Pálca: Nyárfa, Thesztrál szőr, 11 és 1/4 hüvelyk, kissé merev
Amit szeretnek bennem
Kifejezetten szeretnek a társaim biztos pontként kezelni, aki ha kell meghallgat és megfigyel, tanulmányoz és megért. Egy fajta lelkiszemetes ládájuk vagyok. Jó emberismerőnek tartom magam.Elvben az Amerikai Egyesült Államokban minden ember szabad és egyenlő. A kulturális sokféleségről és a szabadság értékeiről beszélünk mi amerikaiak, de mégsem tudjuk ezt megvalósítani. A sokszínűségnek meg vannak a velejáró előnyei és hátulütői ezt sokszor megtapasztaltam már. Sok dolog érdekel, mint a sport a zene és a történelem is. Az őslakos indián kultúrák, kifejezetten egyik nagyon szeretet és kedves témám. Meg kell ragadni a lehetőséget, hogy segítsünk, megértsenek és megértsük embertársainkat, főleg akikkel elvben egyenlő bánásmódban kellene részesülniük. Megtanultam a jelnyelvet, tudom olvasni a vakok írását, hogy segítséget tudjak nyújtani nekik is. Idősebb testvéreim mind ösztönzően hatottak rám, így elmondhatom, hogy bátor, elszánt, kitartó és talpraesett vagyok. Vannak elképzeléseim, vágyaim és álmaim, amik lehet, hogy nem is igazán az én álmaim, hanem a családom által megkövetelt és elvárt életút tovább élése bennem. Mivel ők formáltak, ilyenné lettem. A céljaim megvalósításához szeretek terveket készíteni. Ne is kérdezd mi történik, ha borul a terv. Bosszantó, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elterveztem, de már megtanultam, hogy nem alakulhat minden az én kedvem szerint, hiába is vágyok annyira rá. Apát, Tomot, Ruthot, Felicityt és Davidet már elvesztettem, nem jönnek vissza egy csettintésre. Nagyanyám szerint, apám karizmatikusága ott rejtőzik bennem is, ám én hitetlenül csak mosolygok ezen. Még hogy én karizmatikus?
Ami zavar bennem másokat
Az igazság sokszor fáj. Még nekem is és hát, mint megfigyeltem másoknak is. Látom másokban a szálkát, de önmagamban a gerendák. Olyan embernek is adok második és többszöri új lehetőséget, akiknek nem kellene. A gyors döntés hozatalaim, megérzéseim és reakcióm visznek előre egy párbaj vagy egy meccs alkalmával, de ezek miatt lesznek ellenségeim és haragosaim is. Van az a helyzet, mikor fellángol bennem a bosszúvágy vagy mikor már veszett az ügy és láthatóan süllyed a Titanic, de a zenészek a fedélzeten még végig játsszák a zeneművet és makacsul tartják, ahhoz magukat. Én is ilyen vagyok. Nem tudsz elhúzni és elrángatni a helyemről, ha kést szúrnál a hátamba az se számítana, mert tovább kell "játszanom" amíg el nem süllyed a hajó és a jeges vízbe majdnem belefulladva, rájövök mennyire makacsul ragaszkodtam, az ostoba tervemhez és ötleteimhez vagy érzéseimhez. Személy szerint úgy tudom, hogy egyeseket nagyon zavar a közvetlenségem. Főleg, mikor kimondok szavak meggondolatlanul vagy meggondolva, rosszkor és rossz helyen. Másokat irritál a néha felszínre törő ingadozó hangulat- és kedélyváltozásaim . Sok hibám van, amiken próbálok változtatni kijavítani vagy lassan elhagyni. Tudom nem mindenkivel kedveltethetem meg magam, mégis vágyom az emberek elismerésére. Zavar, hogy nem mindenki kedvel és nem mindenkit tudok egy formán kedvelni, sőt van olyan ember az életembe akitől undorodom is.
Életem története
-Peggy, már megint hová rohansz? Nem kell úgy sietni... - hallom mélyen morgó és elhalkuló szavait a férfinak. Egy halk pukkanással elém kerül az öreg ráncos dédapám és kissé kimerülve szuszog, de elkapja a kezemet. Nem hagyja, hogy tovább rohanjak - Mondtam, hogy ne fuss! Könnyes megduzzad piros szemeimet látva átölel és hagyja, hogy karjaiba zokogva találjak megnyugvást. Talárján érezni a pipafüstjét, olyan az illata, mint apáé. Még jobban zokogok, mint előtte. Egy francia dalt kezd el énekeli, amit apa is sokszor dalolt esténkén. Lassan nyugodok meg, de még nem engedem el a kezét. Megfogadom magamban, hogy kisöccsémnek mindent elmondok apáról. Sőt le is rajzolom neki, hogy emlékezzen rá milyen is volt őt.
Egy régi 2007-es New Yorki Ghost számában szerepel egy kép apa temetési szertartásról és megemlékezésről, ahol Tom, Ruth, Felix, Felicity, Sara, Elizabeth, Én egymás mellett foglalunk helyett és David anya ölében ül. Nem emlékszem sokra már róla, de tisztán magam előtt látom a koporsóban aludni és ahogy rájövök sosem mondja ki. Je t'aime ma fille.
- Margaret Violet Fontaine- szólítottak fel, hogy lépjek a gordiuszi csomóra. A híres várakozás, így nevezik azt a legtöbben. Valakinek csak pár másodperc telik el míg másoknál percek telnek el a döntésig és vannak a ritka különleges esetek. Nem izgultam, mert számtalanszor hallottam testvéreim ceremóniáról. Egy mély lélegzetet vettem, mikor a porondra léptem. Nem számított melyik házba kerülök, mivel hat testvérem előttem már megjárta ugyan ezt az utat és mind jó helyre került. Középen álltam meg a csomón. Számoltam a másodperceket. egy... kettő.. három... hatszázharminc... Egyik szobor sem jelzet felém. Már elkezdtek sugdolózni a türelmetlenebb felsőbb évesek a terem balkonjaiból rám lenéző diákok, hogy mi lesz már. Úgy gondoltam, hogy abban a pillanatban a szobrok megvitatják, hogy melyik akar engem? Nem estem kétségbe, hogy még nem született döntés, inkább az egy helyben állás volt kissé fárasztó. A rám szegeződő tekintek keltek bennem félelmet. Azt is tudtam, hogy még a név sor elején járunk, így a többi diák még inkább izgul, hogy velük mi lesz. Lecsuktam a szememet, hátha úgy történik valami, de úgy se jött válasz. A híresből, hosszú várakozás lett. A legtöbb diák a galériákon már elkezdetek félhangosan beszélgetni és fogadni is, hogy még mennyi idő lesz ez az egész. A tanárok csitították a tömeget. Felmerült bennem a kérdés, akkor ez mozdulatlan állapot azt jelenti válasszak én? Miért nem jeleznek a szobrok? Ilyenről nem hallottam még. Nekem igazán mindegy volt, hova kerülök. Hisz a legjobb iskolába járhatok oda, ahova anya és apa is. Most már nem számoltam a másodperceket. Elkezdtem végig gondolni. Miért mennék a Szarvaskígyóhoz? Mit kapnék aztán a Pukwudgiek közt? Milyen iskola éveim lennének? Végül a gondolataim mosolyra derítettek. Wampusos diákként is láttam az előttem feltárulkozó lehetőségeket. Végül a Viharmadár szobrára pillantottam. Miért lennék pont oda való? Futott át rajtam a gondolat . A szél gyorsabb volt a fénynél, a mozdulatnál és a hangnál is. Többen állítják, hogy hallottak egy halk morgást, láttak egy csillanást és az íj is megmozdult. Az az egyetlen nagy erejű szárnycsapás kisebb szelet gerjesztett, ami betöltötte az egész termet. Mindenkit elcsendesített pillanatokra. Némaság borult a csarnokra. Míg mások azt állítják, hogy láttak más szobrot is jelezni. Én egyet láttam és egyet észleltem a nagy madarat így nem volt kérdés, hogy felé léptem. Egy hang törte meg a terembe beálló csendet. - 57 PERC, VIHARMADÁR, GYŐZTEM... Elindultam a többi elsős beosztott diák felé. Útközben egy csapatnyi diák veregette meg a hátamat. A következő 57 perc alatt 21 diák kapott beosztást.
2019. május
-Florae újabb 10 pontot szerez a Viharmadaraknak. Őrjöngő üdvrivalgással ünneplik őt. Az évadban most utoljára játszik a csapat és hírek szerint, jövőre nem látjuk a madarak jobb szélső hajtóját, egy évre elköszönünk tőle. - De a meccs tovább folytatódik. André üti a gurkót Peterson felé, de McRoy eltereli és megszerzi tovább passzolja a terlőtársának. -Alonzonál a kvaff és viszi tovább egy passz a Kapitánynak, de megszerzik a madarak a labdát Floraenál, Peterson, Julesnál és Peterson pontot szerez. Micsoda mesterhááármas!!! Az őrző bosszankodhat ezen. - Ahogy látom mindkét csapat fogója megpillantotta a cikeszt. Vajon ki fogja meg előbb? - A Calderon-Boot figyelme kissé vissza esett, mert Alonzo újabb 10 pontot szerez. Micsoda szóló offenzíva volt ez részéről, de ha így folytatják kevés eséllyel nyerik meg a meccset Pukwudgie. A sztárjátékosuk ma úgy látszik nem csapatjátékos. - André megcélozza Julest, de McRoy újra hárít. A cikesz üldözése nem ért véget, mind két fogó üldözi. - Így van ideje Julesnak végig vinni a pályán a labdát, de Alonzo blokkolja. És Jules... - André sikeresen kiütötte Jules kezéből a labdát. Reméljük, nem esett nagyobb baja karjának. -A labda Floraenál van igen passzol Petersonnak, akit a Pukwudgie cskja szorongat vissza Floraenak. Már csak Hernandezzel néz szembe és dob. Micsoda dobás. - SMIDTH megszerzi a cikeszt. A viharmadarak nyertek. 450-220-ra - Hosszú játék és fantasztikus győzelem. - Izgalmakkal teli volt ez nem is kérdés. - Nem unatkoztunk az biztos. Már zengik a viharmadarak győzelmi éneküket. - A győzelmi köröket repülik a játékosok. Ezzel biztos hogy 18/19-es bajnokságot a Viharmadarak nyerték meg. - Joe megcsókolja Floraet! Rappaportra! - Most tört ketté sok ember szíve, haver, nehogy te is el kezdj sírni itt mellettem. - Ühmp... Köszönjük, hogy... hogy minket hallgattatok. - Ha következő meccs kommentátorai is mi legyünk, ne felejtsetek el ránk szavazni.
