| | | Pént. Ápr. 16, 2021 10:24 am | Samuel Grant Quahog Samuel Nem: férfi Kor: 35 év Vér: félvér Születési hely: New York, NY, USA Iskola/ház: Ilvermorny / Viharmadár, Salemi Akadémia / Aurorképző – pénzügyi és gazdasági csalások specializáció Munka: 2004-től auror (Pénzügyi és gazdasági csalások szakosztálya), 2008-tól auror (Szervezett bűnözés szakosztály), 2011-től Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztálya, brit-amerikai nagykövet, 2014-től a MACUSA elnöke Családi állapot: jegyben jár Patrónus: matagot Pálca: hikoridió, matagotszőr, 14 hüvelyk, rugalmas Egy auror halála Felelős férfinak nevelték, apja már gyerekkorában is komoly próbatételek elé állította, melyekről azóta is úgy tartja, hogy nagyban hozzájárultak a jelleméhez. Sosem esett nehezére kiállni magáért, de gyakran esett abba a - sokak szerint - hibába, hogy mások érdekeit előtérbe helyezte. Megbízható és erkölcsös férfi, a haragját azzal lehet leginkább kivívni, ha valaki ezeket megkérdőjelezi. Olykor azonban vele is megesik, hogy ellent kell mondania saját magának. Indulatos, korábban gyakran voltak nézeteltérései a megfontolatlansága miatt, ezek az esetek azonban egyre ritkábban fordulnak elő. Mára élete kiegyensúlyozottnak tekinthető, ő maga egyre körültekintőbb és sokat gondol a jövőre. A mai napig nehezen viseli, ha a balesetről kérdezik, ennek lelki nyomait is magán hordozza. Nehezen veszíti el az önkontrollt és erre szükség is van, hiszen mindenáron el akarja kerülni a botrányokat. Erre pedig szükség is van, legfőképp választások idején. Egy politikus születése 2013. augusztus 21. (szerda) New York, Woolworth Building, Mr. Quahog nagykövet irodája Samuel Grant Quahog és Melissa Cooper, The Wizard's Voice
Melissa Cooper: Az interjú célja, hogy jobban megismerjék Önt a választó polgárok. Ritka, hogy az újságunk politikai irányban készít cikket.
Samuel Quahog: Mindent el kell kezdeni egyszer.
M. C.: Ez a mottója?
S. Q.: Nem, a mottóm az, hogy régi kulccsal nem nyílnak új ajtók.
M. C.: Sokan nem ismerik még Samuel Quahog-ot. Nem is nagyon van lehetőségük rá, hiszen az ideje nagy részét Angliában tölti.
S. Q.: Csak egy részét a munkám miatt, de idehaza is vannak kötelezettségeim. Itt van a családom is.
M. C.: Ha már család... Igaz, hogy vannak indián felmenői?
S. Q.: Igaz, a Narragansett törzsből származik a családom egy része. Pontosabban az édesanyám nagyanyja. Ha erre kíváncsi elég lett volna a levéltárba elfáradnia, hogy megtekinthesse a családfámat. Minden adat nyilvános.
M. C.: Milyen jelentőséget tulajdonít ennek?
S. Q.: Semmilyet. Sosem jártam az őseim földjén. Sajnálatos, de a családom nem tartotta fontosnak, hogy továbbadják a kultúrát. Félvér vagyok, apám részéről amerikai, anyám részéről kanadai és indián felmenőim is vannak. New Yorkban élek, ezt tartom az otthonomnak, de minden egyes polgárt képviselni szeretnék, aki valóban haladni szeretne egy új Amerika irányába.
M. C.: Mit jelent önnek az új Amerika?
S. Q.: Nyitott, békés és egységes. Minden mást elolvashat a programunkban.
M. C.: Milyenek voltak az iskolás évei? Mindig is elnöknek készült?
S. Q.: A Viharmadárban végeztem el az Ilvermorny-t várakozáson felüli eredménnyel. Tagja voltam a párbajszakkörnek, a sakk-klubnak és a kviddics-csapatnak is. Ez utóbbi mindig is a szenvedélyem volt, hat éven keresztül püföltem a gurkókat a lila-ezüstök körében. Később nemzetközi tanulmányokat és pénzügyet tanultam az aurorkiképzés mellett. Egyszóval egyáltalán nem készültem elnöknek. Sőt, végzősként, de még ifjú aurorként sem gondoltam volna, hogy egyáltalán elindulok majd a választáson.
M. C.: Mi történt?
S. Q.: Az élet közbeszólt.
M. C.: A balesetére céloz?
S. Q.: Többek között a balesetre is, de remélem senki nem gondolja, hogy ez volt a fő mozgatórugója annak, hogy eddig jutottunk. Ez ugyanis nem csak az én érdemem, nem egyedül értem el mindezt.
M. C.: Sokfélét pletykálnak arról az estéről.
S. Q.: Eltelt három év, de még mindig vannak vakfoltok az ügyben. Az elkövetőket például máig nem fogták el. Olyanok, mint a szellemek. Éppen ezért pletykák mindig lesznek.
M. C.: Tudja, mi történt pontosan?
S. Q.: Egy ilyen estét elég nehéz elfelejteni, gondolom ebben egyetérthetünk. 2010. 05. 19-én reggel már tudtuk, hogy nem átlagos munkanapnak nézünk elébe. Nagy volt a készültség. Akkor már hónapok óta azon dolgoztunk, hogy felszámoljuk a Fejvadászok manhatteni telepét, de az informátor az utolsó pillanatban – vagy talán már korábban – elárulta az osztagot. Nem derült ki, meghalt. Azon az estén csapdába sétáltunk és ez végzetes következményekkel járt. Az esetet ketten éltük túl.
M. C.: Úgy tudni, hogy Mr. Miller azóta már visszavonult. Őt menesztették a posztjáról az eset után?
S. Q.: Ilyen nem történt. Derek döntött úgy, hogy nem vállal több terepmunkát, az Aurorparancsnok pedig természetesen megértette az indokait. Mindenki megérti az indokait. Egy osztag vezetőjének mindig nehéz feldolgoznia, ha a csapata odaveszik. Azt is megkockáztatom, hogy lehetetlen. Rég nem érte ekkora tragédia a minisztériumot és bízunk benne, hogy ez így is marad. Dolgozunk rajta.
M. C.: Önnek sikerült feldolgoznia a történteket?
S. Q.: Másképp nem ülhetnék most itt.
M. C.: De magában is nyomot hagytak a történtek.
S. Q.: Ez az eset az egész minisztériumon nyomot hagyott. Akkora port kavart, hogy a miniszter Becsületérmet osztott ahelyett, hogy elindult volna a forró nyomon.
M. C.: Nem érzi jogosnak a Becsületérmet?
S. Q.: Nem a jogosságát kérdőjelezem meg. Mindenki eldöntheti, hogy az érintettek családja egy posztumusz kitüntetéssel vagy az elkövetők kézre kerítésével jár jobban.
M. C.: Többször is említi a csapatát, fontos önnek a kollektíva?
S. Q.: Természetesen. Aurorként az ember csapatban dolgozik.
M. C.: De Ön már nem auror.
S. Q.: Köszönöm, hogy kegyed veszi a fáradtságot és eszembe juttatja, de tudja, van egy ennél konkrétabb emlékeztetőm is.
M. C.: A lába.
S. Q.: A lábam.
M. C.: A lába miatt eltanácsolták az auror hivatástól.
S. Q.: Én nem így fogalmaznék. A történtek után hosszú felépülés várt rám, ami láthatóan nem a várt eredményt hozta. Egyértelmű volt, hogy nem állítanak majd szolgálatba, ha a testem fele mindenféle fizikai kontaktusra alkalmatlan. Felajánlottak egy irodai pozíciót.
M. C.: Ön pedig nem fogadta el.
S. Q.: Nem éreztem volna magam olyan hasznosnak, mint a mostani pozíciómban.
M. C.: Hiszen íróasztalokról beszélünk...
S. Q.: A külügyi tárca ezt másképp gondolja. Sokat javult a kapcsolatunk a britekkel, kiderült, hogy vannak közös pontjai az irányítási elveinknek, amit a MACUSA elnöke nem kifejezetten támogatna.
M. C.: Ön viszont igen.
S. Q.: Ha eljutunk oda, természetesen. Támogatnám, hogy minél több lehetőség nyíljon meg a számunkra az óceán túlpartján. De először a belpolitikát kell rendezni. Úgy gondolom a mostani helyzet nem egy olyan állapot, amivel büszkélkedhetnénk.
M. C.: Ez az elsődleges célja?
S. Q.: Ez butaság. Nincs elsődleges vagy másodlagos cél. Egy célunk van. Egy irányunk, ami felé el kell indulnunk. Ezt a lépést pedig együtt kell megtennünk.
M. C.: Hamarosan kiderül, hogy merre tesszük meg azt a lépést. Sok szerencsét és köszönöm az interjút!
S. Q.: Én köszönöm!
Tükörcsapda Karizmatikus, jó kiállású férfi, széles vállakkal, élénk kék szemekkel és sűrű körszakállal. Haja nem túl rövid, kevés ősz szín vegyül a tincsek közé, melyeket korán, a balesete idején szerzett. Ezeket nem tünteti el mesterségesen, a részévé váltak, csakúgy mint a baleset fizikai nyomai. A mérgező gáztámadás miatt jobb oldalára egy időre teljesen lebénult minden idegfunkciója, ezt rehabilitációval próbálták helyrehozni. Most már kétkezes varázsló. Öltözetét tekintve mindig a visszafogott eleganciára törekszik, ez pedig nem újkeletű dolog nála, már akadémista korában is ez volt rá jellemző. Állandó kiegészítője egy sétapálca, melyre komoly szüksége van az egyensúlyproblémái és bicegése miatt. Családom Édesapám Gabriel Quahog – Az édesapa. Mr. Quahog. Kifejezetten jókedélyű diplomata, a szülei is fehérgallérosok voltak. A család mindig New Yorkban élt, két generáció óta képviselik a haladó irányzatot, így nem csoda, hogy Samuel apja nyomdokaiba lépve végül az elnöki székig küzdötte magát. A reformokon és a politikán kívül kevés témájuk akad, sosem volt közöttük idilli apa-fia kapcsolat, mégis sok mindenben meghatározta fia későbbi nézeteit. Édesanyám Cornelia Quahog (née Parker) – Az édesanya. Cornelia semmit sem szeret a véletlenre bízni. A házasságát édesanyjával közösen tervezték meg, majd úgy intézték, hogy valamiképp meg is valósulhasson. Az évek során beleszeretett férjébe, csak azt sajnálja, hogy fiai és lánya nem rá hasonlítanak, hisz nézeteik a Quahog-eszméket táplálják tovább. Samuel még nem sejti, hogy önző érdekből, csupán azért tette tönkre korábbi ígéretes kapcsolatát, mert úgy gondolta, hogy a lány nem lesz méltó a nevükre és a First Lady címre fia oldalán. Testvéreim Brent Quahog – Az öccs. Samuel szoros bizalmi kapcsolatot ápol öccsével, de nem osztja meg vele a magánéletére vonatkozó kételyeit. Brent kiváló stratéga, de az érzései túl sokszor befolyásolják őt munka közben ahhoz, hogy a tanácsait fenntartások nélkül fogadják. A MACUSA embere, kitűnő belső informátor. Elizabeth ’Lizzie’ Quahog – A húg. Hármuk közül a legfiatalabb. Samuel kimondottan boldog volt, mikor húga egy veszélytelen hivatást választott magának. Kétségkívül ő a legkedvesebb a férfi szívének, élete legnagyobb csalódásakor is csak Lizzie tudta elérni azt, hogy maga mögött hagyja a bánatot. Kedves, de határozott nő, akit a munka közben sem kell nélkülöznie az oldaláról. Párkapcsolat @Rosemary Rappaport – A menyasszony. Sokan kételkednek a kapcsolatukban, hiszen a lány nem más, mint egykori politikai ellenfelei, a Rappaport család örökségének várományosa. Botrányokat és intrikát vártak ettől a kapcsolattól, de az ifjú pár tudatosan kevés információt szivárogtat a sajtónak a magánéletükről. Samuel nem szerelemből jegyezte el Rose-t, de tiszteli és kedveli őt, úgy gondolja, hogy olyan feleség válhat belőle, aki mellett kiteljesedhet a karrierben. Apróságok Amortentia méz, kámfor, az irodájában található bőrfotel illata Mumus Egy reggel úgy ébredni, hogy magatehetetlen, mert a fél oldala újra lebénult. Edevis tükre Egészségesen ünnepli a győzelmet a családja körében. Hobbim Szereti a logikai feladványokat, sokat sakkozik. Korábban varázslósakk-bajnokságot is nyert. Iskolai évei alatt aktív kviddicsjátékos volt, mára a seprűlovaglás nehézkes lenne számára, de a sport továbbra is közel áll a szívéhez. Rendszeresen látogatja a nagyobb kviddics-meccseket. Kedvenc csapata a francia Quiberon Quafflepunchers. Elveim Ha sietteted, kikényszeríted a dolgokat, nem válnak a reméltté. Amit sosem tennék meg Nem futamodna meg a tettei következménye elől. Ami zavar A lista első helyét magasan a kórházszag vezeti. Ezen kívül nem szereti, ha valaki illetlen, a szavába vág vagy nem figyel a mondanivalójára. Nem tűri a késést, ő maga is remek szervező, a napirendje ennek okán mindig szigorúan tervezett, nehezen viseli, ha ezt bármi felborítja. Hiú természete miatt fokozottan figyel a megjelenésére, gyűlöli, ha a rossz profilját közlik az újságok. Ami a legfontosabb az életemben Jelenleg politikai karrierje és reformjai szerepelnek első helyen ezen a listán. Ami a legkevésbé fontos számomra Nem olvas bulvárlapokat, minden amit az aktuális pletykákról tud, a tanácsadója érdeme, aki igyekszik mindenről tájékoztatni őt. Amire büszke vagyok Sokan hiszik, hogy protekcióval érte le karrierje csúcspontját, Samuel azonban nagyon büszke arra az útra, amit bejárt, emelt fővel értékeli eddigi életét. Büszke sokoldalúságára, tanulékonyságára és még a makacsságára is. Ha valamit megváltoztathatnék Abban hisz, hogy minden okkal történik és életének eddigi eseményei hozzájárultak ahhoz, hogy az a férfi legyen, aki harmadjára is elindult megmérettetni magát a MACUSA elnöki székéért. Nem változtatna meg semmit. Így képzelem a jövõmet Egy év múlva: Reméli, hogy az amerikai varázslótársadalom újra bizalmat szavaz neki és folytathatja a munkásságát. Öt év múlva: Elveszi feleségül a menyasszonyát, talán már gyermekük is lesz, a következő négyéves periódusára készül. Tervezi, hogy kineveli az utódját, akivel felszámolják a Boszorkányvadász nemzetséget. Tíz év múlva: Tanácsadóként segíti az utódját, támogatja a demokratikus törekvéseket és örömmel látja, hogy Amerika elindult egy jobb, fényesebb jövő irányába.
|
| | | Multik : úgyis tudjátok...Playby : Lin-Manuel Miranda | Vas. Május 02, 2021 12:19 am | Tisztelt Elnök Úr! Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy a világnak több ilyen politikusra lenne szüksége. Talán az aurorként eltöltött évek, talán egy belső morális iránytű segíti őt abban, hogy jó döntéseket hozzon - vagy legalábbis mindenképp olyanokat, amelyekről azt gondolja, az amerikai varázsközösség érdekeit szolgálják -, minden esetre sokan példát vehetnének róla. Nem hiszek a sorsban, de azt talán kimondhatjuk, hogy a maga furcsa módján szerencsés a kényszerszerű pályamódosítás Samuel Quahog esetében, hiszen az Egyesült Államok egy remek elnökkel gazdagodott. Úgyis tudod, hogy imádtam a karakterlap minden sorát és az egész koncepciót, bár ezzel a pb-vel akár egy medzsik Trumpot is hozhattál volna, valószínűleg azt is körberajonganám (jasemmi). Alig várom, hogy olvashassam a karakter életének alakulását, mind politikai, mind magánéleti vonalon - kár is lenne tagadni, én rohadtul shipelem őket Narcissa Jacksonnal. Futás foglalózni |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Theodore NottJelenleg 23 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 22 vendég :: 1 Bot |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir Vas. Nov. 17, 2024 10:09 pm Theodore Nott Jr. |
|