtenne, mindenben segít, amiben csak tud és cserébe sosem kér semmit. Remek memóriája van, igazán kreatív. Összeszedett és talpraesett pasas, soha semmi nem okoz neki nehézséget, határozottságával minden kínosabb szituációból igyekszik kivonni magát. Nyugodt és higgadt fickó, elég nehéz őt kihozni a sodrából, próbál minden ügyet ésszel lerendezni, de természetesen, ha rá vagy bármely szerettére rátámadnak, képes lenne megvédeni őket, nem szívbajos. Nem szereti a konfliktusokat, ha lehet, akkor elkerüli azokat, utál veszekedni, de persze néha nem tudja elkerülni.

Ami zavar bennem másokat

Igazi energiabomba, felforgató, mint egy hurrikán, viharként pusztít, ha valami nem tetszik neki. Nehezére esik egy helyben maradni, vágyja az újat, az izgalmakat, árgus szemmel les minden kínálkozó alkalmat, amikor kiélheti féktelen voltát. Tisztában van a képességeivel, azzal, hogy mennyit bír, ismeri a határait, mindebből fakadó magabiztosságát viszont olykor beképzeltségnek hiszik.
Ha bal lábbal kelt, akkor az adott nap el van temetve: házsártos, mindenre és mindenkire megjegyzést tesz, semmi se felel meg neki.

Életem története

Ikernek lenni sosem könnyű. Főleg akkor nem, hogyha tetőtől talpig egyformák vagyunk testileg és lelkileg is egyaránt. Nem könnyítettük meg soha senkinek sem a megkülönböztetést, hiszen nagyon, rettenetesen, sokáig egyforma ruhákban öltözködtünk. Van hogy mostanában is ez történik...  
Nem tudom mik vagyunk mi. Talán két porszem a homokviharban? Jégcsapok amik ha jő az olvadás, a legvastagabb résznél törnek ketté? Megtörhetetlennek látszó vadállatok?

2000. év közepe.

- Nem megmondtam neked, hogy ne üsd bele mindenbe az orrodat? Mindig is utáltam, ha az emberek úgy szaglásznak körülöttem, mintha legalábbis vadászkopók lennének! Hagyj békén, oké?! Felfogtad?! - csattant fel a csaj, miután már sokadjára elmagyarázta Viserys-nek, hogy nincs semmi gondja, és csak egy egyszerű karcolás az, ami a karján van. Viserys nap mint nap találkozott a lánnyal, érdeklődött hogyléte felől, ám a lánynak vagy jó napja volt és elbeszélgetett a férfivel, vagy rossz és akkor elküldte a bánatba. A fiú teljesen bele volt habarodva, szerelem volt első látásra a részéről, hiszen egyoldalú volt jó ideig ez az egész. A lány ugyan vette a jeleket, de valljuk be... fiatal volt még, kiakarta élvezni az életét és jól akart tanulni, ahogy ezt a szülei is elvárták tőle.

2001. évvége.

- Khm…Brooke, szeretnék kérdezni valamit. Valami…fontosat, mielőtt megyünk. - kezdi félszegen a fiú, a lányt pedig egyre jobban összezavarja a fiú ma esti viselkedése.
- Nem találkoztam még nálad céltudatosabb és kedvesebb lánnyal. És…nos, lehet korai, sőt tudom hogy korai, de…mégsem érzem annak. -  a lány értetlenül ráncolja a homlokát, érzi a srác idegességét, de minthogy nem gondolatolvasó, fogalma sincs mit akar, amikor a zakójába nyúl.
- Boldoggá tennél azzal, hogy hozzám jössz feleségül? – nyögi ki végül Viserys és a kezében szorongatott kis dobozkát ügyetlenül pattintja fel. A lány agya pedig lefagy pillanatok alatt, elsőre fel sem fogta, hogy amaz mit is akart kérdezni. Jól hallotta? Komolyan…jól hallotta? Tekintete hol a gyűrűre, hol pedig Viserys-re villan, szemében könnyek gyűlnek. Mint mindig ha elragadják az érzelmei. Hogy hozzámenne-e? Az egyetlen férfihoz aki apján és a bátyáin kívül megérti őt? Aki bíztatja, akinek bármilyen nehézséggel sikerült eddig megbirkóznia együtt vele? Zokogva bólint.
- Igen, hozzád megyek! - öleli át a férfi nyakát, közelebb kerülve hozzá.
- Annyira szeretlek. - simít végig a srác kedvese arcán, eltűrve egy tincset a füle mögé. Imádja ezt a nőt.

