"„Helyettem te ne hozz semmilyen döntést! Ha elmész, csak magad miatt menj, ne pedig miattam!"
Nem: Férfi
Kor: 15 év (2006 június 2)
Vér: aranyvérű születésű
Születési hely: Salisbury
Iskola/ház: Roxfort - Mardekár
Munka: -
Családi állapot: Kisujj effekt
Patrónus: hegyi gorilla
Pálca: Fekete dió, sárkányszívizomhúr,11 hüvelyk, merev
Amit szeretnek bennem
A külsőségekre sokat ad, ugyanakkor ezekből sosem ítél meg senkit, sokkal inkább érdeklik a belső értékek. Mindig illemtudó, olykor kellemes társaság, de magáról nem szívesen beszél, nem nyitott és nem enged igazán közel senkit sem. Nem is volna rá ideje, a tanulásnak él. Rajong minden minőségi dologért, legyen az ruha, kiegészítő, étel, ital. Általában nem hangos személyiség, de nem is kerüli a figyelem középpontját. Kulturáltság jellemzi viselkedését, amely párosul egyfajta elegáns vagánysággal.
Ami zavar bennem másokat
Céltudatos és határozott. Hajlíthatatlan akaratú, rosszabb pillanatokban egyenesen olyan nyakas és makacs. Szorult belé valami gyermekes naivitás is, ami a igazságérzetet illeti, nehezen tűri az igazságtalanságot. A naivitás szerencsére oda már nem terjed ki, hogy a társairól is csupa jót feltételezzen, épp ellenkezőleg, már foglalkozási ártalom is, hogy gyanakvó s nem könnyen bíz meg ezért sokakban. Tarthatják beképzeltnek is, de nem tud változtatni azon, hogy büszke magára, arra, amit elért, amit eddig teljesített. Nem szereti a változást vagy ha irányítani probálják. Sokáig nehéz felfogásúnak mondták, de később rá kellett jönniük, hogy muszáj gyakorlati tapasztalatot szereznie valamiről, mert csak akkor tudja megjegyezni.
Életem története
Vannak ígéretek, amik teljesülnek idővel, és vannak olyanok, amik be sem teljesülnek.
Életem történetét végig gondolnom igazából nem jelent hosszú időt.
Hol is kezdjem? Lestrangenek születtem - hú, milyen kiváltságos pozíció! Egész gyerekkoromat illemtanórákon és táncórákon töltöttem - hú, minden kisgyerek vágya! A családom le se szart, sokadik gyerekként még belefértem az életükbe.
A szike és az egyéb orvosi eszközök fémes kocogása visszatérít a jelenbe. Nem nézek a fiatal doktornőre, aki próbálja kioperálni az apró lényből azt az átkozott lövedéket – nem nézek rá a szép, fehér arcra, mert olyan fájdalmasan gyönyörű. Azt hiszem, e pillanatban szembesülök azzal, ki is vagyok én, s milyen életet éltem le. Az okos, és félelemtől remegő szemek tükrén visszatetszeni látom mindazt, ami vagyok - és nincs véleményem. Egykedvűen veszem tudomásul, mert már nincs más, amit tehetnék. Tekintetem végig siklik a mozdulatlan testen. Már nem emelkedik a mellkasa. Lassú voltam, nem sikerült időben eljuttatnom, hogy megmentsék. Ez elkeserítő.
Eddigi tizenöt évem viszonylag békésen telt, a testvéreim a kezdetektől fogva körbe ugráltak, imádnak engem. Vagy épp nem...Tudom, hogy sok aranyvérű gyerekkel nem a szülei foglalkoznak. Persze, nekem is voltak nevelőnőim és dajkáim, néha még a házimanók is vigyáztak rám, de mindig olvastak nekem estimesét és rengeteget tanultam mindenkitől. Igaz, alig 2-3 év van a tesók és köztem
Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy milyen ügyekbe keveredett bele az apám évekkel ezelőtt... ijesztő, ám kihátrálnék belőle...nem lehet... Kerüljük is a témát. A pince maradjon apám kis szaros rejteke. Önmaga szánalmas árnyékaként él, álruhában, egy mugli bőrébe bújva. Libabőrös vagyok ettől. Ráadásul anyám imádja őt. Lapozzunk...
Tizenegy évesen kerültem a Roxfortba, a Süveg gondolkodás nélkül a Mardekárba osztott. Jobb helyre nem is kerülhettem volna. Rögtön rengeteg barátra tettem szert, még az idősebbek is megengedték, hogy velük lógjak. Azóta ez nem változott semmit, legfeljebb a hírnevem nőtt még nagyobbra. Az idősebbekkel főleg felszínes barátságokat kötöttem, de az évfolyamtársaim között akadtak szorosabb barátaim is.
Elsős koromban ültem elösször seprűn, csak itt derült ki hogy tériszonyos vagyok. Elég durván. Leizzadok, hányinger és szédülés fog el. Így nem kerültem be a Mardekár kviddicscsapatába másodikban, őrző poszton játszottam volna. Az a kedvenc posztom a mai napig. De amúgy imádom ettől függetlenül a kviddicset, ez érdekel a legjobban az egész Roxfortban. Azonban maradok az elöbb említett bajság miatt csak néző. És szurkoló. Jaggert követi állandóan a tekintetem, még akkor is őt keresem, mikor senki sem látja. Elemzem az ellenfelei mozdulatait... Minden percben moccannak az ujjam, hogy leírják őket és hogy a növéremnek átadjam az infókat. A tanulás pedig… nos… az muszáj. Elvárják tőlem, hogy jól teljesítsek...
Ha tükörbe nézek
A ruha kifogástalan, a viselkedés és a modor megtévesztő.
182 cm magas, vékony, szálkás test. Törékeny. 70 kg. Kék+zöld szem, sötétbarna haj. Cipő méret: 42
Családom
Édesapám
Rabastan Lestrange
Édesanyám
Avela Lestrange (née Garko)
Az anyámmal való kapcsolatom macerás. Sok a veszekedés, sok a pesztrálás tőle.
Testvéreim
Persephone Lestrange (15 év)
Jericho Lestrange (17 év)
Jagger Lestrange (17 év)
Heracles Lestrange (24 év)
A velük való kapcsolatom változó. Van hogy hetekig nem beszélek egyikkel sem, de van hogy le sem vakarhatnak magukról. Ott vagyok mellettük, ha kellek. S ez bizony fordítva is igaz. Kijövünk egymással mind, csak néha vitatkozunk, akkor viszont majd’ széttépjük egymást. Sokszor nem értünk egyet, de ennek ellenére szerintem jó a kapcsolatunk. Testvérek között ez így normális. Főleg ha ilyen sokan vagyunk.
Apróságok
Amortentia
Tömény fahéj, kókusz és köménymag
Mumus
Rabságba kerül, amit láncok szimbolizálnak a csuklójára fonódva.
Edevis tükre
Elismert lénygondozó akar lenni.
Hobbim
Kviddics meccsek figyelése, elemzése és stratégiák kidolgozása. Lények közelében való ténykedés. Azok rajzolása.
Elveim
Soha ne hozz komoly, életbevágó döntéseket érzelmi alapon. Az olyan, mintha mézeskalács házra vennél fel jelzáloghitelt.
Amit sosem tennék meg
Hátat fordítani a testvéreimnek.
Ami zavar
Nem vagyok vallásos, de biztos vagyok benne, hogy a halállal nem ér minden véget. A halál csak egy másik út, ott más kezdődik. Nem szeretek éhes lenni.
Ami a legfontosabb az életemben
Életben maradni, túl élni a napokat és szívni a testvéreim vérét. Imádom a kakaót, de csak hidegen, megnyugtat. Megvédeni az összes lényt. Ja és szeretek jókat enni! Sokat, sokfélét.
Ami a legkevésbé fontos számomra
Megfelelni teljesen 100%-ban a Lestrange családnak. Ha ő van a középpontban a családi beszélgetésekben, szereti magáról terelni a szót.
Amire büszke vagyok
Ő már nem az a megrögzött Aranyér mániás, hogy csakis a szülei által kijelölt dolgokat csinálja... büszke arra, hogy elindult a saját útján. Van aki tud róla, ám van akit ez nem érdekel. És van aki pikkel rá emiatt.
Ha valamit megváltoztathatnék
Egészséges gyermekként születni. Nem ilyen vézna törékeny szöcskének. Vajon lesz rajtam több izom is?
Így képzelem a jövőmet
15 éves. Ez még ezerszer változhat. Az apjának más elképzelései vannak irányába, de persze kitartóan kerüli a dolgokat. Semmi kedve azokhoz.
Egyéb
Tériszonyos, kutyaször allergiás, koraszülött (3 héttel előbb jött világra 2 kg-al)
Animágia: hárpia sas