| giulia agnabella marchetti |
| | Szer. Ápr. 28, 2021 8:47 pm | Giulia Agnabella Marcheti Lia, családin belül Giu "A fény ad életet az árnyaknak, de a fény is öli meg őket." Nem: nő Kor: 24 év Vér: félvér Születési hely: New York Iskola/ház: Ilvermorny/Horned Serpent Munka: könyvelő a családi bizniszben Családi állapot: egyedülálló Patrónus: királylepke Pálca: 9,5 hüvelyk, vörösfenyő, egyszarvúszőr sono cosí Nála optimistább és életvidámabb személy aligha akad a földön. Azelőtt is ilyen volt, mielőtt felfedezték volna megmagyarázhatatlan betegségét, talán már anyjuk hasából is széles vigyorral arcán bújt elő. Nincs olyan pillanat, hogy ne árasztana jókedvet és nyugalmat, rendkívül kiegyensúlyozottnak, higgadtnak, de mégis pozitívnak látszik. Látszik. Elfojtja a negatív érzelmeit, a szomorúság, a düh és a csalódás mind gyűlik, halmozódik benne, mert nem mer segítséget kérni, legfeljebb a bátyjától, de csak ha már komoly a helyzet. Szereti erősnek és függetlennek láttatni magát, olyannak, akinek nincs szüksége másokra vagy a segítségükre, ez azonban sokszor károsabb, mint hasznosabb. Nem mutatja, de könnyen meg lehet bántani, nem viseli jól a kemény kritikát. Szemtől szembe mosolyog, majd másfél órát sír valahol, ahol senki sem látja. Szertelennek és bohémnak tűnik, mégis két lábbal álla földön. Pontosan tudja, mi a feladata, rendkívül lojális a családjához és a barátaihoz egyaránt. Amilyen kis széllelbélelt pletykafészeknek tűnik olyan jól tart titkokat, tőle senki nem tud meg semmi olyat, amit nem kellene. Sokat beszél, sőt, rengeteget, méghozzá olyan laza és nemtörődöm stílusban, hogy az ember csak pislog. Na jó, egyes kényes szituációkban hajlandó elővenni az illemtanórán tanult és begyakorolt kedves, szellemes, intellektuális és rémesen unalmas frázisokat, de ha teheti akkor jobb szereti saját stílusában elmondani véleményét. Lételeme a változás, előszeretettel utazik el néhány napra ide-oda, csak hogy kimozdítsa magát a komfortzónájából, hogy ne ugyanúgy teljenek az unalmas, szürke hétköznapok. Kalandozó természet, szeret hirtelen dönteni, elég impulzív személyiség. Persze általában ilyenkor is dolgozik, csak nem mindegy, hogy egy kietlen irodában vagy a napsütötte toszkán tengerparton ül a különböző jelentések felett. Mindent teljes szívvel csinál, nincs olyan, hogy valamit ne venne komolyan. Ha egyszer belekezd valamibe, akkor végig viszi, ha törik, ha szakad. Ha kidobják az ajtón, visszamászik az ablakon, ha az ablakon is repül, jöhet az ereszcsatorna. Úgy tűnhet, sosem adja fel, de persze mindig van az a pont, mikor el kell ismernie: vesztett. Rendkívül intelligens, széles lexikális tudással és naprakész információkkal rendelkezik, hiszen ha teheti, olvas, nem csak szórakoztatóirodalmat. Némi megfelelési kényszerrel küzd, szeretné a nagyanyjának, hogy nem olyan gyermeteg és butuska, mint amilyennek hiszi.
la storia della mia vita Két dolgot szögezzünk le: minden férfi mögött áll egy erős nő, kivéve, aki mögött kettő. Illetve én nem vagyok az a tipikus regényekben szereplő elképesztően badass maffiózólány, aki halomra öli az embereket, mert megölték a szüleit és ezért mindenkin bosszút áll. Bár a nagyi kedvenc unokájává fogadna, ha ilyen lennék, ebben egészen biztos vagyok. Kezdjük a legelején: Giulia vagyok, a feketebárány. A második unoka, a rangsorban mégis az utolsó. Maradjunk annyiban, hogy Rella mama nem szívlel, amiért nem a bátyámra ütöttem, hanem én vagyok az ész a csapatban. Szerinte ez aljamunka, s hogy őt idézzem "még egy csimpánz is képes lenne rá" de üsse kő, ha nekem ez jutott, hát ez jutott, nem ellenkezem. Szóval a történetem huszonnégy évvel ezelőtt kezdődött egy idilli szüléstörténettel, az öreglány mikor meglátta, hogy lány lettem kifordult a szobából, mondván "reméltem, hogy legalább fiú lesz". Fényes volt a kapcsolatunk már ekkoriban is. A gyerekkorom mondhatni átlagos volt, amennyire ilyen környezetben lehet átlagos egy gyerekkor, tudjátok, csak a szokásos: ettem, aludtam, játszottam, a bátyám agyára mentem, végig néztem néhány kínzást és gyilkosságot. Csak vicceltem, a nagyi egyszer akarta végig nézetni velem, hogy hogy szedi ki az információt valakiből, aki nem akar beszélni, én meg lehánytam a kedvenc cipőjét másfél perc után. Azt hiszem itt vágtam el magam végleg. Kilenc voltam, mikor megmutatkozott a fénymágiám. Nem is emlékszem már pontosan hogy sikerült, de az biztos, hogy ezzel legalább szereztem egy jópontot az öreglánynál. Mármint érted, melyik nagyika ne örülne, ha a kis porontyok közt ilyen különleges születne? Elemistának lenni amúgy is vagány, pláne ha még közülük is a kisebbségbe tartozol. Ja, nem annyira. Senki nem érti, milyen ez, legfeljebb az, aki ugyanígy született, de kevesen vagyunk, nagyon kevesen. Persze, a korai megmutatkozás magával vonta azt, hogy korán elkezdtek foglalkozni velem, így már olyan képzett vagyok, hogy képzettebb nem is lehetnék. Lassan már én fogom oktatni a jövő fényes csillagait. Két év múlva megjött a levelem az Ilvermornyból, arra azonban nem számítottam, hogy már az első nap bajok lesznek. Álltam ott elveszve a beosztási ceremónián, erre egyszerre két szobor akarta, hogy a házához tartozzak. Választanom kellett a Horned Serpent és a Thunderbird között. Tizenegy évesen meg kellett hoznom egy ilyen komoly döntés, hát gondolhatjátok, hogy rendesen rástresszeltem. De jól döntöttem, vagyis végül nem bántam meg, hogy akkor a Horned Serpent tagjai közé álltam be. Egy évre rá elvesztettem a szüleimet. Eddig kihagytam őket a meséből, hiszen az egy külön történet lenne, mégpedig egy nagyon hosszú történet, arra meg nem érünk rá. Nagyon lesújtott, hiszen melyik gyereket nem sújtaná le? De nekem különösen fájó volt, és fájó még mindig a hiányuk, hiszen mindketten teljes szívükből és odaadással szerettek, magasról téve arra, hogy a nagymama mit mondd. A következő négy év viszonylag nyugalomban telt, éltem a kis életem, hála a jó égnek elég messze a családom azon részétől, akikre nem vagyok kíváncsi. Vagyis hát de, rájuk kíváncsi vagyok, mert szeretem én a nagyit is, érezzen ő bármit is irántam, de a megjegyzéseire, na arra nem vagyok kíváncsi. A lényeg a lényeg, hogy tizenhat éves voltam, mikor először elájultam. Csak így, a semmiből. Ekkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam a stressz, a kialvatlanság, vagy a nem megfelelő étkezés és a sport hiánya teszi ezt. Aztán szépen lassan egyre többször volt migrénem, eredt el az orrom vére, hánytam és persze ájultam. Négy évnek kellett eltelnie, hogy rájöjjünk, ez valami nagyobb, valami, ami túlmutat a szimpla stressz okozta rosszulléteknél. Ekkor kezdett el gyengülni a mágiám is. Na de visszakanyarodva az életem vidámabb szekciójához: tizenhét évesen színkitűnővel kiléptem a nagybetű életbe, vagyis inkább beiratkoztam a salemi akadémiára, ahol elvégeztem először egy közgazdász szakot, majd beiratkoztam jogra is. Beálltam a családi bizniszbe, és itt térnék vissza a nyitómondatomra: minden sikeres férfi mögött áll egy, ha nem két nőt. A nagymama kézben tartja a szervezetet, elrendez mindent, míg én tisztáramosom a pénzügyeket, költségvetést tervezek, és hasonló áldásos feladatokkal foglalkozom. Ha már gyilkológépnek alkalmatlan vagyok a sajnálatos kis selejtességem miatt, akkor segítsek be ott, ahol tudok. mia esterna Véleménye szerint átlagosabb és unalmasabb nem is lehetne. Ha belenéz a tükörbe amolyan tizenkettő egy tucat nőt lát, akiben nincs semmi kirívó. Sudár teremtés, egész magasra, százhetvenhét centire sikerült megnőnie. Kamaszkorában küzdött a kilókkal, azonban mióta a fő gonosz szerepét betegsége vette át, ezen nem kell aggódnia. Rohamos fogyásnak indult, ezzel elérve az álom alakot, ami után a legtöbb nő vágyakozik. Öltözködése kifejezetten normális, legtöbbször sportosan elegánsan öltözködik, hogy nézzen is ki valahogy, de azért ne felejtse el a kényelmet sem. Előszeretettel visel farmernadrágot különböző színes-mintás blúzokkal, blézerekkel, de persze számtalan pólója és pulóvere van. Ezutóbbiból főleg a kötött darabokat kedveli, kiváltképp, ha azt kézzel készítették. Arca szimmetrikus, orra keskeny, ajkai dúsak - ha már sehol máshol nem áldották meg telt idomokkal, legalább a szája rendben van. Szemei mélybarnák, már-már feketék, hajszínét festéssel változtatja, hogy feketére, hogy sötétbarnára - mikor mihez van kedve. Előszeretettel használ sminkeket, leginkább a sötét árnyalatú rúzsokat illetve a tust kedveli. Gyűjti a cipőket és a táskákat, megrögzött kiegészítő-rajongó. Épp ezért ékszerekből sem szenved hiányt, számtalan fülbevalója, nyaklánca és karórája van. mia famiglia Szüleim Antonio és Teresa Marchetti Tizenkét éve vesztettem el őket, és a mai napig gyászolok a lelkemben. Stílusos hasonlattal élve olyanok voltak nekem, mint az éltető napsugár, velük együtt egy kis részem nekem is meghalt. Szerettek, ápoltak, vigyáztak, óvtak, aztán egyszer már nem voltak. Mindkettőjükre szeretettel, tisztelettel és hálával gondolok, hiszen életemen túl számtalan dolgot köszönhetek nekik. Testvéreim Tűz, levegő, víz, föld. Ciro, Rino, Bruno, Raffaella. Öten vagyunk testvérek, talán nem is lehetnénk különbözőbbek és egyformábbak egyszerre. Legközelebb Ciro, az én egyetlen drága bátyám, áll a szívemhez, ha valami gondom vagy bajom van és beszélni akarok róla, ő az egyetlen, akire számíthatok. Persze a másik három testvérem is közel áll hozzám, mindannyian olyanok, hogy a saját életemet is feláldoznám értük. Rendkívüli módon szeretem őket egytől egyig, legyenek bármilyen elveszettek vagy épp nagyszájúak. Ha szükségük van rám, mindig számíthatnak. Párkapcsolat "Giulia, te olyan haszontalan vagy. Másra sem vagy jó, csak hogy fogj magadnak egy rendes férjet és erősítsd a kapcsolatot köztünk, és egy másik befolyásos család közt." Ennek ellenére még nem vagyok férjnél, sőt, eljegyezve sem, úgy tűnik, a nagyinak sokkal több érdeke fűződik a bátyám kiházasításához, mint az enyémhez. Bár nem bánom, semmi kedvem valami savanyú vénember oldalán megöregedni, csak mert ez tesz jót a családnak. Nagymama Fiorella Marchetti Az én édes egyetlen nagyikám, az öreglány, hát zabálni való egy teremtés amúgy. Ja hogy nem velem? Hát ez már tudom, az én bajom, minek lettem ilyen. A legtöbbször ordítva kommunikálunk egymással, vagyis ő üvölt velem valamiért, amit vagy el sem követtem vagy nem tehetek róla, én meg csendben bólogatok, hogy "igen mama, persze mama, igazad van mama". Rémes a kapcsolatunk, de én mégis szeretem őt, elvégre a nagyanyám, gondoskodott rólam is és felnevelt engem is anyáék halála után, így hálás is vagyok azért, hogy ennyi mindent megtett. altro Amortentia Régi könyvek, baracklekvár, tábortűz, tiramisu. Mumus Rég találkoztam már eggyel, akkor a testvéreim halott képe volt. Edevis tükre Önmaga, mint boldog családanyja, gyermekeit távol tartva a biznisztől. Hobbim Olvasás, utazás, hangversenyek, zongorázás. Elveim Ne árts; a fény legyőzi a sötétséget; légy hűséges és engedelmes, pontos és udvarias. Amit sosem tennék meg Képtelen lenne ölni. Ami zavar Krétacsikorgatás, nyikorgó cipőtalpak, beszólások, kemény kritikák. Ami a legfontosabb az életemben A testvérei. Ami a legkevésbé fontos számomra Klímaváltozás? Amire büszke vagyok Végül csak helyt kapott ő is az üzletben, viszonylag fontos szerepkörben, még ha nem is ismerik el. Ha valamit megváltoztathatnék Eltűntetné a betegségét. Így képzelem a jövõmet Élni szeretne, lehetőleg megöregedni egy férfi oldalán, akinek gyerekeket szül.
|
| | | Multik : úgyis tudjátok...Playby : Lin-Manuel Miranda | Vas. Május 02, 2021 10:40 pm | Kedves Giulia! Egy ilyen családba beleszületni már önmagában garancia az eseménydús életre - már amennyiben a gyilkosságokat és alvilági ügyleteket illendő eseménydúsnak nevezni. Te a szó legszorosabb értelmében maga vagy a kevéske fény a családod számára, még ha ezt Fiorella nagyi nem is mindig hajlandó meglátni benned. Sok tekintetben különbözöl a testvéreidtől és a többi rokonotoktól, de amíg mellettük állsz, azt hiszem, ezt mindannyian el tudják fogadni, ki könnyebben, ki nehezebben. Egy ilyen ismeretlen betegséggel együtt élni borzalmas lehet, hiszen a bizonytalanság és a valós kezelés hiánya csak egyre és egyre jobban megnehezíti a mindennapjaidat. Nagyon remélem, hogy sikerül majd megtalálnod a medimágust, aki képes rájönni mi lehet ez, a bátyád egész biztosan felkutatja érte a világ legeldugottabb zugait is. Futás foglalózni, hamarosan érkeznek a testvéreid is |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 11 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 11 vendég :: 1 Bot |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Vas. Nov. 24, 2024 12:58 pm Léanor D. Lecomte Vas. Nov. 24, 2024 12:39 pm Draco Malfoy Pént. Nov. 22, 2024 10:04 pm Juliet Denoir Pént. Nov. 22, 2024 8:59 pm Theodore Nott Pént. Nov. 22, 2024 6:04 pm Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves |
|