Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Jarnette Fontaine

Anonymous

Jarnette Fontaine Empty
Vendég
Vas. Jún. 20, 2021 11:04 pm

Jarnette Elizabeth Fontaine

Liza, Beth, Nett, Lizzy

”Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már vesztett is!"

Nem:

Kor: 20 év (2000.11.28)

Vér: Aranyvérű születésű

Születési hely: Atlanta, USA

Iskola/ház:
* Ilvermorny  - Horned serpent
* a Mágiaügyi Minisztrériumban varázsbűnüldözési szakon tanul (Gyakornok)
Munka: Akadémista (Aurortanonc)

Családi állapot: Eljegyzett

Patrónus: Tasman ördög

Pálca: Platánfa, viharmadártoll, 10 és háromnegyed hüvelyk, rugalmas

Amit szeretnek bennem

Kedves, törődő, de mindenek előtt a versengés és a tudásvágy a legfőbb mozgatórugója. Régebben eléggé nehezen vette rá magát, hogy másokkal vegyüljön, akadozott szava, próbált ügyelni, mit is mond, milyen benyomást kelt. Az iskola azonban hamarosan megváltoztatta ezt. Talált egy helyet, ahol önmaga lehet, s nem kell félnie, hogy furcsának találják. Nem a tudás megléte, hanem annak felhasználhatósága hívogatja. Tudni akar, mert tudni hasznos, teljesíteni akar, hogy jobb legyen. Nem érdekli a hencegés, a felvágás. Alaptermészete nyugodt és derűs, elegáns és méltóságteljes, ugyanakkor nem ritkán játékosan laza. Tudja, hogy nem a varázserő és nem a hatalom az, ami segíti az embert a boldogulásban, hanem az életrevalósága, az ötletessége és nem utolsó sorban a töretlenül jó kedélye. „Láthatatlan, de nagyon nehezen áthatolható falat épített maga köré. Alapvetően kedves mindenkivel, és kérés nélkül segít is, ha úgy érzi, szükség van rá… de egy bizonyos szinten túl már nem enged magához szinte senkit se közel.

Ami zavar bennem másokat

Túlzottan fókuszál a dolgokra. Képes letargikus állapotba juttatni, frusztrált, stresszes lesz, ha valami meggátolja az előre haladásban. Kibúvókat kezd keresni, hogy áthidalja a problémát, de nem képes belenyugodni abba, ha valami akadályként gördül elé… néha viszont jól jönne. A hangját szereti hallatni, s tekintettel arra, mivel határozott véleménye van nagyjából mindenről kerek e világon, sokszor meg is teszi. A pergő vitákért rajong, szeret odamarni, és azt sem bánja, ha valaki rajta köszörüli a nyelvét, szórakoztatja, és csak ez számít. Őszinte léleknek sem vallaná magát, bár inkább az igazság elhallgatása a lételeme, mintsem az, hogy konkrétan mások képébe hazudjon. Megteszi, ha éppen szükségét érzi, de igyekszik azért kerülni. Még neki is vannak határai, még ha sokszor úgy érzékelteti mások számára, hogy nincs így! Hatalmas szíve van, több embert kellene magához engednie… de annyira fél a veszteség lehetőségétől, hogy még azt is ellöki magától, akit nem kellene. Azzal, hogy tartja a két lépés távolságot, igazából legnagyobb gyengeségét szeretné elrejteni a világ elől. Hatalmas lelkét és szívét, amik rendkívül sérülékenyek. Eddig bárkit megszeretett, bárkihez kötődött, egy idő után elhagyták. Vagy meghaltak!

Életem története

Nyomokban
+18-as tartalom is megjelenhet!

Hogyne emlékeznék a saját beosztási ceremóniámra. Hatodik voltam abban az évben, aki a porondra állt elsőben és várt. Ideges voltam? Izgultam kicsit. Figyeltem a szobrokat, figyeltem a többieket. Vártam. Végül kettő szobor moccant meg az 5 perces várakozás alatt. Néma csend volt, tűkön ült mindenki, hogy mit választok. A viharmadarakat vagy a ... Horned serpent. Tapsvihar. Éljenzések. Ölelgetések, össze pacsizások. Majdnem minden eszembe jut arról a napról. Köztük volt az is, mikor a húgom miatt várakoztunk a szobrok választására. Közel egy óra alatt dőlt el, hogy hova kerül. Addig a körmöm rágtam rongyosra, annyira izgultam a dolog miatt. A mai nap is fel van neki mindez emlegetve. Csak nevetünk rajta. Csodás volt. Ahogy az Ilvermorny tanévem is szuper volt. Hiányozni fog minden egyes sarka, minden tanár, minden diák. Hiányzik minden más buli. Hogy mik történtek? Mesélek hát neked! Nem fogsz elmenekülni? Vagy én teszem meg mielőtt végig érek ezzel az egésszel.

Adok neked egy tanácsot. Vagy kettőt. Sose kételkedj abban, amire vállalkoztál, se önmagadban, mert akkor véged.

2016. Éveleje

„Kedves Naplóm!

Nem tudom ki vagyok olykor, néha el kellene nekem valakinek a segítsége, hogy hova is tartozom. Apámat szerettem.   Nem, nem voltam kis hercegnő, de meg tanultam, hogy a pénz hatalom, a megfélemlítés hatalom, az erő hatalom, a tudás hatalom, és az információ hatalom. Engem sosem érdekeltek ezek a hatalmak én csak barátokat akartam. Tanulni akartam. Peggy az egyetlen húgom, legjobb barátom, akinek szívből kiönthetem a lelkemet és nem szól semmit csak meghallgat. Az ő bátorítása kell néha, hogy felálljak. Miatta hiszem el részben, hogy nem hiába születtem a világra. Hogy a sors valami oknál ilyennek teremtet, amilyen most vagyok. Hogy mi is a sorsom? Azt még én sem tudom."

2015 év vége

Kedves Naplóm!
A lelkibékém megtartása érdekében kell hogy vezesselek. Legalábbis a nő, mikor meghallgatta a történetemet, ezt ajánlotta. Túl sok veszteség ért rövid időn belül.

Emlékszem a kviddicsmecsekre, jómagam nem vagyok jó ebben, meghagyom másnak a repülést. Ha jó is lennék benne, biztos fogónak állnék. A balesetem miatt nem ülök már seprűre. Emlékszem a mai napig rá, hatodéves voltam....
A fejem a földnek csapódott. Néhány pillanatig nem éreztem semmiféle fájdalmat. Nem akartam megmozdulni. A fejem hátuljában valami még jobban lüktetni kezdett. Minden elhomályosult. Amikor próbáltam megmozdulni, hirtelen belém nyilallt a fájdalom. A fejem mintha széthasadt volna és jeges érzés kúszott végig a gerincem mentén.

2017. Május vége

- Na... - veszek mély levegőt és a vizet kezdem kémlelni.
-... a bójáig. Aki előbb megérinti, győzött. Futás! - kiáltok fel és beszaladok a vízbe.
- Fúúú, ez hideeeg! - mondom nevetve, de azért haladok befelé, megfelelő mélységnél pedig a vízre is fekszem. Más, teljesen más tengerben úszni, mint egy sima medencében vagy akár egy folyóban. A hullámzás befelé nem túl nagy segítség, ellenben kifelé igen. A gyorsúszást választom, lévén az megy a legjobban. Próbálok nem figyelni sem Shawnra, sem másra, csak előre. Lábaim már rég nem érnének földet, alattam a sötét kékség húzódik. Tudom, hogy Ő le fog hagyni. Mindig is jobb volt ebben! De nem számít. Igazából a táv számít, mert volt amikor nem ment. Idő előtt elfáradtam. Mire elérem a bolyát, nagyon embereket sem látok magunk körül. Belekapaszkodom. Shawn mögöttem kerül elő és belefúj a nyakamba. Felsikitok, majd kacagni kezdek.
- Ah..jesszus. Ez jó volt. - próbálom visszaállítani a légzésemet egyenletesbe
- Még mindig félelmetesen jól úszol. - fröcskölöm le őt.
- Tudod miért féltem ezektől gyerekként? - nézek rá aztán fejemet hátrahajtom a vízre, hogy lássam az eget.
- Mert mindig azt hittem, hogy van alatta egy cápa..és ha elérem, akkor majd a mélybe húz. - elnevetem a végét, de az az igazság, hogy komolyan elhittem, hogy így van. Ezért nem is nagyon próbálkoztam ezzel.
- De az évek persze telnek és már én sem vagyok gyerek, hogy ilyesmiben higgyek. - emelkedtek fel a vízből.
Shawn ekkor a hátam mögött  termett, átkarolta a mellkasom alatt. Magához húzott, nem akart elengedni, s testemnek közelsége olyan folyamatokat indított el nála, amire egyáltalán nem számítottam. Nemcsak a hasfala keményedett a víz alatt, hanem más testrésze is. Merevsége nekem simult és abban a pillanatban hálás voltam, hogy háttal voltam neki, mert olyan mély zavar öntött el, mint talán soha ezelőtt. Tudom, hogy tudja, hogy tudom. Össze kellett magam szednem. Eleresztett, felé fordultam. Rámosolyogtam, egyik kezemmel vizet toltam az arcára.
- Soha többé ne merj így megijeszteni. - ölelem végül magamhoz a vízben, lábaimat úgy kulcsolva a dereka köré, hogy ne tűnjön...nem is tudom, helytelennek, így pedig kicsit magasabb is leszek, de legalább nem rúgom meg.
Az érzelmek vezettek minket, ösztönök, melyek forró testeinkből áradtak, vágy, szenvedély, szeretet ... s talán szerelem.
Nem csak egy puszit nyomott a számra, hanem birtokba vette ajkaimat, mint hős szerelmes a vágyott nőt.  Aztán kapcsoltam. Eleresztettem, távolabb úsztam tőle. Zaklatottan. Fogalmam sincs, mennyi időbe tellett mire elértem a partot. Nem tudom, mintha kiesett volna az egész. Lábaim már mikor érintették a talajt, csak akkor sétáltam ki a vízből és a cuccainkhoz siettem. Az iméntit már nem tudtam figyelmen kívül hagyni. Hogy tehetnék úgy, mintha mi sem történt volna? Amennyire tudtam megtörölköztem és magamra húztam a ruháimat.
- Nekem csak...vissza kell mennem a hálókörletembe. - vagy... el kell mennem sétálni. Vagy nem tudom. Komolyan nem tudtam. Én csak... zavarban voltam. Rettenetesen. Megtöröltem a lábaimat is és felhúztam a szandálomat. Óriásit nyeltem.
- Kicsit...ki kell szellőztetnem a fejem. Majd a... találkozunk.
Talán eltelt 20 perc mire utolért a hálókörletben, kettesben voltunk, magunkra zárta az ajtót. Már régóta ismertük egymást, de most valami más volt. A többiek a szabadnapjukat élvezték.
- Folytatjuk azt, amit elkezdtünk ... mert talán... - megáll egy pillanatra...
- Mert talán többek vagyunk ... többek vagyunk egymásnak, mint két barát...
Hát itt kezdődött el minden kettőnk között úgy igazán. Pár éve vagyunk egy pár. S nemrég jegyben is járunk már.

- Sikerült eldöntened, hogy mi leszel, ha nagy leszel? - érdeklődött Shawn, mikor az utolsó lehetőségem volt választani.
- Nyerni fogok! Auror leszek. Benyújtom a papírokat is végre!
- Hajrá, kis boszorkány, és nehogy megbánjam, hogy behűtöttem egy kis alkoholt.
- Előre inni a medve bőrére? Rád fogom kenni, ha megbukom.
- Ugyan, még nem ivott belőle senki.
Kellemes emlék maradt hát, szerencsére ilyenekből is van egészen sok...

2020 Április.
Az alkohol nincs rám jó hatással, sosem volt, ezt tudtam, mégis hagytam, hogy belerángassanak a batátaim a sikeres felvétel miatti bulinkba. Bevallom, sok mindenre nem emlékszem, de azt tudom, hogy részegen a merev erkölcseim egész konkrétan nem létezővé váltak.
Homályos derengések akadnak, a saját nyögdécselésem vad ritmusa, heves érintések, a pillanat tökéletes mámora, tulajdonképpen egyikünk sem volt a helyzet magaslatán Shawnnal, ennek volt köszönhető az is, hogy nem igazán figyeltem oda arra, hogy vigyázzak, hol és mit csinálok. Arra határozottan nem emlékszem, hol estünk végül egymásnak, csak azt tudom, hogy másnap alig bírtam felállni, és percekig gondolkodtam, hogy mi a búbánatért van a dolog. Felvillant pár képkocka, az elégedettség suta érzelemfoszlánya a robbanásszerű orgazmus után. Komolyan... pont erre nem emlékszem tisztességesen? Ezen egyébként mindösszesen addig tudtam lamentálni, amíg ki nem vágódott a szoba ajtaja, és tajtékozva, masszív haragtól fuldokolva be nem állított Shawn, aki állítása szerint az életénél jobban szeret. Ekkor kérte meg a kezem. Nevettünk mindketten.
Ő lett az, aki szerelmet, boldogságot, felforrósított éjszakákat adott nekem. Aki megmutatta, hogy milyen is az igazi élet. Kalndokkal, veszekedésekkel, de szenvedéllyel és szerelemmel is. Megmutatta, hogy értékes vagyok, hogy nem kell félnem az élettől, addig nem, amíg ő ott van velem. Észrevétlenül repült el ez pár év, és bár néha az élet akadályokat görgetett elénk mégis sikerült átlépnünk rajta. Igen, fontos nekem, és igen szeretem. Készen állok arra, hogy egy újabb szintre emeljük a kapcsolatunkat és megmutassuk a világnak, hogy semmi sem lehetetlen.

Napjainkban

"Kedves Peggy! Drága Flo!
Gratulálok és szorítok neked a Roxfortos napjaidhoz. Kívánom, hogy lelj barátokra. Sok hírrel idehaza nem szolgálhatok, teszem a dolgom. Tanulok. Kemény menet lesz az biztos. De nincs megállás!
UI: Lesz egy hónapom majd, melyet felkészülésel kell töltenem, hamarosan találkozunk!
Ölel és távolról óvva figyeli minden lépésed: Nett "

Már rég felkellett volna adnom ezt a levelet Neki, de közbejött pár dolog, így most volt rá alkalmam. Nem írtam át. Szóval meglepetés  leszek számára. Akadnak híreim is számára, abból bőséggel akad úgyis.

Ha tükörbe nézek

Szerintem nem túloz azzal, ha azt mondja, hogy jellegzetes arca van. Általában az emberek, ha egyszer összefutottak vele, akkor később is emlékeznek rá. Nem az a fajta lány, aki kitűnik a tömegből a szépsége által. Inkább hétköznapinak, általánosnak mondanánk a kinézetét.
Már egy ideje megrekedt a 166 centinél, azt hiszem, magasabb már nem lesz. Jelenleg 50 kg, szóval olyan átlagos méretű. Szerencséjére azért elég jók a testi adottságai, talán ezt annak is köszönheti, hogy képtelen megülni a fenekén.  Ott domborul, ahol kell és ez így van rendjén. Nőies, még is vagány ruhákat szokott hordani. Ékszereket nem nagyon szokott hordani, de ha még is, akkor csak egy nyakláncot és egy karkötőt.

Családom

Édesapám
Gerald T. Fontaine (1964. április 2.-2007. augusztus 10.)

A kapcsolatunk nem mondanám kapcsolatnak. Apa volt, bármi féle viszony nélkül. Talán én voltam az, aki tartotta tőle a távolságot, de igenis elmondhatom, ő az apám volt. Nevesek és híresek a felmenőim. Járj utána, ha nem hiszed!

Édesanyám
Rosemary Soledad Moody-Lopez (1972. augusztus 21. -)
Anya csak egy van és olyan mint ő, biztosan nincsen másik. Nem mondanám, hogy mostanában túl sokat futunk össze, vagy beszélünk, hiszen a gyermekein túl más fontos dolgai vannak. Ezt elfogadtam.

Testvéreim

Margaret Violet Fontaine (2002. október 30 -)
Ilvermorny/Viharmadár
Cserediák: Roxfort/Hollóhát
A családom egyetlen olyan tagja, aki igazán fontos számomra. Azt hiszem, hasonlóan vélekedünk sok mindenről, bár mostanában nem sok lehetőségünk nyílik beszélgetni. Ő az egyetlen családtagom, akiben megbízom és akivel meg merem osztani a kételyeimet. És ez fordítva is megvan.Jelenleg a Roxfortba tanul, mint cserediák.
Felix Fontaine (1996 -) Auror.
Sara Fontaine (1999 -) Salemi akadémia diákja
David (2004. július 26.- 2014. Április 5.)
Felicity (1996 - 2019. február 13.)
Tom (1991 február 4. - 2017 november 24.)
Ruth (1994 április 30 - 2015 Június 23.)
Rengetegen voltunk testvérek, de most már csak hárman élnek. De értük mindent megteszek, nem akarom egyedül hagyni őket, S elveszíteni sem akarom őket. Kapcsolatunk szoros, van hogy nem értünk egyet valamiben, de attól még ők a mindeneim. Ugyanazon az úton haladunk mind, csak letérünk pár mellékútra.

A többi családtag

Dédapa: Gary Fontaine - még él. Történeteket mesél.
Nagymama: Ursula Fontaine (Goodwin) - Rengeteg koporsó mellett állt már. Eltemette néhány unokáját, eltemette auror férjét, majd gyermekei közül hármat is elveszített.
Ezek ellenére is egy csodálatos, és pozitív személyiség.
Nagynéni és családja:
Lillian Fontaine-Morton, Llewelyn Morton, Alden G. Morton, Emmaline Morton és Emerson Morton
Nem sűrűn találkozok velük, ünnepekkor eljutunk hozzájuk, leveleket váltunk és úgy ennyi. Mindenki máshol teljesít, régebben még könnyebben összeültünk, ma már mindenki másfelé tanul vagy dolgozik.
Nagybáty és családja: Algilbert Fontaine, Ilvermorny igazgató
Elsőfokú unokatestvérek: Tempest Fontaine, Lori Fontaine, Matthias Fontaine, Wallace Emerson Fontaine
Black családbéli nagynéni és rokonok:
Amelia Black (1975. április 6.- 2007 augusztus 29.) És férje Corvus Black
Négy unokatestvér: Cassiopeia, Leo, Caelum, Perseus
Túl sok rokon, túl kevés idő. Évente egyszer szakít rá időt, hogy találkozzanak vagy így vagy úgy, ám van hogy levelet is elfelejt küldeni bármelyikük felé is.

Párkapcsolat

(Phillip) Shawn McKinnon (20 év)
Amerikai Varázslótársadalmi Közszolgálati Egyetem hallgatója, amneziátornak tanul.
Ő hozott fényt az életébe, szinte szerelem volt első látásra. Mellette tanult meg önfeledten nevetni és boldog lenni. Az ő szeretete lobbantotta lángra a szívét élő elfeledett érzelmeket. Boldog vele, bár néha vannak veszekedések, néha nem értenek egyet dolgokban, de tudja, hogy rá mindig számíthat. Ott van ha szüksége van rá, ahogyan Jarnette is mindig mellette áll, ameddig csak szeretné. Gyermektervezés? Nos Jarnette fél a gondolattól is, de majd megoldják ezt is.

Apróságok

Amortentia
Zsálya, Zöld tea, citrom, málna

Mumus
A megmaradt testvérei és a többi családtagja is itt hagyja. A tehetetlenségtől, hogy bármennyire is próbálkozik, valamin sose fog tudni változtatni. Hogy egy akadály mindig előtte marad, sehogy se képes áttörni vagy megkerülni.

Edevis tükre
Az összes testvérével, ahogy családjaikkal együtt vannak egy hatalmas étellel terített asztal körül.

Hobbim
Tanulás. Olvasás

Elveim
Mindenki különc, és pontosan ez a dolog lényege. Ünnepelnünk kellene az egyediségünket ahelyett, hogy szégyenkezünk miatta. Mindnyájunknak megvannak a magunk hóbortjai. Az emberek sokat ártanak maguknak azzal, hogy igyekeznek elrejteni önmaguk elől valódi énjüket pusztán azért, mert félnek attól, vajon mit gondolnak majd róluk a többiek.

Amit sosem tennék meg
Ártatlanon pálcát törni, a gúnyost elengedi bűntetlenül.

Ami zavar
A kényszeres „Mesélj magadról!”, ha túl nagy az arca valakinek a nagy semmire, ha kéretlenül belemásznak az aurájába. Múltja emlegetése. Forró víz, túl meleg időjárás (25°C feletti)

Ami a legfontosabb az életemben
Közös hullámhossz bárkivel. Minden desszert amiben csoki és eper van. Régiségek. Énekelni, mikor egyedül van! Család, de ebbe mindenki beletartozik! Szabadság, egyediség, kreativitás, lendület, új ötletek, és még hosszasan és hosszasan sorolhatná.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A múltjával vagy vérével kérkedjen, vagy azzal magasodjon ki a tömegből. Sztereotípiák, előítéletek.  

Amire büszke vagyok
A párkapcsolata, hogy ismeri a fiút teljesen már. A Fontaine család minden tagjára. Hogy lassan de biztosan halad a kitűzött célja felé.  

Ha valamit megváltoztathatnék

A sorsot nem változtathatja meg.  

Így képzelem a jövõmet
Nem szeret ennyire előre tervezni, mivel tudja, bármikor bármi és bárki közbe szólhat. Jön aminek jönnie kell érvben hisz.

Egyéb

- Pálca nélküli mágus
- Szél elementalista
- Nyelv: Angol, japán, holland
- Varázslói ismeretek: Tehetségesnek mondható a nehezebb varázslatok terén, de a bájitalokkal is elboldogul bizonyos határokon belül. Sötét varázslatok kivédéséből utolsó évére egyre erősebbé vált, mégis a rúnamágia a specialitása.

Willa Holland

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Jarnette Fontaine GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Jarnette Fontaine Empty
Meissa Lestrange-Black
Kedd Jún. 22, 2021 3:43 am
Kedves Jarnette!

Igazán üdítő a karakterlapod, tele a fiatalság minden pillanatával és hevével. Jó volt látni, hogy annak ellenére sem felejtettél el bohókás tinédzser lenni, hogy mennyi veszteség érte a családodat. Bár mély nyomot hagyott benned is, nem csupán ez határozza meg a mindennapjaidat.
A nagy család egyszerre lehet áldás és átok, hiszen nincs feltétlen lehetőség olyan szoros kapcsolatra mindenkivel, azonban bármerre indulj is, mindenfelé kapcsolatok vesznek körbe. Nem ismeretlen számodra, mit jelent aurornak lenni, talán épp ezért, vagy ennek ellenére választottad végül ezt a szakmát, de abban biztos vagyok, elég elszánt vagy, hogy végig is vidd az elhatározásod :3
Nincs más hátra, mint előre: foglalózás után kereshetsz is néhány játszótársat!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: