| | | Szomb. Szept. 25, 2021 6:31 pm | "A farkas jóval ritkábban jut zsákmányhoz, de akkor olyan ünnepet ül, amilyet kutya meg nem érhet." Nem: Férfi Kor: 23 év Vér: Aranyvérű születésű Születési hely: Anglia- London Iskola/ház: Roxfort - Griffendél Munka: Ballycastle Bats - terelő Családi állapot: Házas Patrónus: Amerikai bölény Pálca: Juharfa, főnixtoll mag, 12 hüvelyk, merev Amit szeretnek és amit nem! Viselkedésem valahol még mindig a régi beidegződések határozzák meg. Oly erősen sulykolták belém gyermekként a koreai nevelést, hogy máig nem ráztam le magamról őket teljesen. Alapból tisztelettudó vagyok, idegenekkel elsőre távolságtartó, bizalmatlan és gyanakvó, ám ha látom, hogy nincs miért aggódni, hamar feloldódok. Elég sok marhaságra rá lehet dumálni. Amíg valakivel közösen érzem jól magam, addig nehezen mondok nemet, az öncélúság azonban nem kenyerem. Mosolygós vagyok, ökörködős a való életben, mindennél fontosabbak számomra a koreai hagyományok és azok a történetek, amelyek fiatalabb éveimet meghatározták. Előfordul ám, hogy robbanok. Ám be hidd, hogy az a fajta gránát vagyok, akibe minden második sarkon belebotlasz, nem foglak lecsapni, ha véletlenül leöntesz forró teával vagy esetleg elfelejtesz köszönni. Egyszerűen ha valami csípi a szemem, akkor odaszólok, odavágok és nem feltétlenül állok hozzá higgadtan a helyzethez, de életvitelem miatt a tűréshatárom valamivel magasabban van. Nem vagyok konok, megtanultam elkerülni a bajt, a konfliktust, de megvannak a kapcsolóim, amiket ha pöckölget valaki, a sarkamra állok. Életem története - Csak lélegezz! Tíz apró lélegzet... Ragadd meg! Érezd! - mondta mindig anyu. Valahányszor csak ordítoztam, vagy dühömben toporzékoltam, vagy a tehetetlenségtől kisírtam a két szemem, vagy rosszul lettem az idegességtől, anya csak nyugodtan elismételte ezeket a szavakat. Minden egyes alkalommal. A homloka közepére kellett volna tetováltatni az egész hülye mantrát. Om szábá bábá szudá szálbá dármá szábá bábá szudohám Sosem értettem meg. Mégis mi a francra jó tíz apró lélegzet? Miért nem egyetlenegy mély? Akkor még nem értettem. Most már értem. Elképzeltem magamat tök bénán, ahogy fekszem az ágyon. Hajam totál kóc! Biztos úgy állt, mint a szénakazal. Annyira siralmas látványt nyújthattam. Na, nem mintha az eddigi megjelenésem báj és csáb lett volna…legalábbis ami az 5 éves énemre vonatkozott.
Azzal soha nem volt problémám, hogy kitűnjek a tömegből. Sokan mondták, hogy feltűnő jelenség vagyok, még akkor is, ha én inkább neveztem volna magam stréber jegyzetkukacnak. Az Roxfortos éveim alatt nem szerettem arra koncentrálni, hogy hány lyukat lehetne betömni körülöttem, pedig lett volna rá lehetőségem. Talán a szülői szigor tette, hogy inkább a céljaim elérését részesítettem előnyben, nem pedig azt, hogy a sorban álló lányok igényeit elégítsem ki. De így volt ez jól. Mindig magamnak kerestem a bajt. Olyan ez, mint mikor elkészülsz egy komplex kirakóssal, és észreveszed, hogy az utolsó két darab hiányzik. Nem jó, nem tökéletes. Meg kell találnod a darabokat. Az enyéim a világban voltak elszórva. Hegycsúcsok tetején, sebes folyók mélyén. Vad és fékezhetetlen vágyat éreztem, hogy mindent meghódítsak, legyűrjek, főképp pedig magamat. A saját gátjaimat. Mert mindenkinek van, hiába sikeres, gazdag, vagy épp boldog. Én talán ha a siker szeletébe beleharaphattam, nemigazán fogtam fel, mi is van velem. Pörögtek a napok, az arcok, az évek. Bekapott a mókuskerék, én pedig megtörve menekültem olyan helyekre, amelyeket épeszű ember messziről elkerül. Mindig is mozgásban voltam, sportoltam, vigyáztam minden falatra, és kortyra. Talán ez őrölt fel.
Aztán meg érte foglalkozni egy bizonyos lánnyal. Kezdetben nem volt egyszerű dolga egyikkőnknek sem. Ám köddé vált bennem minden olyan érzés, amely addig azt táplálta belém, hogy soha többé ne nézzek rá erre a lányra. Elvégre nehezen tudtam volna letagadni, hogy mindig is kötődtem hozzá. Nem szerettem a beteges dolgokat, és úgy véltem, a szerelem nem is ilyen... nem követel beteges kötődést, csak azt, hogy két ember egyszerűen szeresse egymást. Mi azonban ezt jól megbonyolítottuk magunknak. Nagyon könnyedén megleltük a közös hangot, nem telt el nap, hogy ne beszélgettünk volna. A lányt magával ragadta a magabiztosságom, a történetek, miket a családomról meséltem. Emlékszem. A pillanatra. Egy apró csók, melyet a szájára adtam. Kezem elmélyült a hajában, és elmosolyodtam, ahogy végül elszakadván tőle, belenézhettem gyönyörű szemeibe. Mintha magát az eget vizslathatnám élőben.
A teljes bölcsesség: gondolat-nélküli.
Ő most gyűlölne, amiért eljöttem. Sértésnek venné, nem értené, miért rovom le a tiszteletemet. Mindig is utálta az érzelgősséget. Azt gondolná, hogy bedőltem mások tanácsainak. Innen már látom is a fát, amelynek ágai vérerekként hálózzák be a szürke eget. Odaérek a bokorhoz. Az ágak végén halványzöld rügyek. Strapabíró ez a galagonya, ahogy újranőtt, ahogy visszaállt a helyére. Ott is van egy tölgyfa, amely dacolva a göcsörtös kérgén tátongó, mély sebbel, méltóságteljesen áll. Az öcsém fája. Nyújtom a karom, hogy megérintsem, hogy ujjaimmal is érezzem a kérgét végigszántó, durva barázdákat. Nekidőlök a fejemmel. Elönti a szememet a könny. Az asszony nem gondolta, hogy egyedül kellene ma idejönnöm. Direkt megnevettettem, hogy lássa, menni fog. Vicces hangon ilyeneket mondtam neki, hogy ez az én „szertartásszerű látogatásom”. Ezek mind abból az önsegítő könyvből valók, amelyet az anyámtól kaptam. Nem fedtem fel neki a teljes igazságot – hogy milyen bonyolult is az én gyászom, milyen ködös. Olykor a legkisebb dolog is oldalba tud vágni. Máskor meg megfeledkezem az egészről. Majdhogynem gondtalan és megkönnyebbült vagyok, aztán olyan erős szégyenérzet tölt el, hogy azt sem tudom, hova legyek. Rám jön a letargia, a depresszió. Mindent csak későbbre halogatok. Az idő állítólag begyógyítja a sebeket. Hiszen az idő befolyása ellen nagyszerűen lehet védekezni, és így a múltat a boldogtalanság forrásává tenni. Erre a célra legalább négy – ősidőktől ismeretes - mechanizmus áll rendelkezésünkre. De nem most...az öcsém halott. Nem tudtam megvédeni. Az emberek sírnak, amikor meghal a szerettük, nem igaz? Sírnak- rínak, könny csurog az arcukon. Az öcsém kétségtelenül a szerettem volt, ezzel együtt soha nem állt még tőlem távolabb a sírás. Száraz és forró volt a szemem, kissé égett a torkom, mintha kezdődő nátha kerülgetne. A gyomrom is fájt, pár másodpercig a hasamra tettem a kezem, és behunytam a szemem. A kapaszkodó, melyet megmarkolsz, kilazul. Érzed minden egyes kavicsdarab küzdelmét, hogy helyben maradjon, és azt, ahogy milliméterről milliméterre távolodik a kőzettől. Csak egy kicsi kell, csak még egy pici.. Látod mi van mellette. Egy újabb esély, egy kapaszkodó, amit meg kell ragadnod. A tiéd lehet, ha akarod, csak el kell venned. Kinyúlsz, de ekkor már késő. Egy reccsenés, és a semmiben találod magad. A mélybe zuhansz. A semmibe. Mi történik a szabad madárral, amikor szárnyát eltörve a földre kerül, és többé nem képes repülni? Valódi lénye meghal. Ami marad, csak egy hozzá hasonló valami, amiről valakinek gondoskodni kell, mert egyedül képtelen.
Ha tükörbe nézek Félig koreai származásom meghatározta az éveimet. Bár vonásaim, az enyhe asszimetria és a furcsán szabályos keveréke manapság már-már divatosnak számítanak, akkoriban megbélyegeztek. Ám büszkén viselem a kívülállás jegyeit. Mára pedig már tökéletesen hidegen hagy, de tényleg. Akinek tetszik, tetszen, akinek meg nem, annak nem. Izmos vagyok, és nem is rejtem véka alá, bár nem is viszem túlzásba, épp csak annyira, hogy fellépésem a foglalkozásomhoz kellően tekintélyes legyen. 185 cm magasságommal nem vagyok égimeszelő, de alacsony sem - átlagosnak mondanám. Azért tudok nagy hatást tenni másokra, ha megerőltetem magam... Családom Édesapám Paul Walter Godfrey - Aranyvérű arisztokrata. (45 éves) A legidősebb vagyok a testvéreim közül, és talán ezért is voltak velem kapcsolatban a legnagyobbak az elvárások. Az apám mindig is kemény kézzel nevelt minket, a begyöpösödött nevelése a mai napig megmaradt. Nem kifejezetten voltam soha kezes bárány, és apámmal gyermekkoromtól kezdve viharos kapcsolatot ápoltam. Hiába szántak valami igazán előkelő pozícióra a Minisztériumban, Engem mindig is inkább a kviddics érdekelt. Többször kerültem összetűzésbe emiatt vele. No meg amiatt is, hogy nem választhatták ki a nekem megfelelő asszonyt. Minden pontosan úgy kell, hogy alakuljon, ahogy elképzelései diktálják. Édesanyám Yeona Godfrey (née: Monkut) koreai bevándorló - Aranyvérű (42 éves) A három gyermek anyja, chaebol (Koreában a gazdag, sznob családok elnevezése) felmenőkkel bíró magas intelligenciával rendelkező nő, ki szülei kérésére ment hozzá jelenlegi férjéhez. Habár kiveszi részét az üzleti ügyekben, gyermekeire főként a nagymama, illetve dadák, manók vigyáztak, mindazonáltal ha szükségét érezte az anyai törődés nyújtásának, jókor jó helyen volt. Testvéreim Rhine Godfrey (19 év) Egy bástya vagy, megingathatatlan, akihez szívesen rohan mindenki a bajával, olykor még én is megjelenek nálad, mert a többiekkel ellentéttel, te nem ítélsz el. Ahogy én sem téged, hiszen tudom, mindent amit teszel, értünk teszed, de kérlek, magaddal is törődj néha. Nagyon szeretlek és óvlak is… szinte mindennap látlak és mindennap arra kell hogy rájöjjek…gyönyörű felnőtt nő lett belőled. Reece Yeong Godfrey (17 év) Már gyermekkorodtól kezdve imádtál rosszat tenni, én pedig örömmel ugrottam utánad, ha valami csintalanságon járt az eszed. És ugyan nem vallanám be neked, de élvezem a kis összezörrenéseinket, mert, amikor veled vagyok, mindegy mit teszek, nem fogsz rám csúnyán nézni. Aztán kigúnyoljuk egymást, jót nevetünk és tovább haladunk. Veled olyan könnyű az élet. Imádlak téged is, olyan jó hogy vagytok. Van kikkel szórakozni, vagy épp leordítani a hajatokat a helyéről… Trent H. Godfrey (21 lenne) Vajon minden gyász ilyen zavaros, vagy csak az én saját eltorzult gyászom ilyen? Vannak napok, amikor elfogadom a halálát, és úgy haladok a világban, mintha víz alatt járnék. Párkapcsolat 6 éve együtt. Két éve boldog házasok. És a gyermekem anyja vagy, a kis pocaklakó még kérdéses milyen nemű, fogalmam sincs róla, hogy áldott állapotban vagy. Már sokszor mondtad, hogy szeretnél egy kislányt, majd mellé egy kisfiút, nehogy egyedül kelljen felnőnie, hiszen mindig is csodáltad azokat, akiknek vannak testvéreik. Te mindvégig egyke voltál. Sokáig próbálkoztunk a gyermekáldással, de évekig nem történt semmi változás. Most nagy meglepetés lesz mindez. Gyermekeim Még nincs, nem tudok Róla. Apróságok Amortentia Gochujang, szezámolaj, citromfű Mumus A három lábú varjú (A Kogurjo királyság alatt a nap szimbólumaként tisztelték, úgy gondolták, hogy egy háromlábú varjú él a napban, míg egy teknős a holdban. Az erő szimbólumának is tekintették, ami erősebb volt a sárkánynál és a koreai főnixnél is.) Edevis tükre Édesanyám elfogadja minden döntésemet, mosolyogva áll mellettem, miközben a fiamnak magyarázok. Hobbim Kviddics. Hapkido & Taekkyeon tanítása fiatalabbaknak Elveim Amikor kinyújtod a kezed, és kapaszkodót keresel. Aprót, de biztosat. Megmarkolod, mert tudod, hogyha a világ nem is, de az életed ettől függ. Koncentrálsz, minden erődet oda sugárzod, majd elrugaszkodsz. Az izmok mozgásba lendülnek, te odabent felszabadulsz, és elérsz egy újabb célt. Fél méter, de lelkednek ez olyan, mintha a Holdra léphetnél. Már látod a végét. Amit sosem tennék meg Hátat fordítani a kultúrámnak, hátat fordítani a családnak. Ami zavar Apám folytonos bosszankodásai. Hogy még mindig van esélyem (szerinte) a mágiaügyi hivatalba elhelyezkednem. Ott lenne a helyem. No meg az, akit zavar az, hogy félig angol félig koreai vagyok. Meg veszíteni egy Kviddics mérkőzésen. Ami a legfontosabb az életemben A legjobb barátom. A testvéreim. A Kviddics. A kúltúrám átadása olyannak, kik nem ismerik. Ami a legkevésbé fontos számomra A mágiaügyi minisztériumban való elhelyezkedés. Távol áll tőlem. Amire büszke vagyok A kviddicsen elért eredményeinkre. A többnyelven való kommunikációra: angol, Koreai, portugál, német, japán. A buddhizmus által elnyert felszabadulásra. Ha valamit megváltoztathatnék Az öcsém halála. Ott lennék, megakadályoznám azt a szörnyűséget. Így képzelem a jövõmet Óh, hát ennyire előre még sosem nézelődtem.
|
| | | Multik : úgyis tudjátok...Playby : Lin-Manuel Miranda | Szomb. Okt. 09, 2021 8:50 am | Kedves Zane! Sosincs egyszerű dolga annak, aki bármiben is eltér az átlagostól, akár csak az arcvonásaiban. Mégis azt hiszem, hogy rendkívül szerencsés vagy, amiért két kultúrát is a sajátodnak tudhatsz, még ha olykor nehéz is, valójában sokkal gazdagabb vagy ezáltal. Nem lehet könnyű neked a szülői szigor és a túl korán megismert gyász mellett, senkinek sem szabadna megtapasztalni, milyen elveszíteni egy testvért, hidd el, nincs olyan, hogy megfelelő gyász, mindenki máshogy éli meg és a te változatod is teljesen természetes. Bízom benne, hogy a feleségeddel boldog jövő elé néztek, illetve egészséges, cuki kisgyerek érkezik majd a családotokba hamarosan. Addig is találj el minél több gurkót és vigyázz, hogy a te fejedet pedig egy se érje Futás foglalózni! |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 182 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 182 vendég |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|