2019. szeptember
A száztornyú kastély falai közé léptem be társaimmal együtt szeptemberben. A táj csodás ámulatba ejtően és más az otthonomhoz az Ilvermornyhoz képest. Utána néztem néhány dolognak, az iskolai szabályoknak a jelenlegi brit társadalmi helyzetnek. Aggasztóak a hírek errefelé. Magnixokkal kapcsolatba lépni szinte tilos. Négy hosszú asztalt láttok magam előtt. Ezek sorai közt, haladok előre, a többi cserediák társammal együtt. Csak egy év lesz, ami hamar eltelik. Az itteni élethez, épp csak hozzá szokok és már mehetek is haza. Beosztási ceremónián az elsős gólyákra adják először a süveget, aki harsogva mondja a házak nevét. Vajon én hova kerülök? Biztos, hogy elég borzalmasan nézek ki majd, az aranyos elsősök után tizenhat évesen egy süveggel a fejemen. - Margaret Violet Fontaine - hallom a nevemet. Oda biccentek udvariasan a profnak, ő pedig rám helyezi a fejfedőt. Csak ne 57 perc legyen, mire döntés születik. Halk kuncogó hangot hallok gondolataimba, 57 másodperc lesz akkor... -HOLLÓHÁT! -Már hallom is a házat, amit furcsa hanglejtéssel kiált el. Amint felállok rápillantok még egyszer utljára a süvegre, aztán a kék-bronz színekben pompázó diákok asztala felé indulok el és foglalok helyett. Tudom, hogy itt új élmények, új kihívások és új kalandok várnak rám.
2020. július 13. Skócia Moody-birtok
Kedves, Bátyám! Ahogy említettem, nomád körülmények közt sátorban lakom pár ismerősömmel. Tudom, ne induljak egyedül nagy felfedező túrákra. Tegnap mégis egyedül barangoltam a birtokon. Valami eszméletlen dolog történt, egy különös mocsári lénnyel találtam magamat szembe, ami rám akart támadni. Ösztönösen nyúltam a pálcám felé, de valami más történt, mintha önmagam varázsoltam volna a kezeimmel. Valami furát csináltam, de nem tudom pontosan, hogy mit. Megmenekültem. Hidd el minden testrészem ép. Próbálom visszaidézni az egészet, hogy mi is történt, mert kissé kiütöttem magam. Tudom, hogy nem érted, mert én sem tudom mi volt, ami történt. Itt valami egészen különös dolog csináltam, amit nem tudok fel fogni és ez nem csak egy fura álom volt. Vonz valahova ez a lidérc fényesvidék, de még nem tudom hova. Találtál valamit már Esme nagyi levelei közt Alastor Moodyról? Ha többet megtudok, úgyis írok még. Remélem, sikerül ki venned egy kis szabadságot, hogy lásd ezt a helyet.
Ölel: Peggy
2020. augusztus 10.
Vártam, hogy hazatérve elmeséljek mindent a rég nem látott testvéreimnek és nagymamámnak. Biztos voltam benne, hogy az egészet hallani akarják. Már egy nappal apa halálának évfordulóján hazaértem. Minden cuccom Atlantában várt a szobámban, hogy kipakoljam az utazóládámból. Végre haza költöztem egy év Roxfortban eltöltött tanév után. Anyát korán reggel már nem találtam otthon, így testvéreimmel együtt mentem a salemi Fontaine birtokra. Hiányzott ez a hely. Jobban, mint gondoltam. Haza jöhettem volna karácsonykor, de inkább Roxfortban töltöttem az ünnepeket és a tanév vége után se tértem rögtön haza, mivel meghosszabbítottam pár héttel a Skóciai tartózkodásomat egy kis családfa kutatással. Algie bá fogadott minket az előcsarnokba, mintha csak rám várt volna úgy állt előttünk és ölelt át minket. -Itt vannak a kedvencunokahúgaim, Sara, Lizzy és Peggy - mondta kissé elnyújtva nevem végét. Már rosszul hangzott a szájából a nevem is. Valamit akart mondani, de még nem tette megtette meg. - Nagyanyátok a szalonban vár benneteket. Egy cseppet sem könnyebbültem meg, mikor elindultam és a nevemet hallottam újra az ajakairól elhangozni. - Peggy, várj még egy pillanatig... - visszafordultam és meghallgattam, aki percekig nem a nagybátyámként szólt hozzám, hanem az Ilvermorny iskola igazgatójaként beszélt velem. Elterveztek mindent a fejem fölött. Megtervezték az egész évemet nélkülem. Csak egy évről volt szó. Most pedig még egy évről beszél. 12 hónapja, hogy nem láttam Joet. Megbeszéltük, hogy együtt leszünk az utolsó évben. Egy viharos visszatérési bulit tartunk és ez lesz a legjobb tanévünk a végzős évünk. Megnyerjük az Illvermornys kviddics bajnokságot. Újra összeáll a Viharmadarak aranycsapata. Számítanak rám az új tanévben, az egykori bajtársak. Megrázom a fejemet, nem megyek vissza. Nekem itt van a helyem és itt vannak álmaim. Egyre rosszabbul éreztem magam, ahogy elhangzik az is, hogy anyám is beleegyezett a cserediák program meghosszabbításába. Ki akar a Roxfortba menni pont most, amikor a rémhírek, szerint szigorítások jönnek? -Csak hadd gondoljam át - mondom ki hangosan az igazgatónak. Hiába tudom, hogy ott a nevem a cserediákok névsorában, mégis kiviharzok a hátsó kertre nyíló ajtón a szabadba apa sírja felé. Most legszívesebben üvöltenék egy hatalmasat. Mi történt itt? Mi történik körülöttem? Felnőttem, apa, tizennyolc leszek és úgy látom, számít rám a család vagy a Macusa, hogy az iskola falain belül legyek a szemük és a fülük, mert több szem többet lát. Talán most vállhatok értékes fogaskerékké a történelem nagy gépezetében. Te is visszaküldenél engem? Nem mondom azt, hogy rossz volt, sőt élveztem is az ott töltött idő jelentős részét, de honvágyam is volt. Vágytam visszatérni Amerikába. Apa sírján lévő hervadó virágot, a pálcám segítségével megöntözőm, mielőtt nagyi elé állok mesélni. Órákkal később egy asztal mellet találom magam, ahogy levelet próbálok írni Joenak, hogy két hétig vagyok itthon utána, a Roxfortban kezdem az utolsó tanévet. Túl él-e Joeval a kapcsolatom még egy évet? Ha bízunk egymásban és a szerelmünkbe, akkor igen. Jess talán velem tart és nem veszi zokon, hogy még egy évet a Roxfortba töltsön, ha Joet nem is engedi a családja, akkor sem maradok egyedül barátok nélkül. Talán a hollóhátas kivddics csapat is örülne, még egy tanévig a társaságomnak. Az ősi falak között újra szembe nézhetek az angol diákokkal. Sok embert megkedveltem ott. Végülis miattuk érdemes lenne újra visszatérnem. Újra az ottani padokat koptatni, ha nem is lesz olyan, mint ahogy elterveztem a végzős évem. Vár vissza Roxfort. Vár vissza Skócia, mert még rengeteg felfedezni való titok és rejtély akad számomra ott.
Ha tükörbe nézek
Ha tükörbe nézek, magamat látom. Ép olyan vagyok, amilyennek elképzelem magam. Hajam hossza kellemes lapockámig ér világosbarna színű. Arcom kissé kereked, világosak a szemeim, ahogy az anyámé is. 167 centiméteres magas vagyok és ideális testsúlyom van se nem kövér se nem túl vékony. Úgy nézek ki, ahogy egy átlagos, fiatal lány, aki a praktikusságra törekszik inkább, mint a kihívó ruhaviseletre. Látszik az a régimódi nevelés rajtam. Feleslegesen nem cicomázom ki magam, bár néha különlegesebb alkalmak kor, mégis felveszek egy fülbevalót, egy szép nyakláncot és más kiegészítőt egy szép (báli) ruhához. Mindennapi viseletemhez hozzá tartozik a karomon hordott mágikus karóra, amit anyámtól első osztályosként iskolakezdésemre kaptam. Az időt mutatja, ahogy másodpercről másodpercre halad előre. Jelezve számomra, hogy én is lassan változom. Peregnek és elmúlnak perecek az életemből. Az óra különlegesége, hogy egy fajta iránytű is van benne, ami az óra párja felé mutat.
Családom
Édesapám
Gerald T. Fontaine (1964. április 2.-2007. augusztus 10.) A múlt évtizedek legdicsőbb tettét hajtotta végre, mert a Cornish ír maffia család hálózatát sikerült lelepleznie, így több elvarratlan ügyet is felgöngyölített egyszerre. Az ítélet végrehajtás végét sajnos nem élte meg, de a Cornish család a megérdemelt cellákban tölti le életük hátra lévő idejét. Sosem ismertem igazán. Öt éves voltam, mikor meghalt. Egyébként apám családja francia felmenőkkel rendelkezik, de Amerika szerte Theodard Fontaine auror neve ugrik be minden amerikai mágus számára, mivel a mágiatörténelem órák egyik meghatározó alakjai a tizenkét első auror amerikában, nevük és életrajzuk vizsga anyag: Theodard Fontaine, Wilhelm Fischer, Gondulphus Graves, Robert Grimsditch, Mary Jauncey, Carlos Lopez, Mungo MacDuff. Cormac O’Brien, Abraham Potter, Berthilde Roche, Helmut Weiss, Charity Wilkinson. A másik tizenegyet személyt is túlélte Theodard ősöm, hasonlóan Gary dédapámhoz igazán idősen távozott el az élők sorából. Felesége Eileen, Cromac O'Brian húga volt, akit éppenség pont fiatalon gyermekágyi lázban halt meg. Meghatározó családi alakok mindketten a családi almanachban. Hagyomány és tradíció lett, hogy azt következő nemzedékek, mind az igazságügy és igazságszolgáltatás pályán dolgoztak. Nem kell feleleveníteni senkinek sem az F.B.C.V.N.O.* osztály vezető miniszter nevét Emily Rappaport elnök idején, ahogy a későbbi évtizedekben alelnöki posztot viselt George Fontainet sem. Nevesek és híresek a felmenőim.
[size=7*Federal Bureau of Covert Vigilance and No-Maj Obliviation Nagy-Bbritanniában ez a Mágiaügy Minisztérium 3. szintjét fedi le.[/size]
Édesanyám
Rosemary Soledad Moody-Lopez (1972. augusztus 21. -) Egyetlen gyermeke Esmeralda S. Lopez-Torresnek (a MACUSA egykor megbecsült aurorja) és egy skótnak, ainek nevét sokáig a homály fedte. A '90-es években kapott hírt anyám nagyapám haláláról, idősebb testvéreim elmondása szerint. Anyám ügyészi karrierjét sosem adta fel, még miattunk a gyermekeiért sem. Elvégezte idősebb testvéreim nevelése mellett a salemi jog kart és munkába állt. Hét gyermeknek adott rajtam kívül életet, amilyen keveset apámat láttam, annyira keveset látom őt is. Sosem vált igazán az életem részévé. A munkájának él. Az aktívan folyó ügyeken jár az esze. Általában testben ott van a családi ünnepeken, de akkor is gondolatai mások problémájának megoldásán jár. Néha látok az arcvonásain megjeleni egyfajta folytonos aggódást, ám ritkán mutatja ki megmaradt gyermekei felé az anyai szeretetét. Amikor kitárulkozik, a legcsodásabb embert vélem felfedezni benne, aki törődik a magam módján a családjával és az emberekkel.
Dédapám
Gary Fontaine még mindig él és virul. Tán idős korára nem egy professzori állásról álmodott egy felsőoktatási intézet falai közt, mégis az ifjú aurortanoncok az ő óráin sok hasznos praktikát hallanak a szájából. Igazi vén kopó, sok legendás hírű ügye van, amiről nem rest órákat mesélni. Élő történelem könyv.
Nagymamám
Ursula Fontaine [Goodwin], aki a legtöbbet adta gyermekként számomra és öcsém számára. Egy auror feleségeként és anyaként nehéz pillanatokat kellett átélnie, hisz elvtemette férjét, majd gyermekei közül is hármat elveszített és több unokája koporsója mellett is ott állt. Ezek ellenére is egy csodálatos, és pozitív személyiség. Igazi polihisztor, Sofia a Kis cilinder lakója című mesekönyv szerzője. Több nagy rádió sláger dal szerzője, mint Nézd a halakat és a festészetben is remekel.
Testvéreim
Felix, Sara, Elizabeth (Tom, Felicity, Ruth és öcsém David) Három testvérem él a hét közül, akik látják és ismerik őket elmondhatják, hogy két nővérem és a bátyám is elkötelezetten követik a családi hagyományokat. A társadalom jobbá tételén munkálkodnak. Igazán komolyan veszik a munkájukat. Ursula mama mellett ők viseltek rám gondot. Tudom, ha a szükség úgy hozza ők, bármikor kisegítenek a bajból, és ha ők nem támogatnak sosem járom be a világot és nem megyek a Roxfortba "egy évre" cserediáknak.
Tom (1991 február 4. -2017 november 24.) A legidősebb bátyám volt. Családos ember volt négy gyermek apja, mikor meghalt. Meggyilkolták igazából több, mint tíz év kor különbség volt köztünk és csak apa halála után ismertem meg igazán. A többieket és engem is próbált maga felnőtt fejével vezetni terelgetni és védeni és családfővé válni számunkra. Ruth (1994 április 30 -2015 Június 23.) A brazíliai őserdőkben halt meg. Holttestét és maradványait sosem találták meg. Sara nagyon szerette a nővérünket és nagyon megviselte eltűnése, még most is abban reménykedik, hogy él. Kedvesebb emlékeim közé tartozik az, amikor beteg voltam forrő erőlevest készített, ápolt és hosszú közös sorozatmaraton tartott velem. Felix Fontaine (1996-) auror. Apa arcvonásait örökölte. Szinte minden területén az életben szerencsés, amúgy a neve is pont ezt jelenti. A legkedvesebb testvére ikertestvére Felicity volt, aki a társa is volt aurorként. Régen ő volt a családunk bohóca, de Felicity elvesztése után gyökeresen megváltozott. Munkamániás és kissé paranoiás is lett. Felicity (1996-2019. február 13.) Ha valakire testvéreim közül példaként tekintek az ő. Az ő eszméi és gondolatai formáltak a leginkább. Tudom, ha nem ölték volna meg, akkor talán pár évtizeden belül nagyszerű vezetője lett volna az keleti-part auror állománynak. Nem tudom felfogni még mindig, hogy nincs köztünk és nem hallom a kacaját a házban. Miatta érzem úgy, hogy aurornak kell állnom és folytatni akarom az a munkát, amit elkezdett. Sara Fontaine (1999-) Salemi akadémia diákja a nővérem, akiről el is tudom hinni, hogy egyszer miniszteri székben ül vagy valami hasonló helyen, törvényeket hoz javaslatokat ír és alkot meg. Hármunk közül ő a legkomolyabb. Néhány ember szerint, karót nyelt és jégkirálynő. Rajta látszik, hogy mennyire megviselte az elmúlt 15 év tragédiái. Elizabeth Fontaine (2000-) varázsbűnülödzési szakon tanul. Shawn McKinnonnal egy éve jegyesek. Lizzy sokkal kifinomultabb és megértőbb, mint én valaha is lehetnék. A tengerparti nyaralásaink megszervezője és kiötlője. Vele heti szinten levelezek, mert szeret mindenről tudni, őt érdekli leginkább, hogy vagyok A sok tragédiát, ami családunkat érte, hogy dolgozom fel. David (2004. július 26.-2014. Április 5.) Ő nevezett mindig Mavienek és Floraenek. Az utóbbi nevet a kviddics csapatom is átvette a tragédia után és előszerettel használták a viharmadaras kommentátorok is, később iskolaszerte elhíresült ez a becenevem. Az öcsém, ha élne wampusos kis srác lenne. Egyszerűen nem tudtam felfogni a hírt, hogy buszbalesetet szenvedett és rajta kívül két tucatnyi gyerekkel halt szörnyű halált. Évekig nem tudtam ránézni egyetlen rajzára vagy képére sem, amiket ő készített. Néha fotózott, amikor kezébe került a fényképezőgép. Mielőtt elmentem Roxfortba valami apró tárgyat kerestem a régi családi kincsket és emlékeket rejtő dobozokban, amit magammal akartam vinni. Egy képe került a kezeim közé. A rajzon ott van ő, ahogy elköszön tőlem és én is ahogy megyek a Roxfortba. Nem az Ilvermorny volt a rajzán, hanem Roxfort az Egyesült Királyság zászlaja virított az iskola felett. Pillantokkal később több rajza is fel-fel rémlett előttem. David látó volt. Látta a jövőmet és talán az övét is, mert felrémlett egy a buszos szomorú gyerekekről készült képe. A kép hátulján ennyi állt Mavienek a világ legjobb boszorkányának.
Nagybátyám és családja
Algilbert Fontaine (1967. május 17. -), az iskola igazgató. Már 2016 óta vezeti az Ilvermornyt. Nagymamám, másik fia. Tiszteli és sokszor szeretettel emlegeti fivérét. Algie választhatott mást is, mint a bűnüldözés, így ment tanárnak. Ezt az apja kezdetben nem nézte jó szemmel, de apám kiált mellette. Talán, ezért is ápolt a két testvér mindig is jó kapcsolatot egymással. Minden családi ünnepen ott van a nagyi és Gary dédapám mellett. A kapcsolatunk egyszerű. Iskola időben ő az ÚR... és azon kívül az iskolai szünetekben, főleg nyáron a kedves Algie bácsikám. Felesége Belinda a híres Charity Wilkinson leszármazottjai közé tartozik. Négy elsőfokú unokatestvéremnek ők a szüleik, név szerint: @Tempest Fontaine, @Lori Fontaine, Matthias Fontaine, @Wallace Emerson Fontaine Pár évig együtt koptattam az iskola padjait Matt és Wall illetve Sara és Liz nővéreimmel. Talán, mert a fiúkat jobban megismertem az iskola éveim alatt ezért, jobban is kedvelem őket, mint Lorit vagy Tempest, aki korban sokkal távolabbiak tőlem..
Egy különös nagynéném és családja
@Lillian Fontaine-Morton (1963. február 14.-1987. február 28.) A kandallón lévő képek közt egy szőke kislány mosolya tekint vissza rám, ahogy énekel pont ebben a szobában, ahol állok. A nagymamám és Algie által elmondott anekdoták maradtak fent róla számomra. Algie szerint: Igazán nagy tehetség volt a kis csillag. Lilyben a Goodwinek művészi vénája keveredett a Fontanie kalandvágyával. @Llewelyn Morton Lily férje és így a nagybátyám. Azt tudom, hogy jó kapcsolatot ápol Ursulával. Lewy bácsiról, az első, ami eszembe jut, nem más mint, hogy művész lélek. Egy igazán derűs embert ismertem meg benne, akinek fiát szinte egyedül kellett felnevelnie. A történetek alapján értem, hogy Lily néném miért szeretet bele az egykor jó képű angol ifjúba. @Alden G. Morton Nagyanyám legidősebb unokája. Az átváltozástan tanárom volt az elmúlt pár évben. Nagyon szeretem az óráit. Most is arra vágyom, hogy inkább az ő óráin legyek a mostani roxforti helyett. Merlinre, talán én voltam az egyetlen testvéerim közül, aki örült, hogy nem sokan tudnak vele összekötni vezetéknév ügyileg, pedig közeli rokonok vagyunk. Amikor megszülettem ő már felnőtt ifjú volt. Ursula nagyi nagyon sokat mesélt róla nekem, hogy milyen kis gyerek volt. A kor különbség miatt, néha kissé elbizonytalanodom, hogy mit is kellene mondanom neki, így általában kerülöm a megszólítását az iskolán kívül. A gyermekei majd nem velem egyidősek, igazából David öcsémmel lennének egyidősek. Emmaline Morton és @Emerson Morton a családi összejöveteleken évekkel ezelőtt nagyon sokat játszottam velük. Emmaline a tehetséges színész palánta, igazi kis csillaga. Nagyon kedvelem őt. Emersonra úgy tekintek, mintha az öcsém lenne, bár lehet ez nem annyira kölcsönös a részéről.
A legifjabb Nagynéném családja
Amelia Black (1975. április 6.- 2007 augusztus 29.) Ő aza nagynéném, aki a karjaiban fog a családi fényképalbum egyik képén. Nem ismertem, de tudom, hogy Angliába élt és alapított családot Corvus Blackkel, akit csak az elmúlt évben ismertem meg személyesen. Amelia igazi kis hercegnője volt a nagyanyámnak az elvesztése sokk volt számára. Négy unokatestvérem közül csak @Cassiopeia Black és @Leo Black-et ismerem igazán, mivel ameddig Amerikában éltek, több alkalommal is találkoztam velük. Az "elveszett unokatestvéreink" így emlegeti az egyik nővérem őket. Az tény, hogy nem sokat láttuk őket, de az is biztos, hogy többé számomra nem elveszettek. Hiába kellett visszaköltözniük Angilába, örültem, mikor újra találkoztam Leoval Roxfortban és Angliában összefuthattam Cassievel is és végre megismerhettem Perseust is.
Vér nélkül is a családom tagjai
A két család összefonódása Esme mamával kezdődött, aki valahogy belekeveredett az angolok által úgynevezett első varázsló háborúba. Voldemort ellen Dumbledore és a Főnix Rend mellett harcolt. Talán innen ismerte meg anya apját is. Testvéreimmel együtt számunkra ezt az egész kapcsolatot homály fedi. Szóval Esmeralda nagyi a Rend számára segítette az emigráló családok menekülését és letelepedését Amerikában. James McKinnon családja is így menekült meg a biztos mészárlástól, bár Cypresst elvesztették az út során, ami évekig kísértette Esme nagyit. Nem hagyta magára a családot. Sőt Atlantában élő varázsló közöségbe, ahol ő is élt telepítette le a családot. Roger McKinnon anyával majdnem egyidős volt, így egy ideig együtt jártak az Ilvermornyba. Roger anya számara, fogadott testvéré vált. Roger bá az aurorképzőben találta meg élete szerelmét Isolt Stewartot, Anya támogatta Rogert, még ha kitagadással is fenyegették meg. A betegsége alatt is folyamatosan mellette van, mivel számára az egyetlen élő "testvére", még akkor is ha nem vérszerinti. Shawn McKinnon Sara nővéremmel már gyerekként is egy hullámhosszon voltak, nem csak most, ahogy a elköteleződtek. Kedvelem őt, egész jó fej volt velem mindig is. Amneziátornak tanul. @M. Jessica McKinnon A középső McKinnon az én legeslegjobb barátnőm. Gyerekként játszótársak voltunk aztán egy házba kerültünk a suliban. Vele mindent. de mindent meg tudok beszélni, ha nem is mindig értünk egyet és ha nem minden elfoglaltságért vagyunk ugyan olyan lelkesek(, mint például kviddics). Rám mindig számíthat, ahogy én is rá. Egy félévvel később csatlakozott hozzám a Roxfortba. Örülök hogy velem van. Szerintem, nélküle lelkileg egy roncs lennék. @Abigail Jane McKinnon, hát hogy is mondjam az a kis indián, aki úgy ahogy van szeretek. Úgy gondolom, ha Ab nem létezne, akkor nem teljes a családom ezen kis darabja.
Párkapcsolat
Chandler Joseph 'Joe' Calderon-Boot Kifogtam a legbűbájosabb srácot udvarlómnak. Elbűvölő mosolya van, de nem csak ezért szerettem belé. Mindennap hiányzik, már két éve, hogy nem ugyanabba az iskolába járunk. Tavaly Japánba volt most meg az Ilvermornyban fejezi be az iskolát. Én meg második éve Nagy-Britanniában tanulok cserediákként. Távkapcsolat... Bonyolult ügy... Tavaly egy kedves japán csajról ír a leveleiben, akire féltékeny lettem. Most pedig leveleiben az otthoni hírekről számol be, mint a csapatunk teljesítményéről és egyre inkább hazahúz a szívem azokra a bulikra, amit kihagyok. Bosszantó ez a távolság, de kitartunk. Egyébként sejtésed nem csal Chadwick Boot egyenesági leszármazottja.
Apróságok
Amortentia
Narancs, citrom, fahéj, levendula, kakaó és tinta.
Mumus
Zárt, sötét és szűk helyek, mint a koporsók. "élve eltemetés"
Edevis tükre
Joeval együtt egy hosszú életre szóló kalandban részt venni. Vele együtt utazni, élni, családot alapítani és híressé válni.
Hobbim
A kviddics. A viharmadarak egyik legjobbja vagyok jelenleg is, ha nem is vagyok otthon. Joe szerint hiányzok a csapatból. Második évfolyamosként fogóként játszottam, következő években, már hajtóként kerültem be a kezdő hétbe. Tavaly és idén is bevettek a hollóhátas diákok a csapatba, Ezen kívül hobbim még mindenféle iskolai tanagyagon kívüli varázspraktika bűbáj megtanulása és elsajátítása. Egy ideje érdekelnek az ősi varázslatok is. Szeretek táncolni.
Elveim
Vesd el a sajnálkozást és a félelmet! Tedd azt, amit éppen tenned kell.
A megégetett kéz a legjobb tanítómester.
Aki eltör valamit, hogy megtudja, mi az; az letér a bölcsesség útjáról.
Azzal az idővel kell foglalkoznunk, ami megadatik nekünk.
(by J.R.R.T.)
Amit sosem tennék meg
Testvéreim elárulása és rossz fényben feltüntetése vagy megölése.
Ami zavar
A világ varázslótársadalmának folytonos elzárkózása a magnixok elől. Utóbbi társadalmi csoport ostoba felfogása a mágiáról. Lásd a Salemi boszorkány vadászokat. Bosszantó, hogy a varázstársadalom lassan fejlődik előre és a Magnixok technikai vívmányait kitiltják még az iskolákból is. Bosszant, hogy képesek vagyunk egymást beskatulyázni, elítélni és elnyomni (Ez rám is igaz olykor).
Ami a legfontosabb az életemben
A családom a barátaim. Ők a legfontosabbak az életemben. "Liberté, Égalitém Fraternité (ou la mort)"
Ami a legkevésbé fontos számomra
Ostoba emberek, ostoba véleményeit a világról meghallgatni/elolvasni és ezek után vitába szállni velük.
Amire büszke vagyok
Kviddics és iskolai teljesítményemre, Ilvermorny Párbaj Bajnokság második helyezésemre (2019), Az Amerikai Bűbájos Tanulmányi Versenyen két alkalommal (2018 és 2019-ben) elért gyémánt minősítéseimre, Az átváltoztatástan verseny eredményeimre. Az elmúlt két év nyári kalandjaira, Apámra, Anyámra, Nagymamámra, Dédapámra és a többi családtagomra. Spanyol (alap), francia (társalgási), jelnyelvi és Braille-írás és olvasás tudásomra.
Ha valamit megváltoztathatnék
Testvéreim és apám korai elhalálozását és elvesztését. Talán Joet meggyőzném, hogy együtt töltsük a tavalyi cserediákos évet és a végzős évünket Roxfortban.
Így képzelem a jövõmet
Bűnüldözési és bűnmegelőzési osztály különleges egységének tagjaként dolgozni Amerikában, néha pedig elképzelem, hogy valami mást kellene választanom, például az amerikai kviddics válogatott egyik játékosaként lépek pályára egy nap.
Egyéb
Van egy békám, Astra nevet viseli. Hasonlóan a papagájokhoz ő is betanult és eltanult pár szót tőlem és a rádióműsorokból is.
2020 nyarán feléledt a bennem szunnyadó elemista erő.
Először is szeretném itt is megjegyezni, mennyire örülök - örülünk -, hogy visszatértél közénk az imádnivaló karaktereiddel, akiket már nagyon hiányoltunk Beleértve Peggyt is, akivel újból egy nagyon izgalmas taggal gyarapodott a Fontaine család. Egyedi, különleges karakter, de közben mégis tökéletesen illeszkedik a nagy múltú Fontaine családba és egyben egy hiteles, végzős diák is, akinek az életében kiemelt fontosságú a szerelem és a kviddics. Biztosan nagyon hiányzik már Peggynek az Ilvermorny, hiszen mégiscsak az volt sokáig a második otthona, de bízom benne, hogy a lassan harmadik otthonává váló Roxfortban is tartalmas, boldog utolsó tanévet tölt majd el, még annak ellenére is, hogy nem egészen így képzelte el. Azt hiszem, az senki számára sem kérdéses, hogy Margaret Fontaine-ből még bármi lehet, tulajdonképpen csak a saját fantáziája és ambíciói szabhatnak neki határt. Nem is tartalak fel tovább, hiszen rengetegen várnak már és alig várom, hogy a játéktéren is olvashassalak. Futás foglalózni !