Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Isabelle Briggs

Anonymous

Isabelle Briggs Empty
Vendég
Hétf. Júl. 05, 2021 11:50 am

Isabelle Rima Briggs

BELL

"Az eltévedés is egy felfedező út!”

Nem:

Kor: 25 év

Vér: Félvér születésű

Születési hely: Egyesült Államok

Iskola/ház:
Ilvermorny - Wampus
Docendo Discimus Mágusakadémia - Bájitalkeverő szak
Munka: Szent Mungo - Bájital - és növénymérgezések (medimágus)

Családi állapot: Kapcsolatban

Patrónus: Cibet hiéna

Pálca: Somfa, főnixtoll, 11 és fél hüvelyk

Amit jó, ha tudsz

Rimát leginkább hirtelen természetéről, erős akaratáról és szinte esztelen bátorságáról jegyzi meg magának a Varázsló világ jó népe. Ő szinte ezer fokon él.
A kudarc sosem töri le. Új tervet kovácsol, új erőt gyűjt és újra nekivág. Általában kitartása végül csak elnyeri jutalmát. Vagy nem!
Nagyrészt benne is megtalálható az az ambíció, ami bátyjában. Persze, hiszen belé is belé nevelték, hogy egy Briggs-nek sokat kell elérnie az életben. Eszes. Viszont általában türelmetlen és kapkodós, így a feladatok nagy részén szinte csak átrohan. Mégis szereti maga megoldani a problémáit. És azért sem rajong túlzottan, ha irányítani próbálják. Családjának mégis egy szó nélkül behódolt.
Folyamatosan fejleszti magát, rengeteget olvas, ezért nagyon művelt, bár sose szokott ezzel hencegni senki előtt. Meghallgatja az emberek mondanivalóját, még akkor is, ha a véleményükkel egyáltalán nem ért egyet, vagy nézeteik szöges ellentétei egymásnak.
A problémát általában megtartja magának, csak nagyon ritkán önti ki a szívét bárkinek is, mert nem épp egy panaszkodós típus.  Nagy az igazságérzete. Vagyis általában kimondja, amit gondol, vagy, ami igaz. Nem szeret és nem is nagyon tud hazudni. Ezért sokszor kerül konfliktusba még barátaival is. Hiszen kinek nincs szüksége néha a kegyes füllentésre és a megértő baráti támogatásra?
De ez nem azt jelenti, hogy nem szereti a barátait. Ó, dehogyisnem. Óriási szeretetre képes barátai és az olyan családtagjai felé, akik arra érdemesek. Nagyon önzetlen, kedves tud lenni és tűzön-vízen át megharcolna barátaiért vagy azok igazságáért. Imád nevetni és imád nevettetni. Vagy egyszerűen csak mosolyt csalni egy borús arcra. Akiket közel enged magához, azokkal már végtelenül nyitottan tud viselkedni. A felületes kapcsolatokban érezhető kimértsége udvariassággá szelídül.
Határozott, kötelességtudó. Ha szeret, akkor nagyon szeret, de nem mutatja ki minduntalan. Elég nehéz rájönni arra, hogy mikor és mit gondol, ha nem akarja, hogy tudjanak róla valamit, akkor az a büdös életben nem fog kiderülni.
Varázslói Ismeretek:: Értelem szerűen a legjobban a foglalkozásához kapcsolódó mágia ágakból teljesít. Nem fél a harctól, hiszen meg tudja állni a helyét, épp úgy védekezésben, mint támadásban. Ugyanakkor ha nem muszáj, nem folyamodik erőszakhoz és igyekszik a leghatékonyabb megoldást választani, gondolkodni mielőtt cselekszik. Határozottan cselekszik, de olyan eszközt választ ami hatékony, elegáns és kevés kárt okoz. A hétköznapi mágiával is jól elboldogul, nagy könnyebbséget jelent számára a hétköznapokban és lakása fenntartásában.

Életem története

Álomtalan álomban reménykedem. Hallottam már, mikor a halottakra azt mondják, elaludtak. Valóban ilyen a halál? A legédesebb, legmelegebb, legmélyebb, soha véget nem érő álom? Ha ilyen, akkor bizony egyáltalán nem bánnám.

“Rossz úton jár, aki álmokból épít várat és közben elfelejt élni...”

Megfeszülten állok a pódium előtt, az első sorban. A szertartás szövegét szinte alig hallom, mintha egy búra alatt lennék, csak néhány szót értek tisztán belőle. Újra s újra lejátszódik a fejemben a jelenet, ahogy elmondom majd a beszédet. Az idegtől nem tudok tisztán gondolkodni, és ebből a befókuszált állapotból a bátyám másodszori kísérlete zökkent ki, ahogy a vállamon kopogtat. A beszéd! A francba.
Szükségem volt egy-két másodpercre, mély lélegzetvételre. Ki akartam zárni a jelenlétét, hogy ne üssön át a szavaimon a folyton növekvő feszültségem és megfelelő módon adjak tiszteletet az Iskolának. Emlékeztem minden részletére a beszédnek, fejben mégsem voltam ott. A tekintetem a terem egy olyan pontján pihentettem mindvégig, ahol nem láthattam Őt, de közben már annak a gondolata is indulatot szült, ha esetleg a leghátsó sorban várakozott vagy távolabb állt meg. Nem akartam tudni, nem akartam itt tudni.

2020 február

Annyi tapasztalatom már van a szakterültem terén, hogy tudjam mikor kell kérdeznem, és mikor kell egyszerűen csak a megérzéseimre és az emberismeretemre hagyatkoznom. Gavin-en látszik, érzem, hogy meg van feszülve, mint a zongorahúr. Sok mindenre rá lehet fogni ezt a fajta ellenállást, de nem találgatok. Igazából nincs is okom arra, hogy azzal foglalkozzak, miért nem komfortos neki ez a helyzet. Nem kötelező itt maradnia, ha nem akar. Ő kérte az én segítségem, nem pedig fordítva. Ha el akar menni, akkor pedig megteheti bármikor.
- Gavin, mielőtt elérzéstelenítem, hogy a fájdalmadon enyhítsek, vázolom a helyzeted. A seb olyan mértékben el van fertőződve, hogy már nagy területen elhaltak a sejtek körülötte, a gyulladás nagy mértékű és a seb mély. Az utolsó utáni utáni pillanatban jöttél hozzám, remélem tudod. Kitisztíthatom, és jó esetben járhatsz hozzám naponta kezelésre. Rosszabb esetben akár amputálni is kellhet az érintett testrészt. - mondom csendesen magyarázva, majd biztatóan érintem meg a vállát.
- Van lehetőség más módszerhez folyamodni, és ha bízol bennem, mindettől megkímélhetlek, de ez most rajtad múlik, melyik utat választod. - mondtam csendesen, és figyeltem a reakcióit. Nem kérdeztem mi történt, csak segíteni akartam neki. Ugyanolyan wampusos volt, mint jómagam. Kizárták mindenféle negatív dolgot a részéről, ezzel együtt a sajátomról is.
- És ha csak.... - kezdte el az okoskodását. Nem sok minden van, amit nem tudok megérteni, vagy nem tudok megbocsájtani. Megbocsájtható, ha valaki téved-emberek vagyunk. Az is, ha esetleg puszta jó szándékból bosszúságot okoz, mert ilyen előfordulhat. Sorolhatnám még órákon át, mi minden felett hunyok szemet mosolyogva, vagy enyhe rosszallással az arcomon. De amit nem tudok elviselni, ha valaki megpróbál okoskodni, holott nem ért hozzá. Gavin is pont ezt művelte.

2019 évvége

- Igen, Anya, ígérem, azonnal szólok, amint igába hajtottam a fejem, és esküszöm, születendő gyermekeimet sem fogom hét lakat alatt tartani vagy eltitkolni előled. Sőt, arra is vetemedek majd, hogy ha lesz végre egy olyan férfi, aki elvisel, és képes együtt élni az életvitelemmel, elárulom legalább a keresztnevét neked. - vigyorgok, mert amúgy édes, hogy így aggodalmaskodik. Régóta vagyok egyedül, és így húszonhárom évesen már anyám szerint ideje lenne megállapodnom, unokákat szűlnöm, és rendes emberként természetesen férjjel rendelkeznem. Kissé konzervatív, de azért én szeretem.

2021. június

Ajkaimra azonnal boldog mosoly húzódik, és ahogy Gavin-re nézek, szívem kicsit hevesebben kezd el verni újra. A légzésem is begyorsul, és a gyomromban apró pillangók kezdenek bolondos táncba.
- Akkor mire várunk még? - nyom egy apró csókot ajkaimra, ekkor veszem észre a ruháján az aprócska vér foltot. Kissé meglep, megtapizom, az arcán egy apró fintor kerül elő. Láttam.
- Vérzett az orrom, semmi komoly... - tereli is a témát azonnal egy újabb csókkal, melybe már én magam is belé kerülök.
Másnap pont azon az utcán mentem végig, ahol egy gyilkosságot nyomoztak, előző nap gyilkolták meg az illetőt brutálisan. Bele sem gondoltam, hogy Gavin okozhatta-e, hiszen alig ismerem, tegnap pedig olyan furcsa volt. De biztos nem tenne ilyet.

Ha tükörbe nézek

Alacsony vagyok, de formás, szemre való, szembe mászó, hogy úgy mondjam. Mellesleg és fenékügyileg kifejezetten erősre faragott a természet, ám mindehhez kellemesen vékony derék társul, szépen izmolt lábak és karok, bájos arc, szóval elégedett vagyok.
Magasságom 162 cm és ezzel arányos súly. 58 kg. Barna haj, kék szemek.

Családom

Édesapám
Charles Briggs – félvér (71 éves korában halt meg)
Határozott fellépésű, távolságtartó férfi volt. Jó kapcsolatom volt vele, de utólag már látom, hogy a családtagjait sem engedte igazán közel magához, így engem sem. Mikor meghalt, akkor döbbentem csak rá, hogy tulajdonképpen nem is tudtam róla szinte semmit. Hat éve halt meg, sárkányhimlőben.

Édesanyám
Esther Briggs – félvér (54 éves)
Gyerekkoromban minden este addig énekelt az ágyam szélén ülve, amíg el nem aludtam. Apumnál egy kicsit szigorúbb, de azért ő is viszonylag laza. próbál minél közelebb kerülni hozzám, hogy „segíteni tudjon”, ahogy ő fogalmaz. Ezt én amúgy nagyra értékelem, csak nincs szükségem segítségre, mert én így is remekül érzem magam. Egyébként ezt a konfliktust leszámítva vele is harmonikus a kapcsolatom, minden egyes nap levelezünk. Minden más kérdésben nagyon laza - például elég modern és rendhagyó gondolkodásmódra vall.
A legjobb anya, akit csak az ember kívánhatna magának. Ő  mindent megtett, amit csak tudott, hogy jó életem legyen, és az égetni való, örökmozgó, magának való, makacs énem ellenére is jó embert faragott belőlem. Vagy legalábbis jobbat, mint amilyen apám volt, mert azért nincsenek illúzióim, így sem lettem angyal. Kiváló jégelemenista.

Testvéreim
Jacob Briggs - 28 éves

Vannak heves vitáink egymás között, hiszen nem csípi a páromat, védeni próbál tőle. Mert valami bűzlik neki vele kapcsolatban. Ezen kívül nincs egymással bajunk, elvagyunk egymással, védjük a másik seggét. Napi szinten beszélünk, vagy így vagy úgy.

Féltestvéreim: Maurice, Russel, Holden
Nem ismerem őket, apa nem mesélt, hogy lett volna másik családja mi előttünk.  

Párkapcsolat

Gavin - Aranyvérű - 30 éves
Kicsit több, mint egy éve vagyunk együtt. A hátam mögött elég zűrős dolgokban van benne. De amiről nem tudok, az nem is fájhat ugye bár.

Apróságok

Amortentia
levendula, ánizs, menta

Mumus
Több homályos alak állja körbe és átkokkal kínozzák

Edevis tükre
Kitartással és mérhetetlen akaraterővel küzd azért, hogy beteljesítse a legnagyobb vágyát: profi vezető medimágus akar lenni. Egy megbecsült Medimágus néz vissza a tükörből.

Hobbim
edzés és futás - mentális és fizikális kondició. Ám a legnagyobb hobbija a munkája.

Elveim
Azt szokták mondani, hogy a múlt és jövő nem létezik, pedig de. Csak nem egyszerre. Az idő és a világ nem áll meg. Az élet törvénye a változás. És azok, akik csak a múltra vagy a jelenre figyelnek, biztosan elszalasztják a jövőt.

Amit sosem tennék meg
Apám példáját követni.

Ami zavar
A felsorolás tárhaza végtelen, mégis ami a legjobban kiugrik közülük az a : rendetlenség, hanyagság, szervezetlenség, káosz, megszegni egy babonát vagy balszerencsét hozó dolgok, állatkínzás, természetkárosítás,

Ami a legfontosabb az életemben
A győzelem. Mi más tehet boldoggá egy embert? Hosszú küzdelem eredményeképpen felállni a dobogó legfelső fokára; meghódítani a régen vágyott férfit; elérni a rég áhított sikereket. Ez a boldogság.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Romantikus történetek, elérhetetlen álmok, ha rádöbben arra, hogy másnak van igaza, racionalitás

Amire büszke vagyok
A Briggs névre, a bátyámra, anyámra és a sikeres vizsgáimra.

Ha valamit megváltoztathatnék
Biztos van ilyen, majd körül nézek és szólok.

Így képzelem a jövőmet
5 éven belül: Vezető medimágus
10 éven belül: Sikeres anya és feleség
35 éven belül: Nyugdíjas híres és közkedvelt, mindenki kedvenc Vezető medimágusa. Jó anya, szuper mama, és annál is szuperebb feleség

Egyéb
Víz elemenista (jég) - édesanyjától örökölte

Sarah Bolger

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Isabelle Briggs Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Isabelle Briggs Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Júl. 07, 2021 8:26 am
Kedves Isabelle!

Nagyon érdekes látni a Briggs-család amerikai ágát, még ha nincs is feltétlenül kapcsolat köztük és a brit rokonok között. Charles Briggs hátrahagyta az előző életét és előző családját, úgy tűnik, egy idegen országban, egy másik nő mellett végül sikerült megállapodnia és felnevelnie a második házasságából született gyerekeit. És hasonlóan a brit Briggsekhez, ők is igazán tehetséges, sikeres felnőttekké váltak - már ami a szakmai előremenetelt illeti, mert valami azt súgja, hogy Isebelle párkapcsolata ennél távolabb nem is állhatna az ideálistól.
Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a további élete, pontosan mi a helyzet Gavinnel, megismeri-e a féltestvéreit és ha igen, milyen viszony alakul ki közöttük. Rengeteg irányba el lehet vinni Isabelle történetét és kapcsolati hálóját, sok lehetőség rejlik a karakterben.
Futás foglalózni és játszótársakat keresni Very Happy

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: