| | | Hétf. Jún. 14, 2021 8:45 am | Medea Venus Byrne Medi, Eda "I will remember and recover, not forgive and forget." Nem: nő Kor: 15 év Vér: aranyvérű Születési hely: San Francisco Iskola/ház: Ilvermorny / Wampus Roxfort / Mardekár Családi állapot: apám úgyis mást mond Patrónus: királykobra Pálca: ezüsthárs, vélahaj mag, 10 és ½ hüvelyk, merev Jellem Számomra kétféle ember létezik: akivel érdemes beszélnem, és akivel nem. Ha találkozol velem a klubhelyiségben vagy csak szembe jössz a folyosón, egészen gyorsan megtudhatod, te melyik kategóriába tartozol. Az arcomra van írva. Nem vagyok túl kedves ember, a szívemhez közel állók viszont a bizalmamat és feltétlen hűségemet élvezhetik. Az adott szónál fontosabbnak tartom a tetteket, így hacsak nem akarod letenni a szemem láttára a Megszeghetetlen esküt, ne fogj vad ígérgetésekbe. Cserébe én sem ígérek fűt meg fát. De még csak nem is tettetem azt, hogy barátok vagyunk, mikor egyértelműen az ellenkezőjét gondolom.
Nem szeretem a túlzottan simulékony embereket, bennük mindig csalódnom kell. Megtanultam az orromnál tovább látni, és lássuk be, az apám lánya vagyok, nem érdemes az átverésemre játszani, mert a megbocsátás nem az én asztalom. A bizalmamat csak egyszer lehet eljátszani, épp ezért lassan nyitok az emberek felé. Ha pedig a szükség úgy kívánja, gondolkodás nélkül hazudok bárkinek.
A családomról ritkán beszélek és csak nagyon keveseknek, ez viszont nem azt jelenti, hogy nem szeretem vagy nem tisztelem őket. Épp ellenkezőleg, minden egyes tagjának a sorsát a szívemen viselem és sosem bocsátanám meg magamnak, ha egy elszólás miatt kerülnénk bajba. Bár a konfúziós bűbájt már másodéves koromban megtanultam használni, ha ilyen esetben bármikor szükség volna rá.
A leckéimet gyakran nem magam csinálom, de nem a lustaság okán, egyszerűen jól fog az agyam és feleslegesnek tartom arra pocsékolni az időmet, amit egyébként már az órán is meg tudok tanulni. Mert ott szinte kivétel nélkül mindig figyelek. Ezzel pedig a kevésbé szerencsés helyzetben lévő diáktársaim is - közülük is a stréberek - nyernek, mert én ezt zsebpénzből tudom finanszírozni. Életem története Apám nem küld rivallót. Ő az a férfi, aki sosem alázna meg így az egész iskola szeme láttára. Ő maga jön el, ami bár tudom, hogy a szeretete és törődése jele ez – na meg az ügy kényes mivoltáé –, mégis sokkal rosszabb, mintha levélben adná ki a dühét és csalódottságát. Nem mintha enélkül ne tudná mindenki, hogy mi történt. Ha valamit diszkréten kellene kezelni ezen intézmény falain belül, az látszólag sikerül, de a festmények suttognak, a manók beszélnek, a folyosón a diákok kikerekedett pillantással méregetnek vagy a hátam mögött nevetnek. Én pedig nem tehetek semmit, mert én hoztam a fejemre a bajt, amit apámnak kell elsikálnia.
Az igazgatói iroda előtt, a volt igazgatók portréjával szegélyezett folyosón ácsorogni, miközben odabent rólam folyik a szó, nem túl kellemes. Azt figyelni sem, hogy mikor távoznak a hallgatódzó festmények fejcsóválva a benti képmásuk keretébe, hogy aztán továbbadhassák a történetemet a galérián. Mégsem tehetek mást, mint türelmesen várok. Vagy legalábbis várok. Közben pedig olykor-olykor eszembe jut, hogy nem is olyan régen, pontosabban ma hajnalban, még Steve simogatott fel az ágyából, de a szokásos apró csókok helyett, csak a ruháimat nyújtotta felém és közölte, hogy be kell fejeznünk ezt. Azt hittem csak viccel, hisz tudhatná, hogy velem nem teheti meg ezt csak úgy... Nem kellett volna megaláznia azzal, hogy kinevet.
Persze Fontaine igazgató – ahogy azt korábban nekem is kifejtette –, nem küldhet felejtésátkot az egész iskolára, ha pedig apám tenné, a történtek után úgyis kiderülne, pedig komolyan gondoltam ezt a javaslatot. Azon nem vagyok meglepve, hogy az én szavam a probléma megoldásában keveset ér. Talán a hazugságon is átlátott, ugyanis egyetlen pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy elismerjek valami olyasmit, ami örök foltot ejthet a hírnevemen. Vagy a családomén. Természetesen az elvárások szerint csábítással és befolyásolással vádoltam meg a professzort, apám pedig odabent előadta azt a fickót, aki nem akar nagy feneket keríteni a dolognak. Szereti a kényes kérdéseket csendben és gyorsan intézni.
A hatalmas ódon, egykor talán mahagóni színű ajtó összes zsanérja megnyikordul, ahogy apám pálcaintésére kitárul előtte, majd ugyanilyen robajjal vissza is zárul. Csak egy pillantásra futja az igazgatóra, de az arca kifürkészhetetlen. Apám pedig nem áll meg cseverészni. - Szóval nem fog többet itt tanítani. – jegyzem meg, miközben csatlakozom hozzá, ahogy elhagyni készül az iskolát velem együtt. Abban ugyanis mindhárman egyetértettünk, hogy az utolsó néhány napot már nem tölteném itt ebben az évben. Nem szükséges válaszolnia, elég ránéznem, hogy a mozdulataiból tudjam: győzött. Odabent elérte, amit akart. Nem mintha valaha kételkedtem volna ebben. Az viszont továbbra sem jelent jót, hogy karja megfeszül a teste mellett és rám sem pillant. Szégyent hoztam a nevére. - Szeptemberre meg mindenki elfelejti az egészet… – teszem hozzá, de ezzel is csak puhatolózni próbálok. A számat beharapom, mikor továbbra sem érkezik válasz, ráadásul még azzal is igyekeznem kell, hogy tartani tudjam a lépést vele. - Apa? – kérdezem bizonytalanul, mert bár továbbra is feszült, nekem tudnom kell milyen sors vár rám. Büntetőfeladatot kapok? Vagy ennél is rosszabb? Szobafogságot egész nyáron? Azt nem tenné meg velem, tudja, hogy mennyire szeretek csavarogni. - Te maximum táviratból fogod megtudni, hogy elfelejtették-e az egészet, nem jössz vissza ebbe az iskolába. De még a környékére sem. – jelenti ki olyan hangon, hogy bárki, akinek van egy kis életösztöne, visszavonulót fújna. Én viszont egy pillanatra megtorpanok mellette, lemaradok és zavarosan nézek csak utána. Számíthattam volna rá, kellett volna, mégis annyira váratlanul ér az egész, hogy csak a fejemet tudom rázni. - De… - szabadkoznék, de továbbra is kikerekedett szemekkel bámulom a távolodó hátát. Az agyamon egyszerre ezer dolog fut át, de egy részét nem akarom, a másikat nem merem kimondani. Ez egyáltalán nem szerepelt a forgatókönyvemben.
Ha tükörbe nézek Mindkét szülőmtől volt szerencsém örökölni valamit. Bár apám sötétkék szemei mellet az enyémek kékeszöldek - olykor egészen különlegesen szürkék -, tőle tanultam azt a lesújtó pillantást, amivel rendszerint az öcsémet illetem. A mosolyom anyámé, aki - mivel apámnak nem csak a műtárgyakhoz van ízlése - egy felettébb csinos asszony. Szerencsére a termetemet is tőle örököltem, így nem lettem akkora ló, mint Billy. A titkos fiatalkori képeken látszik, hogy apám haja mennyire szőke volt egykor.. Remélem csak a színét örökítette át rám, a korai kopaszodási sebességére nem szeretnék főzeteket gyártani. A hajam egyébként egyenes, rosszabb napjain kusza, de néhány női praktikával megszelidithető. A folyamatos sportolásnak köszönhetően az alakommal nem kell túl sokat foglalkoznom, a repülés és az akrobatikus torna minden izomcsoportomat átmozgatják, ezért kellően edzett vagyok ahhoz, hogy soha ne legyen okom a szégyenkezésre. Kezeim és lábaim - csakúgy, mint minden más - szépen ápoltak, de a természetesség híve vagyok. A sminkelést sem viszem túlzásba. Ami az öltözetemet illeti, arról már nem lehet elmondani ugyanezt. Luxusban nőttem fel, az ízlésem is ezzel formálódott. A talárjaim mint egytől egyig a legjobb amerikai tervezőktől származnak, rám vannak igazítva. Sosem kérek kölcsön ruhát, a sajátjaimat szeretem hordani és igen, bár a gardróbom elfér az egyik utazóládámban, odahaza egy egész szobám van tele a legújabb darabokkal. Apámat nem izgatja mennyi pénzt költök el a vásárlások alkalmával, amíg boldog vagyok. Családom Édesapám @Brendan Byrne (aranyvérű) - Amit egy gyerek megtanulhat az apjától, azt én megtanultam tőle. Nekem nem Corban Yaxley vagy Brendan Byrne, nekem ő egyszerűen apa. Mindent megadott, amit egy gyerek csak kívánhat magának, és sosem esett nehezére szeretni engem. Minket. Habár a nevelési elvei nos.. Kissé sajátosak... Mégsem fordult meg soha a fejemben az, hogy bár más lenne az apám. Az ő vére csörgedezik bennem, az ő nevét viselem, az ő lánya vagyok. Ez talán nem látszik annyira, mint ahogy ő azt szeretné, de én igyekszem. Édesanyám Diana Bynre (née Boot) (aranyvérű) - Nehezen hívom őt anyának, hisz egészen addig nem sokat foglalkozott velem, míg abba a korba nem értem, hogy elkezdett érdekelni az, hogyan foglalkozhatnék magammal minél többet. Szerencsére - vagy sem - ez az idő elég hamar eljött. Az egyetlen, amit neki köszönhetek, hogy megtanultam ízlésesen öltözködni és követni a divatot. Miatta viselkedtem már idejekorán nőiesen, de sosem törődött velem annyit, mint apám. Valószínűleg egyikünkkel sem. Testvéreim @William Byrne (aranyvérű) - A bátyám. Felnézek rá, hisz mindig csak a javamat szolgálta. Nélküle ma egészen biztosan nem lennék ott, ahol vagyok. Emlékszem, hogy négyévesen Billy tett fel először a seprűre és arra is, hogy a szüleink nem voltak elragadtatva tőle. Arra senki nem számított, hogy ha rövid időre is, de meg tudom tartani magam a levegőben. És imádtam. Ahogy a bátyámat is. Amikor csak tudok, igyekszem vele eltölteni egy kis időt. @Emmett Byrne (aranyvérű)- Az öcsém. Egy borzasztóan idegesítő tökfej, aki már most nem győzi az orrom alá dörgölni, hogy felsőbbrendű nálam. Olykor lehet, hogy mérgesszömörcét talál az alsójában, hogy viszonozzam neki a kedvességet, de soha nem hagynám, hogy más kikezdje őt. Hiába szeret az idegeimen táncolni, attól még a kisöcsém. Egyébként meg le sem tagadhatná, hogy engem majmol. Az lenne inkább gond, ha nem akarnám belefojtani az abraxánok itatójába. Odette Byrne (aranyvérű) - A húgom. Elég sajátos a kapcsolatunk, de cseppet sem mondanám rossznak. Talán anyám után tőle állok a legtávolabb a családban, de csak azért, mert Ems-szel ellentétben Detty nem tör folyamatosan borsot az orrom alá. Lefogadom, hogy már most sokkal okosabb, mint a korabeliek többsége. Büszke vagyok rá, amiért általában megállja és nem csatlakozik be az Ems elleni bosszúhadjáratomba. Bár nekem lenne ennyi önkontrollom. Párkapcsolat @Bruno Marchetti (félvér) - Az exbarát. Az előző év elején néhány hónapig próbálgattuk a szárnyunkat egy párként, de hamar rájöttünk, hogy ez nem nekünk való. Legalábbis egymás oldalán nem. Persze nem esett jól a szakítás és azóta sem igazán vagyok hajlandó szóba állni vele, de az, hogy mindketten a Roxfortban kezdjük a következő évet, talán más irányba kényszerít, ugyanis csak Bruno tudja itt a titkomat. Steven Rockwell (magnix származású) - Az extanár. Szegény pára, aki azt hitte, hogy kekeckedhet velem. Kedveskedett, édesgetett, oké talán én is ugyanezt tettem vele órán kívül és elég gyorsan egymásra is hangolódtunk, de nem tehette volna meg, hogy csak úgy szakít velem. Elmondtam neki, hogy mi következik, de egyetlen szavamat sem vette komolyan. Apa kirúgatta őt az iskolából - bár nem volt elragadtatva attól, hogy mi történt. Valószínűleg soha többé nem fog tudni tanárként elhelyezkedni. Kötelező kiegészítők Aphrodité - Az abraxánom, a családi ménesbirtokon született, most 4 éves. A vörösszemű csodaparipa, különleges fakó rézvörös szőre és ezüstfehér sörénye van. A legtökéletesebb partner a versenyeken. A Roxfortba nem jöhetett velem. SuperNova - A szinkronseprűm. Egy kimondottan nők számára készített versenyseprű, ami kecses megjelenésével és elegáns kidolgozásával a szinkronrepülés koronázatlan királynője. A benne rejlő színfelismerő bűbáj miatt tökéletesen alkalmazkodik a versenyzők ruhájához, így akár versenyenként is változhat a színe. Sokan nem engedhetik meg maguknak, kifejezetten drága seprű. A Chariots Of Fire és a Supernova kifejezetten jó páros. Starlight - A kviddicsseprűm. Kifejezetten könnyű, női kviddicsezők számára kifejlesztett professzionális seprű, az Amerikai Liga női játékosai javarészt ezt használják, mert könnyű vele navigálni, vízálló, az esti meccseken látványos ezüst csíkot húz maga után, ami megtéveszi az ellenfelet. A javítása körülményes és drága, a javított seprű pedig már sosem tudja azt a teljesítményt nyújtani, mint fénykorában, ezért nem is szokták javítani. A híres játékosok általában licitre bocsátják elhasználódott seprűiket. Apróságok Amortentia hibiszkusz, karamella, menta, vanília, szegfűszeg, fekete tea Mumus Hogy kiderülnek a családunk mocskai. A legnagyobb félelmem pedig az, hogy egy Veritaserumos vallatás keretei között én magam árulok el mindent az auroroknak. Edevis tükre Hazugságok nélküli kapcsolat, őszinte pillantások, feltétlen szeretet. Egyszóval nem kell más, csak a család. Nem látok magam mellett kívülállót, sosem ismertem másfajta szeretetet vagy bizalmat, talán ez sosem fog változni. Hobbim aktív tevékenységek közül a sportolás (kviddics, voltizs abraxánon és szinkronrepülés), színházba járás, a passzív időtöltés pedig.. nos, szeretek mindenről tudni, ami körülöttem zajlik. Elveim Ha szabad vagy, erős vagy. Ha erős vagy, szabad vagy. Amit sosem tennék meg Semmilyen körülmények között nem fordulnék a családom ellen. Ami zavar Zavar, ha másokat zavarja a luxus, amiben élek, vagy ha lenéznek emiatt (nem ezért tartom magam jobbnak másoknál), de az is, ha nem ismerik el az eredményeimet vagy megjegyzést tesznek a családomra. Meg az is, ha korlátozni akarnak – legyen szó bármiről. Nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy nem kapom meg, amit akarok. Ami a legfontosabb az életemben Még nem döntöttem el, hogy melyik sporttal akarok foglalkozni a későbbiekben, de mindenképp a jövőmet szeretném formálni és közben kapcsolatokat építeni, ahogy azt apámtól tanultam. Bár nem pont azokkal a módszerekkel. Ami a legkevésbé fontos számomra Nem sokszor hat meg mások lelkivilága. Amire büszke vagyok Háromszoros szinkronrepülés amerikai bajnok, négyszeres dobogós; Albuquerque-i Abraxántorna Aranykoszorú minősítés, Makulátlan Mozdulatok különdíjas; kilenc éve a San Francisco-i Siklók szinkroncsapat tagja; két Professzionális Plecsni büszke tulajdonosa Ha valamit megváltoztathatnék Örülnék, ha anyámat egy kicsit jobban érdekelnék a gyerekei. Így képzelem a jövõmet Tudod, gazdagon és szépen. Egyéb Elég jó vagyok átváltoztatástanból, úgyhogy ha feldühítesz, brekegni fogsz és egy kiszáradt kút mélyén fogsz szépen lassan megrohadni. Egyébként tudok kedves lenni, csak nem mindenki érdemes rá.
|
| | | Multik : úgyis tudjátok...Playby : Lin-Manuel Miranda | Hétf. Jún. 28, 2021 9:49 am | Kedves Medea! Bár hivatalosan nem viseled a Yaxley nevet, mégis ízig-vérig az vagy. Olyan környezetben nőttél fel, amiről mások talán álmodni sem mernek, de ők azt sem tudják, hogy ennek a fényűzésnek komoly ára van - sőt, talán még te magad sem tudod, mekkora, hiszen eddig csak a pozitív oldalát tapasztaltad a származásodnak. Most, hogy az Ilvermorny megszokott falai közül egy új környezetbe kerülsz, valószínűleg szembesülni fogsz mindazzal a mocsokkal, amiket a felmenőid és a hozzájuk hasonló elveket vallók hátrahagytak az Egyesült Királyságban. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogsz megbirkózni ezzel az új helyzettel és azzal a ténnyel, hogy itt már nem számíthatsz apád védelmére, pedig az angolok jelenleg nem túl elfogadóak azokkal az értékekkel szemben, amiket otthonról hozol. Sok minden meg fog változni, de legalább a hobbijaid nagy részét tovább űzheted majd a Roxfortban is, a Mardekár úgyis rászorul tehetséges kviddicsjátékosokra ... Futás foglalózni |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 10:04 pm-kor Juliet Denoir Ma 8:59 pm-kor Theodore Nott Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|