"A hangulat változó lehet, mint a felhők járása az égen, de a szív azért változatlan maradhat, mint az örök égbolt."
Nem: Kislány
Kor: 7 év
Vér: Aranyvérű
Születési hely: Los Angeles – USA, Kalifornia
Iskola/ház: Otthon tanul (Magántanuló)
Munka: Otthon tanul (Magántanuló)
Családi állapot: -
Patrónus: -
Pálca: -
Amit szeretnek bennem
Mindig én voltam a sereghajtó otthon, ez a mostani éveimre is nyugodtan elmondhatom. Kíváncsi vagyok. De nagyon ám. Mindig mindent tudni akarok. Meggyőződésem, hogy bármi rossz dologgal is kell szembe néznem, az úgyis csak rövid ideig tart.
Nagyon kedves, elfogadó, segítőkész és elbűvölő lány vagyok, mindenki nagyon szeret engem. Tulajdonképpen én is mindenkit nagyon szeretek. Talán nincs is olyan személy, aki ismer, S ne kedvelne. Vagy imádna..
Ami zavar bennem másokat
Olyan vagyok, mint bármilyen más kislány, annyi különbséggel, hogy nem sírok ha elesek és megütöm magamat. A sírás gyengeségre vall és én nem vagyok gyenge! Mit is mondhatnék 7 évesen? Kicsit elvarázsolt vagyok, többnyire vidám, néha kicsit túl komoly, olykor mintha ott sem lennék, egyszer nagyon harcias, aztán mackónadrágba bújt, kanapén tespedő jó kislány… Sosem tudhatod, hogy a kérdésedre válaszolok, amit feltettél, vagy sem, néha hajmeresztő zöldségeket vagyok képes összehordani... Őszinte vagyok és határozott, ami a szívemen, az a számon. Néha talán nagyszájúnak is tűnhetek, hiszen mindig egyenes vagyok, még akkor is, ha tisztában vagyok vele, hogy ez a másik számára akár kellemetlen lehet. Ha épp csak te vagy nálam fókuszban, jó eséllyel fogod úgy gondolni, hogy te vagy a világom közepe, és abban a pillanatban így is lesz. Nyitott vagyok és kíváncsi, nem igazán van meg bennem az a fajta félsz, vagy tartás mások felé, ami a legtöbbekben. Elég sokat beszélek, mivel ami csak eszembe jut azt gondolkodás nélkül ki is mondom. A szeretet ott lappang a szívemben, sőt lassan mindenhol ott van.
Életem története
Sokszor mondták már a felnőttek, hogy meséljek. Sosem tudom, mire is kíváncsiak, de mesélni jó dolog. Sok mesét ismerek. Ha az én mesémet akarjátok hallani, akkor pedig elmesélem nektek...
Hét évesen nem mondhatom azt, hogy sok minden történt velem már, de sosincs ugyanolyan napom. Mindegyik izgalmas a maga pillanatában.
Ma van apa születésnapja. Rajzolnom kellene neki valamit. Sok gondolkodás után csak írni kezdek.
"Drága Apa!
Ma csak azért írok, mert nagyon szomorú vagyok.
Még mindig várom a visszatérted. Tudom. Már nem fogsz jönni. Néha, azt hiszem visszajössz értünk...de nem jössz sose. És, ha kicsit visszaszállnék a földre, rájönnék: már soha nem is fogsz."
Lépések hangja miatt egy pillanat alatt az asztalom fiókjába kerül a papír és egy teljesen tiszta kerül elém. A színeseim elől vannak, de ötletem sincs mit rajzoljak. Még pizsamában vagyok, lassan órám lesz, de semmi kedvem hozzá. Anyunak ez nem tetszene, de ő már nagyon korán elment. Láttam és a dadussal beszélgetett valami fontos ügyről. Kettesben vagyunk ma a dadussal. Dexter és Nico a Roxfortba vannak. Múltkor mikor Nico itthon volt, kaptam tőle egy kacifántos kérdőívet. Azt próbáltam kitölteni. Szerintetek? Sikerült?
Mi leszel, ha nagy leszel?
- Auror szeretnék lenni, mint apa, de érjem el előbb a nagykort, vagy a felnőttkort. Ez még százszor változhat.
Kedvenc szavaid?
- Túl sokat beszélek, amiért néha bocsánatot kell kérjek.
Családi állapot:
- Egyedülálló (de lefogok ülni)
Ismert betegségek:
- Sötéttől való félelem, macskaallergia, vihartól való rettegés
Nyelvtudás:
- Angol
Születési súly:
- 50 cm, 2600 gramm
Rossz emlék
- Apa halálának híre, mikor hallottam mi történt zokogni kezdtem. Látni akartam őt újra azonnal. Alig tudtak le fogni, megnyugtatni. Órákon keresztül zokogtam. Nem a bátyám az okoltam miatta, hanem inkább magamat, mert nem foglaltam le kellőképpen Nico-t, hogy ne akarjon apa után kapaszkodni.
Szép emlék:
- Mikor Niko mellé feküdtem az ágyba és vele aludtam hatalmas vihar idején. Anya tudja ha Nico itthon van és vihar készül, akkor a bátyámnál talál meg. Ilyenkor nem aggódik.
Vicces pillanatok;
- Olyanból rengeteg van. Az egyik kedvencem: Folyt a tej az orromból kifelé, Nico vicces hozzászólása, Dexter csodaszép mosolya, anya kacagása.
Elmosolyodom ezen, majd hátra dőlök, figyelem a plafont, majd felpattanok egy táncpördülettel és kiszaladok kacagva. Hamarosan itt a tanulás ideje, jó lenne felöltöznöm. Nico-nak el ne felejtsek levelet írni, hogy mennyire hiányzik.
Ha tükörbe nézek
Hajam és szeme színe: Sötétbarna haj, zöldes szemek
Öltözködés: Mindig csinos lányos ruhákat hord. Szoknya, nadrág, neki mindegy. A rózsaszínt elvétve látod csak felé, annyira azért nem szimpatizál vele, hogy csak az. A haját viszont növeszti, telerakja csatokkal, hajgumikkal. Egyedül állítja össze az aznapi ruháit.
Magassága és súlya: 110 cm magas, 22 kg. Még nőni fog. Felesleges a magasságáról bármit is mondani.
Családom
Édesapám
Jason Armstrong
Meghalt nem olyan régen. Apa mániás voltam mindig is, még akkor is ha neki kevesebb idő jutott ránk gyerekeire a munkája miatt. Hiányzik.
Édesanyám
Letha Armstrong-Shaw (35 éves)
Amikor velünk van, szeretem ha mesél a munkájáról, hogy milyen nehéz volt, hogy örül, hogy újra itt lehet velünk. Szeret nekem mesélni, általában ha sokat dolgozik, akkor erre mindig haza ér és ő mesél.
Testvéreim
Audrey Armstrong-Shaw (1 éves)
Nico Armstrong-Shaw (15 éves)
Dexter Armstrong-Shaw (16 éves)
A kicsit nyúzom, agyon szeretgetem, segítek ahol tudok körülötte. Elbírom, így tudom hozni vinni a lépcsőkön. Egyszer majdnem elestem vele... Nicoval szoros a viszonyunk, mindig érdeklődik, segít ahol tud és meghallgat. Amikor vihar van, mindig rá gondolok. Olyankor mikor itthon van, vele alszom. Dexterrel már nem olyan egyszerű. Próbálok vele is úgy bánni, mint Nicoval, kedvelem, ám elég keveset beszél. Szinte alig hallom a hangját. Remélem ez változni fog majd.
Dadus
Danielle. Mióta az eszemet tudom, ő mindig velem, illetve velünk volt. Tizenhat éve ékesíti a családunkat, segít ahol tud, szinte mindent ő csinált körülöttünk. A bátyámat szinte ő nevelte fel, anyám a munkát választotta helyette. A dadusunk amolyan második anyaként funkcionál felénk, részben ő a mindenes. Tényleg. Süt, főz, takarít, bevásárol, meghallgatja a problémáinkat.
Apróságok
Amortentia
Frissen esett eső és vágott fű, új könyv és frissen bontott tinta
Mumus
Sötétség. Alvásnál is kisfénynél alszom. A sötét félelmetes.
Edevis tükre
Anya és Apa ölelésére, miközben már felnőtt húszonéves nő vagyok
Hobbim
Rajzolok és énekelek. Mindenféle csendes elfoglaltság. Meg persze tanulok lelkesen és szorgalmasan. Mert ami fontos az fontos!
Elveim
Ha azt gondolod, hogy valami nehéz, akkor az nehéz. Ha azt gondolod, hogy valami könnyű, akkor az könnyű. Ha azt gondolod, hogy valami nem könnyű, de nem is nehéz, akkor az nem könnyű és nem is nehéz. De akkor milyen valójában? Menj, igyál egy kis vizet, és azután rögtön rájössz, hogy a víz milyen, forró vagy hideg. Ne hozz létre nehezet vagy könnyűt! Ne hozz létre semmit! Amikor csinálsz valamit, csak csináld! Elegendő már pusztán ez a tény is, hogy erősebbnek érezzem magam, mint valaha is voltam.
Amit sosem tennék meg
Hát még pici vagyok. Ütöttem már meg a bátyámat, elcsentem a kishúgom egyik játékát, de visszakapta. Meg már feleseltem vissza Anyukámnak is. De sosem haragudnék rájuk sokáig...
Ami zavar
Ne mond ki soha hogy:
”milyen cuki vagy és milyen pici” ezekre nagyon harapok.
Ami a legfontosabb az életemben
A szüleim. A testvéreim. Az életem. Az hogy majd mehetek varázsló iskolába.
Ami a legkevésbé fontos számomra
Ha valakit szekálni kell. Minek? Ilyen-olyan vér? Legyen normális és kész. A nagyszüleim és a jövőm egy idegen férfi oldalán. A hideg is kiráz ettől a gondolattól.
Amire büszke vagyok
Tudok már írni, számolni és olvasni. Szépen rajzolok. Anyukámra, hogy tudja tartani a tempót. A bátyámra, hogy megmaradt a bátyámnak.
Ha valamit megváltoztathatnék
A bátyám zűrös napját azon a bizonyos napon, mikor apa meghalt. Valószínűleg megakadályoztam volna, hogy le lépjen apa hopponálásával. A csacsogásommal megakadályoztam volna apa halálát.
Így képzelem a jövőmet
Óh hát én még nagyon fiatal vagyok ahhoz hogy a jövőmet tervezgessem. Még nincsenek terveim, de valószínűleg a bátyáim után megyek varázsló iskolába és olyan jó leszek majd mint anya.
Egyéb
Állatokkal való kommunikáció (még nagyon kezdetleges)
Föld elemenista (még nem tud róla, nagyon kezdetleges)
Macskaallergia
Plüssmajom:
YukieKisállat:
Astra - Leopárdgekkó