2002
Az elkövetkezendő napok Viserys számára valódi pokolként teltek. Még soha nem volt szerencséje összevesznie senkivel, így ezt igen csak keservesen élte meg. Igen, Ő is képes haragudni, sírni, szomorkodni, csak másként mutatja ki. Jobbára csak ücsörgött az étkező egy sötétbe borult zugában, csak szeme kékje csillant meg néha-néha jelezvén, hogy még sem olyan üres az a szoba, mint amilyennek az ember első ránézésre gondolná. A néma magány megedzi az embert, de ugyan akkor meg is őrjíti tekintettel az üres sötétségre, mely magába zárja.
Aztán végre nyílik a Főbejárat, belép rajta a Nő és a férfi is feláll a helyéről.
- Brooke... minden rendben? Csak úgy elrohantál, semmi magyarázatot nem adtál, hogy miért vagy olyan fáradt és harapósabb a megszokottnál... - kezdett bele a fiú, a lány levette a kabátot, majd sóhajtott, arcából eltűrte a haját, majd a férjére nézett.
- Baj van? Nagyon feszült vagy. Szeretnél egy... masszázst? – húztam újra félmosolyra a számat. - nem birta a stresszt soha sem Viserys, a haját tépte már idegességében, hiszen nem tudta mibaja van a szeretett lánynak.
- Kétlem, hogy azután, amit mondani fogok, még mindig ki akarnád masszírozni belőlem a stresszt, szóval... A gyerekedet hordom a szívem alatt...

Jelen

Természetesen cseppet sem csodálkozom azon, hogy ahogy minden napnyugta a közelgő éjszaka farkába harap.
- Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy múltkor valamivel szolidabb keretek között zajlott le a vérszedés, mint...
Minek is fejezze be, pontosan tudom, hogy mire gondol. Egy ideig még kerülgetni fogjuk a forró kását, azt hiszem.
Nem ülök le, nem igazán csinálok semmit, csak a pálcámmal a kezemben, állok valahol a bokrok mellett, és alkalomadtán a srác kezében lévő tőrt fixírozom, már amikor nem nézek a szemébe.
- Megnyugtatlak, hasonlóan szolid lesz a mai program is! - húzódik zavartságot leplezni hivatott, őszintétlen mosoly a képemre és még a pálcát is meglengetem kissé a kezemben, hogy esélye se legyen félreérteni a dolgot, esetleg csűrni-csavarni szavaimon párat a saját szájíze szerint. Vért fog venni attól a dögtől, hamár ilyen bátor fellengzős szavakat használt a tegnapi nap folyamán. A sárkányok nem kezes bárányok, de ezt majd megtanulja úgyis. Vagy ma, vagy az életének bármely más szakaszában!
A vérszedés futással zárult, a sárkány majdnem felzabálta a kölyköt, ám mivel olyan jófej vagyok, a dög éhen maradt. Nem evett gyerekpecsenyét. Döntöm oldalra a fejem, ahogy elnézem a fáradt nebulót. Lassú mozdulattal tekerem körbe a fejem, megroppantva ezzel nyakam megfáradt ízületeit.
- Akárhogy is... - billentem ezúttal bal vállam felé tűnődő tekintetem, hogy aztán a társaságomra vissza nézzek.
- Holnap ugyanitt találkozunk. Kevés ez a pár mili vér... ha nem mersz nekifutni, akkor marad a szájtépés. - ami persze nem izgalmas, de olybá tűnik Ő másnap azt választotta. A nagy szája változatlan.
Próbálom nem bámulni miközben olvas, de a szemem mindig visszatalál a srác arcvonásaihoz, amik valljuk be, sohasem nyújtanának olyan kellemes látványt, hogy azt felüdülés legyen bámulni. De látni akarom, hogy igazából mit érez a dologokkal kapcsolatban. De aztán csak nem érzem helyénvalónak, hogy így bámulom, mintha a selejtes véleményére lennék kíváncsi, mintha szükségem lenne arra, hogy rábólintson a dologra, vagy egyáltalán megjegyzéseket tegyen. Jobban tudom mi a helyénvaló cselekvés egy ekkora böhöm állattal kapcsolatban. Erre jön ő és okoskodik... akkor menjen és ölesse meg magát. Ennyire egyszerű a képlet.

Ha tükörbe nézek

Átlagos magasságú, száznyolcvanhét cm magas, jó kiállású, határozott fellépésű. Haja barna, persze megesik, hogy feketésnek hat. Jobbára rövidre vágatva hordja, de vannak elszórtan olyan hónapok is, mikor hosszabb hajjal bukkan fel valahol.
Szemei lehetetlenül kékek.
Ruházata igen csak változatos. Nem az a fajta férfi, ki leragad egy adott stílusnál, és annak képviselőit hordja rongyosra. Ugyan úgy hord farmert és pólót, mint inget és frakkot, persze nem kell attól félni, hogy fekete díszöltözetben fog flangálni az utcákon. Alkalomhoz illően öltözködik. Egyedül három ruhadarabot nem láthatunk rajta soha. Bőrnadrágot, szoknyát és harisnyát. Bár az utóbbi kettő szerintem nem meglepő.

Családom

Édesapám
William Crowley - Aranyvérű
Ereklyekutató és ereklyebolt tulaj. Kapcsolatunk többrétegű, mint a hagyma. Azt akarja, hogy az enyém legyen a bolt... kihagynám, ám erőszakos, mint mindig.

Édesanyám
Adriana Crowley - Ereklyekutató és ereklyebolt tulaj
Túlságosan aggódó és mindenben segítséget nyújtó asszony. Imádja az unokáit és sosem lehet a csacsogásban megállítani.

Testvéreim

Viserion Crowley - az ikrem, 6 perccel idősebb
Liam Crowley - az idősebb testvér

Párkapcsolat

Brooke Crowley (Née ... XY ) Aranyvérű 38 éves
A feleségemet fiatalon ismertem meg, ő csupán 16 éves volt, mikor mikor beleszerettem és elmúlt már 18 is, mikor elkezdett viszontszeretni és végre megtörtént az első csókunk is. Sok idő telt el, de vártam rá, hiszen hozzám képest, akkor még fiatal volt. Most is az, de vigyázok rá. Mikor megfogant a fiunk és mindez kiderült, akkor házasodtunk össze, s nem bántuk meg a mai napig. Szerelem volt ez a kezdetektől, kitartunk egymás mellett, a veszekedések nem állandóak nálunk. Persze vannak apró cseprő vitáink, de igyekszünk nem hosszúra nyújtani őket. Egy hatalmasabb csetepaténk volt, 15 éve, de akkor is én mentem el otthonról napokra, majd mikor haza jöttem, "kibékültünk"... utána érkezett meg 8 és fél hónapra rá a családba Joanna... 

Gyermekeim

Jorah Crowley (19)
Alois Crowley (16)
Joanna Crowley (15)
Mindhárom gyermekéhez türelmes, segít nekik, ahol csak szükség van. Tele vannak álmokkal és kalandvággyal, ami persze jó dolog. Társasági tipusú mindhárom, egyiket sem riasztja meg, ha hirtelen egy összejövetel közepébe csöppennek és senkit sem ismernek.
Pocaklakó, amely nemrégiben fogant meg, apukája nagy kérdőjelekkel teli fejében. Nem vágyott újabb gyermekre, persze, örül neki, de már rég elfeledte, hogyan kell csecsemősírásra felkelni az éjszaka közepén.  
A testvérei gyermekeit ugyanúgy szereti, mint a sajátjait, így aztán élvezi olykor, hogy ekkora a Crowley család.

Apróságok

Amortentia
ecetes, citromos marinád, köménymag

Mumus
A család holtestei felett állni, körülötte arctalan tizenévesforma gyerekek mutogatnak felé idegen nyelven ostorozva őt.

Edevis tükre
Az ikrével elismert ereklyekutatóként állnak a porondon és fogadják a Minisztériumtól a gratulációkat.

Hobbim
Rejtélyes, kalandos regényírás, melyeket sosem ad ki a kezéből, csak gyűlnek a polcán, holott totál izgalmas mind. Ezen túl imádja a kalandos helyzeteket, mindig benne van egy kirucanásban.

Elveim
Ne törekedjél a bosszúra; a sérelmet is jótettel, szeretettel viszonozd! (Nem mindig sikerül)

Amit sosem tennék meg
Senki gyerekére nem emelne kezet, vagy épp pálcát.

Ami zavar
Gyerekzsivaj, gyereksuttogás... a sajátjait szereti, de másoké elviselhetettlen

Ami a legfontosabb az életemben
A család természetesen, aztán a munka... aztán meg minden más így sorban.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Pihenni. Majd a síron túl pihen. "Amig tudok mozogni, addig nem létezik számomra olyan, hogy pihenni."

Amire büszke vagyok
A Crowley név a legelső a listában, ezen kívül amit még mindenképp felkéne sorolni...nem fogja felsorolni.

Ha valamit megváltoztathatnék
Nem fogadná el apja felkérését, hogy átvegye a boltot és az eddigi munkájukat.

Így képzelem a jövõmet
Ugyanitt, hiszen jó helye és jó élete van. Ezen miért kéne változtatni?

Egyéb

Animágia: fekete farkas (katt)
Pálca nélküli mágus
Nyelvek: holland, britt, spanyol

Tom Hiddleston

Vissza az elejére Go down
Alina Scamander

Akadémista

Viserys Crowley 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Viserys Crowley Empty
Alina Scamander
Csüt. Nov. 25, 2021 4:49 pm
Kedves  Viserys!

Bár azt mondjátok te és a testvéred kívül, belül ugyanolyanok vagytok, szerintem ez nem igaz. Noha nyilvánvalónan hasonlítotok, mégis megvan a magatokszemélyisége, élete és története, amely csak a tiétek.
A sajátod némileg boldogabb, mint a testvéredé, noha nem kevésbé kalandos, abban biztos vagyok, hiszen már a feleségeddel is meglehetősen izgalmasan indult a kapcsolatotok. A korkülönbség, legyen az bármokkra, sosem egyszerű téma, néha időt kell hagyni a másiknak, ahogy ez nálatok is történt, hogy boldog vége legyen. Még akkor is, ha néha-néha előfordulnak kisebb, nagyobb veszekedések is. Addig semmi baj, amíg ezeket meg tudjátok oldani, nem pedig bosszút állni a másokon. Arról nem is beszélve, hogy ott vannak még neked a sárkányok, a diákok és mellettük most te is (újra) apa leszel, csak úgy, mint az ikertestvéred. De hát az élet márcsak ilyen, ha az embernek ikertestvére van.
Nem is tartalak fel tovább. Foglald le azt, amit le kell, aztán irány a játéktér.

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: