Pálca: 12 és fél hüvelyk, fenyőfa, wampus macska szőrrel
Amit szeretnek bennem
Szeretek segíteni másoknak, emiatt nem csoda hogy mindig annyian tobzódnak körülöttem. Nem mellesleg mindig van nálam sebtapasz, ugyanis néha elég béna tudok lenni, ezért sosem árt. Szívesen meghallgatok másokat, nagyon érdekel az emberek lelkivilága, számomra nagyon érdekes az, hogy ki mit gondol és hogyan érez. Szinte minden héten másféle hajam van, ami nem csak az én kedvemet, de más kedvét is mindig feldobja. Ezzel rendszerint poénkodni szoktam, tiszta szemtelennek tűnök miatta, de legalább meg tudok nevettetni másokat. Úgy gondolom, hogy unalmas lenne az élet, hogyha nem lennének viccek a világon, mert ezeknek köszönhetően rengeteget nevetés harsan fel a világban és igyekszem másokat is megnevettetni a rosszabbnál rosszabb vicceimmel (amiken általában csak én nevetek).
Ami zavar bennem másokat
Elég undok tudok lenni, hogyha valami nem úgy történik, ahogy akarom vagy ha valaki rossz megjegyzést tesz rám. Néha elsírom magam, mikor eszembe jut édesanyám halála, de igyekszem nem mások előtt sírni. Szeretek olvasni, de túlságosan beleélem magam a történetekben és észre sem veszem, ha nekimegyek másnak, így inkább megszokták az emberek, ha egy könyv van a kezemben, akkor ki kell engem kerülni. Meg kéne tanulnom, hogy olvasás közben ne legyen a kezemben pálca, mert nem először fordult elő, hogy emiatt véletlen elvarázsoltam valakit. Ennek az illető annyira nem örült, de mi nagyon nevettünk rajta.
Életem története
Félvérként születtem, mindig is Londonban éltünk. Apukámmal elég jó a kapcsolatunk, de édesanyám hiánya mindkettőnkben mély nyomot hagyott. A családom majdnem összes tagja Griffendéles vagy Hugrabugos volt, de 165 év után én vagyok az első a családban, aki Mardekáros lett. Tudomásom szerint a dédnagymamámtól örököltem azt, hogy tudom változtatgatni a külsőmet, mert ő is metamorfmágus volt, de ez nem öröklődött eddig, csak én lettem az. A szüleim onnan tudták, hogy én is a Roxfortba fogok járni, mint apa, hogy születésem után 9 hónappal azzal szórakoztam, hogy színesre varázsoltam a hajam. A mai napig ezt teszem, ez a kedvenc dolgom a metamormágus-létben, hogy nem kell festékekkel és varázslatokkal szórakoznom, hogyha színes hajat akarok. Ez még azért is jó, mert a szüleim sosem szólhattak rám, hogy minek festem a hajam, túl fiatal vagyok, mert tudták, hogy 5 perc múlva úgyis másmilyen hajam lesz. Azt hiszem túl sokat foglalkozok a hajammal… Régen mindenki aranyvérű volt a családunkban, de édesapám megismerkedett egy csodaszép muglival, akivel azonnal szerelembe estek, ezzel tört meg a családunk aranyvérű vonala. Eleinte a nagyszüleim ellenezték a házasságot, de ez őket nem érdekelte és összeházasodtak, amikor anyám terhes lett velem. Azt hiszem, elmondhatom magamról, hogy voltam Amerikában. Mert voltam. Igaz, anya hasában, de az is számít, nem? Én ezt a történetet nagyon romantikusnak találom, remélem egyszer én is megtalálom álmaim lovagját. A szüleim úgy neveltek, hogy ne számítson a másik ember származása, így azt sem bánom, ha az illető aranyvérű vagy mugli, az a lényeg, hogy boldogok legyünk együtt. Meg az is fontos, hogy elfogadja a folytonos hajszínváltoztatásaim. Élvezem az életet és ha felnövök, gyógyító szeretnék lenni a Szent Mungóban. A suliban szeretek tanulni, de valahogy mindig a Csillagvizsgáló toronyban kötök ki, mert nagyon szeretem nézni a csillagokat, nyugtató érzés csak feküdni és bámulni felfele a sötét égboltra. Ezt anyától örököltem, ő is olyan álmodozó típus volt, mint én. Kiskoromban sokszor feküdtünk ki a mezőre együtt és hallgattam, ahogy mesélt a csillagokról. Mindenki azt hiszi, hogy egy nagyon aranyos és cuki ember vagyok, pedig, ha valaki megismer, tudja, hogy elég undok tudok lenni, ha okot adnak rá. Igyekszem nem előhozni ezt az oldalamat, nem tenne túl jót a rólam kialakult képnek. Remélem senki nem gondolja azt, hogy gonosz lennék, ugyanis gyógyító szeretnék lenni, mert szeretek segíteni másoknak és tényleg igyekszem, hogy ne gonoszkodjak állandóan.
Ha tükörbe nézek
Szőke és barna haj most éppen, de öt perc múlva úgyis más lesz. Mondjuk rózsaszín és fekete, ki tudja. Szürkészöld szemeim vannak, az arcomat szeplők tarkítják. 154 centi magas vagyok, igen, tudom, alacsony vagyok, nem vagy vicces, hogy megint felhozod. Szeretek színes ruhákban járni, de ezt az iskola nem mindig engedi meg. Viszont a talár alatt azt hordok, amit szeretnék, így rengetegszer veszek fel ruhákat a szivárvány minden színében, hiszen azt senki nem látja. Bár hála Merlinnek, a klubhelységben nem kell hordani a talárt és olyankor teljesen önmagamnak érezhetem magam.
Családom
Édesapám
Benammi Flowerbird, auror. Ő és anya története inspirál engem abban, hogy sose adjam fel és a szeretetnek rengeteg formája van, nem csak a szerelem. Anyám halála mindkettőnket megviselt, de azóta talán szorosabb a viszonyunk, mert már csak ketten maradtunk egymásnak. Amikor időm engedi, küldök neki egy baglyot, aminek a végére mindig odaírom, hogy mennyire szeretem ő és hogy vigyázzon magára. Nem bírnám ki, ha őt is elveszíteném.
Édesanyám
Honora Flowerbird, elhunyt. Édesanyám egy balesetben halt meg három évvel ezelőtt, amiért néha a mai napig magamat hibáztatom, mert ha nem engedem el őt egyedül az Abszol útra karácsony előtt, talán sosem történt volna ez meg. Amig élt, ő volt a példaképem, hiszen ő tanított meg minden fontos dologra. Viszont arról sose tudott leszoktatni, hogy undok legyek az emberekkel, de pláne a halála óta vagyok undok, mert nagyon hiányzik és senki sem érti meg. „Zefina Flowerbird! Hányszor mondjam még el, hogy ne változtasd három percenként a hajadat? Elég lesz öt percenként is”-nevetett hangosan, nem udott szigorúan nézni rám. Én kinyújtottam rá a nyelvem és csakazértis lila hajam lett.
Párkapcsolat
@James S. Potter az, aki olyan boldoggá tett, hogy nem tudom szavakba önteni. Minden nappal egyre jobban szeretem őt, ha ez még lehetséges, hiszen eddig is imádtam, de mi lesz ezek után? Sosem hittem volna, hogy ilyen csodálatos érzés az, ha az embert viszont szereti élete szerelme. Tudom, nem kéne ennyit áradoznom róla, de baromi nehéz megállni, ugye megérted?
Apróságok
Amortentia
zöldalma, menta, a tavaszi szellő illata
Mumus
Az egyik legnagyobb félelmem az az, hogy sem fog szeretni és magányos leszek. Viszont tudom magamról, akkor is feltalálnám magam, szóval valószínűleg, ha egy mumussal találnám szembe magam, akkor apám holttestét látnám. Remélem, nem fog beköltözni egy mumus a házunkba, mert akkor segítséget kéne kérnem.
Edevis tükre
Az egész családom (mindhárom generációnk) együtt van és mindenki nevet valamin. Nem meglepő módon ezt a jelenetet a csillagos égbolt alatt látom.
Hobbim
Könyveket olvasok és keresem az olyan varázslatokat, amivel meg tudom változtatni mások külsőjét. Kiskorom óta érdekel az asztronómia és a gyógynövénytan, így remélem senki sem lepődik meg azon, hogy kiváló RBF-et írtam ezekből. Innen is külön köszönet a nagynénémnek, aki megengedi, hogy nyaranta beültessem a kertjét mindenféle növénnyel!
Elveim
A rejtélyek könyvekbe valóak, mert a valóságban iszonyú fárasztóak. Valóban, de azért szívesen nyomozgatok, ha úgy adódik.
Amit sosem tennék meg
Nem ölnék és nem ennék meg semmilyen bogarat. Úgy sajnálnám őket…
Ami zavar
Nem szeretem, ha mellettem eszik valaki és ha nem nekem van igazam. Bár igyekszem változtatni ezeken, mert nem tesz jót, hogy folyton veszekedek valakivel, meglátszik a bőrömön… És ezen sajnos a metamorfmágia sem tud mindig segíteni.
Ami a legfontosabb az életemben
Hogy mindig legyen nálam könyv. Meg a pálcám. Meg a rúzsom. Meg a pennám. Más egyéb? Azt hiszem, nincsen.
Ami a legkevésbé fontos számomra
Talán az, hogy mások mit gondolnak rólam. Bár remélem, hogy nem gondolnak gonosznak.
Amire büszke vagyok
16 éves koromra rengeteg neves boszorkánnyal és varázslóval levelezek, akik mind segítik azt, hogy a lehető legjobb gyógyító váljon belőlem. Nyaranta a nagynénémnél szoktam kutatómunkát végezni. Ő külföldön lakik, így sokkal könnyebb kutatni a növényeket, hiszen a legtöbb itthon nem is őshonos. Sokat segít az is, hogy a nagynéném hagyja, hogy beültessem a kertjét (minisztériumi engedéllyel persze). Szintén büszke vagyok arra, hogy már publikálhattam az egyik neves gyógynövényekkel foglalkozó újságban, ahol kifejtettem a kígyófű felhasználásának módjait.
Ha valamit megváltoztathatnék
Visszamennék az időben, hogy megakadályozzam édesanyám halálát. Szóval ha valaki talál egy időnyerőt, kérném, hogy jelezze nekem!
Így képzelem a jövõmet
Könyvekben szeretnék szerepelni, mint kiváló gyógyító. Fel szeretném találni sok növénynek a felhasználási módját és ha ez sikerül, akkor az emberi szervezetet szeretném tanulmányozni. Ezek mellett szeretném, ha egy nagy és boldog családom lenne.
Hatalmas tragédia ilyen korán elveszíteni valakit, akit ennyire szeretsz. Minden kislány megérdemelne egy csodálatos anyát, azonban nektek rövid idő adatott meg együtt. Bár biztosan sokan együttéreznek veled és szeretnének támaszt nyújtani, de abban igazad van, hogy az ember gyászát igazán senki sem értheti meg. Ettől viszont még nem leszel egyedül a világban, még szerencse, hogy ott van neked édesapád, a nagynénéd és természetesen egy igazán jó barátnő is. Nem semmi, hogy már ilyen fiatalon ennyire céltudatos vagy, sokan példát vehetnének rólad a korosztályodban. Persze a többség nem is tudna tizenhat évesen publikálni, ehhez bizony különleges képességek kellenek - a Hollóhátban is jó helyen lettél volna ezzel a tudományos érdeklődéssel, bár ezt a Süveg is biztosan megemlítette neked (persze érthető, hogy végül az ambíciód többet nyomott a latban és a Mardekárba kerültél). Kétség sem fér hozzá, hogy sikeres boszorkány leszel felnőttként, de ezt már biztosan sokan mondták neked. Ne haragudj, hogy ennyit kellett várnod az elfogadásra, de most már nincs más dolgod hátra, mint foglalózni és játszótársakat keresni !