Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Imani Akingbade

Anonymous

Imani Akingbade Empty
Vendég
Kedd Ápr. 13, 2021 12:50 am

Imani Zemora Akingbade

"N'kanu taara yorojanna, Ale ma son seginma."

Nem: Növekvésben lévő nő

Kor: 3 kéz ujjai

Vér:kevertvér

Születési hely: Közel a Viktória-vízeséshez...

Iskola/ház: Uagadou
Csd: Roxfort Roaar

Munka: Gyereknek lenni

Családi állapot: Lassan Házas

Patrónus: Viziló

Pálca: Nincs rá szükségem, de a Roxfortba még otthon letört gallyat hoztam, hogy legyen valami olyan, ami annyira számít itt nekik.

Amit szeretnek bennem

Szeretek élni és szeretem önmagamat adni azzal a sajátos humorommal, amit az angolok nem nagyon értenek meg. Lehet, hogy még keveset éltem, de az eddigi döntéseimet nem bántam meg. SOHA. Szeretem a saját utamat járni, valahogy úgy mondják erre felé mások, hogy szabályszegő és makacs vagyok.
A nehéz helyzetekből is találok kiutat. Kíváncsi vagyok és elég bátor is ahhoz, hogy az ismeretlen ösvényen el merjek indulni. (Lásd itt vagyok Roxfortban)
Nem sok dolog riaszt meg. Él bennem az ösztön, ami vadállatokban is él, hogy bármelyik sarkon rád támadhat a ragadózó vagy a viziló és elveheti az életedet. Érted ugye? Felkészült vagyok, hogy elfussak az életemért, de  arra is, hogy mások életét mentsem meg a szorult helyzetből.
Itt állok a felnőtté válás kapujában és én még mindig szeretek komolytalanul gyerekes lenni és szinte mindenkivel szeretek közvetlenül viselkedni.  A tőlem sokkal idősebbek felé talán kimutatom a tiszteletet, ha erre méltónak találom őket és bizonyítottak felém, hogy kiérdemeljék tőlem a tiszteletet.

Ami zavar bennem másokat

Utálnom magamba azokat a gyengeségeket, amiből a kudarcaim fakadnak, de tudom, ha azok a bukásaim nem lennének és nem ízleltem volna meg a földporát a számban, akkor még inkább nem tudnám kezelni az a dühömet, csalódottságomat és szomorúságomat, ami ezzel jár. Az életem teli van homokdűnékkel egyszer fent vagyok máskor elsüllyedek, lecsúszok vagy megpihenek egy oázisnál.
Sokkal többen vannak itt Angliában az olyan személyek, akik nem látják bennem a jót csak a hibákat.

Imani

• túl vad,
  • túl szeleburdi,
  • túl önfejű,
  • túl fura,
  • túl bizarr,
  • túl magabiztos,
  • túl félelmetes,
  • túl ostoba,
  • túl naiv,
  • túl okos
  • túl badass

Utálom, hogy nem tudok valamit tenni a tőlem rosszabb és kiszolgáltatottabb helyzetben lévő emberekért. Na ezt utálom leginkább magamban, hogy nem vagyok elég felnőtt.

Életem története

Kezdjük ott, hogy megszülettem, amire én nem emlékszem, de láthatod. Itt vok. Na ja... Aham itt állok. Nevem egész sokáig nem volt, ahogy ez nálunk szokás. Ha nem tudnád, akkor most elárulom Afrikában a gyermekek korai elhalálozások száma meglehetősen nagy. Anyám végtelenül hisz a nevek erejében. A nevünket egy szertartás keretében kapjuk meg, ekkor fogad be a család igazán. Ezen az eseményen festik először ránk a családi jegyeket is.
"Imani te vagy a hit.  Zemora te vagy aki ismeri az utat." Micsoda nagy gazellaság! Hogy lehetnék én az, aki ismeri az utat? Mégis mondja már meg valaki, hogy milyen utat és melyik utat kellen ismernem? És tényleg komolyan kérdezem. Te tudod azt, hogy mi az a hit? Mert én nem jöttem rá, hogy lehetnék egy spirituálisi útmutató. Hányszor hallottam a teljes nevemet, mikor rossz fát raktam a tűzre. "Imani Zemora Akingbade, már megint mit műveltél?  Megvonva a vállaimat a szemeimet lesütve válaszra sem méltattam anyámat. Pimaszul magam elé súgtam, hogy "Követtem az utamat".
Mindig is követtem a saját utamat. Nyolc éves voltam anyám, pedig nagyon elfoglalt volt, így nem nagyon volt rám ideje se, hogy figyeljen. Eltűntem a vadonban. Játszottam és csak napokkal később tűntem fel egy szomszédos falu határában. Egy csimpánz családot követtem és velük éltem pár napig. Fára másztam és talán még két csúnya kígyót is leszereltem a barátom családjáról, de elég haloványok már az emlékeim erről a kígyós esetről és lehet, hogy keverem is egy másik történettel. Na mindegy, szóval az a majomöröm és vihorászás talán életem egyik örömteli és legmeghatározóbb élményei közé fog tartozni. Zurienak neveztem el a kis csimpánz haveromat.  A szerencse az volt, hogy ismerték abban a faluban a híres gyógyítóasszonyt, így haza tudtak vinni hozzá. Ez az eset is csak egy a sok közül, ami miatt idő előtt be kellett íratni az iskolába. Az utolsó napjaim anya mellett úgy teltek, hogy nálam volt a megbűvölt víziló fog, és ha azt mondja fussak, akkor futnom kell. Háborús övezetbe vitt engem, ott segédkeztem mellette. Még mindig felriadok éjszaka arra, hogy lövéseket hallok. Még mindig látom a szemeim előtt a sok haldokló ártatlan gyereket és a megcsonkult embert. Őrület, az egész világ. Érted őrület és én ebbe a világba élek, ahogy te is, bele gondolsz hány ember hal meg naponta, azért mert éhen hal vagy éppen rossz helyen van rossz időben?
Álomba sírom magam, ha ezekkel a gondolatokkal fekszek le, akkor is így volt, azon az utolsó estén is. Pityeregtem. Anyával átkarolva a földön feküdtem. Hallottam a falba csapódó golyókat és néha felhangzó ijedt sikolyokat.
-Mi lesz velünk?- kérdeztem óráról-órára anyát, persze a védő varázslat megvédett bennünket, de ezt nem fogtam fel, akkor igazán, hogy biztonságos helyen vagyok.
Egy nap tényleg futnom kellett, ahogy rám utasított. Fogtam a fogat és rohantam. Furcsa érzés fogott el futás közben, akkor még nem értettem a bűbáj lényegét, hogy történt, de már egy másik helyre kerülve futottam tovább. Ja igen, akkor léptem át először az iskola határát. Egy olyan varázslatos módon, amit sosem fogok elfelejteni. A nagynéném várt rám. Ja, hogy tud a néném egy nagy tanítómester Uagadouban.  Ő fogott meg és ölelt át és nyugtatott meg, hogy itt minden rendben lesz.
Kirívó eset vagyok, aki a kilencedik évét betöltve ott ült már a nagy fa alatt a bölcsességben fürdő Hold Hegyein. Ha arra gondolok, hogy egy olyan zárt világba kerültem, ahova a gépfegyverek és rakéták nem csapódnak be, csak boldog lehettem volna, hogy a béke kis szigetén élhetek. Hát, persze. Kicsit... Na jó egészen boldog voltam...  De nagyon igazságtalannak tartottam ezt a szituációt. Panaszra nem lehet okom, hogy Mulogonak születtem, hogy olyan szerencsés lehetek, hogy a varázslatos világunkat elrejthetjük a varázslat nélküli világtól és nem fogják olyan fegyverek tönkre tenni, amilyenekkel ők tönkre teszik a sajátjukat. Tudom, nekünk is meg vannak azok a tiltott mágiáink, amikkel a saját varázskultúránkat halálra ítéljük.
Szóval azzal, hogy idő előtt léptem át az iskola határát, nekem nem marad túl sok lehetőségem, mint csendben maradni, míg mások tanulnak. Igen, jó megfigyelő voltam. Néha csodálatosan ráéreztem arra, amit a nagyobbak tanultak és próbálkoztam azzal a mágiával, amit nekik elkellett sajátítaniuk.
2016-ban ott voltam azon az Animágusok Nemzetközi Szimpóziumon, de még nem változtam át, mert még nem tartottam ott, ahol azok a tizenévesek, akik elvileg a balhét csapták. Kitört a pánik. Hát én imádtam, azt a sok csodálkozó pofát és arcot. Pár hónappal később már nekem is ment és futottam a vadakkal. Ja szuper érzés, ahogy négy lábra ereszkedve egy másik nézőpontból látom a világot. Nem mindenki tud a természettel közös nevezőre jutni, de ahogy egyre inkább figyeltem az állatokat rádöbbentem van egy szükséges halál, ami jó és nem rossz. Egy gepárd is lehet kegyes egy kis gazellához. Az iskolai tanulás és élet két szóban: Hakuna Matata. Van valami láthatatlan egyensúly, a jobb tanuló viszi előre a rosszabbat, a férfi tiszteli a nőt és a nő csodálja a férfi fizikai erejét. Egyik láb lép a másik után és nem esik el ha figyeli mi van előtte. Azért velem előfordul még, hogy kibillenek a természettel alkotott egyensúlyból, de tanulom azt, hogy legyek igazán egy vele.
Amúgy itt vagyok Roxfortban x hónapja és és y napja, de ez itt... nem így van, nem érzem az egyensúlyt. Tele van már a fejem az itteni mesékkel a háborúkról. Az égnek adok hálát, hogy nem abban a korban éltem itt. Hmm, hogy is mondjam...Ajj, néhányan szűk látókörűek itt és mások... nem tisztelik az élet. Talán rossz társaságba kerültem, Lehet, hogy tanítanom kéne nekik valamit, hogy ne legyenek vakok? Nem vagyok mester. Csak egy egyszerű gyerek, aki élvezni akarja problémák nélkül az itteni éveit... Ja ez lenne röviden az utam összefoglalva, ha nem hiszed el járj utána.
Na csá, most elhúzok egy fára szunyálni.

Ha tükörbe nézek

Nincs otthon tükör, de a tó felszíne is elég jól visszaadja külsőmet. Olyan vagyok, mint az őseim. A bőrszínem, az arcom formája és a szemeim színe is mind az övék és mind az enyém, mivel egy vérből valók vagyunk. Magasságom átlagnál kissé magasabb, test tömegem nem túl... súlyos.
Ünnepeken kifestem magam, ahogy ez szokás. Egy kígyó tekereg a bal csuklómon, ami anyámat jelképezi a gyógyító sámánasszonyt. Jobb vállamon egy gepárd fut, a fiatal Imani útját írja le. Akingbadek egy családi rúnát rajzolnak a bal vállukra több nemzedék óta.
Az északi királyságban hideg van. Pulóver, nadrág, zokni és cipő nélkül szinte biztos, hogy megfagynék. Végülis a  fekete iskolai talár is remekül véd a hidegtől. Ja meg az elengedhetetlen kis bot használata is fontos, szóval magamnál hordom azt is díszként.

Családom

Édesapám
Babatunde Akingbade, aki Babajide Akingbade fia. Remélem, nagyapámat mindenki ismeri és nem kell bemutatnom. Apám diplomataként és a béke követeként járja az egész kontinenst. Ennek egy hátránya van sosem ismertem meg igazán és ő se engem. Ja igen, apának van egy húga Nala, aki az én nagynéném és az Uagadouban tanít.

Édesanyám
Onyejide, gyógyító egy kis faluban, akihez a varázstalanok is szívesen járnak. Betegei nem szoktak kételkednek benne, hogy egy jó szándékú sámánasszonytól kapnak segítséget. Az emberek kilométereket és napokat tudnak menni érte, hogy gyógyítsa meg az otthon maradt beteg hozzátartozóikat. Megszeg-e bármilyen varázs titoktartási  törvényt? Nem. Sosem, mert nincs ott törvény, ahol ő él csak becsvágyó fegyveres hadurak és ártatlan egyszerű népek, akiknek minden segítség el kell.

Fivéreim és nővérem
Mandla Masego, ha van egy unoka, akire Babajide büszke, akkor ez ő. Az elsőszülött, az áldott erők birtokosa. Afrika szerte ismerik. Olyan adottságokkal bír, amit én csak irigyelni tudok. Némelyik hadúr felfogad maga mellé egy Mulogot. A sötét Mulogo nagyrészt maga lesz egy idő után a hadúr és ellenünk (a sötét mágiát űző személyek ellen) lép fel a bátyám. Egy hős. Ki ne vágyna egy hős bátyóra, aki felszabadít falukat és bemutat a rossz arcoknak? Nem egyedül dolgozik, hanem törvényes kereteket között, de ahol felbukkan ott rajonganak érte. Karizmatikus személyisége magával ragad engem is. El kell ismernem, az első számú rajongója vagyok.

Sibusiso Tumelo fiatalabbik bátyám, eddig nem házasodott meg. Az Afrikában élő látók egyike. Róla nem dumálnék, mert na...

Mbali Lesedi a nővérem, aki egy etióp varázsló faluban él férjével együtt. Családanyaként kettő gyermeket nevel. Amióta itt a fagyos iskolában tanulok, azóta nem láttam őt. Néha ír, ha van ideje. Mbalival egy kis ideig együtt is tanultam Uagadouban (az első pár évet), utána ment hozzá a férjéhez, aki minőségi üstöket készít.

Jövendőbelim
Balondemu az én jegyesem, akit nagyapám kényszerből rám erőltet, mert ez így szokás Afrikában. A nőknek nincsenek jogaik. Bevetted? ÁÁÁ... most komolyra fordítva. A név annyit jelent, hogy a Kiválasztott. Talán még nem ismerjük egymást. Azt sem tudom, hogy Afrika melyik részéről származik. DE tudom és hiszem, hogy él és a sorsunk egybe fonódik egyszer.

Apróságok

Amortentia
Jazminum angulare "nocis magica", Olibanum (Boswellia sacra)

Mumus
die Dood(=a halál)

Edevis tükre
AWare liefde, heerlikheid (=szerelem, dicsőség)

Hobbim
Az önfeledt szórakozás a legjobb elfoglaltság.
Táncolok és énekelek, szóval öröm zenélek.

Elveim
Az élet az úr.
Befogadni, beszerezni, betartani, bemutatni, betalálni, betanulni, elveszíteni, elfogadni, eltartani, elmutatni, eltalálni, eltanulni, felfogadni, feltartani, felmutatni feltalálni átadni és a többi.

Amit sosem tennék meg
Elárulni hatalmas családi titkokat, amikről másoknak nem szabad tudomást szereznie.

Ami zavar
Bosszantanak az értetlenkedő tekintettek.

Ami a legfontosabb az életemben
Imani (=hit)

Ami a legkevésbé fontos számomra
Mennyi pontot vonnak le miattam itt a Roxfortban a házamtól.

Amire büszke vagyok
Családomra, származásomra, sikereimre és eredményeimre (kb. ebben a sorrendben).

Ha valamit megváltoztathatnék
Apával való hűvös kapcsolatomat.

Így képzelem a jövõmet
Elképzelni sem tudom.

Egyéb
Animágius lennék. Gepárd, ha nem jöttél rá még.
Van egy Simba nevű macskám. Nem, ő nem oroszlán, de a neve az.

A második itt töltött tanév kezdetére pálcát is kaptam a kezeim közé. Valami Ollvander-féle, de elfelejtettem milyen. Talán meg tudja mondani valaki, hogy milyen féle fajtájú pálca.
Ja és  el is veszítettem Roxfortban úgy karácsony környékén, ha találkozol egy elhagyott pálcával, akkor keres fel.

Letitia Wright

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Imani Akingbade Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Imani Akingbade Empty
Gilbert Ollivander
Vas. Ápr. 25, 2021 12:58 pm
Kedves Imani!

A világ néha nagyon sötét és kegyetlen hely, tele szörnyűségekkel és érdektelenséggel. Viszont egy-egy olyan személyiséggel találkozva, mint te, az emberben megmarad a remény, hogy ez még pozitív irányba változhat. Ne foglalkozz azokkal, akik szerint a makacsságod és az önálló gondolataid jellemhibák, nagyon is jól teszed, hogy a saját utadat járod - ami, én ebben teljesen biztos vagyok, egyben a helyes út is. Nem csak vadság, hanem rengeteg empátia is szorult beléd, ez pedig a mai világban rendkívül értékes tulajdonság. Jól látod, sokat tanulhatnának tőled a kortársaid, nemcsak egy másik, sokkal természetközelibb kultúráról, hanem emberségről is. Sose változz meg Very Happy !
Nem is tartalak fel tovább, futás foglalózni  Imani Akingbade 492177702

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: