Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Azaryah Everleigh Seaver

Hollyn Shelby

Akadémista

Azaryah Everleigh Seaver Tumblr_inline_qqa8xtY7Ci1snuvbz_500

Lakhely :

Nott Manor | Birmingham

Keresem :

the Shelby boys

Multik :

Beehive

Playby :

Emma Mackey

176

Azaryah Everleigh Seaver Empty
Hollyn Shelby
Pént. Júl. 09, 2021 3:13 pm

Azaryah Everleigh Seaver

Zary

"Darkness is only driven out with light,
not more darkness."

Nem:

Kor: 27 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: London

Iskola/ház: Roxfort, Hollóhát

Munka: értékes dísztárgy, amit jól lehet mutogatni, illetve értékesíteni; egyébként medimágus a Szent Mungó Bájital – és növénymérgezések osztályán

Családi állapot: hajadon

Patrónus: Durrfarkú szurcsók... Csak vicceltem, igazából réti sas.

Pálca: bodzafa, egyszarvúszőr, rugalmas, 9 és fél hüvelyk

Amit szeretnek bennem, és amit nem

Nehéz volna a jellememet részekre szedni, és kiemelni egy-két jó vagy rossz tulajdonságot, mert esetemben minden mindennel összefügg, és cseppet sem egyszerű a helyzet. Alapvetően kedves vagyok és türelmes, segítőkész, egy csipetnyi gyermeki ártatlansággal és álmodozással megfűszerezve. Néha ugyanakkor dacos vagyok, gúnyos, szarkasztikus. Sok fájdalmat és szenvedést tapasztaltam az életben, ennél fogva rengeteg elfojtott harag van bennem, amiről általában szentül hiszem, hogy képes vagyok teljes mértékben uralni. El kell zárnom az érzéseimet, a véleményemet, muszáj. Ez a túlélésem záloga. Ha nem így teszek, csak még több bajt hozok a fejemre. Ezt jól megtanultam már. Az erőszak csak erőszakot szül, a harag még több haragot, az ellenkezés pofonokat... Csak a türelem, a kedvesség, az alázatosság... a fény képes elűzni a sötétséget. Tehát próbálok ezen elvek alapján létezni. Ugyanakkor a mélyen elzárt sok fájdalom odabenn lassan, de biztosan sötétséggé formálódik, amely ha akar, képes utat találni magának kifelé, a legkülönfélébb módokon. Ennél fogva vannak néha irracionális megnyilvánulásaim, amiket még én sem mindig tudok megmagyarázni magamnak. Pedig nagyon-nagyon igyekszem mindent kontroll alatt tartani. Olykor viszont elcsodálkozom magamon, hogy mindaz a bántás után, ami engem ért, még mindig képes vagyok tiszta szívvel mosolyogni, örülni dolgoknak, reménykedni. És bár elég súlyos bizalmi gondjaim vannak, még mindig szeretnék szeretni és szeretve lenni. Ezt egyértelműen anyámnak köszönhetem, és mindannak, amit az életében tett értem. De jelenleg nem igazán van bárki is az életemben, aki valóban ismerne. Manapság csak az vagyok, amilyennek apám elit közege ismer: egy illedelmes, bájosan távolságtartó, okos, de nem túl beszédes fiatal nő. Talán... de tényleg csak talán, a munkában a kollégák között már akad egy-két olyan személy is, aki ennél némileg többnek lát.

Életem története

Az én életem története is úgy indult, mint sok másik. Egyszerűen, de szeretetben. A szüleim még a Roxfortos éveik alatt egymásba szerettek, és nem egész húsz évesen már össze is házasodtak. Egy évre rá megszülettem én. Apám nem volt elragadtatva attól, hogy lány lettem, de azt hiszem, akkoriban még tényleg fontos voltam neki. Még valóban szeretett. Nagyjából három-négy éves koromig szinte gondtalan, boldog életem volt, békében, harmóniában. Aztán kitört a háború, apám pedig halálfalónak állt, ahogy akkor a közeli barátai és családtagjai közül többen is, és minden elromlott.

Voldemort halála után két évet ült az Azkabanban – ez idő alatt anyámmal leginkább csak ketten voltunk, és néha a nagyszüleim látogattak bennünket –, aztán a szövetségesei találtak neki egy jó varázsjogi ügyvédet, aki a Wizengamot előtt sikeresen be tudta bizonyítani, hogy apám igazából ártatlan volt, részben Imperio varázslat alatt cselekedett, amikor a Nagyúr oldalán harcolt, részben pedig a családját védte, mert az életünkkel fenyegették őt. Ez nyilvánvalóan nem igaz, de mégis sikerült elhitetnie a varázsvilággal, amely ezután tárt karokkal várta vissza, és még a Minisztériumba is sikerült befészkelnie magát. A pénzügyi és gazdasági csalások szakosztályán helyezkedett el, és ott dolgozik azóta is, immár több mint húsz éve, és számomra érthetetlen módon nagy tiszteletnek örvend.

A visszatérése után azonban már közel sem volt az az ember, akire én pici lány koromból emlékeztem. Távolságtartóbbá és agresszívebbé vált. Az utóbbi egy ideig csak szavakban nyilvánult meg, verbális bántalmazásokban, a négy fal között, és legtöbbször csak anyám felé. Nekem igazából csupán azt vágta a fejemhez időről időre, mennyire kár, hogy nem fiú lettem. Nem voltam elég erős, elég gyors, és ki nem állhatta, ha sírtam anyám miatt, amikor őt bántotta. Anyám mégis védte, csitította, támogatta, gyakran ügyesen tompította is a kitöréseit. Azt hiszem, ő még mindig szerette, és mindent elnézett neki emiatt, illetve mert sajnálta apát a rabságban töltött évek miatt. Meg akarta érteni őt, próbálta előttem mentegetni. Én egy idő után inkább csak elkerültem. Amikor otthon tartózkodott, csendben elvonultam a szobámba, és ha csak tehettem, nem mutatkoztam előtte anya nélkül. Féltem tőle. Már akkor is. Pedig az még csak a kezdet volt.

Három héttel azelőtt, hogy először léptem volna kilenc és háromnegyedik vágányra, édesanyám tragikus hirtelenséggel elhunyt. Együtt mentünk bevásárolni a roxforti utazásom előtt az Abszol útra, de mivel túl kicsi voltam még a hopponáláshoz, a Foltozott Üst melletti sikátoron át közelítettük meg a bevásárló utcát. Ám mielőtt elértük volna a bejáratot, a sötét mellékutcára lépve egy mugli támadt ránk késsel a kezében. A pénzünket követelte, és sajnos nem volt hajlandó megérteni, hogy nincs nálunk semmilyen mugli érték, ezért végül hasba szúrta édesanyámat, majd elrohant. Segítségért kiáltottam, de mire az megérkezett, már túl késő volt. Csak utólag, évekkel később tudtam meg, miután elkezdtem dolgozni a Szent Mungóban, és megismerkedtem az egyik medimágussal, aki anyám életéért harcolt akkoriban, hogy már négy hónapos várandós volt a kistestvéremmel, aki fiú lett volna.

Apám ezután szerintem elveszítette a maradék józan eszét is, minden szeretetét, szimpátiáját, megértését irányomban. A veszteségért egyszerre hibáztatott engem, és az egész mugli világot. Szégyenkezett miattam amiatt is, mert a szüleimmel ellentétben nem a Mardekárba kerültem, hanem a Hollóhátba. De az első roxforti félévben még szerencsére ebből nem sokat érezhettem. Viszont miután hazatértem a téli szünetre, és a tudomására jutott, hogy az iskolai legjobb barátaim közül az egyik félvér, a másik varázstalan családból származik, elszabadult a pokol. Azt akarta, hogy haladéktalanul szakítsak meg velük minden kapcsolatot, az általuk küldött leveleket elégette, és amikor szembe szálltam vele – akkor még volt ehhez merszem -, akkor megütött. Az volt az első alkalom. De még akkor sem tudott annyira rám ijeszteni, hogy a Roxfortba visszatérésem után ne rohanjak egyenesen a barátaim karjaiba megnyugvásért. Nem távolodtam el tőlük, ahogy várta, hisz azt gondoltam, mit számít? Apám úgysem lát, nem tudhatja meg. De bizony megtudta, bár ezt nem sietett velem közölni. Nyáron, a következő hazatérésemkor sem vett elő érte rögtön, sőt, a szünet első felében alig láttam, mert munkaügyben elutazott, és mikor visszatért, kezdetben akkor is csak hideg és távolságtartó volt. Ám a legelső alkalommal, amikor valami neki nem tetszőt tettem, megütött újra, majd a szobámba zárt két napra, étlen-szomjan. Szerencsére a házimanónk a segítségemre sietett, így nem kerültem életveszélyes állapotba. Aztán a második évem kezdete előtt egy nappal a dolgozószobájába hivatott, és teljes nyugalommal közölte, hogy a roxforti tanárok és diákok között is vannak olyanok (sosem tudtam meg, hogy kik, és ez később a paranoiám alapjául is szolgált), akik infókkal látják el, és mindent elmondanak neki rólam. És felejtsem el a mocskos, sárvérű és félvér pajtásaimat, különben elintézi, hogy azok családjai örökre eltűnjenek a föld színéről. Megrettentem attól, hogy apám mire képes, hogy mennyi gyűlölet van benne, és hogy milyen könnyen megtalálja a módját, hogy hatalmat gyakoroljon felettem. Életem legsötétebb napjai akkor kezdődtek.

Hamarosan már nem voltak barátaim. Én voltam a magányos, szürke kisegér, aki a tanulásba menekült. Aki folyton a háta mögé lesett, és mindenkiben potenciális árulót, ellenséget látott. És bár okos voltam és szorgalmas, de a szorongásom olyan mértékeket öltött, hogy egyes tárgyakból a jegyeim is romlásnak indultak. Csak azokból maradtam kiváló vagy várakozáson felüli, amelyek igazán érdekeltek, és örömet szereztek nekem, mint amilyen a bájitaltan és a gyógynövénytan volt. A többiből sokszor épp csak nem buktam meg. Persze ez sem tetszett apámnak, és időről időre megkaptam érte a magamét. És miután az RBF okán kiderült, hogy őszintén érdekelnek a mugli tudományok, és a továbbtanulást ezen a vonalon fontolgatom, teljesen kikelt magából. Akkor szálltam vele nyíltan szembe életemben másodszor és utoljára, de soha olyan dühösnek még nem láttam, mint akkor. Úgy sejtem, számára felfoghatatlan volt, miért foglalkoztat egy olyan undorító, alantas társadalom, amelynek egy tagja elvette az anyámat. Az Ő feleségét. Én pedig nem értettem, mi köze az egyiknek a másikhoz, hiszen az csak egyetlen ember volt. És amikor ezt szóvá tettem, Cruciatus-átok lett a jussom. Soha addigi életemben nem tapasztaltam olyan mértéktelen fájdalmat. De ő nem kímélt, percekig kínzott, ami ráadásul akkor óráknak tűnt. Mégis, azt hiszem, nem a fizikai része volt a legrosszabb, hanem a lelki. Az fájt a legjobban, hogy a saját apám teszi ezt velem. Rájöttem, hogy már tényleg nem szeret. És ez megtört.  

Többé nem akartam nyíltan szembe szállni vele. Elfogadtam, hogy nincs apelláta, nincs ellenvetés, nincs lázadás. Hogy ha túl akarok élni, és minél kevesebb szenvedést megtapasztalni, akkor együtt kell működnöm, a kedvében kell járnom, példás leányzónak kell lennem, akire büszke lehet. Elnyomni magamban minden mást, mindent, ami nem tetszene neki. Vagy legalább ügyesen eltitkolni előle. Sok-sok gyakorlással animágussá váltam, és megtanultam átváltozni egy szürke kis egérré, ami akkoriban úgyvéltem, nagyon passzol hozzám, ráadásul abban a formában ki tudtam szökni akkor is, amikor apám büntetésből, vagy csak kedvtelésből a négy fal közé zárt. Megtanultam meggyógyítani magam a törésekből, vágásokból, átkok ejtette sebekből; meghunyászkodni, csendben maradni, tűrni, ugyanakkor lélekben megerősödni és kitartani. Így apám egy-egy kitörése után nem sokkal már újra emelt fejjel bújhattam elő az a tökéletes lányként, akinek lennem kellett. Akinek látszanom kellett a barátai és munkatársai előtt. Mintha mi sem történt volna. Eltanultam az ő hűvösen távolságtartó stílusát, amit ügyesen ötvöztem az anyámtól örökölt bájjal, így végre egy kicsit talán tényleg büszkévé tettem, hisz az őt körülvevő mágusok általában kedveltek, kedvesnek és szimpatikusnak találtak. De valójában közöttük sem éreztem jól magam, az egész csak látszat volt. Mind csak színjáték. Legszívesebben ma is csak elmenekülnék, elbújnék apám elől örökre. Egyszer meg is próbáltam...

Már akadémista voltam, a második évet tapostam a medimágia kar bájitalkeverő szakán, amikor megismerkedtem egy sráccal. Kedvesebb volt velem, mint bárki valaha, én pedig hamar bele is szerettem. Úgy hittem, ő, aranyvérűként, apámnak is elég jó lesz, ezért két és fél hónap után be is mutattam neki. Nem akartam sokáig titkolózni, azt gondoltam, ha hamar színt vallok, nem lehet oka haragudni rám. Hatalmasat tévedtem. Mindenben. Mert Patrick nem volt neki elég jó. Hiába volt aranyvérű, nem volt tehetős, ráadásul szerinte a fiú véráruló családból származik. Nem méltó hozzám. Azt mondta, ő fog nekem férjet keresni, ha itt lesz az ideje, ezt a “bolondot” pedig azonnal verjem ki a fejemből. Ezúttal nem volt hangos tiltakozás, sírás, ajtócsapkodás. Akkorra már megtanultam, hogy azzal csak a saját vesztembe rohanok. Ehelyett megvártam, amíg elalszik, összecsomagoltam, és elszöktem otthonról. Két hetet töltöttünk Patrick-kel a Szárnyas Vadkanban, azt tervezgetve, hol és hogyan kezdjünk új életét, ám mielőtt ebből bármit megvalósíthattunk volna, ránk találtak. Apa nem egyedül jött, hanem három ex-halálfaló barátjával, és a szemem láttára átkozták félholtra a szerelmemet. Aztán apám elrángatott onnan, és az én büntetésemet otthon folytatta. Eltörte a karomat, és a bordámat is két helyen, majd miközben kínzó-átkot szórt rám, megfenyegetett, hogy ha legközelebb szökni merészelek, ő maga végez velem. Végül abban az állapotban bezárt a pincébe három és fél napra. Ezúttal a pálcámat is elvette, és a házimanónknak is megtiltotta, hogy meglátogasson. Félig a halálomon voltam a kiszáradástól, a sérüléseimről nem is beszélve, mire kiengedett, és engedélyt adott rá, hogy ellássanak.  

Ezután már valóban csak árnyéka lettem önmagamnak. Ma már csak egy bábnak érzem magam, akit ő irányít, akivel bármit megtehet. De ugyanakkor, valami érthetetlen módon, mégis maradt bennem remény, hogy még lehet jobb, hogy egyszer szabad leszek. Maradt bennem türelem és kedvesség, és a humoromat sem veszítettem el teljesen. Ellenkezőleg. A tréfálkozás és a szarkazmus olykor a mentőövem, amely a felszínen tart, amikor úgy érzem, közel állok hozzá, hogy beleőrüljek a helyzetembe. A nyelvem néha élesebb, mint kellene, de közben óvatos vagyok, és igyekszem figyelni rá, hol a határ. És a munkám a menedékem. A legjobb és legfontosabb része a szürke hétköznapoknak.

A dolgok menete viszont talán hamarosan változni fog. A Minisztériumi dolgozók, főleg a magasabb rangúak körében, de apám régi barátai között is elég gyakoriak a rendezvények. Szinte hetente jár ilyenekre, de minimum havonta, és időről időre engem is magával rángat, mint egy tárgyat, egy trófeát, amit mutogathat. Már megszoktam. Néha egyik munkatársa fiával táncolok, aztán a másikkal, közben bájosan elcsevegek mindenkivel, ahogy kell, de már rég nem próbálok barátkozni, vagy magamhoz közel engedni senkit, hisz annak mindig rossz vége van. Így hát csak várom, hogy mielőbb vége legyen ezeknek az estéknek, és elszabaduljak onnan. Vagy ha nagyon besokallok, akkor csak kiosonok levegőzni a legközelebbi erkélyre. Így tettem legutóbb is, amikor véletlenül kihallottam apám beszélgetését néhány ismerősével. Arról társalogtak, hogy ideje volna férjhez adnia engem, hiszen már bőven benne vagyok a korban. Sőt! Most vagyok a legjobb, legszebb időszakban ahhoz, hogy megtalálja nekem a legmegfelelőbb, legméltóbb aranyvérű társat, jól kiházasítson, és ezzel végre levegye rólam a kezét. A hallottak elsőre felháborítottak. Bár egy ideje már tudtam, hogy előbb-utóbb eljön ennek is az ideje, de nagyon bántónak találtam azt, ahogyan beszéltek rólam. Mintha valóban csak egy értékes dísztárgy, vagy egy szép ékszer lennék, amin túladhat. Közben meg feléledt bennem a remény, hogy talán ez a házasság lesz a megmenekülésem kulcsa...

Ha tükörbe nézek

Ha tükörbe nézek, egy egyszerű, középmagas, törékeny alkatú fiatal nő néz vissza rám hosszú, hullámos, sötét barna hajjal, zöld színű őzike szemekkel. Egy kicsit, azt hiszem, fiatalabbnak is tűnök a koromnál. Talán azért, mert túl sok minden van, amit még nem volt alkalmam megtapasztalni. Vagy mert mindazok ellenére, amiken keresztül mentem, még mindig akad bennem gyermeki ártatlanság, ami a tekintetemben is jól látszik. Öltözködésben kötelezően, az elvásárok szerint, követem a legújabb varázsló divatot, legalábbis amikor társaságba megyek. Otthon azonban néha jól esik elengedni magam, és hétköznapi ruhákba bújni. Titokban érdekelnek a mugli öltözködési szokások is (és sok más egyéb dolog is velük kapcsolatban), de ezekkel kizárólag akkor foglalkozom, amikor apám biztosan nem láthatja.

Családom

Édesapám
Reginald Seaver (48) - Egy őrült pszichopata, aki senkire és semmire nincs tekintettel, csak a saját elképzelései, vágyai és nézetei számítanak. A saját lánya érzései vagy épsége sem érdekli. A lelki terror, fizikai bántalmazás és az átokkal való kínzás egyaránt a repertoárja részét képezi, amelyekkel képes sakkban tartani. És mégis valamiképpen fenn tudja tartani a látszatot, hogy ő a tökéletes mintapolgár. Bár ami talán még ennél is furcsább és hajmeresztőbb, hogy ennek ellenére sem tudom igazán gyűlölni. Még mindig vannak olyan pillanataim, amikor megpróbálom megfejteni, megérteni, emlékeztetni magamat rá, hogy ő az apám, hogy valaha jó volt hozzám. Még mindig vágyom az elismerésére, és kincsként őrzöm azokat a pillanatokat a szívemben, amikor emberien viselkedik velem.

Édesanyám
Zelda Miller-Seaver - Sajnos fiatalon, 30 éves korában elhunyt, amikor én még csak tizenegy voltam. Rablógyilkosság áldozata lett. A karjaimban halt meg. A legfontosabb ember volt az életemben, és minden egyes nap hiányzik a szeretete, az optimizmusa, a belőle áradó fény, az egész lénye, a boldogság, amit mellette tapasztaltam. Tartja bennem a reményt és az erőt a hit, hogy egyszer újra vele lehetek majd a függöny mögött... Ugyanakkor hiszem, hogy lát engem, és büszke rám mindazért, amit elértem, mert talpon maradtam, és miatta igyekszem kitartani a legnehezebb élethelyzetekben is.

Férj
Még nincs, de sajnos - vagy szerencsére? - ez hamarosan változni fog, mert apám már bőszen keresi a jövendőbelimet.

Apróságok

Amortentia
tenger, narancs, jácint, karamell

Mumus
A halál, azt hiszem.

Edevis tükre
Szabadság, önállóság, hogy teljesen a magam ura lehessek.

Hobbim
Olvasás, bájital keverés, gyógynövények gyomlálása, ápolása az üvegházban, festés, főleg csendéletet és természetképeket, de a kedvenc részem, amikor életre keltem őket. Varázslósakk - néha apámmal szoktam játszani, a ritka kevés, szép közös élményeink egyike.

Elveim
Élj túl! Történjék bármi, csak élj túl, tarts ki! Lesz jobb is! Talán.

Amit sosem tennék meg
Nem lennék öngyilkos. Sok mindent átvészeltem már, és réges-rég megfogadtam magamnak, hogy sosem adom fel. Nem adom meg sem apámnak, sem másnak az elégtételt, hogy önként vessek véget az életemnek.

Ami zavar
Az elnyomás, az igazságtalanság, az elitista aranyvérűek komplett gondolkodása (apámmal az élen), és a muglik elnyomása.

Ami a legfontosabb az életemben
A munkám. Szeretek segíteni mágustársaimon, gyógyítani, életet menteni. A Szent Mungó az első és egyetlen hely, ahol végre tényleg otthon érzem magam, ahol úgy érzem, önmagam lehetek, mert nem az számít, ki vagyok, kinek a lánya, honnan jöttem, hanem hogy segíthetek másokon.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Valójában már régen elfogadtam, hogy nem sokat számít a véleményem, és nem számít, mi fontos nekem, és mi nem.

Amire büszke vagyok
A tanulmányi eredményeimre, a munkámra. Azt hiszem, anyám is büszke lenne rám, amiért olyan mérgező körülmények között is végig tudtam csinálni a Roxfortot és az Akadémiát.

Ha valamit megváltoztathatnék
Ha rajtam múlt volna, apám halt volna meg anyám helyett annak idején.

Így képzelem a jövõmet
Valószínűleg feleségként egy olyan férj mellett, akit ugyan nem én választok magamnak - mert arra kicsi esélyt látok -, de remélem, hogy egy szerető társat kapok, aki mellett végre szabad és boldog lehetek.

Egyéb
Animágus, egérré tud változni.

Alycia Debnam-Carey

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Azaryah Everleigh Seaver Empty
Vendég
Vas. Júl. 11, 2021 9:16 am
Kedves Azaryah!

Szépen felvezetett karakterlap egy ízig-vérig aranyvérű, Voldemort-hű család mindennapjaiból. Sokan azt hiszik, hogy elég, ha csak a múltban traumatizálódott karaktereket alkotnak meg, akik aztán a mindennapokban úgy élik az életüket, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Pedig a múlt sosem feledhető, az egyén pedig sokáig, ha kell élete végéig is szenved a rendszertől, amibe beleszületett. Erre te tökéletesen ékes példája vagy, aki ha az elején próbált is ellenszegülni, mára megtört bábként létezel, aki a saját gondolatait is jó mélyre dugja, mert tudod, hogy abból csak a baj lesz. Erős nő vagy attól függetlenül, hogy megtört, mert amin keresztül mentél, nem bírná mindenki. Még ha egy életen át is hordozod a fájdalmad sebeit, talán lassan eljön az idő, hogy szabadulj apádtól. A nagy kérdés az, hogy vajon majd megéri a leendő férjeddel avagy inkább sírva menekülsz majd vissza apádhoz és a kegyetlenkedéseihez? Nem is tartalak fel tovább, nyomás foglalózni és játszani, a leendő vőlegényed már biztosan tárt karokkal fogad. Wink

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: