Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Polaris Rookwood

Anonymous

Polaris Rookwood Empty
Vendég
Kedd Feb. 23, 2021 12:58 am

Polaris Maximus Rookwood

Polaris, Mr. Rookwood

time to escape, the clutches of a name, no this is not a game, it's just a new beginning, i don't believe in fate, but the bottom line it's time to pay, you know you've got it coming
this is war.

Nem: férfi

Kor: 47 év

Vér: félvér

Születési hely: Rookwood kúria, UK.

Iskola/ház: Roxfort/Mardekár (1984-1989; 1990-91)
Durmstrang (1989-90)
DDM – SVK (1991-95), Bűbájtan (1995-2000)

Munka: főosztályvezető – Rejtély- és Misztériumügyi főosztály

Családi állapot: egyedülálló

Patrónus: mamut

Pálca: dió, 10 hüvelyk, vélahaj mag

ott leszel e majd, hogy végig elkísérj?

Polaris Rookwood egy megkerülhetetlen jelenség. Egy se nem csöndes, de se nem szószátyár alak. Ezer és ezer pletyka keringett róla fiatalkorában az iskolában, hogy vajon mennyire köthető ő maga a Rookwood család azon ágához, amely osztozik a Sötét Nagyúr nézetein.
Ő maga sosem támogatta azokat az eszméket, amelyeket Voldemort Nagyúr, cseppet sem rokonszenvezett velük, de így sem tudta lemosni magáról az előítéleteket. Emiatt a férfi zárkózott ember, legalábbis egy átlagosan nyílt társaihoz képest mindenképpen az. Kevés embert enged magához igazán közel és munkatársaival, valamint barátaival is fenntartja az éppen 1-2 lépésnyi távolságot. Nem szeret a munkájáról beszélni munkaidőn kívül, valamint azt sem szereti, ha faggatják róla. Nem szokott nagyon kikotyogni titkokat sem, inkább csak akkor beszél mindenről – ezáltal munkájáról is – ha éppen érdeke úgy kívánja, vagy pedig ezt várják el tőle a felettesei, vagy olyan emberek akinek kell magyarázatot adjon.
A munkahelyén ugyanakkor tűnhet egy kicsit sznobnak is, de ő inkább maximalistának mondja magát, aki elvárja a kollégáitól a száz százalékot, plusz legalább ötöt, amit minden egyes nap teljesíteni kell. Nem szereti a magánéletet a főosztályon és törekszik is arra, hogy a beosztottjai is ezt gondolják. Ugyanakkor meg szokta hallgatni a mindennapi panaszokat – ha éppen vannak, látszólag közömbösen is áll hozzájuk, de valójában törődik azzal, hogy kollégái jól érezzék magukat, még ha nem is mutatja ki. Nem tesz különbséget munkatársak között, nem szokta hátrányba hozni egyiket a másikkal szemben, de erős és keménykezű főosztályvezető. Ahogy jutalmaz, úgy szokott büntetni is. Logikusan és következetesen, egyik kezével elvesz, a másikkal pedig ad. Nem szúr oda, ahol a legjobban fáj csak szereti éreztetni, hogy van egy határ, aminek az egyszeri átlépését sem díjazza túlságosan. Pofára sosem „osztályoz”, annál azért sokkal korrektebb embernek tartja magát.
Polaris Rookwoodról sokan gondolhatják azt, hogy a neve miatt kerülhetett oda, ahova. Ő maga igyekszik eloszlatni az efféle pletykákat, leginkább kutatási eredményével és teljesítményeivel. Rettentően okos ember, ő maga sem érti, hogy kerülhetett annak idején a Mardekárba, sokkal inkább Hollóhátasnak érezhette magát. A munkahelyén évtizedek óta az idő kutatásával foglalkozik, ez számít a fő területének, emiatt szereti a félmondatokat és a hangzatos egysorosokat, majd utána szeret eltűnni. Ez csak úgy érinti az időt, hogy szerinte a „kósza félmondatok sokkal jobban kifejezik egy ember első gondolatait, ezzel pedig időt spórol meg magának.” – könnyen hihetik róla azt a munkatársai, hogy bugris, hiszen alapból ki lenne az a barom – még saját vallomása szerint is – aki önmagától foglalkozik az idővel, az Időnyerők elkészítésével és a mágia hatásával, ami az időt illeti?
Persze otthon ő is képes elengedni és lazítani magán, akkor lehet ezt észre venni rajta, amikor a lányával tölt időt. Akkor sokkal inkább látni felszabadultnak és jókedvűnek. Szeretné megmutatni az érzelmeit és az érzéseit másoknak is, de a munkaköre megkívánja, hogy megőrizze ezeket magának.

- A Brit Mágiaügyi Minisztérium Miniszteri Hivatalának belső ellenőrzésén készült jelentés, 2019.

vak hittel, hogyha elbuknék?

négy fiola ezüstös folyadék, egy merengő meg a nyögvenyelős idő, aki csak felszisszen, ahogy újra éli Ő, aki bár annyi mindent megkapott már, azonban örökre soha ki-nem-elégülő

1983. szeptember, Rookwood kúria, Anglia

- Apa! Apa, én is szeretnék menni abba az iskolába! – verem a földhöz legalább ötödszörre a seggem, ahogy Augustus újfent arról beszél apánknak, milyen jól érezte magát a Roxfortban. Tudom, hogy micsoda ilyenkor apánk válasza nekem, de azért mégis szeretném már betenni a lábamat az iskolába. Nem hiszem, hogy még ennyit kell várnom! Augustus pedig már egyre kevesebb időt tölt itthon, mert a barátaival – akik egyébként nagyon nem tűnnek nekem szimpatikusnak – tölt egyre több időt. Én pedig ezt nagyon nem tudom tolerálni, azt akarom, hogy újra behozza nekem a játékseprűmet, amit annyira igazán nem is szeretek, hogy aztán elverjem a köpkőben, amit viszont ő nem szeret, de azért tizedszerre is ugyanolyan jól nevetünk egymás szerencsétlenségén.
- Idővel te is mehetsz majd, Polly! – nem szeretem, ha Pollynak hív apa. Olyan lányos, még a hajamat sem hagyják rövid fiúsra, mert anyának ez a kívánsága. Pedig én igenis olyan rövid hajat szeretnék magamnak, mint amilyen Augustusnak van. Annyira felnézek rá, ha felnövök, pont olyan szeretnék lenni, mint ő! Na nem pont olyan, mert a barátait, azokat a Malfoyékat nem annyira szeretem, meg ott van az a Dolohov is, aki mindig nagyon undok volt velem és állandóan kislánynak csúfolt! Pedig nem is vagyok lány, a macska rúgja meg.
- Polly! időben gyere le az emeletről, kész az ebéd! – kiált fel Augustus, aki kivételesen otthon van, én pedig szinte azonnal talpra állok, hogy siessek. Fontos az időzítés és nem szeretek késve odaérni az ebédhez, mert akkor mindig csak olyan marad, amit nem szeretek. Pollux nagypapáék is jönnek át hozzánk, ő pedig mindig megeszi előlem a kedvenc fogásaimat. Nagyot fékezek az ebédlőasztalhoz érve, helyet foglalok Augustus mellett, majd két falat között megszólalok:
- Nem vagyok Polly! –

1990. május közepe, Roxfort

Azt hiszem, hogy jót tett nekem az egy év Durmstrangban töltött idő. Nem mondom, hogy azért mentem volna oda, hogy a sötét varázslatokról többet tudjak meg, inkább a kivédésükről szerettem volna még többet megtanulni. De az biztos, hogy úgy léptem újra a Roxfort gyepére, hogy a Mardekárban edződött és mindenki azt várta el tőle, hogy majd a nagy Augustus nyomdokaiba lép. Pedig én két dolgot nem értettem. Az egyik az volt közülük, hogy nekem fogalmam sem volt arról, hogy miért osztott be a zöldek közé a Süveg, mert magam szerint is jobb helyem lett volna mondjuk… mindegyik másik házban, mint a Mardekárban, de a mai napig visszhangzanak a fejemben szavai: Adj magadnak időt, ifjú Rookwood és meglátod, hogy oda fogsz tartozni, ahol a legravaszabbak vannak. Eszed is van, szíved a helyén, de én mégis úgy látom, hogy legyen a…. Igen, az idő eldöntötte, hogy igaz barátokra leltem a Mardekárban. Nem gondolná az ember, hogy Blaise Greenwood, aki elsőben kigáncsolt, akinek csak egy púp voltam a hátán, most minden egyes nap legalább két levelet ír arról, hogy mennyire hiányzom neki. Arra sem gondoltam volna, hogy ő fogad a Roxfort kapujában – nyilvánvalóan Frics mellett – de a legnagyobb dolog, amire tényleg a fene sem gondolt volna, hogy még szerelmet is vall nekem. Amit őszinte örömmel fogadtam, de fel kellett világosítsam, hogy nincs nekem időm ilyesmire, éppen elfoglal az, hogy egy Natasha nevű orosz hölgynek csavarjam el a szívét. Jut is eszembe, Zeusz éppen ott száll fölöttem egy mívesre hajtott levéllel. Azt hiszem az ő kézírását viseli. Na mennem kell, válaszolnom kéne neki.

2003. június, Rookwood birtok

Tudom, nagyon rég nem jelentkeztem, de a Docendon eltelt évek lassan őrölték az idő vasfogát, én pedig nem vagyok valami izgalmas gyermek, igazából miután elvégeztem két szakot is, felvettek a Rejtély- és Misztériumügyi főosztályra. Mármint eddig is itt voltam már az SVK szak elvégzése után, a munkaidőmet úgy tudták alakítani még állandó dolgozóként is, hogy a Bűbájtanra is legyen elég időm. Valamit talán láttak bennem.
Azt hiszem, az életben minden mulandó. Az élet, ha nem figyelünk csak elszalad mellettünk, mi pedig állunk ott öregen és szakállasan, hogy vajon mit csinálhattunk volna még? Ha visszamehetnél öt évvel, tízzel vagy akár ötszázzal korábban, megváltoztatnál valamit? Nem. Na ugye, hogy nem.
Pedig ez annyira egyszerű. Egy éve vettem át egy öreg boszorkától – Amelia Jonestól az Idő termében zajló kutatások vezetését. Azt mondta, hogy muszáj újra alkotni az időnyerőt, hogy kárpótolhassák az embereket azért, amit esetleg elszalasztottak volna. Hogy időben odaérjenek bárhova. Pedig én nem is gondoltam, hogy valaha megkapom a kedvenc részlegemet. Azt hiszem, ha az ember mindenbe belekóstol a főosztályon, leragad valami olyannál, ami kedvére való. Jó nézni, ahogy a bonyolult varázslatok következtében az idő visszafelé forog és ha csak öt percre is, de látjuk a korábbi önmagunkat, ahogy múlunk a következő öt percbe. Hátborzongató. Talán ezért csinálom ezt, mert szeretnék valamit adni az emberiségnek. Nehéz volt megtanulni az ilyen bonyolult varázslatokat, amivel az időt tudjuk szabályozni, emellett pedig olyan szobákat kellett kialakítani az Idő termében, ahol nem látjuk magunkat a tükörben, mikor visszafelé pörög az idő, nehogy beleőrüljünk. De nem gondolnám, hogy rossz úton haladunk. Most már csak meg kell találni, honnan szerezhetjük meg azt a homokot, amely az időnyerőkben volt. De mennem kell, mert Calypso már megint maga alá csinált. Mióta Blaise elhagyott – mert szerinte a munkám miatt nem jutott rá és a kicsire elég idő – alig van időm, szinte még létezni is.

De időnk, mint a tenger. Mindig öt perccel több.

2013. február, Rejtély- és Misztériumügyi főosztály, Mágiaügyi Minisztérium

Azt hiszem, nem hallottam jól. Én, mint főosztályvezető? Mintha picit tompábban csengene minden, mintha valami másik idősíkon léteznék ebben a pillanatban. Felocsúdok és kifáradok, hogy kezet fogjak Pollux Blackkel, aki talán értesült arról, hogy sikerült előnyernünk a vezetésemmel azt a homokot, amely az időnyerőkben volt. Talán így sokkal nagyobb teret és sokkal több pénzt tudok biztosítani arra, hogy megváltoztassam a jelenünket, a jövőnket, de legfőképpen az időt. Nem is maradok sokat igazából, egy rövid kézfogással és kellemes mosollyal üdvözlöm a Mágiaügyi Minisztert, azonban jóval nagyobb üdvözlést kap a háttérben Maurice Briggs, aki hosszú évekre visszanyúló barátom. Igazából vár rám a további munka, szóval megköszönöm azoknak, akik megtiszteltek, de bocsánat, nekem lépnem kell.

2020. Rejtély- és Misztériumügyi főosztály.

Az asztalnak támaszkodva folynak a könnyeim. Annyi minden kavarog bennem, arcomat a kezeimbe temetem és eddig stabil vállam lassan rázkódni kezd.
- Azonnal szóljatok a Mágiaügyi Miniszternek! – hangzik valahonnan a távolból az egyik munkatársam szava. Kisvártatva meg is érkezik Maurice, aki a következő képpel szembesülhet. Az asztalon egyetlen egy darab időnyerő fekszik, a Rejtély- és Misztériumügyi főosztály vezetője pedig az egyik asztalra támaszkodva bömböl. Megszületett az, amibe az elmúlt húsz évemet fektettem. Valahogy így éreztem magam, amikor Maurice Briggs átkarolta a vállamat és azt mondta:
- Büszke vagyok rád, barátom. – kivettem a kezeim közül arcomat, majd könnyeimet törölgetve elrebegtem neki egy köszönömöt és odaléptem, hogy a megújult időnyerőt a mágiaügyi miniszter és a saját nyakamba akasztva visszapörgessem az időt legalább három forgatásnyit.

az örökre letűnő idő csak egy olyan jövő, amivel szórakozik a jelen és a múlt. tévedhetetlenül várjuk, mikor mutat ajtót nekünk, azonban csak kevesek tudják megvárni a saját idejük igazi végét.

találsz e otthont bennem és reményt

Talán nevetség tárgya lehetek, főleg ha az ember pletykákat hall rólam. Elvégre ki gondolná, hogy egy főosztályvezetőnek ombre haja van? És ráadásul még hosszú is. Be kell valljam, ez jobban áll nekem, mint a korábbi rövid, vagy éppen a zöld. Az nem volt éppen egy jó ötlet egyébként, de olyan vagyok, mint egy kaméleon. Napok alatt tudom változtatni a kinézetemet. Ami egyébként a hajamon túl annyit tesz, hogy a hétköznapi varázstalan viseletet jobban előnyben részesítem, mint a talárt – persze abban is megtalálhat a munkahelyemen az, aki szeretne, de sokkal jobban kedvelem egyébként a saját magam által választott mugli ruhadarabokat is.

Valahol 180 cm körül lehetek, de legalább húsz éve nem mértem magam és az idő gyorsan telik ahhoz, hogy én ezekről mind megemlékezzek. A testalkatom sportosnak számít, de voltam én már aputestű ember is, meg izmos-szálkás szépfiú is. Most inkább csak vékony vagyok, lehet többet kéne ennem.

Nem mosolygok túl sokat, ezért talán egy kicsit riasztó is lehetek az idegenek számára, vagy éppen a gyakornokoknak – na nekik egyébként főleg, ott még játszom is kicsit az eszemet, hogy milyen rémisztő vagyok. Pedig nem vagyok.

ha az idő megfakít

Apám: Atlas Rookwood 84 – valószínűleg sosem fog már szabadulni az Azkabanból, ahová a második varázslóháborút követően került. Az elsőt még meg tudta úszni az Imperius-átok mesével, azonban a másodikat követően már leültették és ebből következik, hogy valószínűleg ott is fog találkozni a kaszással. Bármennyire is nem szeretem, akármennyire nem fűlik a fogam ahhoz, hogy beszéljek vele, vagy egy társaságban legyek vele, amihez nem volt már szerencsém húsz éve legalább, nem érdemel ilyen sorsot. Senki nem érdemelne ilyen sorsot, még akkor sem, ha halálfaló volt. Ha vér nem is tapad a kezéhez, akkor sem. A Rejtély- és Misztériumügyi főosztály vezetője volt 1970-1981 között. Családban marad.

Anyám: Margaret Cubbins, 80 – mugli születésű boszorkány, aki már ténylegesen a nyugdíjas éveit tölti. A Bizarr Találmányok Szabadalmi Hivatalának volt évtizedekig a vezetője. A viszonyunk meglehetősen kimért lett az évek alatt, bár a fiatalkoromat az ő védelmezése alatt töltöttem, hiszen valakinek köszönhettem, hogy nem hagyta követni apám és a bátyám útját Voldemort csatlósai közé. Ezért sosem lehetek neki elég hálás és ezt mind a mai napig tudtára is adom neki. Sajnos nem tudta jól feldolgozni, hogy az én jelenembe és jövőmbe a családnak nem a szokásos mintája illeszkedik, így a kapcsolatunkban ez ütött egy kis léket. De elvagyunk egymás mellett. Augustus mellett tartózkodik, hogy egyikük sem legyen egyedül.

Testvérem: Augustus Rookwood, 57 –. Valahol éppen nyugdíjas éveit tölti egy vidéki birtokon. Persze nincs még olyan korban, hogy nyugdíjas legyen, de miután az Azkabanból szabadult, a jóakarói elintézték, hogy ne legyen kedve visszajönni Londonba. Ha jól tudom törpegolymókokkal és krupokkal foglalkozik. Minden évben karácsonykor írunk egymásnak, de a viszony sosem volt közöttünk olyan jó és a testvéri kötelék sem szoros a közöttünk lévő tíz év korkülönbségnek köszönhetően. És az eszmék miatt sem, amelyeket Augustus vallott, én pedig soha nem tudhattam magaménak.

Lányom: Calypso Rookwood, 19 – egy kamasz, aki éppen a Docendo Discimusra jár, lázadása gyanánt dramaturgia szakra. Sokat nem találkozunk egymással révén, hogy elfoglalt ember vagyok a főosztályvezetői pozícióm miatt, ő pedig eléggé el van havazva az akadémia miatt. De amikor igen, akkor igyekszünk minőségi időt eltölteni. A fánkjaival mindig le tud venni a lábamról és ő az egyetlen ember, aki biztosan fontosabb annál, minthogy meddig leszek a Rejtély- és Misztériumügyi főosztály vezetője.

leszel-e még?

Amortentia
égett gumi, eper, vanília

Mumus
hogy halhatatlan maradok.

Edevis tükre
„a halál régi ismerősként köszöntötte a Harmadik Testvért…” – nem meghalni akarok korán, csak egyszerűen azt szeretném, ha úgy érne véget az életem, hogy mindent elértem, amit akartam.

Hobbim
olvasás, kertészkedés, különböző teafüvek kóstolása a lányommal.

Elveim
Mi csak abban dönthetünk, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatott nekünk.

Amit sosem tennék meg
soha nem változtatnám meg a múltat.

Ami zavar
ha valaki nem végzi jól a munkáját.

Ami a legfontosabb az életemben
a misztériumok kutatása és felderítése, a lányom egészsége és élete.

Ami kevésbé fontos az életemben
a többi főosztály problémája, a kviddicsmeccsek – én inkább mindig köpköves voltam.

Amire büszke vagyok
hogy majdnem saját erőmből jutottam el oda, ahova.

Ha valamit megváltoztathatnék
vannak olyan barátaim, akik befolyásosak, ennek köszönhetően sok pletyka kering körülöttem, hogy vajon hogyan is kerülhettem oda, ahova, na ők nem kéne kotyogjanak.

Így képzelem a jövõmet
azt a legbölcsebbek sem látják előre. én sem akarom.

Egyéb
-

Jared Leto

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Polaris Rookwood GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Polaris Rookwood Empty
Meissa Lestrange-Black
Szomb. Feb. 27, 2021 2:49 pm

Kedves Polaris!

Polaris Rookwood 2118478306  Polaris Rookwood 2118478306   Polaris Rookwood 196327435  Polaris Rookwood 196327435 Ezeket csak úgy itthagyom végtelen rajongásom tárgyának, ne zavartasd magad...
Nagyon szerettem olvasni a lapod, rendkívül jól érezhető a karakter elvontsága, hogy mennyire másképpen éli meg a "pillanatokat". A hétköznapi történések, és azok másféle jelentősége, hogy idősödve más lett fontos számára, mint a legtöbb embernek a környezetében. A sztahanovizmusa már-már ijesztő, de érthető, miért olyan szenvedélyes a munkájában.
Biztos vagyok benne, hogy karrierista apukaként nehéz helyt állni, de nem csak a rászánt idő, hanem annak megfelelő eltöltése is fontos! Azt hiszem ezt nálad senki se tudja jobban megtanítani a lányod számára. Wink
Akkor pedig tekerjünk arra a részre, hogy utadra bocsátalak, foglalózz, aztán időzz kedvedre!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: