Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Señorita Artiza Rovira

Anonymous

Señorita Artiza Rovira Empty
Vendég
Kedd Aug. 17, 2021 1:46 am

Teresa Usoa Artiza Rovira

Tess

"Erős légy mindenkiért"

Nem:

Kor: 27 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Andorra, Artiza Palota, Rokokó kék szoba

Iskola/ház: Ilvermorny, Horned Serpent
Salemi Akadémia Ősi rítusok szak (vudu szakírány)

Munka: MM Varázslény-felügyeleti Főosztály Szellem tagozat Médium

Családi állapot: Szingli

Patrónus: Galamb

Pálca: Vörös tölgy, korall, 12 és fél inch

Jellem

A külvilág felé nem szeretek gyengének látszani, mégsem a jégkirálynő szerepét játszom a "drámai" életemben, mert az bizony más. Inkább a kemény csajt, aki nem ijed meg semmitől. Bárcsak, ne félnék semmitől, de félek. Bár, elhinném én is, hogy egy erős magabiztos mágus vagyok, amit mások rólam állítanak, mégis kételyekkel küzdők. Olyan vagyok, mint a legtöbb ember. Egy félkész műalkotás, amelyen a művész még dolgozik. Egy tökéletlen ember vagyok, aki próbálja élni élet, mint a világban élő több milliárd ember. Tisztán elmondhatom magamról, hogy a változékonyság és szeszélyeség az egyik ismertető jegyem. Az életemben huzamosabb ideig jelenlévő személyek, ha nem is szokták meg felfigyeltek eme tulajdonságaimra. Az álmodozó gyermeki énemet nem fojtottam el még. Várom a hős szerelmes lovagom. Csodásan hangzik nem, hogy hiszek az igaz szerelemben? Egy 28 éves le nem tépett kóró vagyok húgaim szerint. Izgalmakra éhes vagyok és kihívásokkal teli életet akartam élni mindig is és hát a túlzásokba esve képes vagyok a céljaimat magasra tenni olyan magasra, hogy el se érem őket, ezért a kudarc fullasztóan liheg a hátam mögött és ijesztget. "Teresa, elfogsz bukni." Úgy gondolom, hogy sokan esnek újra és újra olyan hibákba, mint amiben én is a képességeimet gyakran rosszul használom fel és rosszul kamatoztatom a talentumaimat. Szeretnék nagy és híres lenni, hogy nevemet felírják a többi nagynevű ember közé, talán ezért vonz az ismeretlenség és a sok rejtély, amely egy fajta kalandra hív. Majd közbe vág egy akadály és lehúz a földre. Hé, ébresztő nem vagy te egy Merlin féle nagyság.
Felállni nehéz és tovább menni az úton még inkább nehezebb, de úgy ahogy kimászok a magamnak ásott veremből.
Előfordul, hogy depresszív hangulatom van és Energiavámpírként mások hangulatát is tönkre teszem, ha már az enyém rossz legyen a tiéd is rossz. Szándékos-e vagy nem ezt sokan firtatják ilyenkor, mert bizony rontom a közhangulatot.
Szeretek segíteni másoknak, DE hogy én kérjek másoktól segítséget, azt már büszkeségből sem teszem meg. Eltolok mindenkit magamtól, hisz nem jó nekik, ha velem vannak nehéz eset vagyok és megbántok mindenkit, akit szeretek, ha rossz hangulatomba találnak meg.
Gyakran túlzásokba esek, pedig nem kellene. Egy egészséges egyensúlyba kellene élnem, mégis ha elképzelek egy ideális világban a jövőmet, akkor rádöbbenek, hogy számomra unalmas világ lenne.
Van, hogy félre értik a tetteimet, nehéz a másik személyt igazán (sőt lehetetlen teljesen) megismerni, főleg úgyhogy magunkat se ismerjük. Ha egyszerű eset lennék talán már férjezett háziasszony lennék gyerekekkel, valahol Granada környékén vagy esetlegesen Texasban.

Életem története

Az én életem a történetek szerint halállal kezdődött. Nem elsőszülöttként jöttem a világra, nem is másodszülöttként, de úgy tudják sokan, hogy az vagyok. Egy harmadik vagyok a sorban. Elvileg nem vagyok hibás a bátyám halála miatt. Nem tehetek róla, hogy Ő hallott. Ő pár perccel előttem született, mint én, de Ő mégse vehetett levegőt, míg a szerencsésebb gyerek él és virul. Vajon fair az élet? Miért én élek és miért nem Ő?
Úgy gondolom és hiszem, hogy a bátyám szeretete mentett meg a haláltól, így az életem még értékesebb vált számomra.
Igazság szerint be kell vallanom, hogy a születésnapjaimat mindig beárnyékolta a gyász is, így sosem szeretem megünnepelni családi körben, mert ez egyben ikerbátyám halála napja is. Gyermekfejjel nem sejtettem, hogy valaki hiányzik mellőlem és mire felfogtam azt, hogy ki az aki nincs mellettem, addigra már nem vágytam egy puccos ebédre a szüleimmel és testvéreimmel. Nem szeretek a származásommal kérkedni, sőt ha lehet bemutatkozásnál keresztnevem említése után elhanyagolom a vezetéknevemet.
A felmenőim híresek, igaz a nagy publikum számára nem jelentenek sokat, de a tanultabbak legyenek példaként azok most mágiatörténészek ismerik Artiza családot múltbéli dicső tetteit. Anyámat, mint Merlin díjas tudóst, kutató és holtnyelv szakértő a szakma (kultúrantroplógia) krémje vagy érdeklői mind hallottak róla. Marta Rovira az elő legenda a szakmájában. Artiza család sem marad el anyám nevétől, mivel Sanco Artiza (apám nagybátyja) ép olyan nagy név Spanyolországban, mint sok más rokonom.
Nem tagadhatom, hogy a Santiago Artiza és Marta Rovira gyermeke vagyok, ám nem vágyok előnyhöz jutni általuk. A keménymunka meghozza a gyümölcsét és ezért amint tudtam elhagytam őket.
Ellestem és megtanultam sok dolgot szüleim mellett. Tudom, hogy az Ilvermorny falai közt eme modernkori varázslás kultúráját is el kellett sajátítanom, hogy rátaláljak a saját ösvényemre. Mikor elkísérhettem anyámat egy-egy útjára nyáron, rádöbbentem sokkal több a mágia holmi pálca gyakorlatoknál. Eleganciát ad a pálca a kezeim közé, ám valami fajta felejtést is rejt a pálca használat, nem minden régi módszer rossz és elítélendő. Legtöbb varázsló az elfeledettet fedezi fel újra, miközben talál egy ősi tekercsre feljegyzett vagy akár egy régi tankönyv oldalának lapszélére leírt varázslatot, amit felelevenít újból 100-800-1000 akár 2000 évvel később.
Vajon találhatok ki valami tényleg igazán új varázslatot? Vajon felfedezéseimet 200 év múlva ismerni fogják?
Az hogy a Salemi akadémiát befejezve nem a M.A.G.U.S.A. hivatalánál maradtam és helyezkedtem el, az pontosan Ernest bátyám és apám magaspozíciójából fakadóan történt, mivel könnyen kaphattam volna egy hatalmas irodát, ahol világi életem lett volna és ellébecolhatom életemet hátra lévő részét, de makacsul ragaszkodtam (még a mai napig is ragaszkodom), hogy végig szeretném járni a lépcsőfokokat és ki szeretném harcolni a helyemet és a pozíciómat a munkahelyemen. Azt is el kell mondjam, hogy nem véletlenül jöttem Londonba. Valami vonzott ide egy belső hang. Nem tudtam megmondani akkor, hogy mi volt az (most már tudom). Nem London érkeztem meg először szerencsét próbálni. Az első európai munkahelyem Párizsban volt. Balgán nem hallgattam a megérzésemre és így egy csúnya sérülés utáni felépülésből érkeztem meg az Egyesült Királyságba, ahol végül állást kaptam. 4 éve dolgozom a Minisztériumban.
Sok gyereknek vannak képzeletbeli láthatatlan barátai. Nekem is voltak, de mint kiderült idősebb fejjel ők nem csak képzeletbeliek voltak, hanem valósak úgy-ahogy, mert szellemek voltak, akik előttem szívesen megjelentek, míg mások előtt rejtve maradtak. Elvileg vonzó az aurám számukra.
A halál körül lengi életemet, veszítettem már el szeretett családtagot és barátot is.  Nekem mintha, szerencsém lenne, hogy olykor kicselezhetem őt (magát a Halált) vagyis ad esélyt, hogy tovább éljek. Volt szerencsém látni vagy ép megtapasztalni, hogy a szeret mágiája milyen erős varázslatokat képes megidézni, mert talán anélkül a párizsi esetet nem éltem volna túl.
Néha elgondolkodtam azon a mesén, amiben az a 3 fivér szerepel, hogy vajon létezik-e még az a 3 ereklyéje a halálnak? Vajon én mit választottam volna? Talán a feltámadás kövét, hogy lelkem hiányzó darabját pótoljam, mert nem vagyok mindig teljes. Van egy részem, ami úgy érzem üres.
Talán pont itt fogom megtalálni ebben az országban, aki betölti szívem üres részeit vagy talán nem, de amíg nem kívánkozik a szívem és az eszem másfelé, addig e eső áztattatta föld szívébe lakom be magam.
Igazán más itt élni és dolgozni, mint Amerikában. Nehéz nem összehasonlítani a körülményeket, hisz életem nagy részében ott éltem. Néha haza húz a szívem, barátaim és ismerőseimhez, de kezdem megszokni az itt létet az angolokat.
London egyik "legsötétebb" utcájába lakom. Hogy hogy kerültem oda? Az egy igazán érdekes történet. Röviden csak annyi, hogy egy öreg vasorrú banya szelleme jutatott hozzá. Egy antikvár régi könyvkereskedés fölötti lakásban élek és esküszöm nem tudtam, hogy kétes hely a Zsebpiszok köz.
Néha felkeres és felkér egyik-másik osztály alkalmazottja, hogy segítsek felismerni ügyes bajos feladatukban, amikor munkájuk során elakadnak. Halkan terjed a hírem. Ha bajban vagy Tess segít a negyedikről. Ám néha én is csúfos kudarcot, vallok varázslat és szellemek terén.
A kilencediken lévő halál kamra, mely felé igazán vonzódom. Hátborzongató belegondolni, mégis úgy érzem emiatt vagyok itt, ahol vagyok Londonban. Ha felfigyelnek egyszer rám a Nagyok ezen szoba rejtélyét igazán kiismerném, addig is a Szellem Tagozat munkatársa maradok.

Ha tükörbe nézek

A tükörből visszanéző nő, aki én lennék. Néha el se hiszem, hogy én vagyok. Egy napbarnított spanyol arcvonásokkal rendelkező sötét hajú, sötét szemű emberi lény. Meg van minden test részem, ám a hátamon egy hatalmas heg található, ami egy halál közeli kalandomra emlékeztet és a bal bokámon egy csillag tetoválás található, amely egy fura ígéret következményeként került bőrömre. Orrom kissé nagy szerintem, de ízlések kérdése, hogy ki-mit gondol nagynak magán.
Sokszor hordok feketét nem azért, mert gyászolok vagy a gót illetve a hard rock stílusnak hódolnék. Ezt egyszerű praktikumból teszem, a fekete jól áll minden helyzetben. Komolyságot sugároz és ez kell egy hivatali vagyis egy minisztériumi alkalmazottnak hordania, hogy ne legyen túl extravagáns a munkahelyén. Hogy néznék ki rózsaszín kosztümben a hozzá illő kiegészítőkkel? Ne is képzeld el. A munkám és a hobbim az életem. Furán hangzik, de így van az öltözékem is ehhez illeszkedik.

Családom

A királyi Artiza vérvonal

A családom a hét baszk aranyvérű családok egyike. Spanyolországban vannak Navarrában  a Pireneusok (Spanyol-Francia határ) mentén, Pamplona és Alsasua városa környékén vannak a család ősibirtokai. A 19-20. század fordulóján Andorrai Hercegségben is sikerült a családnak egy  kis palotát megkaparintaniuk Ordino környékén.
Artiza jelentése tölgyfa más olvasatokban, pedig csillag. Az Artiza családi címerben mindkettő jelkép jelentős szerepet játszik. A címeren egy tölgyet három ötágú csillag koronázz meg és a fa alatt hét kicsi stilizált domb található. A családi jelmondat, szerintem kicsit ijesztő, főleg az én életemmel kapcsolatban.
A halál után is tovább ragyogunk.
Dédapám Alvaro Artiza volt, akinek három fia született. Az elsőszülött fia Sancho Artiza, aki most családfő, aki dönt és jóváhagy házasságokat. A baszk varázsló közösség megválasztott kiskirálya és a Spanyol Mágiaügyi Kormány tagja. 2001-ben baszkra és spanyolra fordított könyve jelent meg. Egy antik szöveget talált a 90-es évek közepén, amelyben egy ibériai félszigetről származó varázsló történetét írja le egy bizonyos Mamercus Tranquillus Caeso.
Ő lenne apám Santiago Artiza nagybátyja. Ő döntött apám sorsáról is, hogy Amerikába küldte diplomataként és ő rendezte el Santiago házasságát a Rovira családból származó Martaval. Apám sose tagadta előttünk, hogy ez nem szerelmi frigy és több alkalommal is félre lépett. Kettő fattyú fiúról tudok, bár sose találkoztam velük és a nevüket se tudom.
A mi kapcsolatunk, nem a legjobb. Sok esetben átnéz rajtam az elmúlt 27 év alatt. Hogy miért? Azt pontosan nem tudom, de talán jobban örült volna, ha helyettem az ikerbátyám élne. Talán túlságosan sok anyai jellemvonásom van. Apám diák éveim alatt állandóan dühös volt rám. Sosem voltam számára megfelelő, hiába voltam kiváló tanulók között. Nem buliztam végig a vizsga időszakokat, úgy mint mások az akadémián, nem éltem olyan közösségi életet, ami után lesújtó pillantásokat kapna a családom, mert a családunk hírnevén csorbát ejtettem volna.
Nem tudott a kontrollja alá vonni. Kicsúsztam a markából elmenekültem a mérgező apai környezetből.

A titokzatos katalán család

Rovira családban sok nagy gondolkodó és kutató van, ahogy igazán sok ősöm erős kapcsolatot ápolt a szellem világgal. Anyám generációját átugrotta ez a képesség, de nálam megjelent, ami után anyám és rokonságom egyik ékessége lettem.
Rovira család Galicia térségébe menekült az arab hódítások miatt (710-es években), de hagyományaikat nem hagyták maguk mögött és amint megtehették visszatértek egykori katalóniai birtokaikra.
A Rovira család a "nagy visszaköltözés" környékén szakad kétfelé ekkor a Galiciában maradt család nevet váltott. Zavaros a történeti háttér. Talán kitagadták őket, így a mostani galiciai Ocampo család egykor Rovira volt.
20. századi elején spanyol vértisztasági ügyekben 13 aranyvérű katalán családot hagytak jóvá ezek között utolsóként Rovira családot vették be a híres katalán 13-as igaz aranyvérű jegyzékbe, Angliában ezzel egy időben jelent meg a Cantankerus Nott-féle lista. Spanyolország területén több féle aranyvérű családokat összesítő jegyzék is található, de a katalán aranyvérű varázsló familíák csak ezen a 12-es listán olvashatóak, mert a Spanyol Mágiaügyi Tanács a katalán aranyvérűeket is félvérűekké fokozta le.
A második világégéskor a család Portugáliában és az Egyesült Államokban vészelte át a háborút, így tengeren túli kapcsolatait elkezdte már a negyvenes években kiépíteni. Az ötvenes évek elején tért vissza szinte az egész család az Atlanti-óceán partjaitól a Pireneusok lábaihoz és a Földközi-tenger spanyol partjaihoz.
Rovira címerben a kihaltnak mondott katalán tűzgömb sárkány található.
Anyám Marta Rovira, aki gyermekkorában egy alkalommal látott még katalán sárkányt az ősi birtokokon, ahol egy egész nyarat eltöltött. Egy tucat katalán sárkány található az egész földön. Az emberek túl vadászó életvitele miatt került ilyen helyzetbe ez a sárkány fajta. Ebből a 12-ből 9 darab Dél-Spanyolországban él. A fajta megőrzésével foglalkozik Jacme Rovira nagyapám és idősebb nagybátyám is. A családban többen magizoológusok és természetvédők, akik Spanyolországban őshonos lényeinek védelmével vagy egykor őshonos lényeinek visszatelepítésével foglalkoznak.
Alfonz Rovira unokatestvérem, akivel Párizsban futottam össze és ismerkedtem meg, Mallorcán hoz létre egy színvonalas turisztikai paradicsomot az odautazó és üdülni vágyó varázslók és boszorkányok részére.  
Jacme nagyapám az összes gyermekét a tanulásra ösztönözte, Európa legjobb iskolájába Beauxbatons íratta és pénzt nem sajnálva engedte különféle felsőfokú oktatási intézményekbe Európa szerte. Marta kapott lehetőséget kiteljesedni és ezt a lehetőségeihez mérten meg is tette, hisz kutató vált belőle.
Anyámat még, akkor élő dédapám Fernando Rovira kötelezte a házasságra apámmal. Fernando halála (2005. január 18.) után lazultak házassági szerződések és kényszer házasságok megkötése.
Amikor rájött anyám, hogy a szellemekkel milyen kapcsolatban állok, elkezdett velem mélyebb kapcsolatot ápolni és a munkáját is olykor félre tette értem.
Salem után, ahogy munkába álltam eltávolodtam tőle is. 5 éve nem láttam, ahogy apámat sem, de anyának olykor küldök életjelet magamról.

Testvéreim
Bátyám a MACUSA egyik spanyol ajkú keleti parton ténykedő nyomozó aurorja. Egy igazán erős egyéniség a testvéreim közt. Szereti rám és a húgainkra is ráerőltetni akaratát. Ő apám büszkesége, a kiváló fiúgyermek.
Húgaim még diákok a Salemi Akadémián. Velük nem olyan feszült a kapcsolatom, mint a bátyámmal. Ők apám gyöngyszemei, akikben nem egy-egy elcseszett lányt lát.

Apróságok

Amortentia
Narancs, Olíva, Szőlő.

Mumus
Dementor

Edevis tükre
Az igaz szerelemre és szeretetre.

Hobbim
Varázsige kísérletezés, mint például új bűbájokat "feltalálni" vagy ősikre és elfeledettekre rátalálni. Mugli tárgybűvöléssel is foglalkozom szabadidőmben.
Motorozom.
Antik könyvgyűjtő lennék. (A könyvekre megy el fizetésem nagy része.)

Elveim
Úgy élni, hogyha visszatekintek a múltamra büszke legyek magamra.

Amit sosem tennék meg
Öngyilkosság.

Ami zavar
Kopogó szellemek.

Ami a legfontosabb az életemben
A munka?

Ami a legkevésbé fontos számomra
Tik-tok és Instagram és a muglik által szeretet Facebook oldalak.

Amire büszke vagyok
Nincs sok dolog, amire most büszke lennék most jelenleg. Talán a lakásra a Zsebpiszok közben és arra amit önállóan a család támogatása nélkül elértem eddig.

Ha valamit megváltoztathatnék
Élne az ikertestvérem.

Így képzelem a jövõmet
A kilencedik szinten.

Egyéb
Részleges látói képességek.
Pálca nélküli mágus.
Talán nem számít, de sok nyelvet megértek, ha nem is mindegyiket beszélem kitűnően:
angol, apanyol (baszk, katalán, arán), francia és egy kis arabot is tanultam Párizsban.

Stella Maeve

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Señorita Artiza Rovira GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Señorita Artiza Rovira Empty
Meissa Lestrange-Black
Csüt. Aug. 26, 2021 5:11 am
Kedves Teresa!

Meglehet, hogy te véletlennek, vagy szerencsének érzed, hogy ennyi mindent, és ennyi mindenkit túléltél, én azonban úgy vélem, ennek inkább az az oka, hogy egy nagyon erős nő vagy. Melletted nem lehet csak úgy elmenni, bár valószínűleg úgy érzed, jó néhány családtagod pont így tesz. Biztos vagyok benne, hogy képes leszel elérni a célod, de vajon tényleg azt rejti a Halál Kamra, amire vágysz?
Érdekes a származásod, a személyed, a hozzáállásod az életedhez. Kapcsolataid által könnyen hozzáférhetnél ahhoz, amit szeretnél, mégis inkább azt választottad, hogy megküzdesz érte. Szerintem sok kalandban lesz még részed London legsötétebb utcájában, és a Minisztériumban egyaránt, én pedig alig várom, hogy ezekről olvashassak.  Señorita Artiza Rovira 3217638854
Foglalózz, aztán a játéktérig kövess egy szimpatikus szellemet! Wink

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: