Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

veda vaughn

Anonymous

veda vaughn Empty
Vendég
Szomb. Szept. 18, 2021 5:14 pm

Veda Lysistrata Vaughn

V

"There are years that ask questions, and years that answer them."

Nem:

Kor: 40 esztendős

Vér: félvér

Születési hely: UK, Oxford

Iskola/ház: Roxfort: Hollóhát; Docendo Discimus: kommunikáció- és médiatudomány, politikatudomány, varázsjog

Munka: parlamenti képviselő (Főnix Koalíció), wannabe M.o.M.

Családi állapot: házas, mocskos szerető

Patrónus: gepárd

Pálca: 11 és fél hüvelyk, nyárfa, kelpie szőr maggal; kissé merev, markolata kagylóhéj berakású

She's still shining like lightning

Határozottan extrovertált alkat, és ebből kifolyólag, vagy e miatt, bármikor képes kiállni a tömegek elé és nyilatkozatot tenni, vagy beszédet mondani. Az érzelmeit jól kezeli, és ez által jól is leplezi őket, ha bántja, aggasztja, nyomasztja valami. Olyan, mintha szüntelen leendő köztéri szobrához állna modellt: amikor szól, higgadt, amikor cselekszik, átgondolt, amikor dönt, megfontolt. Minden szavának súlya, minden kijelentésének éle és sarka van. Mindig elszánt, a végletekig terhelhető, és ő közben csak a csúcsra tekint, hogy minél előrébb-, és feljebb jusson. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden érzelemtől mentes, vagy részvétlen, rideg, közönyös volna, éppen csak helyén tudja kezelni a dolgokat és az embereket. Keménynek és szívtelennek tűnhet - a munkatársai, a beosztottjai, azok, akik nem ismerik eléggé, Iron Ladynek, vagy Sárkányhölgynek nevezik a háta mögött (éppen ezért előtte sem maradhatott titokban) -, aki jól ismeri, az azonban tudja, hogy odafigyel a környezetére, és az emberekre maga körül, empatikus és egyébként rettenetesen érzelmes egyén, csak éppen nem kürtöli világgá azt, ami a lelkét nyomja, vagy éppenséggel önnön boldogságát, örömét. Van egy 'biztonsági zónája', amit ő rajzol saját maga köré. Ilyenkor valami megközelíthetetlen titokzatosság, fájdalmas zárkózottság lengi körül, és ember legyen a talpán, aki e varázst képes megtörni. Számára a világ kétfelé oszlik: a körön kívülre és a körön belülre. A körön belül vannak azok, akikhez érzelmileg kötődik, akiktől nem kell tartania, akik rá szorulnak. A körön kívül helyezkedik el mindenki más, aki ismeretlen, aki gyanús, akinek a szándékai nem tiszták, és aki neki csalódást vagy fájdalmat okozhat, vagy már okozott is.
Bizalmatlansága ellenére azonban meglehetősen bájos, elragadó nő, kommunikatív és nyitott minden-, és mindenki felé. Roppantul karizmatikus, meghatározó, magával ragadó, minden értelemben vonzó egyéniség. Időnként szinte tenyérbemászóan, ragacsosan mézes-mázos, iszonyatosan megnyerő, rámenős, főleg akkor, ha valamit igazán nagyon akar. Pontosan tudja, hogy kinek, mikor, mit és hogyan mondjon, hamar kiismeri az embereket. Nem csak megjelenésében-, de jellemében is kellemes: szeret beszélgetni, értelemtől szikrázó vitákba bonyolódni, megtárgyalni a világ fontos dolgait. Ennek ellenére kevés igazán jó barátja van; ismerőseiből álló köre kiterjedt-, és széles skálán mozognak, mind társadalmi-, mind származásuk alkotta csoportból és rétegből. Számára mindenki egyenlő, mindaddig, amíg valami olyasmit nem tesz az illető, amivel kevesebb lesz az ő szemében - és ehhez nem kevés erőfeszítés kell, ugyanakkor hatalmas gonoszság, akár apró tettekben vagy szavakban megnyilvánulva. Elfogadhatatlannak tartja a 'vértisztaság' miatti megkülönböztetést a mágus világban, és senkit sem utál jobban zsigerből, mint azokat, akik még e felvilágosult korokban is a vér 'minőségével' foglalkoznak.
A legkitartóbb, legelkötelezettebb szövetséges, ám jaj annak, aki ellenségének tudja. Nem ismeri a felejtés és a megbocsátás intézményét: a mérges tüske nem csak addig fáj, amíg a bőre alól ki nem tépi, hanem addig, amíg vissza nem döfi abba, akitől kapta. Akkor és oda szúr, amikor és ahol a másiknak a legjobban fáj. A benne feszülő érzések, indulatok csak gyűlnek, gyűlnek és gyűlnek, s egyre sürgetőbb kiélést követelnek. Ő a felhúzott íj, a radioaktív góc, az izzó parázs a hamu alatt.

How bad can a good girl get?

'Van abban valami nyugtalanító, amikor az embert egy szívet melengető érzés helyett fagyos hidegség tölti el.'
– Gillian Flynn

Azt hazudom minden nap, hogy nem hiányzol már.
Nem szeretlek. Nem szeretlek.
Látod, milyen egyszerű? Még csak nem is sírok.

Nézem ezt a nőt. Mi lett vele? Mivé lett? Arcán, mint a repedések, szarkalábak, és ráncok futnak végig. Kósza, ősz hajszálakat fed az ezüstszőke festék. De nem is ezek a legijesztőbbek, hanem a lélektükrök – melyek alatt karikák éktelenkednek: már régen nem ragyognak úgy, mint egy pár zafír. Opálosak, szinte matt fényűek.
Úgy érzem, hogy az idő vasfoga napról-napra csak egyre jobban összetöri a csontjaimat, porrá zúz, felemészt... de éltem-e igazán?
Évek teltek el. Szép, napsütéses hetek és hónapok, melyek monoton, szürke hétköznapokká lényegültek.
Ajkaimhoz emelem-, beleszívok a hamvadó cigarettavégbe.
Emlékszem még, hogy milyen szúrós szemmel néztek rám Logan ismerősei és barátai, a kezdetek kezdetén: az eltartott, oxfordi picsa, az a magát nagymenőnek képzelő, félvér újságíró ringyó, aki a férje vagyonán élősködik – ezt gondolták; nem kellett kimondaniuk, az arcukra volt írva, a csalfa mosolyokban, a foghegyről odavetett élcelődésekben, a szemeikben szikrázott a maguk megmásíthatatlan igaza.
Azonban ez nem számított. Semmi sem számított, mert boldogok voltunk, szerettük egymást, összeházasodtunk, szülők lettünk, dolgoztunk, építettük az életünket, együtt, közösen, vállat-vállnak vetve. Talán azt szerettem a legjobban Loganben, amilyenné engem tett. Azért, mert szeretett, a hibáim ellenére, a gyengeségeim ellenére, minden élem ellenére, általa és miatta jobb lettem, és mindig még jobb akartam lenni. Úgy szeretett, hogy szinte felolvadtam az ölelésében, a fényében. Soha nem cseréltem volna el semmiért sem az életemet.
(...)
De most boldogtalan vagyok.

Túl sok volt. Egyszerűen... besokalltam. Apó, fehér tablettákon élek azóta is – koffein tabletta, ezt mondtam én, de valójában annál egy kicsit mégis csak több, erősebb szer. Minden egyszerre történt, és a sok, apró csepp, egyetlen, mindent elsöprő óceánná duzzadt. Abban az évben kezdte meg Roxfortos tanulmányait Spencer, és emlékszem még, milyen furcsán csendes volt a ház, aztán hirtelen milyen sok, kimondatlan dolog tört felszínre. Mindaz, amit addig elhallgattunk, vagy akár titokban tartottunk egymás előtt Logannel, a halk, egymástól elfordulásból átváltott valami egészen másba: éles kritikákba, késként vágó szavakká, szúrós megjegyzésekké, és hangos veszekedésekké.
- Nem lehetne, hogy felhagyj a politikával?
- Nem lehetne, hogy ne mondd meg nekem, mit csinálhatok, és mit nem? – dorombolom a hálószobába belépő férjemnek, aki éppen most ért haza a Minisztériumból, és, aki felváltva nézi a hátamat, a hajamat, a cigarettát tartó kezemet, a tükörképemet; a tekintetembe fúrja pillantását.
Ránk telepedett a csend. A fülemben visszhangzik minden egyes sötét szívdobbanásom, hallom az ereimben pulzáló vér lüktetését is.
Frusztrált vagyok. Frusztrál ez a katatón, monoton élet, amiben vergődünk, mint két, szárnyaszegett rabmadár. Rabok vagyunk és csak bántjuk egymást; egymás húsába vájunk, beletépünk a másikba, nézzük, ahogy halkan elvérzünk.
Minden nap meghalunk egy kicsit.
Azt gondolom, hogy az életünk maga lesz a betegség és az elsorvadás – hogy lassú, monoton halál vár ránk. Hogy egymás képébe nézve fogjuk várni a csendes elmúlást, mely, mintegy radioaktív felhő, telepedik ránk, amely a csontjainkba, a húsunkba, a szöveteinkbe, az idegeinkbe és minden egyes kibaszott idegsejtünkbe beissza magát.
- Te nem vagy normális, Veda – igen, ezt már mind tudjuk. – Van fogalmad róla, hogy mi zajlik a világban? Van róla fogalmad, hogy mennyi félvér-, és mugli születésű boszorka és varázsló leli halálát nap, mint nap? Térj már észhez! Neked van egy fiad! - monoton, elnyújtott, egykedvű melódiaként visszhangzik fülemben minden egyes kimondott szó.
Pedig üvölt. Meg sem rezzenek, a szempilláim sem rebbennek
- Önző vagy – sziszegem ajkaim résén sziszegve szavaimat.
- Nem, baszd meg, te vagy önző. Téged nem érdekel ez az egész, nem érdekel, hogy hányan halnak meg, nem érdekel az a sok, értelmetlen halál, az eltűnések, nem, Veda... – felemelkedek ültemből, és a szoba ajtaja felé indulok.
- Ezt te sem gondolhatod komolyan – mondom közben, mire ő megragadja a karomat, erélyesen, de szinte azonnal, ösztönszerűen lágyul a fogása.
- Téged csak az érdekel, hogy te legyél a következő miniszterelnök! Téged csak az érdekel, hogy hetyegj a barátaiddal, meg az ismerőseiddel, hogy minél több támogatót, és szavazót behálózz, hogy egy nap ők segítsenek téged így, vagy úgy a célodhoz, hogy neked jó legyen... – nagy levegőt vesz, és a hangja ellágyul, elhalkul, szinte suttogássá minősül, mintha azt akarná, hogy csak én halljam. - De abba bele sem gondolsz, hogy te is veszélybe kerülhetsz? Hogy te leszel a következő célpont, pláne, ha tényleg téged jelölnek, és főleg akkor, ha valamilyen csoda folytán meg is nyered a választásokat... hát, nem látod? Nem érted, hogy téged féltelek? Már azt sem tudom, hogy mikor érezted igazán, felhőtlenül jól magadat, alig emlékszem arra a nőre, aki, remélem, még mindig odabent él.
Fuldokoltam.
Összeszorított fogakkal, megfeszített állkapoccsal, félvilági nőként jártam-keltem, megoldásokat kerestem a problémákra; másokéra és a sajátomra. Hiába próbálta Logan a számba adni a szavakat, én soha, de soha nem járulékos veszteségként tekintettem a halottakra. Véget akartam, és akarok vetni ennek az egésznek.
- Jelöljetek engem – nem kérés volt, vagy kérdés; szilárd kijelentés, melynek nem engedtek a párt-társaim.
Talán idén okosabbak lesznek.

Egy hétvégi reggel olyan gyorsan iszom meg a kávémat, hogy megégeti a nyelvemet, és végigperzseli a torkomat, de nem érdekel. Nem akarok találkozni a férjemmel. Csak el akarok menni, vissza sem nézni, elfutni, megszökni, nem törődni, felejteni – elengedni.
Azt hazudtam, hogy kiküldetésre megyek, egy világvégi kis zsákfaluba, mert minden szavazat számítani fog.
Fanyar férfiillat sanyargatja a szívemet.
Undorítóan, visszataszítóan boldog vagyok egy férfivel, aki nem a férjem – soha nem is akart feleségül venni. Túl sok vagyok neki, vagy éppenséggel ő túl kevés hozzám. Eleinte bűntudatom volt, de aztán addig ittam, amíg el nem múlt. Addig ittam, amíg már nem éreztem semmit. Addig ittam, amíg már nem számított semmi. Természetes boldogság, és teljes elégedettség. Se több, se kevesebb. Nem kellett tőle más. Edgar csak a szeretőm – sokáig mantráztam magamban, egészen addig, amíg el nem hittem, hogy valóban csak erről van szó. De... valóban csak erről van szó?
Edgar illata tapadt a bőrömre, a hajamon hordozom, beitta magát a húsomba, és egyedül az vigasztal, hogy minden sejtünk kicserélődik egy másikra, egy újra minden hetedik évben – egy nap, ismét valaki olyan leszek, akihez egy ujjal sem nyúltál.
Aztán mégis hazatérek este, és a közös ágyunkba fekszek le, Logan mellé.
Talán majd holnap.

Your pretty face and electric soul

Alabástromfehér bőre feszesen simul a csontjaira, ugyanakkor vonásai alapvetően lágyak, orra és ajkai szép rajzolatúak, a fülei nem állnak el. Minden porcikájában kifejezetten vékony, alkata magas, megjelenése eszményi, szinte fenségesnek hat. Mézszőke haja tökéletes kontrasztot alkot világos bőrével, és egy pár zafírként villogó íriszeivel. A szemeit az apjától örökölte, az ajkai ívét pedig az anyjától.
Ruhatára már-már unalmasnak is nevezhető: egy-egy élénkebb színtől – mint a vörös, vagy a fukszia, esetleg a kék valamely árnyalatától – eltekintve kimerül a fekete-fehér-szürke szolid kombinációjában és a sötét színek tónusaiban. Kedveli a blúzokat, és az ingeket, az egyszerű szabásvonalú nadrágokat és szoknyákat, a blézereket és a szövetkabátokat. Érdekes módon így is módfelett figyelemre méltó teremtés, és fel is hívja magára a figyelmet, de ez sokkal inkább titokzatos, mégis iszonyatosan erőteljes kisugárzásából adódhat. Sminkje visszafogott, csak különleges és nagyszabású események alkalmával visz fel extravagáns festéket az arcára. Egy egészen kicsit sem hanyag vagy slampos a megjelenésében: mindig szép, mindig csinos, nett, soha nem kirívó - sem fizimiskájában, sem viselkedésében -, minden egyes hajszála a helyén van, és ott is marad, bőre tökéletes, mint a márvány, szeplőtlen, ruhái makulátlanok, élére vasaltak, illatosak.
Kedvenc parfümje kifinomult, sikkes eleganciát sugalló, markáns aromájú, fűszeres, de nem bántón fullasztó.

Family is a heart, that falling apart

Édesapja
Edwin Vaughn ✦ 67 esztendős ✦ aranyvérű varázsló
A Vaughn család pár évszázada vetette meg lábát a szigetországban. Kezdetben csupán felkapaszkodó alakoknak tartották a család felmenőit, valakiket, akik kézzel-lábbal kapálóznak azért, hogy nekik is jusson hely a nagy asztalnál, és ez által a húsos tálnál, akiknek nem volt elég csak és kizárólag a lepattanó, akik nem akartak valakinek a talpnyalói lenni. Német kereskedők voltak többnyire, akik Európa tájait járták be, hogy aztán a brit varázslótársadalom tagjainak eladhassák portékáikat, s mitagadás, volt köztük egy-két kókler is. Később felbukkant a színen egy-két neve sincs pálca-, vagy seprűkészítő is, vagy a Próféta stábjában dolgozó riporter, de az igazán nagy áttörést nem is mindez jelentette, hanem az, amikor egy Vaughn, az 1900-as évek elején a Minisztériumba került, a Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztályára, melynek később a főosztály vezetője is lett.
Edwin Vaughn már-már egyenes ágon 'örökölte' meg az osztályvezetői széket, habár nem feltétlenül erre vágyott fiatal korában, belenőtt a családja által ráadott ruhákba, és szerepbe. Az elit kényelmes és lusta életét éli, e széken kívül nem sok elvárásnak kellett megfelelnie (leszámítva persze a makulátlan előéletet, és a példás férj-, és családapa szerepét). A vágya, hogy egy nap tovább száll a fiára a családi örökség igazából már ott megbukott, hogy elsőre nem fia született, és később sem adatott meg számára az öröm, hogy ez a vágyálom teljesüljön.
Jelenleg nyugdíjas éveit tölti, az oxfordi családi fészekben a feleségével, és nem kevés fejfájást okoz neki tulajdon-, felnőtt lánya, aki pusztán azért nem vette át apja helyét, mert neki nem elég jó a lepattanó.

Édesanyja
Evelyn Vaughn ✦ 65 esztendős ✦ mugli születésű boszorka
Annak ellenére, hogy az asszony mugli születésű boszorka, és nem is igazán fordult elő a családjában más varázshasználó, nem volt kérdés, hogy egy nap majd Mrs. Vaughnként pózol az ilyen-olyan rongyrázós estélyeken. Részben azért, mert tehetséges boszorka, kiemelkedő képességekkel, részben azért, mert Mr. Vaughn valahogy mégis csak belé szeretett, részben pedig azért, mert Evelyn mindennél és mindenkinél jobban vágyott Edwinre, és mindarra, amit a varázsló adhat neki.
És az adok-kapok dolog az ő kapcsolatukban mindig is Evelyn felé billent: az asszony mindig is egy kicsit jobban akarta ezt az egészet. Kezdetben a románcot, a kapcsolatot, aztán a házasságot - amit Edwin szülei is szorgalmaztak, és e hármas nyomás révén megköttetett a frigy -, a lány gyermeket, aztán pedig a csendet.
Evelyn szép házat szeretett volna, hatalmas, élénk zöld pázsitos udvarral, fehérre mázolt kerítéssel és házfalakkal, abroncs hintával az egyik fán, kék zsalugáterekkel, meg piros tetővel; a kertben játszadozó gyerekek zsivajával, később nagy, családi összejövetelekkel, amiken egy kicsit sok lett volna az étel, meg a tojás likőr, de nem számított volna. Mert boldogok lettek volna.
Végül a sors úgy rendelkezett, hogy Edwinnek és Evelynnek egyetlen gyermeke születhetett csupán, s az az egy sem az lett, akit Edwin elképzelt magának, a többieknek még esélyük sem volt arra, hogy meglássák a napvilágot. Vaughn asszony üde szépsége az évek során megfakult, kedélye romlott, a kedve bús és komor lett. Már nem jár olyan sok rongyrázós estélyre, és már beletörődött abba is, hogy a család háza vörös téglák alkotta, hideg falú palota csupán, és még azt is elnézte a lányának, hogy nem váltotta be Mr. Vaughn hozzá fűzött reményeit sem.
Mindettől függetlenül ugyanúgy várja a karácsonyt-, és az egyéb, náluk tett, családi látogatásokat, ahol mindig túl sok az étel, meg a tojás likőr.

Férje
Logan Anthony Warren ✦ 41 esztendős ✦ aranyvérű varázsló
A Warren család kőgazdag - és ez által, értelemszerűen, Logan is az -, és ezt Veda az előtt is tudta, hogy hozzá ment volna Loganhez. De, minden klisétől mentesen, talán hihetetlen módon, nem ez volt az a tényező, ami miatt igent mondott neki annakidején. Szerette. Tényleg, tiszta szívvel, minden idegszálával, zsigeri szinten. Logan pedig a tenyerén hordozta, királynőként kezelte őt, bármit megadott volna neki, megtett volna érte; elég lett volna csupán egy sóvárgó sóhaj Veda részéről. Szerette. Igen, valaha szerette a férfit Veda. Sőt! Istenítette és bálványozta. Azt hitte, hogy minden tökéletes lesz, olyan mesébe illő. A találkozás, a randevúk, a románc, a buján hempergés a szőnyegen, az átmulatott éjszakák, a hajnal első fénypászmái, melyek arcélét simítják.
Aztán valahogyan elillant a varázs, szép, lassan, évről-évre; néha hirtelen fakult meg az érzés, olykor teljesen eltűnt, máskor (kezdetben) ott pulzált Veda idegeiben. Mostanra csak szelíden izzó parázs a hamu, és a pernye alatt. Jobb lenne, ha Veda konstans dühös lenne rá, Loganre, hiszen az bizonyítana valamit. Azt, hogy még fontos neki a férfi, a férje, egyetlen gyermeke apja. De mindig eszébe jut, hogy tulajdonképpen miért is volna joga dühösnek lenni...? Hiszen ő, Veda volt az, aki megcsalta, és, aki hónapok óta a másik szemébe hazudik.
Pedig haragudhatna Loganre, aki a legszívesebben a széltől is óvná a makacs, kemény fejű feleségét, aki időről-időre kérve-kéri, hagyja, fejezze be, engedje el, ne baszakodjon a nagykutyákkal, ne legyen olyan éles, ne másszon bele olyan ügyekbe, amik veszélyesek is lehetnek rá-, vagy Spencerre nézve, mert nem tudná elviselni, belerokkanna, ha valami történne velük. És nem csak a szája jár, nem csak vissza akarja fogni, nem akarja lekorlátozni, auror lévén ugyanis tudja, miről beszél, tudja, hogy milyen alakok forgolódnak a mágikus alvilágban. De Veda teljesen máshogy érzi, és gondolja: mintha csak Logan egy díszfeleségre vágyna, mintha csak egy míves aranykalitkába zárta volna őt a férfi.

Gyermeke
Spencer Warren ✦ 14 esztendős ✦ félvér varázsló
Veda életének egyik legmeghatározóbb pillanata volt, amikor megtudta, hogy várandós. És életének egyik legnagyobb hibáját követte volna el, ha nem tartja meg a magzatot. Pedig megfordult a fejében, éppen egy számára nehéz, megterhelő, ugyanakkor roppantul fontos időszakában érkezett a nem várt apróság; akkoriban került a Prófétához.
A férjét addig be sem avatta a titokba, míg úgy nem döntött, megtartja a kicsit. A szíve szakadt volna meg, ha Logan tudomást szerez róla, és ezáltal arról az opcióról, hogy mégsem lesznek hárman, mert pontosan tudta, hogy mennyire vágyik egy gyermekre a férfi. Aztán, szép lassan, egyik napról a másikra Veda szívébe is beköltözött az örömteli várakozás és vágyódás érzése.
Spencer az ő csodája. Az egyetlen gyermeke, a kicsi kincse, a drága kisfia. A Próféta mindent és mindenkit szétcincáló oroszlánjából egy csapásra doromboló anyamacskává avanzsálódott - otthon, a négy fal között. Mesét olvasott a kisfiának, a kedvéért megtanult ilyen-olyan finomságokat sütni, bújócskáztak a Warren házban, bunkert építettek, és mágikus lényekről találtak ki történeteket. Soha nem fogja elfelejteni, hogy a kedvéért akár kalóznak - mindkettejüknek volt saját fakardja -, akár asztronautának, akár kviddics játékosnak is beöltözött, és más kalózokkal, haramiákkal harcoltak, meg új planétákat fedeztek fel, és kemény munka árán nyert a csapatuk, amikor Spenc, a kis fogó elkapta a cikeszt. Együtt hintáztak, és ő, Veda tanította meg biciklizni - pótkerekek nélkül -, monopolyzni és varázsló sakkozni a kicsi Spencert.
Spencer megváltoztatta Vedát, jobbá tette, törődőbbé, odaadóbbá, simábbá, boldogabbá, teljesebbé.
Az ifjú jelenleg a Roxfort tanulója.

I've got a war in my mind

Amortentia
Tinta, tengerparti, sós szél, frissen őrölt kávé, lágy, citrusos esszencia, karamelizált cukor, indiai lótusz

Mumus
Saját maga lenne, öregen, görnyedt háttal, reszkető kezekkel, ráncoktól mélyen barázdált arccal. De nem is ez aggasztja, hanem az, hogy mindegyes alkalommal egyedül van, és olyan, mintha szüntelen keresne valakit, vagy valamit - de nem leli -, miközben sehonnan jövő, senki más számára nem hallható hangokra adna választ

Edevis tükre
Önmagát látná egy emelvényen, mágiaügyi miniszterként, miközben épp beszédet mond, vagy szónokol, nem sokkal mögötte ott van a fia és a férje, és ők is őt tapsolják, ahogy az országnyi varázslótársadalom is így tenne

Hobbija
✦ spinning, kocogás reggel és este, jóga
✦ publicisztikai-, politológiai-, és történelmi könyvek olvasása (mugli és varázsló egyaránt)
✦ sakk (mugli és varázsló egyaránt)
✦ a fia ajnározása
✦ jelenleg Edgar

Elvei
✦ nincs lehetetlen
✦ a kemény munka meghozza a gyümölcsét
✦ a határok azért vannak, hogy feszegessük-, és átlépjük őket, ha a helyzet úgy kívánja
✦ lépj ki a komfortzónádból
You don't need bigger boobs. You need to read better books.

Amit sosem tenne meg
Nem biztos, hogy tudna ilyet mondani; úgy véli, a cél szentesíti az eszközt, vagy, hogy soha ne mondd, hogy soha, meg hasonló aforizmák

Ami zavarja
✦ ha lenézik
✦ ha megkérdőjelezik
✦ ha ellent mondanak neki bármiféle észérv-, vagy logikus magyarázat mellőzésével
✦ ha megváratják - ő a pontosság etalonja, soha, sehonnan nem késett még el, ugyanezt várja másoktól is
✦ ha ki van száradva a bőre, vagy az ajka, ha épp nem tud mit kezdeni a hajával

Ami a legfontosabb az életében
✦ a munkája
✦ a megjelenése
✦ a családja, legfőképp a fia
✦ hogy az Edgarral közös titkuk titok maradjon
✦ a kávé - és a féltve őrzött és rejtegetett stimuláló bogyói
✦ és persze a világbéke

Ami a legkevésbé fontos számára
✦ mások személyes véleménye, melyeket személyéről alkotnak (volt már Iron Lady, Sárkányhölgy, fapina, szőke picsa, öntelt, beképzelt, nagyképű, piszkafa, botsáska; csak, hogy néhányat kiemelve megértsük, mire gondol)
✦ a reggeli, az ebéd, vagy a vacsora - megvan bármelyik-, vagy mindegyik nélkül
✦ a nyugalom, a pihenés; igazság szerint, arra sem emlékszik már, mikor aludt utoljára négy-öt óránál többet, vagy úgy egyáltalán mély álomban

Amire büszke
✦ évfolyam-, és iskolaelső volt nem egyszer, s nem kétszer Roxfortos évei alatt
✦ három szakot is elvégzett az egyetemen, meglehetősen rövid idő alatt
✦ a Próféta politikai rovatának újságírója-, majd főszerkesztője lett mielőtt magasabb pozíciót be nem töltött a Koalícióban
✦ Spencerre, és a (látszólag) tökéletes kapcsolatára a férjével, és a nem kevésbé eszményi, közös, családi életükre

Ha valamit megváltoztathatna
Soha, de soha nem kezdene viszonyba Edgarral, már csak azért sem, mert mostanra rájött, hogy mennyire nehéz kiszállni belőle, hogy talán mégis jobban összepasszoltak, mint Veda azt gondolta, hogy talán mégsem kellett volna annyiban hagyni annakidején. Mennyivel egyszerűbb lenne! Nem kellene nap, mint nap a szeretett férfi (a férje!) képébe hazudnia, nem kellene a lebukás veszélyével törődnie, mert nem lenne mibe belebukni, nem kellene óvatosnak lennie, nem kellene gyötörni saját magát, nem kellene tartania a jövő kétes ígéretétől és fenyegetéseitől.

Így képzeli a jövõjét
Elsőszámú-, és legfontosabb víziójában Mágiaügyi Miniszterként pózol. Persze, több, más, kisebb törekvése is van, mint például kiadni egy-két könyvet, vagy, mielőtt végleg nyugdíjba vonulna, előadásokat tartani a Docendo Discimusban, aztán a jelenlegihez hasonló, pezsgő életet élni öreg korában is - a többi, a nagy család, az unokák, hogy azért mégis egy csendes környékre költözzenek a férjével, már igazán nem (csak) rajta múlik.

Egyéb
✦ nem vette fel a férje nevét, amikor összeházasodtak
✦ ENFJ
✦ lawful neutral

Rosamund Pike

Vissza az elejére Go down
Alina Scamander

Akadémista

veda vaughn 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

veda vaughn Empty
Alina Scamander
Hétf. Okt. 25, 2021 12:10 pm
Kedves Veda!

Te vagy az első, akit elfogadok a különbejáratú nyuszimmal  veda vaughn 3217638854!
Az előtörténeted, a stílusod és az írásod egyszerűen zseniális. Csak elkezdtem olvasni a személyiség leírást és egyszer csak a végén találtam magam és ültem, hogy ohh... hát én ezt még olvasnám. Már a karakter hírdetése is egy nagyon érdekes koncepciót vázolt fel, de te ezen csavartál még egyet és nem csak érdekessé, de végtelenül emberivé is tetted. Hiszen Veda élete a maga nemében átlagos. Szerető családban nőtt fel, tanult, célokat tűzött ki maga elé, szeretett egy férfi, megházasodosott, gyereket szült, aztán - még ha módszeresen tagadja is maga előtt - beleszeretett egy másikba, ettől pedig nem lett rossz ember. Egyszerűen csak egy átlagos ember, mint a legtöbbünk, aki nem lehet és nem tud mindig tökéletes lenni.
Szóval igen, a helyzet az, hogy szuperlatívuszokban tudnék írni az előtörténetről és a karakterről, de akkor az elfogadóm már-már feleslegesen hosszúra, nyálasra és olvashatatlanra nyúlna, amire úgy hiszem, senkinek sincs szüksége. Szóval az utadra is engedlek, hogy éled az életed, kövesd az álmaid és egy nap, ha Merlin is úgy akarja, Mágiaügyi Miniszterré válhass!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: